FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.02.2024 klo 05:55:22 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Pallo-Iirot 2024 - Säilyttiin, mitä seuraavaksi?  (Luettu 1679 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Vaihtopenkkien mörkö

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Raum


: 02.02.2024 klo 07:52:54

Mennyt kausi

Vuosi on jo hyvän aikaa sitten vaihtunut ja Pallo-Iirot tulee aloittamaa kauden 2024 aina mielenkiintoisesta Kakkosesta. Palloliiton sarjajärjestelmähimmeli on taas pyörinyt ja lopputuloksena on, että alkavalla kaudella kakkonen on vasta valtakunnan neljänneksi korkein sarjataso. Kyynisempi sanoisi Iirojen pudonneen kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmas, mutta loppujen lopuksi sarjajärjestelmässä raumalaisten yläpuolella olevien seurojen määrä ei ole juuri muuttunut.

Viime kauden joukkue kirjoitti kaiken kaikkiaan melko tyydyttävän tarinan. Nousijajoukkue säilytti sarjapaikkansa lopulta selvällä erolla, eikä nousukarsintakaan aivan mahdottoman kaukana pisteiden valossa ollut. Lopullinen sijoitus B-lohkossa oli kahdeksas.

Seurassa tapahtui paljon viime kaudella. Vetovastuun otti edustustasolla kokematon Joel Grasso. Miehen palkkaus herätti tiedettävästi tunteita monessa, eivätkä kaikki niistä olleet varmasti positiivisia. Joukkue pelasi kuitenkin hyvää jalkapalloa miltei jokaisessa pelissä ja realistisimmat tavoitteet saavutettiin lopulta aika helpostikin.

Yksi viime kaudella selvästi onnistunut asia, oli pelaajien kehittyminen. Otto Salmensuu tuli Ykkösen jämäminuuteilta Raumalle ja pelasi nopeilla jaloilla ja hyökkäyskolmanneksen ratkaisuillaan itselleen Veikkausliigasopimuksen AC Ouluun. Sulo Ketolasta tuli Pallo-Iirojen ensimmäinen pelaajamyynti miesmuistiin, kun Borussia Mönchengladbach maksoi kaksimetrisestä nuorukaisesta siirtosumman. Lisäksi Elias Vesala on mitä ilmeisemmin tehnyt sopimuksen KPV:n kanssa ja Aaro Salonen on viettänyt jo pidemmän pätkän Turun Palloseuran edustusjoukkueen harjoitusringissä.

Pelaajien siirtyminen eteenpäin on tärkeää Iirojen kaltaiselle seuralle. Se osoittaa, että täällä voi kehittyä ja ottaa seuraavan askeleen urallaan. Tällaisen seuran on varmasti helpompi hankkia pelaajia, jotka tähtäävät futiksessa jonnekin. Toisaalta se myös luo epävakautta toimintaan, jos useampi avainpelaaja löytää itsensä aina uusista ympyröistä kauden vaihtuessa. Tulevan kauden suurin haaste lienee juuri siinä, miten joukkueesta poistuneet pelaajat korvataan.

Pelaajisto

Pallo-Iiroilla ei omien laskujeni mukaan ole tällä hetkellä ainuttakaan maalivahtia sopimuspelaajana. Miko Lainio vaihtoi Euran Palloon ja Henri Saarinen poistui Raumalta. Ainakin marraskuisessa, nyt jo entisessä Länsi-Suomessa julkaistussa jutussa Hemppa ei vielä tiennyt, miten jatkaa jalkapalloa. Mielestäni Hempan poislähtö jättää suurimman yksittäisen ruudun täytettäväksi, sillä Iirojen on pakko etsiä selvää ykkösveskaria. Joitain junnuja on edustuksen maalilla harjoituksissa pyörinyt ja viime pelissä SalPaa vastaan maalinsuulla hääri oma kasvatti Sakari Korri. Korri on kuitenkin vielä Ilveksen pelaaja, joten hänen suuntaan ei varmaankaan ainakaan vielä voi mitään laskea. Yhden pelin otannalla olisi kuitenkin todennäköisesti riittävä maalivahti Kakkosen tasolle. Kakkosviululle soittaja sitten varmaankin omista junnuista.

Puolustuslinja mullaantui jo kesken kauden, kun entinen kapteeni Schulz jätti rakennuksen tavalla, joka jätti paljon kysymyksiä. Lisäksi Ohvo senior poistui Kaarinan Poikiin. Liekö taustalla muutos opiskelutilanteessa ja muutto takaisin Turkuun? Puolustuslinjasta on siis kesken kauden tai sen jälkeen poistunut Elias Vesala, Oskari Ohvo ja Otto Schulz. Turkulaisten lisäksi puolustuslinja pysynee toivottavasti melko muuttumattomana. Aleksi Arvela ainakin on palannut armeijan harmaista ja Alex Johanssonilla on sopimus. Kuulemma Babbit, Halminen ja joitakin junnuja on harjoituksissa pyörinyt. SalPaa vastaan kentällä ollut Halminen oli ilmeisesti Jami Halmisen pikkuveli?

Keskikenttä uhkaa jäädä tällä hetkellä ohueksi. Aaro Salonen on tosiaan ollut TPS:n mukana ja Lasse Laakso poistui kauden päätteeksi kaupungista. Liekö palannut synnyinseuduilleen? Lisäksi kovaluinen James Whiting on käsittääkseni sumusaarilla, eikä miehen paluu tai sellaisen ajankohta ole ainakaan varma. Villeimmät huhut vievät nuorta Ayannubia jopa ulkomaille asti ja ajoittain väläytelleellä nuoremmalla Ohvollakaan ei taida olla sopimusta. Onko tällä hetkellä jopa niin, että Juuso Aalto on Pallo-Iirojen ainoa sopimuksen alainen keskikenttäpelaaja? SalPaa vastaan Topias Silvennoinen pelasi, mutta ei hänelläkään käsittääkseni sopimusta ole. Keskikenttä vaikuttaa pelipaikalta, johon on pakko saada pelaajia useampikin kuin yksi.

Eikä herätä riemunkiljahduksia hyökkäysosastonkaan leveys. 15 maalin Elias Ahde jatkaa onneksi, mutta kaipaa rinnalleen tulivoimaa. Lisäksi Ahde ei pelannut SalPaa vastaan, onko kauden lopun vamma vieläkään kuntoutunut? Otto Salmensuun liigasopimuksen ja Arttu Virtasen poistuttua hyökkäyskalusto näyttää todella ohuelta. Asiaa pahentaa sekin, ettei Mikko Jalkanen ainakaan vielä ole tehnyt sopimusta.

Ennustus tulevasta kaudesta

Pelaajistossa on varmasti laatua, muttei tarvittavaa leveyttä? Ahde, Halminen ja kunnossa oleva Jubu ovat pelipaikojensa eliittiä Kakkosessa, mutta kipeästi tässä kaivataan lisää pelaajia. Ykkösmaalivahti on löydettävä ja toivottavasti edes joku epävarmoista jatkajista kiinnitetään mahdollisimman pian. Josko se antaisi signaalin muillekin epävarmoille siitä, että iskukykyinen joukkue saadaan kasattua.

Asetelmat ovat mielenkiintoiset. Useamman joukkueen noustua uusiin Ykkössarjoihin on vaikea nähdä raumalaisten asemien mitenkään heikentyneen. Sen lisäksi Ilves-Kissojen suunnalta kuuluu huhua maksuvaikeuksista. Toisaalta, jos ja kun Honka osuu samaan lohkoon, tulee se olemaan kaiken järjen mukaan sarjan voittajasuosikki. Myös Tampere United vaikuttaa vahvistuneen ja reservijoukkueet Ilves/2 ja Inter/2 voivat olla käytännössä mitä tahansa nousijan ja putoajan väliltä.

Mitä ensi kaudella sitten pitäisi tavoitella? Viime kauden esitykset ja peli Ykkösliigan SalPaa vastaan herättävät kyllä toiveita hyvästä kaudesta, mutta pelaajia tarvitaan yksinkertaisesti lisää. Joukkueen parhaat pelaajat ovat kyllä erinomaisia, mutta nyt ollaan käytännössä tilanteessa, jossa yksi Ahteen takareisivaiva voi pilata koko kauden.

Siispä oma ennusteeni: Muutamalla vahvistuksella Raumalla pelataan sarjanoususta, ilman niitä jostain muusta.
Vaihtopenkkien mörkö

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Raum


Vastaus #1 : 02.02.2024 klo 07:56:06

Jaha, no heti aloitusviestiin sellainen muutos, että Mikko Jalkaselle sopimus! Todella tärkeä palanen.
Äsuo

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 02.02.2024 klo 08:43:23

Lisätään, että Korrilla ei ole sopimusta Ilveksen kansa, vaan se on päättynyt. Lukio toki vielä kesken ja se päättyy nyt keväällä, joten sikäli Korri lienee ihan mahdollinen.

Neljä julkaisematonta sopimusta, lienee siellä kk-pelaajia.

Veikkaan, että Salonen ja Whiting pelaavat Iiiroissa ensi kaudella. Jalkanen ja Repo muodostavat laidoille kovan kaksikon, ainakin Repon kehittymiseen lasketaan paljon.

Ayannubi olisi todella tärkeä sopimus myös. B-junnuista maajoukkuetapahtumissa mukana ollut Jussi Helin on myös tehnyt sopimuksen.

Jotain huhuja myös ollut yhteistyöstä FC TPS:n kanssa. TPS-valkku Nuutinen mainitsi podcastissa, että TPS tekee Kakkosen seuran kanssa yhteistyötä. Se ei varmasti ole Inter 2, joten? Sieltä voisi tulla myös maalivahti Iiroille.
« Viimeksi muokattu: 02.02.2024 klo 09:37:22 kirjoittanut Äsuo »
Sven-Göran Samsung

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: est. 1982


Vastaus #3 : 02.02.2024 klo 09:24:37

Lisätään, että Korrilla ei ole sopimusta Ilveksen kansa, vaan se on päättynyt. Lukio toki vielä kesken ja se päättyy nyt keväällä, joten sikäli Korri lienee ihan mahdollinen.

Neljä julkaisematonta sopimusta, lienee siellä kk-pelaajia.

Veikkaan, että Salonen ja Whiting pelaavat Iiiroissa ensi kaudella. Jalkanen ja Repo muodostavat laidoille kovan kaksikon, ainakin Repon kehittymiseen lasketaan paljon.

Ayannubi olisi todella tärkeä sopimus myös. B-junnuista maajoukkuepelaaja Jussi Helin on myös tehnyt sopimuksen.

Jotain huhuja myös ollut yhteistyöstä FC TPS:n kanssa. TPS-valkku Nuutinen mainitsi podcastissa, että TPS tekee Kakkosen seuran kanssa yhteistyötä. Se ei varmasti ole Inter 2, joten? Sieltä voisi tulla myös maalivahti Iiroille.

Jussi Helin ei ole pelannut yhtään nuorten maaottelua.
Äsuo

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 02.02.2024 klo 09:37:55

Jussi Helin ei ole pelannut yhtään nuorten maaottelua.


Hyvä huomio, korjataan maajoukkuetapahtumissa mukana ollut.
H00Tee

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 02.02.2024 klo 22:13:23

Kiitos Mörölle avauksesta, kiitettävää detaljia.
H00Tee

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 23.02.2024 klo 20:02:57

Ei suoraan edaria mutta u17 vs. Musa harkkamatsissa kärjessä Hämäläinen joka todella fyysinen ja nopea. Onko aihiota uudeksi Patolaksi? Kusilaarihuhuna että olisi Nakkilan Hormiston kylästä jahkaantunut maailmalle.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa