FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.06.2024 klo 05:27:51 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 7 [8] 9 10
 
Kirjoittaja Aihe: IFK Mariehamn 2024 - Jimmy bygger nytt - Jonkin uuden alku  (Luettu 42576 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #175 : 17.05.2024 klo 15:40:28

Håller nog med att man inte skall läsa xG som full sanning, men visst säger de ändå en del. Är lite överraskad att IFK är sämst också i xG hemåt, finns ändå matcher och perioder där IFK försvarat kompakt och motståndarna haft svårt att skapa något (tex Kups , EIF & Inter andra halvlek osv). Att IFK inte genererar så mycket målchanser är säkert väntat och positivt är att Larsson gjort sina 4 mål redan. Olawales alla mål är "skitmål" så han fortsätter knappast i samma måltempo.
Alkuperäinen Ribun

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Grani, Klaksvik, kestävyysjuoksijat


Vastaus #176 : 17.05.2024 klo 16:06:46

Tuff bortamatch i Uleåborg ikväll, krävs ganska mycket att ta poäng där.
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #177 : 17.05.2024 klo 21:46:34

Fin att komma igen så efter en svår första halvlek och ta poäng efter alla skadeproblem. Inte att glömma att det var tredje bortamatchen på nio dagar.

Fonsell klarade sig riktigt bra som mittback. Cardoso var pigg men mvp var väl ändå Sid som gjorde en jätte kämparmatch igen.
masapp

Poissa Poissa


Vastaus #178 : 17.05.2024 klo 22:56:22

1/3 av grundserien spelad och utöver dagens vunna poäng kan man börja reflektera över de nya spelarna i jämnförelse med fjolårets "tapp".

Henriksson < Riikonen, senast idag ett par väldit viktiga och grymma räddningar och gjort bra ifrån sig i alla matcher

Lahti, Jc, Henrique < Machado Auvinen Okereke, kanske mera jämnt men tycker Auvinen inte alls gjort bort sig samt samt skaderisken, spänstheten och snabbheten tar årets mittbackar hem det i jämnförekse med ifjol

Ngamba, JVH, Ndom < Dale, Patut, Ojala. JVH sku man gärna ha sett i årets lag, men alvaros onödiga kort och Ndoms yrande å mittfälte saknar man ej

Hopcutt, Tuco, De, Sjöroos, Anini < Larsson, Cardroso. Vistt en spelglad Hopcutt tar man alla dar i veckan dock sågs den sidan aldrig ifjol utan mera den irriterade och sura, Anini och Sjöroos (trots ifk hjärta) levererade riktit aldrig några mål vilket ändå enlit mig förväntas av offensiv kraft. Att Larsson redan nu bombat in mera mål än nästan Hopcutt De och Tuco tillsammans säger väl allt. Bör även nämnas att kanske det enlit papper ialf farligaste kortet Reid ännu inte kunnat spela.

Som specialare bör även Olawale, Raitanen och Sid lyftas som alla tagit stora kliv frå ifjol.

Summeringsvis kanske den ända som man egentligen saknar är Jellle Van Heyden, grymt av sista bossen Jimmy att kunna byta ut såpass många spelare till nya YNGRE bättre spelare...
ifkerik

Poissa Poissa


Vastaus #179 : 18.05.2024 klo 00:35:56

Håller helt med. Jelle var otroligt bra, troligtvis en av de bästa mittfältarna som spelat i IFK. En viktig orsak till att vi spelar i ligan i år. Synd att han inte blev kvar.

Hoppas det lossnar för Hugo nu, man trodde efter första matchen att han skulle bli ett riktigt utropstecken i år. Men sen har det mest blivit bänk.
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #180 : 18.05.2024 klo 09:55:06

Visst har Jimmy lyckats bra med de pengar han haft att använda. I jämförelse skall man nog också beakta tränarna där jag tror den allra största skillnaden är i år jfrt ifjol. Att speciellt försvarandet ser bättre ut har nog mycket att göra med att spelet är så mycket bättre organiserat och det inte finns lika mycket tomrum och obalans på mittfält som ifjol.

Sen har vi ytterbackarna där IFK tappade Albin och Mikko. Raitanen ersätter Albin, men speciellt om han spelar mittback så är skillnaden mot ifjol väldigt stor. Men som Jimmy sagt är det ett medvetet val att satsa pengarna på mittaxeln och bra så.

Håller med om att Jelle saknar man nog. I årets bättre organiserade lag tror jag han skulle han lysa ännu klart mer än ifjol
« Viimeksi muokattu: 18.05.2024 klo 09:59:08 kirjoittanut OEA »
PalloTV

Poissa Poissa


Vastaus #181 : 21.05.2024 klo 17:12:33

Tällä viikolla IFK Mariehamn on PalloTV:n Valokeilassa. Maanantaina julkaistiin päävalmentaja Bruno Romaon mietteet ja nyt kuullaan Matias Ojalaa. Sarjan viimeisessä osassa ääneen pääsee Sebastian Dahlström:

https://pallotv.fi/2024/05/20/olemme-ansainneet-sarjasijoituksemme-paavalmentaja-bruno-romao-ifk-mariehamn/

https://pallotv.fi/2024/05/21/pystymme-haastamaan-kaikki-tassa-sarjassa-matias-ojala-ifk-mariehamn/

Toimittajana Junnu Leskelä
ifkerik

Poissa Poissa


Vastaus #182 : 26.05.2024 klo 20:52:09

Vi rånade Gnistan på en seger idag. Jag vet inte hur många 100% chanser de missade, men på rak arm missade åtminstone Latonen, Tatar och norrmannen chanser som man måste göra mål på.

Så å ena sidan får man vara nöjd med en poäng, men oj vilket dåligt spel och vad svårt man hade att skapa något. Även om det förstås lite är förståligt när truppen är så liten samt att vissa spelartyper fattas, så Bruno har svårt att göra enorma förändringar.
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #183 : 26.05.2024 klo 21:28:57

Jag förstår inte riktigt varför IFK inte spelar mera via mittfält mot motståndare som Gnistan. I början av matchen var det en del bra anfall via Cardosos kant, men verkade som man sedan gick tillabka till de här långbollarna från de dåliga gräsplanerna.

Jag börjar också bli mindre och mindre övertygad om den här fembackslinjen. Tycker spelet varit stabilare med 4-3-3. Patut verkar också vara lite vilsen i det här systemet, var helt osynlig idag.
 
För att se lite positivt så tycker jag Fonsell igen gjorde en bra insats, likaså hoppingivande minutrar av Reid. Hoppas han får stanna frisk nu så blir han värdefull i andra halvan av säsongen.
Kalvholmsträske

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn, Man U, AC Milan, Holland


Vastaus #184 : 31.05.2024 klo 22:19:00

Fantastiskt resultat! Underbar kämpainsats! Fotbollsgudarna klädda i grönvitt ikväll och en domare som inte faller för hemmatryck.
Så härligt att se kramarna som delades ut av Bruno efter matchen. Vad viskade han i Patuts öra? Kanske "din resa har bara börjat".
Man ska inte dra för stora växlar av enskilda händelser, men i fotboll handlar ju mycket om känsla och just nu känns det jäkligt bra!
ifkerik

Poissa Poissa


Vastaus #185 : 01.06.2024 klo 00:01:21

Som vi skrivit de senaste månaderna egentligen. Vi har fått en fantastisk tränare, ett riktigt fynd i Bruno. Och sedan har Jimmys lagbygge också varit strålande med bra spelare som verkar skapa den perfekta mixen för harmoni.  Och resultaten kommer som en följd av detta.

Man hade inte några stora poäng-förväntningar innan matche. Det såg förstås trubbigt ut med Larsson och Olawale borta från start. Men resten av gänget steppade upp! Riktigt fin vinst med bra spel och fina mål.
masapp

Poissa Poissa


Vastaus #186 : 01.06.2024 klo 12:56:56

Bruno och daja har uppenbarligen fått reda på backarna efter eif matchen, fonsell spelar back som självaste lyyski?! Sallinen helt klart redo att leverera när chansen ges, är det dahlström eller forssell på mittfälte när dale börjat spotta in mål.. detta lag borde int ha nåt med kvalgränsen att göra!
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #187 : 03.06.2024 klo 08:34:14

SJK matchen var väl kanske första gången IFK lyckades hålla spelet tätt i 90min. I de flesta (alla?) matcher har det varit bra perioder, oftast andra halvlek, men nu lyckades IFK även hålla emot SJK:s första anstorming bra. Ända sedan första ligacupmatchen har man sett att hela lagets försvarsspel är långt bättre organiserat än det någonsin var under Syberyjskis eller Ahnas tid.

Fint att det ger resultat som mot SJK. Då växer även individerna fram som nu Fonsell, Patut osv. Bara att forstätta och ta 3 poäng i Valkeakoski så är IFK plötsligt i top6.
ifkerik

Poissa Poissa


Vastaus #188 : 04.06.2024 klo 19:38:42

Machado har varit otroligt bra sista matcherna och uppmärksammas nu i riksmedia. Det känns som om vissa måste lära sig att inte avfärda spelare från sydeuropa när de kommer hit för att spela på snö/is, inomhus och i minusgrader :D

Man hoppas ju att man fortsätter på det här portugalspåret, för Hugo är också väldigt duktig fast han inte varit helt ordinarie under säsongsinledningen. Det är inte bara till fördel spelmässigt utan det är säkert bra socialt och en bättre förutsättning att trivas på ön med att det finns flera landsmän.

OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #189 : 04.06.2024 klo 22:30:51

Ifk hade en bra maj månad så det skall väl in någon i månadens lag och då ligger väl Machado närmast. Fembackslinje passar säker honom bra då han inte behöver röra sig på lika stor yta. Står i praktiken alltid rätt placerad
masapp

Poissa Poissa


Vastaus #190 : 06.06.2024 klo 13:38:34

Kul och rättvist med Machado i månadens lag, nån som har på koll hur många ifk:are under förra säsongen kom med? Snart möjlighet till förstärkningar - en till lång central anfallare för ökad konkurrens till larsson skulle int vara fel eller kan man tänka sig att olawale kan börja spela mer centralt när reid konkurrerar på kanten..

Skönt att veta att helheten är godkänt och att det int finns panik som inom Lahti, Eif och Oulu till skillnad från våra senaste transferfönster
Dalamaria

Poissa Poissa


Vastaus #191 : 06.06.2024 klo 13:42:27

Bra jobbat av Machado. Jag minns inte andra just nu, men Ademi var månadens spelare augusti 2020.
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #192 : 06.06.2024 klo 18:27:42

Ifjol var Ndom i sista månadens lag. Han spelade ju bra som mittback de sista matcherna och ifk måste väl då få någon med när man steg förbi ktp till slut
ifkerik

Poissa Poissa


Vastaus #193 : 06.06.2024 klo 19:34:29

På tal om Ndom. Det var ju mycket snack om hans skador när han kom hit. Och för någon vecka sedan drog han tyvärr på sig en liknande skada som Noah Nurmi och är borta resten av säsongen där borta i Kanada.
Sipa77

Poissa Poissa


Vastaus #194 : 08.06.2024 klo 14:53:47

Nyt kun on 10 ottelua pelattu niin voi sanoa että olen positiivisesti yllättynyt,joukkue vaikuttaa ainakin ulospäin hyvähenkiseltä ryhmältä ja Romao aika pätevältä tyypiltä,kun lähtökohtia miettii kaudelle niin aika hyvältä näyttää tilanne.
Toki muutama vähän heikompi ottelukin on (Lahti ,Haka) mutta kotona ollaan pelattu voitosta joka ottelussa ja se on tärkeää.
Vieraspeleistä jos saadaan 1 piste keskimäärin niin se on ihan hyvä
masapp

Poissa Poissa


Vastaus #195 : 11.06.2024 klo 13:22:51

Patut ryktas vara på flera allsvenska klubbars radar, med kontrakt som sträcker sig till 2025 + option kan det bli bra pengar i riktning till IFK
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #196 : 11.06.2024 klo 13:29:36

Vore en fin fjäder i hatten för Jimmy. 100KEUR som fotbollsdirekt ryktar om låter dock lågt för en spelare som bra kan utvecklas till en stabil allsvensk spelare.
ifkerik

Poissa Poissa


Vastaus #197 : 11.06.2024 klo 16:23:02

Herregud vilken lyckad start för Jimmy och hans satsning på unga spelare om han lyckas sälja en kille redan till Allsvenskan. Jag tycker inte det är så otroligt viktigt att kräma ut varje 10 tusen man kan få, utan snarare gäller det att få en fin procent vid nästa försäljning i kontraktet. Svenska klubbarna ligger förstås ljusår före Finland när det gäller transfersummor och det blir garanterat mest pengar den vägen. Såvida man inte drabbas av sådan otur som vi hade rörande Ademi.
bossman

Poissa Poissa


Vastaus #198 : 12.06.2024 klo 01:04:10

varför syns inte Partanen på lagets hemsida längre?
Pulloliitto

Poissa Poissa


Vastaus #199 : 12.06.2024 klo 02:20:24

varför syns inte Partanen på lagets hemsida längre?

https://www.veikkausliiga.com/uutiset/2024/06/03/ifk-mariehamnin-ja-aleksi-partasen-tiet-eroavat-sopimus-purettu

 
Sivuja: 1 ... 7 [8] 9 10
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa