FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
18.08.2019 klo 01:50:02 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 220 [221] 222 ... 226
 
Kirjoittaja Aihe: Yleistä keskustelua italialaisesta jalkapallosta!  (Luettu 803339 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Giorgetto

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Associazione Sportiva Roma


Vastaus #5500 : 20.04.2019 klo 13:54:30

Kauden jälkimmäinen Torinon derby pelataan Supergan lento-onnettomuuden 70-vuotispäivänä. Torinon kannattajat ovat viettäneet perinteisesti kyseisen päivän suurjoukkuetta muistellen ja ilmeisesti jättävät derbyn kokonaan väliin. Vähän huonoa pelisilmää jalkapalloliitolta pistää tämä matsi juuri kyseiselle päivälle, koska Torinon kannattajien perinteet tuskin tulivat kenellekkään yllätyksenä.

Torinon presidentti Urbano Cairo pyysi derbyn siirtoa jonka liitto hyväksyi, kun juvellakaan ei ole enää kiireitä CL-pelien kanssa – kyseinen ottelu siis pelaataan edellisenä päivänä 3.5. perjantaina. Ylos

IlDiavolo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, Milan, ja Dallas Cowboys


Vastaus #5501 : 23.04.2019 klo 12:40:50

Prandelli saa näköjään valmentaa sittenkin Genoaa kauden loppuun asti. Olisihan se ollutkin jos Preziosi olisi kutsunut Davide Ballardinin taas kerran saman kauden aikana  uudestaan vetovastuuseen. Varsinkin näiden korulauseiden sävyttämänä:
Lainaus
“I consider him to be a terrible Coach, as in his career he was fired 13 times in 14 seasons,” Preziosi told the Corriere della Sera.

“Only at Sambenedettese in Serie C did he manage to see out the season. I won’t deny that last year he earned credit by helping us on the road to safety, but he remains only a caretaker for complicated situations. He is not capable of training a team from the start, he never makes that step up in quality.

“Ballardini is a wonderful person, but he doesn’t know how to put his players on the pitch, he can’t do anything. Juric is a positive Coach and it was my mistake to confirm Ballardini at the end of the last season.

“As I’ve already said, he can handle negative results and is good at rescuing bad situations, but we cannot continue a project with a Coach who provides such a terrible spectacle on the field.

“I don’t enjoy firing him, but the decision was inevitable. We had a meeting for an hour-and-a-half, but he didn’t give me the response I wanted.

“He’s a terrible Coach!”

Onkohan missään ammattikunnassa ammattiylpeys niin alhaalla mitä on italialaisen jalkapallon valmentajakunnassa. Toisaalta eipä nämä seurapamppudinosauruksetkaan tunnu olevan enää tässä hetkessä kiinni. Kuitenkin, missä muussa työtehtävässä suostut 13 potkuihin 14 vuoden aikana ja olet vieläkin valmis tulemaan nöyryytettäväksi. Varsinkin saman työnantajan toimesta. Tai missä työtehtävässä sinut ylipäätänsä kutsutaan enää hommiin tuollaisen historian jälkeen.

Prandellinkin lyhyen aikaa lupaavalta näyttänyt valmentajaura on ollut auttamatta ohitse. Enää ei ole tiedossa edes niitä rahakkaita sopimuksia ulkomaille, pelkkää nöyryytystä tiedossa niin pitkään kuin vain jaksaa näiden preziosien ja zamparinien kenkään kärkiä persuksissaan tuntea.

Tuo Ivan Juricikin on kyllä yksi sankari. Karvainen kroatti on kuitenkin vasta vähän päälle 40v, ja takana on omien laskujen mukaan ainakin vähintään kolme lyhyttä komennusta Genoan penkin takana. Ja kolmet potkut. Tarjoaako nämä jotain luontaisetuja vanhoille mammuteille joidenkan kaapit ovat takuulla pelkästään demoneja täynnä.

Tämän surkuhupaisan tarinan yhteen pääsankariin, Davide Ballardiin vielä palatakseni niin eihän Genoan startti kauteen ollut mitenkään huono aurinkolasien taakse naamioituneen kaljupään johdolla. Kolme voittoa päävastustajiin kuuluvia Bolognaa, Chievoa ja Frosinonea vastaan. Väliin tappio Laziolle. Sitten Parma haki pisteet Luigi Ferrasilta jonka jälkeen helvetti oli valmis. Karvan peittämä Juric haki ensitöikseen pisteen Juvelta Torinosta mutta oli seitsemän peliä myöhemmin taas kerran vapaa mies. Voittotili ei vaan auennut ja viimeinen pisara oli Coppan kotitappio Serie C:n Virtus Entellaa vastaan.

Preziosi laittoi tammikuussa ykköstykkinsä Piatekin lihoiksi. Ykköstykin joka oli suunnilleen tehnyt joukkueen kaikki osumat syyskauden aikana. Ketään ei hankittu tilalle vaan ykköspyssyn viitan sai harteilleen luontevasti Goran "Vitun" Pandev. Ei saakeli, päästäkää jo nämä seurat kärsimyksistään.

Väliin klassikkopätkä vuosien takaa, Genoa-Siena pelin paidan riisutus: https://www.youtube.com/watch?v=luJlJkaJ0tI

Näiden hommien erikoismies Mauro Zamparinihan harmitteli joku vuosi takapäin sitä kuinka vaikeaksi valmentajan erottaminen on tehty. Muistaakseni Zamparinin ennätyskausi oli se Palermon toiseksi viimeisin kausi pääsarjassa. Olikohan siellä seitsemän eri valmentajaa kauden aikana vetovastuussa. Moni tietenkin uudesti kutsuttuna.

Pippo Inzaghille ja muille pelaajalegendoille, joidenka valmentajanurasta ei tunnu tulevan yhtään mitään, pieni neuvon poikanen: Älä lähre sinne!
Nasty

Poissa Poissa


Vastaus #5502 : 23.04.2019 klo 12:57:50

Kai se on jonkinlaista teatteria, jossa kunnialla ei ole hintaa. Italia on tosiaan täynnä näitä valmentajaraatoja, jotka pyörivät tasaisesti eri seuroissa kunnes ovat niin loppuunkulutettuja hasbeenejä, etteivät enää minnekään kelpaa. Välillä sitten joku saa vähän nostetta ja nousee venturamaisesti maajoukkueen ruoriin, kunnes edessä on vääjäämätön julkinen mestaus ja paluu pohjalle. Prandellin ura tosiaan lässähti melko rajusti muutamassa vuodessa. Allegri oli veitsenterällä Milan-potkujen jälkeen, mutta poikkeuksellisella tavalla pelasti itsensä. Harvalle tosin noita Juven tarjoamia pelastusrenkaita on tarjolla.
Epäonnensoturi

Poissa Poissa


Vastaus #5503 : 23.04.2019 klo 13:07:55

Katselin tuossa hieman kokoonpanoja ja täytyy kyllä miettiä, että onkohan italiassa käymässä samoin kuin englanissa. Seurojen kotimaisuusasteet taitavat olla aika pudotuksessa?
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #5504 : 23.04.2019 klo 13:22:49

Katselin tuossa hieman kokoonpanoja ja täytyy kyllä miettiä, että onkohan italiassa käymässä samoin kuin englanissa. Seurojen kotimaisuusasteet taitavat olla aika pudotuksessa?

Italiassahan on jo useamman vuoden Seria A:n ulkomaalaisosuus ollut lähes 60 %, Englannissahan se hipoo kaudesta riippuen 70 %.
Saksassa noin 50 % ja Espanjassa noin 40 %.

Heiska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: REMOULADE


Vastaus #5505 : 23.04.2019 klo 15:54:52

Prandellinkin lyhyen aikaa lupaavalta näyttänyt valmentajaura on ollut auttamatta ohitse. Enää ei ole tiedossa edes niitä rahakkaita sopimuksia ulkomaille

Nojaa, Ranieri oli vuoden vanhempi kuin Prandelli nyt saadessaan sopimuksen Leicesteriin. Guidolin samoissa haminoissa kun palkattiin Swanseaan. Kyllä Prandellin voisi tuolla cv:llä kuvitella jonkun Boron kanssa putoamistaistoon vääntämään.

Ja voihan se joskus osua kotimaassakin, jos kaikki on yhtaikaa kohdallaan, kuten Gasperinilla Bergamossa.

Plus tietty Aasiaan pääsee aina, jos meinaa lompakon päälle käydä.

Sinänsä on ihan hyvä, että nämä sekopääomistajat keskittyvät pariin seuraan (Genoa, Palermo); nuoret valmentajat ehkä osaavat jo väistää nuo luodit.
ex-adriano

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale & JIPPO


Vastaus #5506 : 24.04.2019 klo 02:57:25

Ja kun kerta asiasta on puhetta ollut niin:

https://www.football-italia.net/137264/serie-b-palermo-sack-stellone

:D Ylos

Siellä on taas yksi ex-pelaaja valmentaja-uransa pilaamiseksi iskenyt kätensä olkapäitä myöten paskaan kun on ottanut "pestin" vastaan Palermossa. Siis ihan älyvapaata touhua taas kerran, neljä kierrosta jäljellä ja kolme pistettä suoran nousija paikalle, MVNT ??? Vain Palermossa...

Ja kun näistä dinosauruksistakin on puhetta ollut niin muuan Delio Rossia huhuillaan korvaajaksi, tämä sankarihan muistetaan siitä että seitsemän vuotta sitten hän vetäisi omaa pelaajansa rehellisesti turpaan kun tämä oli antanut kuittia siitä että Rossi otti hänet vaihtoon: https://www.youtube.com/watch?v=307TAGC10Mc
Teppanan Nurmela

Poissa Poissa


Vastaus #5507 : 24.04.2019 klo 10:17:15

Preziosi laittoi tammikuussa ykköstykkinsä Piatekin lihoiksi. Ykköstykin joka oli suunnilleen tehnyt joukkueen kaikki osumat syyskauden aikana. Ketään ei hankittu tilalle vaan ykköspyssyn viitan sai harteilleen luontevasti Goran "Vitun" Pandev. Ei saakeli, päästäkää jo nämä seurat kärsimyksistään.

Saatiin sinne lainalle Sanabria joka on ihan käypä pelimies tuon tason seuraan. Hänen lisäksi vielä siellä on koheltamassa Kouamé ja em. Kortsu.

Kiire oli silti laittaa Piatek rahoiksi, kun kesken kauden lähti vai oliko sillä sopimus päättymässä? Ilmeisesti Sanabriasta odotettiin samanlaista sateentekijää.
Herstein

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Heitto


Vastaus #5508 : 24.04.2019 klo 16:46:48

Saatiin sinne lainalle Sanabria joka on ihan käypä pelimies tuon tason seuraan. Hänen lisäksi vielä siellä on koheltamassa Kouamé ja em. Kortsu.

Kiire oli silti laittaa Piatek rahoiksi, kun kesken kauden lähti vai oliko sillä sopimus päättymässä? Ilmeisesti Sanabriasta odotettiin samanlaista sateentekijää.

Genoahan on tehnyt viimeisen viiden vuoden aikana yli 125 miljoonaa euroa voittoa pelkästään pelaajamyynneillä. Ultrat ovat avoimessa sodassa Preziosin kanssa, koska ei ole käyttänyt seuran tienaamia rahoja joukkueen vahvistamiseen, vaan hankinnat ovat aikamoista kitsastelua, mikä on näkynyt surkeana menestyksenä pelikentällä. Sinäälläänhän Genoa on tehnyt ihan hyvää duunia, kun a) pelaaja-akatemia on yksi Italian parhaista ja b) tuntuvat löytävän jatkuvasti halvalla kovan luokan talentteja. Ongelma tosiaan se, että pelaajista luovutaan heti kun joku tarjoaa vähänkin rahaa ja mitään isoja investointeja ei olla valmiita tekemään.
Nasde

Poissa Poissa


Vastaus #5509 : 26.04.2019 klo 02:22:01

Genoahan on tehnyt viimeisen viiden vuoden aikana yli 125 miljoonaa euroa voittoa pelkästään pelaajamyynneillä. Ultrat ovat avoimessa sodassa Preziosin kanssa, koska ei ole käyttänyt seuran tienaamia rahoja joukkueen vahvistamiseen, vaan hankinnat ovat aikamoista kitsastelua, mikä on näkynyt surkeana menestyksenä pelikentällä. Sinäälläänhän Genoa on tehnyt ihan hyvää duunia, kun a) pelaaja-akatemia on yksi Italian parhaista ja b) tuntuvat löytävän jatkuvasti halvalla kovan luokan talentteja. Ongelma tosiaan se, että pelaajista luovutaan heti kun joku tarjoaa vähänkin rahaa ja mitään isoja investointeja ei olla valmiita tekemään.

Toki koko viime vuoden loukkaantuneena olleeseen Sturaroon satsattiin miehekäs n. €20m siirtosumma Ylos
Herstein

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Heitto


Vastaus #5510 : 26.04.2019 klo 09:31:31

Toki koko viime vuoden loukkaantuneena olleeseen Sturaroon satsattiin miehekäs n. €20m siirtosumma Ylos

Pahojen kielienhän mukaan Juve mestaroi nämä siirrot muka-isoilla siirtosummilla, jotta FFP-rajat eivät tulisi vastaan. Juvehan on diilaillut useamman "ei niin kovan profiilin" pelaajan alemman keskikastin Serie A-seuroihin monen mielestä hämmentävän kovilla siirtosummilla. Kateellisten hanhinaamojen mukaan todellisuudessa liikkuva raha on huomattavasti pienempi, mutta nämä ilmoitetut siirtosummat näyttävät paremmalta virallisessa kirjanpidossa.
Mogitus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale


Vastaus #5511 : 26.04.2019 klo 18:32:40

No olisi kyllä aikamoista jos pörssiyhtiö saisi junailua rahoja niin, että muka oikeasti eivät maksaisi noin paljoa. Ennemminkin kyse saattaa olla siitä, että tulevaisuudessa maksetaan hyviä hintoja sitten pelaajaliikenteestä toiseen suuntaa (Romero). Tosin en siltikään näe järkeä esim. Genoan kannalta tehdä näin ellei siellä oikeasti ole joku kassakaappisopimus vaikka juuri Romero siirrosta.

Onhan noita nähty Italiassa. Milan ja Inter tätä harrastivat joskus enemmänkin, tarkalleen niin että vaihtoivat junnuja päittäin mutta tasoon nähden älyttömillä siirtosummilla (tyyliin yli 5m€) täten saaden kirjanpitoon kivoja tuottoja. Pelaajaostot ja -myynnit kun menevät sinne vähän eri tavalla.
Herstein

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Heitto


Vastaus #5512 : 27.04.2019 klo 00:50:58

Vähän huonosti muotoiltu allekirjoittaneelta. De facto saattaa tuon siirtosumman verran pätäkkää vaihtaa omistajaa, mutta osa tuosta summasta palautuu myyvän seuran pomolle jalkapallon ulkopuolisia epävirallisia reittejä pitkin, jotka eivät näy ostavan seuran kirjanpidossa.

Eikös perusperiaate ole se, että myyntituotot tilitetään saman tien yhdelle tilikaudelle, mutta pelaajaostot voi jakaa useammalle vuodelle? Käsittääkseni Chievo kikkaili pitkään omia talouslukujaan paremmaksi myymällä tusinajunnuja eri seuroihin isohkoilla siirtosummilla. Jäivät viime kesänä kiinni, josta sitten seurasi pistemenetyksiä tälle kaudelle. Kyllä Italiassa keinot näihin asioihin aina löytyy ;)
iivu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Casma


Vastaus #5513 : 30.04.2019 klo 19:53:48

.. mielenkiintoinen näky bongattavissa serie A -pelissä 5. toukokuuta, kun Parma ja Sampdoria kohtaavat. Seurat haluavat juhlistaa kannattajien välistä 30-vuotista gemellaggioa ja pelaavat sen kunniaksi tuossa ottelussa erikoispaidoissa, joilla tehdään vastavuoroisesti kunniaa veljesseuralle. Paidat huutokaupataan ja kertyvät tulot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.https://m.corrieredellosport.it/news/calcio/serie-a/2019/04/30-56388645/serie_a_parma-sampdoria_si_giochera_a_maglie_invertite/
MamboBob

Poissa Poissa


Vastaus #5514 : 02.05.2019 klo 15:40:12


Ylos

Brescia varmisti eilen paluunsa Serie A:han kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Samalla paluun kirkkaisiin valoihin tekee aina niin vekkuli seurapresidentti Massimo Cellino :)
IlDiavolo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, Milan, ja Dallas Cowboys


Vastaus #5515 : 02.05.2019 klo 17:26:54

Ja kun kerta asiasta on puhetta ollut niin:

Ensin Palermo ja sitten vielä Hellas Verona, Fabio Grosso potkittiin pois kaksi kierrosta ennen sarjakauden päättymistä. Kotitappio kovasti säilymisen puolesta taistelevaa Livornoa vastaan oli tällä kertaa seurajohdolle liikaa. Livornolle kauden toinen vierasvoitto varsin maukkaaseen paikkaan. Mukava aina kun vasemmisto onnistuu horjuttamaan oikeiston rivejä. Näiden seurojen lähihistoriasta löytyy ikävä kyllä se yksi mauttomista jutuista mitä olen koskaan jalkapallouutisinnoissa törmännyt (tapaus Morosini). Muutenkin kaikkea pahaa Hellasin kaltaisille fasistiseuroille.
ex-adriano

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale & JIPPO


Vastaus #5516 : 03.05.2019 klo 23:51:39

Brescia varmisti eilen paluunsa Serie A:han kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Samalla paluun kirkkaisiin valoihin tekee aina niin vekkuli seurapresidentti Massimo Cellino :)

Ja jälleen saadaan yksi derby lisää kauteen kun lukemani mukaan hyvinkin kuumat kohtaamiset Atalantaa vastaan saadaan A:han. Ylos
Sato UltrA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SaTo, Juventus


Vastaus #5517 : 04.05.2019 klo 18:40:56

https://www.suomifutis.com/2019/05/lehti-palaako-mario-balotelli-kotiin-serie-an-nousija-haaveilee-siirrosta/

:)
J1022V

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sarjanousijat


Vastaus #5518 : 12.05.2019 klo 13:28:11

Eilen tosiaan saatiin Serie B päätökseen. Toisena suorana nousijana Brescian lisäksi on Lecce, joten pitkästä aikaa Apuliallakin on edustaja Serie A:ssa. Ylos

Nousupleijareissa Palermo ja Benevento pääsevät suoraan semifinaaliin. Verona-Spezia, sekä Pescara-Cittadella ratkovat ensi viikonloppuna kerrasta poikki -systeemillä, ketkä pääsevät kohtaamaan Palermon ja Beneventon. Noususemit onkin jo kaksiosaiset, ja pelataan kokonaisuudessaan 21.-26.5. Välillä.

Palermo, Benevento, Pescara tahi Verona eivät edellisellä A:n vierailulla ihmeitä esittäneet, eikä Spezialla tai Cittadellallakaan taida suuria menestysmahdollisuuksia olla. Itse nousen varovasti Palermon bandwagoniin. On kuitenkin perinteinen seura, tulee Sisiliasta, ja tullessaan toisi luultavasti mukanaan ensiluokkaista sekoilua kabinetteihin.
The Missionary

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Riven Suomi ja Giampaolismo


Vastaus #5519 : 12.05.2019 klo 13:48:37

Saas nähdä miten Palermon edes käy. Zamparini on viimeisen vuoden aikana myynyt ja "myynyt" seuran vissiin useampaankin kertaan ja pulju on ilmeisesti melkoisissa veloissa. FIGC haluaisi pudottaa seuran Serie C:hen ja Zamparinikin olisi saamassa bannia jalkapallosta (ei sikäli yllättävää :D).

Mutta ehkä itsekin hyppään silti Palermon bandwagoniin nousupleijareissa. Kyllä joko Palermon tai vittu-Catanian kuuluisi Serie A:ssa pelata. Lecce on myös mukava palaaja Ylos
Louhikkokoskettaja

Paikalla Paikalla


Vastaus #5520 : 13.05.2019 klo 18:08:29

Palermon nousukarsinnat sitten vaihtuivat putoamiseen Serie C:hen Figc:n päätöksen tultua, toki tuosta tehdään vielä valitus.

Perugia pääsisi nousukarsintoihin, Venezia säilyisi suoraan sarjassa ja Foggia pääsisi suoran putoamisen sijaan putoamiskarsintoihin, jos tuo päätös nyt voimaan jää, mikä kait on hyvin todennäköistä.

E: Foggia näemmä sittenkin putoaa suoraan, kun putoamiskarsinnat jätetään pelaamatta ja karsintoihin joutumassa ollut Salernitana säilyy sarjassa. Tosin tuolla on Foggian valitus kuudesta miinuspisteestä vielä käsittelyssä, mikä saattaa taas tuota tilannetta muuttaa...
« Viimeksi muokattu: 13.05.2019 klo 22:17:11 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Artsa

Poissa Poissa


Vastaus #5521 : 14.05.2019 klo 11:54:17

Ensi kaudella ilmeisesti kova eteläinen lohko Serie C:ssä:

Palermo, Catania, Bari, Foggia, Avellino…

Etelän isot seurat aika surkeassa tilanteessa.
Demian

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Bob cut


Vastaus #5522 : 14.05.2019 klo 18:11:12


Koko viesti aikalailla italialaisinta mitä tiedän. Vielä kun olisi saanut muutaman valmentajan potkut (ja aiemmin kaudella potkut saaneen valmentajan takaisin palkkaaminen) sisällytettyä viestiin, olisi bingorivi täysi.
Seeteufel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuhkimotarinat, Harry Kane, DFB-Auswahl


Vastaus #5523 : 14.05.2019 klo 18:19:27

Palermoa ollaan heittämässä sarjasta rahanpesun takia, kuinkas muutenkaan.
https://app.football-italia.net/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.football-italia.net%2F138005%2Fbreaking-palermo-relegated-serie-c#article/footballitalia-138005
Azzurri #5

Poissa Poissa


Vastaus #5524 : 14.05.2019 klo 20:37:31

Ja toisaalla Cagliarille ei rangaistuksia Moise Keaniin kohdistuneesta rasismista (Interiä kuitenkin muistettiin kymppitonnin sakoilla lasereista). Oksettavaa. Niin kauan, kun Serie A:n tai liiton päättäjillä ei ole mitään intressejä kytkeä rasismia, Italian jalkapallo pysyy siellä pohjamudassa, missä se on tässä jo viitisentoista vuotta pyörinyt. Ja ansaitusti niin.

 
Sivuja: 1 ... 220 [221] 222 ... 226
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines