FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.02.2024 klo 21:22:04 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3] 4
 
Kirjoittaja Aihe: IFK Mariehamn 2024 - Jimmy bygger nytt - Jonkin uuden alku  (Luettu 18283 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #50 : 23.01.2024 klo 21:44:06

Romao har spelat främst med 4-3-3 men också med fembackslinje, håller med att mot HJK på fredag skulle det säkert vara säkrare men problemet o andra sidan är att det inte finns backar tillräckligt. Machado har inte spelat på länge och kan knappast spela ens nära 90min. Fonsell kan hoppa in men han är väl den enda. Förstås kan man ta någon av reserverna från IFK 2 (om de ens har några spelare kontrakterade ännu?).

Romao har också talat för en aktiv och anfallsglad fotboll, vilket alltid väcker en del oro då laget ändå sannolikt "på pappret" placerar sig runt 9-10 och knappast kan samla poäng med alltfär stark anfallsbetoning. Blir intressant att se hur man lägger upp försvarsspelet och pressen på fredag.
Dalamaria

Poissa Poissa


Vastaus #51 : 24.01.2024 klo 14:34:57

Nu när Arvid kommer tillbaka har jag möjlighet att använda engelsk humoristisk citat från nån WWF/WWE-kille: "He is two years away from being two years away". Kanske det var Gorilla Monsoon som sa det... Skitsamma, det menar att Arvid är inte färdig än och kan ta några år innan han kan räknas som "difference maker". Bra att ha honom men ingen av oss väntar 20 mål från honom denna säsong.
Vissa anfallskombinationer jag gillar (i huvudet) t.ex Larsson-Sallinen-Olawale (för snabba kontring) och Olawale-Lundberg för luftdueller. Kanske också hörnan och sånt specialläge man kan ha Auvinen och Machado uppe, så vi har vissa chansen att göra framgångar.
Kompletta bild för succé har jag svårt att se och vi troligen är supernöjd med att stanna kvar i ligan. Men men men, det är tidigt för alla lagar just nu.

Ja mukava huomata, että keskustelua on käyty ja käydään molemmilla kielillä täällä! :)
Sipa77

Poissa Poissa


Vastaus #52 : 24.01.2024 klo 20:40:28

Nyt on 2 nimeä vaille täysi rosteri,hyökkäys on ”valmis” ja puolustuspäähän oletettavasti puuttuvat nimet tulee..nähtäväksi jää millainen jengi ollaan saatu kasattua ja ainoa tavoite on tietty säilyminen.Tasaista tulee taas olemaan sijoilla 9-12
Strongbow

Poissa Poissa


Vastaus #53 : 24.01.2024 klo 21:30:15

Ja, ungdomsfokusen är kul, men kommer inte föra laget till 6 topp i år. Kommer att handla om att besegra Gnistan, EIF och Lahti för att undvika kval och nedflyttning. Helt enkelt en vanlig IFK säsong.
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #54 : 25.01.2024 klo 08:01:09

Ungdomssatsningen skulle vara mera trovärdig om de åländska spelarna hade längre kontrakt. Nu är det endast Suleman och Enqvist som har option för 2025 medan alla ålänningar har kontrakt endast för detta år. Men såtillvida stämmer satsningen att mittfältet till slut blir så tunnt med erfarna spelare att Fonsell och Andersson får en ärlig chans.

Lagbygget har tycker jag sett helt ok ut men då har jag antagit att de största stjärnorna kommer in sist. Nu ser det slutligen jämngrått ut, men samtidigt kunde en stark defensiv mittfältare och en toppanfallere ännu göra stor skillnad.
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #55 : 25.01.2024 klo 09:41:28

Nyt on 2 nimeä vaille täysi rosteri,hyökkäys on ”valmis” ja puolustuspäähän oletettavasti puuttuvat nimet tulee..nähtäväksi jää millainen jengi ollaan saatu kasattua ja ainoa tavoite on tietty säilyminen.Tasaista tulee taas olemaan sijoilla 9-12
Laitapuolustaja tarvitaan ainakin, mutta jos tarkoitus on rakentaa ensisijaisesti 4-3-3 varten niin hyökkäys on lukumäärällisesti vielä ohut. Jos 3/5 alakerta niin sitten viimeiset ovat tosiaan varmaan toppari ja wingback.
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #56 : 26.01.2024 klo 16:16:44

Några egna kommentarer efter första matchen:
- Första halveleken kompakt och mycket lågt försvar, mittbackarna Okereke och Auvinen bra, även om Okereke fumlar en hel del också. HJK hade svårt att komma in i boxen.
- Andra halvlek med 3-4-3 / 5-2-3 ledde till problem och oklarare roller. Machado fick man inte klar bild av ännu.
- Ytterbackarna Nissinen och Suleman till höger hade svårt. En högerback hör till mest akuta att få in (Raitanen kanske?).
- Fonsell osynlig i positiv bemärkelse. Dahlström MVP.
- Ojala kom inte in i matchen och var ganska osynlig. Krävs mer för att ersätta Hopcutt.
- Riikonen bra och självsäker
- Olawale och Larsson kände man igen. Larsson hade mycket vilja men fick inte många bollar.
- Reid blixtrade till några gånger, kan bli värdefull.

Överlag positiv känsla att laget var kompakt och spelade förhållandevis jämt efter bara några veckors träning men visst är truppen ännu mycket tunn och kräver mer kvalitet in.
Sipa77

Poissa Poissa


Vastaus #57 : 27.01.2024 klo 12:15:49

Toivotaan että Raitanen säästyisi loukkaantumisilta jo vihdoin
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #58 : 27.01.2024 klo 12:35:52

Hienoa että lopulta tämä siirto maalissa.
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #59 : 01.02.2024 klo 17:33:44

Ser ut så här då med Patut och Raitanen. 18 utespelare, är laget fullt nu då?

En bra ytterback och en riktigt bra anfallare skulle nog ännu behövas. IFK har bara 6 non-HG så det finns bra med rum för utländska förstärkningar ännu, men finns det pengar?.


Sid             Larsson        Olawale
   (Reid)        (Lundberg)     (Sallinen)
                         
                      Ojala
                     (Andersson)
        Dahlström               Fonsell
        (Suleman)              (Patut)

  Enqvist       Auvinen      Machado      Nissinen
                  (Okereke)                 (Raitanen)

                     Riikonen
                     (Nordqvist)
                     (Tallblom)
Strongbow

Poissa Poissa


Vastaus #60 : 01.02.2024 klo 18:26:23

Tror inte på Machado i en öppningselva. Däremot håller jag med  om att kräva en anfallare och ytterback till. Ser tunt ut framåt när skador - kommer...
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #61 : 01.02.2024 klo 18:56:35

Jo på basen av HJK matchen är nog Okereke klart före Machado, som nog inte såg ut som ligaback ännu där.

För några år sen fick man i varje match vara livrädd för att inte Buwalda skulle skada sig, vilket sedan skedde. I år kan det bli likadant med Dahlström, känns som han blir oerhört viktig för att hålla ihop det här paketet.

EDIT: Ser man på laget nu då 18+3 spelare har kontrakt så har 8 av spelarna spelat färre än 1000 minuter i ligan. Av dessa kan man lita på att Raitanen håller ligaklass om han hålls frisk, men övriga har ännu att bevisa även om både Enqvist och Fonsell visat positiva tag.

Raitanen 986
Enqvist 687
Sallinen 543
Patut 483
Suleman 419
Fonsell 332
Andersson 50
Lundberg 2

Nissinen trots mer erfarenhet är inte heller tillräckligt bra för att vara ordinarie i ligan.
Säkert stabil liganivå är alltså: Auvinen, Dahlström, Ojala,Sid,Olawale. Larsson förhoppningsvis. Okereke och Reid på basen av HJK matchen. Machado måste man se mer av för att avgöra. Hade trott och hoppats att de 2-3 sista förstärkningarna hade varit de avgörande spelarna, om laget nu är fullt så är de sista förstärkningarna en klar besvikelse.
« Viimeksi muokattu: 01.02.2024 klo 19:29:46 kirjoittanut OEA »
ifkerik

Poissa Poissa


Vastaus #62 : 01.02.2024 klo 19:44:41

Det är nog lite "tillfället gör tjuven" med Patut. Knappast var det meningen att ta in en mittfältare till från början, men nu har man möjlighet att signa en ung lovande mittfältare som är skolad i Wolfsburg, varit bra i juniorlandslagen och gjort lite framträdanden i ligan på ett 3 års-kontrakt. Det är en annan typ av sportcheferi vi ser nu när man försöker bygga ihop en hållbar ekonomi med spelarförsäljningar, i kontrast till den konstgjorda andning som gjordes tidigare där man mer försökte bygga starkast möjligaste trupp. Det är förstås omöjligt att kritisera den vägen man tog då också, eftersom det gav sådana sportsliga framgångar. Men nog känns starten på den här eran som något med potential att bli en betydligt tryggare ekonomisk verklighet framöver.

Förresten, finns det inte några nya saudi-spelare som är sugna på att komma ur sina kontrakt där nere för några månader på Åland? :D  
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #63 : 03.02.2024 klo 17:16:54

Positiv insats igen och anfallsspelet som utlovat klart bättre än mot HJK. Första halvlek med hög press som Inter hade svårt med och ledde till många brytningar och anfall. Mittfältet bra med lite ändrade roller jfrt mot HJK. Nu spelade Ojala lägre ned och Fonsell lite högre. Olawale bra igen och Larsson jobbar på. Dahlström hittade Larsson bra några gånger.

I försvaret funkar vänster sida med Auvinen-Enqvist bra. Nissinen och Suleman fortfrarande svårare nedåt till höger. Machado lite svårt att få en bild av ännu. Mest glädjande förstås att se Raitanen på plan igen.

Också efter byten hölls laget bra ihop och försvarade bra, tecken på att Bruno och Daja redan har bra lyckats köra in sina ideer.
Dalamaria

Poissa Poissa


Vastaus #64 : 05.02.2024 klo 14:51:42

Bra spelat men man måste märka att Inter startade med B/C-lag och Mariehamn hade A-startelva minus Sid och Raitanen. Båda unga målvakter va bra, samtidigt båda spelade ganska dålig märkningspel på boxen och det var typ målchanser varje 5:e minut särskilt i första halvleken och spel kunde ha varit 2-5... Så jag sätter inte så stora vikt på den här.
JunnunVPS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vepsu, Barca, Liverpool


Vastaus #65 : 05.02.2024 klo 15:01:32

Bra spelat men man måste märka att Inter startade med B/C-lag och Mariehamn hade A-startelva minus Sid och Raitanen.

Aivan, mut kuitenkin ainakin itse yllättynyt siitä kuinka hyvin MiFK on pelannu nää pari matsia. Nopeesti saatu pakka kasaan, suurista muutoksista huolimatta.
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #66 : 05.02.2024 klo 15:44:49

Pelasihan Inter kuitenkin viimeiset 30min ykkösketjulla ja IFK viimeiset 15min kakkosketjulla. Inter toki hallitsi peliä ja IFK puolusti johtoaan tämän jakson mutta ei Inter nyt millekään huippupaikoille tässäkään päässyt. Yllättävän hyvin tosiaan paketti pysynyt kasassa kun omiin vain yksi oma maali. Mutta todella kapea IFK:n materiaali on ja etenkin laitapuolustus edelleen heikohko.
Alkuperäinen Ribun

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Grani, Klaksvik, kestävyysjuoksijat


Vastaus #67 : 05.02.2024 klo 18:51:49

Joo ei tuosta liigacup-höntsästä kannata vakavia johtopäätöksiä tehdä, mutta antaa se jonkinlaista suuntaa toki mitä on keväällä edessä.

Dahlström ja Reid kyllä hyviä hankintoja tähän mennessä.
Sipa77

Poissa Poissa


Vastaus #68 : 05.02.2024 klo 20:25:31

Ihan ok mennyt parit ekat harjoituspelit ja useampi uusista vaikuttaa ihan pelimiehiltä mutta on joukkueessa muutama sellainenkin pelaaja joista ei juurikaan hyötyä ole ja kun on vain 18 kenttäpelaajaa niin kapealla mennään
ifkerik

Poissa Poissa


Vastaus #69 : 05.02.2024 klo 22:40:44

Även om Inter spelade med reserver så tycker jag insatsen var bra av IFK. Det man kan konstatera är att IFK ser bättre ut och definitivt kommer att vara svårarare att nolla i år.
Dalamaria

Poissa Poissa


Vastaus #70 : 06.02.2024 klo 14:23:40

Kapealla ringillä mennään, ja loukkaantumisiin ei kyllä ole varaa. Toisaalta samaa se on muillekin joukkueille, joilla ei ole HJK-tyylisesti miljoonien budjettia heittää vaihtopenkille.
Riikonen on ollut positiivinen yllätys, en odottanut ihan noin kovia suorituksia Ilveksen ja Interin otteiden perusteella. Puolustuslinja hakee vielä selvästi tarkkoja paikkojaan, Machado on ollut paria puskua lukuunottamatta yössä, samoin Auvinen keskellä. Nissinen ja Enqvistkin tuntuvat hieman vaisummilta, mutta tämä on toki osa taktiikkaakin, ettei lähdetä aivan Marcelona/Dani Alveksena munaravaamaan vastustajan rankkualueelle. Raitasellakin toki toivomme pre-seasonin menevän ehjänä, jolloin saadaan hyvä alakerta kyllä jalkeille.

Keskikentällä Dale ja Matigol ovat kyllä aivan korvaamattomia kahden ottelun perusteella. Omat junnut Fonsell, Andersson jne. ovat olleet myös hieman vaisumpia. Ei siellä nyt ihan "turhia" jätkiä ole kukaan, ehkä Suleimanilta voisi odottaa jotain kehitystä edes. Kärjessä Larsson tekee kovasti töitä, ja samoin Olawale. Jahka tästä tosiaan Sidinkin saa kentälle, niin näyttää ihan ok:lle. Tekisin oman optimi-avaukseni tähän, mutta muokkausamatöörinä se menisi ku hybridi-saaristolauttojen kaupat ja niitten peruminen. Eli päin helvettiä.

Ensi lauantaina saapuu sitten Calle Svensson takaisin saarelle (tosin urheilutoimenjohtajan ominaisuudessa) IK Sleipnerin tullessa harjoitushöntsään. Sääennuste lupaa pakkasta ja kovaa tuulta. Eckerö-hallikin on varmaan jonkun agilityn bookkaama, joten saas nähä kuinka taas käy.

Och samma på svenska!
Drurmun

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi, Huuhkajat


Vastaus #71 : 08.02.2024 klo 09:35:18

Som HJK supporter är jag lite nyfiken på Wille Nuñez. Kan ni lite berätta om honom? Hurdan spelartyp är han, mera av en poacher eller target? På er hemsidas nyhet står det att han är "väldigt explosiv och målfarlig" och att trots skadebekymmer gjorde han 12 mål förra säsong. Hur lång är han? Jag hittar inte honom på Transfermarkt. Hur stor talang tycker ni att Wille är? Har han månne rötter i något spanskspråkigt land?
« Viimeksi muokattu: 08.02.2024 klo 09:53:59 kirjoittanut Drurmun »
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #72 : 09.02.2024 klo 11:45:51

Som HJK supporter är jag lite nyfiken på Wille Nuñez. Kan ni lite berätta om honom? Hurdan spelartyp är han, mera av en poacher eller target? På er hemsidas nyhet står det att han är "väldigt explosiv och målfarlig" och att trots skadebekymmer gjorde han 12 mål förra säsong. Hur lång är han? Jag hittar inte honom på Transfermarkt. Hur stor talang tycker ni att Wille är? Har han månne rötter i något spanskspråkigt land?
Känner inte själv alls till honom. Han har ju inte spelat i de yngsta landslagen men varit på utmanarlägren. Arvid Lundberg som är ett år äldre har ansetts som en större talang men det händer mycket i den där åldern och tydligen har han presterat bra på träning. Fint att de lokala unga får chansen så här.  Tyvärr har det inte varit lätt på Åland att kombinera skola och fotboll, kanske då därför även målvakts Gabriel nu lämnar IFK.
Dalamaria

Poissa Poissa


Vastaus #73 : 14.02.2024 klo 14:28:18

Jag glömde matchrapporten från i lördags:
- Det var kallt, minus 10 och vinden. Härligt fotbollsväder!
- Mot ett Div2-lag borde vi ha vunnit med minst 4-0. Det fanns chanser att göra mål, men otur. Sleipner hade också chanser, men 0-0 var ganska jämnt.
- Suleiman är värdelös, Machado är inte i form ännu, Okereke-Raitanen-Auvinen borde vara första val i den defensiva linjen.
- Patut såg ut lite som 2023-ifk, dvs han gick nästan till kamp efter tacklingen, och ett rött kort var nog inte långt borta heller. Träningsmatch hallå camoon! Han var lite vilsen i alla fall.
- Dale (Dahlström) och Matigol (Ojala) hade lite av en off-match också.
- Olawale-Reid bör vara en stark attack om de håller sig friska. Bra att se Sid kämpa, fast på lite lägre i formation än tidigare. Kan va bara test i träningsmatch.
- Jag är nästan säker att träningsveckan innan matchen hade varit tuff och benen var tröttare än vanligt.
- EIF här nästa lördag. Om jag minns rätt, så förlorade vi senaste träningsmatch mot dom...
SalainenKurdi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


Vastaus #74 : 15.02.2024 klo 23:24:40

Enligt Ålandstidningen har målvakten Aleksi Partanen tränat med IFK. Är han fortfarande med i laget?

Edit: https://www.alandstidningen.ax/sport/fotboll/19-arig-malvakt-tranar-ifk
« Viimeksi muokattu: 15.02.2024 klo 23:29:02 kirjoittanut SalainenKurdi »

 
Sivuja: 1 2 [3] 4
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa