FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.06.2024 klo 07:35:33 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 52 [53] 54 ... 65
 
Kirjoittaja Aihe: VPS 2024 - Satavuotiaana divarista Eurooppaan  (Luettu 321718 kertaa)
0 jäsentä ja 3 vierasta katselee tätä aihetta.
Pawn

Poissa Poissa


Vastaus #1300 : 22.05.2024 klo 21:50:12

+ vepsu on pelannut 25 ottelua peräkkäin kun on tehnyt vähintään yksi maali.
+ Interin Stavinsky sai äsken neljäs keltainen.
« Viimeksi muokattu: 22.05.2024 klo 22:03:48 kirjoittanut Pawn »
Toffo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #1301 : 22.05.2024 klo 22:10:14

Mestaruus olisi vielä täysin saavutettavissa

Kyse taisi olla Palloseurojen mestaruudesta. Se meni jo eikä muilla kilpailuilla ole samaa merkitystä.
rexpex

Poissa Poissa


Vastaus #1302 : 22.05.2024 klo 22:18:46

Joo,Vepsu aika mielikuvitukseton ilman Cicalea.Tosin tämänpäiväisen perusteella surkeus oli kollektiivista joten olisikohan Alfiekaan saanut vauhtia hyökkäyksiin kun toiset ei jaksa löntystellä kunnolla omalta puoliskolta ylöspäin.

Mutta jokaisella joukkueella on omat mahdottomat vastustajansa ja jospa Kups nyt on sellainen lepsulle vepsulle.

Paria joukkuetta lukuunottamatta sarjan taso on todella surkea joten eiköhän tässä voittojen tielle taas palata. ???
taddei

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #1303 : 22.05.2024 klo 22:20:20

Onko viihdyttäjä Matib hommattu vain nostamaan Akatemia Kakkoseen vai miksei peliaikaa tule? Hytösen tai Vlijterin (Multasesta puhumattakaan) touhu ei kauhean vakuuttaavaa ole ollut.

Interiä vastaan on kasvojenpesun paikka. Siitä jos ei voittoa tule, niin voidaan aloittaa alempi loppusarja -vouhotus.
Jau

Poissa Poissa


Vastaus #1304 : 22.05.2024 klo 22:35:39

Kiroilin jo matsiketjussa, että miten ihmeessä voi tulla noin paljon koko joukkueelle yksinkertaisia syöttövirheitä. Alangon touhu ensimmäisessä maalissa meni jo taiteen puolelle. No ohipeli koko staffilta ja eteenpäin.

Inter pitäisi nuijia myös senkin takia ettei kotiyleisö ala kaikkoamaan. Tänään taisi olla karvan verran yli neljä tuhatta silmäparia.
Toffo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #1305 : 22.05.2024 klo 22:51:59

Inter pitäisi nuijia myös senkin takia ettei kotiyleisö ala kaikkoamaan.

Ja sen takia että jossain vaiheessa Interinkin peli kohenee, jos ei Vasaran alla niin jonkun muun. Toivottavasti siellä ei nyt vielä jaeta potkuja.
Djbb

Poissa Poissa


Vastaus #1306 : 23.05.2024 klo 08:48:02

Kiroilin jo matsiketjussa, että miten ihmeessä voi tulla noin paljon koko joukkueelle yksinkertaisia syöttövirheitä. Alangon touhu ensimmäisessä maalissa meni jo taiteen puolelle. No ohipeli koko staffilta ja eteenpäin.
Paljon pallonmenetyksiä Kupsin hyvän prässin ja vastaprässin takia, mutta ihmetytti kyllä myös paineettomassa tilassa annetut luokattomat syötöt. Viimeisellä kolmanneksella näitä tuli reippaasti ja kun sinne laitakaistalle nyt jatkuvasti jälleen ajauduttiin, niin sieltä pallon toimittaminen boksiin myös ihan samalla tavalla luokatonta.

Jälkipressissä molemmat valmentajat omin sanoin jo totesivatkin, että kyseessä oli taktinen ja kollektiivinen ylikävely, kuten useasta suusta ollaan täälläkin todettu aivan oikein. Ei todellakaan isossa kuvassa kyse mistään yksittäisestä poissaolosta.

Vepsu ei ole edelleenkään huono joukkue, mutta KuPS osaa jopa "ihailtavalla tavalla" paljastaa ne raidan pelaamisen heikkoudet.

Eteenpäin omilla vahvuuksilla, mutta peliä kehittäen momipuolisemmaksi, molempiin suuntiin. Maanantaina Hietalahdessa heikossa formissa oleva Inter, joten hyvä paikka lähteä korjaamaan tuota edellistä esitystä.
Karstanen Jankkeri

Poissa Poissa


Vastaus #1307 : 23.05.2024 klo 08:52:24

En tiedä johtuuko siitä että tuli katsottua peli vähän eri suunnalta kuin yleensä, mutta nämä huomiot päällimmäisinä eilisestä koitoksesta.

Ensimmäinen ja eniten huolta aiheuttava ongelma oli tsempin puute. Ainut joka omaan silmään teki töitä oli Bashkirov. Ei riitä että yksi antaa vastustajalle painetta, jos kukaan ei ole sitä painetta jatkamassa. Tämän tason vastustajia vastaan pitää töitä tehdä pallottomanakin aivan saakelisti ja nyt se työ ei tuntunut suurimmalle osalle maittavan. Ymmärrän että Bashkirovin pelikäsitys tekee sen että on useimmin oikeassa paikassa oikeaan aikaan, mutta kyllä sitä ihan vaan liikkumallakin muutkin jotain aikaan saisi. Ei vetele europeleissä ainakaan tämmöinen.

Esimerkiksi Hytösen paine ylhäällä oli lähinnä kosmeettista. Jos kärki pääsee pallolliseen toppariin iskuetäisyydelle kiinni, niin silloin isketään eikä pyöritä tana huulilla. Jos ei tule vaparia, niin silloin ei ole kärki ollut tarpeeksi agressiivinen. En ymmärrä mikä Hytösen anti näissä peleissä on kärkenä, jos topparien avauspelin prässäys ja paine ei ole priimaa?

Syöttövirheet joku täällä mainitsikin jo. Helpotkin syötöt harakoille. Ehkä siitä johtuen ei myöskään muodon sisään uskallettu aluksi pelata ollenkaan. Tosiaan sattui sellainen istumapaikka että tämä näkyi todella selvästi. Esim. Haukiojalla oli mahdollisuus antaa 2 linjaa lävistäviä moneen otteeseen esim. pelin lopussa Vlijterille. Aivan viimeisillä hetkillä näitä syöttöjä rupesi näkymäänkin. Haukiojalla luulisi potkutekniikan riittävän.

Myöskään keskelle muodon sisään ei syöttöjä saatu. Ja kun palloa ei muodon sisällä saada käytettyä, niin eipä niitä maalipaikkojakaan tahdo tulla. Bashkirovilla ja Ahiabulla oli usein hyvinkin tilaa, mutta sinne ei uskallettu jostain syystä syöttää. En tiedä näinkö omiani, mutta välillä näytti myös siltä että samassa taskussa oli usein 2 vepsun pelaajaa toisiltaan tilaa viemässä.

Vlijter ei ollut myöskään häävi, mutta eipä hän oikein semmoisiin tiloihin palloja saanut, jossa on parhaimmillaan.

Se jäi myös itselle epäselväksi, että miksi vastustajan keskitykset jäivät boksiin elämään, vaikka meillä on Pitkänen, Pedro ja Haukioja talonmiehinä? Tämän pitäisi kuitenkin olla Vepsun vahvuus. Meidän keskitykset taas olivat vähintää 50% sitä itseään. Kun näin harvakseltaan päästään edes laidoilta tulemaan, niin keskityksissä pitää olla huomattavasti enemmän laatua.

Ainut positiivinen juttu oli Alménin otteet, enkä nyt tarkoita pelkkää maalia. Ehkä paikoin vähän varovaivaista, mikä tietysti ihan ymmärrettävää nuorelle pelaajallle. Antoi heti kentälle tultuaan pari syöttöä muodon sisäänkin. Jollain lailla kypsempää ja tasapainoisempaa pelaamista kuin Samulla. Toivottavasti saa lisää mahdollisuuksia näyttää tulevissa peleissä. Myön Antoniolla keskitykset jäivät tässä pelissä torsoiksi.
MacGyver

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #1308 : 23.05.2024 klo 09:08:46

Joo otetaan positiiviseksi nimenomaan Almen. Ei vaikuttanut enää niin junnumaiselta kuin aikaisemmin. Hyvillä mielin voisi antaa jo isompiakin minuutteja.
turkistarhaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Munsala IK


Vastaus #1309 : 23.05.2024 klo 09:22:27

Tosiaan eilen huomasi Hytösen heikkoudet oikein selvästi kun KuPS liikutti sen verran nopeasti palloa ettei Hytösen ennakointikyky millään riittänyt. Samoin pari vastahyökkäyksen aihioita kaatui herran puutteelliseen havainnointiin minkä takia hän ei paineettomassa tilanteessa kääntynytkään vaan pelasi pallon takaisin alas. Sinänsä ihan käyttökelpoinen kaveri mielestäni edelleen mutta kyllä avaukseen pitäisi parempi pelaaja olla jos Vepsu meinaa tosissaan taistella mitaleista.

Matib ei ole päässyt edes penkille asti ja Eletu ei kentälle mikä tietysti herättää tietynlaisia mielikuvia ko. pelaajien kunnosta ja tasosta..
José Carioca

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #1310 : 23.05.2024 klo 09:36:12

Ahiabu oli aivan yössä eilen. Joko Kups osasi ottaa vahvuudet pois tai sitten on jo soppari takataskussa muualle.
vaasa

Poissa Poissa


Vastaus #1311 : 23.05.2024 klo 10:39:06

Realismia nyt kuitenkin päästä ylempään loppusarjaan ja voitto Interistä niin ollaan taas hyvässä vauhdissa. Materialiero näkyi eilen ja muutenkin Kups oli vahva. En sano että peli olisi kääntynyt mutta ihmettelin kyllä miksi pelattiin kahdella kutosella Almenin maalin jälkeen ja miksi Multasen vaihto tuli niin myöhään.
65zidane

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #1312 : 23.05.2024 klo 11:27:00

KuPSin fluidi muoto ja nopea syöttöpeli pisti Vepsun jäykäm muodostelman paniikkiin. Hämmentävintä oli, että boksin puolustamisessa oli ongelmia, vaikka se on totutusti Nuorelan alaisuudessa ollut pelin onnistunein osa-alue. Kaksi kertaa kahdesta käkättimeen Kupsilta, tämä homma täytyy perata huolella, kun todennäköisesti ja toivottavasti vielä loppusarjassa kohdataan.

Almenille 🍺
Yleisömäärälle 🍺🍺🍺

Pitäisikö se Matib nostaa kokoonpanoon edes kokeilemaan? Tuskin löysemmin voi vetää kuin Hytönen eilen?
pallopoju70

Poissa Poissa


Vastaus #1313 : 23.05.2024 klo 12:34:22

Eilisessä pelissä KuPSin eka maali oli oma maali! Meni Pitkä Mikon kautta
Fred

Poissa Poissa


Vastaus #1314 : 23.05.2024 klo 13:56:44

Eilisessä pelissä KuPSin eka maali oli oma maali! Meni Pitkä Mikon kautta

Veto vaihtoi suuntaa Pitkäsestä ja olisi voinut olla ilman sitä ehkä Leislahden otettavissa. Mutta ei futiksessa noita tavata kutsua omiksi maaleiksi. Jos alkuperäinen laukaus lähtee maalia päin niin silloin vetäjä merkitään maalintekijäksi.
Pawn

Poissa Poissa


Vastaus #1315 : 23.05.2024 klo 22:54:04

VPS akatemia - Närpes Kraft  6-0

Jääskä x2
Matib x2
Madut
Monola


Matib tekee maaleja jokaisessa ottelussa.
65zidane

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #1316 : 23.05.2024 klo 22:58:45

Hienoa, että edustusringin laajuus riittää jeesaamaan Akatemiaa. Ihan liigaringin pelaajapolun kannalta olisi kriittistä, että Akatemia nostetaan vähintään kakkoseen ja mielellään tietysti ylemmäskin. Nykyisellään jos pelaaja ei saa peliaikaa edustuksessa, on siitä tason puolesta taas aivan valtava tiputus Akatemian matseihin kolmoseen. Nyt onneksi Akatemia on osaksi edustukseen hankituilla pelaajilla tykittänyt viisi voittoa naurettavalla maalierolla 30-1.

Mutta tosiaan, Matib ansaitsisi ehkä testin edustusjoukkueen mukana.
Pelisilmä

Poissa Poissa


Vastaus #1317 : 23.05.2024 klo 23:04:50

Mutta tosiaan, Matib ansaitsisi ehkä testin edustusjoukkueen mukana.
Ehdottomasti. Käsittämätöntä, että ei ole nostettu edes vaihtopenkille. Varsinkin kun Multasen ja Hytösen esitykset ovat alkaneet näyttämään aika onnettomilta.
Karstanen Jankkeri

Poissa Poissa


Vastaus #1318 : 24.05.2024 klo 12:40:51

Ehdottomasti. Käsittämätöntä, että ei ole nostettu edes vaihtopenkille. Varsinkin kun Multasen ja Hytösen esitykset ovat alkaneet näyttämään aika onnettomilta.

Tässä on yksi haaste mikä johtuu siitä että akatemia pelaa 3 divarissa ja miksi sieltä on ehdottomasti noustava viimeistään tällä kaudella kakkoseen. Koittakaapa käydä VEOsta katsomassa noita pelejä. Mielestäni noista peleistä ei ole kenellekkään mitään hyötyä. Ei omille eikä vastustajille. Enemmän tulee mieleen joku hyökkaysryhmitysharjoitus joka vedetään puolivillaisesti läpi. Ei noiden pelien perusteella voi sanoa yhtään mitään vaikka kuka olisi tehnyt kuinka monta maalia. Todennäköisemmin edarin jäähdyttelytreenitkin on vaatimustasoltaan kovempia kuin nämä pelit.
Djbb

Poissa Poissa


Vastaus #1319 : 24.05.2024 klo 13:11:48

Tässä on yksi haaste mikä johtuu siitä että akatemia pelaa 3 divarissa ja miksi sieltä on ehdottomasti noustava viimeistään tällä kaudella kakkoseen. Koittakaapa käydä VEOsta katsomassa noita pelejä. Mielestäni noista peleistä ei ole kenellekkään mitään hyötyä. Ei omille eikä vastustajille. Enemmän tulee mieleen joku hyökkaysryhmitysharjoitus joka vedetään puolivillaisesti läpi. Ei noiden pelien perusteella voi sanoa yhtään mitään vaikka kuka olisi tehnyt kuinka monta maalia. Todennäköisemmin edarin jäähdyttelytreenitkin on vaatimustasoltaan kovempia kuin nämä pelit.
Koska Akatemia ei ole korkeampaa sarjatasoa ansainnut, niin siksi tällä hetkellä näin.

Henkilökohtaisesti pidän tästä strategiasta, missä ollaan tosissaan voimistamassa akatemiaa ja pumppaamassa sitä ylemmäksi, jolloin pelaajakehityksen näkökulmasta hyöty voi kasvaa yllättävänkin suureksi. Nousun jälkeen täytyy tietysti olla joukkue, joka pystyy myös seuraavalla sarjatasolla säilymään (nykyisellä rosterilla toki jo tähänkin hyvä mahdollisuus).

Kuitenkin, olisi tärkeää että systeemi olisi joustava siinä mielessä, että nyt vähälle peliajalle/heikommin liigassa esiintyneet voisivat hakea onnistumisia, isompia minuutteja ja sitä kautta itseluottamusta akatemiasta, sekä akatemiassa onnistuneet pääsisivät haistelemaan Veikkausliigan menoa ja saamaan isomman haasteen. Nimet täällä tähän onkin jo aika pitkälle mainittu.
kihap

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS - Vaasan Palloseura


Vastaus #1320 : 24.05.2024 klo 13:48:15

Olipas keskiviikko... Stadikalla mahtavasti porukkaa, upea sää ja hyvä meininki. Kentällä ei niinkään, ainakaan Vepsun osalta.
Ihan karmea esitys. Otti niin paljon pattiin, että nyt vasta viitsin avata foorumin. Otteluketjua, koostetta tai pressiä en viitsi edes katsoa :)

Kuopio oli kyllä hyvä. Välillä näytti että heillä oli pari pelaajaa enemmän kuin kotijoukkueella. Mutta tuo kertoo Vepsun heikosta tekemisestä.
Kaveri otti aseet pois ja normaalia tasoa matalampi suorittaminen ei mahdollistanut mitään.
Lopussa vasta alkoi näkyä tuttuja välähdyksiä siitä joukkueesta mikä olisi pitänyt olla alkuvihellyksessä.

Noh, itse olin pessimistinä budjetoinut tästä "KuPS - HJK - KuPS" ottelukolmikosta pisteet 0 - 0 - 3, mutta nyt tulikin 0 - 3 - 0. Mutta saa kai sitä silti kiukutella... :D
Huokaillaan vielä hetki ja sitten maanantaina Lemonsoftille katsomaan kuinka Inter konttaa.
Karstanen Jankkeri

Poissa Poissa


Vastaus #1321 : 24.05.2024 klo 13:59:13

Koska Akatemia ei ole korkeampaa sarjatasoa ansainnut, niin siksi tällä hetkellä näin.

Henkilökohtaisesti pidän tästä strategiasta, missä ollaan tosissaan voimistamassa akatemiaa ja pumppaamassa sitä ylemmäksi, jolloin pelaajakehityksen näkökulmasta hyöty voi kasvaa yllättävänkin suureksi. Nousun jälkeen täytyy tietysti olla joukkue, joka pystyy myös seuraavalla sarjatasolla säilymään (nykyisellä rosterilla toki jo tähänkin hyvä mahdollisuus).

Kuitenkin, olisi tärkeää että systeemi olisi joustava siinä mielessä, että nyt vähälle peliajalle/heikommin liigassa esiintyneet voisivat hakea onnistumisia, isompia minuutteja ja sitä kautta itseluottamusta akatemiasta, sekä akatemiassa onnistuneet pääsisivät haistelemaan Veikkausliigan menoa ja saamaan isomman haasteen. Nimet täällä tähän onkin jo aika pitkälle mainittu.

Kaikissa asioissa samaa mieltä.

Harmi että akatemian nostamista kakkoseen ei ole otettu oikein tosissaan aikaisemmin, tai siltä se ainakin on tuntunut. Toki lähellä käytiin joku aika sitten. Nyt sitten "overkill" - tyyliin, mutta aivan sama kunhan nousu toteutuu.

Kakkonen jo kuitenkin huomattavasti parempi kuin kolmonen. Siellä tuo joustava systeemi onnistuu kuvaamasi mukaisesti jo ainaka jollai lailla. Tällä hetkellä en usko kenenkään itseluottamuksen noissa peleissä paranevan. Enemmän näen niin, että nimetyt pelaajat joutuvat tarpomaan tämän pashan seuran ja paremman tulevaisuuden puolesta.
Djbb

Poissa Poissa


Vastaus #1322 : 24.05.2024 klo 14:04:00

Tällä hetkellä en usko kenenkään itseluottamuksen noissa peleissä paranevan. Enemmän näen niin, että nimetyt pelaajat joutuvat tarpomaan tämän pashan seuran ja paremman tulevaisuuden puolesta.
No joo, tämähän on  tietysti pelaajakohtaista itseluottamuksen osalta ja jollain tasolla asennekysymyskin, mutta näen silti järkevämpänä sieltä hakea peliaikaa, onnistumisia ja tuntumaa, kun juosta liigassa ilman pallokosketuksia, HV-minuuteilla jatkuvasti.
Pawn

Poissa Poissa


Vastaus #1323 : 24.05.2024 klo 23:50:37

Tilastot

Top6-joukkueiden keskinäiset ottelut:

KuPS      4  3  1  0   +5   10p
VPS        5  2  1  2   -1      7
SJK        5  1  3  1   -1      6
Haka      4  1  1  2   -4      4
Ilves       2  1  0  1   +4     3
HJK        4  0  2  2   -3      2

Top6-joukkueet vast (IfkM, Gnis, Laht, Inter, Aco, Eif)
 
HJK        5  4  1  0   +7   13p
Ilves       6  4  1  1   +5   13
Haka      4  3  1  0   +5   10
VPS        3  3  0  0   +5     9
SJK        3  3  0  0   +4     9
KuPS      4  1  3  0   +1     6
sammy19

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #1324 : 25.05.2024 klo 06:42:03

Kävin katsomassa viime vuoden Akatemian tulokset ja oli siellä jotain isoja voittoja ja tietysti melko paljon edustuksen pelaajia kokoonpanossa. Kuitenkin tällä kaudella edustuksen rinki on laajempi ja sitä kautta laadukkaampia pelaajia on Kolmosessa. Nyt oikea paikka olisi Kakkonen, mutta viime vuonna se oli Kolmonen ja mikäli viime vuoden joukkueella oltaisiin oltu Kakkosessa niin kylmää kyytiä olisi luultavasti tullut. Alkukausi on ollut loistava mutta mistä tiedämme jatkuuko lento koko kauden.

Välillä Kakkosta on myös pelattu. Toki vaan yhden kauden ajan eli 2019 jolloin tultiin sitten 6 pistettä keränneenä takaisin Kolmoseen.

Totta kai Kakkonen olisi parempi sarja mutta pärjääminen siellä vaatii sen, että edustuksesta tulee muitakin kuin junnuja peleihin.

Toinen iso asia on talous. Olisiko niin että kausi Kolmosessa maksaa n. 50.000-70.000e ja Kakkosessa 100.000e. Toki edustuksella on varsin iso budjetti että ei homman luulisi tuosta jäävän kiinni jos erotus on esimerkiksi 30.000 euroa. Toki jos edustuksen taloustilanne on haastava, niin satatonnia huonosti menestyvän Akatemia-joukkueen tukemiseen tuntuu isolta summalta. Mutta totta kai Akatemia-joukkue tulee olla ja se on selvä että pyörittäminen jotain maksaa.

 
Sivuja: 1 ... 52 [53] 54 ... 65
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa