FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.08.2019 klo 23:42:20 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 218 [219] 220 ... 226
 
Kirjoittaja Aihe: Yleistä keskustelua italialaisesta jalkapallosta!  (Luettu 806418 kertaa)
1 Jäsen ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
trendkiller

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: ACK, Kanarialinnut, Packers


Vastaus #5450 : 04.01.2019 klo 22:44:01

Näyttääkö joku palvelu tai kanava Suomessa Supercoppan tammikuussa?

Yle yllättää:

Coppa Italia: Lazio - Novara
la 12.1. klo 15.55 · Yle Areena

Coppa Italia: Sampdoria - Milan
la 12.1. klo 18.55 · Yle Areena

Coppa Italia: Bologna - Juventus
la 12.1. klo 21.40 · Yle Areena

Supercoppa Juventus - Milan
ke 16.1. klo 19.25 · Yle Areena

Supercoppa Juventus - Milan
ke 16.1. klo 20.00 · Yle TV2
Francescoli

Poissa Poissa


Vastaus #5451 : 10.01.2019 klo 15:17:48

Tällä kaudella katsojamäärät ovat kasvussa suurimmalla osalla seuroista, mutta mistähän noin suuri romahdus Napolin kohdalla johtuu?

Seeteufel

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Tuhkimotarinat, Harry Kane, DFB-Auswahl


Vastaus #5452 : 10.01.2019 klo 15:23:47

Tällä kaudella katsojamäärät ovat kasvussa suurimmalla osalla seuroista, mutta mistähän noin suuri romahdus Napolin kohdalla johtuu?
San Paoloa rempataan parhaillaan, johtunee siitä. ADL uhkasi jossakin vaiheessa pelata chämppäripelit Barissa.
https://www.dreamteamfc.com/c/news-gossip/423498/napoli-stadium-stadio-san-paolo/

Osa stadionistahan (kolmas taso) on lisäksi suljettu turvallisuuspuutteiden takia.
Uutinen
Well, that is the infamous San Paolo's "terzo anello", the third tier.
The third tier was added for the renovation works for the 1990's World Cup, along with the metallic cover, and increased the capacity of the stadium by almost 15k seats. As you can see see in the pic, the top part of ALL stands at the San Paolo (where the third tier is) is closed off with yellow fences, and no one is allowed to get there. Why? Cause the third tier was declared unsafe - being attached to the metallic cover and its pillars, which are directly connected to the ground, every time Napoli scored and fans celebrated it caused massive vibrations in the surrounding area, going as far as damaging nearby houses with those little earthquakes.

https://www.reddit.com/r/sscnapoli/comments/9h7s1c/dangerous_seating_at_the_san_paolo/e69ucy7/
Kun katsoo oheisen videon niin ymmärtää miksi:
https://twitter.com/frseriea/status/1042063466281033731?s=21

Lisäksi lippujen hinnatkin on vielä ilmeisesti nousseet reilusti.
« Viimeksi muokattu: 10.01.2019 klo 15:30:18 kirjoittanut Seeteufel »
Pallopoika23

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi, Saksa, Manchester United


Vastaus #5453 : 11.01.2019 klo 21:43:06

Bianconeri lähtenyt muilta karkuun, joten onnittelut.
Sweeperkeeper

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AS Roma


Vastaus #5454 : 12.01.2019 klo 13:31:28

Tälläinen tuli vastaan Ylos

https://twitter.com/ilRomanistaEN/status/1083675423446323200
viulisti

Poissa Poissa


Vastaus #5455 : 12.01.2019 klo 13:56:08

Tulipa tilattua alkuperäiskielellä kun nyt muistutit, että tuollainenkin on olemassa. En tosin ymmärrä varmaan puoliakaan, mutta siinäpähän oppii :D
ex-adriano

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale & JIPPO


Vastaus #5456 : 12.01.2019 klo 15:40:15


Ylos
migi111

Poissa Poissa


Vastaus #5457 : 24.01.2019 klo 16:23:48

https://www.football-italia.net/133704/four-serie-sides-deloitte-top-20

Serie A seurat tipahtivat kokonaan ulos top 10: stä ensimmäistä kertaa. Positiivista oli kyllä Interin ja Rooman pienet nousut. Eipä varmaan voi tästäkään kaudesta odottaa kovin hienoa tulosta, paitsi ehkä Juve petraa Ronaldon avulla.

Toista se oli italialaisilla vuonna 2007 vielä. Uskomattominta, tuolloin Barcakin oli vielä normiseura - juuri ennen Messiä.

« Viimeksi muokattu: 24.01.2019 klo 16:28:00 kirjoittanut migi111 »
Ticorexx

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Totti, De Rossi


Vastaus #5458 : 26.01.2019 klo 15:28:45

Meno Italian stadioneilla on paikoin jo niin junttia, että toiminta alkaa vaikuttaa seurojen siirtopolitiikkaan. On aivan käsittämätöntä, että välinpitämättömyys Italiassa ongelmaa kohtaa on näinki silminpistävää. Jos se sivistys on joskus syntynyt Italiassa, niin nyt se on sieltä paennut häntä koipien välissä ja luimistellen kauas pois. Ja tuskin kaipaa takaisin.

Vahvaa sanaa aiheesta rasismi.
Je ne suis pas un singe’ – I am not a monkey.
https://www.football-italia.net/133795/dacourt-players-snubbed-serie-racism

Jalkapallon alennustila on Italiassa kokonaisvaltainen.
DieselHirvi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juventus


Vastaus #5459 : 31.01.2019 klo 04:00:17

Nyt kun Atalanta sai kunnian päättää JJ:n kunniakkaan neljän peräkkäisen cup-voittojen putken niin lienee aiheellista paneutua syvemmälle ulottuvaan valkomustien dominanssiin Serie A:ssa.

Tilanne on suunnilleen "aika lailla kärjistetysti" sama kuin Calciopolia edeltänyt tilanne, jossa Juventus on Italian mittakaavassa ylivoimaisella tavalla onnistunut naaraamaan jo 7 scudettoa putkeen ja kahdeksas häämöttää kulman takana. Pl. toki cup-menestys. Kyse on enemmänkin seuran rakentaman joukkueen laadussa verrattuna muihin.

Otetaan imperatiivina hiukan menneisyyttä mukaan siksi, että tilanne oli eskaloitumassa samaan suuntaan jo aiemmin (2 mestaruuden muodossa) vuonna 2006, joista yksi siirrettiin Interille ja yksi jäi jakamatta.
Mainittakoon vain sivuhuomiona, että kyseisen 2006 vuoden MM-kisojen finaalissa pelasi molemmat finaalin joukkueet huomioiden 6 pelaajaa Juvesta avauksessa ja 2 pääsi vielä vaihdosta kentälle. Sen aikainen runko joukkueella oli yksi moderneimmista ja kuten nykyäänkin vaihtuvuuteen oltiin totuttu. Se kun esti pelaajia pääsemästä ns. kylläisiksi.
Calciopolin perkaaminen vaatisi hiukan enemmän aikaa, mitä itselläni on tarjota, mutta tämä toimikoon aasinsiltana seurajohtamisen merkitykselle ja Kulttuuriaristokraatti niitä päätöksiä/päätöksien muutoksia kyseisestä aiheesta on tänne aikoinaan laitellutkin.
PS. Arvelen etukäteen, että tämä osio kerää eniten muilta tätä topiikkia lukevilta lainauksia :).

Tämänkaltainen dominanssi on omiaan syömään koko sarjaa kohtaan koettavaa innostusta, mukaan lukien omaani, kun yhdessä seurassa tehdään asiat huimasti paremmalla tasolla lähes kaikilla seurajohtamiseen liittyvillä sektoreilla kuin muissa saapasmaan seuroissa.

AC Milanilla oli oma hetkensä tarinassa, kun maan pääministerinä ja valtiollisen televisiokanavan pääomistajan tehtävissä häärinyt playboy pääsi häärimään myös sangen menestyksekkään seuran johtajana. Samoihin aikoihin Interillä oli niin sanotusti pinkka kunnossa, mutta rekrytoinnit pelaajiston osalta eivät varsinaisesti vastanneet pelillisiä tarpeita vaan edustivat aikansa "Pepsiä".

Rahahanojen sulkeuduttua/epäonnistuneiden omistajuuksien vaihdosten muutosten myötä kumpikin seura on löytänyt itsensä yllättävästä tilanteesta, jossa oikeaa "pitkäjänteistä" urheilujohtamista tarvittaisiin, sen sijaan, että mällätään ensi kesän siirtoikkunassa shotgunilla hiukan enemmän rahaa harakoille. Uefan FFP-systeemiäkään, tai sen tasavertaisuutta vrt. PSG tai Man City, ei ole tässä sen enempää tarvetta perata, kun kyse on mielestäni ollut kummankin seuran kohdalla pikavoittojen tavoittelusta pitkäjänteisen rakentamisen sijaan.

Nyt kun palaamme loistokkaan ja maagisen Serie A:n jälkeiseen aikaan (90-luku ja 2000-luvun alkupuoli), on todettava, että Serie A:n noustakseen taistelemaan tittelistä "oikeasti suurimmaksi sarjaksi", on ainakin toisen milanolaisen seuran kaivettava jostain itsensä takaisin huipulle.

AS Roma ja SSC Napoli omaavat potentiaalia paljon nähtyä suurempiin tekoihin, mutta kyseisissä seuroissa valloillaan olevat huterat rakenteet eivät mahdollista pidempiaikaista menestymistä. Rakenteilla tarkoitan tässä kohtaa seuran yleistä pelillistä identiteettiä ja menestystä ruokkivaa historiaa lisättynä (utopistisilla) odotuksilla. Kun seurojen rakenteet perustuvat utopiaan raa'an työnteon asemesta, myös ajoittaiset, kausikohtaiset suonenvedot päättyvät sen hetkisen rungon kuihtumiseen myötä käsiin. Pidän em. seuroista AS Romaa pahempana esimerkkinä. Joka vuosi kevään tulon tietää siitä, kun talviset hanget sulavat, niin viimeistään silloin sulaa myös AS Roma ja käynnistetty "projekti" alkaa alusta.

Palatkaamme muutaman pointin myötä takaisin siihen, miksi italialainen jalkapallo tarvitsee välttämättömästi ainakin toista milanolaista joukkuetta takaisin korpivaellukseltaan:

1. Sarjan yleismaailmallinen kiinnostavuus palaisi (ainakin osittain) kun mestaruudesta taistelisi realistisesti edes kaksi joukkuetta.
2. AC Milanin euro-cup historia velvoittaa seuraa palaamaan takaisin kanveesista, joka voi todistetusti olla pitkä ja kivinen tie, mutta seuralla on vielä kannattajapohjaa ympäri maailman. Miksei myös Interin-llä, mutta ei niin merkittävissä määrin.
3. Kun milanolaisista saataisiin edes toinen mukaan taisteluun, ajoittaisista suonenvedoista menestyksensä saavat AS Roma, SSC Napoli, (SS Lazio) ja muut uinuvat "jätit" saattaisivat saada juonen päästä kiinni ja palaisivat tähtien ollessa kohdillaan edes silloin tällöin mukaan mestaruuskamppailuun "mustan hevosen" roolissa.

Kilpailutilanteen koveneminen sarjan voitosta sataisi koko sarjan laariin. Myös Juventuksen.

Mainittakoon näin paatokseni loppupuolella, että tarkoituksenani ei ole agitoida minkään osapuolen kannattajia kirjoituksellani, vaan kyseessä on tuotos, jonka kaltaista olen hautonut sisimmissäni jo pidemmän aikaa, mutta sain vasta nyt ulos, kun sattui olemaan aikaa.

Lisähuomioina mainittakoon, että jätin tarkoituksella pois kaikki seurojen infroihin liittyvät seikat, stadioneita yms. myöden, jotka olisi pitänyt hoitaa kuntoon jo aikoja sitten. Mutta sekin kytkeytyy mielestäni seurajohtamiseen ja vaatii sellaista asiantuntemusta eri kaupunkien säädöksiin ym. liittyen joihin itselläni ei ole riittävää perehtyneisyyttä. SS Lazio on mukana siksi, että Rooman talousalueella luulisin olevan sijaa kahdelle isolle joukkueelle. Ja onhan Laziokin, ainakin jollain mittapuulla, menestynyt seura.

Se mikä tekee JJ:stä niin menestyvän Italian mittapuulla, on nimenomaan omistajuuden pitkäjänteisyys ja sitä kautta virheistä opittu tapa hoitaa asiat paremmin kuin muut. Ei se minua Juventinona haittaa, vaikka mestaruuksia tulisi 20 putkeen, mutta aika hankalaa se on markkinoida sarjaa sen hienouksista tietämättömille, mikäli kyseessä olisi aina yhden hevosen kisa. Kyseessä kun on kuitenkin kaikkine sattumuksineen telenovela, jonka kaltaista ei muiden maiden sarjoista saisi tehtyä. Toisaalta, ainutlaatuinen telenovelahan vaatii myös oman AS Romansa, joten kannattaako kaikkien muuttua?

Ellei muiden, niin ainakin katsojien tulisi muuttua rasististen asenteiden osalta, ettei sen takia menetetä kasvoja koko maailman edessä. Viimeisenä mainittu aihealue vaatisi jälleen jonkun aiheeseen paremmin perehtyneen tietämystä tullakseen pilkotuksi tilanteeseen johtaneisiin syihin, joten jätän sen tähän.

Kirjoitin tämän lähinnä ikuisen jalkapalloromantikon silmin, toivoen, että Calcio palaisi sille paikalle, jolle se kuuluu.BandW

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: JJ


Vastaus #5460 : 31.01.2019 klo 15:18:22

Hyvä kirjoitus Ylos

Samoja toiveita itsellänikin Serie A:n seuroja kohtaan. Juvekin hyötyisi valtavasti brändinä sekä pelillisesti, mikäli muut seurat saisivat oman tekemisensä kuntoon. Napoli ainoana on pystynyt pitämään tasonsa kovalla tasolla pelaajien vaihtuvuudesta huolimatta, mutta seurassa ei vain ole kasvuvaraa enää isompiin ympyröihin.

Serie A:n kulta-aikoihin tähtääminen kenties lienee mahdotonta, mutta hyvän työn tekeminen puuhastelun sijaan ei liene mahdoton ajatus. Taitaa Italiassa vaan olla ajatukset vähän ristiriidassa tällä hetkellä, ollaan edelleen liikaa kiinni menneessä vaikka samalla yritetään tuoda moderneja toimitapoja mukaan.
svengi

Poissa Poissa


Vastaus #5461 : 01.02.2019 klo 01:01:32

Tällainen tilasto tuli syksyllä eteen. Tuon mukaan ylempänä esitetyt tulkinnat eivät täysin kohdilleen osuisi.

« Viimeksi muokattu: 01.02.2019 klo 01:14:38 kirjoittanut svengi »
migi111

Poissa Poissa


Vastaus #5462 : 01.02.2019 klo 10:22:17

Hieno kirjoitus todella. Ehkä liigan ei edes tarvitsisi kaipailla 90-luvulle, sanoisin, että viime vuosikymmenen puolivälin asema olisi ihan hyvä tilanne. Se tosiaan tarvitsisi sen, että Juve, Milan ja Inter - kaikki kolme olisivat suht tasavahvoja. Sitten Roma, Lazio ja Napoli haastajan asemassa. Lisäksi olisi hyvä saada naarattua Viola tuonne haastajajoukkoon takaisin tai ehkä toinen Genovan jengeistä.
La Liga, kuten Barcakin, tulee menettämään mainettaan Messin ikääntyessä ja samalla joukkueesta tulee normaali kuolevainen. Eli minimitavoite Serie A:lla olisi nousta samalle tasolle Bundeksen ja La Ligan kanssa ja miksei siitä vähän edellekin.
BandW

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: JJ


Vastaus #5463 : 01.02.2019 klo 10:24:28

Kai tuollaisellakin tilastolla jotain tekee.

Itse lähinnä mietin Napolin avainpelaajia, niistä on osa vaihtunut vuosien aikana ja joukkue pysynyt silti siinä muita haastajia edellä. Ja nythän on taas Allan ja K-2:sen lähdöt vahvoissa huhuissa.
Marchisio84

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juventus


Vastaus #5464 : 01.02.2019 klo 21:33:30

Mielestäni tuossa tilastossa näkyy myös se että Jjuve on uudelleen rakentanut pelaajistoaan calciopolin jäljiltä tähän päivään erittäin kovalla tahdilla. Useampi pelaaja vuodessa vaihtunut taas astetta kovempaan kaveriin.
« Viimeksi muokattu: 01.02.2019 klo 21:35:38 kirjoittanut Marchisio84 »
punta

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kuu päivällä


Vastaus #5465 : 06.02.2019 klo 21:17:18

Mielestäni tuossa tilastossa näkyy myös se että Jjuve on uudelleen rakentanut pelaajistoaan calciopolin jäljiltä tähän päivään erittäin kovalla tahdilla. Useampi pelaaja vuodessa vaihtunut taas astetta kovempaan kaveriin.

Ja eiköhän se syy löydy mm. näistä:

Lainaus
Since last summer Juventus have made €56.5m selling Sturaro to Genoa (€16.5m), Emil Audero to Sampdoria (€20m) and Rolando Mandragora to Udinese (€20m)

...

https://www.football-italia.net/134322/sturaro-transfer-raises-eyebrows

Mutta tuskinpa se teidänlaisia haittaa.
« Viimeksi muokattu: 06.02.2019 klo 21:20:13 kirjoittanut punta »
Demian

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bob cut


Vastaus #5466 : 06.02.2019 klo 23:24:13

Rolando Mandragora

Udinese's Rolando Mandragora suspended for 'blasphemous remarks'
Vanha juttu, mutta enpä tiennyt että Italiassa voi saada banaania jumalanpilkasta tai ihan jopa kolmannen käskyn rikkomisesta ??? Ylos
Musta-valkoautisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juve


Vastaus #5467 : 07.02.2019 klo 02:58:18

Ja eiköhän se syy löydy mm. näistä:

...

https://www.football-italia.net/134322/sturaro-transfer-raises-eyebrows

Mutta tuskinpa se teidänlaisia haittaa.
Eikö tämä ole tätä FFP-kikkailua Rollen sovittamiseksi? Kun Juvella ei ole akuuttia kassavirran tarvetta, tehdään näennäisesti kalliita diilejä neljän vuoden maksuajalla ja kirjanpidossa pelaajamyyntitulo kiittää. Samalla pikkukaverit saavat hankittua pelaajia, joihin ei muuten kassa riittäisi. On kai se kauasnäköisempää, kuin kasvatella näitä buy-backit niskassa.

Chievo-vertausta pidän melko kaukaa haettuna ja lähempää löytyisi esimerkkejä vaikka Zaniolon ja Santonin valuaatioista osana Radja-diiliä, minkä pitäisi ennemmin haiskahtaa kirjojen keittelyltä tuollaisen terhakkaan inkvisiittorin kirsuun.
iivu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Casma


Vastaus #5468 : 08.02.2019 klo 21:10:09

punta

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kuu päivällä


Vastaus #5469 : 27.02.2019 klo 10:38:00

https://m.tuttonapoli.net/le-altre-di-a/da-torino-juve-a-caccia-di-altre-plusvalenze-in-arrivo-altri-20mln-da-rogerio-del-sassuolo-387003

jjuventus jatkaa keinotteluaan..
bella bambina

Poissa Poissa


Vastaus #5470 : 27.02.2019 klo 22:34:03


Ei se kuka pyytää, vaan kuka maksaa...

Muutenkin tälläisten roskalähteiden postaamisen kanssa voisi käyttää hieman harkintaa!
Herstein

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Heitto


Vastaus #5471 : 28.02.2019 klo 21:15:23

Vuoden 2006 maailmanmestarit, Italian viimeinen todellinen kultainen sukupolvi on siirtynyt aika vahvalla rintamalla valmentajamarkkinoille. Näin nopeasti selaillen Gattuso, Fabio Grosso, Fabio Cannavaro, Alberto Gilardino, Alessandro Nesta, Marco Amelia, Filippo Inzaghi ja Massimo Oddo ovat ainakin toimineet päävalmentajina eri tason jengeissä ja tämän lisäksi muutama muukin kaveri toimii tällä hetkellä apuvalmentajina eri puolella maailmaa. Ilmeisesti ainakin Pirlo, Toni ja Del Piero haaveilevat jonkin sortin valmentajaurasta, joten kiinnostava nähdä kuka tästä porukasta onnistuu lopulta luomaan parhaan uran valmennuspuolella.
Stevie Bravo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Harakat, Kanarialinnut, Hanhinaamat yms


Vastaus #5472 : 01.03.2019 klo 12:17:29


Ja eikös myös Simone Perrotta ole valmentajakouluja käynyt? Hienoja uusia nimiä kyllä väistämättäkin tulossa Capellon, Trapattonin, Lippin, Ancelottin, Sacchin ja kumppaneiden jatkumoon.
Azzurri #5

Poissa Poissa


Vastaus #5473 : 01.03.2019 klo 16:55:32

Ja kenties odotuksista poiketen, Gattuso on heistä se toistaiseksi menestyksekkäin koutsi.

Gattuso tekee kyllä hyvää työtä Milanissa. Motivaattorina vaikuttaa olevan erinomainen ja porukka todella pelaa hänelle. Ja vaikka Gattuson taktista osaamista vähätellään, niin ainakin minun silmääni tämän kauden Milanilla on myös selkeä pelillinen identiteetti. Sellainen, jota esimerkiksi Di Francescon Romalla ei ole ollut kunnolla kahteen kauteen.
punta

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kuu päivällä


Vastaus #5474 : 12.03.2019 klo 21:59:06https://twitter.com/Mehryar10/status/1105054042697461761

:rolleyes

 
Sivuja: 1 ... 218 [219] 220 ... 226
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines