FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.11.2024 klo 11:10:53 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 9 [10] 11 ... 14
 
Kirjoittaja Aihe: Pienten lasten valmennus  (Luettu 28135 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
FC Esplanad

Poissa Poissa


Vastaus #225 : 22.09.2024 klo 09:45:59

Noin yleisesti ottaen ei kyllä kuulosta kovin järkevältä jos 4-5 -vuotiaat pelaavat isoihin maaleihin jatkuvasti. Ne joilla kuti jo lähtee tekevät joka vedolla maalin kun kukaan ei osaa torjua ja peli menee heidän osalta pelkäksi räiskimiseksi  Ja 4v4 on myös liian iso pelaajamäärä tuon ikäisissä. 1v1/2v2/3v3 neljään minimaaliin niin tulee enemmän kuljettamista.

Ja jos tosiaan yksi on ihan ylivoimainen niin sitten vaikka 1v2 tai 1v3 pelejä? Ja oletko kysynyt pääsisikö omassa seurassa esim. kerran viikossa kokeilemaan vuotta vanhempien mukana?

Mitä pelaajamäärään tulee niin 30 kpl 4-5 -vuotiaita kuulostaa kyllä isolle määrälle ja tarvii 5-6 koutsia että homma on treeneissä järkevää.




Pelaavat vaihtelevasti eri kokoisiin maaleihin, mutta nyt sellaiset noin 2,5 metriä leveät maalit olleet aika usein. Siihen maalinteko menee niin että lähtee omista, harhauttaa neljä ja nostaa kierteellä yläkulmaan pallon, toki osaa syöttää myös kavereille mutta ei syötä jos ne jää ihmettelemään lentokoneita.

Olen kysynyt tuota isompien kanssa treenaamista mutta sitä ei hyväksytty.

Koutseja on yleensä 4, joista 3 on näitä junioripelaajia (B).

Toki pelihalut turnauksissa olisi kovat ja pärjäisi ja 2017 syntyneissä alemmilla tasoilla mainiosti, mutta seura ei ole pelaajapulasta huolimatta päästänyt (2018 syntyneiden turnauksia ei kierretä kun ei niissä omaa lasta). On siis toki mukana katsomossa kun isomman kanssa kierretään aktiivisesti, ja pari kertaa ollut tilanne ettei edes vaihtopelaajaa niin ei silti saa pelata koska ei ole seurassa päätetty.
Alaraajavamma

Poissa Poissa


Vastaus #226 : 22.09.2024 klo 10:25:07

Alkaakohan mulla nyt kymmenes tuon ikäisten (3-4v) ryhmä ja en ole vielä kertaakaan saanut yhdenkään ryhmän kanssa järkeviä isoja pelejä. Jos jossain harkoissa on vähän vetäjiä, niin joskus on "pakko" kokeilla, että saadaan jonkunlaiset pelit.  

2vs2 ollut ihan maksimi ja paras on 1vs1. Pieniin maaleihin ja niin, että jokaisella kentällä on mukana aikuinen.

Edit. Tai silloin isot pelit onnistuu, jos pelataan lapset vs vanhemmat. Se on ainoa poikkeus, kun jokaisella on silloin personal trainer mukana pelissä.
FC Esplanad

Poissa Poissa


Vastaus #227 : 22.09.2024 klo 10:54:04

Kuvailemasi kaltaista on tässäkin seurassa 3-4 vuotiaille, 2019 syntyneille sitten näitä isompia pelejä.
Dede

Poissa Poissa


Vastaus #228 : 22.09.2024 klo 12:49:53

Heittäisin useamman pallon peliin joillekin 4-5 -vuotiaille.
Nigel Kugelschfeir

Poissa Poissa


Vastaus #229 : 22.09.2024 klo 12:54:42

Eikä neljän nenänkaivajan kiertäminen paljoa vaadi. Antaa nyt pojan pelailla jos tuo kivaa on mutta voihan sitä jollain yksilötreenillä koittaa saada paremmaksi. Tyttöjoukkueissa näkee ihan liikaa sitä että siellä on se yksi joka hakee koko ajan vetopaikkaa ja loppujen tehtävä on seurailla mitä se tekee.
ginikettu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK (BJK)


Vastaus #230 : 22.09.2024 klo 12:56:47

Aika monessa seurassa ton ikäsille ei ole vielä edes kunnollista ikäluokkatoimintaa olemassa, vaan puhutaan tosiaan leikkikouluista tai vanhempi-lapsi -ryhmistä.
Esim hjk:ssa 19 syntyneet voivat aloittaa vuotta vanhempien vasta perustetuissa jengeissä ja vuoden päästä sitten siirtyä omaan ikäluokkaansa. Mutta 19 syntyneille ei ole omia joukkueita vielä.
Alaraajavamma

Poissa Poissa


Vastaus #231 : 22.09.2024 klo 17:17:59

Heittäisin useamman pallon peliin joillekin 4-5 -vuotiaille.

Tää toimii myös, mutta mun kokemuksen mukaan niillä enemmän pelanneilla menee tässä monesti vati nurin, kun ei olekaan enää "oikeaa peliä". Suurin osa sitten tykkää ja pelaa innoissaan.
bupa dukta

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Anna mulle kymppi röökiin ja kaksi kaljaan.


Vastaus #232 : 22.09.2024 klo 20:35:16

Iskällä vähän lähtenyt mopo keulimaan. Jäitä hattuun vaan, kyllä se siitä.
ginikettu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK (BJK)


Vastaus #233 : 22.09.2024 klo 20:44:14

Iskällä vähän lähtenyt mopo keulimaan. Jäitä hattuun vaan, kyllä se siitä.
Kyllä näitä joitain isoveljien valmentamia "19" syntyneitä näkee noissa "18" syntyneiden joukkueissa ja se on ihan oikea paikka niille. Vähän epäilyttävää jos 19 syntyneille olisi omia joukkueita etenkään hjk:n toimintamallilla, käpassa se olisi varmaan "järkevää", kun on "kiinteät" tasojoukkueet.

Mutta jos siltä tuntuu niin voi kokeilla jotain muuta seuraa. Jos oikeasti on niin kova palo pelaamaan kilpaa. Näitä näkee joskus, mutta tosiaan niin nuoria, että treenien pitäisi keskittyä vahvasti varhaiskasvatukseen.
Nigel Kugelschfeir

Poissa Poissa


Vastaus #234 : 22.09.2024 klo 21:23:11

Meidän seurassa on eka joukkue tällä hetkellä -19 syntyneillä mutta nehän ei taida pelata vaan harjoitella joukkueessa toimimista. Meidän nuorempi lapsi on -20 syntynyt niin pääsee ensi keväänä sitten mukaan.
vesikalja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HPS


Vastaus #235 : 23.09.2024 klo 07:08:34

Alkaakohan mulla nyt kymmenes tuon ikäisten (3-4v) ryhmä ja en ole vielä kertaakaan saanut yhdenkään ryhmän kanssa järkeviä isoja pelejä. Jos jossain harkoissa on vähän vetäjiä, niin joskus on "pakko" kokeilla, että saadaan jonkunlaiset pelit.  

2vs2 ollut ihan maksimi ja paras on 1vs1. Pieniin maaleihin ja niin, että jokaisella kentällä on mukana aikuinen.

Edit. Tai silloin isot pelit onnistuu, jos pelataan lapset vs vanhemmat. Se on ainoa poikkeus, kun jokaisella on silloin personal trainer mukana pelissä.
Tämä Ylos saatiin hyvät pelit, kun oli useampi vanhempi jelppaamassa ja joku oli aina maalissa. Vekkulia nähdä, kun se lamppu syttyy ja pojat alkaa vähän jopa syötelemäänkin keskenään ja maaleja tulee liukuhihnalta kaikille. Hienoja hommia :pillimehu:
« Viimeksi muokattu: 23.09.2024 klo 07:15:05 kirjoittanut vesikalja »
Skylark

Poissa Poissa


Vastaus #236 : 23.09.2024 klo 07:26:52

Heräsi vähän kaikenlaisia ajatuksia.

Lapsi on nyt vasta 5-vuotias ja syntynyt helmikuussa. Osa hänen kanssaan pelaavista ei ole vielä täyttänyt viittä vuotta. Ikäeroa tarkoittaa sitä, että lapsesi käveli, kun osa ryhmän lapsista vasta syntyi. Tämä ero näkyy vielä. Se näkyy sekä motoriikassa (onhan ikäeroa melkein vuosi!), kognitiivisissa taidoissa ja usein myös lapsen koossa. Tämän lisäksi lapsellasi on pari vuotta vanhempi, jalkapalloa pelaava veli, jonka kanssa lapsesi on pelaillut. Osa on vasta tutustumassa lajiin. Mm. näistä syistä näin pienillä lapsilla tasoryhmiä ei tehdä. Treenejä eriytetään lasten taitoja ja ohjattavuuden mukaan.

Kun lapset ovat vielä päiväkoti-ikäisiä, osalla on treeneihin tullessaan takanaan pitkä päiväkotipäivä, josta on mahdollisesti lähdetty treeneihin jopa suoraan ilman ruokailua välissä. Osa saattaa tulla treeneihin kotoaan, osa ehkä lyhyemmän päiväkotipäivän tai mahdollisesti kerhopäivän jälkeen. Nämäkin erot näkyvät lasten keskittymisessä ja jaksamisessa. Puhutaan hyvin pienistä lapsista. 10 tunnin päiväkotipäivä olisi hyvin kuormittava aikuisellekin.

Lapsen paremmuus ilmenee ilmeisesti treenin lopussa tapahtuvassa 4 vs 4 -peliharjoitteessa. Siellä hän paiskoo maaleja niin, että muut vanhemmat ovat vihaisia. Harjoitteen pituus ilmeisesti n. 10 minuuttia treenin lopuksi. Treenejä kaksi kertaa viikossa. Ikävää aikaa on näin olle 2 x 10 min viikossa.

Lapsi haluaa kuulla iltasaduksi jotain futislehteä, ja aamupalapöydässä puhutaan Valioliigan maaleista. Tässä tulee nyt esiin ympäristö. Kukaan lapsi ei oma-aloitteisesti ehdota iltasaduksi futislehteä, vaan sen on vanhempi esitellyt vaihtoehtona. Aamupalapöydässä on alettu keskustella maaleista todennäköisesti vanhemman aloitteesta. Osa Valioliigan otteluista tulee tv:stä niin myöhään, että päiväkoti-ikäisen ei sellaisia ole hyväksi katsella. Ehkä katsotte maalikoosteita (vanhemman aloitteesta!), ja keskustelu syntyy näiltä tiimoilta.

Pienillä lapsilla on luontainen halu saada vanhemman hyväksyntää. Iltasadun valinnassa tai aamupalapöydän keskustelussa lapsi saattaa vaistota, että aikuinen ilahtuu kyseisestä iltasatutoiveesta tai keskustelusta, jolloin asiasta muodostuu lapsen tapa saada positiivista huomiota ja kehuja. Lapsi huomaa, että aikuinen ilahtuu, kun hän toivoo iltasaduksi futislehteä eikä Miinaa ja Manua.

Vanhemman tehtävä on kuitenkin kasvattaa lapsia, ei jalkapalloilijoita. Lapsuuden kuuluu olla huoletonta, monipuolista aikaa, ei sitä, että vanhempi järjestelmällisesti koutsaa lastaan omien toiveidensa mukaan.

Kun lapsi kuitenkin pelaa tuntikausia itseään paremmassa seurassa, onko tuo 20 minuutin ylivoimaisuus oikeasti niin paha juttu? Ja itselläni pistää kyllä silmään se, että valmentaja ei tarjoa hänelle mahdollisuutta treenata vuotta vanhemmissa. Omien lasteni kohdalla valmentajien aloitteesta juuri tuossa iässä osa treenasi vuotta vanhemmissa ja siirtyi sieltä sitten omaan ikäluokkaan vähitellen. Yksi on itse asiassa vieläkin vuotta vanhemmissa. 30-henkinen 5-vuotiaiden ikäryhmä ei ole mitenkään pieni, eikä sota tunnetusti yhtä miestä kaipaa. Tärkeää on myös havainnoida, mistä ylivoimaisuus johtuu. Onko lapsi muita isompi, onko hän pelitavaltaan muita rajumpi tai rohkeampi ym.? Tästä valmentajalla on varmaankin käsitys. Miten muuten ehdit tuota ylivoimaa katsoa, jos valmennat samaan aikaan toista ryhmää, jossa lapsesi ei pelaa?

Teillä on tärkeää kotona ottaa huomioon myös isoveli. Jos kaikki pyörii 5-vuotiaan lapsitähden ympärillä, isoveli saattaa jäädä ikävästi varjoon.

Jos tuntuu, että uusi seura on ratkaisu, niin vaihtakaa. Itse lähtisin ehkä monipuolistamaan lapsen maailmaa muuten ja kehittämään perusliikuntataitoja, uimista, hiihtoa, luistelua, käymään yleisurheilukentällä tai voimistelukoulussa. Isoveli totta kai mukana. Nämä kaikki tukevat jalkapalloakin. Tuo ylivoimaisuus omassa ryhmässä mitä luultavimmin muuttuu, kun ikäryhmään tulee lisää pelaajia, ikäero vähitellen hiukan tasoittuu ja toisaalta muut ryhmän pojat saavat vähän juonesta kiinni. Iltasaduksi valitsisin vanhemman päätöksellä esimerkiksi pitemmän kertomuksen, jota lukisin luku kerrallaan. Tämä kehittää keskittymistä, sanavarastoa, mielikuvitusta, jopa sosiaalisia taitoja.
Pelit isoveljen ja vanhempien lasten kanssa kehittävät jalkapallotaitoja edelleen.

Kossi Agassa

Poissa Poissa


Vastaus #237 : 23.09.2024 klo 08:00:51

Harva vaan 2019 syntynyt treenaa vanhempia vastaan 25-30 h viikossa mistä ne taidot tulee kun lentokoneet ja pullonkeruu ei kiinnosta.
Olisiko näissä treenimäärissä nyt vähän ns. kermaa kakun päällä? 5v kaveri siis treenaa omalla ajalla keskimäärin 3h30min-4h15min päivässä? Ja joukkueen treenit päälle.
« Viimeksi muokattu: 23.09.2024 klo 08:05:15 kirjoittanut Kossi Agassa »
Nigel Kugelschfeir

Poissa Poissa


Vastaus #238 : 23.09.2024 klo 08:14:02

Ei kai tuo mahdoton määrä ole kesällä ainakaan jos pelikaverit löytyy. Suosittelen myös että kannattaa tehdä välillä jotain muutakin, kamppailulajit on hyviä ja jumpat, samoin muut palloilulajit.
Kossi Agassa

Poissa Poissa


Vastaus #239 : 23.09.2024 klo 08:44:21

Ei kai tuo mahdoton määrä ole kesällä ainakaan jos pelikaverit löytyy.
Vuorokaudessa on meillä kaikilla 24h ja tuon ikäisen pitäisi nukkua 10-11h ja jos viettää päiväkodissa 8h, niin 4h pelaamista on todella paljon.

Meillä ainakin noilla päiväkoti-ikäisillä jää päiväkodin jälkeen ns. vapaata touhuiluaikaa yleensä klo 17-19.30 päivällisen ja iltatouhujen väliin.
mulpp

Poissa Poissa


Vastaus #240 : 23.09.2024 klo 11:00:07

Jos haluaa siirtyä vuotta vanhempien kanssa pelaamaan, pitäisi kyllä olla parhaiden joukossa siinäkin porukassa. Omassa seurassa näitä varhain kehittyneitä on ollut jonkin verran, siirto vanhempiin toimii kyllä ihan hyvin.

Havaintona myös se, että kun U5/U6-vaiheissa yksi muita selvästi edellä ollut pelaaja riitti kilpatasolla ratkaisemaan kaikki pelit, U7-vaiheessa ei enää onnistu. Vuosikin lisää harjoitusaikaa tasoittaa paljon.

5v kanssa treeneissä ei vielä isoja pelejä. Enemmän 1v0 ja 1v1. Tämä toki vielä paljon vanhempanakin.
FC Esplanad

Poissa Poissa


Vastaus #241 : 23.09.2024 klo 12:17:58

Kiitos, paljon kommentteja. Eilen tapasin ostoshelvetissä saman seuran murrosikää lähestyvien ikäluokan palkatun vastuuvalmentajan jonka lapsi 12/2019 pelaa omani kanssa samassa ikäluokassa, alemmassa treenriryhmässä. On Uefa-lisenssiä ja veikkausliigataustaa tällä mielipidevaikuttajalta.

Ihan selvä viesti oli, että vuotta vanhempiin kokeilemaan omassa seurassa ja jos se ei onnistu, VJS:ään niin varmasti löytyy se sopiva taso. Takaisin pääsee aina.

--

Muutamiin vasta-argumentteihin, lapsi nukkuu 21-07, ruutuaikaa on pari tuntia viikossa itsenäisemmin. Vähän ruutuaikaa lisää siihen mitä perheenä katsotaan, esim. luonto-ohjelmat. Aamulla kun herää menee potkimaan palloa pihalle veljensä kanssa, syö aamiaisen ja lähtee päiväkotiin kasin jälkeen. Klo 15 jälkeen toinen vanhempi hakee päiväkodista, lähtee etsimään pelikavereita naapureista ja käy sisällä pikapäivällisellä klo 17 ja taas sama potkuralli jatkuu klo 19 saakka. Eilen pelaili aamukasista klo 19 saakka, välissä ruokailut ja kuskaus muualle pelaamaan jossa pelattiin isä + poika 2016/2017 syntyneitä vastaan tunti. Tämä rytmi ollut vasta tämän lumettoman kauden, katsotaan mitä talvi tuo tullessaan. On toki toinenkin laji mitä harrastaa lauantaisin.

Kiinnostus Urheilulehteä ja muuta kohtaan on tullut isoveljen kautta, joka oppiessaan lukemaan sai Aku Ankan tilauksen, Urheilulehti tulee isälle, jonka lukemaan oppinut omi itselleen. Ei se niitä juttuja sieltä lue, vaan "elämäni pelit" ja tilastot - josta sitten oppivat pian että Instaan tulee maalit nopeammin ja katsovat Flashcorea isomman puhelimella. Into varmasti imetty isoveljeltä, joka taas tykkäsi katsella aluksi aiemmin isältä. Kesän EM-kisojen maalit katsoivat kaikki (jälkikäteen) ja innostus vaam kasvoi.

Ilmeinen syy miksi ei vanhempaan ikäluokkaan pääse voi olla ehkä se että siellä on hyvä määrä vanhempivalmentajia mutta näissä 2019 syntyneissä olen ainoa, muut ohjaajat seuran junioreja ja luonnollisesti menisin mukaan sinne. Treenien pelit on vierekkäisillä kentillä joten kentän laidalta näen kaksi ryhmää halutessani ja pelin kulku on ihan eri vaiheista ja meitä on kaksi ohjaajaa, eli joku juniori kanssani. Valmentajaltaan saan palautteen myös usein, juniorivalmentajatkin tuumanneet että turhauttavaa.

Ylivoima perustuu varmasti pallonkäsittelyyn, nopeuteen - toki on pitkäkin poika ja vahva luinen. Jos touhuaa pallon kanssa jatkuvasti ja osa lapsista käy treeneissä päivähoidossa, olisihan se outoa jos eroa ei olisi. Mutta esim. kun kaista tukossa, osaa kääntyä ja syöttää toiselle laidalle muiden yli mitä kovin moni 2019 syntynyt ei vielä tajua, eli ns. puolenvaihtoja tyhjään tilaan. Hoikka mutta syö erittäin terveellisesti ja runsaasti.
« Viimeksi muokattu: 23.09.2024 klo 12:35:04 kirjoittanut FC Esplanad »
Jitsiläinen

Poissa Poissa


Vastaus #242 : 23.09.2024 klo 19:16:24

Joku tässä ehdotteli, että ottaisi lisätreenejä vanhempien kanssa. Itse miettisin sitä. Omaa kokemusta pojasta, joka pelasi 2v vanhemmissa. Jossain 4-5 luokalla alkoi käydä henkisesti raskaaksi, kun kaikki koulukaverit meni toisiin treeneihin kuin itse. Ei niistä 2v vanhemmista ikinä tullut kunnon kavereita ja ero henkisessä maailmassa kasvoi koko ajan lisää. Sitten tulikin lopetus pariksi vuodeksi ja meinasi koko harrastus jäädä. Sai kuitenkin kammettua takaisin harrastuksen pariin oman ikäisiin muiden kavereiden perässä. Kyseessä oli lahjakas pelaaja, majua kolkutteli teininä, ja voidaan tietty olettaa, että nuorena 2v vanhemmissa oli ratkaisevan hyvä juttu, mutta itse olisin taipuvainen väittämään, että voisi olla ollut jopa olla parempi tulevaisuus ilman 2 v taukoa ja ennen taukoa tullutta kyllästymistä lajiin. Oli tosi lähellä, että homma loppuu siihen.

Jotkut varmaan sopeutuu tällaiseen paremmin kuin toiset, mutta hyvä muistaa, että ovat ihan lapsia vielä monta vuotta. Eli herkällä otteella liikkeellä, jos vanhempiin menee. Voi olla myös pettymys

Ja joo, täälläkin luettiin kaikki futisuutiset ja oltiin tulossa messiksi ja joka välkkä yms pelattiin palloa.
FC Esplanad

Poissa Poissa


Vastaus #243 : 23.09.2024 klo 19:57:58

Integroituminen varmasti haastavaa kaksi vuotta vanhempiin, siksi pitäisin vuotta vanhempia oikeana ja tilapäisratkaisuna.

Kiertänyt turnauksia nyt vajaa kaksi vuotta isomman mukana ja pelihalut olisi kovat. Koko vuosi luvattu että näille olisi marraskuussa hallipelejä jo ja siihen laskettu aamuja, seura ilmoitti pari viikkoa sitten että ei olekaan ennen kevättä pelejä. Iso pettymys aika monelle ikäluokassa.
Keynes

Poissa Poissa


Vastaus #244 : 24.09.2024 klo 11:08:38

Noin pienissä lapsissa tapahtuu myös valtavia kehitysloikkia kuukausissa, jolloin yksittäisten pelaajien tasoerot kurotaan kyllä muiden liikunnallisesti lahjakkaiden toimesta umpeen. Meidän lapsen aloittaessa n. 60 pelaajan joukkueessa oli myös yksi veljensä koulima täysin ylivoimainen pelaaja, joka teki sen 5-10 maalia treenien peleissä. Jo kevällä, n. vuosi aloittamisesta, hänen etumatkansa oli käytännössä kurottu 5-6 pelaajan toimesta kiinni.

Itsekin menisin vuotta vanhempien ryhmään oman ryhmän lisäksi tai ainakin siihen asti, että oman ikäiset alkavat ensikosketusten jälkeen kehittymään. Vanhempien kanssa pelaamisessa ei kuitenkaan mielestäni ole hirveästi järkeä mikäli lapsi ei mahdu ns. 1-2 -tason ryhmiin.
FC Esplanad

Poissa Poissa


Vastaus #245 : 24.09.2024 klo 12:37:29

Noin pienissä lapsissa tapahtuu myös valtavia kehitysloikkia kuukausissa, jolloin yksittäisten pelaajien tasoerot kurotaan kyllä muiden liikunnallisesti lahjakkaiden toimesta umpeen. Meidän lapsen aloittaessa n. 60 pelaajan joukkueessa oli myös yksi veljensä koulima täysin ylivoimainen pelaaja, joka teki sen 5-10 maalia treenien peleissä. Jo kevällä, n. vuosi aloittamisesta, hänen etumatkansa oli käytännössä kurottu 5-6 pelaajan toimesta kiinni.

Itsekin menisin vuotta vanhempien ryhmään oman ryhmän lisäksi tai ainakin siihen asti, että oman ikäiset alkavat ensikosketusten jälkeen kehittymään. Vanhempien kanssa pelaamisessa ei kuitenkaan mielestäni ole hirveästi järkeä mikäli lapsi ei mahdu ns. 1-2 -tason ryhmiin.

Hyvä viesti.

Käytännössä 2018 syntyneisiin pitäisi päästä neljässä tasoryhmässä omassa seurassa kokeilemaan esimerkiksi sinne kakkoseen. Muutaman viikon päästä niillä turnaus jonne aika laihasti ilmoittautunut pelaajia joten tilaakin olisi.

Kyselin tänään tätä uudelleen, niin kuulin episodista kolmen vuoden takaa (syksy 2021). Oli joku leikkifutiksen alku ollut silloin missä ollut äidin kanssa ja oma 2019 syntynyt ei ollut suostunut niitä leikkejä tekemään vaan halunnut mieluummin toisen pojan kanssa potkia palloja maaleihin. Eli ns. leikit ei ollut maistunut muiden mukana. Siitä kuulemma jäänyt jollain seurassa hampaankoloon että persoona hankala. Ehkä 2,5 vuotiaan päähänpistoja ei kannattaisi enää 5,5 vuotiaana muistella.
Skylark

Poissa Poissa


Vastaus #246 : 24.09.2024 klo 13:36:50

En nyt ihan ota tästä selvää, mikä on totta ja mikä on jotain muuta.

Hyvin lyhyet hoitopäivät on pojalla verrattuna monen lapsen 7-17-päivään. Ihmeesti on aina innokasta peliseuraa naapurustossa heti kolmen jälkeen, ei ole kukaan ip-kerhossa eikä omissa treeneissä. Aamusta pirteästi pinkaistaan ilmeisen oma-aloitteisesti palloa potkiskelemaan pihalle... Ja ikävästi seura potkii talenttia päähän eikä päästä vuotta vanhempiin, vaikka isä miten ruinaa.

Ei seuroissa oikeasti kukaan muistele mitään monen vuoden takaisia leikkifutiksia. Kyllä valmentaja siirtäisi lapsen vuotta vanhempiin, jos hän sinne valmentajan mielestä kuuluisi. Ja totta kai voi vaihtaa seuraa, jos noin ikävästi menee omassa seurassa.

Kylmälonkero

Paikalla Paikalla


Vastaus #247 : 24.09.2024 klo 13:38:03

Hyvä viesti.

Käytännössä 2018 syntyneisiin pitäisi päästä neljässä tasoryhmässä omassa seurassa kokeilemaan esimerkiksi sinne kakkoseen. Muutaman viikon päästä niillä turnaus jonne aika laihasti ilmoittautunut pelaajia joten tilaakin olisi.

Kyselin tänään tätä uudelleen, niin kuulin episodista kolmen vuoden takaa (syksy 2021). Oli joku leikkifutiksen alku ollut silloin missä ollut äidin kanssa ja oma 2019 syntynyt ei ollut suostunut niitä leikkejä tekemään vaan halunnut mieluummin toisen pojan kanssa potkia palloja maaleihin. Eli ns. leikit ei ollut maistunut muiden mukana. Siitä kuulemma jäänyt jollain seurassa hampaankoloon että persoona hankala. Ehkä 2,5 vuotiaan päähänpistoja ei kannattaisi enää 5,5 vuotiaana muistella.
Nyt alkaa menemään tarina jo paksuksi.
Ben

Poissa Poissa


Vastaus #248 : 24.09.2024 klo 13:59:31

Siihen maalinteko menee niin että lähtee omista, harhauttaa neljä ja nostaa kierteellä yläkulmaan pallon, toki osaa syöttää myös kavereille mutta ei syötä jos ne jää ihmettelemään lentokoneita.

Kannattaa ohjeistaa nappulaa, että turha vetää koko vastustajan kentällisen harhautettuaan kierteellä yläkulmaan, kun ei molari kuitenkaan yletä siihen, eli lisää vain riskitasoa ohi tai yli menemiseen jos niihin nostoihin lisää kierrettä ja ihan turha syöttää kenellekään missään tilanteessa, jos kerta kukaan ei häneltä kuitenkaan palloa saa pois, toisin kuin niiltä kavereilta. Toisin sanottuna tämä pelaaja omassa päässä on jo vaarallisempi maalipaikka kuin kuka tahansa pelikaveri kolmen metrin päässä maalista. Tehokkuus ennen kaikkea.
« Viimeksi muokattu: 24.09.2024 klo 14:02:54 kirjoittanut Ben »
00250

Poissa Poissa


Vastaus #249 : 24.09.2024 klo 14:24:22

Vahvistan, että -19 -syntyneille on oma HJKlla omaa kaupunginosatoimintaa, eli ihan ns. oikeat treenit kaksi kertaa viikossa vuotta aiemmin syntyneiden kanssa. 

Toki samoissa ryhmissä pelaavat 2018 syntyneet dominoivat (jotkut), eli ovat isokokoisempia ja pallo tottelee jalkaa paremmin, kun sen vuoden motoriikka kehittynyt vrt -19 syntyneet joukkuetoverit. 

Reenit alettiin huhtikuussa ja alussa oli ihan kovaa sekoilemista, mutta nyt 1 vs 1 ja 2 vs 2 toimivat ihan hyvin.  Isoihin maaleihin pelataan myös, kun ilmeisesti syssymmällä alkaa Winterliiga ja 5 vastaan 5 formaatilla mennään.  Peluuttajalta vaatii jonkin verran, että aktivoidaan kaikki pelaamaan. 

 
Sivuja: 1 ... 9 [10] 11 ... 14
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa