FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.07.2024 klo 02:38:07 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 27
 
Kirjoittaja Aihe: Wales - Suomi 21.3.2024 klo 21.45, Cardiff City -stadion, Cardiff (YLE)  (Luettu 94165 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


: 31.01.2024 klo 22:45:34

Yleinen lipunmyynti Suomen mahdollisesti isännöimään EM-jatkokarsintafinaaliin käynnistyi tänään, joten sen kunniaksi on jo syytä avata ketju maaliskuun 21. päivänä pelattavalle jatkokarsintavälierälle Walesin ja Suomen välillä, koska siihen on aikaa enää tasan 50 vuorokautta. Vaikka palstalaisten antama mandaatti yksityiskohtaiseen jalkapallo-otteluiden läpikäyntiin heikkenee vuosi vuodelta VF-gaalan pisteiden perusteella, jatkan silti grindaamista kohti neljättä olympiakultaa kuten muuan I. Niskanenkin, joten mennään suoraan asiaan. :)

Wales

Walesin permanentti viime aikoina on ollut selkeä (5-2-3):

Brooks 7 / Broadhead 23 - Moore 13 / Johnson 9 - Wilson 8
Ampadu 15 - J. James 17
Williams 3 - Davies 4 - Rodon 6 - Mepham 5 - Roberts 14
Ward 12

Wales on pelannut 5-2-3:lla sen jälkeen, kun kesäkuussa se hävisi 4-2-3-1:llä sekä Armenialle että Turkille. Kuuteen viimeiseen matsiin ystävyysottelut mukaan lukien Wales onkin ollut voittamaton, mutta joskus tilastotappion on tultava. Suomi kohtasi 5-2-3 muodon pallottomana EM-karsinnoissa vain Pohjois-Irlantia vastaan kotona, joten näin jälkiviisaana se peli todella palveli Huuhkajia ja antoi valmennukselle tärkeää informaatiota. Kazakstan-kotipelissä puolestaan Huuhkajat kohtasi vastustajan, joka hyökkäsi niin ikään 3-4-3/3-4-1-2 muodossa, mutta puolusti toki sitten 5-3-1-1:llä. Sekin peli kuitenkin antoi infoa pallottomasta vaiheesta Walesin kaltaista muotoa vastaan, kun Pohjois-Irlanti peli valmisti sekä pallolliseen että pallottomaan vaiheeseen.

Pohjois-Irlantia vastaan Suomi käytti 4-4-1-1/4-4-2:ta ja Kazakstania vastaan 5-2-3:ta, joten varmastikin noiden kahden väliltä Rive, Nure ja kumppanit päättävät sen, että kumpi on oikea valinta Cardiffiin. Pelin kuvakin varmaan määrittelee valintaa. Jos Wales vetäytyy blokkiin herkästi kuten se Kansojen liigan aikoina ja viime MM-kisoissakin teki, NIR-pelin jutut sellaisenaan olisi helposti siirrettävissä viheriölle. Ennen kuin katsoin tuoreimpia pelejä nauhalta epäilin, ettei Wales peruuttelisi kotonaan suosikkina, mutta Turkki sai kyllä viljellä melko rauhassa esim. selustapalloja puolesta kentästä, joten varmaan Suomellekin on mahdollista lähettää taas Håkans vauhtiin. Molemmilla ryhmityksillä prässin saa kyllä organisoitua toimivaksi ja puolustuksen tiiviiksi, mutta jos oletusarvona on se, että Wales pitää palloa enemmän kuin Turkkia vastaan (41%), kenties sitten 4-4-2 olisi parempi vastaiskuryhmitys ja toisaalta hitaisiinkin hyökkäyksiin tuo ryhmitys soveltuisi minusta paremmin tähän otteluun, mutta siitä myöhemmin lisää.

Internetistä löytyi Walesin kolme tuoreinta matsia, joten 5-2-3:sta sai hyvää informaatiota. Seassa olivat Kroatia-kotivoitto, vierastasuri Armeniassa ja kotitasuri Turkkia vastaan. Katsoin kaksi viimeisintä peliä, koska Armenia käytti 5-2-3 muotoa ja Turkki 4-4-2/4-4-1-1:ta. Nuo ovat ne kaksi todennäköisintä puolustusmuotoa Suomellekin maaliskuun hyiseen ja pimenevään iltaan, koska kroatiamainen 4-1-4-1 oli käytössä vain San Marinoa vastaan EM-karsinnoissa. Mututuntuma puoltaa 4-4-2:ta, koska sillä Suomi nappasi maalittoman tasurin ystävyyspelistä Walesin 5-2-3:ta vastaan Olympiastadionilla reilut pari vuotta sitten. Lisäksi mahdollisen tappion hetkellä Kanerva voisi saada medialta synninpäästön, kun hän ei lähtenytkään "peruuttelemaan" viiden alakerralla. Turkki-peli paljasti myös selkeitä heikkouksia Walesissa, joihin Suomikin voisi identtisellä muodolla ja pelaajavalinnoilla iskeä.

Wales pallottomana


Turkki avasi alhaalta perus 2-4-1-3/2-4-4 muodolla, koska paperiryhmitys oli 4-4-2/4-4-1-1. Wales organisoi prässinsä mielenkiintoisesti tuota avausmallia vastaan. Piikissä Johnson ravasi toppareissa. Sisäänvedetyt laiturit Broadhead ja Wilson laskeutuivat kiinni Turkin pohjapariin. Alapuolella Walesin pohjapari peilasi nämä tarvittaessa, mutta ensisijaisesti he kuitenkin vain puolustivat aluetta puolustuslinjan edessä ilman varsinaista merkkausvastuuta. Painollinen wingback puolestaan pumppasi eteenpäin kohti Turkin laitapakkia, mutta painoton wingback jäi puolustuslinjaan. Wales salli siis pelinavaamisen vapaan topparin kautta. Silloin Stadikallahan Suomen 2-4-4:ää vastaan Walesin yläkolmikko hoiti topparit ja painollisen puolen laitapakin, kun keskikentän keskustan kaksikko peilasi Suomen pohjaparin ja vapaaksi mieheksi jäi painottoman puolen laitapakki. Molemmat wingbackit puolestaan makasivat puolustuslinjassa luoden 5v4-ylivoiman Suomen ylänelikkoa vastaan.


Nyt oli kuitenkin toisin ja Wales oli vähän varovaisempi jättäen "alas" siis vielä yhden pelaajan enemmän kuin aiemmin (6v4/6v3, jos Yilmaz targettina putosi palloa vastaan kuten tässä). Avauskympillä ja muutenkin koko pelissä hallintaprosentit olivat 40%-60%, joten varmaan Suomikin saa pallonhallinnan halutessaan, mutten usko silti yhtä korkeaan lukemaan kuin Turkilla oli. Vapaan topparin lisäksi painoton laitapakki on se, jonka kautta peliä voi helpoimmin edistää, kun Wales asettuu sille tyypilliseen käsipallohenkiseen puolen kentän blokkiin. Prässitasossa ei ollut siis mitään uutta tai mullistavaa.


Omalla kenttäpuoliskolla Walesin muoto säilyi 5-2-2-1/5-2-3:na. Laiturit pysyivät keskellä, mutta irtosivat toki tarvittaessa leveyteen prässäämään alataskuja, mutta varsinaisesti kk-linjaan he eivät tippuneet, vaan olivat sen etupuolella paremmassa transitiovalmiudessa estäen yhä vastustajan pohjaparia kääntymästä. Bale ja D. Jameshan aikoinaan putosivat kk-linjaan asti (5-4-1), koska he pystyivät lähtemään tempokuljettamaan syvältä omalta alueelta asti ja olla silti vastaisku-uhkia yksilötaitonsa turvin. Wilson, Brooks ja Broadhead tarvitsevat pallon jalkaansa vähän lähempänä puolta kenttää mielellään. Kuten näkyy, keskikentällä ei hirveästi ole tilaa Walesin muodon sisässä, joten eiköhän ainakin Kamara hakeudu vasempaan alataskuun tyhjään tilaan rakentamaan peliä kuten on monesti nähty. Schüllerin voi jättää syötiksi prässilinjojen väliin puristuksiin.


Koska Wales sallii pelinavaamisen todennäköisesti maaliskuussakin vapaan topparin kautta olettaen, että Suomi valitsee 4-4-2:n, tällaista rohkeutta soisi näkevän Ivanoviltakin. Turkin vasen toppari Bardakci hyödynsi tyhjän tilan ja eteni kuljettamalla aina hyökkäyskolmannekselle asti, kunnes Wilson juoksi hänet kiinni ja taklasi pallon pois. Johnsonin ei tietenkään ollut järkeä seurata topparia näin syvälle sen jälkeen, kun pallo kierrätettiin hänen ohitseen, joten vastuu lankesi Wilsonille.


Pelin edetessä Walesin painollisen laidankin wingback (tässä Williams) jäi rasittuneena herkemmin makaamaan puolustuslinjaan kuten ennen vanhaan, joten silloin alataskuista laitapakit (Kadioglu) pääsevät rakentamaan peliä entistä vapaammin, kunnes laituri ennättää heitä prässäämään.


Armeniassa Wales puolusti tutulla prässitasolla 5-2-3:ssa. Kotijoukkue 5-2-3 puolustusmuodosta huolimatta ei avannut peliä 3-4-3:lla, vaan 3-1-4-2:lla, kun vasen laituri Zelaryan putosi jatkuvasti keskikentälle luomaan tasavoiman ja oikea laituri Bichakhchyan kavensi keskemmälle ikään kuin Ranosin kärkipariksi, jolloin viimeiseen linjaan Walesille jäi 5v4-ylivoima, kun wingbackit pelasivat tietysti wingbackeja vastaan (kuvan alalaidassa Roberts-Tiknizyan) ja toppareilla oli 3v2-ylivoima Ranos-Bichakhchyan kaksikkoa vastaan. Walesin pohjapari tukki taas vain tilaa puolustuslinjan edessä, koska yläkolmikosta kaksi pelaajaa hiippaili aina Armenian pohjaparin lähellä ja se kolmas sitten otti kontrolliin Zelaryanin silloin, kun tämä putosi alemmas kuten lähes joka kerta tapahtui. Jos Huuhkajat valitseekin Cardiffiin 5-2-3:n, sitten on siis oletettavaa se, että topparikolmikko saa aika rauhassa siirrellä palloa keskenään, mutta mielestäni tässä asetelmassa alhaalla ei noin montaa pelaajaa pelinavaamiseen tarvittaisi, vaan Turkki-pelin perusteella kaksikin riittäisi, joten jotta Suomi loisi enemmän uhkaa ylöspäin, oma valintani olisi melkeinpä 4-4-2.


Tässä näkyy vielä Walesin toppareiden 3v2-ylivoima Armenian "kärkiparia" vastaan ja se, kuinka Williams puolustaa vuorostaan toista wingbackia Dashyania vastaan.

Walesin toppareiden selustaan pelaaminen


Koska Walesin paketti on tiivis ylimmästä prässilinjasta viimeiseen ja pohjapari James-Ampadu vielä keskittyy ainoastaan tukkimaan tiloja alimman linjan edessä, muodon sisään ei todellakaan ole helppo pelata. Niinpä Turkki ja Armenia suosivat pystysyöttöjä yli koko kollektiivin puolustuslinjan taakse. Keskiblokin takana on tilaa, jonne lähettää juoksupalloja ja niin oli jo silloin viime kohtaamisessakin Olympiastadionilla. Heti pelin alussa vapaa toppari Bardakci haki pystysyöttöä kaikkien kolmen linjan yli, koska Walesia vastaan ei myöskään saa menettää palloja keskikentällä, sillä vastaiskut ovat supervaarallisia nykyiselläkin optimiavauksella! Pallovarmuudesta Suomenkin on huolehdittava ja pystysyötöt ovat ainakin melko riskitön tapa haavoittaa punapaitoja. 4-4-2:n kahdella kärjellä aloitteiden teko viimeisen linjan taakse pitäisi hoitua ja leveydestä myös Antman/Håkans voi spurtata pystyyn...


.. kuten tässä teki Turkin vasen laituri Aktürkoglu rotatoituaan target-Yilmazin kanssa, joka putosi palloa vastaan vasemman laiturin paikalle ja vikkeläkinttuisempi janari sitten teki vastaliikkeen, mutta syöttö katkesi Rodoniin.

Viimeksi Cardiffissa Suomihan osui alivoimalla, kun Lodin viipale löysi Pukin ja tämä tälläsi takakulmaan. Tuo yhteys on varmasti käyttökelpoinen tässäkin pelissä, jos Lod on avauksessa. Tämä osumahan oli muuten ainoa, jonka Wales silloin lohkossa päästi:


61. minuutilla Balen korvasi jenkkejä vastaan laiturina esiintynyt T. Lawrence. Kanerva puolestaan vaihtoi DOS-Taylor kaksikon Hämäläiseen ja Soiriin. Heti sen jälkeen Suomi kavensi. Wales puolustaa 4-1-4-1:llä. Lod ja Alho ovat vaihtaneet paikkoja, joten siksi N-D ja T. Lawrencekin ovat eli N-D on osana keskikentän linjaa prässäämässä Lodia ja Alho ylempänä laidalla T. Lawrence seuranaan. Kamara-Schüller kaksikko on Morrell-Wilson kaksikon pihdeissä ja Ampadu suojaa linjaa ylimääräisenä pelaajana. Lod lähtee pelaamaan seinää Kamaran kanssa.


Seuraavaksi Lod käyttää pallon Alholla, joka pitää T. Lawrencen selässään kuten Kamara piti Morrellin. Ampadu joutuu keskeltä liikkumaan kohti Lodia, kun Morrell ei saanut tilannetta katki.


N-D on koko matkan seurannut Lodia, mutta väärällä puolella eikä hän saa estettyä Robinin chippiäkään selustaan. Pukki kirmaa N-D:n jättämään tyhjään tilaan puolustuslinjassa.


Rodon ei kerrankin ehdi ajoissa hätiin, vaan Pukki ampuu takakulmaan kavennuksen ja ensimmäisen maalin Walesin reppuun Kansojen liigassa 2020.


Ajassa 4:50 Bardakci haki taas chippiä pystyyn. Hän uskalsi haastaa kuljettamalla ylimmät prässilinjat ja antaa murtavan syötön läheltä keskiviivaa. Ivanov pystyy samaan, mutta entä Hoskonen vai pitääkö Ivanovin pariksi laittaa Väisänen/Tenho? Voi jotta, kun O'Shaughnessyn vasuri olisi käytettävissä tässä matsissa...


Kymppipaikan Ömur ja oikea laituri Sari kirmasivat perään ja pääsivät melkein pallolle ennen libero Wardia! Ömür itse asiassa sai kosketuksen nahkakuulaan, mutta koukkuun se ei jäänyt toisin kuin Messillä Nigeriaa vastaan MM-kisoissa 2018 tai Pukilla muutama vuosi sitten.


Yhdeksännellä minuutilla toinen pohjapelaajista eli Özcan irtaantui hetkeksi vartioijastaan Wilsonista, kääntyi ja lähetti pystysyötön.


Se karkasi kuitenkin yli päädystä. Schüller on tarkempi, vai mitä? Yhtä kaikki, kyllä tuohon kahden ylimmän prässilinjankin väliseen tilaan voi kokeilla syöttää silloin tällöin.


Armeniassa Zelaryanilla oli tosiaan melko vapaa rooli LW:na pudota hakemaan palloa keskikentältä asti, jotta hän pystyi sitten kasvot kohti maalia lähettämään pystysyöttöjä alataskusta.


Ranos-Bichakhchyan kipitti selustaan, mutta vajaaksi jäi pystysyöttö.

Walesin wingbackien selustaan pelaaminen


Kun Walesin wingbackit pumppaavat eteenpäin kohti vastustajan laitapakkeja/wingbackeja, se jättää luonnollisesti heidän tilaansa selustaan tilaa, johon voi hyökätä ja päästä kaventanutta sivutopparia vastaan 1v1-tilanteeseen. Välttämättä siis jokaista pystysyöttöä ei kannata suunnata kärkiparille toppareiden taakse, vaan laiturille leveyteen. Tässä Turkin vasen pakki Ökacar houkuttelee hyvin Robertsia ylemmäs ennen palautusta Bardakcille, koska syöttösaumaa ei tällä kertaa löytynyt.


Sen jälkeen maalivahti Cakir houkuttelee Walesin pakkaa ylemmäs. Hän näkee, että Williams vähän varastaa ja ennakoi siirtoa oikealle pakille Kadioglulle. Siksi kapteeni Cakir lähettää Sarin vauhtiin ja Davies eristetään 1v1-tilanteeseen sivutopparina.


Ristipallo oli tarkka, mutta Davies selvitti 1v1-tilanteen eikä Sari päässyt ajamaan boksiin, mutta Antmania/Lodia/Håkansia vastaan voi olla eri sävel! Ainakin näitä kannattaa kokeilla.


Hetken päästä Rodon kontrolloi vuorostaan Akturkoglun aloitteen. EM-karsinnoissahan Suomi haki vastaiskuissa Pukille isoon tilaan 1v1-haastotilanteita ja nyt hitaissa hyökkäyksissä olisi saumaa samanlaiseen asetelmaan, jos Teemukin välillä leikkaisi laitakaistalle. Roberts kuitenkin katkaisi syötön tässä tilanteessa.


Armeniasta vielä yksi näyte siitä, että ehkä Williamsin laidalta kannattaa ennemmin hyökätä. Tässä Neco makaa puolustuslinjassa, mutta liukuu silti ohi Armenian sivutopparin syötöstä.


Niinpä oikea laituri Bichakhchyan saa pallon, ajaa keskelle ja laukoo niukasti ohi etukulman. Voisin nähdä Lodin tekevän saman.

Walesin haavoittaminen leveydestä keskityksillä


Laitakaistoilta Walesia voi ravistella tavanomaisilla keskityksillä, koska boksipuolustus ei aina priimaa ole ja wingbackeista Williams on heikko peittämään avoimen jalan 1v1-haastoissa, joten Suomen laitureille eristettyjä 1v1-hetkiä kannattaa välillä luoda. Tämän Sarin keskityksen boksiin laskeutunut James toki purki päällään.


Niinä hetkinä kun Davies tulee tuplaamaan vastustajaa Williamsin avuksi, välikaistalle jää tila, johon hyökätä, koska etäisyys keskitoppariin kasvaa niin isoksi. Niinpä Sarikin chippaa walesilaisten välistä määrämittaisen syötön Akturkoglulle.


Ohjaus Lockyerin edestä oli kuitenkin pelkkä hipaisu ja Ward torjui sen.


Pelin alusta samanlainen tilanne. Turkin laitapakki on tehnyt taustakierron ja Daviesin on pakko kaventaa luomaan tasavoima laitakaistalle. Niinpä Ömür tekee välikaistajuoksun tyhjentyneeseen tilaan, mutta tällä kertaa syöttö katkesi Daviesiin, mutta odotan eritoten maestro Pukin hyödyntävän välikaistoille sivutopparien jättämiä tiloja, koska Teemulla on taitoa ja visiota kääntää välikaistalta vielä matala pallo luukulle Pohjanpalon jalkaan.


41. minuutilla Turkin oikea pakki Kadioglu keskittää kierrätyksen jälkeen vähän alempaa, kun Broadhead ei ole häntä ehtinyt prässäämään alataskuun ja Williams on jäänyt makaamaan viimeiseen linjaan. Yilmaz juoksee Daviesin taakse välikaistalle.


Yilmaz pudotti ykköspallon taakse, kun keskitoppari Lockyer ei millään ennättänyt kaventaa väliä Daviesiin umpeen.


Akturkoglu kuitenkin tykitti kuudesta metristä taivaalle.


Vielä yksi näyte samasta pelistä. Turkki sai rangaistuspotkun toisella puoliajalla ja se tasoitti siitä pelin 1-1:een. Rangaistuspotku aiheutui keskitystilanteesta. Vasemmasta alataskusta on vuorostaan laitapakilla tilaa keskittää, kun tuore laituri Brooks ei ennätä kaventaa keskeltä laitaan sulkemaan jalkaa ja Robertskin on jäänyt makaamaan puolustuslinjaan toisin kuin pelin alussa.


Boksissa Davies rikkoo Yildizia ja Yazici paukutti tasoituksen. Wales yksi, Turkki yksi. Pohjanpalon härkämäisyys on varmasti myös iso haaste Walesin toppareille. Toivottavasti Uronen ei säästele keskityksiään.

Walesin muodon sisään etenemisen vaikeus


Kun Walesin pohjapari Ampadu-James makaa puolustuslinjan edessä tukkimassa tiloja ja laiturit hoitavat vastustajan pohjaparin merkkaamisen, se tarkoittaa sitä, että todella hankala esimerkiksi puolipitkillä chipeillä oli ja on löytää toppareiden etupuolelta niin Yilmazia, Ömüria, Pohjanpaloa kuin Pukkia. Kahden alimman linjan välissä ei yksinkertaisesti ole paljoa pelivaraa.


Tässäkin James katkoi nostoyrityksen alhaalta muodon sisään kohti kymppipaikan Ömüria ja seuranneesta transitiosta syntyi 1-0 maali, josta kohta lisää. Suosisin ennemmin sitä, että pallo potkaistaan suoraviivaisesti selustaan saakka.


Hetken päästä Bardakci on kuljettanut niin pitkälle kuin se on ollut mahdollista. Wilson jättää Öczanin keskelle syöttövarjoon ja irtoaa kohti topparia, kun Johnson on jo pelattu pihalle.


Murtava syöttöyritys maitse kahden alimman linjan väliin ei kuitenkaan onnistu, kun Ampadu on vuorostaan välissä. Tämä toki tuli vähän Yilmazia jaloille aiheuttaen vapaapotkun.


20. minuutilla oli seuraava yritys löytää vasemmalta välikaistalta Yilmaz...


... mutta syöttö karkasi puolustuslinjaan, kun James oli hiostamassa. Todella vaikea linjojen välissä on päästä kääntymään, kun toinen Walesin pohjapelaaja on salamana selässä kiinni.


Yksi kuva vielä Walesin tiiviydestä. Pohjapari hiostaa ylätaskupelaajia, joten heille Bardakci ei voi syöttää. Wilson peittää syöttösuunnan pohjaparille, joten ainoa valinta on chippi pystyyn, mutta se karkasi yli päädystä. Komplimentit Walesin blokkipuolustamiselle.


Ottelun aikana Suomikin saanee korkeintaan 2-3 hetkeä, jolloin kahden alimman linjan välissä on tilaa operoida pikaisesti. Ne on vain sitten hyödynnettävä. Zelaryan vapaassa roolissaan hakeutui 18. minuutilla Jamesin ja Ampadun taakse ja keskitoppari poimi hänet murtavalla syötöllä.


Jo toisella kosketuksella Zelaryanin oli pelattava hätäisesti pystyyn, jottei hän menettäisi palloa vaarallisessa paikassa Jamesille. Syöttö löysi Bichakhchyanin lapikkaan, kun tämä oli vaihteeksi pysynyt leveämmällä haavoittaen Williamsin selustaa.


Davies kuitenkin kavensi tilan umpeen ja tuplattuna keskitys ei omia boksista löytänyt.


Tunnin jälkeen 10-alueella oli harvinaisesti tilaa, kun Bichakhchyan putosi oikea-aikaisesti irti toppareista ja sivuttaiskuljetuksesta Ranos löysi hänet, kun Ampadu joutui auttamaan Jamesia jättäen alueensa tyhjäksi.


Toisen kosketuksen laukaus vasurilla...


... pysähtyi ylärimaan. Ainoa keino melkeinpä luoda tilaa 10-alueelle on siis vain kuljettaa muodon sisään kuljettamalla ja saada pohjapari kaaoshetkessä irtoamaan pois paikoiltaan sillä tavoin. Se puoltaisi Lodin avauspaikkaa.

Walesin ultravaaralliset positiiviset tilanteenvaihdot

Näiden kanssa on oltava tarkkana, koska Pagen miehistö nojaa edelleen vahvasti siihen, että sen keskiblokki tuottaa kääntösaumoja ja sitten on kiire omiin. Siksi Suomenkin pallovarmuuden keskikentällä on oltava priimaa eikä helppoja pallonmenetyksiä vain saa tulla. En yllättyisi siitä, että EM-karsintojen tapaan Suomi viivyttelisi esim. puolen kentän hyökkäyksissä viidennen pelaajan nostamista viimeiseen linjaan ja pitäisi puolustusvalmiudessa enemmän tai vähemmän kuusi pelaajaa 2-4-4:llä tai 3-3-4:llä hyökätessä. Alho valinnee jälleen tarkkaan ne hetket, kun hän nousee alataskusta keskimmäisestä tasosta mukaan hyökkäyskolmannekselle viimeiseen linjaan ja tekee sen sitten räjähtävästi juosten kenties saman tien selustaan asti, kun oikea laituri pitää leveyttä Alhon nousuun saakka.


Neljännellä minuutilla Turkki kierrätti pallon oikealle pakille. Sarin aloite Williamsin selustaan kontrolloitiin, joten Kadioglu lähti itse haastamaan jalalla Williamsia. Tämä ohjasi vastustajansa juuri sinne, minne Wales haluaa eli keskustan sumppuun.


Tällainen typerä pallonmenetys on juuri sellainen, joita ei saa vain tulla, koska Balen ja D. Jamesin hiipumisista ja lopettamisista huolimatta tempokuljetusvoimaa löytyy yläkolmikosta.


Broadhead nappasi nahkakuulan ja laukoi niukasti ohi takakulman!


Kuuden minuutin jälkeen Wales meni 1-0 johtoon. J. James tosiaan katkoi chipin puolustuslinjan edessä Ömüria vastaan ja Ampadu vielä varmisti vieressä. Näitä Suomenkaan ei kannata hirveästi kokeilla, vaan tosiaan pelata suoraan selustaan asti. Riistosta pallo pelattiin nopeasti yläkolmikosta Wilsonille, joka sieti vastaprässiä kuin priimavuosien Hazard. Wilson jatkoi pallon leveyteen Williamsille, joka käytti hyväkseen eristetyn 1v1-tilanteen isossa tilassa toisin kuin Pukki EM-karsinnoissa. Neco veivasi Kadioglun vipuun ja pyssytti tarkemmin kohti takakulmaa kuin Broadhead paria minuuttia aiemmin.


21. minuutilta samanhenkinen tilanne. James riistää pallon Turkin pohjapelaajalta. Hänen piti puolustaa eteenpäin, kun Wilson kerrankin epäonnistui syöttövarjossaan prässätessään alataskua.


Riiston jälkeen yläkolmikko on helppo löytää, kun he ovat aina omilla paikoillaan välikaistoilla ja keskellä kuten Belgialla konsanaan R. Martinezin alaisuudessa.


James pyörähti ja syötti Wilsonille, joka kuljetti boksiin asti, muttei saanut rankkaria.


Syvältä lähtevissä vastaiskuissa Wales ei ihan niin vaarallinen ole enää, kun Bale ja D. James eivät ole avauksessa. Turkin vastaprässi menetysten jälkeen puri kohtalaisesti. Kotijoukkue yrittää tietysti riiston jälkeen löytää taas heti jonkun yläkolmikostaan pallon yläpuolelta kuten ylemmät esimerkit jo osoittivat.


Broadhead yritti jatkaa pelivälineen Johnsonille, mutta syöttö blokattiin.


11. minuutilla sama homma. James riiston jälkeen poimii Broadheadin.


Mutta hänet ympäröidään nopeasti ja vastaisku tyrehtyy. Turkin viiden pelaajan puolustusvalmius 2-3-5:llä hyökätessä riitti aika hyvin hidastamaan syvemmältä lähteneet vastaiskut 5v3-ylivoiman turvin.


Minuutin päästä vielä yksi näyte. Vaikka Özcan menetti huolimattomasti pallon keskikentän pohjalla, Turkki juoksi kurinalaisesti alas ja lopulta vasen pakki Özkacar katkaisi hyökkäyksen boksin reunalla. Johnson sotkeutui hieman jalkoihinsa Wilsonin pystysyötön jälkeen ja se antoi vieraille lisää aikaa ehtiä pallon alle. Summa summarum, uskon, että Suomi pystyy hidastamaan Walesin omalta kenttäpuoliskolta lähtevät vastaiskut, mutta omalla puoliskolla pallonmenetyksiin ei ole varaa. Hyökkäyskolmanneksella riskejä voi ottaa enemmän.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #1 : 31.01.2024 klo 22:46:10

Wales pallollisena


Wales avaa alhaalta tietysti 3-4-3/3-2-5 muodolla riippuen wingbackien korkeudesta. Tuttu tapa Kansojen liigan vieraspelistä ja Stadikan harjoitusmatsista.


Kuten ennenkin, aika herkästi Wales lähettää pitkän pallon kohti puolta kenttää, vaikka varsinkin kolmella topparilla pelatessa se onkin pyrkinyt avaamaan peliä enemmän linja kerrallaan. Kun Moore on penkillä ja Bale poissa lopullisesti, kohteena on vasemmalla sivurajalla usein Williams. Tämä Wardin avaus karkasi kuitenkin yli kohteesta.


37. minuutilla oli toisin. Ylemmäs noussut Davies voitti ykköspallon vasemmalla sivurajalla...


... ja Wales eteni halutun suoraviivaisesti vastustajan puolustuskolmannekselle, kun Williams hyökkäsi laitapakin selustaan jääneeseen tilaan. Oikea toppari Akaydin kuitenkin blokkasi keskityksen. Alholle tulee hikinen iltapuhde, kun hän puolustaa eteenpäin oikealla sivurajalla, joten Suomen oikean topparin on oltava hereillä ja kaventaa Alhon jättämä tila umpeen siten kuin Akaydin tässä teki mallikkaasti.


Armeniassa sitten kohteena oli tietysti Moore, kun tämä oli avauksessa, mutta yksin kolmea vastaan ei hänkään pääpalloja pystynyt voittamaan. Jotenkin Pagen aikakauden edetessä Walesin pelirohkeus tuntuu lipsuneen tosiaan myös kolmella topparilla pelatessa ja turvautuminen pitkiin palloihin on lähes samanveroista kuin aikoinaan 4-1-4-1:llä. Seuraavaksi on toki luvassa muutama näyte siitä, miksi Wales turvautuu "riskittömyyteen" pelinavaamisessaan.


Hetkeä aiemmin Mepham uskalsi kuljettaa lähelle ylintä prässilinjaa (5-2-3) ja syöttää Armenian yläviisikon puristuksiin toiselle pohjapelaajalle Ampadulle.


Ampadu jatkoi yhdellä kosketuksella pallon oikeaan laitaan luullen, että Roberts tekisi aloitteen Armenian wingbackin selustaan, mutta niin ei käynyt ja isännät saivat pelivälineen ilmaiseksi haltuunsa. Lähinnä tämä näyte nyt kertoi sen, että Wales ei toimi kuin hyvin rasvattu kone pallollisessa vaiheessa, vaan ajoitukset sakkaavat ja prässäämällä on mahdollista tehdä riistoja sen kenttäpuoliskolla, vaikka tällä kertaa Ampadu pääsikin pallosta eroon vaarattomasti.


Tässä Turkki prässää kollektiivisesti yläkuusikollaan. Se pakottaa Williamsin syöttämään alas ja lopulta Wardin kiskaisemaan Johnsonille pitkän pallon, jonka tämä hävisi. Toivon samaa Suomelta. Se ei saa puolustaa vain passiivisesti, vaan jalkoja on löydyttävä ahnaaseen prässiin aika ajoin, kun riistosauma tunnistetaan.


Hetken päästä Lockyer kierrätti pallon Williamsille.


Tämä yritti syöttää ohi prässin sivurajaa pitkin Broadheadille, mutta seurauksena oli menetys. Wales ei ole pallolla loistava maajoukkue, joten siksi se on valinnut nojata vastahyökkäyksiin ja korkeaa prässiä vastaan pitkiin palloihin. Jos Suomi prässää korkealta läheskään yhtä hyvin kuin kotona Kazakstania vastaan avausnelivitosella, vuorenvarmasti Huuhkajat saa yläalueriistoja, joista voi kotijoukkuetta rangaista. Peruuttelu vapaaehtoisesti puolen kentän blokkiin on mielestäni suoraan Walesin pussiin pelaamista, koska ilman prässiä sillä riittää kyllä osaaminen puolen kentän hyökkäyksissä luoda uhkaa, mutta avainasia onkin pakottaa Wales roiskaisuun tai vaikeaan syöttöön jo sen omalla kenttäpuoliskolla.


Ja vain hetki myöhemmin James sortui menetykseen Turkin yläkuusikon keskellä otettuaan liian kovan kosketuksen.


Miten Turkki sitten puolusti 4-4-2:llaan pakottaakseen Walesin pallonmenetyksiin? Vastaus on se, että samoin kuin Suomi Olympiastadionilla reilut kaksi vuotta sitten. Kärkipari Yilmaz-Ömür salli toppareiden pallotella keskenään ja peitti syöttöjä pohjaparille Ampadu-James, mutta toki kun riistosauma tunnistettiin korkeammalta prässätessä, turkkilaiskaksikko jätti Walesin pohjaparin hetkeksi vain syöttövarjoon ja kirmasi kohti topparikolmikkoa 2v3-alivoimaisina. Laiturit Aktürkoglu ja Sari olivat lähtökohtaisesti kapealla tukkimassa sivutoppareiden syöttöjä muodon sisään välikaistaa pitkin ja kun nämä kierrättivät pallon leveyteen kuten tässä tapahtuu, laiturit irtosivat prässäämään wingbackia. Keskustan kaksikko Yüksek ja Özcan hiippaili kiinni Walesin ylätaskupelaajissa Wilsonissa ja Broadheadissa. Puolustuslinja oli kapealla luoden 4v3-ylivoiman Walesin yläkolmikkoa vastaan siltä varalta, että pohjapari vuotaisi.


Rodonin syötettyä Robertsille, Akturkoglu irtosi leveyteen ja pakotti Robertsin suoraviivaiseen ratkaisuun toisella kosketuksella. Turkin puolustuslinja voitti pallon itselleen 4v3-ylivoiman turvin.


Armenian aggressiivisessa 5-2-3:ssa puolestaan vastuut olivat niin ikään selkeät ja vielä enemmän miesvartiointiperusteiset. Yläkolmikko hoiti topparit ja pohjapari peilasi Walesin pohjaparin. Painollinen wingback pumppasi aina eteenpäin kuten Tiknizyan teki tässä Robertsia vastaan. Pakoreittinä Walesille oli puolenvaihto painottoman puolen wingbackille, jonka Armenia jätti auki, koska painoton wingback kavensi toppareiden lähelle luomaan 4v3-ylivoiman Walesin yläkolmikkoa vastaan, mutta tuota pakoreittiä Wales ei juurikaan käyttänyt, vaan työnsi palloa mieluummin ilmassa Moorelle. Jos Suomen valinta on 5-2-3, eiköhän prässi silloin organisoida tähän tapaan.

Vastustajan selustaan pelaaminen suoraviivaisesti


Suoraviivaisuus onkin jo monesti mainittu tässä tekstissä. Koska Walesin pohjapari on aina vastustajan ylimpien prässilinjojen puristuksissa, topparit turvautuvat mielellään välillä pitkiin palloihin, jotka lentävät suoraan koko kollektiivin yli eikä ainoastaan kahden ylimmän prässilinjan. Tässä tilanteessa Rodon ei myöskään viitsi kierrättää palloa sivurajalle ahtaaseen tilaan wingbackille, koska seurauksena olisi palautus alas tai vastaava roiskaisu eteenpäin, joten Rodon suorittaa jälkimmäisen vaihtoehdon mieluummin itse tavoitellen Johnsonia ennen kuin Yilmaz ehtii hänen iholleen. Tämä muuten prässää erinomaisesti jättäen samalla Jamesin keskellä syöttövarjoon.


Johnson voitti juoksukisan ja Wales eteni halutusti hyökkäyskolmannekselle, mutta sitten mielikuvitus loppui kesken, kun hänet ohjattiin kulmalippua kohti.


Moore ei ole samanlainen kiituri kuin Johnson, joten hänelle pelataan ennemmin puolustuslinjan etupuolelle, kun taas sitten Johnsonille selustaan. Rodon kokeilee uutta pystypalloa...


... samalla lopputuloksella. Johnson otti ensimmäiset kosketukset palloon, mutta Akaydinin ohi hän ei päässyt. Yhtä kaikki, Rodonin avoin jalka on pyrittävä sulkemaan, vaikka tämä pelanneekin keskitopparina kuten Armeniassa ja Mepham on sitten oikea sivutoppari. Suomen puolustuslinjassa tulee puolestaan olla kamppailu- ja juoksuvoimaa, joten se puoltaisi Ivanovin rinnalle Tenhon/Väisäsen sijaan ehkä eniten Hoskosta.


Osion lopuksi pari näytettä Moorestakin. Mepham chippaa pelivälineen hyvissä ajoin yli ylimpien prässilinjojen.


Moore kuoletti sen puolustuslinjan edessä ja näin painopiste oli siirretty onnistuneesti, vaikkei tästäkään tilanteesta sen suurempaa paikkaa syntynyt.


14. minuutilla sen sijaan Kieffer osoitti sen, että hänellekin voi lähettää juoksupalloja selustaan. James on ottanut etäisyyttä suoraan vastustajaansa ja lähettää ykkösellä pystysyötön Moorelle.


Haroyan potkaisi ohi pallosta ja Moore pääsi puoliksi karkuun.


Moore syötti takaviistoon.


Ja Williams tälläsi ohi maalin. Parhaimmillaan nuo pystysyötöt johtavat painopisteen siirron myötä tällaisiin maalipaikkoihin, mutta varsinkin Turkin puolustuslinja kyllä puolusti hyvin selustaansa.

Vastustajan muodon sisään pelaaminen välikaistoille laitureille


Jos Walesin päästää puoleen kenttään jauhamaan hitaita hyökkäyksiä 3-2-5 muodolla, se kyllä pystyy haavoittamaan vastustajaansa muodon sisästä hyödyntäen sisäänvedettyjä laitureitaan ja pohjapelaajatkin rakentamaan peliä puhkovilla syötöillä. Ensisijaisesti pyrkimyksenä on löytää Wilson oikealta välikaistalta, koska tämä on kaikkein teknisin yksilö ja taitava vasuri. Niinpä Kamaralla on iso rooli hänen pimentämisessään. 14. minuutilla Roberts poimi hänet puhkovalla syötöllä, kun Turkin vasen pohjapelaaja oli sijoittunut pari metriä pieleen.


Siitä sitten hyökkäys lähti kiihtymään luontevasti viideltä kaistalta. Wilson kääntyi terävästi ja vaihtoi puolen Williamsille, jolle halutaan mielellään 1v1-tilanteita laidalle kuten tämän matsin avausmaalikin osoitti.


Neco syötti eteenpäin laitapakin selustaan Broadheadille, mutta Akaydin tukki tilan tutun tarkasti.


Walesin pelinavaaminen tuntuu kulkevan paljon oikean laidan kautta, koska siellä ovat Wilson, Roberts ja tässä pelissä Rodon. Nyt oikeassa ylätaskussa on tosin Broadhead. Jälleen Turkin pohjapelaajan takana on tilaa hyödynnettäväksi. Suomen pohjaparin on oltava liikkuva, jotta he pysyvät Walesin taskurakettien mukana. Sikäli luotan Kamaraan, jos vain asenne on kunnossa.


Broadhead pääsi kääntymään ja kuljettamaan hyvän matkaa, kun topparit halusivat pitää ylivoiman Johnsonia vastaan, joten he peruuttivat.


Viiden kaistan kiihtyvä hyökkäys päättyi Robertsin blokattuun keskitykseen.


59. minuutilta seuraava näyte Wilsonin sähäkkyydestä. Roberts houkuttelee laitapakkia itseensä ja syöttää sitten ylätaskuun. Akturkoglu vaihtaa lennosta roolin Özkacarin kanssa, muttei ehdi yläpuolelta puolustamaan Wilsonia.


Parilla terävällä askeleella Wilson etenee tyhjään tilaan ja keskittää.


Taka-alueelle noussut Ampadu puski, mutta hänen ja maalin välissä oli liikaa miehiä.


83. minuutilla VAR vei Walesilta 2-1 maalin. James onnistui löytämään ylätaskusta puhkovalla syötöllään Wilsonin. Toisella kosketuksella hän jatkoi pallon pystyyn Johnsonille, joka chippasi pallon takakulmaan, mutta tuomiona oli niukka paitsio. Kamaralla on tosiaan edessään iso testi siinä, että miten hän selviää peittopelaamisesta ja puolustuslinjan edustan suojaamisesta.


Jos pohjapari ei ole tukkimassa ylätaskuja, toppareiden pitää pumpata eteenpäin, piste. Kolmella topparilla se on luontevampaa, mutta onnistuu kahdellakin kuten Tanska-peli vieraissa osoitti, jolloin kahden alimman linjan välisen tilan Suomi tukki hyvin Tanskan lähekkäin olleelta yläkolmikolta eikä keskeltä menty juuri pelaamalla läpi. Tässä näytteessä Calisir esti Wilsonin kääntymisen.


Myös Brooks osaa kääntyä terävästi linjojen välissä. Toistamiseen näissä näytteissä James on puhkovan syötön antaja, joten jos nyt Walesin pohjapelaajista jommankumman jalka pitää eritoten sulkea, se on James.


Armenian vasen toppari Harutyunyan puolusti eteenpäin, muttei ehtinyt estää kääntymistä. Niinpä Brooks teki wilsonmaisen puolenvaihdon luoden Williamsille taas eristetyn laadullisen ylivoimatilanteen, jollaisia Wales haluaa laitakaistoille. Hyökkäys kiihtyy viideltä kaistalta kohti maalia käännön jälkeen.


Williams ei tällä kertaa haastanut itse, vaan pudotti takaviistoon.


Ja Wilson tälläsi välikaistalta ohi takakulman. Summa summarum, jos nyt Wales onnistuu pelaamaan Suomen muodon sisään oikealle välikaistalle, on painottomalla puolella oltava heti hereillä mahdollisen puolenvaihdon vuoksi.

Laadullisten ylivoimatilanteiden luonti wingbackeille leveyteen


Kuten jo todettua ylempänä, laitakaistoille Wales luo mielellään laadullisia ylivoimia wingbackeistaan erityisesti Williamsille. Turkki-pelin avausmaali oli oiva osoitus hänen harhautuskyvyistään. Alho tarvinnee siis mielellään apua joko Schüllerilta, sivutopparilta (jos 5-2-3) tai 4-4-2:n oikealta laiturilta. Lod olisi varmasti paras valinta avaukseen, jos Kanerva haluaa painottaa enemmän Williamsin nollaamista kuin hänen selustansa haavoittamista, koska Lod-Alho kaksikolla on mm. toissakertaisesta Kansojen liigasta yhteisiä kokemuksia samalla laidalla puolustamisesta Bulgariaa ja kumppaneita vastaan. Tässä James poimii painottomalta puolelta Necon.


Kadioglu ei ehtinyt saada tukea keltään, mutta selvitti 1v1-tilanteen tällä kertaa itse.


Armeniassa Williams sen sijaan hankki vapaapotkun haastollaan Dashyania vastaan, vaikka tämä sai aika lailla tuen lähelle yläpuolelta Bichakhchyanilta.


20. minuutillakin Williams sai lapikkaansa auki tuplauksesta huolimatta.


Moore nousi korkeimmalle, mutta puski ohi maalin. Eli kyllä, Williamsin kautta eteneminen on yksi potentiaalinen murtautumisreitti maalintekoon, joten apu Alholle olisi tosiaan tarpeen.

Walesin negatiiviset tilanteenvaihdot


Walesille riittää aika pitkälti viiden pelaajan puolustusvalmius (topparit+pohjapari) vastaiskujen hidastamiseen. Tässäkin sillä on kahden miehen ylivoima. Kun Walesin wingbackit ovat ylhäällä viimeisessä linjassa, tietysti näiden jättämiin tiloihin on kätevintä iskeä riistojen jälkeen.


Niin Turkkikin tässä teki, mutta Lockyer tukki tilan.


Niinpä Sari leikkasi keskelle ja laukoi kaukaa yli maalin ennen kuin lisää walesilaisia ehti pallon alapuolelle.


Armeniassa Jamesin vastaprässi vuoti, mutta pelin alla oli vielä neljä walesialaista kolmea armenialaista vastaan. Mepham ei sivutopparina uskaltanut enää puolustaa eteenpäin, vaan peruutti muiden mukana kohti omaa maalia.


Ampadu peitti kaukolaukauksen, joten oli syötettävä leveyteen.


Davies tukki wingbackin jättämän tilan, muttei saanut Sevikyanin vasuria peitettyä. Ward kuitenkin ryösti voiton isänniltä torjunnallaan. Varmaankin Walesin toppareista Davies on kankein ja hitain, joten häntä vastaan kannattaa kuljettaa/harhauttaa tilanteenvaihdoissa.

Erikoistilanteet


Robertsin pitkät rajaheitot ovat vaarallisia. Hän hakee etualueelta yleensä kahta topparia, jotka yrittävät sitten nikata pallon keskellä odottavalle kolmikolle. Tässä pelissä Davies ja Rodon olivat etualueella jatkamassa palloja keskisektorille.


Hradeckyn on tultava tähän tapaan rohkeasti ulos maaliltaan nyrkkeilemään tai koppaamaan pallo! En halua maalata uhkakuvia, mutta kun Lukelle on toisinaan viime vuosien maaotteluissa sattunut ohinyrkkeiltyjä palloja kerran illassa esim. keskitystilanteissa, nyt on oltava entistä huolellisempi ulostuloissa.


Armeniassa Roberts heitti etualuekaksikon ylitse jopa suoraan Mephamille, joka hävisi ykköspallon.


Mutta boksin reunalla vartonut Brooks hyökkäsi kakkospalloon pyssyttäen sen niukasti yli maalin. Ilmaisia rajaheittoja ei sovi siis antaa puolustuskolmanneksella, vaan pallo on pidettävä kentällä.


Loppuluvut 1-1 syntyivät avausjakson lisäajalla, kun vasen wingback Tiknizyan puski epähuomiossa Robertsin heiton etukulmasta omaan maaliin painiessaan Rodonin kanssa! Armenia yksi, Wales yksi. Pohjanpalo toivottavasti asetetaan puolustamaan rajaheittoja etualueelle, jottei tällaista pääse käymään maaliskuussa.


Armeniassa sivuvapaapotkuissa pallolla olivat Williams ja Wilson. Niitä annettiin ulospäin kiertävinä toisin kuin kulmapotkuja. Pari topparia ja Moore olivat keskellä armenialaislinjaa, Ampadu edessä ja Rodon takana.


Niinpä Wilson tietysti keskitti keskelle boksia kohti parhaita pääpelaajia, mutta Daviesille asti keskitys ei tullut.


Brooks oli reunalla haaskalla kuten rajaheitoissa, joten Kamaran tulee olla hereillä kakkospalloissa, koska tämä ottanee tutusti paikkansa boksin reunalta sivuvapaapotkuissa.


Kulmapotkuissa Wales käyttää edelleen junamuodostelmaa, joten mikään ei ole muutamassa vuodessa muuttunut, heh. Toki muinoin junassa oli yleensä neljä pelaajaa, mutta tässä heitä oli jopa viisi eli topparit, Ampadu ja Johnson (Moore). Vitosen alueella päivysti Wilson. Jos kulma olisi ollut oikealta puolelta, sitten Broadhead olisi ollut vitosen alueella ja Wilson pallolla, koska kaikki kulmat Wales antaa sisäkierteisinä aika lailla vitosen viivalle. Turkin käyttämä aluepuolustusvoittoinen systeemi voisi olla siis harkinnan arvoinen Suomellekin, kun melko mahdoton kaikkia junasta irtoavia pelaajia on seurata ja vitosen alueella olisi ainakin tarpeeksi miehiä purkamaan ykköspalloja. Muutaman pelaajan voi toki asettaa junan sisään blokkaamaan pahimpien pääpelaajien liikkeitä kohti maalia kuten Turkkikin teki. EM-karsinnoissa Suomen erikoistilannepuolustaminen ei myöskään todellakaan vakuuttanut, joten tällä muutoksella Huuhkajat tuskin mitään menettäisi. Veikkaan kuitenkin, että valmennusjohto ei muuta kahden aluepuolustajan, 5-6 vartioijan ja 2-3 reunapelaajan konseptia kuolemanpeliin. Se saattaa kostautua.


Lockyer oli kohteena tässä Broadheadin pallossa...


... mutta jatko keskelle oli osoitteeton, koska välissä oli liikaa turkkilaisia. Lockyer toki tuskin pelaa maaliskuussa terveysvaivojensa vuoksi, vaan Mepham on avauksessa ja siten hänet voi kuvitella tähän näytteeseen Lockyerin tilalle halutessaan.


Toinen sisäkierteinen kulma putosi vielä lähemmäs maalia. Davies rynni keskeltä läpi ja Wilson häiritsi veskaa, mutta tämä kuitenkin taisteli tiensä läpi ykköspallolle.


En kaikkia kulmia käynyt läpi, mutta päällimmäinen fiilis oli se, että tämä turkkilaisten tapa puolustaa kulmapotkut pienensi Walesin erikoistilanneuhkaa aika hyvin. Tämä Wilsonin sisäkierteinen pallo putosi niin ikään viiteen metriin, mutta valkopaita oli päineen välissä ensin.


Sivuvapaapotkut Wales puolustaa standardinomaisesti parilla muurimiehellä, yhdellä reunapelaajalla ja 6-7 miehen linjalla. Johnson (Moore) hoitaa etualueen kuten tässäkin ja sitten varsinaisessa kuuden linjassa ovat wingbackien välissä Ampadu ja topparikolmikko, joten kun keskellä on eniten pääpelivoimaa, sinne Suomen ei ehkä kannata keskityksiään suunnata, vaan ennemmin toisen ympyröidyn janarin Williamsin alueelle taakse.


Kakkospalloissa on oltava hereillä, koska Wilson ja Broadhead (Brooks) lähtevät muurista pystyyn sähäkästi.


Kulmapotkut Wales puolustaa melko jännästi lähes puhtaalla 1v1-vartioinnilla, jonka lisäksi etutolpalla on kärkipelaaja Johnson/Moore. Tämä on melko riskaabeli tapa, koska yksikin hävitty 1v1-tilanne johtaa heti puskupaikkaan. Kuten vapaapotkuissa, Wilson ja Broadhead ovat boksin ulkopuolella ja valmiudessa säntäämään pystyyn. Kulmapotkuissa he kärkkyvät tietysti vielä selvemmin ja sitovat vastustajia itseensä puolessa kentässä kuvan ulkopuolella. Boksin reunalla Walesilla ei oikeastaan ole kuin korkeintaan yksi pelaaja, kun kaksi muuta reunapelaajaa on estämässä lyhyttä variaatiota. Vartioinnista vastaavat topparit ja Ampadu.


Tässä Rodon hävisi oman 1v1-tilanteensa Akaydinille, joka pääsi puskemaan vapaasti viidestä metristä, koska Walesilla ei ole vitosen viivalla keskellä
 ivanovmaista aluepuolustajaa.


Vain Wardin reaktiotorjunta esti tasoituksen.


Armenia teki 1-0 johtomaalin kulmapotkun jälkitilanteesta. Asetus on identtinen. Moore puolustaa aluetta ja muuten rangaistusalue on täynnä 1v1-pareja. Suomen käyttämä kuvio, jossa topparit blokeillaan tekevät tilaa Pohjanpalolle, voi hyvinkin tehdä tuhoa Walesin boksissa!


Moore voitti ykköspallon etualueella, mutta peliväline jäi elämään boksiin. Purku ei ollut puhdas.


Rodon puski kakkospallon kauemmas, mutta Zelaryan nappasi sen.


Tämä kuljetti hetken matkaa sivuttain, sai tassun auki pohjaparia James-Ampadu vastaan ja pyssytti pallon tolpan kautta sisään. Armenia yksi, Wales nolla. Kun kakkos- tai kolmospalloissa ei ole kuin max. yksi pelaaja boksin reunalla, näin voi käydä.

Suomi

Ylläolevan läpikäynnin pohjalta Suomen avauskokoonpano voisi olla tällainen (4-4-2):

Pohjanpalo - Pukki
Antman/Håkans - Kamara - Schüller - Lod/Antman
Uronen/Peltola - Ivanov - Tenho/Hoskonen/Väisänen - Alho
Hradecky

- Peltola oli laitapakkina ihan mallikas marraskuussa, mutta Urosellekin soisi revanssisauman viime kerran tapahtumista Walesissa. Topparikaksikko Ivanov-Hoskonen on tainnut pelata neljän linjassa maajoukkueessa yhdessä vain Pohjois-Makedoniaa vastaan, joten aloittaisiko Väisänen sitten kuitenkin Ivanovin parina, koska heillä on eniten yhteisiä kokemuksia? Lisäksi Väisänen ehkä vielä Hoskosta paremmin pystyy uhkaamaan kuljettamalla ylimpiä prässilinjoja ja jakamaan pystysyöttöjä, vaikka Hoskosenkin pallollinen pelaaminen on kehittynyt viimeisen vuoden aikana huimasti. Toisaalta sitten pallottomassa vaiheessa suoraviivaista Walesia vastaan puolustuslinjassa tulee olla kamppailu- ja juoksuvoimaa, joten se puoltaisi Hoskosta. Eikä Tenhoakaan voi unohtaa. Hän on hyvä välimallin jantteri, joka loisti ilmassa Pohjois-Irlantia vastaan ja jakoi pari maukasta ristipalloa puolesta kentästä Håkansille NIR:n oikean wingbackin selustaan eli teki juuri sitä, mitä Walesiakin vastaan pitää mielellään tehdä. Olet niin hyvä kuin viimeisin pelisi, joten oma valintani olisi uskomatonta kyllä Tenho
- Keskustan kaksikko on selviö terveenä ollessaan. Kamaran tulee vain olla sitoutunut Wilsonin puolustamiseen ylätaskussa tai sitten Schüllerin pitää pelata vasemmalla puolella keskustassa
- Jopa molemmilla laidoilla olisi hyvä olla pelaaja, joka jaksaa tehdä jatkuvasti aloitteita pystyyn Walesin wingbackien selustoihin. Siksi en yllättyisi, jos Lod jäisi penkille ja sekä Antman että Håkans olisivat avauksessa, koska heiltä ravaaminen ei lopu ja eiköhän moraali pallottomanakin olisi riittävää. Antman oli ainakin Parkenilla kurinalainen alaspäin yhtä uinahdusta lukuun ottamatta jättäen Jensenin yksin 1-0 maalissa, mutta muutoin hän vakuutti ja tietysti Astanassa korkeassa prässissä Alipin avoimen jalan sulkeminen onnistui myös melko hyvin. Ehkä Lodista saisi myös eniten irti vaihtopelaajana kuten Pohjois-Irlantia vastaan. Toki tämä olisi varmaan luotettavin apuri Alholle, jota ei haluaisi jättää 1v1-tilanteisiin Williamsia vastaan ja ylöspäin Lod pystyisi antamaan murtavia syöttöjä selustaan kenties tarkimmin. Toisaalta sitten Antman saisi ehkä parhaiten jalkansa auki 1v1-haastoissa Williamsia vastaan oikealla laidalla, jolloin Håkans ravaisi selustaan vasemmalta puolelta kuten syksyllä. Kanervan painotus puolustuksen ja hyökkäyksen välillä ratkaisee lopulta. Onko tärkeämpää tehdä itse maali vai pienentää Walesin maaliodottamaa? Yhtenä lisäpointtina on lisäksi pelituntuma, joka puoltanee eniten Lodia MLS-kauden alkaessa pian. Jos nyt pitäisi veikata avaava laiturikaksikko, se olisi Antman-Lod. Heistä Lod valuisi viidenneksi pelaajaksi puolustuslinjaan pallottomana Williamsin mukana ja Antman voisi sitten levätä ylempänä kk-linjassa, jotta hän olisi tuoreempi vastaiskuihin. Pohjois-Irlanti -pelissähän F. Jensen oli se, joka valui Lewisin mukana puolustuslinjaan asti ja Håkans sai jäädä ylemmäs omalla laidallaan, kun Peltola kavensi laitakaistalle asti
- Pohjanpalo on kohdepelaaja, jollaisen Suomi tarvitsee jokaiseen peliin kentälle. Sen EM-karsinnat osoittivat ja varmasti tässäkin pelissä pitkää palloa viljellään jonkin verran. Jolle pystyy voittamaan ykköspalloja Walesin topparikolmikon edestä ja liippaamaan niitä syntyneistä aukoista pystyyn Pukille tai wingbackien selustoihin laitureille. Positiivisissa tilanteenvaihdoissa hänen syöttövalikoimansa on myös aliarvostettu

Lopputulosheittoni 90 minuutin jälkeen on 1-1. Suomen maali syntyy kulmapotkusta, kun Pohjanpalo irtaantuu vartioijastaan toppareiden tekemien blokkien ansiosta ja hän puskee seitsemästä metristä pallon voimalla ohi Wardin. Ja kulmapotkunhan Suomi hankkii siten, että Ivanov lähettää puolesta kentästä ristipallon Robertsin selustaan ja Antman/Håkans juoksukilvan voitettuaan keskittää päin sivutopparia. Walesin maali puolestaan syntyy siten, että vanhat haamut nousevat esiin. Schüller saa huonon syötön keskikentän pohjalle eikä pysty pitämään sitä hallussaan. Wales rankaisee menetyksestä omalla kenttäpuoliskolla, kun Wilson syöttää pystyyn Suomen vastaprässäävän topparin jättämästä aukosta Moorelle/Johnsonille. Hradecky torjuu vastaantulollaan puolittaisen läpiajon, mutta Brooks siivoaa irtopallon verkkoon boksin sisästä.

Tämän pidemmittä puheitta viihtyisää otteluiltaa jokaiselle jo vajaat pari kuukautta etukäteen.

EDIT:

Walesin ja Suomen 13.3.2024 nimeämissä ryhmissä ei yllätyksiä ollut, joten ylläolevat spekulaatiot pätevät edelleen.


« Viimeksi muokattu: 13.03.2024 klo 18:03:31 kirjoittanut Salming »
Osmonkääliö

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 01.02.2024 klo 11:09:41

Olisi kieltämättä kyllä seksikäs avaus:

Pohjanpalo - Pukki
Håkans - Kamara - Schüller - Antman
Uronen - Ivanov - Hoskonen - Alho
Hradecky

Ite jotenkin epäilen että Lod avaa oikealla ja Håkans penkillä. Sitten olisi penkiltä tuoda Antmanin tilalle samanlainen pikakiituri ja Lodin tilalle Jensen esimerkiksi.

Johtoasemassa myös hyvä ottaa kaikkensa antanu Pukki pois ja pudottaa yksi ukko lisää keskustaan (esim huippukuntoinen Suhonen). Schullerilla myös kun jalat loppuu niin on Kairinen joka heittää kehiin. Peltola olisi kiva nähdä avauksessa myös, mutta luottaako Rive enemmän kokeneeseen Uroseen? Viime aikojen peluutus puoltaisi Peltolan avauspaikkaa.

Toki jos rehellisiä ollaan niin eiköhän se ole helvetin varovainen 523 kaikenmaailman R.Jenseneillä (Kamara laiturina) höystettynä ja kaikkia vituttaa.
Jäke_99

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 01.02.2024 klo 12:33:39

Peltola Alhon tilalle paljon puolustavampi ja pallovarmempi.
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #4 : 01.02.2024 klo 12:41:51

Elin jo ottelun pääkohdat läpi Salmingin viestin lukemalla, mitä tässä nyt sitten pari kuukautta tekee?
Ilkeä Eläinlääkäri

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 21.02.2024 klo 18:47:41

https://www.suomifutis.com/2024/02/walesin-kapteeni-sivussa-isojen-panosten-pelista-huuhkajia-vastaan/
rex

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 21.02.2024 klo 19:06:45

Ramsey loukkaantunut. Nyt putosi mämmirove Kurikassa.
suomiveto

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 23.02.2024 klo 10:42:10

Viimeiseen neljään kauteen kerran yli 10 ottelua ottelua omassa seurajoukkueessa pelannut Ramsey loukkaantui, oli kyllä suuri yllätys. Edes Wales tuskin tuon varaan mitään laski että olisi kunnossa.
Ilkeä Eläinlääkäri

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 23.02.2024 klo 12:13:45

Ramsey loukkaantunut. Nyt putosi mämmirove Kurikassa.

Viimeiseen neljään kauteen kerran yli 10 ottelua ottelua omassa seurajoukkueessa pelannut Ramsey loukkaantui, oli kyllä suuri yllätys. Edes Wales tuskin tuon varaan mitään laski että olisi kunnossa.

En seuraa ulkomaista futista juuri ollenkaan jos se ei liity jollain tapaa Suomifutikseen, joten itselleni tuo oli uutisen arvoinen linkki. Ehkä olen ainoa.
W.A. Watanabe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti, Potkupallopessimismi


Vastaus #9 : 23.02.2024 klo 13:01:27

Eikös Ramsey muutenkin ala olemaan ulkona majusta hiljalleen ihan loukkaantumisiin katsomatta.

Vielä kuukausi aikaa ja vähän hirvittää nyt kun liitto ei hommannut leiriä tammikuulle että miten hyvin huuhkajat on tikissä kun pitkän tauon jälkeen heti pelataan voitosta pudotuspelityyliin.

Ulkkarimedioissa Suomen tsäänssit on täysin nollattu ja Puolassa jostain perustelemattomasta syystä (sen verran surkeita olleet heidän otteensa) valmistaudutaan kaiketi jo Wales finaaliin. Walesilla ehkä enemmän sellainen underdog mentaliteetti etteivät lähde aliarvioimaan Suomea. Wales ja Puola eivät myöskään leireilleet mutta Viro oli Ruotsin kanssa jossain lämpimässä ja nyhjäsi 1-2 tappion. Waregemin superjunnu Palumets maalintekijänä.

Suomella ihan hyviä muistoja Walesista, ainakin Ukkosen vapari ja "Suomi menee maaliin" sekä Shefkin ja Tintin 2-0 upotus. Uronen taisi teloa Balen siellä kerran myös(?)
Villahousu

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 23.02.2024 klo 13:43:58

Vielä kuukausi aikaa ja vähän hirvittää nyt kun liitto ei hommannut leiriä tammikuulle että miten hyvin huuhkajat on tikissä kun pitkän tauon jälkeen heti pelataan voitosta pudotuspelityyliin.

Miten tuollaisen "leirin hommaamisella" saadaan "huuhkajat tikkiin", jos sinne ei saa maaliskuussa käytettäviä pelaajia? Seurajoukkueet jotenkin maagisesti päästävät kesken kauden pelaajansa FIFA-ikkunan ulkopuolella matkustamaan jonnekin ulkomaille, kun kerran palloliitto on "hommannut leirin"?
Eiköhän tilanne ole sama kaikilla potentiaalisilla vastustajillakin. e. niin kuin kirjoitkin. Viro on käyttänyt nimenomaan lähinnä kotimaan pelaajia (ja esim. Klubin Vaher) tuossa tammikuun leirillä. Mitä Suomi saisi maaliskuuta ajatellen pelaamalla tammikuussa veikkausliigapelaajilla? Se on sitten eri asia, että tulevaisuutta ajatellen olisi hyvin voinut pelata rusketusotteluita.
« Viimeksi muokattu: 23.02.2024 klo 13:59:29 kirjoittanut Villahousu »
W.A. Watanabe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti, Potkupallopessimismi


Vastaus #11 : 23.02.2024 klo 15:54:07

Miten tuollaisen "leirin hommaamisella" saadaan "huuhkajat tikkiin", jos sinne ei saa maaliskuussa käytettäviä pelaajia? Seurajoukkueet jotenkin maagisesti päästävät kesken kauden pelaajansa FIFA-ikkunan ulkopuolella matkustamaan jonnekin ulkomaille, kun kerran palloliitto on "hommannut leirin"?
Eiköhän tilanne ole sama kaikilla potentiaalisilla vastustajillakin. e. niin kuin kirjoitkin. Viro on käyttänyt nimenomaan lähinnä kotimaan pelaajia (ja esim. Klubin Vaher) tuossa tammikuun leirillä. Mitä Suomi saisi maaliskuuta ajatellen pelaamalla tammikuussa veikkausliigapelaajilla? Se on sitten eri asia, että tulevaisuutta ajatellen olisi hyvin voinut pelata rusketusotteluita.

Totta kyllä, ja ehkä turhan paljon höntsäreissun tarpeellisuutta tuossa korostin. Toisaalta aika moni liiga tauolla josta huuhkajia olisi mukaan voinut saada eli ei se mikään b joukkue olisi ollut. Mutta ehkä isompi kritiikki liittyy tuon reissun tarpeellisuuteen pitkässä juoksussa ajatellen maaliskuun ikkunan jälkeisiä pelejä.
Adinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #12 : 23.02.2024 klo 19:19:23

Seurantaan. Ei ole montaa yötä jouluun enää.
ZZlatan

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 24.02.2024 klo 11:22:19

Totta kyllä, ja ehkä turhan paljon höntsäreissun tarpeellisuutta tuossa korostin. Toisaalta aika moni liiga tauolla josta huuhkajia olisi mukaan voinut saada eli ei se mikään b joukkue olisi ollut. Mutta ehkä isompi kritiikki liittyy tuon reissun tarpeellisuuteen pitkässä juoksussa ajatellen maaliskuun ikkunan jälkeisiä pelejä.

Vaikka mikä tahansa liiga olisi tauolla, seuran ei tarvitse päästää pelaajiaan kv. ikkunan ulkopuolella maajoukkueisiin.

Eiköhän noita talvileirejä mietitä panos/tuotos -suhteen kautta aika tarkasti. Toivottavasti ainakin.
kyynaama

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tšekki 2004, Kreikka 2014


Vastaus #14 : 24.02.2024 klo 14:59:59

Milloin muuten joukkueet julkaistaan?
Osmonkääliö

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 29.02.2024 klo 14:09:14

Aika hyvät lähtökohdat Wales-peliin. Ei juuri isompia loukkeja ja moni pelaaja kovassa iskussa. Kairisen hyvien otteiden takia väläytelty miehen topicissa kolmen keskikenttää Cardiffiin. Kairisen lisäksi Kamara pelaa ilmeisesti uransa lähes parasta futista, Jolle johtaa Serie B maalipörssiä, Hradecky on maalilla about maailman parhaassa (myös seura)joukkueessa. F.Jensen pelannut koko kauden isoilla minuuteilla avauksen miehenä Bundeksessa.

Näiden lisäksi paluun tositoimiin on tehnyt kunnolla Lod (valittu MotM), Suhonen ja Antman. Peltola ollut ilmeisesti myös hyvä ja Uronen vetänyt myös 90 min. Minnesotan somesta bongattu että fanit tykkäsivät Pukin ja Lodin kovasta prässistä eli ilmeisesti Pukkikin menopäällä.

Puolustuksesta Ivanov, Hoskonen ja Alho myös pelanneet avauksen miehenä nyt pitemmän aikaa. Erityismainintana Tenhon ilmeisesti hyvin alkanut stintti Ruotsissa.

Miinuksena voinee sanoa Håkansin tilanteen, ei ilmeisesti siirtoa Norjan divarista minnekään vielä.

Koska Huuhkajien keskikenttä vaatinee lähes aina Schullerin niin kolmen kovan keskikentän peluutus vaatii kompromisseja joka tapauksessa. Käytännössä jos kolmella keskikentän miehellä lähetään niin vaatinee Pukin penkityksen / peluutuksen laiturina. Jollea avauksesta vaikea pudottaa.

Avaus voisi olla esim (4-1-4-1 / 4-3-3):

                              Luka
Alho/Peltola-Ivanov-Hoskonen/Tenho-Uronen/Peltola
                                 Schuller
                        Kairinen-Kamara
                   Lod-Pohjanpalo-Antman
suomiveto

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 29.02.2024 klo 14:42:31

Aika hyvät lähtökohdat Wales-peliin. Ei juuri isompia loukkeja ja moni pelaaja kovassa iskussa.

Juuri näin.

Toivottavasti Rive lukee tätä palstaa jos ei pelejä jaksa katsoa, eikä kärjessä ole joku Pukki-Håkans kaksikko "koska se toimi viime kesäkuun San Marino ottelun toisella puoliajalla erinomaisesti".
A47

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat (ulkomailta Los Blancos)


Vastaus #17 : 29.02.2024 klo 15:32:08

Avaus voisi olla esim (4-1-4-1 / 4-3-3):

                              Luka
Alho/Peltola-Ivanov-Hoskonen/Tenho-Uronen/Peltola
                                 Schuller
                        Kairinen-Kamara
                   Lod-Pohjanpalo-Antman

On kyllä hyvä tilanne kolmen viikon päästä pelattaviin peleihin. Näiden lisäksi on vielä heittää keskikentän ylemmille paikoille väkevän paluun tehnyttä Suhosta, Young Designated Player Peltola voi stuntata Schülleria 6-paikalla, F.Jensen hyvässä pelituntumassa vaihtoehtona avaukseen Lodin paikalle tai tuo penkiltä tuoreita jalkoja sekä tietenkin ikinuori Pukki, jonka itse näkisin mieluusti juuri supersubin roolissa juoksemassa pystyjuoksuja väsyneitä jalkoja vastaan.

Muita mainitsemisen arvoisia esim hyvässä vireessä porskuttava Forss, Messin syötöistä maalaileva Taylor, majussa hyviä otteita esittäneet Håkans & Källman etc.

Ainoa huolestuttava asia on vähemmän yllättäen laitapakkien varamiehet. Vasemmalle ei oikein ole Urosen lisäksi varamiestä ja Soiri on juuttunut Romaniassa penkille. Onneksi tosin penkillä löytyy Peltola, joka pystyy luutimaan molempia paikkoja keskikentän ja topparin lisäksi. Täytyy vain toivoa, että Alholle ja Uroselle ei tapahtuisi mitään loukkeja tässä muutamissa majutaukoa edeltävissä peleissä.

Ilkeä Eläinlääkäri

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 29.02.2024 klo 16:26:36

Toisaalta Urosen pelikunto ei vielä takaa miehelle avauspaikkaa. Rive saattaa ihan hyvin taikoa sinne Niskasen tai Jensenin. Riippuen ryhmityksestä. Toki itse toivon Urosen olevan avauksessa.
Osmonkääliö

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 29.02.2024 klo 17:24:51

Toisaalta Urosen pelikunto ei vielä takaa miehelle avauspaikkaa. Rive saattaa ihan hyvin taikoa sinne Niskasen tai Jensenin. Riippuen ryhmityksestä. Toki itse toivon Urosen olevan avauksessa.

Tai sitten molemmat? Viiden linja jossa lwb Niskanen ja topparina Jensen. Forkka räjähtäs ennen peliä.
Vale-valeysi

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 01.03.2024 klo 08:14:12

Aika hyvät lähtökohdat Wales-peliin.
Tässähän alkaa ihan kiima nousemaan Ylos
voorumisti

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 01.03.2024 klo 16:14:30

Kyllä Rive luottomiehensä Immin vasemmalle laidalle laittaa wingbackin rooliin. Urosen punainen kortti viime vierailulta Cardiffiin kummittelee vielä takaraivossa.

Muuten samoilla mitä aiemmin mainittu, topparikolmikkona häärännee Hoskonen, Ivanov ja Peltolan Masa.
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #22 : 01.03.2024 klo 19:12:52

Ensimmäinen isompi loukki, kun Väisäs-Leo pariksi kuukaudeksi sivuun. Ei toki ole enää mahtunut edes viimeisimpiin forum-spekulaatioihin mukaan.
RonaldoR9Finland

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK,Suomen maajoukkue,Real Madrid


Vastaus #23 : 02.03.2024 klo 15:31:59

Alkais jo!
Suokin_ihme

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 03.03.2024 klo 10:22:03

 
Ensimmäinen isompi loukki, kun Väisäs-Leo pariksi kuukaudeksi sivuun. Ei toki ole enää mahtunut edes viimeisimpiin forum-spekulaatioihin mukaan.
Ilmeisesti Lod taas klesana ja Jensen vaihdettiin puoliajalla eilen pois. Onko näistä lisätietoa?

 Somen perusteella Lodilla jotain jalkavammaa mut Jensenistä en löytäny mitään. Jensen eilen maali ja syöttö, Taylor maali ja Terho maali.

 
Sivuja: [1] 2 ... 27
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa