FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.06.2024 klo 07:26:45 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 6
 
Kirjoittaja Aihe: Keski-Suomi: M4 Itäinen C 2024 - Kaikkien aikojen saunakabinetti  (Luettu 25430 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
DelePalli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: A-Pallo


Vastaus #25 : 26.01.2024 klo 16:02:23

Suomen Cupissa mukana:

FC Marski
PaRi
SaPa
ViPa/2
FC Soho
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 31.01.2024 klo 16:13:39

Suomen Cupissa mukana:

FC Marski
PaRi
SaPa
ViPa/2
FC Soho


Ja näiden 1. kierroksen ottelut:

Savon Pallo (4) - Lehmon Pallo-7 (3)

SaPalle lohkon kovin arpa ensimmäiselle kierrokselle, kun munasta kuoriutui Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa viime kaudella toiseksi sijoittunut LehPa. Joukkueet näyttävät kohdanneen viimeksi kaudella 2022 Kolmosessa, jolloin LehPa oli kovempi lukemin 5-0 ja 0-4.

Palokan Riento (4) - Outokummun Pallo (4)

PaRille mielenkiintoinen tasonmittaus viime kaudella Idän Vitosen A3-lohkon voittanutta OuPaa vastaan. Koska PaRille suotiin yhden sarjatason skippaaminen, on uusi sarjataso tainnut houkutella ihan Kakkosen tasolla meritoitunuttakin peluria mukaan. OuPa kävi viime vuoden Suomen Cupissa Marskin tavoin häviämässä Keski-Suomen Kutosessa pelanneelle KonnUlle Äänekosken ylipainehallissa lukemin 4-3 (1-2). PaRin ja OuPan mittelö pelattaneen samassa paikassa tai vaihtoehtoisesti Vehkalammen ylipainehallissa, jos jälkimmäinen pysyy pystyssä ja jos sieltä irtoaa vuoroja Suomen Cupin otteluille. Kokoerohan noissa kahdessa on melkoinen, sillä Vehkalammen halli on pystytetty täysimittaisen jalkapallokentän (105x66 m) päälle jälkikäteen, kun taas Äänekosken halli (95x55 m) on rakennettu jo alkujaan tuon kokoiseksi.

Jyväskylän Nousu (6) / Muuramen Yritys (5) - FC Soho (4)

Sohon arpaonni oli viime vuotta suosiollisempi, sillä Kypärämäki Rangersin sijaan vastaan tulee joko Kutoseen uusvanhana nimenä tulevalle kaudelle ilmoittautunut Nousu tai viime kauden Kutosen voittanut ja tulevalle kaudelle Vitoseen noussut MuuRy. Läpihuutojutusta ei kuitenkaan missään nimessä voida puhua, sillä Nousu sai haalittua viime kauden Vitosessa pelanneesta Komeetat/2:sta lukuisia pelaajia ml. 13 otteluun 16 maalia paukutelleen Niklas Nummen. MuuRy taasen tosiaan voitti Kutosen ja joukkueesta löytyy Tulospalvelun perusteella ainakin kolme kappaletta tänä vuonna 20 vuotta täyttäviä pelaajia, joilla kullakin on vähintään yksi kausi miesten Kolmostakin jo takana. Ennakkosuosikkina Soho toki silti kumpaa tahansa vastaan lähtee. Ottelu pelattaneen niin ikään joko Vehkalammen tai Äänekosken hallissa.

ViPa/2 (4) - FC Marski (4)

Ensitahdit keskisuomalaisten ja Keski-Suomen Nelosen savolaistulokkaiden kesken tanssitaan jo Suomen Cupissa, kun Marski matkaa Vihtavuoren Pamauksen kakkosjoukkueen vieraaksi. ViPa/2 sijoittui viime vuonna Keski-Suomen Vitosessa kolmanneksi ja nappasi näin viimeisen nousuun pelaamalla oikeuttaneen paikan. Joukkueen rungossa oli jokunen kokeneempi ja tasapainottavampi peluri, mutta terävin kärki oli muutama noin 17-18-vuotiasta peluria. Näiden lisäksi vahvistuksia tuli varsin usein myös edustuksen puolelta semminkin, kun edustuksessakin oli useampi alle 20-vuotias pelaaja, joita peluutussäännöt eri sarjojen välillä eivät koske. ViPa onkin mennyt seurana eteenpäin viimeisten parin-kolmen vuoden aikana, kun JJK:sta ja muista alueen joukkueista haalitut nuoret pelaajat ovat kehittyneet harppauksin eteenpäin, minkä myötä edustusjoukkue nousi tulevalle kaudelle Kolmoseen Nelosen kolmannelta sijalta. Suomen Cupissa pelaajarallia edustuksen ja kakkosjoukkueen välillä ei kuitenkaan sarjapelien tavoin sallita, joten onkin mielenkiintoista nähdä, millaisella kokoonpanolla ViPa/2 Suomen Cuppiin lähtee. Ottelu pelattaneen muiden Keski-Suomessa pelattavien tapaan joko Vehkalammen tai Äänekosken ylipainehallissa, sillä Keski-Suomesta löytyy ainoastaan yksi lämmitettävä tekonurmi, joka on hemmetin pieni (92x56 m) ja jota kaupunki ei säästösyistä tänä talvena lämmitä.

---

1. kierroksen ottelut pitää pelata 9.2. - 17.3. välisenä aikana. Sohon ottelua ei välttämättä kovin varhain nähdä, sillä Nousun ja MuuRyn välinen tasauskierroksen ottelu pitää pelata ensin alta pois välillä 9.2. - 3.3.
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 02.02.2024 klo 23:48:08

Huima/Urho 2 - PetPet 5 - 0 (3 - 0)

PetPet käynnisteli kauden treenipelillä Äänekosken kuplassa. Ehkä joukkueiden nimet pitäisi olla Huima/Urho 1.5 ja PetPet 1.5, sillä molemmilla oli jonkin verran sekakokoonpano edustuksen ja kakkosjoukkueen pelaajialla.
Melko odotetunlaisesti hallissa treenaamaan päässyt kotijoukkue oli edellä pelituntuman osalta ja ehkä vielä enemmän pelikunnon osalta. PetPetillä piiputti jo ekan puoliskon lopulla, tauolla lisättiin vähän bensaa koneeseen, mutta vika vartti oli melkoista löntysämistä siinä missä kotijoukkueella nousi jalka komeasti.

Ainakin pari maalia nopeista hyökkäyksistä / vastaiskuista joissa olikin vähän odotettavissa ongelmia tässä vaiheessa kautta, yksi meni vähän helposti käsien välistä ja muita en oikein muista. Pari kelvollista maalipaikkaa myös toiseen päähän, mutta raportinkirjoittajan melko ovela nostoyritys keskikentältä asti veskan yli tippui valitettavasti muutaman kymmenen senttiä yläriman taakse ja vaparista syötön jälkeen tälläys jäi kutosen viivalle lihamuuriin. Muutoin vieraiden viimeistely-yritykset olivat melko heikkolaatuisia, mutta positiivista oli, että useampi puolittainen paikka saatiin aikaiseksi. Lisäksi ratkaisusyötöt viipyivät tai olivat luokattomia useampaan kertaan lupaavissa hyökkäyksissä. Molemmilla oli melko mukavan näköistä pelinavausta aika-ajoin vuodenaikaan nähden, joskaan kummankaan prässi ei ollut kovaa eikä tarpeeksi organisoitua ollakseen erityisen tehokasta, eli pelinavauksen osalta maata pitkin oltiin myös jonkin verran easy-modella. 
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 29.02.2024 klo 23:13:55

LPK - Soho Vehkahallissa 4-2 (4-0).

Lohareilla taisi olla ensimmäisellä jaksolla kaksi vaihtopelaajaa, toiselle saivat pari lisää. Paljon näytti olevan LPK:lla uusia kasvoja ainakin samaisten joukkueiden viime kesän harjoituspeliin verrattuna, mutta osittain mennee hiihtolomaviikon poissaolojen piikkiin.

Soholla oli 16 pelurin kokoonpano, joskin alakerta jouduttiin sumplimaan lähes tyystin ilman laitapakkeja allekirjoittaneenkin tyydyttyä potemaan näemmä perinteeksi käyvää kevätlenssua sivurajan ulkopuolella. Toisena laitapakkina aloitti joskus junnuissa laitapakkinakin kyllä pelannut kapteeni Miska Peltonen. Toisella puolella taas pelasi toppari Lauri Pellikka, jonka nilkka vääntyi erittäin ikävästi treenipeliin turhan hyökkääjän hyökkäyspäässä myöhässä tulleen taklauksen myötä. Toppari Kosti Oksasen aisaparina pelasi hyökkääjänä viime kaudella viihtynyt Santtu Spätgens.

Ensimmäinen puoliaika meni selvästi LPK:lle. Etenkin numerolla 29 pelanneen oikean laitapakin taustanousut olivat myrkkyä Soholle. Kaksi maalia tuli pilkuista, ja parissa-kolmessa maalissa/vaarallisessa tilanteessa Soho epäonnistui pallon purkamisessa boksin tuntumassa. Sohollekin avautui paikka tai pari pitkillä palloilla ja/tai vastahyökkäyksillä, mutta vielä ei saatu viimeisteltyä.

Toiselle jaksolle Soho painotti malttia pelinrakenteluun, mikä sujuikin ihan mukavasti. Toki LPK:kin varmaan himmasi jonkin verran 4-0 -johdossa + jotkin heidän vaihdoistaan sopivat paremmin Sohon puolustukselle. Toinen puoliaika meni Soholle 0-2, maaleista vastasivat Anssi Kauhanen ja Miska Peltonen. Pirteästi esiintyivät etenkin keskikentällä pelannut Joni Rajala sekä kärjessä täyden ysikymppisen osin olosuhteisen pakostakin urakoinut, Soho-paitaan Huima/Urhosta vaihtanut Joni Hakkio. Sen verran harhasyöttöjä puolin ja toisin, mutta etenkin Sohon toimesta, että tällainen hiihtolomaviikon harjoitusottelu ennen ensimmäistä tosipeliä oli ehdottoman tärkeä. Toinenkaan ei välttämättä tekisi Soholle pahaa ennen MuuRyn/Nousun kohtaamista, mutta aikataulut taitavat tulla vastaan.
HerneSZN

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 04.03.2024 klo 14:39:19

Oliko eilisessä Vipa/2 - Marski pelissä kukaan paikalla?
Jengapekka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Saunakaverit & Kabinettipeli


Vastaus #30 : 04.03.2024 klo 16:53:59

Oliko eilisessä Vipa/2 - Marski pelissä kukaan paikalla?

Ei.
HerneSZN

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 04.03.2024 klo 19:02:25

Ei.
Cool
peruspakk1

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 16.03.2024 klo 16:03:57

Hevoset sai aika kylmää kyytiä viime kauden kutosen jengiltä. 7-0😂. Pitkä kausi tulossa jos tolla tasolla jatkaa.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 16.03.2024 klo 16:37:34

Sarjakauden alkuun on Sohon onneksi vielä puolitoista kuukautta aikaa paiskia hommia treenikentällä ja kuntouttaa loukkipettereitä. Paljon työtä toki edessä, siitä ei kahta sanaa.
TeeW

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Viking Line Oy


Vastaus #34 : 05.04.2024 klo 13:13:48

KaPaJosepa yhdistynyt? :D ainakin tulospalveluun on uusi perinneseura ilmestynyt.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 05.04.2024 klo 14:39:46

Nimetty näemmä Huima/Urhon jalanjäljissä. Ehtiväthän seurat tehdä jo vuosia yhteistyötä farmisopimuksen muodossa ja moni pelasi kummassakin joukkueessa kilpailusääntöjen sallimissa puitteissa. Yhdistyminen tietysti looginen askel, kun pelaajia ei liiaksi kummaltakaan enää löytynyt pitäjien päälukujen laskiessa tasaisen varmaan tahtiin.

Joutsa/Kangasniemi -akselin talviharjoitteluolosuhteista ei ole foorumille kantautunut uutisia, enkä ole paikkakuntien medioita seurannut. Jos olosuhteet ovat samat entiset, ovat päässeet/päässevät vasta näillä näppäimillä treenaamaan futista, kun ainakin Joutsan tekonurmen luulisi hiljalleen olevan Jyväskylän tapaan sula.

KaPa-51:n toukokuun kotipelithän oli joka tapauksessa aseteltu Joutsan pienelle tekonurmelle, koska Kangasniemellä pelataan luonnonnurmella, jollainen näillä leveyspiireillä harvemmin vielä toukokuussa on hyvässä kunnossa saati kestää toistuvaa jalkapallon pelaamista. Nyt täysfuusion myötä näköjään myös syksyn pelit ja yksittäinen kesäpelikin on siirretty Kangasniemen sametilta Joutsaan. Samaten joukkueen ensimmäinen peli FC Marskin vieraana on siirretty toukokuun loppuun, mutten tuosta toki tiedä, kumman joukkueen aloitteesta.

Heikki Rasmuksen ovat Tulospalvelun perusteella menettäneet Kuopioon, mutta Teemu Huoponen näyttäisi olevan edelleen takomassa maaleja. Tämä KaPaJoSePa voi olla kovakin nippu varsinkin uudistuneessa Nelosessa, nyt kun pääsevät pelaamaan ilman minkäänlaisia kilpailusääntöjen aiheuttamia peluutusrajoitteita. Alkukaudesta eivät välttämättä ole vielä parhaassa terässä, joskin kaudenavauspelin siirto tuo joukkueelle viikon lisäaikaa treenata jalkapalloa futsalin ollessa monelle ex-JoSePan pelaajalle se päälaji.

Tässähän alkaa jo sormet syyhytä kausiennakkoa varten. Ajattelin itse odotella vielä ainakin Marskin huomisen Cupin matsin ja Sohon viikonloppuisen treenipelin ennen kirjoitusprosessin käynnistämistä. Harmillisen vähän on ainakaan forkalle raportoitu useimpien joukkuiden mahdollisista harjoituspelituloksista, täytyy vielä koittaa näin somettomana kaivella joukkueiden someja, josko niistä löytyisi jotain.
pallo2024

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 07.04.2024 klo 15:04:04

Eilen oli Mikkelissä Suomen Cupin peli FC Marski - PK-37. 60 min. Marski jaksoi pysyä vauhdissa PK:n lievästä painostuksesta huolimatta. Puoliaikatilanne PK:lle 2-1. 60min jälkeen ottelu repesi ja marski "luovutti" lopputuloksen ollessa 1-7 PK:lle. Marskilta kuulemma puuttui muutama MP:n entinen kasvatti. PK kyllä hienokseltaan painosti, mutta oli Marskillakin omat paikkansa. Kunto vain ei riittänyt PK:n vauhdissa loppuun asti. Lopussa repesi (hyytyminen/henkinen luovuttaminen) sen verran pahasti, että lukemat olisivat voineet olla kaksinumeroiset, ellei marskilla olisi ollut niin hyvää veskaria. Otti muutaman todella pahan PK:n jyrätessä lopussa.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 08.04.2024 klo 00:12:13

Soho - LPK 4-4 (1-2)

Nelosen kauteen valmistautuva Soho otatti toistamiseen tällä harjoituskaudella yhteen Kolmosen kauteen valmistautuvaa LPK:ta vastaan. Edelliskohtaaminen käytiin karkauspäivänä Vehkahallissa ja tuolloin Loharit olivat tänne raportoidusti selvästi niskan päällä voittaen pelin 4-2.

Tällä kertaa päästiin jo ulos pelaamaan, joskin yksi ulko-Vehkan pikkumaaleista on jumissa jään ja lumen alla osin kentän puolella, joten jo valmiiksi kapeaa kenttää jouduttiin kaventamaan reilun metrin verran tötsärajalla. Sää oli sateen jäljiltä oikein mukava, vaikka lämpöasteita ei montaa ollutkaan.

Soho oli saanut tähän otteluun mukaan ihka oikean topparismiehen Kosti Oksasen muodossa. Parinaan luuti pallo- ja katkovarma Tuukka Sirviö. Puolustuslinja toimikin tänään valtaisasti harjoituskauden edellispelejä paremmin, mitä edesauttoi tietysti sekin, että kauttaaltaan joukkue pelasi Suomen Cupin ottelua paremmalla peli-ilmeellä. Penkilläkin oli mukavat seitsemän peluria, joten kenenkään ei tarvinnut pelata tähän kohtaan kautta ainakaan liikaa, ja iso poppoo sai tärkeää pelituntumaa kauden lähestyessä. LPK:n vaihtopelaajien määrää en saanut tarkasti selville, kun osa pelasi vain ensimmäisen jakson.

Ottelu käynnistyi Loharien hienoisella hallinnalla, Soho puolestaan hermoili vielä alussa. LPK karkasi johtoon Soho-puolustuksen epäonnistuttua puolipitkän pallon katkaisemisessa, minkä seurauksena vastustajan hyökkääjä pääsi rauhassa yksinään sijoittamaan ohi Sohon maalilla pelanneen Joona Paukun. Jos oikein muistan, Soho tuli ensin tasoihin try out -sopimuksella pelaavan Aati Riihimäen paukutettua komealla kudilla verkon perukoille, minkä jälkeen LPK meni uudelleen johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta ylös nousseen topparin päästyä puskemaan vapaasti Sohon paitsioansan epäonnistuttua.

Toisella jaksolla heppalauma petrasi peliään kuin varsa juoksuaan. Prässipelaaminen toimi jo suht mallikkaasti, ja vastaavasti prässinpurku omassa päässä melkeinpä vielä paremmin. Soho meni melko hyvissä ajoin ennen loppua 4-3 -johtoon Riihimäen, Joni Rajalan ja Hannes Myyrän osumilla. Riihimäeltä lupauksia herättävä esitys kärkipelurina, miehen ketku agentti voinee kendotehojen 2+1 myötä hilata pelaajan palkkapyyntiä piirun verran ylöspäin.

LPK tuli vielä väkisin tasoihin lopulta ottelun viimeiseksi jääneessä tilanteessa. Boksin edustalla käytiin useamman pelaajan pallontavoittelukilpa, jossa Sohon Rajalalle jäi lyhin tikku käteen ja miehen nivelsiteet olivat lujilla nilkkarallin myötä. Epäonninen tilanne kuitenkin tällä kertaa, ei missään nimessä mikään tappotaklaus tai ajelu. Päivystysreissun jäljiltä saatiin jo positiivisia uutisia sen puolesta, ettei mikään olisi onneksi rikki Ylos Mutta itse maaliin. LPK-peluri sai pallon syötettyä boksiin, josta joukkuetoverinsa iski sen maaliin. Jos oikein ymmärsin, tuossa kohtaa mentiin jo lisäajalla, ja ikävän loukin myötä ottelu päätettiin yksissä tuumin päättää tuohon kohtaan.

Hassan Soltanille puhtaat paperit tuomaroinnista, hyvää sijoittumista monessa tilanteessa. Eikäpä näitä pelejä ole yksinään varmasti kaikkein mukavinta vislata, kun paitsioita on omankin kokemuksen perusteella liki mahdoton nähdä varmoja tapauksia lukuun ottamatta.

Hyvä kasvojenpesu Soholta MuurYltä saadun turpasaunan jälkeen. Tässä kun ehditään vielä kolme viikkoa treenata ulkona ja mitellä ainakin yksi harjoituspeli lisää, peli kehittynee edelleen ennen sarjakauden alkua.
Mason

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 08.04.2024 klo 09:48:00

... Joutsa/Kangasniemi -akselin talviharjoitteluolosuhteista ei ole foorumille kantautunut uutisia, enkä ole paikkakuntien medioita seurannut. Jos olosuhteet ovat samat entiset, ovat päässeet/päässevät vasta näillä näppäimillä treenaamaan futista, kun ainakin Joutsan tekonurmen luulisi hiljalleen olevan Jyväskylän tapaan sula
...
Heikki Rasmuksen ovat Tulospalvelun perusteella menettäneet Kuopioon, mutta Teemu Huoponen näyttäisi olevan edelleen takomassa maaleja. Tämä KaPaJoSePa voi olla kovakin nippu varsinkin uudistuneessa Nelosessa, nyt kun pääsevät pelaamaan ilman minkäänlaisia kilpailusääntöjen aiheuttamia peluutusrajoitteita. Alkukaudesta eivät välttämättä ole vielä parhaassa terässä...

Kyliltä kantautuneiden huhujen perusteella juoksukunto on heti kauden alusta alkaen aivan älytön. Siellä on Elintarvikekioskin terassilla ihmetelty keskustan vallannutta katupölypilveä useamman kerran viikossa, kun joukkue on laittanu tossua toisen eteen.
Pelaaja1010

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 12.04.2024 klo 22:25:17

Tänään pelattu harkkapeli PetPet-JIlves
Lopputulos 0-6.
Maalit:(L.Hakola,Salonen ja Stier 4x) Muutaman huonomman kauden jälkeen JIlves saanut hyvän pöhinän päälle Eelis Hakolan johdolla ja voi olla vahvoilla tämän kauden sarjassa.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 13.04.2024 klo 00:46:56

Soho - PaRi Jyskän viilenevässä illassa 4-2 (2-1).

Sohon topparikierrätys jatkui olosuhteiden pakosta, kun Kosti "Forrest Gump" Oksanen ei pystynyt pelaamaan ja Lauri "Pele" Pellikka ei ole vielä täydessä iskussa. LPK:ta vastaan sunnuntaina loistopelin topparina pelannut Tuukka Sirviö pelasi jälleen topparina, tällä kertaa parina toimi viime sarjakauden ensimmäistä peliä lukuun ottamatta ikävän loukin takia kokonaan missannut Jaakko Hämäläinen, joka laitapakin koulutuksesta huolimatta hanskaa kyllä topparispelaamisenkin. Pellikka kävi ensimmäisen jakson lopulla hakemassa tuntumaa muutaman minuutin ajan, ja toisella jaksolla keskuspuolustajina luutivat niin Sirviö ja Hämäläinen kuin myös Santtu "Ei punnita neuvolassa" Spätgens, joka pelasi ensimmäisen puoliajan piikissä. Maalissa pelasi hyökkäyspään peluri Joonas Kiema, kun Joona Paukku oli pelaamassa kaikista maailman lajeista kendoa (mokkena sitäkin) ja testijaksolla paikkojaan testaava Jaakko Juvonen oli Tampereella juhlistamassa alullepanijansa syntymäpäiviä.

Noin yleisellä tasolla Soholla oli kuitenkin oikein mukava 18 pelaajan kokoonpano, minkä lisäksi päävalmentaja Joel Seppäläkin oli päässyt hetkellisesti karkuun riistäjän ikeestä. Finnkino sut saadaan vielä! PaRillakin oli mukavasti vaihtopelaajia.

Ottelu käynnistyi varsin tunnustelevasti. Soho hermoili LPK-pelin tapaan ensimmäisellä jaksolla, mutta tällä kertaa vaarallisten harhasyöttöjen määrä keskikenttää kohden oli sellaisella tasolla, että PaRilla oli vastahyökkäyssaumat iskeä enemmänkin kuin yksi osuma puoliaikaan mennessä. Maalinteon aloitti kuitenkin Soho. Pallo pelattiin neuvolassa juuri ja juuri punnittavalle Atte Särkälle vasempaan laitaan, jossa mies haastoi väkevästi palokkalaisten oikeaa laitapakkia ja paineli tästä heittämällä ohi. Vasemman jalan keskitys leijaili parhaalle maalintekosektorille vitosen viivan tuntumaan, josta Spätgens tykitti sen varmasti ykkösellä maaliin. PaRi tuli tasoihin hyödyntäen Sohon keskikentän ja puolustuslinjan välissä ollutta tilaa, jossa hyökkääjä pääsi asettelemaan palloa varsin vapaasti kuudentoista alueen rajan tuntumassa. Tarkka laukaus keskioikealta painui vasemman tolpan kautta vastustamattomasti sisään ohi Kieman. Soho kuittasi takaisin johtoon jossain kohtaa Särkän maalilla, mutten enää muista, miten tuo osuma syntyi.

Toisella puoliajalla peli alkoi kääntyä enemmän Sohon hallintaan. Jälleen jossain kohtaa pallo pelattiin vaihdosta jossain kohtaa kärkeen tulleelle Aati Riihimäelle, joka oli jo ohittamassa vastaantullutta maalivahtia, kunnes mies kaadettiin sääntöjen vastaisesti kaiketi sitten topparin toimesta takaapäin. Pallo pilkulle ja puolustajalle punainen, mutta harjoituspelin hengessä Soho toivoi, että ottelua jatkettaisiin täysillä yksitoistikoilla. Riihimäki sijoitti itse varmasti pilkulta Sohon 3-1 -johtoon. Palokkalaisten alusta alkaen toistuvasti rikkoneet ja harjoituspeliin tarpeettomasti tilanteiden jälkeen jaloille ajelleet #20 ja #27 ottivat kortit mieheen, ellei ensiksi mainittu saanut ensimmäisensä jo ensimmäisellä puoliajalla. Liekö sitten näyttöhalut tulevan sarjakauden vastustajaa vastaan saaneet nuorukaiset käymään tarpeettoman kuumina, mutta fokus tuntui olevan osittain muussa kuin pelaamisessa. Mikä oli harmi niin Sohon kuin sinänsä myös pelaajien itsensä ja heidän joukkueensa kannalta, koska taitavista, jopa kantavista pelureista oli PaRin osalta kyse. #20 otti toisen keltaisensa hävittyään vääntöpallon keskikentällä Sohon Hämäläiselle, mistä suivaantuneena tämä potkaisi täysin tahallisesti Hämäläistä takaapäin suoraan jaloille. Toinen keltainen ja sitä myötä PaRin toinen ulosajo, mikä sai jo heidän kapteeninsakin hermostumaan. Tuomari, jonka nimeä en valitettavasti muista (ottelu oli vielä torstaina Tulospalvelussa virallisena harjoituspelinä, mutta on jostain syystä sieltä poistettu, joten sieltäkään en voi tarkistaa), antoi kyllä Soho-lasein vähän turhankin monta tilaisuutta ko. kaksikolle rauhoittaa pelaamistaan ennen laputtamisia, mutta muutoin linja oli mielestäni hyvä ja selkeä. Mukava oli myös pelata täyden tuomarikolmikon tuomaroimana Ylos

Tuon tempauksen jälkeen Soho ei enää suonut loppupeliä pelattavan tasamiehistöillä, joten PaRi pääsi harjoittelemaan alivoimalla ja Soho ylivoimalla pelaamista. PaRi puolusti keskustaa tiiviisti, eikä Soho saanut lopun aikana oikein hyödynnettyä keskikenttäänsä, mutta laidoilta aukesi tilaa. Etenkin vaihdosta tunnin kohdalla vasemmaksi laituriksi tullut vikkeläkinttuinen Ilya Sokolovskii oli tämän tästä puhkomassa vastustajan hieman jo väsyneen oloista puolustusta nopeudellaan. Pari kertaa allekirjoittanutkin pääsi tekemään nousuja, mutta pelin loppupuolella jalka painoi jo sen verran, että viimeiset ratkaisut jättivät pitkien spurttien lopuilla toivomisen varaa, vaikka ensimmäisestä olikin syntyä maali maalivahdin vai puolustajan pienen haparoinnin myötä. Soho iski kuitenkin lopulta neljännen maalinsa, kun Sokolovskii viiletti aikansa vasenta laitaa, syötti keskelle Tatu Pietiläiselle, joka jatkoi edelleen oikealle Sami Jäntille joka paukautti haltuunoton jälkeen komealla kudilla pallon maaliin. PaRi pääsi vielä lopussa kaventamaan loppulukemiksi 4-2, kun Sohon alakerrasta lähtenyt harhasyöttö jäi vastustajan jalkaan ja PaRi pääsi nopealla vastahyökkäyksellä pelattua hyökkääjän tai laiturin oikealta läpi allekirjoittaneen oltua ylösnousseena. Varma sijoitus Riennon pelurilta läpiajon päätteeksi.

Mitenköhän tämän pelin summaisi. Soho ei yltänyt lähellekään sunnuntain LPK-pelin tasoaan, mutta toki vastustajakaan ei ollut aivan samaa tasoa. Tuollaiset määrät harhasyöttöjä alakerrasta ja laidoilta keskikentän pahimmalle sektorille vastahyökkäysten kannalta tulisi kauden aikana maksamaan paljon pisteitä. Pitkät avaukset laitureille puolestaan olivat varsinkin ensimmäisellä jaksolla turhan usein hankalia palloja, joita laiturin on hyvin vaikea pyrkiä kesyttämään kahden-kolmen vastustajan hengittäessä jo lähes iholla. Pelinavausharjoitteita lienee siis syytä jatkaa ennen kahden ja puolen viikon päästä alkavaa sarjaa. PaRi puolestaan oli ihan lupauksia herättävä nippu, joka petrannee kauden edetessä, ja jonka nuoret taiturit heidän kannaltaan toivon mukaan saavat karsittua pelaamisestaan tuota ylimääräistä pois. Hieman on silti sellainen kutina, että Vitonen olisi voinut olla joukkueelle hyvä seuraava askel Kutosen jälkeen, kuten loogistakin olisi, sillä ei tässä mistään vähintään Nelosen tasolle harjoituskauden perusteella valmiin oloisesta MuuRystä puhuta.

Soho on nyt pelannut tämän harjoituskauden pelinsä ja joitain muidenkin joukkueiden tuloksia kun on tippunut, ensi viikolla on syytä aloittaa kausiennakon rustaaminen.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 19.04.2024 klo 17:01:45

Kurssia muuttamassa
Kausiennakko, osa 1

Viime kaudella Keski-Suomen Nelonen oli sangen jakautunut sarja. Kärjessä Rangers viipotti omilla teillään perässään maakuntien Huima/Urho ja Vihtavuoren Pamaus. Epätasaiset kaudet pelanneet Lohikosken Pallokerho, Holstin Dynamo ja Kangasniemen Palloilijat muodostivat karkeasti katsottuna ylemmän keskikastin, vaikkei kuusi viimeistä peliään voittanut LPK lopulta jäänytkään kuin neljä pistettä kolmanneksi sijoittuneesta ViPasta. Ylemmän keskikastin jälkeen ero Jämsänkosken Ilveksen, JJK Jyväskylä/3:n ja Blue Eyes Teamin muodostamaan alempaan keskikastiin oli suuri. BET:n voi mielestäni vielä juuri ja juuri laskea kuuluneen alempaan keskikastiin, vaikka voittivat koko kauden aikana vain kaksi ottelua, koska pelasivat kaksi kertaa tasan niin ViPaa kuin JIlvestä sekä kertaalleen Huima/Urhoa ja LPK:ta vastaan. Pohjalla Petäjäveden Petäjäiset oli käänteinen Rangers ottelusaldon osalta (15-1-2 vs. 2-1-15), vaikka ero toiseksi viimeiseen BET:iin jäikin jälkimmäisen tasuriurakoinnin vuoksi vain viiteen pisteeseen.

Mainituista kymmenestä joukkueesta viisi jatkaa myös tulevalla kaudella uusilla Etelä-Savon joukkueilla höystetyssä Keski-Suomen Nelosessa: KaPaJoSePa (aiemmin KaPa-51), JIlves, JJK Jyväskylä/2 (aiemmin JJK Jyväskylä/3), Komeetat/2 (aiemmin BET) ja PetPet. Vaikka kaikki yllämainituista tavoittelevat varmasti parempaa tulevaa kautta, ylimeno- ja harjoituskausien aikana tihkuneiden tietojen pohjalta viisikko jakautuu ehkäpä kolmeen osaan.

---

KaPaJoSePa lukeutuu Kangasniemen osalta Keski-Suomen Nelosen kestomenestyjiin ainakin viimeisen vuosikymmenen, ehkä pitemmänkin ajan osalta. Joukkue on monena kautena hätyytellyt kärkisijoja ollen useasti kolmas tai jopa toinen, viimeksi kaudella 2022. Kauden 2023 kuudes sija olikin KaPa-51:n heikoin sijoitus, minkä itse muistan, joskin Tulospalvelusta ei näytä muistin tueksi näkyvän joukkueen sijoitukset kuin kauteen 2019 asti. Vaikka talviharjoitteluolosuhteissa antavatkin joka vuosi tasoitusta Jyväskylän ja nyt myös Ääneseudun joukkueille, ovat Palloilijat perinteisesti heränneet viimeistään Kangasniemen Keskuskentän nurmen vihertäessä. Kyseiseltä kentältä on hankala hakea vieraspisteitä, mistä kertoo viime kaudenkin saldo: kuusi kertaa yhdeksästä vierasjoukkue sai lähteä kotimatkalle tappio niskassaan. Joukkue otti siis kaksi kolmasosaa viime kauden voitoistaan kotona, joten toisaalta vieraspelit ovat olleet myös kangasniemeläisille itselleen haastavia.

Kangasniemen ja Joutsan fuusiota tulikin sivuttua jo parisen viikkoa sitten, mutta sanottakoon pelaajatilanteesta, että Tulospalvelussa näkyvän nimilistan perusteella kurssin muuttamiseen viime kaudesta on kaikki edellytykset. Keskikaistalle löytyy tuttuja nimiä toppari Antti Kahilammen, keskikentän pohjan pitkänhuiskean hidalgon Elmeri Linneran, kymppipaikan molempijalkaisen Janne Kosusen ja hyökkäyspään maalirohmun Teemu Huoposen muodossa. Olen antanut itseni ymmärtää ja ehkä viime kaudella forkaltakin lukenut, ettei Kangasniemellä olisi viime vuosina juurikaan noussut nuoria pelaajia miesten peleihin. Joutsan kanssa suoritetun täysfuusion myötä uutta verta tuleekin sitten roppakaupalla mm. lukuisten Paappasten muodossa. Toki vuosia kestäneen farmiyhteistyön avulla mikään ei ole estänyt alle 20-vuotiaita pelureita pelaamaan tarvittaessa myös KaPa-51:n riveissä Vitosen JoSePan lisäksi, jos ovat mukaan mahtuneet, mutta nyt kun joukkueet ovat yhtä ja oletettavasti treenaavatkin yhdessä, hitsannee se porukan luonnollisesti tiiviimmäksi joukkueeksi. Tulospalvelun perusteella takavuosien maalitykki Mikko Erjavakin on kaivettu välikauden jälkeen naftaliinista mentoroimaan nuoria pelaajia.

Kun huomioidaan kovasti elänyt sarja ja viime kauden top5:n nousu Kolmoseen, on KaPaJoSePa ennakkoon sarjan voittajasuosikkeja. Tällä kaudella eivät joudu myöskään aloittamaan kautta vieraspeliputkella Kangasniemen nurmen pelikuntoisuutta odotellessa, vaan pelaavat alkukauden kotipelinsä Joutsan tekonurmella. Mikään oman elämänsä Nostradamuskaan ei tarvitse olla povatakseen Huoposta sarjan maalikuninkaaksi, mikäli kauden KaPaJoSePassa pelaa. Kysymysmerkkejäkin toki on ilmassa, sillä korviini ei ole kantautunut ainuttakaan KaPaJoSePan pelaamaa harjoituspeliä. Pystyvätkö rutiinilla ja osan futsal-tuntumalla paikkaamaan harjoituspelien puutteen ja ylipäätään futiskentän vähäisemmät tapahtumat heti alkukaudesta? Vai meneekö joukkueen lämpenemiseen taas jokunen kierros, ja jos menee, ehtiikö sinä aikana jokin joukkue karata sarjassa tavoittamattomiin?

---

JIlvestä voi niin ikään kuvailla Keski-Suomen Nelosen vakikasvoksi, vaikka välillä ovat pelanneet ylempänä ja välillä alempana. Kestomenestyjästä ei viime vuosien osalta voida puhua. Nelosen voitto kaudelta 2018 on tuskin jämsänkoskelaisia enää vuosiin lämmittänyt, eikä syytä olekaan. Koronakaudella 2020 jäivät toiseksi viimeisiksi, -21 petrasivat kolmanneksi viimeisiksi ja toissakaudella olivat sarjaan lopulta osallistuneista joukkueista pahnanpohjimmainen säästyen pudotukselta vain sen vuoksi, että HuKi luopui sarjasta kauden kynnyksellä. Näihin sijoituksiin nähden viime kauden seitsemäs sija turvallisella marginaalilla putoamispaikasta olikin askel kohti parempaa, ja tähänkin topikkiin kantautuneiden paluumuuttajauutisten perusteella joukkue on vahvistunut tulevalle kaudelle.

Osalla Ilveksen pelaajista on KaPaJoSePan joutsalaisosan tapaan Futsal-Ykkösen kausi alla, joten jonkinlaista tuntumaa ja vähintäänkin kuntoa pitäisi ainakin heiltä löytyä. Jalkapallon osalta talviharjoitteluolosuhteet taitavat olla Jämsänkoskella ja Jämsässä Kangasniemen/Joutsan kaltaiset, kun Paunun uudehkon tekonurmen alle ei taidettu rakennusvaiheessa laittaa lämmitysputkia. Jukka Virtasen pallokentän sametille kotipelit on merkitty kesäkuusta alkaen. Tuo onkin Keski-Suomen parhaita paikkoja pelata futista, semminkin, jos yleisöä ja legendaarisen Herranmetsän edustajia on sankoin joukoin paikalla. Ilveksen farmiyhteistyö Vitosen Jyryn kanssa jatkunee myös viime kauden tapaan? Joukkueilla ei näytä olevan yhtään päällekkäistä peliä kauden aikana, ja vain kolme peliä ovat peräkkäisinä päivinä, joten edestakaisliikennettä nähtäneen jälleen.

Yksittäisiä pelaajanostoja en parin itse Vitosessa vietetyn kauden jäljiltä osaa välttämättä kovin osuvasti tehdä, mutta ilmeisesti PetPetiä vastaan harjoituspelissä maalin tehnyt Luukas Hakola ei ole Tulospalvelun perusteella palaamassa ainakaan vielä Jämsänkoskelle, sillä miehen profiilissa näkyy aktiivisena pelipassi vantaalaisessa Koivukylän Palloseurassa? Tuossa olisikin ollut rutinoitunut paluumuuttaja parhaassa peli-iässä, sillä Luukas näyttää pelanneen KoiPS:n kanssa kaksi edellistä kautta Kolmosta Etelä-Suomessa. Eelis Hakola (veljekset, serkukset?) sen sijaan puolestaan on Ilveksen mukana Pelaaja1010:n viestin perusteella, mutta rooli ei viestistä selvinnyt. Mies siis näyttää Tulospalvelun perusteella olleen useamman vuoden pelaamatta. Noin muutoin Tulospalvelusta itselleni tutuista nimistä nousee esiin lähinnä keskikentällä/kympillä ainakin joku vuosi sitten viihtynyt taitava, joskaan ei ainakaan aiemmin kaikkein dynaamisin Tino Puronaho, keskikentällä ainakin viime kauden Vitosessa Jyryn paidassa vakuuttavasti peliä luonut Julius Koskinen sekä vauhdikas vasen laituri Veeti Stier. Viimeisimmälle on helppo povata läpimurtokautta Nelosessa, sillä nuorimies iski viime vuonna Vitosessa kymmenen maalia yhteentoista peliin ja Nelosessa neljä osumaa kymmeneen peliin. Oli kuitenkin viime kaudella Nelosessa vielä rotaatioroolissa avaten vain puolet noista pelaamistaan kymmenestä pelistä.

JIlves voi pärjätä tämän vuoden Nelosessa mukavastikin, mutten aivan KaPaJoSePan tapaan nostaisi välttämättä suoraan voittajasuosikkien joukkoon. Toisaalta sarja on uudistunut niin paljon, että pelien sujuessa mikseivät voisi kamppailla jopa voitostakin. Sarjataulukon ylempään puolikkaaseen sijoittaisin joka tapauksessa. Harjoituspeleistä ei itselläni ole muuta tietoa kuin tuo PetPetistä otettu 0-6 -voitto, mikä ei tosin välttämättä kovinkaan suuri mittari ole.

---

JJK Jyväskylä/2 eli viime kauden /3 ja sitä aiemmin Cityketut nousi kauden -21 päätteeksi Vitosen yläloppusarjan kolmannelta sijalta Neloseen, jossa ovat pelanneet nyt kaksi kautta. Kaudella -22 olivat JIlveksen edellä toiseksi viimeisiä ja viime kaudella tosiaan kolmanneksi viimeisiä. Jukka "Jugi" Kemppaisen lempilapsi on käsittääkseni luonut/luomassa nahkaansa uudelleen ja tulevan kauden rungon muodostaisivat P17 Ykköstä pelaavat -07-syntyneet pelimiehenalut. Hieman vanhempia kaupunkikettuperheenjäseniä onkin siirtynyt muualle viimeisten parin vuoden aikana, muun muassa tulevan kauden kilpailijaan Sohoon. Itse en JJK:n tämän kauden P17 Ykkösen joukkueista tiedä hölkäsen pöläystä, mutta ykkösjoukkue näyttää neljän pelatun pelin jälkeen olevan keskikastissa ja yhdistelmäjoukkue pisteittä sarjajumbona. Näyttöhaluja ja intoa puhkuvia nuoriamiehiä JJK/2:ssa tullaan silti varmasti tulevalla kaudella näkemään. Nähtäväksi kuitenkin jää, miten tänä vuonna 17 vuotta täyttäneillä/täyttävillä riittää vielä vääntövoima miesten peleihin. Juoksuvoimaa, nopeutta ja pallonkäsittelytaitoja luulisi ainakin olevan.

JJK:sta kun on kyse, sääntöjen puitteissa pystyvät toki peluuttamaan myös Miesten Ykkösessä tulevalla kaudella pelaavia pelureita, mikäli sieltä joku olisi pelituntumaa syystä tai toisesta tarvitsemassa. Ainakin siis teoriassa voivat saada yksittäisiin peleihin erittäinkin kovia vahvistuksia, mutten tiedä, millainen ajatus ja peluutuspolitiikka seurassa vallitsee. Eipä Nelosen pelit Ykkösen jämä/loukkiukoille tarjoa juurikaan haastetta, joten jos siellä on yhteistyöviritelmiä jonkun ylempänä pelaavan joukkueen kanssa (JPS Kakkosessa tai joku Kolmosen joukkueista?), eiköhän tuntumat haeta ensisijaisesti sieltä. FCV kun pelaa tänä vuonna JJK:n tapaan Ykköstä, Vaajakoskellekaan ei voi vähälle peliajalle jääviä lähettää.

Näiden tietojen valossa en uskalla sijoittaa JJK/2:sta hirveän korkealle loppusijoitusveikkauksessa. Sanoisin, että taulukon alempaan puolikkaaseen jäänevät tälläkin kaudella, mutta on vaikea arvioida, joutuvatko jopa putoamista vastaan kamppailemaan. En tiedä, ovatko pelanneet yhden ainutta harjoituspeliä, mutta kun valtaosa ainakin Tulospalvelussa listatuista pelaajista pelaa tuota P17 Ykköstä, valtaosalla pelituntuma on sitä kautta kohdillaan.

---

Komeetat/2 eli viime kauden BET on tulevalla kaudella vielä JJK/2:stakin suurempi arvoitus. BET menetti viime kaudeksi liudan pelaajia muille paikkakunnille ja muihin joukkueisiin, eikä valmentaja Joni "Kanki" Kankaisella ja joukkueenjohtaja Kim "Kimi" Grenbergillä ollut helppo työ luovia kautta läpi. Saman seuran Vitosessa viime kaudella pelanneesta Harjun Potkusta saivat osaan peleistä apujoukkoja, mutta liiaksi pelaajia ei koko seurassa omasta takaa ollut. Viime kaudeksi solmittu farmisopimus Komeettojen kanssa auttoi niin ikään viemään kauden läpi, ja tuon sopimuksen myötä saivat myös pelata kotipelinsä Jyväskylän ainoalla täysmittaisella (105x68 m) tekonurmella Comets Parkissa. Ja kuten nyt tiedetään, farmisopimus toimi esileikkinä BET:n siirtymisessä tyystin osaksi Komeettojen organisaatiota. Tämä taisi olla Komeettojen ainoa miesjoukkue, joka ei osallistunut Suomen Cupiin, enkä ole mahdollisista harjoituspeleistäkään kuullut. Nyt niitä on tosin Tulospalvelua kaivelemalla tulossa ehkä jopa kaksin kappalein lyhyen ajan sisään: ensin huomenna lauantaina 20.4. Comets Parkilla klo 16 JIlvestä vastaan, ja ensi tiistaina 23.4. klo 19 Vihtavuoressa ViPa/2:ta vastaan.

Komeetat/2:n tulevan kauden pelaajistosta on vaikea ulkopuolisena sanoa tässä vaiheessa paljoa. Tulospalvelussa seisoo nimittäin toistaiseksi ainoastaan melko ailahtelevaisen maalivahti Niko Saarisen sekä BET:n monivuotisen keskikentän/kymppipaikan tähtipelaajan Rashid Azimin nimet. Tuoreehkojen toisen käden huhujen perusteella osa BET:n pelureista ei ollut organisaation vaihtamisesta kovinkaan innoissaan, joten nähtäväksi jää, kuinka moni viime kausien pelaajista siirtyy mukana. Jos veikata pitäisi, BET:n maahanmuuttajataistaiset pelaajat saattaisivat siirtyäkin kyllä suht isolla prosentilla Komeetat/2:een, koska Kankaisella on heihin työnsä(?) puolesta verkostot kunnossa. Sen sijaan aiempia suomalaistaustaisia pelaajia saattaisi pelata tulevalla kaudella muualla, jos missään. Komeettojen organisaatiosta löytyy toki nuorta pelaajanalkua JJK:n tapaan, joita nostaa Nelosen peleihin, mutta siinä missä JJK:n P17 pojat pelaavat edes Ykköstä, Komeetoilla saman ikäpolven joukkueet pelaavat toinen Kakkosta ja toinen Kolmosta. Toki vaikka miesten edustusjoukkueellakin on ollut pakka jonkin verran sekaisin, saattaa sieltä mahdollisesti riittää apuja Nelosen joukkueellekin. Muutamia edustuksen ja kakkosjoukkueen pelejä menee kuitenkin päällekkäin, minkä lisäksi ihan huomattava osa peleistä on yhden tai kahden päivän eroilla, joten aivan Kolmosen avauksen pelaajia ei varmaankaan kakkosjoukkuetta ole tulossa auttamaan.

Näistä lähtökohdista en Komeetat/2:llekaan voi kuitenkaan menestyskautta ennakoida. Sarjan taso on viime kautta heikompi noin kauttaaltaan top5:n noustua ylemmäs, mutta melkoisena ihmeenä pitäisin silti, jos Komeetat/2 taistelisi kärkisijoista. Pieni varaklausuuli heidän kohdalleen pitää toki ujuttaa mukaan, kun joukkueen koostumuksesta, tämän hetken tilanteesta ja mahdollisista edustukselta saatavista avuista on sen verran niukasti tietoa. Lähipäivien harjoituspelit kertonevat jo paljon, jos niistä vain raportteja tänne asti tihkuu.

---

PetPet nousi Neloseen viime kaudeksi toissa kauden Vitosen viidenneltä sijalta, miltä joukkueen viime kausi taisi pitkälti näyttääkin. Jos Vitosessa jää taulukon keskivaiheille, ei kummoista menestystä voi porrasta ylempänäkään ennustaa. Seitsemän kappaletta vähintään seitsemän maalin tappioita 18 otteluun on melkomoisen surullinen saldo, mutta sentään onnistuivat välttämään voitottoman kauden kaatamalla elokuun alkupuolella pienellä kotikentällään viikon sisään sarjan toiseksi ja kolmanneksi viimeisiksi jääneet joukkueet. Aiemmin kerrotusti ottivat tarjotun kabinettisäilymisen vastaan, mistä voi petäjävetisille siinä mielessä hattua nostaa, että erittäin heikon kauden jälkeen moni joukkue olisi saattanut haluta uuden nousun yrittämistä porrasta alempaa.

Tällä kaudella Petäjäiset eivät osallistuneet Suomen Cupiin, mutta harjoituspelejä ovat pelanneet ainakin nuo tänne raportoidut kaksi kappaletta. Helmikuun alussa tuli Huima/Urho 2:lta (tai 1.5:ltä) nuottaan 5-0 ja viikko sitten hävisivät JIlvekselle tennislukemin 6-0. Valitettavasti näin kauden kynnyksellä petäjävetisten kurssi ei siis näytä osoittavan kohti parempaa, vaan jonkinasteinen viime kauden toisintokin on mahdollinen. Joukkueessa näyttää toki olevan melko paljon -04 ja -07 ikäluokkien pelaajia, jotka voivat kehittyä suuriakin harppauksia kausien välillä ja aikana, joten toivoa paremmasta huomisesta on varmasti ainakin joukkueen sisällä. Joukkueen kantavia voimia ovat keskikentällä tai kympillä yleensä esiintyvä Pyry Tuominen sekä Paltamaan veljesten keskikenttäversio Santeri, joka ei tosin näytä vielä ostaneen pelipassia tulevalle kaudelle ja joka on käsittääkseni viime kaudet kärsinyt enemmän tai vähemmän loukkaantumisista. Kaksikkoa tukevat PetPetin luottopelaajat toppari-Paltamaa Aleksi ja Lutuuri-Lasse Nikulainen, minkä lisäksi odotan futsal-kenttien perusteella Chutidet Pisinin kehittyneen parin vuoden takaiseen verrattuna aimo annoksen.

En kuitenkaan pysty povaamaan PetPetille muuta kuin putoamiskamppailua, kaikki muu olisi joukkueelta suuri onnistuminen. Kotonaan 95x55-metrisellä tekonurmella kyläyleisön ja mukavan ottelutapahtuman edessä voivat tosin välillä yllättää, yleensä niukoin voitoin. Ehkäpä tulevalla kaudella jopa keskikastinkin joukkueita? Pelin jälkeen pääsee toivottavasti edelleen saunaan!

---

Loput viisi Nelosen joukkuetta pääsevät tarkasteluun ensi viikolla, ja joko samassa yhteydessä tai viimeistään ensi viikon sunnuntaina on aika pistää sarjataulukkoveikkaukset ilmoille! Se todettakoot vielä loppuun, että itselläni ei ole forkan lisäksi muuta somea käytössä, joten niissä mahdollisesti kerrottuja tietoja ja korjauksia allekirjoittaneen vääriin tietoihin luen mielelläni Ylos
Mesenaatti10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK


Vastaus #42 : 19.04.2024 klo 22:52:48

Loistava ennakko vovery ja hieno kulttuuriteko! Mukavaa luettavaa. Eiköhän sitä taas itsekin tule käytyä katsomassa nelosen pelejä ensi kesänä, joten pidetään vaan lanka aktiivisena. Savon joukkueista ei ole kyllä mitään tietoa.
Mason

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 22.04.2024 klo 11:12:39

Hieno ennakko. Kapan kestomenestyksestä pitää sen verran sanoa että tämän vuosituhannen ekalla vuosikymmenellä kolmonenkin tuli useaan kertaan tutuksi, vaikka siellä ei yleensä taso riittänytkään. Noita vanhoja tilastojahan pääsee katsomaan tämän foorumin vanhoista ketjuista, harmillisesti palloliiton tilastot ei kauaksi mene. Jotenkin jopa törkeän laiskaa toimintaa palloliitolta. Onneksi kangasniemeläinen Jukka Joutsi ylläpitää jalkapallosivustoa osoitteessa http://www.jukkajoutsi.com/jalkapalloetusivu.html, jossa historiatietoa on olemassa paljon. Niin Kangasniemeltä kuin muutenkin koko Suomesta.

Lasken aina Kapan kolmatta sijaa huonommat loppusijoitukset pettymyksiksi, vaikka totta kai pienellä paikkakunnalla kaudet voi erota toisistaan merkittävästikin, kun yksittäisten pelaajien tilanteet heittelee.

Odotan kyllä sarjan voittoa tänä vuonna, vaikka en ihan kartalla siitä olekaan, miten paljon runkopelaajat kauteen pystyvät panostamaan. Tuskin jää kuntopuolesta kiinni ja eiköhän motivaatiotakin riitä kun nyt on uusi nimikin alla! Harmillisen vähäistä Kangasniemellä junioreiden nousu edustukseen on ollut, vaikka käsittääkseni siellä kuitenkin harrastavia junioreita on aika paljon ollut. Pelaahan Kangasniemeltä yksi yläasteelaisten ja lukioikäisten porukka (FC Kalu) Mikkelissä harrasteliigaakin.

Koitan omalta osalta panostaa hommaan sen verran että tulisi useampi kuin kaksi kotipeliä kuvattua tänä kesänä. Muistakaa siis että Kangasniemen nurmella tunteita saa näyttää, jopa liioitella! Jos riittäs energia tänä kesänä laittaa kuvamatskut tännekin.
« Viimeksi muokattu: 22.04.2024 klo 11:16:03 kirjoittanut Mason »
Mesenaatti10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK


Vastaus #44 : 24.04.2024 klo 14:04:26

Ensi viikolla starttaa sarja ja ensimmäiseen viikkoon mahtuu neljä ottelua:

JYSKÄ TN - MA 29.4 - 20.00
FC Soho - JJK Jyväskylä/2

PETÄJÄVEDEN TN - TO 2.5 - 19.00
PetPet - Komeetat/2

PAUNU TN  - PE 3.5 - 18.30
JIlves - PaRi

HIEKANPÄÄ TN  - LA 4.5 - 15.00
SaPa  -ViPa/2

Täysin hatusta heitetyt tulosveikkaukset: 2-1, 0-0, 3-0 ja 2-0. Sohon pelin voisin käydä katsomassa.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #45 : 26.04.2024 klo 21:05:51

Uuden äärellä
Kausiennakko, osa 2

Tulevan kauden Nelonen koostuu viiden edelliskaudellakin samassa sarjassa pelanneen joukkueen tai sen suoran perillisen lisäksi viidestä uudesta joukkueesta: Savon Pallosta, FC Marskista, FC Sohosta, Vihtavuoren Pamaus/2:sta sekä Palokan Riennosta. Osasta näistä viidestä tulokkaasta omat tietoni ovat sen verran ohkaisia, että niiden osalta on tyydyttävä pitkälti Tulospalvelu-analyysiin. ViPa/2:sta ja PaRista osaan jotain sanoakin, ja Sohosta joukkueen pelaajana vähän enemmänkin, joten varsinkin viimeisin pääsee lähempään tarkasteluun.

---

Savon Pallo Pieksämäeltä on toinen tuoreista savolaistulokkaista Keski-Suomen Nelosessa. Viime kauden SaPa vietti Palloliiton Itäisen alueen Nelosen A-lohkossa, jossa se sijoittui Toivalan Urheilijoiden, kuopiolaisen Zulimanien ja Ylämyllyn Yllätyksen jälkeen turvallisella erolla neljänneksi. Viidestä tappiosta yhtä vaille kaikki tulivat kärkikolmikkoa vastaan, ja noistakin hävisivät Zulimaneille kahdesti ja ToU:lle kertaalleen vain maalin erolla. Sarjavoittaja ToU:lta ottivat myös kotona tasuripisteen, ja kolmanneksi edelle kiilanneen Yllätyksen SaPa voitti vieraissa 0-2. Viidenneksi sijoittunut Kuopion Jalkapallokerho näyttää olleen SaPalle vaikea vastus, sillä kotona pelasivat 1-1 -tasurin, kun taas Kuopiossa KJK oli parempi lukemin 4-1. SaPa sijoittui kuitenkin taulukossa KJK:n edelle kaatamalla taulukon alapuoliskon joukkueet yhtä vierastasuria lukuun ottamatta joka kerta, usein myös selvin lukemin ja omissa nollat pitäen.

SaPalle Keski-Suomi ja jotkut sen joukkueista ovat kuitenkin tulleet viime vuosina tutuiksi, sillä joukkue pelasi kausilla 2021-22 ja sitä aiemmin ainakin kausilla 2016-18 Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa. Paras sijoitus tuolta ajalta näyttää olleen kauden -21 kuudes sija, jolloin joukkueessa pelasi mm. tuolloin 18-vuotias oma kasvatti Matti Liimatainen. Mies näyttääkin tehneen läpimurtonsa miesten peleihin juuri tuolla kaudella parin MP:ssa pelatun junnuvuoden jälkeen. Sittemmin Liimataisen tie on vienyt Vaajakoskelle ja tälle kaudelle Ykköseen. Tietäväisemmät voivat valistaa, onko kyseessä SaPasta korkeimmalle viime aikoina ponnistanut pelaaja. Joka tapauksessa, kaudella -22 Liimatainen ja varmaan muutama muukin peluri pelasi jo muualla, sillä SaPa jäi Kolmosen lohkossa viimeiseksi sarjaan osallistuneista joukkueista saldolla 1-1-18, minkä myötä tie vei siis viime kaudeksi Neloseen, jossa saivat kohtuullisen ryhtiliikkeen siis suoritettua.

Putoamiskaudella pieksämäkisten väreissä nähtiin muuten eräs Keski-Suomen Nelosesta hyvinkin tuttu pelaaja; KaPa-51:n/KaPaJoSePan Teemu Huoponen. Miehen stintti Kolmosessa jäi kuitenkin jostain syystä vain neljän ottelun ja yhden maalin mittaiseksi, minkä jälkeen siirtyi elokuussa loppukaudeksi takaisin Kangasniemelle tehden kolmeen peliin seitsemän maalia. Noin muutoin en osaakaan edes Tulospalvelun avulla paljoa muuta SaPan pelaajistosta sanoa, kuin että paljon omia kasvatteja, nuoriakin, nähtäneen tulevallakin kaudella joukkueen riveissä. Joitain junantuomiakin näkyy viime kausina pelanneen, mutta valtaosa on junnupolkunsa juuri SaPassa kulkenut. Toukokuun kaksi kotipeliään näyttävät pelaavan tekonurmella, mutta kesäkuusta alkaen pelit on merkattu Pieksämäen Keskuskentän nurmelle.

SaPan tulevan kauden sijoitusta on hankala arvuutella. Joukkueesta luulisi löytyvän edelleen Kolmosen kausillakin mukana olleita pelaajia, mutta toisaalta viimeinen Kolmosen kausi oli erittäin heikko. Eivätkä siis viime kaudellakaan olleet ainakaan Tulospalvelun perusteella aivan oman Nelosen lohkonsa kärkikolmikon tasolla, vaikka kauaksi eivät monessa pelissä jääneetkään. Harjoituspeleistä en ole kuullut, mutten tosiaan sosiaalisia medioita ole tutkinut, joten ehkä ovat joitain pelanneetkin. Suomen Cupissa arpa ei ollut kovinkaan suotuisa, sillä heti ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui viime kauden Kolmosen kakkoseksi loppumetreillä jäänyt Lehmon Pallo. LehPa vei pelin selvästi lukemin 0-7, mutta tulosta huolestuttavampaa pieksämäkisten kannalta oli vain 12 pelaajan kokoonpano. Tuollaisilla pelaajamäärillä Keski-Suomen reissut kävisivät kyllä kauden mittaan raskaiksi, mutta jospa siellä oli vain harjoituskauden aikaista pelaajakatoa maaliskuisena sunnuntaina alkuillasta Joensuussa pelatussa "kotipelissä". Aivan voittotaisteluun en näillä tiedoilla uskalla kuitenkaan SaPaa nostaa. Sarjataulukon yläpuoliskoon tai vähintään keskikastiin pitäisi kuitenkin jo lähes pelkän rutiinin riittää, ellei siellä ole pelaajat tyystin vähissä.

---

Mikkeliläinen FC Marski on sitten se toinen Keski-Suomen Nelosen uusista savolaisjoukkueista. Yhdessä SaPan ja KaPaJoSePan kanssa muodostavat nyt noin 25 prosentin savolaisvähemmistön sarjan joukkueista (KaPaJoSePa on vain puoliksi savolainen), mikä pistää pohtimaan, pitäisikö Itä-sana lisätä jo otsikkoonkin. Savolaeset tulloo!

Marski syntyi käsittääkseni Mikkelin alueen harrasteliigojen pohjalta ja joukkueen ensimmäinen sarjakausi kilpatasolla oli Itäisen alueen Vitosen B-lohkon voittoon päättynyt viime kausi. Varsin mallikas sisääntulo siis kilpailullisiin sarjapeleihin! Aiemmin spekuloidusti Itä- ja Keski-Suomen Vitosten keskinäinen tasovertailu on kuitenkin hivenen hankalaa johtuen siitä, ettei Idässä ole Vitosen alla lainkaan Kutosta. Tämän kauden Suomen Cupin ensimmäinen kierros kuitenkin osoitti, että Marski pysynee kyllä mukavasti Keski-Suomen Nelosen vauhdissa mukana. Mikkeliläiset kävivät siis hakemassa maaliskuun alussa 2-3 -vierasvoiton tulevan kauden vastustajasta ViPa/2:sta. Lieventävänä asiahaarana vihtavuorelaisten osalta voidaan pitää sitä, että Cupissa eivät pystyneet peluuttamaan edustusjoukkueen kovimpia junnuikäisiä (alle 20 v.) pelureita, toisin kuin sarjassa tulevat pystymään, jos haluavat. Mutta tästä lisää myöhemmin. Toisella kierroksella Marskillakin nousi tie pystyyn Iisalmen PK-37:ää vastaan lukemien revettyä toisella jaksolla 1-7:ään.

Sarjakaudella -23 Marski ei hävinnyt peliäkään ja voitti sarjakakkosen FC Pantterit molemmilla kerroilla. Neljästä tasurista yksi tuli kolmanneksi sijoittunutta Juniori STPS:ää, kaksi neljänneksi sijoittunutta LuPoa ja yksi viidenneksi sijoittunutta FC Potkupalloa vastaan. Lukemien valossa eivät pelanneet kuitenkaan välttämättä niin ylivoimaista kautta, mitä saldo 10-4-0 saattaisi ensinäkemältä enteillä. Kymmenestä voitosta nimittäin peräti kuusi tuli maalin erolla, mistä toki palkitaan samalla määrällä pisteitä kuin selvempilukemaisistakin voitoista. Sinnikkyyttä ja voittamisen kulttuuria siis ainakin löytyi, ja vaikka nollapelejä tuli vain yksi kappale kauden aikana, päästivät toisaalta vain kertaalleen yli kaksi maalia yhteen otteluun.

Pelaajisto näyttää Tulospalvelun perusteella olevan varsin kirjava sekoitus edes joten kuten tuoreehkoa kilpapelitaustaa ennen Marskiakin omaavia pelimiehiä sekä lajin parissa mahdollisesti hieman vähemmän viime vuosina kilpailumielessä viettäneitä, mikä kuulostaa loogiselta harrasteliigojen pohjalle perustetun joukkueen kohdalla. Pelaajavalmentaja Tatu Viitikolle Keski-Suomen joukkueet ovat tuttuja jokusen vuoden takaa, sillä mies pelasi pitkään BET:ssä, joskin kausilla -21 ja -22 enää vain yksittäisiä pelejä. Eräs yhdistävä tekijä osalla pelaajista on MP:n junnupolku sekä alueen aikuisjoukkueet. Tulospalvelusta laskeskelin kuusi -96-98 välillä sekä kaksi -03-syntynyttä pelaajaa, joilta löytyy MP-tausta. Näistä vanhemmalla katraalla on junnuputken tai ensimmäisten aikuisten kausien jälkeen ollut kolmesta kahdeksaan vuotta pitkiä taukoja kilpailullisista peleistä ennen Marskin viime tai tätä kautta, mutta kun useampi on pelannut aikanaan vähintään kauden Kolmosta Savilahden Urheilijoissa tai Ristiinan Pallossa, eiköhän sieltä taidot ole nopeasti löytyneet hetken tuntuman hakemisen ja kunnon kohottamisen jälkeen. Tällaisia pelureita ovat mm. Paasosen veljekset(?) Paavo ja Pentti sekä Järvisen Otto, joista viimeisin näkyy voittaneen Marskin viime kauden maalipörssin kymmenellä osumallaan.

Marskinkaan sarjasijoitusta ei ole kovinkaan helppoa arvioida. Periaatteessa pelaajistossa on sen verran monta vankan futistaustan omaavaa pelaajaa, että voivat pärjätä mukavastikin, jos nuo pelaajat ovat sankoin joukoin useimmissa peleissä mukana. Kotipelinsä pelaavat tekonurmella, tai pelasivat ainakin viime kaudella, joten kotipelien alustaetua eivät sarjan muihin joukkueisiin nähden JIlveksen, SaPan ja KaPaJoSePan tapaan kesällä saa. Jos yksittäinen harjoituskauden Cup-peli mitään osviittaa antaa, aivan kärkipäähän en Marskia voi kuitenkaan povata, sillä tuon Cupin matsin ViPa/2 ei sinne papereissani kuulu. Keskikastin sijoituksesta mikkeliläisillä pitäisi kuitenkin olla mahdollisuudet taistella.

---

ViPa/2 sijoittui viime kauden Vitosen C-lohkossa viimeiselle "viralliselle" nousupaikalle, kolmanneksi, häviten sarjan kärkikaksikolle viidellä pisteellä. Tiukoille kolmossija lopulta kauden päättäneiden kahden tappion myötä meni, sillä Keuruun Pallon kakkosjoukkueen voittivat keskinäisten pelien piste-eron turvin, eikä Komeetat/2 (toim. huom. ei tulevan kauden Komeetat/2, vaan tulevalla kaudella Vitosessa pelaava Komeetat/3) jäänyt taakse kuin kahden pisteen päähän. Hivenen ailahtelevainen kausi Vihtavuoren kakkoselta, sillä parhaimmillaan pelasivat oikein mallikkaasti voittaen muun muassa JoSePan peräti 9-3, mutta kävivät sitten vastapainoksi pari viikkoa myöhemmin häviämässä Jämsänkosken Jyrylle vieraissa 7-0. Sarjan voittanutta ja sittemmin kuopattua FC Blackbird/Akatemiaa vastaan tasasivat voitot, mutta Sohoa vastaan ViPa/2:lla ei ollut oikein palaa kummallakaan kerralla.

Vihtavuoren kakkosjoukkue oli viime kaudella yhdistelmä kokeneita konkareita ja nuoria, nousevia kykyjä. Seuran edustusjoukkueen viime kauden kirkkaimmat tähdet eivät enää Vitosen peleihin juuri tulleet, mutta laatua kakkonen silti edariltaan sai etenkin -05-syntyneiden Mikael Karjalaisen ja Rasmus Reinikaisen muodossa. Alkukaudesta maaleja mukavaan tahtiin viimeistellyt laituri Frans Kangas ei jostain syystä pelannut peliäkään enää heinäkuun lopun jälkeen. Kokeneesta kaartista osa onkin sitten hyvin kokenutta, sillä useampi heistä on 80-luvulla syntyneitä, pari heti kyseisen vuosikymmenen ensimmäisenä vuonna. Ja mitä Tulospalvelua kävin läpi, tämä kokenut kaarti on jatkamassa tulevallakin kaudella.

Siinä missä Kolmosen edustusjoukkue on alkukauden perusteella joitain poikkeuksia lukuun ottamatta jätetty 2000-luvulla syntyneiden nuorten temmellyskentäksi, sukupolvenvaihdoksen myötä lähes kaikki loputkin edustuksen konkarit näyttävät siirtyvän kakkosjoukkueen pariin Neloseen. Esimerkiksi edustuksen viime kauden pelaajavalmentaja ja nyt kai vain valmentaja Jaakko Sipinen näkyy aktivoineen pelipassinsa, joten eiköhän miestä nähdä tulevalla kaudella kakkosjoukkueen mukana. ViPa/2:n luottopelaajista lisenssinsä ovat uusineet niin ikään ainakin valmennusvastuuta viime vuosina kantaneet Antti Turpeinen ja Mikko Saranen sekä Antti Kähärä ja Jussi Orava. Täysin kokemuksen varassa ei vihtavuorelaisten kakkosjoukkuekaan joudu onneksi pelaamaan, sillä Cupin ottelussa Marskia vastaan mukana näkyy olleen paljon -06 syntyneitä tuoreita junnuja. Mainitsemisen arvoisia nimiä ovat myös nuori pallollinen toppari Tuukka Kyrönlahti sekä maalivahti Joni Liukkonen, joka pitkän vartensa avulla on vahvoilla muun muassa keskityspalloissa.

Alkaa olla jo vanhan toistoa, mutta ViPa/2:sta on monen muun joukkueen tapaan hankala sijoittaa tulevan kauden taulukkoon. Paljon tulee riippumaan siitä, minkä verran saavat edustukselta apuja ja toisaalta siitä, nouseeko uusista junnuista kovia kykyjä. Otteluohjelmien mukaan vain kaksi edustuksen ja kakkosjoukkueen peliä menee päällekkäin, minkä lisäksi viisi on peräkkäisinä päivinä. Noiden seitsemän ohella jokunen peli näytti olevan parin päivän eroilla, mutta tuollaiset 18-19-vuotiaat nyt varmasti jaksavat tarvittaessa pelata kaksi peliä kolmeen päivään. Varsinkin, jossei kovinkaan isoja minuutteja edustuksen pelissä jollain viikolla pelaa. Heitetään osin hatusta ja osin viime kausien perusteella, että ViPa/2 pelannee jälleen ailahtelevaisen kauden ja loppusijoitus on ylempää tai alempaa keskikastia.

---

PaRi nostettiin suoraan Kutosesta Neloseen kabineteissa, jotta sarjaan saatiin kymmenes joukkue. Joukkue ei siis suinkaan voittanut Kutosta, vaan jäi yläloppusarjassa lopulta kahdeksan pisteen päähän sarjavoittajasta Muuramen Yrityksestä ja viiden pisteen päähän kakkossijan napanneesta FCV/Redsistä. Palokkalaisten lopullinen saldo alkusarja mukaan lukien oli 10-2-5, mikä oikeutti toisaalta erittäin selvään kolmossijaan piste-eron alaspäin venyttyä yhdeksään. MuuRylle hävisivät molemmilla kerroilla, mutta FCV/Redsin voittivat jälkimmäisessä pelissä ensimmäisen kohtaamisen päätyttyä tasapeliin. Tämän tarkemmin en jaksa viime kauden Kutosen pelejä alkaa perkaamaan. Mutta kun Vitosesta ei Sohon ja ViPa/2:n lisäksi muilta nousuhalukkuutta Neloseen löytynyt, eikä kaiketi sitten MuuRyltä tai FCV/Redsiltäkään, oli PaRi seuraavana vuorossa, ja heille kahden portaan nouseminen kerralla kelpasi.

Nelosen status on tietysti Vitosta houkuttelevampi alueen pelaajien keskuudessa, ja PaRi onkin saanut liudan paluumuuttajia ja/tai uusia pelaajia muista joukkueista. Monella näistä on jo entuudestaan kokemusta Keski-Suomen Nelosesta viime vuosilta: Anton Kyronlahti (KaPa-51), Juha-Pekka Rantamäki (JJK/3), Eetu Hautanen (HoDy, HuKi), Kasper Kovanen (JJK/3). Ja pari on pelannut korkeammallakin, esimerkiksi Matias Mähöseltä löytyy pari Kakkosen kautta PK-37:sta, joskin jo useamman vuoden takaa kausilta 2017-18. Harjoituspelissä Sohoa vastaan itselleni mieleen jäivät niin hyvässä kuin pahassa numerolla #27 pelannut, -06-syntynyt Harri Tuomaala sekä numerolla #20 pelannut hyökkääjä, jonka nimeä en tiedä.

Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella palokkalaiset pudottivat kotipelissä Itäisen alueen Vitosen A3-lohkon viime kaudella voittaneen ja tulevalle kaudelle Nelosen A-lohkoon nousseen Outokummun Pallon lukemin 4-2. Toisella kierroksella Kolmosen B-lohkon Mikkelin Pallo-Kissat kävivät Jyväskylän Vehkahallissa kouluttamassa PaRia numeroin 0-8. Mutta ei PaRin pelaaminen harjoituspelissä Sohoa vastaan missään nimessä kollektiivisesti huonoa ollut, vaikka pari-kolme yksilöä sieltä mielestäni melko selkeästi erottui muiden joukosta. Vaikken heitä taulukon yläpuoliskoon sijoittaisikaan ja vaikka saattavat pelata putoamista vastaan parin-kolmen muun joukkueen kanssa, en laittaisi heitä putoajasuosikiksi.

---

Tarkkaavaisimmat saattoivat huomata, että alun listauksesta hypättiin tekstissä yksi joukkue yli. Sohosta kun on itselläni luonnollisesti paras tietämys, ajattelin säästää heppalauman viimeiseksi. Ja nyt kun perjantai näyttää juoksevan tuota tahtia eteenpäin, päätin, että Soho-ennakko tulee eetteriin vasta huomenna tai sunnuntaina yhdessä sarjataulukkoennustuksen kanssa.

---

Kiitoksia Mesenaatti ja Mason!

... Onneksi kangasniemeläinen Jukka Joutsi ylläpitää jalkapallosivustoa osoitteessa http://www.jukkajoutsi.com/jalkapalloetusivu.html, jossa historiatietoa on olemassa paljon. Niin Kangasniemeltä kuin muutenkin koko Suomesta.

...

Koitan omalta osalta panostaa hommaan sen verran että tulisi useampi kuin kaksi kotipeliä kuvattua tänä kesänä. Muistakaa siis että Kangasniemen nurmella tunteita saa näyttää, jopa liioitella! Jos riittäs energia tänä kesänä laittaa kuvamatskut tännekin.

Kiitos myös tästä vinkistä, Jukan sivuthan näyttävät olevan melkoinen aarreaitta! Täytyy tutustua niihin tarkemmin ajan kanssa. Harmi, että tällä kaudella oma vieraspeli KaPaJoSePaa vastaan sattuu heti keväälle ja Kangasniemen urheilukenttä jää kokematta nyt, kun siihen kahdeksan vuoden tauon jälkeen olisi ollut tilaisuus.
Mesenaatti10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK


Vastaus #46 : 28.04.2024 klo 12:37:52

Sami Mustalampi ottaa vetovastuun JJK/2. Päivityksessä ainakin uhotaan, että joukkueessa pelaisi tulevalla kaudella edarin pelaajia ja parhaita junnuja. Tavoitteena nousta sarjaportaita nopeasti ylöspäin, mikä sinällään ihan hyvä tavoite, jos edari meinaa pelata Veikkausliigaa kaudella 2028.

Noh, kaudella se nähdään ketä siellä pelailee. Ehkä ne yli-ikäiset junnut, kelle ei muualta löydy minuutteja. Parhaat b-junnut pelannee kuitenkin b-junioreiden SM-sarjaa.
NOPEAMUSTAMIES

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 28.04.2024 klo 12:57:07

Sami Mustalampi ottaa vetovastuun JJK/2. Päivityksessä ainakin uhotaan, että joukkueessa pelaisi tulevalla kaudella edarin pelaajia ja parhaita junnuja. Tavoitteena nousta sarjaportaita nopeasti ylöspäin, mikä sinällään ihan hyvä tavoite, jos edari meinaa pelata Veikkausliigaa kaudella 2028.

Noh, kaudella se nähdään ketä siellä pelailee. Ehkä ne yli-ikäiset junnut, kelle ei muualta löydy minuutteja. Parhaat b-junnut pelannee kuitenkin b-junioreiden SM-sarjaa.
Hienoa! Tosin mitä B-junnuihin tulee, niin ensin pitää päästä SM- karsintaan.
Mesenaatti10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK


Vastaus #48 : 28.04.2024 klo 12:59:46

Hienoa! Tosin mitä B-junnuihin tulee, niin ensin pitää päästä SM- karsintaan.

Hyvä korjaus :) Aivot aivan sumussa, pitäisi lopettaa viinan juonti. Eli parhaat b-juniorit pelannee siis omaa ykköstään.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 28.04.2024 klo 14:29:01

JJK:n panostus kakkosjoukkueeseen keikauttaakin kertaheitolla ennustuksia, jos/kun myös edustuksen pelaajia on tarkoitus peluuttaa Nelosessa. Samanlaista koheesiota ei tuollainen ajoittaisten, mahdollisesti vaihtelevien edariukkojen ja 17-vuotiaiden yhteenliittymä toki saavuttane yhdessä jatkuvasti treenaaviin joukkueisiin verrattuna, mutta kun edustuksen ja kakkosjoukkueen välillä on kolme sarjaporrasta, kolme Ykkösen edes vaihto/jämäpelaajaa per ottelu tekisi paljon muuten nuorista koostuvalle joukkueelle.

Ilmeisesti seuran talous on vajaassa parissa vuodessa saatu vakiinnutettua Ylos Eihän siitä kauaa ole, kun ei ymmärtääkseni ollut rahkeita pyörittää kakkosjoukkuetta edes Kolmosessa, vaikka toki uusvanhan Keski-Suomen oman Kolmosen vuoksi tuonkin sarjan kulut ovat pudonneet huomattavasti. Viimeksihän JJK/2 pelasi Kolmosta kaudella 2022.

Viikolla tulikin kuultua, että Citykettujen pitkäaikainen isähahmo Jukka Kemppainen on siirtymässä Kutoseen pudonneeseen Harjun Potkuun, josta on tarkoitus tulla jonkinlainen Potkun ja ex-VilliCitykettujen tapainen fuusio. Tuolla voisivat siis jatkaa harrastuksen parissa ne, jotka kasvavat JJK:n junnuista yli, mutta joilla halu tai rahkeet eivät riitä korkeammille tasoille. Ja Tulospalvelussa Kemppaisen pelipassi näkyykin olevan jo aktivoituna Blue Eyes Teamin organisaatiossa, jonka ainoa joukkue Potku tätä nykyä jälleen on.

M: meni eri ketut jo sekaisin. JJK/2:sta siis ex-Villikettujen kaltainen joukkue ja Potkusta Potkun ja ex-Citykettujen yhdistelmä toki.
« Viimeksi muokattu: 28.04.2024 klo 18:11:31 kirjoittanut vovery »

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 6
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa