FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.02.2024 klo 05:12:30 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 4
 
Kirjoittaja Aihe: IFK Mariehamn 2024 - Jimmy bygger nytt - Jonkin uuden alku  (Luettu 18248 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


: 26.12.2023 klo 17:45:09

(Suomenkielinen aloitus -> viesti 2)

Laget 2024

Målvakter:
Matias Riikonen             2025       (FC Inter)
Marc Nordqvist              2024

Försvarare:
Jiri Nissinen                  2024  
Daniel Enqvist               2024+1
Eero-Matti Auvinen       2024       (Haka)
Emmanuel Okereke       2025      (Nigeria)
Pedro Machado             2024      (Vitoria de Setubal FC)
Patrik Raitanen             2025       (HJK)

Mittfält:
Leo Andersson              2024
Michael Fonsell             2024
Usman Suleman           2024+1
Matias Ojala                  2024      (FC Inter)
Sebastian Dahlström    2025      (Kups)
Robin Sid                     2024
Emmanuel Patut           2025+1   (Ilves)

Anfall:
Oskari Sallinen              2024
Tehe Olawale                2025
Jayden Reid                  2025        (Portsmouth)
Adam Larsson               2024        (AFC Eskilstuna)
Arvid Lundberg             2024
Wille Nunez                  2025+1

Utlånade:
De                              2024        (FC Oleksandriya 07/2024)

Tränare:
Bruno Romao              2025+1
Daniel Sjölund             2025
Johan Sundman          2024
Philip Garvö (fysio)     2024


Året 2023

IFK slutade i grundserien på sista plats med 15 poäng på 22 matcher. I utmanarserien vann IFK mot Haka och tog en betydelselös 1 poäng mot FC Lahti innan sista ödesmatchen mot KTP. Mot KTP räddade Tuco IFK med sina två mål och IFK steg förbi KTP till kvalplats. I kvalet mot Gnistan var IFK det klart bättre laget och tog en säker säger hemma efter att ha spelat en riskfri 0-0 i Åggelby. I finska cupen gick IFK till semifinal, där det blev förlust mot Honka i Hagalund.

Inför år 2023 satsade IFK på kontinuitet och lyckades förnya kontrakt med en stor del av nyckelspelarna från 2022. Hela försvarslinjen förnyade sina kontrakt och då även Jamie Hopcutt och Alvaro Ngamba fortsatte på mittfält var det positiva tongångar inför försäsongen. Även HJK lånen Patrik Raitanen och Elmo Henriksson fortsatte med höga förväntningar om genombrott. Mohammed Abubakari bestämde sig sent att pga familjeskäl trots allt inte fortsätta och efter en kort tids sökande skrev IFK kontrakt med Aly Ndom med erfarenhet från franska ligan.

Under försäsongen hade IFK mycket tunt i anfall då John Owoeri inte fortsatte och De samtidig tappade det lyft han fick tack vare Owoeri. Bara ett mål i ligacupen var ingen överraskning men tyvärr visade det sig fort att inte heller försvarsspelet höll måttet. Speciellt efter Patrik Raitanens olyckliga skada mot FC Inter blev bristerna i försvarsspelet tydligare.

Strax innan säsongen började anslöt Tuco som den saknade anfallaren och i ligastarten blev det genast ett mål efter Albin Granlunds fina inlägg. Efter det första målet började det tyvärr gå snett för IFK redan denna första ligamatch mot Ilves. En slarvig straff och Ilves utjämnade. Följande match, igen hemma, mot FC Lahti gav orsak till större oro. IFK började starkt och ledde 2-1 i pausen, men efter stort slarv av Henriksson och försvaret vände Lahti till 2-3 och IFK hade skrapat ihop endast en poäng på 2 första matcherna.

Detta ledde till en negativ spiral som laget aldrig återhämtade sig från och under första halvan av säsongen vann IFK endast en gång, hemma mot Haka. Odisciplinerat spel längs med säsongen som allra tydligast syntes som hela 8 utvisningar, varav de flesta redan i första halvlek. Ett hopp tändes efter två bra kämpainsatser mot Kups, först 0-1 seger i ligamatch i Kuopio och efter det seger hemma på straffar efter att De utjämnat matchen alldeles i slutet av ordinarie speltid.

Tyvärr föll IFK ihop igen genast i följande match mot AC Oulu, denna gång efter De’s onödiga utvisning. Den negativa trenden kulminerade till slut i att Daniel Norrmen fick lämna sin plats och assisterande tränaren Jimmy Wargh tog över. Jimmy kallade in Daniel Sjölund från FC Åland som assisterande tränare, ett avgörande beslut för att IFK till slut skulle klara sig kvar i ligan. Efter endast 3 segrar blev IFK sist i grundserien, men höll som sagt till slut, tack vare KTPs totala kollaps, kvar sin plats i ligan efter kvalet mot Gnistan.

2023 innebar, förutom en nära degradering, ett stort skifte i klubben då ikonen Peter Mattson gick i pension efter säsongen. Peters sista säsong blev nog inte som tänkt, men sannolikt ändå minnesvärd efter de känslosamma matcherna mot KTP och Gnistan. Att ha hållit IFK kvar i ligan i 19 säsonger, kryddat med cup-guld, ligaguldet 2016 och några Europamatcher där Champions League kvalet mot Legia Warszawa var det tuffaste motståndet, är en prestation som nog inte fått den uppmärksamhet utanför Åland som den förtjänar. Under Året anställdes Jimmy Wargh som efterträdare och tog formellt över i December.

Minnesvärt från året 2023 var även Erik Nivas 4 timmars avsnitt om IFK Mariehamn i den populära podcasten WWWK, där guldåret 2016 behandlades.

Året 2024

IFK kom sent igång med förberedelserna inför 2024 pga osäkerheten om vilken serie laget spelar i.

Den andra stora osäkerheten för IFK är det ekonomiska läget. Bokslutet för året 2023 är inte offentligt men styrelseordförande Dan Mikkola har meddelat att IFK gör en förlust på ca 70-80 000 EUR. Då IFKs eget kapital i 2022 bokslut var 78 KEUR betyder det IFK i praktiken måste göra vinst år 2024, alternativt igen söka nytt kapital av ägarbasen vilket gjorts så sent som 2022 med blygsamt resultat. IFKs spelarbudget kommer således sannolikt att minska från 2023.

Pga ekonomiska läget har IFK meddelat att truppen bantas ned till 21-22 spelare. Strategiskt har Jimmy varit tydlig med att IFK kommer att föryngra truppen rejält och samtidigt ge ökade möjligheter för de unga åländska löftena att ta plats i laget. Följaktligen har IFK sagt adjö till största delen av årets trupp, av nyckelspelare är det endast Tehe Olawale som skrivit nytt kontrakt. Publikfavoriten Robin Sids kontrakt fortsätter 2024.

Nämnvärt är även att IFK Mariehamn rf tagit över FC Ålands plats i Div 3 och ställer upp som IFK Mariehamn 2 i 2024 års serie med Daniel Norrmen som huvudtränare.

År 2023 tog IFK ett stort steg framåt på sina sociala medier via Elis Åbergs frivilliga arbete och glädjande att IFK satsar vidare iom att anställa Elis som Social Media Manager för 2024.

Tränare

I december meddelade IFK först som väntat att Daniel Sjölund fortsätter som assisterande tränare. Mer överraskande var namnet på nya huvudtränaren Bruno Romao. Romao har en brokig CV med flera poster som assisterande tränare i bla Syd-Korea, Saudi-Arabien, Cap Verde och Portugal. Sin första roll som huvudtränare hade han i Pharco FC i Egypten, som han fick lämna utan att ha tagit en enda seger.

En intressant duo där Bruno säkert hämtar med sig en ny kultur till Åland samtidigt som Daja Sjölund förhoppningsvis får en stor roll med sin erfarenhet av nordisk fotboll.

Den omtyckta fysion Philip Garvö, som för övrigt också jobbar i Finlands U18, fortsätter även år 2024 liksom övriga staben liksom även Johan Sundman som målvaktstränare.

Målvakter

IFK har spikat sin målvaktstrio då Matias Riikonen ansluter från FC Inter samtidigt som Marc Nordqvist och Gabriel Tallbom (fd Kolodziejczyk) fortsätter. Riikonen har några års erfarenhet i ligan men har inte lyckas befästa sin plats som etta varken i Ilves eller FC Inter.

Tallbom spelar säkert hela säsongen i div 3 laget. Då Nordqvists nuvarande form är oklar är det klart att Riikonen går in i försäsongen som klar första målvakt.

Ser ut som en klar försämring från 2023 då både Otto Hautamo och Elmo Henriksson lämnar IFK.

Försvarare

Hela försvarslinjen från år 2023 lämnar IFK och speciellt ytterbackarna Albin Granlund och Mikko Sumusalo lämnar ett stort offensivt tomrum att fylla.

IFK skrev nya kontrakt med Jiri Nissinen och Daniel Enqvist och första nyförvärvet är vänsterfotade mittbacken Eero-Matti Auvinen från Haka.
Efter lyckat provspel i Januari skrev Emmanuel Okereke på ett två-års kontrakt. Okereke hade ett färdigt kontrakt med FC Honka och var efter det på provspel hos Kups innan han landade i IFK.

Försvaret kräver ännu nyförvärv, både mitt- och ytterbackar.

Mittfält

På mittfält har IFK sagt tydligt att Micke Fonsell och Leo Andersson skall få chans att öka sin speltid och bägge förlängde sina kontrakt för 2024. Bägge led av en del skador 2023, men speciellt Fonsell visade lovande spel då han fick chansen under sommarmånaderna.

För att bygga en stark mittaxel har IFK skrivit på med box-to-box mittfältaren Sebastian Dahlström från Kups och offensiva Matias Ojala från FC Inter. En stark defensiv mittback behövs sannolikt ännu för att komplettera dessa.

Av år 2023 truppen fortsätter även Usman Suleman och Oskari Sallinen, bägge hade svårt att klara sig i ligatempo ännu detta år och får ses som utfyllnadsspelare.

Robin Sid spelade år 2023 på mittfält men är möjligt att han även planeras in i anfall om IFK spelar med 4-3-3 som ofta varit Bruno Romaos val av spelsystem.

Anfall

Kvalhjälten Tehe Olawale fortsätter i IFK liksom också brasilianske De som hade en svår säsong 2023.

Robin Sid och Oskari Sallinen kan också spela i anfall, men klart är att anfallet ännu kräver nyförvärv av bra liganivå för att IFK skall kunna klara sig. Första nyförvärvet i anfallsväg är Jayden Reid som kommer återhämtat sig från skador och nu söker nytt lyft på karriären. En spelare med bakgrund i Manchester Uniteds akademi och som fått debutera i Engelska Championship innan skador förstört de senaste åren.

Sammandrag

Sammanfattat har IFK i December kontrakt med 16 spelare varav endast 3 non-HG, vilket ger bra möjligheter att ännu stärka laget. Klart är dock att Jimmy Wargh har ett stort jobb framför sig ännu att hämta in spelare av bra liganivå. Så här långt ser ändå strategin ut att vara tydlig med en föryngrad trupp och en tränare med erfarenhet att utveckla unga spelare, samtidigt som HG spelare med bra ligaerfarenhet hämtats in. Tyvärr är det ekonomiska läget inte lätt och även här har Jimmy ett tufft jobb med att öka intäkterna. Förhoppningsvis är ändå år 2024 början på något nytt bra för IFK Mariehamn.
« Viimeksi muokattu: 09.02.2024 klo 11:37:49 kirjoittanut OEA »
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #1 : 26.12.2023 klo 17:46:00

Vuosi 2023

IFK jäi runkosarjassa viimeiseksi 15 pisteellä 22 ottelusta. Haastajasarjassa IFK voitti Hakan ja otti merkityksettömän pisteen FC Lahdelta ennen kohtalon ottelua KTPtä vastaan, jossa Tuco pelasti IFKn kahdella maalillaan ja IFK nousi KTP:n ohi suoran putoajan paikalta. Karsintaotteluparissa Gnistania vastaan IFK oli lopulta selvästi vahvempi kotona, pelattuaan ensin riskittömän tasapelin Oulunkylässä. Suomen cupissa IFK eteni välieriin, jossa tappio Honkaa vastaan Tapiolassa.

Vuodelle 2023 IFK panosti jatkuvuuteen ja onnistui uusimaan sopimukset useiden avainpelaajien kanssa. Koko puolustuslinja jatkoi sopimuksiaan ja kun myös keskikentän tärkeät Jamie Hopcutt ja Alvaro Ngamba jatkoivat oli ilmassa positiivisia odotuksia. Lisäksi HJK lainat Patrik Raitanen ja Elmo Henriksson jatkoivat odotuksilla lopullisista läpimurroista. Mohammed Abubakari päätti lopulta perhesyistä olla palaamatta Saarelle ja lyhyen etsinnän jälkeen löytyi Aly Ndom, jolla kokemusta aina Ranskan pääsarjasta asti.

Harjoituskaudella IFK:lla oli ohut hyökkäys kun John Owoeri oli jättänyt seuran samalla vieden mukanaan De’:n tehot. Vain yksi maali liigacupissa ei ollut suuri yllätys, mutta samalla oli jo näkyvissä selviä merkkejä puolustuksen haavoittuvuudesta. Etenkin kun hyvät ensimmäiset harjoitusottelut pelannut Patrik Raitanen epäonnisesti loukkaantui FC Interiä vastaan tuli puolustuksen heikkoudet vielä selvemmin esille.

Juuri ennen kauden alkua Tuco liittyi joukkueeseen ja saikin heti hyvän alun avausottelussa kun jatkoi Albin Granlundin syötön maaliin. Tästä alkoikin heti alamäki kun Ilves tasoitti turhaan annetun pilkun jälkeen. Seuraava peli kotona FC Lahtea vastaan antoikin jo aihetta isompaan huoleen. IFK aloitti hyvin ja johti tauolla 2-1, mutta Elmo Henrikssonin ja puolustuksen huolimattoman pelaamisen myötä Lahti meni ohi 2-3 voittoon ja IFK oli saanut vain yhden pisteen kahdesta ensimmäisestä kotona pelatusta ottelusta.

Tämä johtikin negatiiviseen kierteeseen, josta joukkue ei toipunut. Ainoa voitto alkukauden aikana tuli kotona Hakasta. Kuriton pelaaminen kauden aikana toi kokonaiset kahdeksan ulosajoa, joista useat jo ensimmäisellä puoliajalla. Toivon kipinä syttyi keskikesällä kahden Kups:ista otetun voiton jälkeen. Ensin puolustamalla 0-1 vierasvoitto, jonka jälkeen rangaistuspotkujen jälkeen kotona voitto muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua tehdyn tasoituksen jälkeen.

Heti seuraavassa pelissä IFK kuitenkin romahti taas FC Oulua vastaan, tällä kertaa De:n turhaan otetun punaisen kortin myötä. Negatiivinen trendi johti lopulta Daniel Norrmenin potkuihin ja apuvalmentaja Jimmy Wargh otti ohjat. Jimmy kutsui mukaan FC Ålandista Daniel Sjölundin apuvalmentajaksi, päätös joka todennäköisesti pelasti IFK:n sarjapaikan. Vain 3 runkosarjassa otetun voiton jälkeen iFK jäi viimeiseksi, mutta ohitti karsintasarjassa pelillisesti täysin romahtaneen KTP:n ja piti lopulta sarjapaikkansa karsinnassa Gnistania vastaan.

2023 tarkoitti IFK:lle, täpärästi säilyneen sarjapaikan lisäksi, ison muutoksen kun seuran ikoni Peter Mattson jäi eläkkeelle. IFK Mariehamnin pitäminen 19 vuotta Veikkausliigassa, sisältäen voitetun Suomen Cupin 2015 ja Veikkausliigan mestaruuden 2016 sekä muutamia pelejä Euroopassa kovimpana CL karsinta Legia Warszawaa vastaan, on saavutus joka ei ehkä ole ansaitsemaansa huomiota Ahvenanmaan ulkopuolella saanut. 2023 aikana Jimmy Wargh palkattiin valmentajan paikalta toimitusjohtajaksi ja otti vastuun kokonaisuudessa itselleen joulukuussa.

Maininnan vuoden 2023 muistoihin ansaitsee myös Erik Nivan 4-tuntinen asiantunteva jakso IFK Mariehamnin kultavuodesta erittäin suositussa WWWK-podcastissa.

Vuosi 2024

Sarjatason epävarmuudesta johtuen IFK pääsi myöhään aloittamaan kauden 2024 joukkueen rakentamisen.

Toinen epävarmuus IFK:n osalta koskee taloudellista tilannetta. Tilinpäätös vuodelta 2023 ei ole julkaistu mutta Puheenjohtaja Dan Mikkola on todennut yhtiön tekevän noin 70-80 000 euron tappion. Kun IFK:n oma pääoma tilikauden alussa oli 78 000 euroa on selvää että IFK:n olisi tehtävä voitollinen tulos vuodelta 2024 tai vaihtoehtoisesti taas käydä omistajien kukkarolla, joka edellisen kerran toteutettiin 2022 heikolla menestyksellä. Täten IFKn pelaajabudjetti vuodelle 2024 on todennäköisesti edellistä vuotta pienempi.

Taloudellisen tilanteen myötä on IFK ilmoittanut pelaajaryhmän kaventuvan 21-22 pelaajaan. Jimmy Wargh on myös selkeästi todennut IFK:n nuorentavan ryhmää pyrkimyksenä antaa myös omille nuorille paremmat mahdollisuudet taistella paikasta joukkueessa. Täten suurin osa vuoden 2023 joukkueesta jättää IFK:n ja aivanpelaajista jatkaa vain vuoteen 2025 asti sopimuksen tehnyt Tele Olawale ja kannattajien suosikki Robin Sid.

Mainitsemisen arvoista on myös että IFK Mariehamn rf ottaa FC Ålandin paikan 3 divisioonassa ja jatkaa siellä IFK Mariehamn 2 nimellä, päävalmentajana paluun tekevä Daniel Norrmen.

Kaudella 2023 IFK otti myös ison askeleen eteenpäin SoMe puolella Elis Åbergin vapaaehtoistyön ansioista, joka palkittiin nyt varsinaisella sopimuksella ja Social Media Manager tittelillä vuodelle 2024.

Valmennus

Joulukuussa IFK ilmoitti ensin odotetusti Daniel Sjölundin jatkavan apuvalmentajana. Isompi yllätys oli uuden päävalmentajan nimi Bruno Romao. Romaolla on värikäs CV useilla apuvalmentajan tehtävillä mm Etelä-Koreassa, Saudi-Arabiassa, Kap Verdellä ja Portugalissa. Ainoa päävalmentajakokemus on Egyptistä, Pharco FC joukkueesta, josta sai lähteä ilman yhtäkään voittoa.

IFK:lla on mielenkiintoa herättävä valmentajapari, jossa Romao varmasti tuo uudenlaista kulttuuria Saarelle ja Daja Sjölund toivottavasti saa ison roolin ja voi hyödyntää pitkää kokemustaan Pohjoismaalaisesta jalkapallosta.

Muista valmentajista pidetty, myös u18 maajoukkueen mukana nähty, Philip Garvö jatkaa kuten myös maalivahtivalmentaja Johan Sundman. Samoin muu taustatiimi jatkaa kaudelle 2024.

Maalivahdit

IFK on lukinnut maalivahtikolmikon kun Matias Riikonen siirtyi FC Interistä samalla kun Marc Nordqvist ja Gabriel Tallbom (fd Kolodziejczyk) jatkavat. Riikosella on hyvää liigakokemusta, mutta ei onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa pelaavana maalivahtina Ilveksessä eikä Interissä.

Tallbom pelannee kakkosjoukkueessa ja kun Nordqvistin nykykunto on arvoitus liene selvä että Riikonen on ainakin tässä vaiheessa hyvin selkeä ykkösmaalivahti.

Maalivahtiosasto vaikuttaa ainakin tällä hetkellä edellistä vuotta heikommalta kun sekä Elmo Henriksson että loppukaudella hyvin esiintynyt Otto Hautamo jättävät IFK:n

Puolustus

Koko puolustuslinja vuodelta 2023 jättää IFK:n ja erityisesti laidoilla Albin Granlund ja Mikko Sumusalo jättävät isot aukot erityisesti hyökkäyssuuntaan.

IFK jatkoi sopimuksia Jiri Nissisen ja Daniel Enqvistin kanssa ja ensimmäinen uusi hankinta on vasenjalkainen Eero-Matti Auvinen Hakasta.
Tammikuussa onnistuneen tryoutin jälkeen toppari Emmanuel Okereke kirjoitti kahden vuoden sopimuksen. Okerekella oli jo valmis sopimus Hongan kanssa ja kävi Kups:in treeneissä ennen Saarelle saapumista.

Puolustuslinja tarvitsee vielä hankintoja sekä keskelle että laidoille.

Keskikenttä

Keskikentän osalta IFK on selvästi sanonut antavansa mahdollisuudet Micke Fonsellille ja Leo Anderssonille ansaita lisää peliaikaa ja molemmat jatkovatkin sopimuksiaan vuodella. Molemmat kärsivät vammoista kaudella 2023, mutta erityisesti Fonsell esiintyi lupaavasti saadessaan peliaikaa keskikesällä.

Vahvaa keskustaa on lähdetty rakentamaan hankkimalla box-to-box pelaaja Sebastian Dahlström Kuopiosta ja hyökkäävään rooliin Matias Ojala Interistä. Vahva puolustava pelaaja lienee vielä hankintalistalla.

Joukkueessa jatkavat myös Usman Suleman ja Oskari Sallinen, joilla molemmilla oli vaikeuksia pärjätä liigavauhdissa ja lähtevät lähinnä ringinleventäjinä haastamaan muita.
Robin Sid pelasi kaudella 2023 paljon keskikentällä, mutta on mahdollista että nousee myös hyökkäävämpään rooliin erityisesti mikäli IFK käyttää Romaon suosimaa 4-3-3 muodostelmaa.

Hyökkäys

Karsintasankari Tehe Olawale jatkaa IFKssa kuten myös heikomman kauden pelannut Brasilialainen De.

Joskin myös Sid ja Sallinen voivat pelata hyökkäyksessä on selvää että tänne vielä tarvitaan kärkiosaamista, jotta IFK voisi pärjätä. Ensimmäinen uusi hankinta on Portsmouthista saapuva Jayden Reid, joka testijakson jälkeen sai sopimuksen. Reid on kärsinyt useista loukkaantumisista viime vuodet ja etsii nyt uutta tulemista uralleen. Taustaa hänellä on Manchester Unitedin akatemista ja on saanut tehdä debyyttinsä Championshipissa ennen viime vuosien loukkaantumisia.

Yhteenveto

Yhteenvetona IFK:lla on joulukuussa sopimus 16 pelaajan kanssa, joista vain 3 on non-HG pelaajia. Siten mahdollisuudet rakentaa joukkuetta eteenpäin ovat hyvät, mutta selvää on että Jimmy Warghilla on vielä iso työ tuoda hyvän liigatason pelaajia lisää joukkueeseen. Strategia näyttää kuitenkin selkeältä nuorentuvan joukkueen ja nuorten kehittämisestä kokemusta omaavan valmentajan turvin, lisättynä liigatason todistaneilla HG pelaajilla. Talous asettaa kuitenkin selvät rajoitteet ja Jimmyllä on myös iso haaste pyrkiä nostamaan tulopuolta. Toivottavasti vuosi 2024 on kuitenkin IFK:lle jonkun uuden hyvän alku.
« Viimeksi muokattu: 17.01.2024 klo 21:15:42 kirjoittanut OEA »
Sipa77

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 28.12.2023 klo 01:46:51

Tosi hyvä kirjoitus OEA:lta ja vieläpä molemmilla kielillä,kiitos siitä
Dalamaria

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 02.01.2024 klo 14:24:48

Tack så mycket OEA! Många virtuella flaskor av Stallhagen till dig! :D
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #4 : 02.01.2024 klo 15:11:50

Det var aktivare diskussion än på länge i december, hoppas det fortsätter i nya tråden.

Dagens IFK nyhet får vara att Alvaro Ngamba flyttar till Italien, Serie C - Novara FC.

Ligacupen börjar mot HJK om ~tre veckor (!). Nu då det inte är helt klart hur spelarläget för andra laget är så kanske den traditionella matchen mot "FC Åland" inte blir av. Men någon träningsmatch måste väl IFK ha innan man åker till Bolt?

OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #5 : 04.01.2024 klo 11:06:01

I väntan på nästa förstärkningar och testspelare så är läget efter de senaste nyheterna före jul som jag kan se så här, dvs behövs av nyckelspelare anfallare + defensiv mittfältare + flera försvarare.

   Sid              xxxx        Olawale
   (De)        (Sallinen)         (xxx)
                         
                      Ojala 
                     (Andersson)
        Dahlström               XXX
        (Fonsell)              (Suleman)

  xxx        Auvinen       xxx         xxx
(Enqvist)           (xxx)             (Nissinen)

                     Riikonen
                     (Nordqvist)
                     (Tallblom)
ifkerik

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 04.01.2024 klo 17:44:20

Gissar att Enqvist och Nissinen är tänkta som startspelare.
Med tanke på hur tunn truppen är så kommer säkert Dé att starta också.

Vad tror ni om nya testspelarna då?
Svenska spelaren verkar ju perfekt med tanke på vilka som lyckats här tidigare. Öste in mål i Div 2 och steg till Div 1. Kapten i laget. Men verkar dock ha lidit av någon form av fotskada i ett par år.

Engelsmannen verkar också ha haft stora skadebekymmer i sin karriär.

Nigerianen verkar ha testspelat för KuPS och målat i 2-0 segern mot MP. Men det är förstås alltid svårt att veta med afrikanska mittbackar om de är en Omar Colley/Terry Yegbe eller en Okoye.

OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #7 : 04.01.2024 klo 21:34:08

Alla tre tycker jag verkar intressanta, sådana här lite udda namn är det säkert ändå IFK måste försöka hitta. Speciellt bland forwards är det inte så lätt att hitta guldkornen.

Det där med att Okoreke redan hade kontrakt med Honka ser jag som ett gott tecken, Honka har inte gjort många missar i sitt scoutande. Och han blev väl inte helt utskälld av Kups anhängarna även om de inte verkade vara speciellt imponerade heller.

Reid har intressant bakgrund men förstås är det fullt med frågetecken då han inte spelat på 2-3 år. Har ändå fått hoppa in i Championship som yngre vilket är långt över veikkausliiga nivå, så potential måste det helt klart finnas.
Dalamaria

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 05.01.2024 klo 08:44:35

Amerikanska brukar säga att team har spelare med "championship pedigree" när det är spelare som har vunnit mästerskap och hur det speglas då ut i formen/succé/attityden osv. Så vi har ju Sid, Dale, Sundis, Daja, Nordqvist, Ojala (cup-vinnare) åtminstone som kan i princip ha lite mer att ge åt till truppens mentala styrkan...och särskilt efter förra året, stabilitet. Och joo, många av dom har varit här i år också, men kanske det är nånting nya tränaren tar hand om lite mer.
Bruno pratade om träningsmatcher innan ligacupen så vi får se hur det ordnar sig. Att spela mot JIK eller IFK 2 är inte sådant man vill just nu se, kanske mot lag som har lite mer kvalitet, alltså Ykkösligan eller Veikkausligan.
Och är jag enda som faktiskt saknar lite Eckeröhallen när det gäller ligacupen/försäsongen? Det var inte roligt att köra dit i totala mörkret och is (fast i kön), men man kan sitta och njuta fotboll i vinter inne i värme. Ingenting fel med WHA, det är fint med uppvärmd plan och allt...men ändå. :)
ifkerik

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 05.01.2024 klo 12:34:41

När det är riktigt jävligt (som nu), då är det ju fint med Eckeröhallen :)

Är det inte vrålkallt och snö så föredrar jag nog alltid WHA ändå. Men det hade varit kul om vi någon gång kunde lura hit något Allsvenskt lag innan säsongen börjar. Då kunde det nog bli rätt gott om folk på WHA.

Kronofogden

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 05.01.2024 klo 15:14:16

Reid har intressant bakgrund men förstås är det fullt med frågetecken då han inte spelat på 2-3 år. Har ändå fått hoppa in i Championship som yngre vilket är långt över veikkausliiga nivå, så potential måste det helt klart finnas.
Jayden Reid verkar ha rätt samma historia som sin äldre bror Tyler som Jimmy snappade upp till Jaro för 3 år sen. Fått en fotbollsfostran av absolut toppklass i England men har aldrig lyckats etablera sig i seniorfotbollen och haft en hel del skadebeskymmer längs vägen.
Om han tekniskt och fysiskt är i närheten av brorsan så borde han nog kunna ta en plats i Veikkausliiga bara han kommer i matchform.
Dalamaria

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 05.01.2024 klo 15:52:42

IFK Mariehamn vs IK Sleipner WHA 10.2. klo 17:00
Efter två ligacupmatcher är det dags för första (åtminstone just nu) träningsmatch.
äägee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GrIFK, CFC ja IFKM


Vastaus #12 : 06.01.2024 klo 18:05:26

Lyfter själv också på hatten för det fina öppnandet av tråden. Ylos Väldigt informativt, tack för det!
Ia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP, PeKa, Çaykur Rizespor


Vastaus #13 : 09.01.2024 klo 18:52:28

Mitäs mitäs? Mikko Sumusalo halusi lähemmäs kotia, ja KTP valikoitui seuraksi. Riittääkö taso?
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #14 : 09.01.2024 klo 21:29:40

Mitäs mitäs? Mikko Sumusalo halusi lähemmäs kotia, ja KTP valikoitui seuraksi. Riittääkö taso?
Sumishan pelasi ihan ok kauden, etenkin ylöspäin 3+2 tehoilla. Välillä tuntuu että keskittyminen vähän hukkuu kun tulee helppoja virheitä puolustaessa, mutta riittäähän taso ihan varmasti hyvään rooliin ykkösliigassa. En kyllä ihan osta KTP:n uutisesta tuota että pelaisi millä paikalla tahansa alakerrassa, ainakaan liigatasolla ei riitä siihen, aika umpi vasen puolustaja kuitenkin mutta siinä pärjää toki hyvin. Gnistanilla ollut Äijälä samalle paikalle pyrkimässä niin ilmeisesti ei Sumis sitten sinne päässyt.
Dalamaria

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 12.01.2024 klo 13:49:52

Imorgon, lördag 13:e januari kl. 11 (ungefär) är "intra-squad scrimmage" 2x20min på WHA, med Daja som domare.
Lovar ganska dåligt väder så vet ej om det spelas eller inte, men här är chansen att se halvfärdig truppen första gången 2024...om man inte orkar vänta tills nästa fredag. :)
Sipa77

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 13.01.2024 klo 20:36:07

Onko mitään kuulunut 3 testissä olevan pelaajan kyvyistä?
vitonen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Töpselit


Vastaus #17 : 13.01.2024 klo 20:52:06

Onko mitään kuulunut 3 testissä olevan pelaajan kyvyistä?

https://www.veikkausliiga.com/uutiset/2024/01/13/kolmas-kerta-toden-sanoo-nigerialaispuolustaja-antanut-hyvia-nayttoja-ifk-mariehamnille
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #18 : 13.01.2024 klo 21:44:57

ÅT:ssä oli hieman enemmän Romaon kommentteja, joista jäi kuva että 2 muuta ei niin suurta vaikutusta olisi tehnyt.

Tämänpäiväinen sisäinen peli tosiaan peruuntui mutta testipelaajista päätökset silti lähipäivinä. Yht 6-7 kenttäpelaajaa vielä tulossa ja useita neuvotteluja käynnissä. Maalivahteja ei tule lisää. (Lähde ÅR)
Sipa77

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 14.01.2024 klo 00:41:04

Okerere saattaisi olla pelimies
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #20 : 15.01.2024 klo 13:02:59

Både Okerere och Reid skall då enligt Jimmy erbjudas kontrakt medan Svensson åker hem. Några andra förhandlas även med för tillfället.

Hoppas båda då spelar mot Käpa och det måste de väl så lite spelare som IFK har, även om laget säkert även fylls på med spelare från div3 laget.
Sipa77

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 15.01.2024 klo 17:40:04

Mikäköhän on Arvid Lundbergin tilanne ?
Dalamaria

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 16.01.2024 klo 11:32:36

Mikäköhän on Arvid Lundbergin tilanne ?
Neuvottelut ovat vielä kesken Pafosin kanssa. Soppari IFK:n kanssa on 2024 kauden loppuun, mutta lainan jatkosta ja ostosta kait keskustellaan.
Armas Männistö

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 16.01.2024 klo 17:05:47

Vilken är den bästa puben i Mariehamn sedan Pub Ettan stängde?
batong

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KoiPS, West Ham United


Vastaus #24 : 16.01.2024 klo 19:56:50

Vilken är den bästa puben i Mariehamn sedan Pub Ettan stängde?

Sea Pub på Silja Serenade.

 
Sivuja: [1] 2 ... 4
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa