FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.06.2024 klo 01:15:30 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 26
 
Kirjoittaja Aihe: Veikkausliigan voimasuhteet kaudella 2024  (Luettu 118608 kertaa)
2 jäsentä ja 4 vierasta katselee tätä aihetta.
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


: 07.01.2024 klo 14:06:51

On jälleen aika erittäin mielenkiintoisen liigakauden. Jotkut jengit vielä kirjoitushetkellä lomailevat (mm. HJK, FC Lahti), jotkut ovat palanneet jo treeneihin (mm. KuPS, EIF, Inter) kun taas toiset ovat ehtineet pelaamaan jo ekat treenipelinsäkin (Gnistan). Meillä on luvassa kaksi sarjanousijaa (joista toinen hieman jälkijunassa kabinettipäätöksen turvin), keventyneitä pelaajabudjetteja, älytön määrä debytanttivalmentajia, uusia stadioneita ja kaikkea muuta kivaa joten onkin hyvä aika alkaa puimaan sitä että kuka on minkäkin kerroksen väkeä?

Omat näkemykset lähtötilanteeseen:

AC Oulu
Lädifutis on homman nimi kun Ward, viime kauden huippuosuma Coffey ja kesken kauden mukaan tullut Barrow saivat seurakseen SJK:sta Jake Dunwoodyn. Ylempänä kenttää on viime kauden poissaolijoita korvattu niin kokeneemmilla konkareilla (Diego Paananen) kuin myös ulkkariarvoilla (jenkkihyökkääjä Justin Rennicks) sekä yllätysvalmiilla divarijyrällä (Jesse Huhtala) mutta se vielä isoimmassa remonttivaiheessa oleva kentän osa-alue, on alakerta joka ei tällä hetkellä kummoisemmin vakuuta.

Isoimmat kysymysmerkit kauteen lähdettäessä
- Onnistuuko Ashley Coffey yhtä hyvin kuin viime kaudella vai oliko kyseessä vain yhden kauden suonenveto/tähdenlento?
- Puolustuslinjasta puuttuu sellainen laatu joka paperilla herättäisi luottamusta


EIF
Ykkösen voittajajoukkue palkitsi useamman nousujoukkueen pelaajan jatkosopparilla myös Veikkausliigaan... ehkä jopa liian usean? Joukkueessa on jo iso tammikuun alussa hyvä määrä soppareita kasassa mutta onko pääosin Ykkösessä viime vuodet pelanneesta miehistöstä ketään joka ottaisi sen kuuluisan "seuraavan stepin" ja nousisi liigatasoiseksi pelaajaksi? Ryhmässä on toki myös konkariosastolla monen vuoden liigaosaamista Henri Malundaman ja Lucas Kaufmannin muodossa, mutta vahvistuksia tarvitaan vielä. Tulevatko nämä vahvistukset ulkomailta vai kaapiiko sarjanousija rosteriinsa kokeneita liigapelaajia vapailta markkinoilta?

Isoimmat kysymysmerkit kauteen lähdettäessä
- Syntyykö EIF:stä uusia liigatasoisia pelaajia?
- Saadaanko Tammisaaressa kenttäolosuhteet kuntoon kuinka aikaisin/myöhään?


Gnistan
Sopivasti juuri seuran satavuotisjuhlien ajaksi Veikkausliigaan noussut Gnistan, on lähtenyt rakentamaan liigatason kokonaisuutta alakerran kautta. Jos viime kaudella Jussi Leppälahden sarjanousijajoukkue KTP, kaatui liiaksikin vuotaneeseen alakertaan, on entinen lehtikirjoittaja ottanut ainakin jonkin verran opiksi kun ekat isot profiilihankinnat (Penninkangas ja Raitala) ovat erittäinkin kokeneita ja osaavia alakerran johtajahahmoja. Muualla päin kenttää onkin sitten vielä paljon tekemistä ja rakentamista edessä, ja tämä näkyi aika karulla tavalla vuoden ekassa treenipelissä jossa rapojen mukaan PK-35 näytti joltain kovemmankin luokan jengiltä Gnistanin nuoriso-osastoa vastaan.

Isoimmat kysymysmerkit kauteen lähdettäessä
- Tulevatko Gnistanin vahvistukset Hongan raunioista, Leppälahden edellisestä joukkueesta, kotimaisilta vapailta markkinoilta vai ulkomaan arpalaarista?
- Jatkaako Leppälahti samalla sapluunalla mikä ensin tuotti tulosta viime kaudella, mutta sortui sitten omaan vaativuuteensa, vai onko mies keksinyt jotain uutta?


Haka
Hakassa puhaltavat muutoksen tuulet, kun monivuotinen päävalmentaja Teme Tainio vaihtoi Pirkanmaalla päävalmentamisen tötsien keräilyyn Kyproksella. Uusi päävalmentaja Andy Smith, on ehkä jopa sarjan isoin kysymysmerkki mitä tulee päävalmentajiin sillä miehen liikkeistä ja tekemisen tasosta on aika vähän raakaa dataa tarjolla. Myös pelaajaliikenne on ollut vähintäänkin "monipuolista" tässä talven aikana. Ulkkariarpapainotteista näyttäisi olevan Hakan talven pelaajaliikenne, ja näissä on aina isot riskinsä joiden onnistumiset ovat toisaalta Hakalla hyvin tiedossa, kuten eräänkin random lädihyökkääjän hankinta pari vuotta sitten osoitti.

Isoimmat kysymysmerkit kauteen lähdettäessä
- Onnistuuko Aatu Hakalan korvaaja pelastamaan yhtä paljon tärkeitä pisteitä Hakalle mitä edeltäjänsä teki etenkin viime kaudella?
- Jatkaako Elias Mastokangas tehoiluaan Hakan hyökkäyksessä jo heti kauden alusta vai onko hiljaisempaa?


HJK
Kirjoitushetkellä (7.1.) on HJK aivan saatanan sekaisin. Päävalmentajavalinnasta tuli täysi farssi ja ensi viikolla saadaan seuran puolelta jonkinlainen selvyys ja varmistus tähän koko futista seuraavaa kansaa naurattavaan asiaan. Pelaajahankinnat ovat vasta joulukuun puolivälissä kautensa päättäneen mestarijoukkueen osalta olleet erittäin maltillisia tähän mennessä, kun merkittäviä uusia hankintoja on ollut vain maajoukkueeseen viime vuonna murtautunut laitapakki Noah Pallas. Kun lähtijäosasto sisältää sellaisia "tusinanimiä" kuin Hetemaj, Mäenpää, Soiri, Raitala, Tenho, Radulovic, on sanomattakin selvää että HJK tulee laittamaan ei vain verkot, mutta sellaiset valtameritroolarien kaltaiset viritelmät vesille vahvistusten suhteen... heti vaan kun valmentaja-asia on saatu jiiriin. Jokainen sekoiltu vuorokausi sataa kuitenkin liigakauden ekan puolikkaan ajan muiden vastustajien laariin ennen kesän siirtoikkunan aukeamista.

Isoimmat kysymysmerkit kauteen lähdettäessä
- Valmentaako jo valmiiksi kysymysmerkkinä kauteen lähtenyt "Sipilä" vai kuka?
- Iso vaihtuvuus rosterissa saattaa olla joko siunaus tai kauden 2019 kaltainen mahalasku?


IFK Mariehamn
Aiemmin niukasti karsinnat välttänyt Mariehaman joutui kuin joutuikin sitten viime kaudella karsimaan, ja vaikka homma klaarautui lopulta ihan näyttävästi, on joukkueen kurssin muututtava mahdollisimman nopeasti. Ikonista Peter Mattssonnia ei ole viime kausien tuloksista syyttäminen, mutta miehen vihdoin ja viimein tapahtuneesta eläköinnistä voisi merkitä Mariehamnissa alkavan uuden aikakauden. Ainakin valmennuspuolella on otettu hieman villimpiä steppejä, kun joukkueen peräsimeen palkattiin portugalilaisosaamista mm. Etelä-Koreassa viime vuosina työskennelleen Bruno Romaon myötä. Portugalin mies onkin Hakan lädin ja HJK:n (mahdollisen) spanskin kanssa sarjan mielenkiintoisimpia osasia, sillä tulokset voivat olla mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, ja aiemmilla suhteilla hankitut pelaajat voivat olla kaikkea umpipaskan ulkkariarvan ja Veikkausliigan uuden superstaran väliltä. Rajusti kentällä uudistunut Mariehamn on jo ehtinyt liigatason pelureista kiinnittämään keskiakselilleen Matias Riikosen, E-M Auvisen, Sebastian Dahlströmin ja Matias Ojalan. Näiden ympärille on hyvä lähteä rakentamaan ryhmää, joka ei jatka Mariehamnin nykyistä sarjasijoitustrendiä.

Isoimmat kysymysmerkit kauteen lähdettäessä
- Mikä on onnistumisprosentti Mariehamnin perinteisen suuressa ulkkarilotossa tällä kertaa?
- Miten uusi valmentaja tulee pärjäämään Veikkausliigan eksoottisimmassa paikassa?


Ilves
Off-seasonin kovinta tykitystä tarjonnut Ilves, astelee uuteen aikakauteen maan hienoimman stadionin ja sen ympärille rakennetun pöhinän myötä. Paluut niin Tammelaan kuin myös europeleihin, ovat laittaneet rattaita pyörimään etenkin pelaajamarkkinoilla, jossa Ilvekseen on tullut melkoinen määrä kysymysmerkkejä, mutta jos nämä kysymysmerkit muuttuvatkin huutomerkeiksi kauden aikana, tulee Ilves olemaan erittäin vahvoilla. JOS Riski ja Veteli pystyvät pitkien loukkaantumisiensa jälkeen enää tekemään samanlaisia tehoja mitä aiempien aikojen huippukunnossa pystyivät tekemään ja JOS ekan päävalmentajakautensa pääsarjatasolla aloittava Lehtonen kostautuukin erinomaiseksi valmentajaksi ja JOS Ykkösessä erittäin hyvin pelanneet Kanté ja Kivikko onnistuvat ottamaan olemaan enemmänkin Jaireja (pahoittelut tuomitun rikollisen nimen mainitsemisesta) kuin Adam Larssoneita ja JOS Juhani Pikkarainen onnistuu nousemaan yhden huippukauden jälkeen sarjan ehdottomaan topparieliittiin, tullaan Tammelassa näkemään ison luokan bileitä läpi kauden. Siinä on kuitenkin neljä todella isoa muuttujaa.

Isoimmat kysymysmerkit kauteen lähdettäessä
- Kuseeko semi-kokematon valmennus hyvät rakennuspalikat?
- Saako Ilves puolustusosastolleen vielä sellaista leveyttä joka pystyy paikkaamaan avainmiehien poissaolot?


FC Inter
Jallu Wissin ja seuran uuden strategian ympärille kasattu projekti loppui jo yhden kauden jälkeen kun Wiss törttöili itselleen potkut, mutta tilalle tullut Vesa Vasara tuntuu omaavan samanlaisia osaamisia ja visioita mitä edeltäjänsäkin joten tilanne saattaa hyvinkin olla +-0? Kendotehoja on Interistä poistunut viime kauteen verrattaessa erittäin iso määrä, ja näiden korvaaminen on yksi Vesa Vasaran suurimmista haasteista ekalla Inter-kaudellaan. Vasaran nurin menneestä aiemmasta työpaikasta on jo sisään tullut kaksi pelaajaa, joten jännäksi menee että tuleeko vielä lisää ex-Honkalaisia Aurajoen rannoille talven aikana?

Isoimmat kysymysmerkit kauteen lähdettäessä
- Kuka/ketkä korvaa/korvaavat esim. Forsellin ja Jyryn maali- ja syöttömerkinnät?
- Onko Interissä parin hiljaisemman kauden jälkeen yli kymmenen liigamaalin pelaajaa?


FC Lahti
Tällä hetkellä kun Lahden rosteria katsoo, voisi kuvitella että kyseessä olisi seuran A-junnut jossa pari kokeneempaa konkaria on mukana palauttelemassa itseään loukkaantumisista. Lahti peluutti viime kaudellakin erittäin nuoria pelaajia kentällä, ja onnistui niukkaan karsintavoittoon päättynyttä edelliskautta paremmin joten mikäs siinä nuoriin panostaessa jos homma toimii? Ekaa päävalmentajakauttaan liigatasolla aloittava "Limppu" Lindberg tulee varmasti vahvistamaan vielä rosteria jonkinlaisilla täsmähankinnoilla, mutta ei olisi mikään ihme jos vuosikausia näitä Lahden rosterissa tällä hetkellä olevia nuorikkoja seurannut valmentaja, antaisikin näille ihan isoakin roolia ensi kaudelle?

Isoimmat kysymysmerkit kauteen lähdettäessä
- Maalintekijän löytäminen hyökkäyspäähän on ollut Lahdelle tervaa viime vuosina joten löytyykö nyt joku joka on edes puolet seuralegenda Rafaelin kyvyistä?
- Tuleeko joukkueeseen joku kokenut maalivahti vai mennäänkö nuorisolla?


KuPS
Ensin kahtena kautena yhden voiton päässä mestaruudesta, sitten kahden maalin päässä mestaruudesta... entä tällä kaudella? Edellä mainitut uroteot KuPS on toki saavuttanut sellaisina kausina kun Ari Lahti ei ole ilmaissut näin selkeästi aikomustaan kiristää lompakon nyörejä, mutta kun otetaan huomioon HJK:n tämähetkiset sekoilut, voisi keltamustalla olla iskun paikka jos panostuksien myötä homma osuisikin viime kausien lailla uomiinsa? Tällä hetkellä tosin näyttää siltä että Lahti oli tosissaan, eikä KuPS ole laittanut ihan niin isoa vaihdetta päälle pelaajamarkkinoilla mitä aiempien kausien kalkkiviivoilla häviämisien jälkeen. Nouseeko vihdoin kasa uusia omia poikia parrasvaloihin, vai jatkuuko viime vuosilta tuttu, joskin tuloksellisesti hyvä, meininki sittenkin? Erittäin iso vonkale olisi KuPS-haavissa Nissilän muodossa jo melkein veneessä, mutta jos tämä kala jää saamatta niin saattaa yksinään tämä aspekti heilauttaa kuopiolaisryhmän voimasuhteita isostikin sinne heikompaan suuntaan?

Isoimmat kysymysmerkit kauteen lähdettäessä
- Jos Upi pelaa niin KuPS on mestaruushaastaja. Jos Upi ei pelaa niin KuPS ei ole mestaruushaastaja.
- Pitääkö Ari Lahti lupauksensa ja sarjaan lähdetään oikeasti kevennetyin menoin, vai alkaako tykitys vasta keväämmällä?


SJK
Seinäjoella puhaltavat tällä hetkellä myös hieman kysymysmerkkimäiset tuulet. Nimellistä päävalmentajaa ei joukkueella vielä ole mutta Stevie Grieven nimeäminen edarin valmennukseen mukaan voisi kieliä siitä että ensi kaudella saisi useampi viime kaudella Ykkösessä ihastuttaneesta akatemiajoukkueen pelaajista saada näyttöpaikkaa, mutta toisaalta kovia hankintoja on myös tehty usealle eri pelipaikalle Naamon, Karjalaisen ja vaikka Laineen myötä. Sekavaa menoa tällä hetkellä ja kun vielä joukkueen ylivoimaisesti tärkein pelaaja, Murilo, poistui rosterista niin on kyllä mielenkiintoiset viikot edessä lakeuksilla. Joukkue on tällä hetkellä kyllä ihan liigakelpoinen mutta paljon se tarvitsee vielä leveyttä osakseen jotta kultamustilla on huhtikuun sarja-avaukseen kunnollinen ottelurosteri kasassa.

Isoimmat kysymysmerkit kauteen lähdettäessä
- Saavatko viime kaudella Ykkösessä helvetin hienosti pelanneet SJK-Akatemian tähdet vihdoin katetta pelaajapolkupuheille?
- Toistuuko kahden liigatasolla kokemattoman veskarin kanssa viime kauden maalivahtifiasko?


VPS
Viime kauden sensaatiojoukkue lähtee kauteen, ainakin vielä, hyvin vähäisin muutoksin. Tyler Reidin ja Pikkaraisen poistumiset ovat toki iso juttu mutta esim. topparin tontti on onneksi futiksessa helppo paikata jos kyseessä ei ole mikään legendajohtajatalismaani (jota Pikkarainen ei kaikella kunnioituksella ollut) ja nyt Vaasassa varmastikin lasketaan sekunteja siirtoikkunoiden sulkeutumiseen, ettei vaan Peter Michael poistuisi riveistä ennen kauden alkua. Nuorela on haastatteluissa sanonut että VPS tarvitsee vielä yhden täsmähankinnan mutta viime kauden sarjan parhaan pelaajan mahdollinen poistuminen sekottaisi pakkaa kyllä toden teolla vaikka pelimerkkejä tulisikin roppakaupalla sisään Michaelin tämän vuoden loppuun asti kattavan sopparin myötä.

Isoimmat kysymysmerkit kauteen lähdettäessä
- Jos Michael lähtee niin käykö VPS:lle ns. Erwinittömät Hakat?
- Katkaisiko kauden loppuminen VPS:n uskomattoman lennon vai jatkuuko joukkueen viime kesästä alkanut tulostahti samana jo heti kauden alusta?


Sana on vapaa. Saa spekuloida ja arvailla ja pähkäillä ja veikkailla.
Jeyl

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 07.01.2024 klo 15:51:20


Ilves
Off-seasonin kovinta tykitystä tarjonnut Ilves, astelee uuteen aikakauteen maan hienoimman stadionin ja sen ympärille rakennetun pöhinän myötä. Paluut niin Tammelaan kuin myös europeleihin, ovat laittaneet rattaita pyörimään etenkin pelaajamarkkinoilla, jossa Ilvekseen on tullut melkoinen määrä kysymysmerkkejä, mutta jos nämä kysymysmerkit muuttuvatkin huutomerkeiksi kauden aikana, tulee Ilves olemaan erittäin vahvoilla. JOS Riski ja Veteli pystyvät pitkien loukkaantumisiensa jälkeen enää tekemään samanlaisia tehoja mitä aiempien aikojen huippukunnossa pystyivät tekemään ja JOS ekan päävalmentajakautensa pääsarjatasolla aloittava Lehtonen kostautuukin erinomaiseksi valmentajaksi ja JOS Ykkösessä erittäin hyvin pelanneet Kanté ja Kivikko onnistuvat ottamaan olemaan enemmänkin Jaireja (pahoittelut tuomitun rikollisen nimen mainitsemisesta) kuin Adam Larssoneita ja JOS Juhani Pikkarainen onnistuu nousemaan yhden huippukauden jälkeen sarjan ehdottomaan topparieliittiin, tullaan Tammelassa näkemään ison luokan bileitä läpi kauden. Siinä on kuitenkin neljä todella isoa muuttujaa.

Isoimmat kysymysmerkit kauteen lähdettäessä
- Kuseeko semi-kokematon valmennus hyvät rakennuspalikat?
- Saako Ilves puolustusosastolleen vielä sellaista leveyttä joka pystyy paikkaamaan avainmiehien poissaolot?

Jos nimen korjaa niin pätee edelleen mutta Ilveksen päävalmentajana on viime Joonas Rantanen. Lehtosen on tarkoitus aloittaa kausi (taas) apuvalmentajana.
Sinäs

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, AS Roma


Vastaus #2 : 07.01.2024 klo 16:10:47

Jos nimen korjaa niin pätee edelleen mutta Ilveksen päävalmentajana on viime Joonas Rantanen. Lehtosen on tarkoitus aloittaa kausi (taas) apuvalmentajana.

Sikäli ei kyllä päde, että Rantasella on neljä kautta kokemusta pääsarjatasolta. Pääsarja se naistenkin pääsarja on. Sen sijaan analyysi ja havainnot Ilveksen tilanteesta kyllä pätevät.
Jalitsumies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nigel Winterburnin munat ja pekoni


Vastaus #3 : 07.01.2024 klo 16:54:33

Sikäli ei kyllä päde, että Rantasella on neljä kautta kokemusta pääsarjatasolta. Pääsarja se naistenkin pääsarja on. Sen sijaan analyysi ja havainnot Ilveksen tilanteesta kyllä pätevät.

Juuri näin. Parhaassa tapauksessa Tammelassa nostellaan mestaruuspyttyä kauden päätteeksi Ylos
Frodo Reppuliukko

Paikalla Paikalla


Vastaus #4 : 07.01.2024 klo 17:11:28

Hieno avaus, parempaa tämän hetkistä kattausta ei mediasta löydä Tuoppi Ylos

Ei ole tosiaan yhtään selkeää mestarisuosikkia. Uskon tietysti Klubin vahvistuvan vielä roimasti ja valkkukuvioiden selkeytyvän, mutta tällä hetkellä nuo ovat jossittelua. Jos Vepsu jatkaisi siitä, mihin viime kaudella jäi, olisi se ylivoimainen mestaruussuosikki.

Toivotaan tasaista, yllättävää ja jännittävää kautta.
Lounasseuralainen

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 08.01.2024 klo 19:53:52

Ponnarilta hyvää pohdintaa ja oikeansuuntaisia arvioita, kiitos avauksesta.

Noin yleisesti pitää taas surkutella miten hirveässä tilanteessa pääsarjajalkapallo on Suomessa. KSP:n listaan kun lisää vielä äskettäin liigaa tahkonneet HIFK:n ja Hongan, niin suorastaan puistattaa kuinka ohuella langalla seurat roikkuvat perikadon partaalla. Jopa pohjoismainen suurseuramme on saanut asiansa täysin sekaisin ihan omilla hölmöilyillään. Todellinen jalkapalloyhteiskunta!
Armas Männistö

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 08.01.2024 klo 22:28:52

Kiitos avauksesta. Tammikuun synkkyydessä hyvät kirjoitukset veikkausliigasta ovat puhdasta kultaa, joiden avulla jaksaa taas kauden alkuun.
sokerisakari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Keltainen toukokuu mikset sä jo tuu


Vastaus #7 : 08.01.2024 klo 23:39:33

Muutamia sekalaisia fiilistelyjä erinomaisen avausviestin inspiroimana:

HJK testailee rauhassa omiaa lupauksiaan ja katsoo joko niistä olisi liigaan (newsflash: ei ole). Viimeistään kesän ikkunassa vonkaletta liikkuu isosti, klubi nyt vaan on too big to fail.

KuPS:n nuori runko on liian kokematon menestymään. Toki joku yksittäinen pelaaja saatta breikata kunnolla vastuun kasvaessa. Voi myös flopata pahasti ailahtelevien otteiden myötä. Kreidl torjuu joukkueelle pisteitä jatkossakin mutta kuka ne maalit tekee?

Ilveksellä olisi periaatteessa kaikki edellytykset kauden 2019 kaltaiseen alkukauden väkivahvaan momentumiin, mikä kantoi liigassa melkein päätyyn asti. Toisaalta turhan moni avainpelaajista on lasisia, ja puolustuksen pitäminen mietityttää edelleen.

Interin ja Hongan fuusioseura on mielenkiintoinen tapaus ja voi yllättää positiivisesti.

harkkapilli

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 08.01.2024 klo 23:53:16

Niin mainio avaus lämmittämään tammikuun pakkasten keskellä, että täytyyhän tämä otsikko laittaa seurantaan. Ylos
Toivottavasti keskustelu jatkuu kauden mittaan yhtä tasokkaana kuin avausviesti.
Suloinen Agentti

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 08.01.2024 klo 23:55:54

Kiitos KSP.

Interillä vielä aika pieni rosteri. Onnex saatiin sentään jo Jensen. Toivotaan nuorten esimarssia, jollei mahdollisesta ulkkarilotosta tule osumia.
Jyystöhöylä

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 09.01.2024 klo 00:10:32

Niin hyvä avaus, ettei keksi oikein mitään lisättävää. Kiitoksia.
65zidane

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #11 : 09.01.2024 klo 00:21:50

Kiitos avauksesta!

Mielenkiintoiset lähtöasetelmat tällä hetkellä. KuPS on nuorentunut, Klubi on sekaisin, Ilves vahvistunut. Ilves voipi yllättää terävällä kauden startilla, jos rosteri pysyy terveenä. Pitää muistaa, että vaikka Klubi olisi näin tammikuussa miten sekaisin tahansa, niin eiköhän sinne viimeistään kesällä lappaa sellaista ukkoa sisään, että loppukaudesta pisteitä viimeistään kertyy. Kiinnostavaa onkin, saisiko joku rakennettua turvallisen tuntuista etumatkaa kevätkaudella.

Vepsun runko on onneksi pysynyt suhteellisen muuttumattomana, ja uskonkin (mikäli Michaelia ei pistetä lihoiksi) että Vaasassa voidaan jatkaa siitä mihin viime vuonna jäätiin. Interin tilanne on myös hyvin mielenkiintoinen. Olisikohan tuossa top5? Oulu ja SJK bubbling under.
Adinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #12 : 09.01.2024 klo 00:32:05

Hyvä avaus, kiitoksia! Ei lisättävää.
kunq

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: :keskari:


Vastaus #13 : 09.01.2024 klo 02:15:48

Otsikko seurantaan Klubin toimia odotellessa. Tällä hetkellä näyttää aidosti siltä, että Suomen suurin ja kaunein ottaa jokavuotisista eurolohkomasseista huolimatta askeleen/harppauksen taaksepäin ja ykköshaastajaksi on povattavissa noin puolen liigan verran kandidaatteja. Ilves, SJK, KuPS, Honter ja VPS etunenässä, Hakan, Oulun ja Luhdan kärkkyessä hieman taaempana. Vaikeampaa kautta voi luottavaisin mielin povata jo näin vuodenvaihteessa sarjanousijoille ja Maarianhaminalle, ellei ahvenanmaalaistuville ahvenanmaalaisille löydy Superettanin alelaarista todellisia täsmähankintoja.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #14 : 09.01.2024 klo 02:51:52

JOS Klubin sekoilu jatkuu vielä tovin, niin on vaikea nähdä etteikö joku namusetäseuroista (KuPS, Inter, SJK) pyörtäisi säästöpäätöksensä ja päättäisi panostaa tosissaan.
O'Flynn

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS & Hard bass


Vastaus #15 : 09.01.2024 klo 04:20:08

Loistava avaus KSP:lta ja samaan aikaan todettava, että voittaako mikään joukkue mestaruutta? Analyysin perusteella sen tulisi olla Vepsu, mutta jatkuuko liito?

Tässä olisi nyt monella joukkueella mahdollisuus iskeä pelimerkkejä käyttämällä tai saamalla heti alkukaudesta peli uomiinsa.

Satsausten puute, nuorennusleikkaukset ja kova vaihtuvuus ei myöskään näytä hyvältä europelien suhteen.
DDrogba

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka


Vastaus #16 : 09.01.2024 klo 04:26:38

JOS Klubin sekoilu jatkuu vielä tovin, niin on vaikea nähdä etteikö joku namusetäseuroista (KuPS, Inter, SJK) pyörtäisi säästöpäätöksensä ja päättäisi panostaa tosissaan.
Taitaapa taloustilanne olla sellainen, ettei noita säästöpäätöksiä olla tehty huvikseen. Klubissa on älykkäästi laskelmoitu, että nyt on varaa transitiosekoilla ja mestaruus tulee siitä huolimatta.
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #17 : 09.01.2024 klo 09:20:00

Loistava avaus KSP:lta ja samaan aikaan todettava, että voittaako mikään joukkue mestaruutta? Analyysin perusteella sen tulisi olla Vepsu, mutta jatkuuko liito?

Veppellä on ainakin omaan silmään tällä hetkellä parhaiten pullat uunissa koska viime kauden mitalijoukkueista se on (ainakin vielä tällä hetkellä) ainoa joukkue jolla on se optimaalisin paletti pysynyt parhaiten kasassa. KuPS on kuitenkin vielä tällä hetkellä ilman AIK-lainaa, Veteliä, Nissilää ja Popoa, jotka olivat massiivinen osa keltamustien viime kauden erinomaista tulosputkea ja HJK:lta tosiaan on poistunut riveistä sellainen rykmentti pelaajia joilla voisi yksinään voittaa liigamestaruuden jos pelattaisiin yksi peli per viikko.

Jos VPS saa korvattua Tyler Reidin jättämän aukon ihan yksi yhteen, ei menetä Michaelia ainakaan vielä ennen kesän siirtoikkunaa ja Nuorelan tsemppipeli kantaa tulosta viime kauden jälkimmäisen puoliskon tapaan niin siinä olisi kova paikka takoa pisteitä alkukaudesta kun muut kärkikilpailijat ovat vielä vähän rakennusvaiheessa.
Näätäkeisari

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: MyPa


Vastaus #18 : 09.01.2024 klo 09:32:58

Kyllähän tässä alkaa jo vitut pyörimään silmissä kun ensi kautta ajattelee. Vepsun mestaruusjuna, uusi Ilves, sekaisin oleva HJK, uusi tuttavuus Honter, täysin absurdit liigajengit EIF ja Gnistan, Hakan lottoarvat, Toni Lindberg ja lahtelaiset ammattikoululaiset, mitä vielä. Ai niin, milf joka ei tipu koskaan!

Voi veljet! Kyllä suomalainen jalkapallo vaan on hienoa. Aivan kuin kevään valo pilkottaisi jo talven synkkyyden keskellä.
pimputus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaljaa ja kotimaista futista


Vastaus #19 : 09.01.2024 klo 10:13:03

Hieno avaus ja tosi asiallista pohdintaa!

Itsellä jäi tämä soimaan päässä..
"- Saavatko viime kaudella Ykkösessä helvetin hienosti pelanneet SJK-Akatemian tähdet vihdoin katetta pelaajapolkupuheille?"
Pelaajapolku on jo toiminut 2-3 kautta aika hyvin niin eiköhän sama jatku edelleen ja ehkä vielä isommin kuin aiemmin..

Ilveksen tilanne on mielenkiintoinen kun on stadikkaa ja hyvää pöhinää mutta joukkueessa on kysymysmerkkejä vaikka suht laadukas onkin.
Heikot talous vuodet+panostus operaattoriksi ei anna kumminkaan tosi isoa budjettia ja jo mainitut loukkaantumisherkät pelaajat ovat menestyksen kannalta
ratkaisevassa asemassa. veteli,riski,stjopin&ala-myllymäki. Ilveksen yllätyskortti tulee olemaan 16v arttu tulehmo. Skyttämainen pelaaja jonka fysiikka ja ehhä myös taidot on 16v skyttää valovuoden edellä. Mielenkiintoinen seurattava
Stalinisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Curva Nord Livorno


Vastaus #20 : 09.01.2024 klo 10:45:35

Otsikko seurantaan Klubin toimia odotellessa. Tällä hetkellä näyttää aidosti siltä, että Suomen suurin ja kaunein ottaa jokavuotisista eurolohkomasseista huolimatta askeleen/harppauksen taaksepäin ja ykköshaastajaksi on povattavissa noin puolen liigan verran kandidaatteja. Ilves, SJK, KuPS, Honter ja VPS etunenässä, Hakan, Oulun ja Luhdan kärkkyessä hieman taaempana. Vaikeampaa kautta voi luottavaisin mielin povata jo näin vuodenvaihteessa sarjanousijoille ja Maarianhaminalle, ellei ahvenanmaalaistuville ahvenanmaalaisille löydy Superettanin alelaarista todellisia täsmähankintoja.
"Honter" :D
Suloinen Agentti

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 09.01.2024 klo 10:49:53

"Honter" :D
Bändiksen tuho tais olla enne?
Plummer Joe

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 09.01.2024 klo 13:55:02

Hyvä avaus mutta vaatii kommentointia. KTP ei "sortunut" vuotavaan alapäähän vaikka vähän virhealtis se toki oli. KTP sortui Maliseen, joka hävisi kaikki pelinsä. Sitä ennen Leppälahti sai oikaistua huonomman jakson ja raapi kuitenkin koko ajan pisteitä, joilla olisi säilytty. KTP kaatui myös seurajohtoon Malisen lisäksi. Vaativa tuo Leppis kyllä oli mutta liekö se synti on katsojan silmässä....
Vihuri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Academic Club Oulu


Vastaus #23 : 10.01.2024 klo 11:22:40

Kutkuttavat on lähtökohdat kauteen, mutta eiköhän lopputulos ole lopulta jälleen kerran Klubi mestari, KuPS hopealla ja muut jämäsijoilla :(   Vain parilla joukkueella on päävalmentajat, joiden liigataso tiedetään. Hurjan vaikeaa ennustaa, että kuka on löytänyt helmen ja kuka sian.

Laitetaan nyt omat kahden pennin ennakkospekulaatiot:

1. HJK

Kyllähän ne kaikkensa tekee, että joku muu voittaisi mestaruuden, mutta ei yksikään kilpakumppani ole niin kova, etteikö HJK viimeistään kesällä taas mestaruutta osta.

Sijat 2-4

KuPS
Inter
Ilves

Jos Upi Kuopioon kisutellaan, niin eiköhän hopeaa taas tule Honsun alaisuudessa. Inter ja Ilves ovat kasanneet kovat aloituskokoonpanot, mutta ei materiaalin laajuus riitä mestaruuteen ellei HJK kuse myös kesän ikkunaa yhtä railakkaasti, kuin tähän saakka.

Sijat 5-9.

VPS
SJK
AC Oulu
Haka
Lahti

Kai nyt viimein jonkun on keksittävä miten VPS pysäytetään ??? Kasa untuvikkovalmentajia ja mielenkiintoisia materiaaleja, mutta Vepsun mahdollista liidon jatkumista lukuun ottamatta ei näistä millään riitä kärkeen, mutta ei pitäisi pelätä putoamistakaan.

Sijat 10-12.

MIFK
Gnistan
EIF

Sarjanousijat ovat aina vaikeuksissa. Gnistanilla on Raitala ja Penni, mikä antaa hyvän pohjan, mutta kyllä sinne pitäisi muitakin liigakelpoisia jo naarata. Maarianhamina ei tipu koskaan, mutta ei tälläkään kertaa ole liikaa turvaväliä putoamisviivaan.
« Viimeksi muokattu: 10.01.2024 klo 11:26:28 kirjoittanut Vihuri »
Sirkus Lakeus 2.0

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Poppius


Vastaus #24 : 10.01.2024 klo 15:42:58

Kutkuttavat on lähtökohdat kauteen, mutta eiköhän lopputulos ole lopulta jälleen kerran Klubi mestari, KuPS hopealla ja muut jämäsijoilla :(   Vain parilla joukkueella on päävalmentajat, joiden liigataso tiedetään. Hurjan vaikeaa ennustaa, että kuka on löytänyt helmen ja kuka sian.

Laitetaan nyt omat kahden pennin ennakkospekulaatiot:

1. HJK

Kyllähän ne kaikkensa tekee, että joku muu voittaisi mestaruuden, mutta ei yksikään kilpakumppani ole niin kova, etteikö HJK viimeistään kesällä taas mestaruutta osta.

Sijat 2-4

KuPS
Inter
Ilves

Jos Upi Kuopioon kisutellaan, niin eiköhän hopeaa taas tule Honsun alaisuudessa. Inter ja Ilves ovat kasanneet kovat aloituskokoonpanot, mutta ei materiaalin laajuus riitä mestaruuteen ellei HJK kuse myös kesän ikkunaa yhtä railakkaasti, kuin tähän saakka.

Sijat 5-9.

VPS
SJK
AC Oulu
Haka
Lahti

Kai nyt viimein jonkun on keksittävä miten VPS pysäytetään ??? Kasa untuvikkovalmentajia ja mielenkiintoisia materiaaleja, mutta Vepsun mahdollista liidon jatkumista lukuun ottamatta ei näistä millään riitä kärkeen, mutta ei pitäisi pelätä putoamistakaan.

Sijat 10-12.

MIFK
Gnistan
EIF

Sarjanousijat ovat aina vaikeuksissa. Gnistanilla on Raitala ja Penni, mikä antaa hyvän pohjan, mutta kyllä sinne pitäisi muitakin liigakelpoisia jo naarata. Maarianhamina ei tipu koskaan, mutta ei tälläkään kertaa ole liikaa turvaväliä putoamisviivaan.
Hyvä tammikuun tilannepäivitys. Omia ajatuksia:

1. Tämän kohdan paljastan vasta maalis-huhtikuussa ;)
2. MIFK parantaa
3. FC Inter parantaa
4. AC Oulu sama tai ei paranna
5. Haka on täysi kysymysmerkki. Potentiaalia olla jumbojoukkue tai keskikastin yllättäjä
6. FC Lahti on peräpäässä
7. Ilveksen ympärillä on ehkä hieman liikaa hypeä. Sijoitus saattaa kuitenkin olla esim. neljäs 
8. EIF tai Haka on viimeinen
9. Gnistanin maantieteellinen sijainti takaa säilymisen sarjassa (HJK:n jämiä, helppo houkutella)

 
Sivuja: [1] 2 ... 26
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa