Italian media seonnut aivan täysin tuosta Interin maalista lauantaina. Jotkut tuomariasiantuntijatkin heittäneet aivonsa romukoppaan ja lähteneet myllyttämään tätä. Kyse on autistiseen italialaiseen tuomarikulttuuriin vetoamisesta, jossa jokainen kontakti on aina rike, kunhan se vastaanottava pelaaja vaan muistaa romahtaa nurmen pintaan. Väitän edelleen, että kontakti on olkapää-olkapäätä vasten, jossa ehkä kyynärpäätä tulee lopussa vähän mukaan, muttei selitä Dudan täydellistä romahtamista nurmeen, pidellen naamaansa.
Voisin mainita muurarit ja heidän MMA-säännöt, mutta jätän mainitsematta.
Ainakin yksi noista "myllyttämään" lähteneistä oli ihan
erotuomarijärjestön pomo, joka oli tuossa DAZN:in Open VAR -ohjelmassa ihan virallisena erotuomarien edustajana eikä vaan satunnaisena asiantuntijana. Ensi viikollahan siitä julkaistaan nuo VAR-tallenteet, joten silloin varmaankin saa ihan lopullisen "virallisen mielipiteen" aiheeseen, siihen asti tuo Gervasonin analyysi on varmaan lähimpänä sitä. Noista kommenteista (liittyen viime viikon VAR-äänitallenteisiin) jopa löytyi viittaus olemassaolevaan VAR-tulkintaohjeeseen, kun Gervasoni totesi, että ohjeistuksena on, että kaikki kahden käden työnnöt maaleissa pitäisi tarkistaa ruudulta. Se on sitten eri asia, millä tavalla tuo on käytössä käytännössä.
Noin yleisesti ottaen median kohinaan liittyen, näin scudetto-taistelua alempaa seuraavasta näkökulmasta on mielestäni varsin odotettavaa, että media sekoaa hetkeksi, kun toiselle taistelussa olevalle jengille sattuu kahteen peräkkäiseen matsiin maali, joka yleisen konsensuksen perusteella olisi pitänyt hylätä. Tilanne siltä osin varmaankin normalisoituu aika nopeasti, kun tulee uusia matseja ja uusia superkohauttavia tilanteita.
Dudan lakoaminen tuossa tilanteessa oli mielestäni aika standardireaktio pelaajalta, joka saa tilanteen jälkeen yllättävän tuuppauksen ja kyynerpäätä rintaan. Se Italiassa ammatikseen pelaava pelaaja, joka ei tuossa kohdassa tee huuda, vedä selälleen ja pitele kasvojaan, heittäköön ensimmäisen kiven