FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
12.12.2024 klo 19:18:18 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 200 [201] 202 203
 
Kirjoittaja Aihe: Manchester United 2007/08 - The Reigning Premiership Champions  (Luettu 250051 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #5000 : 22.05.2008 klo 21:49:09

Everton nettosi Manchester Unitedin menestyksestä puolitoista miljoonaa. £500k siitä, että Juudas voitti Valioliigan, £500k CL-finaalipaikasta ja £500k CL-voitosta. Mihinköhän tämä sitten lopulta Fatboyn siirtosumman nostaa? Ei kait tämän jälkeen enää United ole Evertonille mitään velkaa? Joidenkin lähteiden mukaan tämänkään kauden ei enää pitänyt vaikuttaa siirtosummaan, mutta toisin oli, joten tiedä sitten lopulta, että mitä niissä papereissa lukee. ::)

BOOST FOR BLUES

E: Ja kannatusta myös Henskille ensi kauden kausitopicin avaajaksi. Ylos
« Viimeksi muokattu: 22.05.2008 klo 21:59:19 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Phizza

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Paul Scholes


Vastaus #5001 : 23.05.2008 klo 08:26:26

Mihinköhän tämä sitten lopulta Fatboyn siirtosumman nostaa? Ei kait tämän jälkeen enää United ole Evertonille mitään velkaa?

Eihän ManU ole missään vaiheessa ollut Evertonille mitään velkaa, vaan maksut riippuvat täysin Rooneyn saavutuksista punapaidassa. Siirtosumma ilmeisesti jakaantui niin, että United maksoi alunperin Evertonille vain 10 miljoonaa, seuraavana kesänä 10 miljoonaa lisää, ja vielä kolme miljoonaa, jos Rooney on Unitedin pelaaja vielä kolmen vuoden päästä (eli kesällä 2007). Sitten riippuen joukkueen menestyksestä ja Rooneyn maaottelumäärästä, Everton saa maksimissaan seitsemän miljoonaa (eli yhteensä 30 miljoonaa):

Lainaus
With little irony for long-suffering Evertonians, it was these words that Rooney would echo with lacking conviction when he finally spoke to confirm the worst: a transfer to Manchester United — for the ludicrous down-payment of only £10M.  So ends the dream.

The rest of the bizarre financial package Bill Kenwright negotiated includes a second payment of £10M in August 2005, and contingent payments of up to £7M payable on the occurrence of the following events during the next 5 years:

    * European Champions' League:
          o Winners:- £1.0M
          o Runners Up:- £0.5M
    * FA Premier League:
          o Winners:- £0.5M
          o Runners Up:- £0.25M
    * FA Cup Winners:- £0.15M
    * Player signs an extension to his contract at Man Utd: - £1.5M
    * Player earns 20 England caps in competitive games whilst a Man Utd player:- £0.5M
    * Player earns a further 20 England caps in competitive games whilst an Man Utd player:- £0.5M

Even if these events do not occur, Everton will receive £3M provided Rooney remains registered to Man Utd until 30th June 2007.  This sum will be payable in equal installments of £1M on 1st August 2006, 2007 and 2008 if not already paid via the above incentives.
http://www.toffeeweb.com/players/past/Rooney.asp

Ja nyt siirrosta on siis käytännössä kulunut neljä vuotta, koska eihän näitä Englannin kesän harjoitusmaaotteluita lasketa "competitive games" -kategoriaan. Jos siis hieman laskisi, mitä Everton yhteensä Rooneysta on netonnut:

UCL: £1M
EPL: £0,5M (x2)
EPL: £0,25M
Uusi sopimus: £1,5M

En tiedä lasketaanko tuota toista Valioliigamestaruutta enää mukaan, jolloin noista tulisi sellaiset vajaat neljä miljoonaa. Maaottelumääristä en tiedä, kun mukaan kerran lasketaan vain "kunnon pelit", mutta eiköhän niitäkin ala olemaan tuo 20 koossa. 40 ei varmasti tule täyteen tuon viiden vuoden aikana, kun maaotteluita on nytkin koossa "vasta" 42, ja olihan hän kai vääntänyt jo noin 10 peliä Evertonissa pelatessaan.

Eli lyhykäisyydessään, eiköhän se siirtosumma ole lopulta noin 27-28 miljoonan punnan luokkaa (tuskin kuitenkaan ihan täyttä hintaa), joka kuulostaa loppujen lopuksi aika hyvältä hinnalta (ManU:n mittapuussa ja ottaen huomioon Rooneyn esitykset ja tärkeyden joukkueelle), etenkin kun se on tuolla tavalla osiin jaettu. Turhaan siis tuossa jutussa Everton-fani synkistelee siirtosumman pienuutta. 8)

Mielenkiintoista näitä klausuuleja on tutkia, ja olisi ihan mukava tietää, mitä esim. siihen Carrickin siirtosummaan sisältyi.
« Viimeksi muokattu: 23.05.2008 klo 08:30:02 kirjoittanut Phizza »
Kyykky

Poissa Poissa


Vastaus #5002 : 23.05.2008 klo 10:35:30

Kesän kynnyksellä muut joukkueet ovat jo siirtohommissa liikkeellä. Ennakkonäkymät viittaavat hieman siihen, että Liverpoolin kesästä tulee vaikea. Hankintoja joudutaan rahoittamaan pelaajamyynneillä tai sopimuksettomista pelureista, joten nopeisiin ratkaisuihin voi olla vaikea päästä, koska ostavat seurat tietävät myyntipaineen.

Arsenalin leirissä pyrittäneen taas tinkimään hinnoista sen verran tiukasti, että valtaviin parannuksiin ei päästä, tosin runko ja pelitapa on jo nyt esim. Liverpoolin vastaavaa selvästi parempi. Joka tapauksessa Man Unietdin ja Chelsean haastamiseksi tarvittaisiin sielläkin enemmän panostusta.

Chelsea lienee kohta myös liikkeellä, ensin manageri ja sitten muutama pelaaja. Nykyporukasta poistunee myös aika monta nimeä, joten vaihtuvuuden hallinta voi olla heidän suurin haasteensa ensi kaudella.

Unitedin riski liittyy Ronaldoon, hänen jäädessään pari täsmähankintaa riittää tason säilyttämiseen. Lisäksi tavoitellaan varmasti kakkos- ja kolmosmaalintekijän saldon nostamista.
Phizza

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Paul Scholes


Vastaus #5003 : 23.05.2008 klo 10:58:17

Lisäksi tavoitellaan varmasti kakkos- ja kolmosmaalintekijän saldon nostamista.

Tässä kannattaa nyt kuitenkin muistaa sekin, että Ronaldon maalimäärä tulee lähes varmasti putoamaan tämän kauden lukemista. Jos Ronaldo-Tevez-Rooney kolmikko iskee tulevallakin kaudella samaiset 79 maalia, on tuo minusta vähintäänkin erinomainen saldo. Toki Tevezillä ja Rooneylla oli paikat tälläkin kaudella paukuttaa sellaiset 30 maalia mieheen, mutta pitäisin tuollaisia maalimääriä kuitenkin aika utopistisina tavoitteina, jos siis vielä oletetaan Ronaldon pystyvän takomaan maaleja samaan tahtiin kuin päättyneellä kaudella.

Homma tietysti muuttuu aivan täysin, jos joukkueeseen tulee joku selvä ykköskärki. Silloin varmasti etenkin Tevezin rooli muuttuu, hän kun pelasi aika monesti tällä kaudella tuota yksinäisen kärjen roolia. Ja tästä päästäänkin taas siihen ehdottamaani ryhmitykseen...
Taalasmaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hopeakauden -15 kultareunaiset muistot.


Vastaus #5004 : 23.05.2008 klo 10:59:07

Miettinyt kovasti tätä ronaldo vaihtoehtoa. Tottahan se on että jos pelaaja alkaa vinkkaileen liikaa muualle menosta niin lihoiksihan pelaaja lyödään jos aikaisempien manu-perinteiden mukaan toimitaan.

Tiedä sitten onko media vääristellyt crisun sanomisia vai koittaako pelaaja olla suurempi kuin joukkue itse?
Phizza

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Paul Scholes


Vastaus #5005 : 23.05.2008 klo 13:22:59

Lainaus käyttäjältä: SAF
"We will not be moving anyone out. It is not something I have even thought about. I just need to look at the squad and know I have enough cover for next season as we have three extra games, one in the Super Cup and two in the World Club Championship to cope with."

Tuttua jokakesäistä höpinää, vai olisiko tässä kerrankin totuutta mukana? Itse kyllä uskon Piquen lähtevän, mutta eipä tuossa joukkueessa nyt sellaisia pelaajia ole kuten Richardson, jotka olisi "pakko" heivata ulos. Eikä joukkueessa taida olla yhtään pelaajaa, joista SAF haluaisi päästä eroon, joten voi tosiaan tulla kohtalaisen hiljainen kesä Unitedissa, ainakin viime kesään verrattuna. Ronaldon tilanteesta Ferguson totesi, ettei pelaaja ole lähdössä mihinkään (kuten ei tietysti kukaan muukaan :-[).
OGC

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalakapallo ja Ratko Mladic


Vastaus #5006 : 23.05.2008 klo 13:50:26

Hieno kausi, loistava tulevaisuus Ylos
Kyykky

Poissa Poissa


Vastaus #5007 : 23.05.2008 klo 14:31:37

Tässä kannattaa nyt kuitenkin muistaa sekin, että Ronaldon maalimäärä tulee lähes varmasti putoamaan tämän kauden lukemista. Jos Ronaldo-Tevez-Rooney kolmikko iskee tulevallakin kaudella samaiset 79 maalia, on tuo minusta vähintäänkin erinomainen saldo. Toki Tevezillä ja Rooneylla oli paikat tälläkin kaudella paukuttaa sellaiset 30 maalia mieheen, mutta pitäisin tuollaisia maalimääriä kuitenkin aika utopistisina tavoitteina, jos siis vielä oletetaan Ronaldon pystyvän takomaan maaleja samaan tahtiin kuin päättyneellä kaudella.

Juuri se oli hakusessa, että ei haittaisi, vaikka Ronaldon maalimäärä putoaisi. Päin vastoin olisi parempi, jos maalit jakautuisivat hieman tasaisemmin, eli Tevez ja varsinkin Rooney nostaisi omaa saldoaan, vaikka sitten hieman Ronaldon kustannuksella. On myös huomioitava, että Ferguson on perinteisestikin hakenut tilannetta, jossa on neljä maaleja tekevää hyökkääjää riveissä. Tällöin hyökkääjien pelimäärät varsinkin ennen kevään ratkaisuotteluja vähenisivät ja olisi tärkeää, että maaleja silti tulisi koko ajan.

Tarkennuksena vielä, etten oleta kolmen pelaajan pystyvän 30+ maalin kauteen yhtä aikaa, vaan ennemminkin 20+ ja yhteensä tuo 50-60 liigamaalia plus Cupit.
Lee Sharpe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Futisjätkät


Vastaus #5008 : 23.05.2008 klo 20:09:03

Laitanpa kautta pakettiin, niinkuin itse sen näin.

Pelillisesti kausi voitiin jakaa mielestäni kolmeen osaan. Ensimmäisellä kolmanneksella peli oli uusien naamojen myötä melkoista hakemista, mutta pisteitä kertyi nippanappa riiittävästi tulevaa menestystä varten. Tämä osa päättyi sitten Ronaldon kauden ensimmäiseen valiomaaliin, josta alkoi sitten varsinkin pelillisesti paras, että myöskin loistavasti pisteitä kerryttänyt toinen kolmannes, jonka sanoisin jatkuneen aina tsämppärin pudotuspelien alkuun asti. Viimeisen kolmanneksen pelattiin sitten enää tuloksista, jota avitti suuresti Arsenalin samanhetkinen puppelointikausi, jolloin piikkipaikalla sai välistä hieman katsella taakseen miettien samalla tulevia koitoksia. Lopputulos olikin sitten tämän johdosta paras mahdollinen, vaikka jotakuta saattaa FA-cupin työtapaturma Portsmouthia vastaan harmittaakkin. Uskomaton kausi, ja Arsenal-topicin suosikkimantraa lainaten: Ferguson know`s. Annetaan sen verran vielä siimaa muiden joukkueiden ystäville, että kyllähän Manulla oli myös kauden mittaan ihan käsittämätön tuuri loukkaantumisten suhteen. Kaksi tärkeintä miestä, eli Ronaldo ja Ferdinand taisivat olla kolmen eniten joukkueessa pelejä keränneen pelurin joukossa, ja taisivat olla vielä kaikkein tärkeimmissä peleissä olla kaikissa käytettävissä. Tätä tuuria ei kuitenkaan ole tiedossa ihan joka vuosi...

Pelaajista:
Van Der Sar:Yksi kauden takuumiehistä, jonka suurimpana valttina on tasaisuus illasta toiseen. Venyy ottelun voittaviin haamutorjuntoihin mielestäni harvemmin kuin Barthez aikanaan, mutta tärkeämpää onkin että pisteitä tiputtavia räpellyksiä tapahtuu äärimmäisen harvoin. Lisäksi yhteistyö toppariparin kanssa toimii uskomattoman hyvin.

Hollantilaiselle on luultavasti tarjolla jatkoa vuoden kerrallaan, aina niin pitkään kunnes markkinoille vapautuu uusi saappaat täyttävä mies. Tällä osastolla Manu on kuitenkin lopullisesti kaatunut useampana kautena, joten nyt on helpottavaa miettiä, että kassareilla riittää hyviä pelivuosia vielä paljon neljänkynpin päälle. Betonoitu asema kunnes haluaa lopettaa, jos pysyy samalla prosentilla pelikuntoisena, kuin tähänkin asti.

Kuzakki:Toimi kelpo korvaajana niihin muutamiin peleihin, mitä VDS vaatii kauden mittaan lepoa.

Kunhan kunnianhimo on tasoa Enckelman, niin minulle sopisi hyvin että polski "pelaisi" koko loppu-uransa Manun penkillä. Taso ei kuitenkaan riitä koskaan ykköseksi.

Foster:Yksi nähty peli tälläkaudella, ja pelasti pari pistettä joukkueelle.

Liian vähän nähnyt kyseistä veskaria työssään, että pystyisin miettiä roolia tulevaisuudessa. Tuskin kuitenkaan koskaan riittävän pätevä ykköseksi.

Brown:Pelasi ison kasan pelejä tälläkaudella, ja oli niissä omaan tasoonsa nähden todella hyvä. Kauden toinen kolmannes oli miehelle uskomattoman hyvä, ja väitänkin nähneeni veli ruskelta tällöin uransa parasta jalkapalloa. Saatoin jopa satunnaisesti lipsauttaa muutaman ylisanan miehen kohdalla, joka on vuosien mittaan ollut tuiki harvinaista. Kauden viimeisellä kolmannekselle joukkue nojautui enemmän puolustuspeliinsä, jolloin alkoi suuremman paineen alla näkyä enemmän virheitä, mutta ehdottoman plusmerkkinen kausi loppujen lopuksi. Päässyt myös eroon lasimiehen maineestaan.

Ehdottomasti korvattavissa lähes kellä tahansa pelurilla, mutta toisaalta oikean pakin paikka lienee merkityksettömin joukkueelle. Tämän vuoksi näkisin ihan mielelläni Brownin omana kasvattina joukkueen avauksessa tulevinakin vuosina. Ensikaudella lienee kova kamppailu palaavan Nevillen kanssa pelipaikasta.

Neville Lähtee tulevaan kauteen ehkä pieneltä takamatkalta Browniin nähden.

Simpson:Muutamia nähtyjä pelejä, ja ihan positiivisessa mielessä jäänyt päähän.

Neville ja Brown kilometrin edellä SAFin listoilla, joten ei tule luomaan uraa Unitedissa. Sunderlandiin...

O`shea Kulttisuosikin onnistumisista nousee aina iso riemu itselle, mutta toisaalta olen erittäin tyytyväinen, että peliaika tipahti noinkin rankasti. Haljuja muistikuvia miehen esityksistä kauden aikana, joka tarkoittaa Irkun, ja joukkueen fanien kohdalla positiivista kautta. No oli siellä se hyvä Roma-matsi.

Tulevaisuus jokapaikan jämäminuuttimiehenä on taattu, mikäli se herralle kelpaa. O`shea vaikuttaa tosin melko kunnianhimoiselta pelurilta, joten halu Sunderlandiin/Newcastleen avauksen mieheksi saattaa vielä jonain kesänä viedä voiton

Ferdinand: Mitä voisi sanoa? Pelaaja jonka ympärille kaikista maailman pelureista alkaisin joukkuetta tyhjästä rakentaa. Hyvän ja toimivan hyökkäyspaketin pystyy komboamaan useista erityyppisistä pelaajista, mutta varman puolustuksen rakentaminen ilman tälläistä sijoittujaihmettä lienee mahdotonta. Tähän kilometrikaupalla lisää ylisanoja....

Jatkaa Unitedissa uransa loppuun ykköstopparina. Toivottavasti pysyy samalla tavalla pelikuntoisena, kuin tälläkaudella. 
   
Vidic: Puolet miehen hyvyydestä tulee Rion rinnalla pelaamisesta, mutta toisaalta on kyllä peliavuiltaankin omassa roolissaan ehdotonta maailmanluokkaa. Kauden maalimäärä jäi itselleni pieneksi pettymykseksi, ja ylipäätään voitettuja hyökkäystilannepääpalloja oli omituisen vähän. Vastustajat löytäneet lääkkeet miehen pitämiseen erikoistilanteissa? Ehkä jotain uusia liikeratoja näihin tilanteisiin ensikaudeksi...

Jatkaa omassa toimivassa roolissaan näillä näkymin useita kausia.

Pique: Pienehkö rooli, jonka hoiti ihan kunnialla. Ei kuitenkaan näyttänyt oikeastaan koskaan riittävän hyvältä tulevaisuuden avauksen mieheksi.

Matkaa suurella todennäköisyydellä Barcaan.

Silvestre: Pussinaamalle kertyi loppukaudesta mukavasti minuutteja, ja onnistui niiden aikana olemaan jopa hyvä. Onneksi ei kuitenkaan enää koskaan ykkösavauksen mies Manussa.

Lähtee tai jää, ihan sama. Tärkeintä on ettei rooli ole iso.

Evra:Yksi loistavan puolustuksen pelinappuloista, joka toi paljon lisävirtaa hyökkäyksiin varsinkin pienimpiä seuroja vastaan. Jotenkin tuntuu, että tehokkuus kuitenkin hieman heikkeni edelliskaudesta? Pientä tarkkuutta siis vielä viimeisiin ratkaisuihin... Lisäksi mielestäni jonkinverran hyytyi kauden viimeisellä kolmanneksella, vaikka tämä näkemys saattaa johtua samasta enemmän puolustuspeliin nojautumisesta kuin Browninkin kohdalla.

Hyviä pelivuosia on vielä useita edessä, ja en näe mitään syytä miksei ranskis viettäisi niitä Unitedissa. Sama vanha rooli tarjolla useiksi vuosiksi.

Anderson: Alku ei hirveitä luvannut, mutta taisi omat vaatimuksetkin olla melko kohtuuttomia. Pelipaikan lasku hieman alemmaksi enemmän pelintekijänpaikalle kuitenkin auttoi Brassia nostamaan profiiliaan joukkueen sisällä, yllättävänkin pian alkuvaikeuksien jälkeen. Kuitenkin kauden viimeinen kolmannes sujui jälleen hieman mollivottoisemmin, mutta satunnaisia pirteitä otteita tarjoili silloinkin kentälle päästessään.

Tulevaisuudessa istutettaneen entistä selkeämmin Scholesin nykyiselle pelipaikalle, koska pallovarmuutta ahtaisiin paikkoihin riittää, ja nousut aivan boksiin asti eivät näytä kiinnostavan. Liikkuvuutta kentän keskikolmannekselle pystyy kuitenkin tarjoamaan jo nyt Scholesia paremmin, ja luultavasti tulee ainakin isompia juoksumääriä vaativassa Mestarien liigassa pelaamaan selkeästi punapäätä enemmän tulevalla kaudella. Keskikentän avainmiehiä pitkälle tulevaisuuteen, mikäli kehitys jatkuu vähänkään samanlaisena.

Hargreaves:  Viime kesän riskiostos pyöri ainakin omassa mielessäni uutena lasimiehenä, mutta varsinkin loppukaudesta pysyi hyvin kunnossa, vaikka pelasi aika isojakin minuuttimääriä. Muutama nuremainen vapari kauden aikana, ja viimeisen kolmanneksen paras pelaaja Ferdinandin ohella.

Tulevaisuudessa varmaa roolia tarjolla ainakin tsämppäri- ja valion isoimpiin peleihin, mikäli pysyy vain kunnossa. Erittäin tärkeä pelaaja myös monipuolisuutensa vuoksi, ja pystynee pelaamaan maalivahtia lukuunottamatta mitä paikkaa kentällä tahansa.

Fletcher: Rooli odotetusti pieneni selkeästi kovempien pelimiesten edessä, mutta muutamia tilaisuuksia liikeni Skotillekkin. Kauden kruununa Arsenal-peli FA-cupissa, jossa kilpaili man of man tittelistä Nanin kanssa.

Keskustan rooleihin edellä on neljä kovempaa pelimiestä, joten ilman loukkaantumisia ei juuri peliaikaa ole tarjolla. Veikkaan että jatkaa Manussa ensivuoden, mutta tajuaa sen jälkeen roolinsa, ja suuntaa peliajan perässä muualle.

Carrick: Kilpailu keskikentän paikoista oli kovaa, mutta Carrick piti komeasti oman viimevuotisen roolinsa keskialueella. Miehen etuna on, että sopii pelikentälle erittäin hyvin kaikkien muiden keskustan miesten kanssa, eikä oma peli kärsi yhtään. Isoissa peleissä on vielä selkeitä puutteita merkata vatustajan nousevia keskikenttäpelaajia, joten parannettavaa riittää. 

Valioliigassa Carrick on ehdotonta timanttia, kun vastassa ovat keskitason joukkueet, jotka luovuttavat pallonhallinan ilmaiseksi Manulle. Eli paljon ison roolin pelejä tarjolla Miihkailillekin tulevina vuosina. Myös mielestäni ainoa tämänhetken keskustan kavereista, jolla näen potentiaalia yli viiden liigamaalin kauteen.

Scholes: Ensimmäisellä kolmanneksella oli mielestäni lamassa, joka herätti hyvin keskustelua,  kun erehdyin siitä täällä mainitsemaan... Sitten tulikin hyvään saumaan loukkaantuminen, ja palatessaan saikulta punapää olikin usein sitten aivan viimekautisella, huikealla tasollaan. Komea Barcan upotus kauden kruununa.

Rooli pienenee tästä eteenpäin vuosi vuodelta, ja varsinkin tsämppärissä vauhti ei enää oikein tahdo riittää. Valjussa kuitenkin edelleen pelipaikkansa eliittiä, joten SAFilta liikenee suosikkipojalleen peliaikaa vielä senverran reilusti, ettei loppu-uralle tarvitse Oldham-pestiä miettiä.

Nani: Ihan mukiinmenevä debyyttikausi punaisissa lusitaanilta. Yksi pahimmista näkemistäni on/off pelureista, mitä on koskaan vastaan tullut. Taso ei niinkään vaihdellut yksittäisien pelien sisällä, vaan enemmänkin pelien välillä. Toisena päivänä kuivutti kokoon jokaisen hyökkäyksen, ja heti seuraavassa ottelussa hääräsi hyökkäyspään vaarallisimpana miehenä. Paras peli oli ehdottomasti FA-cup peli Arsua vastaan, jossa Nani oli aivan pitelemätön koko ottelun ajan, keräten tehot 1+2, ja muutaman keltakortin vastustajille päälle. Paras kulmapotkujen antaja Manussa sitten Beckhamin. Myös uusi henkilökohtainen suosikkini, kun Sahaa ei enää jaksa sympata...

Tulevaisuuden arvioiminen erittäin hankalaa. Jos tasaisuutta tulisi lisää, niin vakiokasvoksi avaukseen nouseminen selviö. Pahimmillaan joutuminen Fergusonin silmätikuksi saattaa johtaa nopeastikin kiukutteluun. Kaikki on mahdollista, eli katsellaan vielä pari kautta, mitä miehen kohdalla tapahtuu...

Park: Parkin kohdalla tietää mitä pelissä saa, ja mistä jää paitsi. Oli heti omalla tasollaan palattuaan pitkän loukkaantumisen jälkeen kentälle.

Monivuotinen tulevaisuus Manussa löytyy varmasti, mikäli jaksaa edelleen nöyrästi soitella kolmos/nelosviuluna.

Giggs: Ei ole enää kuin täytemies kentällä, valitettavasti. Ei myöskään kapteenin rooliin sopiva alkuunkaan, vaan toivoisin räväkämpää miestä (Rio) tähän pestiin. Onneksi kauden kaksi viimeistä peliä sujuivat edes velholta mainiosti, niin itsellekkin loppupeleissä mukava maku suuhun.

Tulevaisuus kotiyleisön sytyttävänä vaihtopelaajana/maskottina löytynee vielä kauden ajan, pahimmassa tapauksessa kaksi, pelkästä SAFin solidaarisuudesta. Lopeta Ryan nyt, ja jäät minullekin ikuisesti mieleen kaikkien aikojen United-legendana. Ylos

Ronaldo: Käsittämätön kausi, uskomaton teräsmies...ja monta sivua jatkoa superlatiiveja. Kaikkein uskomattominta miehen kohdalla kuitenkin loukkaantumishistoria, joka tuollaisessa pallollisessa roolissa on lähes puhdas.

Jatkaa Manussa niin kauan kuin haluaa, ja motivaatioita riittää, ja tämän ajan on Unitedin hyökkäyspelin tärkein palanen. Elämää tulee kuitenkin olemaan vielä hänen jälkeenkin...

Saha: >:(  No okei, Sunderlandia vastaan tärkeä maali.

Mäkeen, ja uusi suosikkini Manucho tilalle.

Tevez: Loistava työmoraali, ja tärkeiden maalien mies. Sympaattisen oloinen kaveri, ja joukkuepelaaja parhaasta päästä. Ajoittain Yorke&Colemaista yhteistyötä Rooneyn kanssa, ja minulle kauden maali oli tämän kaksikon M`boron verkkoon värkkäämä kaunokainen: http://www.youtube.com/watch?v=dLeRFyRJA0s

Tultaneen lunastamaan lainansa päätteeksi, ja pelaa vielä luultavimmin useita kausia tärkeänä miehenä. Saa nähdä, kuinka kovaksi maaliruiskuksi lopulta osoittautuu. Tosin jos tekee maalinsa tulevaisuudessakin samanlaisissa isoissa tilanteissa, niin tähänastiset tehot ovat aivan riittävät.

Rooney: Kausi alkoi Wäinölle tyypillisellä muutaman viikon sairaslomalla. Taso löytyi palattuaan nopeasti, ja pelasi aikaisempien kausien veroisen sesongin jälleen. Kova työmoraali, ja maailmanparas hukkaamaan läpiajoja.

Pelannee uransa loppuun Unitedissa ja nousee aikanaan suurimpien legendojen joukkoon.

Ferguson: Ukko on kyllä kaukana seniilistä. Käsittämätöntä pitkänäköisyyttä kauden loppuvaiheissa priorisoidessa eri pelien tärkeyttä. Tähän en pystynyt edes minä kotisohvaltani, joka on tuiki harvinaista.  Täysi kynppi kaudesta myös Skotille.

Uusi kausi ja uudet kujeet tiedossa taas elokuussa, siihen asti saakin lomailla kakkosen ja Em-kisojen seurassa. Tulen kuitenkin teilaamaan taas kesällä mahdolliset pelaajakaupat, mikäli jotain mielenkiintoista tapahtuu. Manucho ei kuitenkaan lukeudu tähän porukkaan, vaan Angolan veijari tulee näyttämään ensikaudella närhen munat kaikille.

Kiitokset kaikille tämän topicin kirjoittajille Tuoppi
Phizza

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Paul Scholes


Vastaus #5009 : 23.05.2008 klo 21:29:09

Lyhyehkö, mutta sitäkin ytimekkäämpi analyysi Lee Sharpelta. Pitkälti olen samoilla linjoilla kanssasi, ja tämän voi havaita myös omasta tekstistäni, jonka pyrin pistämään esille viikonlopun aikana, jotta ehditte sen lukea sopivasti ennen EM-kisojen alkua. Jäljellä oleviin tyhjiin kohtiin voisinkin kirjoittaa vain, että "samat kuin Lee Sharpella", mutta taidanpa kuitenkin omaan kuivaan tapaani jaaritella ne 20 riviä jokaisesta pelaajasta, ja tehdä samat havainnot kuin uransa väärinpäin pelannut laituri. Hyvänä tiivistelmänä voisin kuitenkin tuota tekstiäsi käyttää, ja postata sen omalla nimimerkilläni niille, jotka eivät jaksa omaani lukea.

Varaukseton Ylos kuitenkin tekstillesi, ja kiitos myös sinulle panoksestasi.
Freddy

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mikkelin Palloilijat


Vastaus #5010 : 23.05.2008 klo 21:32:25

Lyhyehkö, mutta sitäkin ytimekkäämpi analyysi Lee Sharpelta.
Lyhyehkö? :D
Phizza

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Paul Scholes


Vastaus #5011 : 23.05.2008 klo 21:45:58

Lyhyehkö? :D

Niin, siis siihen omaan jaarittelun määrääni verrattuna. Tuossa oli jokaisesta pelaajasta ne riittävät pari riviä, ja hienoa nähdä että jotkut osaavat tiivistää sanomansa. Eikä tuo ollut missään nimessä negatiivisessa mielessä sanottu asia, jonka toivottavasti kirjoittajakin ymmärtää.
Lee Sharpe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Futisjätkät


Vastaus #5012 : 23.05.2008 klo 21:46:16

Lyhyehkö? :D
Aikaisempien vuosien perusteella tuo menee esipuheesta tulevasta asiakirjoitustulvasta, jota on paristakin suunnasta odotettavissa. Tälle toki iso Ylos
Freddy

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mikkelin Palloilijat


Vastaus #5013 : 23.05.2008 klo 22:07:24

Totta, taitaa tässä topicissa DBohlenin Schalke tekstien kanssa pisimmät ja laajimmat asiat. Tästä toki iso iso hatunnosto, että jaksatte vääntää noita tekstejä. :) :ylös:
torcida

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sterniä spätistä


Vastaus #5014 : 23.05.2008 klo 23:07:09

Totta, taitaa tässä topicissa DBohlenin Schalke tekstien kanssa pisimmät ja laajimmat asiat. Tästä toki iso iso hatunnosto, että jaksatte vääntää noita tekstejä. :) :ylös:
Saman olen huomannut. Vaikka sivuja riittää, ei ole tekstien pituudessa tai tasossa valittamista. Tämä on siis sivustakatsojan huomautus.
Kyykky

Poissa Poissa


Vastaus #5015 : 24.05.2008 klo 07:54:42

Pelillisesti kausi voitiin jakaa mielestäni kolmeen osaan. Ensimmäisellä kolmanneksella peli oli uusien naamojen myötä melkoista hakemista, mutta pisteitä kertyi nippanappa riiittävästi tulevaa menestystä varten.

Annetaan sen verran vielä siimaa muiden joukkueiden ystäville, että kyllähän Manulla oli myös kauden mittaan ihan käsittämätön tuuri loukkaantumisten suhteen. Kaksi tärkeintä miestä, eli Ronaldo ja Ferdinand taisivat olla kolmen eniten joukkueessa pelejä keränneen pelurin joukossa, ja taisivat olla vielä kaikkein tärkeimmissä peleissä olla kaikissa käytettävissä. Tätä tuuria ei kuitenkaan ole tiedossa ihan joka vuosi...

Mielestäni pelillisesti parasta oli koko kaudella kolmen ensimmäisen ottelun vauhdikas hyökkäyspeli, tulokset jäivät vain tehottoman ja kenties hätäisen viimeistelyn takia heikoiksi.

Tuuristakin voidaan olla montaa mieltä; kapteeni oli pois koko kauden, liki samoin ainoa kookas sentteri. Lisäksi ykköskärki jäi aika matalaan 25 ottelun määrään ja ykköspelintekijä 22 otteluun, siis Valioliigan aloituksia.

Niinpä voidaan ajatella, että kausi oli aika normaali loukkaantumisten ja poissaolojen suhteen (lukuun ottamatta ehkä keskuspuolustusta, joka keräsi vammansa jo edellisenä keväänä), eikä ensi kaudesta voine odottaa juuri pahempaa. Krooniset loukkaantujat (Saha, Neville) on toki otettava huomioon korvaajia mietittäessä.
Kyykky

Poissa Poissa


Vastaus #5016 : 24.05.2008 klo 08:02:17

Pelaajista:


Erinomaiset arviot, joista ainoastaan Hargreavesin kohdalla olen jonkin verran eri linjoilla. Kaikkiaan mainioita pointteja, joihin ei löydy lisättävää kaivamallakaan.
Phizza

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Paul Scholes


Vastaus #5017 : 24.05.2008 klo 10:43:09

Kesän ensimmäiset siirrot tapahtuivat ressujen puolella. Tom Heaton lähti ensi kauden kattavalla lainalle Cardiffiin (hyvä Pencks, toimi kirittäjänä Unitedin nelosveskarille!), ja Kieran Lee lähti pysyvällä siirrolla Oldhamiin. Heatonin tulevaisuus on kyllä mielenkiintoinen, kun hän kuitenkin kuuluu Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen, vaikka pelaa pelkkiä ressumatseja Unitedissa. Eiköhän hänen kohdalla tehdä pysyviä ratkaisuja ensi kesänä, eikä Cardiff olisi varmasti niitä huonoimpia vaihtoehtoja, jos ensi kausi vain sujuu hyvin.
Noble Savage

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Karjalahden Ihme


Vastaus #5018 : 24.05.2008 klo 11:00:18

Sharpelta hyvä kausianalyysi.  Ylos

Fletcherin pitäisin ehdottomasti joukkueessa. Väsymätön työmyyrä, joka pystyy pelaamaan tarvittaessa kovaakin, ilman jatkuvia scholesmaisia rikkeitä. Ja ottaen huomioon sen, ettei Paulilla ole enää vuositolkulla aikaa (enemmänkin taitaa olla ensi vuosi tai maksimissaan sitä seuraava), on Fletcherin osakkeet nousussa. Neljä miestä keskustan kahdelle tai kolmelle paikalle, riippuen Fergien taktiikasta, on minimimäärä kun kaudessa on näin monta peliä. Nyt Fletch on se viides, mutta nousee neljän joukkoon Scholesin astuessa taaemmas. On omissa silmissä aina oikeuttanut paikkansa joukkueessa.

Nanin kausi oli kutakuinkin samansuuntainen kuin Ronaldon debyytti. Satunnaisia väläytyksiä, penkkikomennuksia ja turhia hyökkäyksen pysäyttäviä neppailuja. Fergie kouli Cristianosta pelaajan, joka teki kuluvalla kaudella maajoukkue mukaanlukien 60 pelissä 50 maalia. Eiköhän Fergie saa Nanistakin irti aika paljon. Lupaava pelaaja.
Vilba

Poissa Poissa


Vastaus #5019 : 24.05.2008 klo 11:13:57

Nanin kausi oli kutakuinkin samansuuntainen kuin Ronaldon debyytti. Satunnaisia väläytyksiä, penkkikomennuksia ja turhia hyökkäyksen pysäyttäviä neppailuja. Fergie kouli Cristianosta pelaajan, joka teki kuluvalla kaudella maajoukkue mukaanlukien 60 pelissä 50 maalia. Eiköhän Fergie saa Nanistakin irti aika paljon. Lupaava pelaaja.
Toisaalta Nanihan on vain vuoden nuorempi kuin Ronaldo, joten jo ensi kaudella odottaisin kovia näyttöjä häneltä.
Noble Savage

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Karjalahden Ihme


Vastaus #5020 : 24.05.2008 klo 12:28:03

On kyllä, mutta on silti ollut Unitedissa vasta kauden. Totuttelu vie aikansa. Ensi kaudella tietenkin on lupa odottaa taas parempaa.
Zapista

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vapaa Velkua


Vastaus #5021 : 24.05.2008 klo 14:15:54

Nyt onkin hyvää aikaa suunnitella seuraavan kauden otsikointi kuntoon.

Miten olisi Manchester United 2008/09 - The Most Glorious and Venerable  Premiership Champions and
The Most Distinguished European Champions? Tuoppi
OGC

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalakapallo ja Ratko Mladic


Vastaus #5022 : 24.05.2008 klo 15:48:10

Nyt onkin hyvää aikaa suunnitella seuraavan kauden otsikointi kuntoon.

Miten olisi Manchester United 2008/09 - The Most Glorious and Venerable  Premiership Champions and
The Most Distinguished European Champions? Tuoppi

Jatkoon Ylos
Eiccu

Poissa Poissa


Vastaus #5023 : 24.05.2008 klo 15:59:50

Vilkaisin tuossa vanhoja tilastoja ja huomasin, että Ronaldo oli melkoisen lähellä tehdä seurahistoriaa liigamaalien osalta. Nykyinen ennätys, 32 liigamaalia on Dennis Violletin nimissä kaudelta 59-60. Koko kauden maaliennätys ei sen sijaan ollut ihan niin lähellä, sillä Denis Law teki yhteensä 46 maalia kaudella 63-64.

Tämän kauden jälkeen ManU on myös askelta lähempänä Liverpoolia pokaaleissa mitattuna. ManUlla on nyt 17 mestaruutta, 3 CL-voittoa, 1 cupvoittajien cup, 0 UEFA cupia, 11 FA-cupia, 1 supercup, 1 maalilmanmestaruus, 2 liigacupia ja 16 Sharity shieldiä. Liverpoolilla sen sijaan vastaavat luvut ovat 18-5-1-3-7-1-0-7-15.
Phizza

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Paul Scholes


Vastaus #5024 : 24.05.2008 klo 22:24:38

                                                         Manchester United 2007-2008 - Kaikkien aikojen joukkue?


Kesäkuu: Löytyykö YouTubesta mitään?

Upeasti sujunut 06–07 kausi sai Unitedin kannalta ikävän päätöksen FA Cupin finaalissa, mutta jo parin viikon päästä katseet oli suunnattu vahvasti tulevaan sesonkiin. Jo toukokuun lopulla seura ilmoitti hankkineensa kolme uutta pelaajaa, joiden yhteissumma nousi raporttien mukaan jopa yli 50 miljoonan punnan. Kyseessä olivat tietysti Owen Hargreaves, Nani ja Anderson. Edelliseen kesään verrattuna, jolloin David Gillin lupaukset uusista pelaajista olivat jääneet pelkäksi puheeksi, tunnelma United-fanien keskuudessa oli aivan toista luokkaa. Hargreavesin hankinta herätti ehkä eniten keskustelua juuri sen takia, että mielipiteet hänen tasostaan ja tarpeellisuudestaan jakoivat mielipiteet aika vahvasti. Nanista ja Andersonista ei kukaan tiennyt oikeastaan mitään, mutta kun pelaaja tulee Brasiliasta tai Portugalista, niin ei kai hän voi omata huonoa kosketusta palloon?


Heinäkuu: Keltanokka-Keanoa viedään…

Edelliseen kysymykseen saimme osaltaan vastauksen kesä-heinäkuun vaihteessa pelatussa Copa Americassa. Andersonin esitykset jakoivat tälläkin forumilla vahvasti mielipiteet. Laiskalta ja hitaaltahan poika näytti, mutta toiveikkaimmat pistivät kaiken tämän kuitenkin pelituntuman ja edellisen talven jalkamurtuman piikkiin. Kyllä brassi vielä näyttäisi…

Ei Aasiaan. Nämä olivat ainakin omat fiilikseni, kun seura ilmoitti kohteensa kesän kiertueelle. Tuskin kukaan on kovinkaan vakuuttunut puheista, että joukkue saisi optimaalisen valmistautumisen kauteen reissaamalla ympäri Aasiaa ja pelaamalla pelejä League One –tasoisia porukoita vastaan. No, kyllähän kiertue tarjosi ainakin upeita maaleja, ja saimme myös nähdä ensivilauksen uudesta portugalilaishankinnasta, Nanista, joka teki pari hienoa osumaa ensimmäisissä peleissään. Valmennusjohto ja etenkin Sir Alex Ferguson ei sen sijaan pitänyt Nanin maalituuletuksista, ja nuori taituri sai kokea hiustenkuivaajan voiman ensimmäistä, mutta ei taatusti viimeistä, kertaa United-urallaan. Hargreavesinkin kohdalla SAF sai aihetta tuskaan, kun kanukin polvi ei tuntunut kestävän pelaamista.

Kabineteissa nähtiin kuitenkin sen luokan sekamelska, ettei sen selvittämiseen tuntunut kukaan kykenevän. Kyse oli tietenkin Carlos Tevezin siirtosaagasta, joka ei tuntunut selviävän millään. West Ham halusi pitää pelaajan, ManU taas halusi hänet ostaa, pelaaja halusi siirtyä, ja pelaajan omistava firma halusi vain lisää rahaa. Lopulta homma selvisi reilun kuukauden kädenväännön jälkeen, eikä kukaan taida vielä tänäkään päivänä tietävän, kenelle United rahansa maksoi, ja minkälaisista summista puhuttiin. Se tuli kuitenkin selväksi elokuun aikana, että Carlitos siirtyi Old Traffordille kahden vuoden lainasopimuksella, ja seuralla on optio ostaa argentiinalainen kokonaan itselleen tämän jälkeen.

Mutta tottahan tällaisten investointien jälkeen pitää pistää pelaajia myös ulos, ja heinäkuussa ovea näytettiin korkean profiilin pelaajista Giuseppe Rossille ja Kieran Richardsonille. Rossin kohdalla kyse oli tosin pelaajan omasta halusta (ja Richardsonin kohdalla kaikkien halusta). United nettosi näistä pelaajista yhteensä sellaiset 12–13 miljoonaa puntaa, eikä voi kuin ihmetellä Roy Keanen halua tuhlata reilut viisi miljoonaa puntaan Richardsonin kaltaiseen keskinkertaisuuteen. Puhumattakaan United-legendan halusta ostaa joukkue täyteen entisiä ”manulaisia”.


Elokuu: Pöytähopeita ja täydellinen mahalasku

Elokuun alku oli yhtä treenipelirumbaa, kun United pelasi ensimmäisen viikon aikana kuusi harjoituspeliä, mukaan lukien voittoisan Community Shieldin Chelseaa vastaan. Siitä joukkue sai kiittää varsinaisen peliajan ainoaa maalintekijää, Ryan Giggsiä, ja rankkarikisassa kaikki kolmea vetoa torjunutta Edwin van der Saria. Kuun alussa Inter kävi nappaamassa 3-2 voiton Old Traffordilta, ja muistan kuinka täälläkin oltiin huolestuneita punaisten takalinjojen pysyvyydestä. Kuinka väärässä sitä voitiinkaan olla…

Harjoituspeleissä kolmen maalin keskiarvolla osumia paukutelleen joukkueen ongelmat liigakauden alussa löytyivätkin ironisesti hyökkäyspäästä, kun ainoastaan Paul Scholes onnistui maalinteossa ensimmäisen 270 peliminuutin aikana. Wayne Rooney mursi kolmatta kertaa urallaan jalkapöydän luun avauskierroksella Readingia vastaan, Cristiano Ronaldo sai Portsmouth-kamppailussa suoran punaisen, eikä samaisessa ottelussa debyyttinsä tehnyt Tevez pystynyt johtamaan hyökkäyspeliä ilman näitä kahta edelliskauden menestyksen takuumiestä. Tämä kolmen pelin putki päättyikin mahdollisimman surkeissa merkeissä, kun joukkue hävisi paikalliskilpailija Citylle vieraskentällä 0-1. Niin lupaavasti, lähinnä uusien hankintojen ansiosta, käyntiin lähtenyt kausi näytti kaatuvan kuin korttitalo jo ensimmäisten viikkojen aikana. Lohtua tosin antoi se, että pelillisesti kaikki kolme matsia olivat varsin hyviä Unitedilta.

Onneksi varamiehinen joukkue taisteli niukan voiton kuun viimeisessä pelissä Tottenhamia vastaan, eikä Fergusonkaan varmasti jaksanut pahemmin välittää Nanin volteista ottelun ainoan osuman jälkeen.

Seura keräsi lisää varoja kassaan myymällä Alan Smithin Newcastleen, ja täyden petturin itsestään United-kannattajien silmissä tehneen Gabriel Heinzen Real Madridiin. Summat pyörivät taas siellä 15 miljoonan punnan tuntumassa, joten aika nopeasti ylihintaisiksi kritisoitujen Nanin ja Andersonin siirtosummat oli kuitattu. Ja tuskin kukaan jäi tätä nelikkoa kaipaamaan. Omatkin kyyneleeni Rossin lähtemisen johdosta oli nopeasti pyyhitty pois, kun Tevez liittyi joukkueeseen.


Syyskuu: “Offence wins you matches, defence wins you championships”

Syyskuu oli tuloksien valossa erittäin valoisa kuukausi Unitedille, mutta pelillisesti samat nihkeät peliesitykset saivat jatkoa. ManU voitti liigassa kaikki neljä liigaotteluaan maalierolla 5-0, ja Mestarien liigan avauskierroksella kaatui Sporting vieraskentällä 1-0. Cristiano Ronaldo iski vanhaa seuraansa vastaan maalin, ja tuuletuksien sijasta Ronaldon reaktiot olivat lähinnä anteeksipyyteleviä. Tärkeintä kuitenkin oli, että joukkue oli hinannut itsensä liigassa takaisin kärkisijoille, ja voitto Chelseasta nosti selvästi joukkueen itseluottamuksen huippulukemiin.

Tämän kauden Carling Cup päättyi aika synkissä merkeissä, kun Coventry pyyhki United-junnuilla OT:n nurmikkoa osumin 2-0. Ferguson oli ottelun jälkeen erittäin pettynyt pelaajiinsa, ja suurin osa pelaajista jäi loppukaudesta ilman peliaikaa, tai lähtivät lainalle alasarjoihin.


Lokakuu: ”Anderson-son-son…”

Laulun sanat eivät ehkä olleet tiedossa vielä lokakuussa, mutta juuri loka-marraskuun esitykset antoivat faneille aihetta kehitellä laulu brassille, joka oli kovaa vauhtia nousemassa Unitedin parhaimpien pelaajien joukkoon. Ja missä roolissa! Ei suinkaan laidalla tai kärjessä, missä hänen oletettiin pelaavan, vaan keskikentän työmyyränä, joka kykenee ensinnäkin riistämään pallot vastustajalta, ja käynnistämään tämän jälkeen vastahyökkäyksen, joko omalla dynaamisella nousullaan, tai sitten tarkalla pystysyötöllään.

Juuri tällainen Andersonin pystysyöttö oli ratkaisevassa asemassa, kun Wigan kaatui kuun alussa OT:lla 4-0. Brassi oli ennen tätä pelannut yhden pelin punapaidassa, ja se debyytti päättyi vaisun esityksen jälkeen jo tauon aikana. Wigan-matsissa parin avauspelaajan loukkaantumiset kuitenkin pakottivat Fergusonin heittämään Andersonin kehiin, ja samalla alkoi maalitulva. Neljä osumaa peräkkäisissä otteluissa niin Wiganin, Aston Villan, Kiovan Dynamon kuin Boronkin verkkoon eivät tietenkään olleet nuoren brasilialaisen ansiota, mutta eivät varmasti toisaalta ihan pelkkää sattumaakaan. Jotenkin kuvaavaa olikin tälle jo ennen kautta käydylle ”vanha kaarti-uusi kaarti” puheelle, että Paul Scholes loukkasi ennen Ukrainassa pelattavaa UCL-peliä polvensa, ja näin ollen Andersonin peliaika seuraavina kuukausina kasvoi huikeasti.

Lokakuu oli siis tuloksellisesti (5 peliä, 5 voittoa maalierolla 17-4) vähintään yhtä hyvä kuukausi kuin edeltäjänsäkin, ja United oli samalla noussut liigan kärkeen. Myös UCL:ssa jatkopaikka oli kolmen voiton myötä käytännössä sinetöity.


Marraskuu: Ronaldo lämpenee...

Ronaldo oli selvästi auttanut Andersonia ja Nanin sopeutumaan Englantiin, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Omat peliesitykset olivat kuitenkin olleet hieman vaisumpia, mutta seuraavien kuukausien aikana alkoi tapahtua. Marraskuussa hän teki Unitedin kaikki kolme osumaa kolmessa liigaottelussa, William Gallas vastasi sitten siitä neljännestä. Myös kahdessa voitollisessa UCL-pelissä syntyi maali, ja toinen näistä oli voitto-osuma Sportingia vastaan viimeisen minuutin upealla vapaapotkulla. Marraskuu-tammikuu välillä Ronaldo iskikin vaatimattomat 21 maalia 16 ottelussa.

Marraskuu ei tarjonnut liigapelien osalta pahemmin riemun hetkiä, ja United keräsi vain neljä pistettä kolmesta pelistä. Kahdeksan liigavoiton putken katkaissutta Arsu-tasuria seurasi voitto Blackburnista, ja viimeisessä liigapelissä tuli kuokkaan Boltonilta. Sanomattakin on selvää, että Boltonin voitto oli sille tietysti ensimmäinen uuden managerin, Gary Megsonin, alaisuudessa.


Joulukuu: Giggsin 100. liigamaali ja voitto Anfieldilla

Joulukuu alkoi kahdella kotivoitolla Fulhamista ja Derbystä, ja Giggs saavutti jälleen yhden rajapyykin tekemällä 100. liigamaalinsa Englannin pääsarjassa. Seuraavaa liigaosumaa saatiin sitten odotellakin pitkään, mutta mihin paikkaan se osuikaan…

Mestarien liiga oli edennyt siihen vaiheeseen, että United oli varmistanut lohkovoiton ja Rooman vierailu oli viimeisellä kierroksella täysin merkityksetön peli. ManU haki 1-1 tasurin ”Ikuisesta kaupungista”, ja lohkovaiheen saldoksi jäi 16 pistettä 18 mahdollisesta.

Liigassa pelattiin kuitenkin paljon suuremmista panoksista, eikä Carlos Tevez olisi voinut säästää ensimmäistä vierasmaaliaan Unitedin paidassa parempaan paikkaan kuin Anfieldin taistoon Liverpoolia vastaan. 23. joulukuuta Merseysiden sininen leiri kävi kokeilemassa onneaan Old Traffordilla, mutta tasuri ei kelvannut ainakaan Steven Pienaarille, joka päätti kampata Giggsin rankkarialueella pari minuuttia ennen ottelun loppua. Cristiano Ronaldon henkinen kapasiteetti laitettiin monesti tällä kaudella testiin, ja Evertonia vastaan se kesti erinomaisesti. Näin ei ollut vuoden viimeisessä kamppailussa Upton Parkilla, jossa Ronaldo tykitti rankkarin 1-0 johtoasemassa ohi maalin, ja lopulta West Ham nousi tappioasemasta 2-1 voittoon.

Kuukauden yksi suurimmista puheenaiheista oli angolalaisen Manuchon siirtyminen Unitediin. Valitettavasti kookkaan kärkimiehen työlupa-asioita ei kuitenkaan saatu kuntoon, ja Afrikan mestaruusturnauksessa loistanut pelaaja siirtyi loppukaudeksi lainalle Panathinaikosiin. Hankinta herätti forumisteissakin lähinnä hilpeyttä, mutta Afrikan kisat osoittivat pelaajassa olevan potentiaaliakin. Tulevaisuus tietenkin vasta näyttää, onko hänestä uudeksi tähdeksi Manchesterissa…


Tammikuu: Tutit, ilmapallot ja Aasian reissu vol. 2

Tammikuu oli tuloksellisesti Unitedille täydellinen: kuusi voittoa kuudesta pelistä, ja ainoastaan yksi pallo omiin. Tevez juhlisti voittomaaliaan Birminghamia vastaan tutin kera, ja seuraavalla kierroksella Ronaldo iski uransa ensimmäisen hattutempun Newcastlen verkkoon. Myös Reading ja Portsmouth saivat kyytiä liigassa, ja Unitedin mestaruusjuna näytti kiristävän tahtia. Fantastinen uutinen oli myös Paul Scholesin paluu Pompey-otteluun, ja Scholesy näytti löytävän pelivireen välittömästi. Ronaldo kuitenkin varasti jälleen kerran show’n aivan uskomattomalla vaparimaalillaan, jonka United-fanit äänestivät ansaitusti kauden hienoimmaksi osumaksi.

Tammikuussa potkaistiin tietysti käyntiin myös FA Cup, ja United selvitti tiensä viidennelle kierrokselle pudottamalla Aston Villan ja Tottenhamin. Samalla Man City venytti kannutonta ajanjaksoa 32 vuoteen putoamalla cupista Sheffield Unitedille, ja tappion syyksi nostettiin kentällä olleet ilmapallot…

Reading-voiton jälkeen United suunnisti suoraan Saudi-Arabiaan pelaamaan Al-Hilalia vastaan näytösottelun. Matsi päättyi uskomattomien tuomaripäätöksien myötä saudiarabialaisten 3-2 voittoon, ja vaikka valmennusjohto kovasti reissun hyötyjä kovasti kehuikin, niin monien silmiin se näytti täysin turhalta lisärasitukselta.


Helmikuu: Münchenin tragedian 50. vuosipäivä

Helmikuussa muisteltiin Münchenin lento-onnettomuutta ja siinä menehtyneitä ihmisiä. Tietenkin muisto-ottelun vastustajaksi osui juuri Manchester City. Epäilyistä huolimatta sinisten fanit esiintyivät edukseen, mutta samaa ei voi sanoa kotijoukkueesta. City haki 2-1 voiton Old Traffordilta, ja mestaruus näytti olevan matkalla Lontooseen. Arsene Wenger oli saanut joukkueensa pelaamaan loistavasti, ja Arsenal tuntui pysäyttämättömältä. Ero oli sarjan kärjessä viisi pistettä, ja muistan hyvin sanoneeni itsekin, että jos Newcastle ei kaatuisi kuun viimeisessä pelissä, voi mestaruudelle heittää hyvästit. No, Arsenal kompasteli ja Unitedin lyötyä Harakat 5-1, näytti mestaruuden uusiminen jälleen mahdolliselta. ManU myös pudotti Arsenalin FA Cupista 4-0 murskavoitolla, eikä vierasjoukkue voittanut tämän jälkeen peliäkään kotimaisilla kentillä puoleentoista kuukauteen.

Mestarien liigan neljännesvälierissä Unitedin vastustajaksi arvottiin Lyon. Tevezin loppuhetkien maalilla United haki tärkeän 1-1 tasapelin Ranskasta, joka antoi manchesterilaisille erinomaiset lähtökohdat toiseen osaan.


Maaliskuu: Ulos FA Cupista, jatkoon UCL:ssa

Unitedin puolustuspeli ja sen pitävyys tuntui kulkevan tasaisissa sykleissä, ja maaliskuu oli jälleen hyvä kuukausi maalivahdeille. Seitsemän peliä, eikä yhtään palloa selän taakse. Ainoa päästetty maali merkattiin Rio Ferdinandin nimiin, hän kun joutui tolppien väliin FA Cupissa Portsmouthia vastaan Tomasz Kuszczakin saatua punaisen kortin. Ferdinand ei rankkarivetoon ylettynyt, ja näin Unitedin tie nousi toisessakin kotimaisessa cup-kilpailussa pystyyn.

Liigassa tahti ei olisi voinut olla parempi, ja saldoksi jäi viisi voittoa maalierolla 13–0. Ben Foster ”joutui” tekemään debyyttinsä van der Sarin loukkaantumisen ja Kuszczakin pelikiellon takia, ja Foster ei pettänyt Fergusonin luottamusta joukkueen voittaessa sarjajumbo Derbyn nihkeästi 1-0. Hargreaves, Park ja Brown avasivat maaliskuun aikana maalitilinsä, Brownin osuman ollessa voittomaali Liverpoolia vastaan. Cristiano Ronaldo rikkoi George Bestin keskikenttäpelaajien maaliennätyksen (32 maalia), ja tämä tietysti synnytti väistämättä vertailut näiden kahden fantastisen jalkapalloilijan välillä.

Mestarien liigassa Ronaldo upotti maalillaan Lyonin, ja näin United eteni Mestarien liigan puolivälieriin, jossa vastaan ”arvottiin” AS Roma.


Huhtikuu: Panokset kovenevat

Ilman Francesco Tottia pelannut Roma kaatuikin yllättävän kevyesti, ja ottelupari ratkesi oikeastaan jo ensimmäisessä osassa, kun United haki Roomasta 2-0 vierasvoiton. Toinen osa kääntyi Unitedille Tevezin osumalla 1-0. Välierissä vastaan asettunut Barcelona tarjosikin manchesterilaisille jo selvästi paremman vastuksen, eikä Blaugrana kaukana finaalipaikasta ollutkaan. ManU kuitenkin eteni Moskovassa pelattavaan loppuotteluun Paul Scholesin loistavalla kaukolaukauksella.

Liigassa homma ei sitten toiminutkaan ihan odotettuun tapaan, tosin jotkut osasivat hyytymistä pessimistisissä veikkauksissaan povata. Kuukauden ainoa kotimatsi päättyi sentään punaisten voittoon kun Arsenal kaatui niukasti 2-1, mutta vieraissa kolmesta pelistä saldoksi jäi kaksi tasuria ja tappio Chelsealle. Tämä tulos tiesi sitä, että ManU johti liigaa ainoastaan maalieron turvin, kun kaksi kierrosta oli pelaamatta. Kuinka tärkeä se Carlos Tevezin viime hetken tasoitus edellisenä viikonloppuna olikaan…

Sairastupakin alkoi viime kauden tapaan taas täyttyä sopivasti kauden ratkaisuhetkillä, kun tärkeimmistä pelaajista putoilivat vuorollaan Vidic, Ferdinand ja Rooney. Onneksi koko kolmikko saataisiin vielä kuntoon ennen toukokuun ratkaisupelejä.

Gary Neville teki paluun kentille reilun vuoden poissaolon jälkeen, kun hän tuli vaihtopenkiltä OT:n nurmelle viimeisiksi minuuteiksi AS Romaa vastaan. Pelipaikka oli keskikentän keskusta ja kosketuksia palloon ei tainnut tulla paria enempää, mutta se tuskin ketään haittasi.


Punainen Toukokuu: Kohtalolla näppinsä pelissä?

Koitti toukokuun ensimmäinen viikonloppu, ja paineet olivat United-leirissä varmasti kovat. West Ham oli hakenut edellisellä kaudella 1-0 voiton Old Traffordilta ManU:n viimeisessä kotipelissä, ja nyt edessä vastaava tilanne. Cristiano Ronaldo nousi kotijoukkueen sankariksi kahdella aikaisella maalillaan, ja edes Nanin tyhmä punainen kortti ei estänyt kotijoukkueen selvää 4-1 voittoa.

Chelsean voittaessa oman pelinsä tilanne oli harvinaisen selvä molemmille osapuolille. Unitedille riitti viimeisellä kierroksella voitto Wiganista varmistaakseen mestaruuden, kun taas Chelsean piti joko takoa krikettilukemat taululle Boltonia vastaan, tai toivoa yllätystä JJB:ltä. Puheet Wiganin ”sopupelistä” Steve Brucen alaisuudessa eivät lopulta voineet olla kauempana totuudesta, kun kotijoukkue lähti todella taistelevalla ja terävällä ilmeellä liikkeelle. Ronaldon rankkari vei Unitedin kuitenkin tauolle johtoasemassa, samalla kun Chelsea tuskaili maalittomassa tilanteessa Boltonia vastaan. Andriy Shevchenkon toisen jakson vapauttava maali lisäsi paineita United-leirissä, mutta lopulta joukkueen konkari Ryan Giggs tuli penkiltä ensin rikkomaan Sir Bobby Charltonin otteluennätyksen, ja kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua lopetti niin Chelsean kuin Wiganinkin pyristelyt kylmällä sijoituksella etualakulmaan. ManU:n mestaruusjuhlat käynnistyivät samalla hetkellä, ja Giggsin osuman myötä kiinnostuksensa menettänyt Chelsea taipui lopulta tasuriin omassa pelissään.

Näin ollen liigan parhaasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä, United kun voitti eniten otteluita (27), teki eniten (80) ja päästi vähiten (22) maaleja, ja mikä ratkaisevinta, keräsi eniten pisteitä (87) kuin mikään muu liigajoukkue kaudella 2007–2008.

10 päivän pitkä odotus päättyi Mestarien liigan finaaliin, Moskovan ikimuistoiseen iltaan. Manchester United ja Chelsea kohtasivat toisensa finaalissa, joka oli ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa kahden englantilaisjoukkueen välinen mittelö.

Cristiano Ronaldo vei puskullaan Unitedin johtoon vajaan puolen tunnin pelin jälkeen, mutta Frank Lampard tasoitti aivan ensimmäisen puoliajan lopussa. Toisella jaksolla Didier Drogba laukoi pallon tolppaan, ja kun vielä Lampard kolisteli jatkoajalla ylärimaa, hiipi omaan mieleeni muistot keväästä 1999. Mehmet Scholl osui silloin chipillään tolppaan, ja Carsten Jancker saksipotkullaan ylärimaan. Toistaisiko historia itseään?

Rangaistuspotkuissa molempien joukkueiden kaksi ensimmäistä vetäjää pistivät pallot tyylillä verkkoon. 42 osumaa Unitedille tällä kaudella tehnyt Ronaldo epäonnistui seuraavalla kierroksella, ja kun Chelsean kaksi seuraavaa vetäjää onnistui, alkoi tuntua siltä, että tämä upea kausi päättyisi lopulta sinisiin mestaruusjuhliin. Kohtalo taisi kuitenkin tässä vaiheessa astua mukaan peliin, ja kun John Terry laukoi pallon tolppaan, oli Unitedilla jälleen henkinen yliote. Anderson ja Kalou pistivät pallot seuraavaksi varmasti verkkoon, ja mentiin seitsemänsiin laukojiin. Ja kukapas muukaan kuin Ryan Giggs asettuisi laukomaan ratkaisevaa rankkaria. Tyylikäs sijoitus oikeaan alakulmaan, ja kun van der Sar torjui Chelsean yrityksen, olivat mestaruusjuhlat valmiina alkamaan.



Pelaaja-arviot:

Pelaaja-arvioissa olen huomioinut jokaisen virallisessa ottelussa esiintyneen pelaajan tältä kaudelta. Tarkoituksena olisi tarkastella mennyttä kautta ja luoda katsaus tulevaisuuteen jokaisen pelaajan osalta. Ja arvosanathan (edellytyksenä 10 ottelua) ovat aina mielipidekysymyksiä, yritänkin suhteuttaa niitä siihen, miten suuressa ja ratkaisevassa roolissa pelaaja pelasi, ja etenkin sitä kuinka hyvin esitykset vastasivat sitä ”omaa korkeinta” tasoa:

Maalivahdit:

#1 Edwin van der Sar, aloitti(vaihdosta sisään) 44(0) ottelua, 0+0, 3 keltaista/0 punaista

Arvio: Jotkut varmasti kyseenalaistivat kauden alussa 36-vuotiaan hollantilaismaalivahdin nykytason, ja sen olisiko van der Sarista enää venymään huipputorjuntoihin ratkaisevilla hetkillä. No, van der Sarin kautta kuvaa ehkä parhaiten se, että mies ratkaisi rankkaritorjunnoillaan voiton Unitedille niin kauden avausottelussa kuin päätösottelussakin. Van der Sarin tärkein anti Unitedille on ehkä kuitenkin tasaisen varma suorittaminen, johon yhdistyy hyvä puolustuksen johtaminen ja organisointi, hyvä jalalla pelaaminen, sekä tietysti varma maalivahtipelaaminen. Kevättalvella alkoivat paikat sitten hajota, ja etenkin nivusten kanssa oli ongelmaa, mutta ratkaisupeleihin vdS kuitenkin parsittiin aina kasaan, ja esitykset olivat pääosin totutun varmoja. Montaa palloa ManU:n verkkoon ei tehty van der Sarin virheiden seurauksena, ja vaikka ihan paraatipelastuksia ei välttämättä nähty, niin puolustus pystyi luottamaan hollantilaiseen jokaisessa tilanteessa. 8 1/2

Tulevaisuus: van der Sar teki joulukuussa yhden vuoden jatkosopimuksen, joka pitää veskarin seurassa ensi kauden loppuun asti. Kesällä pelattavissa EM-kisoissa Edwin jättää jäähyväiset orankipaidalle, ja tämäkin varmasti auttaa häntä tulevalla sesongilla, etenkin kun loukkaantumistilanne ei ole ollut optimaalisin mahdollinen. En sulkisi täysin ulos mahdollisuutta Edwinin paluusta Hollantiin, esimerkiksi Ajaxiin, mutta uskoisin hänen jatkavan vielä tulevan kauden Unitedin paidassa. Peliaika voi jakaantua enemmän muidenkin maalivahtien kesken, mutta ratkaisupeleissä hollantilaiseen luotetaan jatkossakin.


#12 Ben Foster, 1, 0+0, 0/0

Arvio: Fosterin päätavoite viime kesän polvileikkauksen jälkeen oli varmasti saada polvi täyteen pelikuntoon, ja pelata loppukausi joko reserveissä tai lainalla. Van der Sarin loukkaantumisen ja Kuszczakin pelikiellon takia Fosterille kuitenkin avautui paikka debyytille Derbyä vastaan vieraissa, ja hän vastasi huutoon tekemällä pari loistopelastusta 1-0 voitossa. Tätä ennen hänellä taisi olla takanaan ainoastaan yksi ressupeli. Loppukaudella peliaika jäi vähiin jo siitäkin syystä, että hän ei ollut edustuskelpoinen europeleissä, ja näin ollen Kuszczak sai kaikki minuutit pelikunnon hiomiseen, mitkä van der Sarilta jäi pelaamatta.

Tulevaisuus: Todella vaikea on sanoa, mitä Fosterin tuleva kausi pitää sisällään. Itse veikkaisin lainapestiä joko toiseen Valioliigaseuraan tai sitten Championshipiin. Itse en pidä Fosteria minään erityisen loistavana maalivahtina, mutta Ferguson selvästi arvostaa englantilaisen kyvyt korkealle, ja voi olla että van der Sarin lähdön jälkeen Foster saa todellisen näyttöpaikan.


#29 Tomasz Kuszczak, 12(4), 0+0, 0/1

Arvio: Toisin kuin moni muu, itse pidän polakkia ihan hyvänä kakkosveskana, eikä hänen nimi avauskokoonpanossa herätä automaattisesti pelonsekaisia tunteita. Päättyneellä kaudella hän pelasi reilussa 15 matsissa, ja se alkaa kyllä olla aika maksimimäärä Kuszczakin tasoiselle maalivahdille, taso kun ei vakituiseksi kassariksi riitä millään. Jalalla pelaaminen on useimmiten erittäin epävarmaa, samoin kuin keskityspallojen poimiminen. Ei United tällä kaudella Kuszczakiin varsinaisesti kaatunut yhdessäkään pelissä, toki punainen Portsmouthia vastaan oli ratkaiseva tapahtuma. 7+

Tulevaisuus: Kuszczak on nimenomaan erinomainen torjuja, mutta muut osa-alueet eivät kanna tästä enää pidemmälle. Polakki seuraa todennäköisesti Carrollin jalanjäljillä, jos hänelle joskus annetaan ykkösmaalivahdin vastuu. Huippupelastuksia varmasti näkisimme, mutta esitykset eivät todennäköisesti olisi riittävän tasaisia ja vakuuttavia. Jalalla pelaaminen ja suhteellisen hasardimaiset keskityspalloihin lähdöt eivät varmasti ole jääneet huomaamatta valmennusjohdoltakaan, ja voi olla että Kuszczakin ura Unitedissa tulee tiensä päähän 1-2 vuoden sisällä. Jatkaa kuitenkin ainakin ensi kauden seurassa.


Yhteenveto: Maalivahtiosasto on ollut kunnossa siitä lähtien, kun van der Sar saapui seuraan. Sitä ennen ManU:n maalilla kävi jos jonkinlaista kokelasta vaihtelevin, mutta lähinnä heikoin, tuloksin. Edwinin ikä ja tällä kaudella lisääntyneet vammat alkavat kuitenkin nousta jo ongelmaksi, ja sanoisinkin, että jos joku Buffon tai vastaava olisi jossain vaiheessa markkinoilla, niin harkitsisin erittäin vakavasti uuden ja jo tasonsa osoittaneen huippuveskan hankintaa. Kuszczakilla en näe olevan mitään saumoja nousta Unitedin ykköseksi, ja Fosterinkin kohdalla kysymysmerkkejä on kosolti ilmassa. Hänellä on kuitenkin periaatteessa ominaisuudet kohdillaan, ja vaikuttaa myös erittäin tervepäiseltä ja henkisesti vahvalta kaverilta.


Puolustajat:

#2 Gary Neville, 0(1), 0+0, 0/0

Arvio: Nevillen kausi oli todella hankala. Edellisen kauden nilkkavamma leikattiin kesällä, mutta sen jälkeen alkoivat ongelmat pohkeen ja ties minkä muun paikan kanssa. Kapteenin toipuminen herätti fanien keskuudessa tunteita laidasta laitaan, ja moni luopui jo toivosta nähdä Neville enää kentillä. Hän kuitenkin teki parikin ”comebackia” ressuissa, ja vihdoin myös ykkösjoukkueessa Mestarien Liigan ottelussa AS Romaa vastaan. Viimeiset kuukaudet mies taisikin olla ihan hyvässä kunnossa, mutta peliaikaa oli mahdoton löytää huipputärkeiden pelien keskellä, etenkin kun paikkaajat pelasivat hyvällä tasolla, ja Nevillen oma pelikunto ja taso olivat suuria arvoituksia. Loppukauden mestaruusjuhlissa Neville oli mukana, ja jotenkin ilmeestä paistoi lähinnä ylpeys muiden pelaajien saavutuksien johdosta, kuin että olisi ollut itse pettynyt missattuaan lähes koko sesongin.

Tulevaisuus: Mitä vain voi tapahtua tulevana kesänä. Neville voi tehdä paluun, kuten SAF on ilmoittanutkin, ja viedä vakituisen paikan taas avauksessa, mutta toisaalta mieleen tulee myös Solskjaerin lopettaminen vuoden takaa. Silloinkin kaiken piti olla ”kunnossa”, mutta pelaaja kuitenkin itse lopulta totesi, että pelaaminen ei ole enää sen arvoista, että kannattaisi riskeerata terveys yhden kauden takia. Omat toiveeni Nevillen kunnossa pysymisestä ovat tällä hetkellä vahvat, enemmänkin mietityttää se, kuinka paljon hänen tasonsa on päässyt putoamaan reilun vuoden poissaolon aikana, etenkin kun kyseessä on reippaasti päälle 30-vuotias pelaaja.


#3 Patrice Evra, 48, 0+3, 7/0

Arvio: Loistokausi ranskalaiselta. Evra vastasi selvästi huutoon, kun Heinze pistettiin viime kesänä pihalle, joka samalla tarkoitti patongille lisää peliaikaa. Yhteispeli Ronaldon kanssa toimi välillä kuin ajatus, ja vaikka tehot hyökkäyspäässä jäivät lopulta melko heikoiksi, tarjosi Evra todella loistavan hyökkäysvaihtoehdon vasemmalta laidalta. Hän petrasi myös puolustuspelaamistaan, ja vaikka ajoittain hänelle tulee ihmeellisiä nukahduksia ja löysäilyjä, niin tuolla hyökkäystarmokkuudella Patricen antama panos puolustuspäähän on minusta varsin tyydyttävä. Ja pääsipähän Evrakin vihdoin käsiksi UCL-kannuun, Monacon kanssa kun tie tyssäsi finaalissa keväällä 2004 Porton osoittauduttua liian kovaksi palaksi. Evra pelasi kauden alussa myös keskikentän laidalla, mutta tuo (pakon edessä) tehty kokeilu ei kyllä toiminut. Hänen nousunsa ei päässeet samalla lailla oikeuksiinsa, ja onneksi hänet palautettiin parin pelin jälkeen takaisin laitapakiksi, jossa hän oli ehdottomasti koko Euroopan parhaimmistoa. 9

Tulevaisuus: Jatko on Evran kohdalla vielä auki. Sopimusta on vuosi jäljellä, ja vaikka uutta pahvia on kohta uumoiltu vuoden päivät, ei ranskalaisen nimmaria näy vieläkään paperissa. Ideaalitilanne olisi tietenkin se, että Mestarien liigan voittohuumassa Evra pistäisi nimensä paperiin ennen arvokisoja, joiden aikana pelaajien pää saattaa tunnetusti hieman sekoittua, mitä tulee näihin siirtoasioihin. Oma luottoni on kuitenkin kova Evran jäämisen suhteen, mies selvästi rakastaa pelaamista Unitedin paidassa, ja nauttiihan hän myös jonkinlaista kulttiasemaa fanien keskuudessa.


#5 Rio Ferdinand, 51, 3+1, 6/0

Arvio: Tällä kaudella Rio nosti tasonsa aivan sinne huippulukemiin, ja johti puolustusta kuten aivan maailmanluokan topparin kuuluukin. Hänen puuttumisensa näkyi välittömästi takalinjoilla, ja jos Cristiano Ronaldon lisäksi pitäisi nostaa yksi pelaaja ylitse muiden, olisi se ehdottomasti Ferdinand. Aiempien vuosien hölmöilyt kentän ulkopuolella on taaksejäänyttä elämää, ja kentän puolella Rio on joukkueen henkinen johtaja, josta osoituksena kapteeninnauha käsivarressaan Nevillen ollessa koko kauden sivussa. Maalejakin syntyi muutama, mutta tärkeintä on ollut se, kuinka monta osumaa Ferdinand on estänyt omassa päädyssä. Virheitä tulee toki kaikille, mutta täytyy rehellisesti sanoa, etten nähnyt tällä kaudella yhtä vakuuttavaa topparia koko Euroopassa kuin Rio Ferdinand. 9 1/2

Tulevaisuus: Pari viikkoa sitten allekirjoitettu sopimus, joka ulottuu kesään 2013 asti, tietää pitkälti sitä, että Rio viettää uransa parhaat vuodet ManU:ssa. Itsehän toppari on todennut, että haluaisi päättää uransa punapaidassa, ja tulevaisuuden kannalta ainoa kysymys onkin siis se, pystyykö hän pitämään tasonsa yhtä korkeana seuraavillakin kausilla. Ikää Ferdinandilla alkaa olla 30 vuotta, joten hyviä vuosia on vielä paljon jäljellä, jos paikat vain pysyvät ehjinä.


#6 Wes Brown, 48(4), 1+5, 8/0

Arvio: Nevillen loukkaantuessa kaikkia varmasti mietitytti, että kuka kipparin nyt korvaisi? Kovan luokan hankinta oli jossain määrin poissa laskuista, SAF kun halusi pitää Nevillelle paikka auki nopean toipumisen toivossa. No, Brownille oikean pakin paikka lankesi, ja lopulta hän pelasikin eniten otteluita koko joukkueesta. Ainostaan Rio Ferdinand ylsi samalle kymmenluvulle Wesin kanssa. Ja kyllähän esityksetkin olivat odotuksiin nähden hyviä, jollei jopa erinomaisia, etenkin hyökkäyspäässä homma alkoi pelipaikkaan tottumisen myötä luistaa. Ei Brownilta toki mitään uskomattomia pallollisia nousuja nähty, mutta tärkeintä oli lähinnä saada keskityksiin jotain ideaa. Ja hieno näyte kehityksestä nähtiin Mestarien liigan finaalissa, kun Brown vippasi huonommalla jalallaan nappikeson suoraan Ronaldon otsaan, josta syntyi finaalin avausmaali. Puolustaahan Brown osaa, vaikka välillä innostuukin keskittymään liikaa vastustajien telomiseen kuin itse pelivälineeseen. 8+

Tulevaisuus: Käytännössä koko ikänsä Unitedissa viettänyt oman kylän poika varmisti jäämisensä pitkän vatvomisen ja vääntämisen jälkeen. Sopimus on myös hänellä viisivuotinen, ja eiköhän myös Brownilla ole tarkoitus lopettaa uransa ManU:n paidassa. Toinen asia onkin sitten se, miten paljon peliaikaa on luvassa tulevalla kaudella, jos a) Neville saa itsensä vanhaan iskuun, tai b) United hankkii kovan nimen oikean pakin tontille. Toisaalta taas Piquen todennäköinen lähteminen toisi lisäminuutteja Brownille topparin tontilla, joten eiköhän sitä peliaikaa tipu myös tulevaisuudessa.


#15 Nemanja Vidic, 45, 1+1, 6/0

Arvio: Vidic jatkoi oikeastaan täysin samalla tasolla kuin edellisellä kaudellakin. Täysin suvereeni ilmassa lähes joka matsissa, ja Rion kanssa yhteispeli toimi erinomaisesti. Maaleja olisi saanut syntyä vähän enemmän, mutta pääasia että puolustuspäässä homma toimi. Vida kärsi keväällä polvivammasta ja parista aivotärähdyksestä, mutta serbi palasi kuitenkin kauden viimeisiin peleihin ja oli erinomainen. United pystyi kuitenkin paikkaamaan hänen poissaolonsa aika hyvin, ja Vidicin ollessa sivussa Mestarien liigan molemmista välieräotteluista, Brown pelasi hänen tilalleen loistavasti. Serbin puuttuminen ei näy takalinjoilla yhtä pahasti kuin Rion, mutta kyllä Vidickin lukeutuu Unitedin avainpelaajiin, ja hänelle kuuluu suuri kiitos koko liigan alhaisimmasta päästettyjen maalien määrästä. 9-

Tulevaisuus: Myös Vidic teki kauden aikana uuden sopimuksen, joka kattaa vielä seuraavat neljä kautta. Serbi pysyy siis Unitedissa varmasti, joka on tietysti tärkeä asia puolustuksen toimivuuden kannalta. Viime vuosina on nähty, kuinka tärkeää joukkueelle on, että puolustus ja etenkin topparipari pysyy samana ottelusta toiseen.


#19 Gerard Pique, 9(4), 2+1, 1/0

Arvio: Piquen minuutit jäivät lopulta aika vähiin, ja etenkin Boltonia vastaan tapahtuneen räikeän virheen jälkeen Pique kulutti lähinnä Old Traffordin katsomon istuinta. Olihan hänellä toki jotain loukkaantumisiakin, mutta olisi peliaikaa enemmän tullut, jos Ferguson todella uskoisi Piquen murtautumiseen jopa avauskokoonpanoon asti. Ressuissa esitykset olivat aika vaihtelevia, välillä Pique oli täysin suvereeni, mutta mahtui väliin niitä töppäilyjäkin. Jotenkin näytti myös, että topparille oli liikakilojakin kertynyt talven aikana. Kauden tähtihetkiksi jäivät puskumaalit Dynamon ja Roman verkkoon. Keväällä Vidicin loukkaannuttua Pique pääsi avaukseen tärkeässä pelissä Arsenalia vastaan, ja pelasi varsin hyvin. Tämä nostatti omaakin uskoani Piquen kehityksestä, mutta sen jälkeen minuutit jäivät minimiin, eikä hän saanut liigassa mitaliin vaadittavaa 10 ottelua täyteen. No, eiköhän hänelle kuitenkin mitali lopulta annettu ”erikoisluvalla”, aivan kuten Kuszczakillekin. 7

Tulevaisuus: Siirto Barcaan näyttää erittäin todennäköiseltä, joten eiköhän Pique palaa Kataloniaan muutaman vuoden Englannin reissun jälkeen. Siirtosummaksi on muodostumassa tuollaiset viisi miljoonaa puntaa, joka vaikuttaa ihan sopivalta hinnalta näyttöihin nähden, etenkin kun ottaa huomioon, että sopimusta on ManU:n kanssa jäljellä vain yksi vuosi. Kyllähän Piquella potentiaalia on, ja ihan mahdollista on hänen nouseminen ihan Barcan avaukseen asti, joka olisi tietenkin hieno asia.


#22 John O’Shea, 17(21), 0+1, 1/0

Arvio: O’Shea pelasi taas kauden aikana varmasti jokaisella pelipaikalla, avauskierroksella jopa kärkimiehenä, mutta peliaika vähentyi taas aiemmasta kaudesta. Taso ei vain tahdo riittää oikein millekään tontille, ja peliaikaakin tuli lähinnä ennalta helpommissa peleissä ja silloinkin lähinnä vain vaihtoehtojen vähyyden takia. Penkiltä hän tuo usein varmuutta keskikentän pohjalle, ja onhan O’Shea ihan käyttökelpoinen pelaaja, mutta ura lupasi kyllä paljon enemmän nuorelle irkulle silloin kaudella 02-03, kun Big John nousi rakettimaisesti liigan laitapakkieliittiin. Maalejakaan ei syntynyt tällä kaudella edellisen kauden malliin. 7

Tulevaisuus: On todella vaikea nähdä O’Shealle mitään varsinaista roolia joukkueessa. Hänen monipuolisuutensa on hyvä asia joukkueelle, mutta tavallaan huono asia hänelle itselleen, kun pelipaikka vaihtuu oikeastaan pelistä toiseen. Keväälläkin hän pelasi muutaman viikon sisällä ensin laitapakkina, sitten topparina ja seuraavaksi keskikentän keskellä. Big John teki uuden reilun neljän vuoden jatkosopimuksen viime syksynä, joten luulisi hänen pysyvän seurassa vielä pari vuotta, enkä itse toivoisikaan hänen lähtevän muualle, varsin tervepäinen ja rento tyyppi kun vaikuttaa olevan. Selänpesijäosastoahan O’Shea edustaa puhtaimmillaan, mutta minusta on ihan hyvä asia, että joukkueessa on pari omaa kasvattia, jotka pystyvät tarpeen tullen pelaaman ihan kohtalaisen hyvällä tasolla. Peliaika saattaa jopa hieman kasvaa jos puolustuksesta lähtee Pique ja Silvestre ulos, ja jos United ei hanki heidän tilalleen ketään.


#23 Jonny Evans, 2(1), 0+0, 0/0

Arvio: Evans pelasi vain pari matsia, joten vaikea tehdä mitään varsinaista arviota hänen kaudestaan. Hän selvisi hienosti testistä vierasottelussa AS Romaa ja Francesco Tottia vastaan, joka kyllä lupailee ihan hyvää tulevaisuutta Evansille. Kentän ulkopuoliset ongelmat haittasivat varmasti Evansin keskittymistä jalkapalloon, mutta ne ovat onneksi taaksejäänyttä elämää. Sunderlandissa kausi meni tietääkseni ihan mukavissa merkeissä, kevätkaudella liigapelejäkin kertyi 16 kappaletta.

Tulevaisuus: Roy Keane on kehunut Evansia vuolaasti, ja on myös sanonut ettei usko Unitedin haluavan luopua lupaavasta topparistaan. Muutkin seurat, kuten Newcastle, ovat ilmeisesti osoittaneet kiinnostusta, mutta itse veikkaan Jonnyn saavan jonkinlaisen mahdollisuuden ensi kaudella ManU:ssa, etenkin jos puolustuksesta lähtee pari pelaajaa muualle.


#25 Danny Simpson, 4(4), 0+1, 0/0

Arvio: Simpson sai yllättävänkin paljon peliaikaa keväällä, ja pelasikin muutamissa peleissä hyvin. Mieleen jäi etenkin hyvät otteet Newcastlea ja Wigania vastaan, joista jälkimmäisessä Simpson tarjosi hienon keskityksen Rooneyn osumaan. Mestarien liigassa Simpson pääsi kahdesti aloitukseen, ja Valioliigassakin kerran. Everton-kamppailu meni tosin Simpsonilta aika heikosti ja vaihtopenkki kutsui jo tauolla. Keväällä laitapakki siirtyi lainalle Ipswichiin, mutta se pesti ei mennyt pelillisesti ihan suunnitelmien mukaan. Minuutteja ja kokemusta kuitenkin kertyi, kun peliaikaa ei olisi kuitenkaan ollut luvassa Unitedissa kevään ratkaisupeleissä.

Tulevaisuus: Uskoisin Simpsonin lähtevän pysyvästi muualle joko tänä tai seuraavana kesänä, sillä on hankala nähdä hänelle roolia nykyjoukkueessa, etenkin jos uusia puolustajia saapuu Old Traffordille. Hän teki kuitenkin uuden sopimuksen viime kesänä, ja sitä on jäljellä vielä kaksi vuotta, joten kyllä Simpsonista voisi pari miljoonaa hyvinkin irrota. Tietysti sitä toivoisi omien junnujen murtautuvan ihan avaukseen asti Unitedissa, mutta en näe Simpsonissa sellaista potentiaalia.


#26 Phil Bardsley, 1, 0+0, 0/0

Arvio: Bardsley pelasi syksyllä surkeasti sujuneessa Carling Cupin ottelussa Coventrya vastaan, jonka jälkeen hänet passitettiin lainalle Sheffield Unitediin. Siellä pelit sujuivat ihan mukavasti, ja tammikuussa Bardsley siirtyi pysyvästi Sunderlandiin siirtosummalla, joka saattaa nousta aina kahteen miljoonaan asti.


#27 Mikael Silvestre, 5(1), 0+0, 0/0

Arvio: Silvestren kausi alkoi hyvissä merkeissä, kun ranskalainen pelasi voitollisessa Community Shieldin ottelussa avauksessa. Syyskuun puolivälissä mies kuitenkin rikkoi polvensa eturistisiteet, ja oli sivussa aina maaliskuun loppupuolelle asti. Silvestre palasi kentille reserviottelussa Manchester Cityä vastaan, ja pari viikkoa myöhemmin hänen nimensä löytyi avauskokoonpanosta Mestarien liigan puolivälieräottelussa AS Romaa vastaan. Loppukaudesta hän pelasi vielä ainakin Chelseaa ja Barcelonaa vastaan Patrice Evran tilalla, mutta ymmärrettävästi rooli jäi jo pelituntuman puutteenkin takia pieneksi.

Tulevaisuus: Silvestre on huhuissa yhdistetty Bordeauxiin, ja puolustaja on itse sanonut Bordeaux’n olevan hyvä vaihtoehto, jos hän lähtee Manchesterista. Sopimusta hänellä on jäljellä yksi vuosi, joten lähtö saattaa todellakin tapahtua jo tänä kesänä. Toisaalta Silvestre on puhunut myös halustaan pelata Yhdysvalloissa, joten ranskalaisen tulevaisuus on vielä täysin auki.


Yhteenveto: Puolustuspelaaminen oli yhdessä Ronaldon tehojen kanssa ehkä se suurin syy Unitedin loistomenestykseen tällä kaudella. Puolustuslinja Evra-Vidic-Ferdinand-Brown toimi pienistä epäilyistä huolimatta erinomaisesti, ja tästä tuloksena pitävin puolustus niin Valioliigassa kuin UCL:ssakin. Parin kokeneen puolustajan puuttuminen ei näkynyt oikeastaan mitenkään, ja ainoa huoli oli oikeastaan aika kapea materiaali takalinjoilla. Loppukaudesta Vidicillä ja Riolla olikin ongelmia loukkaantumisten kanssa, mutta onneksi korvaajat pelasivat hyvin, mm. keskikentältä puolustukseen pudotettu Owen Hargreaves pelasi upeita pelejä oikeana pakkina.

Junnuille peliaikaa siunaantui jonkin verran, mutta varmasti tuo putoaminen Carling Cupista oli kova kolaus heidän mahdollisuuksilleen. Oikeastaan vain Pique ja Simpson saivat tuon jälkeen luottoa, ja Simpsonkin lähti kevääksi lainalle.

Muutoksia on varmaankin luvassa tulevalle kaudelle, mutta tärkeintä on se, että tämän kauden luottopuolustajat ovat kaikki jäämässä seuraan, ainoastaan Evran tilanne on hieman auki. Nuorista Evans luulisi saavan enemmän peliaikaa parin myynnin seurauksena, ja mielenkiintoista on myös nähdä, mitä tapahtuu Nevillelle.

 
Sivuja: 1 ... 200 [201] 202 203
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa