FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.07.2024 klo 11:09:26 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 129 [130] 131 ... 145
 
Kirjoittaja Aihe: Ilves 2024 - Uusi aikakausi  (Luettu 595136 kertaa)
3 jäsentä ja 9 vierasta katselee tätä aihetta.
simo hylje

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lahti


Vastaus #3225 : 21.06.2024 klo 11:13:01

Tästä pitäisi näkyä vaikkei itse olisikaan tikitokissa

https://www.tiktok.com/@ruutuurheilu/video/7382324439070870817

Velmu jäbä!

Hymyilytti. Muutenkin ollu silmiin pistävän paljon pallohenkilöiden maalien fiilistelyä tällä alkukaudella. Lapsissa on tulevaisuus.
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #3226 : 21.06.2024 klo 12:28:25

Päivän Hesarissa myös todetaan tuo jankkaaminen turhaksi.

”Useinhan katsojia kiinnostavat kenttäryhmitykset [4-4-2, 5-3-2, 4-3-3 ja niin edelleen], mutta se on hyvä esimerkki valtavasta yksinkertaistuksesta. Kenttäasetelma elää koko ajan, joten pitäisi pystyä mallintamaan kenttäasetelman kehitys koko ottelun ajan.”

Jalkapallon EM-kisat | ”Kone­oppiminen on seuraava iso askel”: Suomalainen tiede­mies kiersi vuosia Saksan futis­stadioneita, kertoo nyt oivalluksensa: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000010497346.html

Tästä(kin) asiasta me ollaan Jääpoijun kanssa samaa mieltä, vaikka välillä onkin ”verisiä” taisteluita :)
Tarinankertoja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #3227 : 21.06.2024 klo 12:33:20


Eli mun mielestäni se oli edelleen se neljän linja. Ainoa isompi ero oli se, että Jorginho oli roolitettu puolustavampaan rooliin, kun takana ei ollut Pikkaraista paikkaamassa Jorginhon voimakkaita nousuja.


Vaikka tämä ikuliikkujana tässä nyt pyöriikin, niin mitä sun mielestä Ilves muutti puolustuslinjassaan kahden ekan matsin jälkeen?
No jotta sun ei tartte kahlata kokoonpanoja läpi, niin mää nyt kerron sulle kun kahlasin.

Sekä Lahti että Gnistan pelissä Ilveksen avarissa oli kaksi (2) topparia. Pikkarainen ja Miettunen. Vaikka tosiaan nää numeroryhmitykset on ihan hölmöjä niiden muuttuessa pelitilanteissa, niin ihan siä Veikkausliigan kokoonpanosivullakin tämä on laitettu näin 4 linjaksi, jossa siis laidat olivat felppu ja Jorginho

Ja kuten varmaan peleissä olleena huomasit (jos nyt edes muutakin kuin koosteita olet kattonu.. mutta luotetaan nyt sanaan, että paikanpäällä on oltu), oli alalaidoissa isot tyhjät tilat, joita Pikkarainen ja Tatu puolusti Tatun ollessa isoissa vaikeuksissa kun nopeus ei riittänyt. Ne alalaidat kun nousee hanakasti pelitavassa.

Eli mitä tehtiin sitten kolmanteen peliin?

Laitetiin avariin Kolme (3) topparia, jonka Veikkausliigan sivut väänsi tietty kolmen linjaksi. Eli Pikkarainen – Tatu – Aapo.
Toki siis edelleen siä oli ne laidat jotka nousee voimakkaasti, nyt vaan alas ei jäänyt niin pitkiä juoksumatkoja ja selkeästi keskellä pelaava Tatu ehtii käyttään omia vahvuuksiaan.

Eli 3:lla topparilla on pelattu noiden kahden ekan matsin jälkeen. Ihan sama kutsutko niitä linjaksi tai vaikka jonoksi, niin avariin tehtiin muutos, jossa 2 topparia korvatiin kolmella.

Kyllä, voimme saivarella pelaajien pelipaikoista, mutta en nyt usko kuitenkaan sun alkavan väittään, että Jorgihno, Felppu, Kivikko Arraño olis toppareita? Saati Jukkola… Nää on kuitenkin ne sun ”neljännet” miehet, jota sinne alakertaan on laidoille juoksen pistetty pl. nyt SJK peli, kun talkkari oli pois. Tässä yritettiin Felppua, vaan tän loukin jälkeen laitetiin se ainoa vaihtopenkin toppari sinne kentälle ja pelattiin.. taas.. kolmella topparialla joiden ulkopuolella laidoilla sahattiin edestakas juosten kuten koko kausi. Silloin muoto tietty muuttuu pelitilanteen mukaan ja riippuen siitä missä pallo on…

Mutta se, jolla peliryhmitystä kahden ekan pelin jälkeen muutetiin oli se että siirryttiin kahdesta toparista kolmeen, jolloin Tatun peli alkoi sujun ja ihan niin avoimien ovien peliltä ei sen jälkeen ole näyttäny.

Aina voi hölöttää neljän tai jopa viiden linjasta, kun niitä syntyy tietty pelitilanteissa, mutta alkukauden jälkeen ei enää ole ollut tilannetta, jossa alakerrassa hyökkäystä ottaisi vastaan vain kaksi topparia (tai no Bengan höntyillessä) kuten perinteisen neljän linjalla pelissä tapahtuu aina aika ajoin. Eli keskustan miähet jää kaksin. Nyt niin ei enää käy, kun siä kentällä on 3! on ne sit jonossa, rivissä tai päällekkäin
Jalitsumies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nigel Winterburnin munat ja pekoni


Vastaus #3228 : 21.06.2024 klo 12:35:15

Mitä vähemmän sielä pelissä käydessä juo alkoholia niin sen selkeämmin sen pelin näkee. ;) Ennen, kun joku taas tulee viisasteleen niin selvistäpäin katon itse matseja.
On hienoa että Ilves herättää tunteita ja täällä käydään kiivasta vääntöä, mutta ehkä kannattaa jatkossa keskittyä enemmän niihin asioihin mistä keskustellaan kuin kanssakeskustelijoihin.

Tuota formaatiokeskustelua oli viihdyttävä lukea niin kauan kuin keskustelun pääpaino oli nimenomaan Ilvekseen liittyvissä pelillisissä asioissa.
pussihousumies

Poissa Poissa


Vastaus #3229 : 21.06.2024 klo 12:41:07

Ilves pelasi viime pelissä 4-3-3. Ihan selvä juttu.
Laatikko

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomalainen jalkapallo


Vastaus #3230 : 21.06.2024 klo 13:15:28

Vielä on instagramissa käyttäjänimi "ilvesfc", auttaisko tohon varattuun tiliin että kaikki täältä kävis ilmiantamassa "ilvesfootball" käyttäjän?
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #3231 : 21.06.2024 klo 17:20:35

Vaikka tämä ikuliikkujana tässä nyt pyöriikin, niin mitä sun mielestä Ilves muutti puolustuslinjassaan kahden ekan matsin jälkeen?
Kahden ekan matsin jälkeen luovuttiin oikean laitapakin hyökkäävämmästä roolista ja otettiin käyttöön jo aiemmin kuvaamani oikean laitapakin hybridirooli. Eli pelinavausvaiheessa se pelaa kuten kolmen topparin linjan laitatoppari ja hyökkäysvaiheessa se ottaa oman paikkansa laitapakkina joka tukee oikeeta laituria.

Tuo oikean laitapakin uudelleenroolitus on ollut Rantaselta ja valmennustiimiltään mahtava suoritus. Sillä saadaan kolmen topparin systeemin hyödyt pelinavaamiseen ilman heikennystä hyökkäysvaiheessa laitapelaamiseen.

Kaikki veikkausliigan kotimatsit oon paikanpäällä nähnyt ja HJK away sekä toi cupin matsi SJK:ta vastaan. Eli otantaa on tolle mielipiteelleni ihan tarpeeksi. Lisäks katon kaikki paikanpäällä käydyt pelit vielä ruudusta uusintana, kun aina sielä livenä jää jotain tilanteita näkemättä kunnolla erilaisista syistä johtuen.
Jämpti

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: FC Viikingit, mansefutis


Vastaus #3232 : 21.06.2024 klo 20:33:30

Kysymyshän on ihan vain siitä, katsooko hyökkäys- vai puolustusmuotoa. Sehän on ihan makuasia, haluaako Mäenpään roolia sanoa laitatoppariksi vai laitapakiksi, kun hän on eri pelin vaiheissa kumpaakin.

Jeyl

Paikalla Paikalla


Vastaus #3233 : 21.06.2024 klo 20:39:16

Kysymyshän on ihan vain siitä, katsooko hyökkäys- vai puolustusmuotoa. Sehän on ihan makuasia, haluaako Mäenpään roolia sanoa laitatoppariksi vai laitapakiksi, kun hän on eri pelin vaiheissa kumpaakin.Tärkein pointti tässä keskustelussa on se että Felppu tuntuu olevan paskin vaihtoehto tuohon rooliin oli se mikä tahansa.

Toki Kivikkoa ei siinä ole nähty joten ehkä ei paskin
Limppu6

Poissa Poissa


Vastaus #3234 : 21.06.2024 klo 21:24:17

Vähän aloin epäilemään muistiani, kun niin moni on sanonut, että Ilves ei alkukaudesta käyttänyt kolmea topparia. Katsoin kauden ensimmäisen pelin alun Lahtea vastaan ja selvästi Ilves pelasi kolmella topparilla palloa pitäessä alhaalla. Aivan samalla lailla kun nytkin. Aspegren oli silloin selkeästi kolmantena topparina ja Miettunen keskellä. Aspegren on aina Mäenpään poissaollessa pelannut Mäenpään roolia. Muutos niistä alkukauden peleistä on Mäenpään tulo Aspegrenin tilalle joka on tiivistänyt puolustamista. Myös Jukkola on alkukaudesta määrätty tukemaan puolustusta enemmän. Mikä taas aiheuttaa sen, että ei jaksa millään koko peliä pelata.
amuji

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Maajoukkue, Ilves, SOHO SS, Arsenal


Vastaus #3235 : 21.06.2024 klo 22:19:02

Tuli tässä mieleen budjettien ja pelivaran suhteen, että luulisi kuluista huolimatta alkukausi tuoneen jonkinverran sukanvarteen siirtoja varten. Toki pelkona vauhtisokeus. Lisäksi esim Arifin ja Jorginhon sopparit jos/kun pyritään uusimaan niin varmana jannujen ansiot nousee. Mikäli meininki pysyy kohtis jiirissä kuten nyt niin ensi vuonna kausarikaupan luulisi tuovan enemmän sponssituloista puhumattakaan, mutta kesäkuussa ei voi siitä tehdä isoja johtopäätöksiä tulopuolelle.
Topi Raitasen Viikset

Poissa Poissa


Vastaus #3236 : 21.06.2024 klo 23:30:24

Samaa mieltä. Molemmat ovat pelaamassa itseään ulkomaille. Siinäkin mielessä jatkosopparit olis hyvät, että miesten siirtyessä ulkomaille saataisiin siirtokorvaus millä taas kehittää seuraa.

Mutta onko ko. pelaajilla, kuinka suuri kannustin tehdä jatkosoppari, jos näyttää ilmeiseltä, että kiinnostusta olisi kauden jälkeen isommissa seuroissa/sarjoissa? Ja kuinka lähellä sopimuksen päättymistä saa muut seurat aloittaa neuvottelut pelaajien kanssa?

Jorginhosta valitettavasti tulee mieleen pelaajatyyppi, jonka Klubi nappaa vapautuessa.
minävaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #3237 : 22.06.2024 klo 03:42:46

Jos semmoset 20 sivua sais väittelyä tähän lisää joka ei johda mihinkään, niin olis tosi kiva.

Asiaan: 9 peliä enää runkosarjaa, hullun nopeasti menee kausi eteenpäin. Loukkitilanteesta ois kiva saada jotain infoa. Myös europelien päivät nyt varmoja, suosittelen Wienissä käymistä kyllä kaikille, kaksi kertaa itse käynyt. Prater on kiva paikka perheelle.

Siinä on kanssa Rapidin europeli seuraavana päivänä, jos haluaa maksimoida lutuurihyödyn reissusta. Aika no brainer, jos vain lompakko ja työt antavat myöten.
pronssiveistos

Poissa Poissa


Vastaus #3238 : 22.06.2024 klo 09:57:43

Arifin jatkosoppari voi olla tekemätön paikka. Vielä nuori kaveri ja todellinen läpimurtokausi menossa. Iso houkutus pelaajalla katsoa rauhassa muutkin kortit. 

Oikea kysymys on, miksi Arifin kaltainen pelaaja on ilman jatkosopimusta kauden alussa? Nuori lupaava kaveri, jota aiotaan peluuttaa avauksessa. Ei olisi iso riski tarjota näille jatkoa jo hyvissä ajoin edellisen kauden puolella. Mutta turha tässä valittaa, Takkulan lyhyen valtakauden aikana Ilves on saanut kovia pelimiehiä pitkillä sopimuksilla. Haaralan jatkosopimus oli kunnon hauiksennäyttö koko organisaatiolta.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #3239 : 22.06.2024 klo 10:29:05

Mutta onko ko. pelaajilla, kuinka suuri kannustin tehdä jatkosoppari, jos näyttää ilmeiseltä, että kiinnostusta olisi kauden jälkeen isommissa seuroissa/sarjoissa? Ja kuinka lähellä sopimuksen päättymistä saa muut seurat aloittaa neuvottelut pelaajien kanssa?

Jorginhosta valitettavasti tulee mieleen pelaajatyyppi, jonka Klubi nappaa vapautuessa.
Veikkaan, että tällä hetkellä ilves on suomen toiseksi houkuttelevin seura. Olosuhteet, kun saatiin nykyajan vaatimukset täyttäviksi niin kyllä se vetovoimaa lisää.

HJK:lla vaan löytyy jo maajoukkueesakin pelannut Noah Pallas samalle paikalle niin ei niillä ainakaan tarvetta ole ilman Pallaksen siirtoa ulkomaille.

Edit: Mulla on se käsitys, että 6kk ennen sopparin loppua saa alkaa neuvotella muiden seurojen kanssa ja tehdä sopparin toiseen seuraan.
« Viimeksi muokattu: 22.06.2024 klo 10:51:06 kirjoittanut -Nilkki- »
Jämpti

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: FC Viikingit, mansefutis


Vastaus #3240 : 22.06.2024 klo 12:23:54

Arifin jatkosoppari voi olla tekemätön paikka. Vielä nuori kaveri ja todellinen läpimurtokausi menossa. Iso houkutus pelaajalla katsoa rauhassa muutkin kortit. 

Oikea kysymys on, miksi Arifin kaltainen pelaaja on ilman jatkosopimusta kauden alussa? Nuori lupaava kaveri, jota aiotaan peluuttaa avauksessa. Ei olisi iso riski tarjota näille jatkoa jo hyvissä ajoin edellisen kauden puolella. Mutta turha tässä valittaa, Takkulan lyhyen valtakauden aikana Ilves on saanut kovia pelimiehiä pitkillä sopimuksilla. Haaralan jatkosopimus oli kunnon hauiksennäyttö koko organisaatiolta.

Arifilla on kyllä tuo verkkaisuus isona kysymysmerkkinä ulkomaille siirtymisen suhteen. Veikkaan että raja voi tulla sen vuoksi aika pian vastaan veikkausliigatason jälkeen.

Jorginho lähtee varmaan juurikin Klubiin tms. mutta on omaan silmääni paljon vähemmän kriittinen palanen kuin Arifi.
Jääpoiju

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Lukakun hylätyt maalit EM-kisoissa


Vastaus #3241 : 22.06.2024 klo 12:29:25

Jos katsoo EM-kisoja, niin kyllä se perusnopeus, jota vaaditaan melkein paikalla kuin paikalla alkaa olla aika kovalla tasolla.

Jos nopeus ei riitä, niin aika paljon saa töitä tehdä että Veikkausliigaa kirkkaammissa valoissa pääsisi pelaamaan.

Disclaimerina: Se ei ole missään nimessä huono asia, jos pystyy pelaamaan Veikkausliigaa hyvällä tasolla, tienaa sillä elämisen ja on tyytyväinen elämäänsä.
cheap evening return

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampereen Ilves, Le Aquile


Vastaus #3242 : 23.06.2024 klo 18:19:34

Kysymys:

Mahdollisesti Wien-kotipeliin tulossa seurueessa, jossa eri-ikäisiä lapsia. Mites nuo liput, jos alle 7-vuotias tulee itäkatsomoon, onko tällä pikkutenavalla ilmainen sisäänpääsy ja saako istumapaikankin ilmaiseksi. Ei kuitenkaan mistään sylilapsista kyse. ??? :)

E. Money isnt a proplem
Monzan gorilla

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen nu-metal yhdistys


Vastaus #3243 : 23.06.2024 klo 18:34:43

Jos europeleissä on samat ehdot kuin liigapeleissä, niin alle 7-vuotias pääsee ilmaiseksi sisään, mutta vain sylipaikalle luonnollisesti. (Eihän tuolle voi varatakaan mitään paikkaa erikseen, jos peliin pääsee ilman pääsylippua).

Oman alle 7-vuotiaan kanssa toki on päästy molemmat istumaan, kun tilaa on ollut. Mutta loppuunmyydyissä peleissä tuo on toki hankalaa ellei mahdotonta (europelit voivat näitä loppuunmyytyjä olla).
Jeyl

Paikalla Paikalla


Vastaus #3244 : 23.06.2024 klo 18:48:32

Toisaalta uefa on (kansainväliset pelit) vaatinut kaikille katsojille omat liput, vaikka olis vauva (alle 12kk)… muistaakseni ku mietin em kisoja koronan keskelllä. (”Juoduin” luovuttaa liput lopulta takas uefalle)

Keskiviikkona pitäis tulla liput myyntiin, sillon varmaan ehdotkin on tiedossa
cheap evening return

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampereen Ilves, Le Aquile


Vastaus #3245 : 23.06.2024 klo 19:09:02

Jees, tosiaan voisin ostaa esim 6-vuotiaalle oman istumapaikan, mutta lähinnä mietin miten nuo käytännöt ja alennukset toimii.
Limppu6

Poissa Poissa


Vastaus #3246 : 24.06.2024 klo 10:31:53

Meriluotoa huhuillaan Klubiin ja Väyrystä Kupsiin. Kumpikin olisi kova vahvistus Ilveksen maalinteko ongelmiin. Väyrynen vähän heikentäisi korkeata prässipelaamista, mutta toisi samalla aivan uudenlaista uhkaa keskityspalloihin. Pakko olisi myös toppari hankkia, kun Bengan ja Aspegrenin vammat vaikuutivat pahalta. Eikä Aspegren oikein sovi topparin paikalle vaikka olisikin pelikunnossa, kun tulee liikaa virheitä.
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #3247 : 24.06.2024 klo 10:41:11

Meriluoto kyllä innostaisi Ylos
Aina tykännyt Ylos
Pelisilmä

Poissa Poissa


Vastaus #3248 : 24.06.2024 klo 11:02:21

Meriluotoa huhuillaan Klubiin
Niin siis Meriluotohan on klubin pelaaja.
Limppu6

Poissa Poissa


Vastaus #3249 : 24.06.2024 klo 12:43:02

Niin siis Meriluotohan on klubin pelaaja.

Ok. Juu vuokra loppuu kohta ja sopimus jatkuu HJK:n kanssa. Aika selkeä on ettei ainakaan muuhun veikkausliigaporukkaan mene.

 
Sivuja: 1 ... 129 [130] 131 ... 145
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa