FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.02.2024 klo 19:45:14 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2]
 
Kirjoittaja Aihe: Ilves 2024 – naiset ja tytöt  (Luettu 9146 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
blackhawk

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TPS, Suomi, Everton


Vastaus #25 : 27.11.2023 klo 00:08:47

Mutta miksi tehdä kerralla useamman vuoden sopimuksen? Jos sattuisikin käydä niin, että pelaisikin hyvin ja joku Suomessakin palkkaa maksava seura haluaisi pelaajan, niin eipä sitten onnistukaan.

Ja jos hyvän kauden jälkeen haluaakin jatkaa samassa seurassa, jatkosopimuksen saaminen tuskin muodostuu ongelmaksi.

Toisaalta jos pelit eivät sujukaan, tuskin pitkäkään sopimus takaa varmaa peliaikaa.
eskovaan

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 27.11.2023 klo 13:11:06

https://ilvesedustus.fi/nuori-maajoukkuehyokkaaja-amelia-luotonen-ilveksen-riveihin/

Jotenkin tästäkin uutisoinnista jää kriisiviestinnän maku. Runkopelaajat lähtee, mutta on meillä imua ja kauheesti on tullut yhteydenottoja. Tämän uuden pelaajan kohdalla halutaan painottaa majukokemusta ja sitä että on jonkun toisen vanha kaveri???
harkkapilli

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 27.11.2023 klo 22:44:37

Ilveksen näköinen hankinta. Niin hyvässä kuin pahassa. Päävalmentaja Ylisen kuvaus Luotosesta kuulostaa siltä, että hyökkääjä saattaa olla juuri sitä, mitä vikkelien, mutta pienikokoisten pelaajien Ilveksestä on hieman puuttunut.
Lainaus
Amelia on todella hyvä hyökkäyspään pelaaja. Isokokoinen, vahva, hyvä suojaamaan palloa sekä loistava viimeistelemään. Hän kävi jo kesällä meidän harjoituksissamme ja osoitti olevansa erittäin motivoitunut ja haluavansa päästä urallaan eteenpäin.
Tavallaan Anna Olmala toi kyllä viime kaudella hyökkäykseen noita elementtejä siirryttyään topparin paikalta kärkipelaajaksi, mutta tyypillinen aikuisten sekaan heitetty nuori Ilves-pelaaja on harvemmin loistanut noilla osa-alueilla. Mielenkiintoista nähdä kuinka hyvin Kakkosen tasolla isketyt maalit siirtyvät pääsarjatasolle. Osalla Ykkösessä loistaneista Ilves-pelaajista maalinteko on ollut huomattavasti vaikeampaa Kansallisessa Liigassa.

Jotenkin tästäkin uutisoinnista jää kriisiviestinnän maku. Runkopelaajat lähtee, mutta on meillä imua ja kauheesti on tullut yhteydenottoja. Tämän uuden pelaajan kohdalla halutaan painottaa majukokemusta ja sitä että on jonkun toisen vanha kaveri???
Mitä tiedotteessa olisi pitänyt painottaa? Vielä 18-vuotias pelaaja, joka on laukonut maaleja lukuhihnalta Kakkosessa, mutta ei ole pelannut tähän mennessä peliäkään Kansallisessa Liigassa tai edes Naisten Ykkösessä. Tuokin oli siinä tiedotteessa kerrottu. Enemmän minua ärsyttää tuossa tiedotteessa, että taas pitää arvailla ja tulkita, onko kyseessä vain yhden vuoden sopimus.

Positiivista on, että maajoukkueen, tuttujen pelaajien ja kesäharjoituksissa vierailun jälkeen pelaajasta on kuitenkin jo jotain tietoa, mitä hän saattaa tuoda Tampereelle. Ilves pystyy harvemmin hankkimaan Kansallisessa Liigassa tasonsa todistaneita pelaajia, vaan pikemminkin niiden tilalle pitää yleensä hankkia oman seuran sisältä tai ulkopuolelta potentiaalia, joka sitten joko realisoituu tai ei realisoidu liigatason pelaajaksi. Sitä odotellessa maksetaan oppirahoja ja kasvatetaan muille hedelmiä poimittavaksi.
mietuska

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 28.11.2023 klo 11:17:48

Ilveksen näköinen hankinta. Niin hyvässä kuin pahassa. Päävalmentaja Ylisen kuvaus Luotosesta kuulostaa siltä, että hyökkääjä saattaa olla juuri sitä, mitä vikkelien, mutta pienikokoisten pelaajien Ilveksestä on hieman puuttunut.Tavallaan Anna Olmala toi kyllä viime kaudella hyökkäykseen noita elementtejä siirryttyään topparin paikalta kärkipelaajaksi, mutta tyypillinen aikuisten sekaan heitetty nuori Ilves-pelaaja on harvemmin loistanut noilla osa-alueilla. Mielenkiintoista nähdä kuinka hyvin Kakkosen tasolla isketyt maalit siirtyvät pääsarjatasolle. Osalla Ykkösessä loistaneista Ilves-pelaajista maalinteko on ollut huomattavasti vaikeampaa Kansallisessa Liigassa.

Patricia Bohui
Moona Laine

Mielenkiintoista nähdä mitä heille käy? Kohtuulllisen (?) vähän tuli minutteja viime kaudella kun eivät enää pelanneet Ykköstä.


Nämä hyökkääjäksi listatut eivät tainneet pelata viime kaudella?
Heta Olmala
Lotta Lähteenmäki


Sofia Määttä listattu myös Ilveksen sivuilla hyökkääjäksi?  

Viime kaudella Ilveksen N1 joukkueen selkeästi tehokkain oli Elli Näsman? Liekö hänkin ensi kaudella KL joukkueesssa jakamassa minutteja.« Viimeksi muokattu: 28.11.2023 klo 11:20:25 kirjoittanut mietuska »
harkkapilli

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 30.11.2023 klo 12:55:29

Patricia Bohui
Moona Laine

Mielenkiintoista nähdä mitä heille käy? Kohtuulllisen (?) vähän tuli minutteja viime kaudella kun eivät enää pelanneet Ykköstä.
Bohuin jatkosta ei ole ainakaan vielä tiedotettu. Kansallisessa Liigassa kertyi viime kaudella 595 minuuttia 18 ottelussa, joista kuudessa aloitti avauskokoonpanossa. Yksi maali Kansallisessa Liigassa, Ykkösessä (kaksi ottelua) ja Suomen Cupissa. Kansallisessa Cupissa teki 5 maalia.

Moona Laine sai juuri jatkosopimuksen. Tai no, ensi kauden kattava kaksivuotinen sopimus on tehty jo ennen kautta 2023, vaikka sitä ei silloin tiedotettukaan kaksivuotisena sopimuksena. Laine sai lopulta peliaikaa 18 ottelussa 600 minuuttia eli noin 33 minuutin keskiarvolla. Hän oli 7 ottelussa avauskokoonpanossa. Sarjaotteluissa syntyi yksi maali ONS-verkkoon ja Ykkösen viidessä ottelussa yksi osuma NJS-maaliin. Suomen Cupissa ja Kansallisessa Cupissa Laine teki niin ikään yhdet maalit eli kaikissa neljässä kilpailussa hän kuitenkin onnistui maalinteossa vähintään ja enintään kerran.

Eilen tiedotettiin myös keskikenttäpelaaja Laura Ojalan jatkavan Ilveksessä ensi kaudella. Tässäkin on kyse kaksivuotisen sopimuksen jälkimmäisestä kaudesta, vaikka kaksivuotisesta sopimuksesta ei ollutkaan mainintaa maaliskuussa 2023, kun Ojalan liigasopimuksesta tiedotettiin.

Nämä hyökkääjäksi listatut eivät tainneet pelata viime kaudella?
Heta Olmala
Lotta Lähteenmäki
Ymmärtääkseni molemmilla loukkaantuminen pilasi kauden. Heta Olmala pelasi vielä Kansallisessa Cupissa, mutta sarjakausi häneltä meni täysin ohi. Kummankin poissaolo jätti ison loven Ilveksen hyökkäykseen ja oli varmaan osasyy, miksi Anna Olmala siirrettiin topparin paikalta hyökkääjäksi, kun puolustukseen oli riittävästi korvaajia.

Sofia Määttä listattu myös Ilveksen sivuilla hyökkääjäksi?
Ainakin minun näkemissäni peleissä Sofia Määttä on pelannut Ilveksessä enimmäkseen laidalla joko hyökkääjänä tai keskikentällä. On saattanut pelannut yksittäisissä otteluissa pätkiä myös laitapakkina, mutta ei mielestäni avauskokoonpanossa. Vahvuudet ovat selkeästi kuitenkin enemmän hyökkäyssuuntaan ja pääsee hyödyntämään juoksuvoimaa ainakin laidalla.

Viime kaudella Ilveksen N1 joukkueen selkeästi tehokkain oli Elli Näsman? Liekö hänkin ensi kaudella KL joukkueesssa jakamassa minutteja.
Tämä on mielenkiintoinen kysymys. Odotin hieman, että Näsman olisi saattanut saada yksittäisissä peleissä mahdollisuuden Kansallisen Liigan puolella jo viime kaudella, kun Ykkösessä syntyi maaleja liukuhihnalta. Johtuukohan sitten liigan kovemmasta temposta, kun Näsman ei ole omiin silmiini näyttänyt erityisen nopealta pelaajalta Ykkösessäkään? Toisaalta hän on ainakin Ykkösen tasolla tehokas viimeistelemään sekä on jättänyt vaikutuksen fyysisesti vahvana pelaajana, joka pystyy suojaamaan palloa hyökkäyksessä.

Anela Ljesnjaninin tilanne on mielenkiintoinen. Ainakaan vielä ei ole tiedotettu jatkosta. Tosin viimeisimpien sopimusuutisten perusteella en olisi yllättynyt, jos hänellekin on tehty kaksivuotinen sopimus, kun hän siirtyi KaaPosta viime talvena Ilvekseen. Hänellä ei tosin ole tietääkseni vielä ollenkaan liigasopimusta. Ykkösessä Ljesnjanin pelasi näkemissäni otteluissa yleensä keskikentällä ja teki siellä 13 otteluun kaksi maalia. Kansallisen Liigan puolella sai mahdollisuuden kauden jälkimmäisellä puolikkaalla ja pelasi enemmän hyökkääjänä. 9 ottelua tuotti 4 maalia ja muutenkin vahvan esiintulon. Toivottavasti jatkaa Ilveksessä. Jos edustuksen puolella onkin tunkua hyökkääjien tontille, niin keskikentällä näyttäisi olevan ainakin tällä hetkellä tiedotetun tilanteen perusteella isoja saappaita täytettävänä.

Ilveksellä oli viime kaudella määrällisesti vähintäänkin riittävästi hyökkääjiä, mutta tulosta maalien muodossa tuottavia hyökkääjiä oli vähemmän. Mielenkiintoista nähdä, miten tuo tilanne ratkaistaan, kun Ilveksessä on ainakin perinteisesti ollut tapana nostaa nuoria junnuista ja kakkosjoukkueesta yrittämään. Ainakaan Bohuin ja Laineen jakama vastuu kärjessä ei ollut kummankaan kohdalla pankkia räjäyttänyt ratkaisu. Pelaajinahan ovat hieman erilaisia. Laine pärjää väännöissä ehkä hieman paremmin, kun taas Bohui vaikuttaa nopeammalta pelaajalta.


Tässä vielä muistin virkistykseksi Ilveksen maalintekijät Kansallisen Liigassa kaudella 2023

9 maalia - Anna Olmala (hyökkääjä)
6 maalia - Tuuli Viinikka (keskikenttä) -> KuPS
4 maalia - Anela Ljesnjanin (hyökkääjä/keskikenttä) jatko?
3 maalia - Saana Tuomala (keskikenttä) -> Åland United ???
3 maalia - Sofia Määttä (hyökkääjä) jatko?
2 maalia - Inari Salo (puolustaja) jatko?
1 maali - 6 eri pelaajaa
harkkapilli

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 08.01.2024 klo 23:51:14

Nostellaanpa tätäkin ketjua ylemmäs, että ei valu sentään toiselle sivulle asti. Marraskuun jälkeen ei ole tosin ollut kovin paljon asiaa ennen viime viikonloppua.

Ilves kiinnitti tulevan kauden sopimukseen tuosta edellisen viestin listasta 7 viime kauden liigamaalia, kun Saana Tuomala jatkaa Åland-testihavainnoista huolimatta Tampereella ja myös lupaava Anela Ljesnjanin teki edustusjoukkueen kanssa sopimuksen. Viime viikonloppuna tiedotettiin yhteensä neljän pelaajan siirtyvän Tampereelle Turusta ja Oulusta. Tuttuja osoitteita, mikä on Ilveksen kannalta hyvä juttu, mutta Pohjanlahden rannalla ei välttämättä tunnu ihan niin mukavalta. Hyökkääjä Nelly Lehtilä sekä keskikenttäpelaaja Viivi Spets siirtyvät TPS:stä ja keskikenttäpelaaja Iris Lukkarila sekä puolustaja Stina Virkkala vaihtavat ONS-paidan keltavihreään peliasuun.

Olikin jo aika saada lisää sopimusuutisia, kun edelliset tiedotettiin marraskuun lopulla.HPS tiedotti joulun alla tehneensä sopimuksen maalivahti Loviisa Helmisen kanssa. Vuodesta 2019 asti Ilveksen sopimuspelaajana ollut Helminen ei pelannut lopulta yhtään liigapeliä Ilveksessä. Kaudella 2021 kertyi vyölle kaksi Suomen Cupin ottelua edustuksen riveissä. Muuten vastuuta tuli lähinnä vain kakkosjoukkueen kanssa Ykkösessä. Kaudet 2022-2023 vierähtivät lainalla Rauman Pallo-Iiroissa. Loviisa on kotoisin Säkylästä, joten tuo ei välttämättä ollut edes huono asia hänelle ja ainakin peliaikaa kertyi runsaasti. Sitä ei olisi ollut välttämättä samalla tavalla luvassa pahimmillaan organisaation nelosvahtina edustuksen ja kakkosjoukkueen maaleilla.Viime kauden pelaajia, joiden jatkosta ei ole vielä tiedotettu

Nelli Hautamäki

Sara Haapala
Inari Salo

Nella Kettunen
Sofia Määttä
Aino Rasinen
Pipsa Saarilahti

Lotta Lähteenmäki
Heta Olmala
Patricia Bohui

Maalivahti Hautamäki on ollut joulukuun ja tammikuun molemmissa harjoitusotteluissa torjuntahommissa, joten hänen jatkosopimus odottanee vain julkistamista.

Laitapuolustajat Haapala ja Salo ovat osoittautuneet liigapelaajiksi ja vähintään toiselle olisi vielä varmaan lukumääräisestikin tilaa. Vai onko ne paikat varattu harjoituspeleissä pelanneille junnuille, jotka pelasivat viime kaudella vielä Ykköstä ja T18 SM-sarjaa? Ainakin pelipaitojen perusteella Milja Siiki ja Iida Kallio pelasivat EBK-ottelussa vasemmalla laitapuolustajana, jolla paikalla viime talvena Tampereelle opiskelemaan saapunut Inari Salo pelasi avauskokoonpanossa kaikki viime kauden 24 liigaottelua. 2107 minuuttia ei jäänyt kovin paljon koko kauden 2160 minuutin maksimista. En tiedä voiko tästä päätellä mitään, mutta lauantain EBK-harjoitusottelussa numerolla 4 taisi pelata topparin paikalla tuore ONS-hankinta Stina Virkkala.

Loukkaantuminen pilasi viime kauden iki-Ilves Saarilahdelta, Lähteenmäeltä ja Heta Olmalalta. Missä mennään nyt? Mitä tekee iki-Ilves Rasinen? Nähdäänkö vielä yhdeksäs pääsarjakausi Ilveksessä, vaikka mittariin tulee tänä vuonna vasta 25 vuotta? Ykkösessä maaleja tykitellyt Bohui tarvisi peliaikaa, mutta mahtuuko hän Ilveksen suunnitelmiin? Kettunen saapui syksyllä 2021 Tampereelle opiskelemaan. Vieläkö opinnot ja jalkapalloura jatkuvat Tampereella?

Ilvesfoorumilla nousi viikonloppuna sellainen tieto, että Ilveksellä olisi tällä hetkellä solmittuna 18 sopimusta ja niistä on nyt 15 julkaistu. Siitä jäisi siis jäljelle kolme kassakaapissa piilossa olevaa sopimusta. Yksi niistä lienee maalivahti-Hautamäen sopimus, koska Ilves tarvitsee vähintäänkin toisen maalivahdin. Onko ne kaksi muuta sopimusta joku tuolta viime kauden edustuksen sopimuspelaajien listalta, joku kakkosjoukkueen pelaajista vai täysin organisaation ulkopuolelta saapuvia pelaajia? Toivottavasti jo lähitulevaisuus kertoo sen.

Vielä ilman edustusjoukkueen sopimusta on myös viime kaudella edustuksessa esiintyneet puolustaja Helli Ahonen (3 liigaottelua), keskikenttä Jenni Järventaus (2 ottelua) ja penkillä istumassa käynyt maalivahti Viivi Mäki-Kamppi (0 ottelua).Ilves sai hieman ennen joulua viimeisenä Kansallisen Liigan joukkueena myös kausikortit myyntiin. 59 euron tarjous päättyi vuoden vaihtuessa, mutta kausareita saa edelleen 79 euron hintaan. Inflaatio kun laukkaa hurjasti, niin kausikortin hinta on vaatimattomasti tuplaantunut viime kauden hinnasta, joka oli 39,90 €. Uudella Tammelan stadionilla pelaaminen nostanee myös ottelutapahtumien kuluja, mutta hienoa, että naistenkin kanssa edes kokeillaan siellä. Kauppi 3 menee joka tapauksessa remonttiin elokuussa 2024 ja uusi 801 katsojan katsomo- ja huoltorakennus valmistuu suunnitelmien mukaan heinäkuussa 2025. Niinpä seuraavien kahden kauden ajan Tammelan vaihtoehto olisi Ratinan aina kylmä ja kolkko betonikolossi. Onneksi naisille on tarjottu mahdollisuus pelata kaupungin ja mahdollisesti Suomen parhaalla stadionilla. Toivottavasti 8000 katsojan stadion toimii hyvin myös Kansallisen Liigan vaatimattomammilla katsojamäärillä.

Harmillisesti näyttää edelleen siltä, että Veikkausliiga-kausarilla ei ole enää asiaa naisten otteluihin, joten jännityksellä odotan, kuinka hyvin naisten kausarit menevät tuolla Kansalliseen kokonaisuuteen laajennetulla hinnalla kaupaksi ja minkälaisia katsojamääriä nähdään tulevalla kaudella Ilveksen peleissä. Toivottavasti junnujen marssittamista katsomoon jatketaan edelleen ahkerasti, koska siellä on lajin tulevaisuus niin kentällä kuin katsomoissakin. Me vanhat ja kieroon kasvaneet naisten jalkapalloa halveksivat sukupolvet ollaan todennäköisesti jo menetettyjä tapauksia. Tammelasta pitää kirjoittaa sen verran, että stadionilla avataan ilmeisesti naisten otteluissa pääkatsomo (1800 paikkaa) ja kausikortin numeroimattomat istumapaikat sijaitsevat katsomon keskellä. Pääkatsomo tuntuu tarkoittavan eri lähteissä hieman eri asiaa, mutta paikkamäärän perusteella sillä tarkoitetaan varmaankin A-sivun länsikatsomoa, josta löytyy myös ravintola. Tässä vielä linkkinä Hesarin uutisen liitteenä olleet pohjakuvat, joissa näkyy kätevästi eri katsomoiden paikkamäärät ja kaikkea muutakin mielenkiintoista.Ilveksen harjoitusotteluita
20.1. Ilves–Pallo-Iirot   klo 12.25 Pirkkahalli, Tampere
27.1. Ilves–JyPK          klo 12.25 Pirkkahalli, Tampere
10.2. Ilves–HJK           klo 12.25 Pirkkahalli, Tampere
17.2. Ilves–PK-35 Vantaa  klo 12.25 Pirkkahalli, Tampere
16.3. Ilves–KuPS          klo 15.30 Tammelan stadion, Tampere
20.3. KuPS–Ilves          Kuopio
30.3. JyPK–Ilves          klo 17.00 Vehkahalli, Jyväskylä
Kun Kansallinen Cup meni tällä kaudella puihin, niin talven ottelut koostuvat yksittäisten harjoitusotteluiden sarjasta. Pirkkahallin ja Tammelan stadionin myötä talviolosuhteet ovat Tampereella nyt varsin hyvässä kunnossa ja varmaan senkin vuoksi suurin osa harjoitusotteluista pelataan Tampereella. Hienoa ainakin Ilves-kannattajan näkökulmasta.

Ilveksen naiset ovat pelanneet tähän mennessä kaksi harjoitusottelua Pirkkahallissa: 16.12.2023 Ilves B2-poikia vastaan ja 6.1.2024 EBK:n naisia vastaan.


16.12.2023 Ilves–Ilves B2-pojat 1–4 (0–3, 0–3)
1' 0–1 murtautuminen puolustuslinjan läpi
2' 0–2 murtautuminen puolustuslinjan läpi
12' 0–3 kulmapotkusta
72' 1–3 #24 kaukolaukaus
78' 1–4 murtautuminen puolustuslinjan läpi

Ottelu oli seuran sisäinen peli B2-poikia vastaan. Ilmeisesti peliaika piti olla 3 x 30 min, mutta Pirkkahallin seuraava tapahtuma painoi kaiketi päälle ja käytännössä ottelun peliaika olikin 30 min + 25 min + 25 min. Pojat voittivat 4–1 ja ottelun aloitus oli melkoinen shokkialku naisille, kun peli oli jo 2–0 kahden minuutin jälkeen. Peli tasoittui onneksi hieman ja ainakin naisten joukkue sai varmasti ihan hyvän vastuksen. Tosin pienen varauksen voi heittää sen suhteen, että naisillakin oli todella junioripitoinen joukkue kentällä ja hädin tuskin puolet pelaajista pelasi viime kaudella Kansallista Liigaa. Kun noin 18-vuotiaat pojat pelaavat suunnilleen samanikäisiä tyttöjä vastaan, niin ainakaan fyysinen etu ei ole silloin yleensä tyttöjen puolella. Tuo korostui etenkin maaleissa, joissa poikien juoksuvoima yksinkertaisesti helpotti linjan läpi murtautumisessa.

Huomionarvoista tässä ottelussa oli, että viime kaudella hyökkääjän paikalle palannut Anna Olmala pelasi tällä kerralla topparina. Otteluun mennessä tiedotettuja sopimuspelaajia puuttui mielestäni ainakin Helmi Perkaus, Matilda Sarlin ja Laura Ojala. Anela Ljesnjanin, jonka sopimus julkaistiin tänään, istui mielestäni silloin koko pelin kentän laidalla toppatakki päällään.

Naisten joukkueen kokoonpanot
Aloitus
   20-24
47-18-29-25
 8- 5-34-88
    37

Vaihtojen jälkeen
   41/20-24
47/18-33-29-25
    8- 5-34-88
      30

5 OLMALA: Anna Olmala
20 LAINE: Moona Laine
33 MÄKYNEN: Nella Mäkynen
34 SIIKI: Milja Siiki
37 HAUTAMÄKI: Nelli Hautamäki
47 PERTTULA: Tessa Perttula
88 LAINE: Sofia Laine
41 JÄMSÄ: Maija Jämsä

Omat arvaukset
18 NIMETÖN: Elli Mäkipelkola?
29 NIMETÖN: Jenni Järventaus?
30 NIMETÖN: Roosa Karppinen

8 NIMETÖN ?
24 NIMETÖN ?
25 NIMETÖN ?

6.1.2024 Ilves–EBK 1–0 (0–0)
noin 52' 1–0 Anna Olmala

Ilvekseltä hylättiin molemmilla puoliajoilla yksi maalia paitsion vuoksi.
Aloituskokoonpano
     29 - 5
24 -  8 - 23 - 47
34 - 27 -  4 - 88
        32

Vaihtojen jälkeen vaihtoehtoinen kokoonpano olisi voinut näyttää tällaiselta:
     24 - 47
33 -  8 - 25 - 13
57 - 27 - 34 - 88
        37
Tuollaisenaan kokoonpano ei kuitenkaan tainnut olla missään vaiheessa vaihtojen jälkeen ja muotonakin kokeiltiin mielestäni ainakin välillä muuta kuin 4-4-2. Vaihtokertoja taisi olla yhteensä viisi ja pelaajia meni ristiin rastiin. 27 & 88 saattoivat olla ainoat pelaajat, jotka pelasivat täydet 90 minuuttia.

Pirkkahallin hämärässä valaistuksessa tihrustin tällaisia huomioita ja valistuneita arvauksia, ketä kentällä saattoi viilettää.
5 OLMALA: Anna Olmala
23 OJALA: Laura Ojala
27 PERKAUS: Helmi Perkaus
32 KARPPINEN: Roosa Karppinen
33 MÄKYNEN: Nella Mäkynen
34 SIIKI: Milja Siiki
37 HAUTAMÄKI: Nelli Hautamäki
47 PERTTULA: Tessa Perttula
57 KALLIO: Iida Kallio
88 LAINE: Sofia Laine

4 NIMETÖN: Stina Virkkala?
8 NIMETÖN: Anela Ljesnjanin?
24 NIMETÖN: Elli Mäkipelkola?
29 NIMETÖN: Nelly Lehtilä?
Nimettömiä pelaajia olivat mielestäni myös #13, #25, #35, mutta en osaa sijoittaa jäljelle jääneitä pelaajia heihin eli Jenni Järventaus, Iris Lukkarila ja Amelia Luotonen.

Ilves julkaisi ennen ottelua Instagramissa tällaisen nimilistan, mutta ei tietenkään pelinumeroita, koska sehän nyt olisi aivan liian helppoa ja informatiivista, kun ottelussa ei ollut myöskään tulosseurantaa liiton tulospalvelussa tai edes paikan päällä pelikelloa tai kuuluttajaa.
Lainaus
Mv:t
Roosa Karppinen, Nelli Hautamäki

Puolustajat
Sofia Laine., Stiina Virkkala, Helmi Perkaus, Milja Siiki, Iida Kallio

Keskikenttä
Laura Ojala, Anela Ljesnanin, Jenni Järvetaus, Elli Mäkipelkola, Iiris Lukkarila

Hyökkääjät
Amelia Luotonen, Tessa Perttula, Nelly Lehtilä, Anna Olmala, Nella Mäkynen

Ilveksen nettisivujen raportissa onkin kuvattu olennaisimmat ottelusta. Ilves hallitsi ennakoidusti palloa suurimman osan ottelusta, mutta Ykkösessä pelaava EBK onnistui kuitenkin puolustamaan varsin hyvin ja pitämään Ilveksen tehottomana sekä pitkään vaarattomilla alueilla lähinnä muodon ulkopuolella. Tuosta se silti lähtee ja onneksi harjoitusotteluita on nyt luvassa säännöllisesti vähintään muutaman viikon välein.
mietuska

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 10.01.2024 klo 12:15:27

https://ilvesedustus.fi/joukkue-kansallinen-liiga/

Joukkueen sivut päivittyneet, voiko vetää johtopäätökset että joukkue on tässä.
Puuttuu (vielä) Patricia Bohui, Sofia Määttä, Aino Rasinen, Pipsa Saarilahti, Sara Haapala, Inari Salo...harkkapilli

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 10.01.2024 klo 12:50:00

Joukkueen sivut päivittyneet, voiko vetää johtopäätökset että joukkue on tässä.
Hyvä bongaus! Paikoitellen sen verran epäjohdonmukaista viestintää on nähty, että en osaa sanoa mitä johtopäätöksiä tuon sivun perusteella uskaltaa tehdä.

Maanantaina saman sivun otsikkona oli vielä JOUKKUE 2023 ja tosiaan mainitsemiasi pelaajia oli siellä näkyvissä. Tuossa päivitetyssä listassa näyttäisi olevan vielä Lotta Lähteenmäki, jonka jatkosopimusta ei ole julkaistu, sekä Jenni Järventaus, jonka sopimusta edustusjoukkueeseen ei ole vielä tiedotettu. Ehkä sellaiset on kuitenkin sitten solmittuna.

Eilen julkaistiin maalivahti Nelli Hautamäen ja hyökkääjä Heta Olmalan jatkosopimukset nettisivuilla. Joukkueen sometileille näitä ei tosin ole vielä päivitetty.

https://ilvesedustus.fi/nelli-hautamaki-jatkaa-ilveksen-maalissa/

https://ilvesedustus.fi/heta-olmala-palaa-pelikentille-ilves-paidassa/

Laskujeni mukaan Ilveksellä on nyt siis 17 sopimusta julkaistuna eli tiedottamisen hitaasta alusta huolimatta aletaan olla jokseenkin samoissa määrissä muiden joukkueiden kanssa. Lähteenmäki ja Järventaus olisivat 18. ja 19. pelaajat, jos saavat sopimuksen Ilvekseen.

Jos mietuskan luettelemat pelaajat eivät edusta Ilvestä enää alkavalla kaudella, niin suuri kiitos omasta puolestani heille keltavihreiden värien kantamisesta ja tyylikkäästä edustamisesta. Varsinkin Rasinen ja Saarilahti ovat olleet pitkään edustuksen mukana. Ensimmäisellä liigapelejä 8 kaudelta ja jälkimmäisellä 7 kaudelta. Tuntuu jopa omituiselta ja vähän haikealtakin, jos heitä ei nähdä enää kentillä.
harkkapilli

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 15.01.2024 klo 16:39:03

Laskujeni mukaan Ilveksellä on nyt siis 17 sopimusta julkaistuna eli tiedottamisen hitaasta alusta huolimatta aletaan olla jokseenkin samoissa määrissä muiden joukkueiden kanssa. Lähteenmäki ja Järventaus olisivat 18. ja 19. pelaajat, jos saavat sopimuksen Ilvekseen.
Nämä sopimukset julkaistiin lauantaina ja Ilveksellä on nyt siis 19 julkaistua pelaajasopimusta, kun nettisivuilla jo aiemmin näkyneiden Jenni Järventauksen ja Lotta Lähteenmäen sopimuksetkin julkaistiin erillisillä sopimusuutisilla.

https://ilvesedustus.fi/jenni-jarventaus-sopimukseen-edustusjoukkueen-kanssa/

https://ilvesedustus.fi/lotta-lahteenmaelle-jatkosopimus-toiveena-vihdoin-ehja-kausi/

Nettisivujen pelaajalistauksessa Anela Ljesnjanin on myös siirretty keskikentälle, vaikka sopimusuutisessa kirjoitettiin vielä hyökkääjästä, jolla paikalla hän toki teki onnistuneen liigadebyyttinsä viime kaudella. Muutamassa näkemässäni talven harjoitusottelussa Anela on pelannut pelannut keskikentällä samoin kuin viime kaudella Ykkösessä, joten tuo lienee lähellä totuutta. Pystynee pelaamaan liigassakin molemmilla paikoilla, mutta Ilveksellä näyttäisi olevan hänelle enemmän tarvetta keskikentällä. Hyökkääjiä on niin paljon, että peliajan jakaminen voi olla jonkinlainen haaste. Voi olla, että esimerkiksi viime kaudella topparin paikalta kärkipelaajaksi siirtynyt Anna Olmala nähdään myös puolustuksessa, jossa näyttäisi olevan tällä hetkellä vain neljä sopimuspelaajaa. Tai sitten aiemmin ylempänä laidoilla pelanneista laitapelaajista koululitaan laitapakkeja. Topparin paikalle Ilveksellä on näyttäisi olevan enemmän osaamista kuin laitapakkeja, joten ainakin pelaajamateriaalin puolesta yksi vaihtoehto voisi olla myös kolmella topparilla pelaaminen. Mielenkiitoista nähdä kuinka monta sopimusta Ilves vielä julkaisee ja minkälaiseen ryhmitykseen tätä pelaajistoa asetellaan kentälle.Ilves/2 ja B-tytöt eli T18-ikäluokka pelasivat viikonloppuna harjoitusottelut. Molemmista otteluista tuli tappiot.

la 13.01. MuSa–Ilves/2 1–3 (1–1)
su 14.01. Ilves Bt–PKKU Bt 0–4

Seuraava minun tiedossani oleva harjoitusottelu on naisten edustuksen ottelu Pallo-Iiroja vastaan. Ottelu pelataan la 20.1. klo 12.15 Pirkkahallissa. Yritän päivittää tietoa tulevista harjoitusotteluista ja niiden tuloksista etusivulla oleviin viesteihin.Tämä asia ei nyt liity varsinaisesti Ilvekseen, mutta tänään julkaistiin Ilves-kasvatti Emmaliina Tulkin paluu Kansalliseen Liigaan. Valitettavasti seura ei ole Ilves, vaan hän siirtyy Tšekeistä HJK:n riveihin, jossa keskikenttäpelaaja pelasi myös kausilla 2019 ja 2020.

https://www.hjk.fi/artikkelit/naiset/emmaliina-tulkki-palaa-klubiin/
harkkapilli

Poissa Poissa


Vastaus #34 : 31.01.2024 klo 17:36:37

Naisten edustusjoukkue pelasi lauantaina harjoitusottelun Pirkkahallissa ja sunnuntaina T18 aloitti SM-karsinnan. Keltavihreät kokivat tappion molemmista otteluista. Itse en valitettavasti päässyt paikalle kumpaankaan otteluun joten olen vain tilastojen ja raporttien varassa.

Naisten edustus

la 27.1. Ilves–JyPK 1–3 (0–0)
0–1 Anida Halttunen
0–2 Katariina Niskanen
1–2 Anela Ljesnjanin
1–3 Lotta Puolakka
-Ilveksen raportti
-maalikooste

Sairasteluista kärsinyt Ilves sai jalkeille tällaisen kokoonpanon:

Roosa Karppinen (mv)
Laura Ojala
Saana Tuomala
Stina Virkkala
Helmi Perkaus
Jenni Järventaus
Elli Mäkipelkola
Nelly Lehtilä
Anna Olmala
Anela Ljesnanin
Amelia Luotonen

Vaihtopelaajat:
Josefina Långström (mv)
Sanna Virtanen
Saana Törmänen
Maija Jämsä


T18 SM-karsinta

su 28.1. Ilves–FC Lahti YJ 1–2 (1–1)
10' 1–0 Tessa Perttula
15' 1–1 Julia Enbuska
63' 1–2 Julia Enbuska

Ilveksen T18-ikäluokan vastuuvalmentajan Ari Innalan haastattelu ennen T18 SM-karsinnan alkua
https://www.youtube.com/watch?v=I-2IfGa3qXI
« Viimeksi muokattu: 31.01.2024 klo 17:38:52 kirjoittanut harkkapilli »
harkkapilli

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 21.02.2024 klo 17:12:23

Nostellaanpa tätäkin ketjua ylös.

Ilves julkaisi viime viikolla viisi pelaajasopimusta ja niiden mukana oli myös jatkosopimuksia joukkueen kokeneimmille pelaajille.

13.2.2024
Pipsa Saarilahti (keskikenttä)
(jatkosopimus 2024)
https://www.ilvesedustus.fi/pipsa-saarilahti-jatkaa-ilveksessa-kahdeksas-kausi-alkamassa/

14.2.2024
Viivi Mäki-Kamppi (maalivahti)
Ilves/2 -> Ilves (2025)
https://www.ilvesedustus.fi/lupaavalle-maalivahti-viivi-maki-kampille-kahden-vuoden-sopimus/

16.2.2024
Milja Siiki (puolustaja)
Ilves/2 -> Ilves (2025)
https://www.ilvesedustus.fi/kahden-vuoden-sopimus-nuorelle-puolustajalla/

17.2.2024
Aino Rasinen (keskikenttä)
(jatkosopimus 2024)
https://www.ilvesedustus.fi/lisaa-kokemusta-joukkueeseen-aino-rasinen-jatkaa/

18.2.2024
Tessa Perttula (hyökkääjä/laitapelaaja?)
Ilves/2 -> Ilves (2025)
https://www.ilvesedustus.fi/lisaa-tulevaisuuden-tahtia-tessa-perttulalle-kahden-vuoden-sopimus/Viime viikon maanantaina selvisi myös, että laitapuolustaja Sara Haapala palaa Hämeenlinnaan ja on hän tehnyt tulevasta kaudesta sopimuksen kasvattajaseura HJS:n kanssa.
https://www.hjs.fi/joukkueet/12925/uutiset/138542/sara-haapala-palaa-hjsaan-kansallisesta-liigastaEdellisen viestin jälkeen Pirkkahalli on nähnyt kolme naisten harjoitusottelua. Harkkapilli näki niistä vain HJK-ottelun.

la 3.2. Ilves–llves P17/3 3–5
-raportti

5 Anna Olmala
8 Anele Ljesnjanin
9 Saana Tuomala
15 Stina Virkkala
18 Elli Mäkipelkola
23 Laura Ojala
24 Nelly Lehtilä
25 Iris Lukkarila
26 Sanna Virtanen
32 Roosa Karppinen (mv)
36 Noora Kolu
41 Maija Jämsä
46 Pinja Hertteli
52 Lotta Kivelä

la 10.2. Ilves–HJK 2–7 (2–2)
-raportti

37 Nelli Hautamäki (mv) 46' -> 32 Roosa Karppinen (mv)
27 Helmi Perkaus 46' -> 29 Jenni Järventaus
15 Stina Virkkala
48 Neea Pyhtilä 46' -> 57 Iida Kallio
88 Sofia Laine
25 Iris Lukkarila
9 Saana Tuomala
13 Amelia Luotonen
18 Elli Mäkipelkola 80' -> 24 Nelly Lehtilä
24 Nelly Lehtilä 63' -> 46 Pinja Hertteli
5 Anna Olmala

Kenttäryhmitys meni jotenkin näin:
1. puoliaika
        5
 18  -  13 -  24
      9 - 25
48 - 27 - 15 - 88
        37

2. puoliaika
        5
 18  -  13 -  46
     29 - 25
57 -  9 - 15 - 88
        32

la 17.2. Ilves–PK-35 Vantaa 3–1 (2–1)
-raportti

32 Roosa Karppinen (mv)
26 Sanna Virtanen
9 Saana Tuomala
25 Stina Virkkala
52 Lotta Kivelä 46' -> 23 Laura Ojala
8 Anela Ljesnjanin 61' -> 13 Viivi Spets
29 Jenni Järventaus 46'-> 10 Pipsa Saarilahti 61'-> 11 Lotta Lähteenmäki 77' -> 14 Aino Rasinen
18 Elli Mäkipelkola
24 Nelly Lehtilä
88 Sofia Laine
5 Anna Olmala

Vaihtopelaajat:
37 Nelli Hautamäki (mv)

---

Myös T18 SM-karsintaa on pelattu kahden vieraspelin verran lisää ja Ilves alkaa olla tukalassa asemassa oman karsintalohkonsa hännillä.

la 3.2. EPS–Ilves 0–0 (0–0)
-raportti

12 Viivi Mäki-Kamppi (mv)
59 Helmi Mujunen 83' -> 8 Aino Mäkinen
16 Minea Laakso
20 Elsa Itälinna
33 Nella Mäkynen
34 Milja Siiki
47 Tessa Perttula
48 Neea Pyhtilä
57 Iida Kallio
62 Jenna Wettervik 58' -> 86 Veera Sipilä
28 Awa Hilden 70' -> 95   Iida Saurikoski

Vaihtopelaajat:
Sofia Hyrkäs (mv)

la 17.2. HJS–Ilves 6–0 (4–0)
-raportti

12 Viivi Mäki-Kamppi (mv)
29 Amanda Teini 46' -> 6 Siiri Aalo
7 Kaisla Pasanen
16 Minea Laakso
20 Elsa Itälinna
57 Iida Kallio 71' -> 26 Veera Lehmusto
33 Nella Mäkynen
34 Milja Siiki
86 Veera Sipilä 71' -> 36 Juhola Nelli
47 Tessa Perttula
48 Neea Pyhtilä

Vaihtopelaajat:
22 Hope Lyonga (mv)


Kun karsintaa on jäljellä kaksi ottelua, B-lohkon tilanne näyttää tältä:
HJS         3. 3-0-0 13-1 9p
FC Lahti YJ 3. 2-0-1  5-2 6p
PKKU        3. 1-1-1  3-3 4p
EPS         3. 1-1-1  2-5 4p
KuPS        3. 0-1-2  2-7 1p
----------------------------
Ilves       3. 0-1-2  1-8 1p

 
Sivuja: 1 [2]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa