FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.07.2024 klo 18:22:13 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 6
 
Kirjoittaja Aihe: Keski-Suomi: M4 Itäinen C 2024 - Kaikkien aikojen saunakabinetti  (Luettu 29909 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
vovery

Poissa Poissa


: 29.11.2023 klo 18:35:52

Keski-Suomen alasarjat palaavat tulevalla kaudella juurilleen, kun Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen yhteinen, noin vuosikymmenen kestänyt taival tulee päätökseensä. Keski-Suomen oman Kolmosen paluun myötä joukkueita nostetaan urakalla sarjaportaita ylöspäin, jotta sarjoihin saadaan uuden äärellä edes kutakuinkin järkevät joukkuemäärät. Näin marraskuun lopulla pahiten pakka näyttää olevan levällään juuri Nelosen osalta, mutta avataan silti keskustelu spekulointeineen.

Kauden 2023 sijoitukset

JoukkueTehdyt    Päästetyt    Pisteet
---
Rangers   88    18  46 (N)
Huima/Urho   44    20  37 (N)
ViPa   47    21  36 (N)
LPK       46    32  32
HoDy   41    41  28
KaPa-51   49    48  27
JIlves   32    38  18
JJK Jyväskylä/3   19    40  14
BET   20    50  12
PetPet   14    92   7 (P)

Nousijat Kolmoseen

Kuluneella kaudella Nelosen vei näytöstyyliin toista kertaa peräkkäin kovan tason jäähdyttelijöitä vilissyt Rangers, joka kieltäytyi noususta kauden 2022 jälkeen. Itä-Suomen reissut eivät pelaajia houkutelleet, mikä ei yllätä, kun joukkueella on ollut Nelosessakin ajoittain tuntuvia poissaoloja Keski-Suomen maakuntareissuilla. Kaksi muuta nousupaikkaa nappasivat juuri maakuntien miehet Äänekoski-Suolahden seudun fuusioseuran Huima/Urhon ja Laukaan Vihtavuoresta ponnistavan Pamauksen muodossa.

Kun Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen kaudella 2023 meni kuitenkin voittamaan jyväskyläläinen JPS, joka vieläpä otti Kakkosen paikan vastaan, aukesi Keski-Suomen Kolmoseen yksi paikka lisää. Vaikka Nelosen neljänneksi vahvalla loppukaudellaan kirinyt Lohikosken Pallokerho ei Tason mukaan ole vielä vahvistanut Kolmosen paikkaansa (määräaika huomenna 30.11.), kuulin alkukuusta luotettavalta taholta joukkueen olevan aikeissa ottaa paikan kyllä vastaan.

Nelosessa surkean loppukautensa myötä nousupaikoilta viidenneksi valahtanut Holstin Dynamo on optimistisesti ilmoittautunut Tasossa tulevalle kaudelle Kolmoseen ja vahvistanutkin jo ilmoittautumisensa, vaikka heille ei kauden 2023 sarjasijoituksen mukaan paikkaa Kolmoseen kuuluisikaan, sikäli mikäli ensimmäisenä täydennysmenettelyssä oleva LPK tosiaan vain ottaa paikan vastaan viimeistään huomenna. Toki Palloliiton Itäisen alueen ja myös Kolmosen joukueiden kannalta joukkuemäärän muuttuminen alunperin suunnitellusta seitsemästä kahdeksaan olisi varmasti mieluisa muutos, joten ehkä tässä tilanteessa pelaamalla ansaittuihin tai ansaitsemattomiin paikkoihin ei kiinnitetä kovinkaan suurta huomiota, vaikka Kolmonen alueen ylin sarjataso onkin.

Mihin tämä sitten jättää Keski-Suomen Nelosen? Mahdollisesti jopa viiden kärkijoukkueen nouseminen Kolmoseen heikentää luonnollisesti Nelosen tasoa melkoisesti, ja Vitosen joukkueiden nousuhalukkuuksista riippuen myös joukkuemäärä voi jäädä kovinkin alhaiseksi.

Putoajat Kolmosesta ja Nelosesta & nousijat Vitosesta 2023

Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen heikoin keskisuomalainen joukkue kaudella 2023 oli seitsemänneksi sijoittunut Komeetat, joka säilytti suoran sarjapaikkansa turvallisella kahdeksan pisteen erolla yhdeksänneksi jääneeseen AFC Keltikiin. Täten tulevasta Keski-Suomen Kolmosesta ei pudonnut yhtään joukkuetta Neloseen.

Vitoseen putosi siis yhden kauden visiitin Neloseen tehnyt PetPet, joka näkyy myös Tasossa vahvistaneen nimenomaan Vitosen paikkansa.

Vitosen nousupaikoille oikeuttaneet kolme ensimmäistä sijaa menivät kaudella 2023:

1. FC Blackbird/Akatemia    37
2. FC Soho37
3. ViPa/232

Näistä Soho ja ViPa/2 ovat 29.11. tiedoilla vahvistaneet ilmoittautumisensa Neloseen, kun taas Blackbird/Akatemia näkyy mielenkiintoisesti Vitosen ilmoittautumislistalla "Poistuvat"-alakategorian alla. Onko mustarastaiden kasvattamon taru päättymässä kokonaan? Olihan seuran edustusjoukkueen pelaajatilanne varsin hankala kaudella 2023, että jos parhaat Akatemian pelaajat siirtyvät edustuksen mukaan ja uusia junnuja ei juuri nyt saada kakkosjoukkueeseen, vaikeahan kautta voisi olla vetää läpi.

---

Näiden pohjustusten myötä päästään itse asiaan.

Keski-Suomen Miesten Nelosen joukkueet kaudella 2024 (20.1.2024 tiedoilla, kaikki vahvistaneet ilmoittautumisensa)
Suluissa viime kauden sijoitus

Savon Pallo (Idän A-lohko, IV div. 4.*)
Kangasniemen Palloilijat Joutsan Seudun Pallo (6.*)
Jämsänkosken Ilves (7.)
JJK Jyväskylä/32 (8.)
Blue Eyes Team Komeetat/2 (9.*)
Petäjäveden Petäjäiset (P, 10.*)
FC Marski (N, Idän B-lohko, V div. 1.*)
FC Soho (N, V div. 2)
Vihtavuoren Pamaus/2 (N, V div. 3.)
Palokan Riento (KN, VI div. 3.*)

---

Päivitys 20.1.2024:

* Yhdeksänneksi kaudella 2023 sijoittunut BET siirtyi joulukuussa 2023 Komeettojen organisaatioon ja vaihtoi nimensä Komeetat/2:ksi. Joukkue lienee fuusio BET:n ja Komeettojen eri joukkueiden pelaajista. Vanha Komeetat/2 jatkaa Vitosessa nimellä Komeetat/3.

* Putoajan paikalle sijoittuneelle PetPetille tarjottiin Nelosen sarjapaikkaa jo marraskuussa, jotta sarjaan saatiin edes yksi joukkue lisää. PetPet otti paikan vastaan.

* Keski-Suomen Kutosen kolmanneksi kaudella 2023 sijoittuneelle ja sitä kautta Vitosen nousun ansainneelle PaRille tarjottiin kabinettinousua suoraan Neloseen tammikuussa 2024, koska Sohon ja ViPa/2:n lisäksi muilta keskisuomalaisilta Vitosen joukkueilta ei löytynyt kiinnostusta nousta. PaRi otti paikan vastaan.

* Itä-Suomen Nelosen A-lohkossa kaudella 2023 neljänneksi sijoittuneelle Savon Pallolle Pieksämäeltä sekä Vitosen B-lohkon voittaneelle FC Marskille Mikkelistä tarjottiin tammikuussa 2024 mahdollisuus pelata kaudella 2024 Keski-Suomen Nelosessa. Kumpikin joukkue nähtävästi otti paikan vastaan ja näin Keski-Suomen Nelonen pelataan kuin pelataankin täytenä kymmenen joukkueen sarjana.

Päivitys 20.1.2024 päättyy.

---

Päivitys 18.4.2024:

* Kangasniemen Palloilijat ja Vitosen sarjapaikasta tulevalle kaudelle 2024 luopunut Joutsan Seudun Pallo löivät vuosia kestäneen seurayhteistyön jälkeen hynttyyt kokonaan yhteen. Huhtikuun alussa selvisi, että tiivistynyt yhteistyö kulminoitui nähtävästi myös nimenmuutokseen, sillä Palloliiton Tulospalveluun päivittyi KaPa-51:n tilalle fuusionimi KaPaJoSePa.

Päivitys 18.4.2024 päättyy.

---

Melkoista tynkäsarjaa siis pukkaa tällä hetkellä, mutta toisaalta ilmoittaumisaikaa on vielä reilu kuukausi jäljellä.

Jos nyt huvikseni pyörittelen, mitkä joukkueet voisivat vielä Nelosta täydentää:

- LPK / HoDy. Ensimmäinen, mikäli eivät syystä tai toisesta lopulta ottaisikaan Kolmosen paikkaa vastaan, ja jälkimmäinen, mikäli LPK vahvistaa paikkansa Kolmosesta ja mikäli Palloliiton Itäinen alue eväisi HoDyn toiveet Kolmosesta. Joka tapauksessa jompi kumpi näistä saa varmuudella paikan Kolmoseen.

- Blackbird/Akatemia. Jos seuran kakkosjoukkuetta ei ajeta alas, olisi Vitosen voittaja tietysti itseoikeutettu Nelosen paikkaan.

- PetPet. Nelosen putoajalle tarjottaneen mahdollisuutta säilyttää sarjapaikkansa. Ehkä kautta kokeneempana ja mahdollisesti otollisemmalla loukkaantumistilanteella ryyditettynä Nelonen ei olisi tulevalla kaudella yhtä paha rasti petäjävetisille. Ovat tosin tosiaan vahvistaneet ilmoittautumisensa Vitoseen, jos tuo nyt ylipäätään mistään kertoo.

- KeuPa/2. Keuruun Pallon kakkosjoukkue jäi keskinäisten pelien perusteella tasapisteissä Vitosen neljänneksi vihtavuorelaisten kakkosen taakse. Paljon nuorta polvea kehittymässä ja edustusjoukkue Kolmosessa, joten rahkeet riittäsivät sen puolesta keuruulaisilla varmasti, jos vain pelaajamäärä riittää kahden peräkkäisillä sarjatasoilla pelaavan joukkueen pyörittämiseen. Kuluneella kaudella Vitosessa olivat ajoittain liikkeellä niukoilla miehistöllä, ja kun nuorilla on aina jossain kohtaa varus/siviilipalvelus edessä, voi hankalia saumoja tulla jatkossakin. Yhden luovutuksen salliva ja edestakaiset vaihdot sisältävä Vitonen on sen puolesta Nelosta huomattavasti joustavampi sarja.

- Komeetat/2 (5.) / JoSePa (6.) / Jämsänkosken Jyry (7.) / LuoVu (8.). Nämä on jo sen verran epätodennäköisiä hakuja, etten jaksa uskoa, että tästä porukasta yksikään joukkue lähtisi Neloseen. Komeetat/2 on menettänyt/menettämässä foorumillekin raportoidun mukaan useamman tärkeistä pelaajistaan Kutoseen lähtevälle Nousulle, mikä aiheuttaa jo sen verran turbulenssia joukkueeseen, että Vitosen viidenneltä sijalta olisi hankala ponnistaa onnistuneesti Neloseen. JoSePan farmiedustusjoukkue KaPa-51 pelaa jo valmiiksi Nelosessa, eikä näillä kahdella riitä pelaajat kahteen Nelosen joukkueeseen. Jyryllä samanlainen tilanne, kun farmiedustus JIlves pelaa niin ikään jo Nelosta. Luonetjärven Varuskunnan urheilijoilla ei sinänsä ainakaan toistaiseksi ole farmikytköksiä, mutta pelaajatilanne oli jo kuluneella kaudella välillä todella hankala ja joutuivat yhden pelin luovuttamaankin. Edestakaisten vaihtojen Vitonen siis varmasti heillekin mieluisampi. Ja alkaa tietysti tasoerot Nelosen joukkueisiinkin kasvaa sitä suuremmiksi, mitä alemmas Vitosen sarjataulukkoa edetään.

---

Paljon on siis vielä liikkuvia osia Nelosen lopullisen osallistujalistan osalta. Kuudella joukkueella jos jouduttaisiin pelaamaan, nelinkertaisella sarjalla pelejä tulisi 20 per joukkue ja kaikille yhtä monta koti- ja vieraspeliä. Tuo olisi toki kaksi ottelua enemmän kuin täyden 10 joukkueen sarjassa kaksinkertaisella otteluohjelmalla. Jos taas lähdettäisiin johonkin kaksinkertainen alkusarja + kolmen joukkueen loppusarjat -malliin, pelejä tulisi vain 12-14 riippuen loppusarjojen yksin/kaksinkertaisuudesta. Jos nelinkertaista sarjaa ei voitaisi toteuttaa, ehkäpä paras vaihtoehto olisi kolminkertainen alkusarja + kolmen joukkueen yksinkertaiset loppusarjat -tyylinen hassuttelu, joka tuottaisi 17 peliä per joukkue, millä päästäisiin jo lähes normaaliin ottelumäärään.

Seitsemällä joukkueella kolminkertainen sarja olisikin sitten jo suoraan tuon 18 ottelua per joukkue, joten toivottavasti vähintään yksi joukkue saataisiin vielä Neloseen mukaan. Vaikka se tapahtuisi Kolmosen kustannuksella, jos Vitosesta ei enempää joukkueita saada Neloseen. Mieluummin näkisin Kolmosessa ja Nelosessa kussakin seitsemän joukkuetta per sarja kuin Kolmosessa kahdeksan, Nelosessa kuusi ja Vitosessa kymmenen.

Katsellaan joukkuekohtaisia katsauksia ja voimasuhteita siinä vaiheessa, kun lopullinen osallistujalista on selvillä.


Aiemmat ketjut:
Keski-Suomi: M4 Itäinen C 2023
Keski-Suomi: M4 Itäinen C 2022
Keski-Suomi: M4 Itäinen C 2021
Keski-Suomen Nelonen 2020 - nykyisin: Nelonen Itä C
Keski-Suomen Nelonen 2019
Keski-Suomen Nelonen 2018
Keski-Suomen Nelonen 2017
Keski-Suomen Nelonen 2016
Keski-Suomen Nelonen 2015
« Viimeksi muokattu: 18.04.2024 klo 15:01:41 kirjoittanut vovery »
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 29.11.2023 klo 19:50:36

Erinäisistä lähteistä kerättyjä huhuja, faktoja ja arvauksia. Koskevat vähän muutakin kuin nelosta, mutta liittyvät aiheeseen:

BET:in sarjapaikka siirtyy Komeetat/2:lle ja nykyinen Komeetat/2 muuttunee nimeltään muotoon Komeetat/3 ja jatkaa vitosessa (tai kutosessa?). Joukkueenjohto ja valmennus siirtyy taivaankappaleisiin ja suurin osa (melko vähäisistä) pelaajista myös. BET:in tarina jatkuu jälleen kerran pelkän Harjun Potkun nimen alla kutosessa, jos minkään nimen alla missään.

PetPetiltä on kysytty ottaako se nelosen sarjapaikan vastaan jos tarjotaan ja vastaus on ollut myöntävä. Vahvistus sarjatasosta saadaan jossain kohtaa joulukuuta saunottua piirin toimistolla, eli paikkaa ei vielä luvattu varmaksi. Siellä samalla saunalla varmaan käsitellään miten näitä paikkoja muutenkin jaetaan sarjoihin.

LPK myös minun tietoon lähdössä kolmoseen.

vovery

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 01.12.2023 klo 13:58:42

Erinäisistä lähteistä kerättyjä huhuja, faktoja ja arvauksia. Koskevat vähän muutakin kuin nelosta, mutta liittyvät aiheeseen:

BET:in sarjapaikka siirtyy Komeetat/2:lle ja nykyinen Komeetat/2 muuttunee nimeltään muotoon Komeetat/3 ja jatkaa vitosessa (tai kutosessa?). Joukkueenjohto ja valmennus siirtyy taivaankappaleisiin ja suurin osa (melko vähäisistä) pelaajista myös. BET:in tarina jatkuu jälleen kerran pelkän Harjun Potkun nimen alla kutosessa, jos minkään nimen alla missään.

PetPetiltä on kysytty ottaako se nelosen sarjapaikan vastaan jos tarjotaan ja vastaus on ollut myöntävä. Vahvistus sarjatasosta saadaan jossain kohtaa joulukuuta saunottua piirin toimistolla, eli paikkaa ei vielä luvattu varmaksi. Siellä samalla saunalla varmaan käsitellään miten näitä paikkoja muutenkin jaetaan sarjoihin.

LPK myös minun tietoon lähdössä kolmoseen.

Näistä LPK vahvisti odotetusti Kolmosen paikan eilen, ja myös PetPet nostettiin jo eilen Tasossa Nelosen listaan. Ainakin se seitsemän joukkuetta oltaisiin siis näillä näkymin saamassa Neloseen.

Tuleville Jämsänkosken, Kangasniemen, Petäjäveden ja Vihtavuoren vierasreissuille jo nyt Ylos
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 19.12.2023 klo 12:22:41

https://taso.palloliitto.fi/taso/ilmoittautuneet.php?turnaus=itajp24

Nyt näkyy tapahtuneen tuo Vikkelän vaihtomiehen esiin nostama BET:n siirtyminen Komeettojen organisaatioon. BET Nelosen poistuvissa ja tilalle tullut Komeetat/2. Aiempi Komeetat/2 eli mahdollisesti tuleva Komeetat/3 ei näy vielä Vitosen tai Kutosen listoilla.
Metsurin koira

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 19.12.2023 klo 12:44:07

BET:in sarjapaikka siirtyy Komeetat/2:lle ja nykyinen Komeetat/2 muuttunee nimeltään muotoon Komeetat/3 ja jatkaa vitosessa (tai kutosessa?). Joukkueenjohto ja valmennus siirtyy taivaankappaleisiin ja suurin osa (melko vähäisistä) pelaajista myös. BET:in tarina jatkuu jälleen kerran pelkän Harjun Potkun nimen alla kutosessa, jos minkään nimen alla missään.
Harmittava uutinen, että lutuurinen BET vaihtuu muovisiin Komeettoihin. :(
D mies

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 22.12.2023 klo 12:58:13

Copypastea ViPan Facesta:

ViPan syksyn harjoittelujakso on saatu päätökseen ja joukkue siirtyy ansaitulle joululomalle. Heti sarjakauden jälkeen harjoituksia jatkanut ryhmä on paiskinut kovaa hommia läpi syksyn ja tulevaan kauteen valmistautumisessa on ollut hyvä meininki.
Joukkueeseen ovat liittyneet Laukaan omat pojat Aki Eklund ja Osku Rantamäki, edellä mainittujen viime kauden joukkuekaverit Atte Ylönen ja Otto Sumanen, sekä pari kautta Kakkostakin pelannut Eetu Kuusrainen. ViPassa ollaan erittäin tyytyväisiä uusiin vahvistuksiin
Treenikausi jatkuu heti tammikuun alusta. ViPa ilmottautui myös kahdella joukkueella Suomen Cupiin. Matseista tiedotetaan kunhan otteluparit ja ajankohdat ovat selvillä.
Kaitsu Kille

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 22.12.2023 klo 14:19:26


Mistä tonne taso-sivulle pääsee katsomaan myös muut alueet?
Zz10

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 22.12.2023 klo 15:03:41

Mistä tonne taso-sivulle pääsee katsomaan myös muut alueet?

Googleen laitat ilmoittautuminen jalkapallo kaudelle 2024 ja sieltä löytyy liiton artikkeli, jossa alueet ja siitä avaat pdf tiedoston, jossa linkki sen alueen tarjottimeen eli tuohon mistä näkee ilmoittautuneet.
Chuck

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Путiн хуйло!


Vastaus #8 : 22.12.2023 klo 18:17:27

Googleen laitat ilmoittautuminen jalkapallo kaudelle 2024 ja sieltä löytyy liiton artikkeli, jossa alueet ja siitä avaat pdf tiedoston, jossa linkki sen alueen tarjottimeen eli tuohon mistä näkee ilmoittautuneet.

Tai vaihtaa vaan urlin loppuosan etejp/lanjp/pohjp. Ei varmaan ole hankala arvata mitä mikäkin noista tarkoittaa.
Kaitsu Kille

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 23.12.2023 klo 01:31:34

Tai vaihtaa vaan urlin loppuosan

Niin mä aluksi koitinkin, en vaan tajunnut että "ita" oli lyhenne sanasta "ita"
Furu

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 31.12.2023 klo 13:40:24

Hirvittävä uutinen kantautui juuri Jyväskylään. PetPet menetti perjantaina alle 18-vuotiaan pelaajansa liikenneonnettomuudessa. Voimia suruun ja osanottoni koko PetPetin perheelle.
Metsurin koira

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 31.12.2023 klo 14:00:26

Hirvittävä uutinen kantautui juuri Jyväskylään. PetPet menetti perjantaina alle 18-vuotiaan pelaajansa liikenneonnettomuudessa. Voimia suruun ja osanottoni koko PetPetin perheelle.
Aivan kauhea uutinen. Voimia läheisille ja joukkuetovereille. :(
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 31.12.2023 klo 14:33:14

Juuri toissapäivänä Liikenneturva tiedotti, että vaikka ennakkotietojen mukaan liikennevuosi on ollut Suomessa ennätysturvallinen, vielä on tekemistä sen parantamiseksi :(

Voimia omaisille ja kaikille PetPetin toiminnassa mukana oleville.
pimputuspamputus

Paikalla Paikalla


Vastaus #13 : 31.12.2023 klo 16:39:51

Järkyttävä uutinen. Voimia läheisille ja PetPetin yhteisölle.
powderfinger

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jämsänkosken Ilves, Huuhkajat, Newcastle United


Vastaus #14 : 01.01.2024 klo 18:19:43

Valtavan suuret osanotot pelaajan läheisille ja tietysti myös koko PetPet:in porukalle.
paveldo

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 02.01.2024 klo 11:34:20

Osanotot Petäjävedelle :(
K3skari

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 12.01.2024 klo 09:09:39

Oho, PaRi Neloseen täydennysmenettelyllä ja perustavat toisen joukkueen jolla lähtevät Kutoseen https://www.instagram.com/p/C19vXOhIV50/
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 12.01.2024 klo 12:13:24

Saisiko Palloliiton Itäisen alueen puuhahenkilöt korjattua Tulospalvelun kohdan

Lainaus
Osallistumisoikeus
Periytyvät sarjapaikat

muotoon

Lainaus
Osallistumisoikeus
Avoin ilmoittautuminen
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 19.01.2024 klo 19:11:56

Siellä on saunaillassa vedetty ässiä hihasta: Itäisen alueen nelosen Lohko C:tä täydennytty FC Marskilla (Mikkeli) ja Savon Pallolla (Pieksämäki).
Noille kahdelle melkolailla ajamista luvassa, muille ei kovin kohtuutonta matkustamista heittää pari pidempää reissua ja Kapalle nuo ovat olla peräti lyhimmät pelireissut vuosikausiin.

Sarja alkaa vappuviikolla ja päättyy syyskuun kolmannella viikolla (16. - 22.9.), heinäkuussa kahden kokonaisen viikon tauko
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 19.01.2024 klo 19:12:34

https://tulospalvelu.palloliitto.fi/category/M4!ITAJP24/group/4/

Pena sen keksi siinä ihan viime metreillä, että Keski-Suomen Nelosessa on liian vähän savolaisjoukkueita, niin laitetaan Kangasniemen lisäksi sinne joukkueet vielä Mikkelistä ja Pieksämäeltä.

Jos tämä ei paljastu maanantaina Itäisen alueen saunaillan hassutteluksi, Keski-Suomen Nelosen täydentävät kymmenen joukkueen sarjaksi tulevalla kaudella FC Marski Mikkelistä ja Savon Pallo Pieksämäeltä :o

---

Perhana, täälläkin myöhässä :D
paveldo

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 19.01.2024 klo 20:07:58

Löylyä, lisää löylyä!! :vihta:
DelePalli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: A-Pallo


Vastaus #21 : 20.01.2024 klo 15:46:52

Siellä on saunaillassa vedetty ässiä hihasta: Itäisen alueen nelosen Lohko C:tä täydennytty FC Marskilla (Mikkeli) ja Savon Pallolla (Pieksämäki).
Noille kahdelle melkolailla ajamista luvassa, muille ei kovin kohtuutonta matkustamista heittää pari pidempää reissua ja Kapalle nuo ovat olla peräti lyhimmät pelireissut vuosikausiin.

Sarja alkaa vappuviikolla ja päättyy syyskuun kolmannella viikolla (16. - 22.9.), heinäkuussa kahden kokonaisen viikon tauko

Se voi keskisuomessa vaikuttaa jännältä, mutta Mikkelistä on abouttista sama matka pelaamaan Jyväskylään, kuin Lappeenrantaan. Samalla Marskilta jäi todennäköiset Simpeleen ja Kotkan reissut puuttumaan kokonaan.
D mies

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 20.01.2024 klo 16:14:01

Heh, saatiin Keski-Suomen oma Kolmonen, mutta Nelosesta tehtiin ylimaakunnallinen! Jämsänkoski-Mikkeli 168 km.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 20.01.2024 klo 16:14:54

Nyt kun on ehtinyt hieman makustella eilisiä uutisia, kirjataanpa jotain ajatuksia.

Täydennysmenettelystä

Plussat

+ Lopulta Itäinen alue pihtisynnytti saunassa tulevalle kaudelle täyden kymmenen joukkueen kaksinkertaisen sarjan. Jos unohdetaan kokonaan miten, on kymmenen joukkueen sarja sentään aina kymmenen joukkueen sarja.

+ Uutuudenviehätystä uusien savolaisjoukkueiden muodossa! Ylos

+ Etelä-Savon täydentävät joukkueet olivat kilpailullisesti oikeutettuja Nelosen paikkaan. Toki Itäisellä alueella Vitonen on Keski-Suomea lukuun ottamatta alin sarjataso, joten kovin hyvin FC Marskin Vitosen B-lohkon voitto ei välttämättä vertaudu Keski-Suomen Vitosessa pärjäämiseen. Otanta jää vain yhteen kevättalven otteluun, mutta esimerkiksi viime vuoden Suomen Cupissa Marski kävi ottamassa 2-1 käkättimeen Keski-Suomen Kutosessa viime kaudella lopulta viidenneksi jääneeltä KonnUlta.

Oma kysymyksensä on, onko tässä kyse vain yhden kauden täydennyksistä ja pelaavatko Marski ja SaPa kaudella 2025 jälleen A- ja/tai B-lohkoissa.

+ Etelä-Savon täydentävät joukkueet ovat siedettävältä etäisyydeltä suurimmalle osalle joukkueista. Jyväskylästä näyttää ajavan Pieksämäelle vain tunnissa ja kymmenessä minuutissa ja Mikkeliinkin puolessatoista tunnissa. Tosin Petäjävedeltä menee Mikkeliin jo lähemmäs kaksi tuntia ja Jämsänkoskelta kaksi tuntia ja kymmenen minuuttia. Toisaalta esimerkiksi Keski-Suomen Kutosessa pelaa Muholan Jalkapallokerho, jonka kotikentälle ajelee Jämsänkoskelta kaksi ja puoli tuntia, joten voisi noita yksittäisiä pidempiä matkoja tulla ainakin teoriassa eteen Keski-Suomen alueellakin.

Kovin paljoa kauempaa kummastakaan Savosta en henkilökohtaisesti kuitenkaan joukkueita Keski-Suomen lohkoihin toivo, jotta matka-ajat ja -kilometrit eivät ala edesmenneen Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen tapaan latistaa osallistujien innokkuutta.

Plus-miinukset

+- PetPetin kabinettisäilymisen suhteen olen neutraalein fiiliksin. Eihän näihin kabinettipäätöksiin toivoisi koskaan jouduttavan ja viimeiseksi sarjassa jääneen tulisi pudota joka kerta, mutta kerta Vitosen voittaja löi hanskat tyystin naulaan ja kerta Vitosen nousupaikkojen ulkopuolelle niukasti jääneiltä joukkueilta ei nousuhalukkuutta löytynyt, hyvä, että petäjävetiset hankalasta viime kaudesta huolimatta ottivat paikan vastaan.

+- KaPa-51 menettää identiteettinsä Keski-Suomen Nelosen ainoana savolaisjoukkueena.

Miinukset

- Kabinettinousun tarjoaminen Kutosen nousijajoukkueille suoraan Neloseen kulkematta Vitosen kautta oli Itäiseltä alueelta täysi farssi, jolle ei löydy minkäänlaisia kilpailullisia perusteita. Ei mitään järkeä ko. päätöksessä. Vaikka aiemmin totesin, että on kymmenen joukkueen sarja aina kymmenen joukkueen sarja, mieluummin olisin itse pelannut yhdeksän tai vaikka sitten seitsemän joukkueen sarjaa kuin todistanut kiukaalle ja urheiluhengen päälle kusemista. Eikä siis yhtään mitään itse nousijajoukkuetta vastaan.

Sarjajärjestelmästä

Plussat

+ Pelit pelataan alustavasti kierroksina kerran viikkoon aina sarjan alusta loppuun saakka pl. toukokuun viimeinen viikko ja heinäkuun kesätauko.

Plus-miinukset

+- Toukokuun viimeisellä viikolla 27.5. - 2.6. ei pelata ollenkaan ??? Väliviikko valmistujaisviikonlopun takia? Runkopelipäiviä ei ole vielä julkaistu, mutta ainakin viime kaudella Keski-Suomen maakuntien kotipelit pelattiin enimmäkseen perjantaisin.

+- Heinäkuun kesätauko on toistaiseksi julkaisemattomista tarkemmista pelipäivistä riippuen noin kolme viikkoa. Lyhimmillään tauko voi jäädä vain reiluun kahteenkin viikkoon (su 7.7. - ma 22.7.), mutta pisimmillään se voi alustavien päivien perusteella venähtää päivää vaille neljään viikkoon (ma 1.7. - su 28.7.). Toiveissa, ettei paljoa yli kolmen viikon mentäisi.

Miinukset

- Ihan älytön vaihtuvuus merkattu sarjataulukkoon sarjajärjestelmän puolesta. Voittajalle toki oikeutetusti nousuoikeus Kolmoseen, mutta että kaksi viimeistä putoaa suoraan Vitoseen ja kolmanneksi viimeinenkin putoaa ehdollisesti?

- Nousu- ja putoamiskarsinnat missä pelaa ??? Toki vielä ei ole tiedossa, onko kolmanneksi viimeisen Nelonen/Vitonen -paikka karsijan paikka vai ehdollinen putoaminen, mutta viime kausien perusteella kiimaiset nousu/putoamiskarsintaottelut ovat jostain syystä kadonneet työkalupakista kokonaan ja tilalle on tullut näitä antiklimaattisia ehdollisia putoamisia.

- Lopulta sarjapaikat ratkotaan kuitenkin ensi talvena kabinetissa.

---

Se voi keskisuomessa vaikuttaa jännältä, mutta Mikkelistä on abouttista sama matka pelaamaan Jyväskylään, kuin Lappeenrantaan. Samalla Marskilta jäi todennäköiset Simpeleen ja Kotkan reissut puuttumaan kokonaan.

Saman huomion tein itsekin aamupäivällä, kun otin Google Mapsin kätösiin.

Kausi 2023, vierasmatkojen keskiarvomatka ja -matka-aika (katsottu vain paikkakuntien välit):

- Marski 85,4 kilometriä / 1 h 8 min (7 vierasreissua)
- SaPa 121 km / 1 h 30 min (8 reissua)

Kausi 2024, samat keskiarvot:

- Marski 113 kilometriä / 1 h 30 min (9 reissua)
- SaPa 89,3 km / 1 h 12 min (9 reissua)

Varsin maltillinen kasvu siis Marskilla, semminkin, jos vaihtoehtoina olisi ollut Simpelettä ja Kotkaa. Ja SaPalla tosiaan kilometrit tippuu ihan reippaastikin viime kauteen verrattuna. Molemmille toki enemmän reissuja tulevalla kaudella, kun sarjassa on enemmän joukkueita.
Futisjannu

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 20.01.2024 klo 18:54:55


+ Etelä-Savon täydentävät joukkueet olivat kilpailullisesti oikeutettuja Nelosen paikkaan. Toki Itäisellä alueella Vitonen on Keski-Suomea lukuun ottamatta alin sarjataso, joten kovin hyvin FC Marskin Vitosen B-lohkon voitto ei välttämättä vertaudu Keski-Suomen Vitosessa pärjäämiseen. Otanta jää vain yhteen kevättalven otteluun, mutta esimerkiksi viime vuoden Suomen Cupissa Marski kävi ottamassa 2-1 käkättimeen Keski-Suomen Kutosessa viime kaudella lopulta viidenneksi jääneeltä KonnUlta.

Toki pitää muistaa,että kyseessä oli Marskin historian ensimmäinen kilpailullinen peli ja mikäli oikein olen ymmärtänyt niin yhden treenimatsin pelasivat ennen cupin peliä. Lisäksi Marskin voittaman vitosen lohko B:n kolmanneksi tullut Juniori STPS antoi taasen vitosen lohko C kahdeksanneksi sijoittuneelle LuoVulle käkättimeen 5-3.

Suurella mielenkiinnolla kyllä odotan miten ”kaakon vitosen” voittaja pärjää keski-suomen nelosessa

 
Sivuja: [1] 2 ... 6
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa