FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
04.12.2023 klo 08:00:40 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: PEPO 2024 - Sirkus jatkaa kulkuaan  (Luettu 1119 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
PepoFakeNews

Poissa Poissa


: 19.11.2023 klo 13:48:20

Seura: PEPO Lappeenranta ry
Perustettu: 1958
Kotikenttä: Kimpisen stadion, kapasiteetti 4900, luonnonnurmikenttä
Talviharjoituskeskus: Visma Areena
Ykkösessä: 2022
Kakkosessa: 11 eri kautta (1996, 2001, 2010, 2016-2021, 2023-2024)
Suurin Kakkosen otteluvoitto: MiPK-PEPO 0-11, 6.9.2021
Suomen Cup: Parhaimmillaan 5. kierros
Kakkosen Cup: Cup mestari 2021. Finaali PEPO-SJK Akatemia 16.10.2021, yleisöä 628.
Yleisöennätys sarjaottelu Kolmonen: 663 henkeä, PEPO-KuP (Savonlinna) 16.9.2015
Yleisöennätys sarjaottelu Kakkonen: 2115 henkeä, PEPO-MP 26.7.2018
Yleisöennätys sarjaottelu Ykkönen: 1276 henkeä, PEPO-KTP 20.8.2022
Yleisöennätys Suomen Cup: 1488 henkeä, PEPO-HJK (Helsinki) 26.5.2008
Kotisivut/seura: www.pepofutis.net
Kotisivut/miehet: www.lilat.fi
Facebook/miehet: https://www.facebook.com/PEPOedari
Twitter/miehet: https://twitter.com/PEPOedustus
Instagram/miehet: https://www.instagram.com/pepoedustus
Videokanava/miehet: https://www.youtube.com/channel/UCVak6rrDpfEF4b5XWsZUGkw/videos

Pelaajat 2024

Patrik Pesonen
Miro Salminen
Lauri Seilonen
Onni Oinonen
Juho Enbuska
Joona Viskari
Jirko Sorsa

Valmennus

Päävalmentaja: Tero Nieminen
Valmentaja: Marko Kaila
Valmentaja: Janne Muhli
Maalivahtivalmentaja: Ville Muhli

Saapuneet pelaajat

Miro Salminen, NJS
Onni Oinonen, Komeetat
Joona Viskari, KoPa

Lähteneet pelaajat

Mele Temguia --> ?
Pablo Stupiski --> ?
Ronaldo Flowers --> ?
Nicolas Murcia --> ?
Jonathan Dunyin --> ?
Fransisco Torres --> ?
Solomon Mohamed --> ?

Kausi 2023

Kausi 2022 päättyi putoamiseen Ykkösestä ja koitti paluu tuttuun ja turvalliseen Kakkosen A-lohkoon. Valmennus meni täysin uusiksi, kun Janne Muhli tiimeineen vaihtui AC Oulusta saapuneeseen Teemu Tavikaiseen. Apuvalmentajaksi pestattiin kolumbialainen Camilo Muñoz ja maalivahtivalmentajaksi ex-vahti Craig Hill.

Pelaajiston osalta vaihtuvuus oli suurta, kun avauksen pelaajista jatkajia olivat ainoastaan Jirko Sorsa, Samu Suoraniemi ja Arttu Kotanen. Saapuneita pelaajia olikin siten lähes joukkueellinen. Ennestään tuttuja olivat paluumuuttajat Alex Oikkonen, Aleksi Ikonen, Niko Pienmunne sekä profiilihankinnaksi kaavailtu Jonathan Dunyin. Lisäksi Lappeenrannassa aikoinaan verkkoja heiluttanut Fransisco Torres liittyi keväällä liloihin. Uusia ulkomaan tulokkaita olivat kanadalainen toppari Mele Temguia, argentiinalainen target-kärki Pablo Stupiski, Karibialta saapunut laituri Ronaldo Flowers ja kolumbialainen keskikenttäpelaaja Nicolas Murcia. Keskikentälle saapui MP:stä kokenut Antti-Pekka Kesonen ja laitaan VPS II:sta Solomon Mohamed. Myös monikäyttöinen Lauri Seilonen liittyi joukkueeseen Jyväskylän Komeetoista. Kesällä puolustusta vahvisti lisäksi klubin kasvatti Kailash Bhandari. PEPO päätyi myös tekemään farmisopimuksen KTP:n kanssa, josta saapuisi pelaajia liloihin tarpeiden mukaan.

Harjoituskaudella ei liikaa voitoilla juhlittu ja kausi lähti käyntiin Lahti-awaylla. Tuliaisena oli tappio ja harjoituskaudella joukkueen parhaimmistoon kuuluneen Nicolas Murcian päävamma, jonka myötä viimeiseltä kolmannekselta katosi tarvittavaa juonikkuutta ja taitoa. Tämä jäikin Murcian viimeiseksi otteluksi hänen telottuaan myöhemmin polvensa harjoituksissa. Alkukauden mainitsemisen arvoinen valopilkku oli voitto myöhemmin Ykkösliigaan nousseesta PK-35:sta kotikentällä Sammonlahden sametilla.

Alkukaudesta torjuntavastuun otti Niko Pienmunne Jirko Sorsan oltua loukkaantumisen vuoksi sivussa. Myös Mele Temguia oli koko alkukauden poissa alaraajavamman vuoksi, jolloin toppareina luutivat pääosin Lauri Seilonen ja Juho Enbuska. Kotkasta Miska Rautiola ja Matias Paavola olivat puolustuksessa miehiä paikallaan, kun joukkueen mukana pelasivat.

Pelaajistossa hyviä otteita esitti Aleksi Ikonen, joka oli alkukaudella hyvässä maalivireessä. Myös argentiinalaiskärki Stupiski oli tärkeä palanen hyökkäyksessä. Pyyhkeitä sen sijaan sai toinen kärki Fransisco Torres, joka ei näyttänyt olevan kunnossa. Jonathan Dunyin ei myöskään täyttänyt keskikentällä häneen kohdistuvia odotuksia.

Yltiöpäiseen pallonhallintaan perustuva pelitapa oli vaativa ja tulosta ei syntynyt. Tempo oli toisinaan matala poikittaissyöttelyn johdosta ja syöttövirheitäkin sattui puolustukselle, josta harmittavan usein pallo päätyi omaan verkkoon.

Heikkojen tulosten myötä kannattajaryhmä Boys Of 850 otti kotipelissä Klubi-04 vastaan kantaa johdon toimintaan, joka aiheutti toivottavasti kriittistä keskustelua seuran sisällä. Johto ottikin vastuun omalla tavallaan antamalla kenkää Teemu Tavikaiselle noin viikko episodin jälkeen. Valmentajan vastuun ottivat loppukaudeksi apuvalmentajat Muñoz ja Hill. Sarjataulukossa oltiin väärässä päässä ja joukkue ei näyttänyt yhtenäiseltä. Uusi valmennus saikin luotua kaivattua positiivisuutta joukkueen pelaamiseen ja pelaajat näyttivät vapautuneemmilta. Myös KTP-hassuttelu päättyi Tavikaisen lähdön myötä ja vastuuta saivat enemmän omat kasvatit.

Loppukausi sujui suhteellisen hyvin ja lopussa huomattiin, että tässähän on vielä mahdollisuus Ykkösen karsintoihin. Viimeisellä kierroksella homma ei enää ollut omissa käsissä ja muut joukkueet ottivatkin vaadittavat pisteet omista otteluistaan. Näin ollen kausi oli paketissa ja lopputuloksena oli sarjataulukon seitsemäs sija.

Kausi 2024

Päävalmentajaksi nimitettiin syksyllä Tero Nieminen, joka on tuttu monelle lappeenrantalaiselle jääpallojoukkueen Veiterän päävalmentajana. Niemisellä on kuitenkin pitkä kokemus jalkapallon puolella valmentamisesta ja häneltä löytyy Uefa-A lisenssi. Hän on toiminut IPS:n valmennuspäälikkönä usean vuoden ajan ja kuului Ykkösen kaudella myös Lilojen valmennustiimiin. Avuksi Tero saa tutut miehet; Janne Muhlin, Marko Kailan ja Ville Muhlin.

Positiivista pöhinää syksyllä aiheutti Lappeenrannan futispiireissä kauan odotettu LauTP:n ja PEPOn yhteistyö. LauTP:n juniorityö on kantanut hedelmää viime vuosina ja joukkue nousikin Kolmoseen täksi kaudeksi. Yhteistyön myötä on odotettavissa pelaajaliikenettä molempiin suuntiin ja Etelä-Saimaan mukaan muutamat LauTP:n pelaajat jo PEPOn reeneissä pyörivätkin.

Joukkueen rakentaminen on tässä vaiheessa vielä alkutekiöissä ja ainoat tiedossa olevat sopimukset ovat oman kasvatin Patrik Pesosen jatko sekä LUT:iin opiskelemaan saapunut Miro Salminen. Nopea hyökkääjä Salminen on osoittanut Kakkosen tasolla osuvansa verkkoihin, joten odotettavissa on samanlaista dominointia Lappeenrannassa.

Poistujia ovat Etelä-Saimaan mukaan kaikki viime kauden ulkomaalaiset. Samu Suoraniemi ilmoitti myös laittavansa nappulat naulaan. Kiitos Samu! Lisäksi valmennuksen puolelta mainittakoon Craig Hillin siirtyminen Kultsun päävalmentajaksi.

Kaikilla kotimaisilla pelaajilla luulisi olevan annettavaa ensi kaudella uuden valmennuksen alaisuudessa, joten toivottavasti mahdollisimman moni jatkaa. Niemisen mukaan Lappeenrannassa opiskelevia pelaajia pyritään houkuttelemaan lisää mukaan joukkueeseen, minkä tulisikin olla itsestäänselvää.

Tavoitteista on vaikea sanoa ensi kauden osalta vielä yhtään mitään. Mennäänkö viimein pelaajakehitys edellä vai tavoitellaanko nousua hinnalla millä hyvänsä?
« Viimeksi muokattu: 01.12.2023 klo 11:19:21 kirjoittanut PepoFakeNews »
lucifer

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 19.11.2023 klo 14:06:35

Missä PEPO Lappeenrannan valtakunnan sarjojen pelipörssi kautta aikojen?
Raffica

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 19.11.2023 klo 14:54:38

Ikonen oli kyllä positiivinen näky koko kauden ajan! Kehittynyt paljon siitä kun viimeeksi PEPOssa pelasi. Innolla odotellaan ketkä pelaajat saadaan jäämään. Monta sellaista olisi ketkä erittäin mielellään pitäisi tulevallakin kaudella :)

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa