FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
06.06.2020 klo 06:53:00 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 224 [225] 226 ... 244
 
Kirjoittaja Aihe: Yleistä keskustelua italialaisesta jalkapallosta!  (Luettu 914682 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
travis bickle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Operaattori


Vastaus #5600 : 04.07.2019 klo 14:28:40

Lisäisin tähän vielä sen, että esim. Interin katsojakeskiarvo on yli 20k enemmän kuin Juventuksella ja Milanillakin noin 15k suurempi. Inter sijoittuisi tuolla reilulla 60k keskiarvolla kakkoseksi sekä valjussa että La Ligassa. Juventus on siitä mielenkiintoinen seura, että siellä riittäisi väkeä viikonloppuisin vaikka 50k vetävälle stadionille, mutta viikolla tekee tiukkaa - ehkä johtunee paljolti myös siitä, että viikonloppuisin ovat liikkeellä turistit ja muualta Italiasta tulevat kannattajat.  
 

Stadion on Milanossa myös puolet suurempi.
MamboBob

Poissa Poissa


Vastaus #5601 : 04.07.2019 klo 15:37:06

Stadionista vielä sen verran, että uusi San Siro tulisi olemaan molempien omistama (vrt. nykyinen kaupungin omistama, missä ollaan vuokralla) ja se tulisi kyllä lisäämään kassavirtoja todella reilusti. Vaikka stadion on jaettu, niin ei pidä ajatella, että kassavirrat jotenkin puolittuisivat verrattuna omiin stadioneihin, vaan ennemmin se vaan tehostaa yhden yhteisen stadionin käyttöastetta ja mahdollisesti vähän vähentää kuluja/seura. Pelattavien matsien määrä olisi kuitenkin tuplat vaikkapa Juven stadioniin verrattuna ja stadionin kauppakeskuksen kahvilassa ylihintaista espressoa ryystävät yhden seuran fanien sijaan kahden seuran fanit.
Tuota stadionin kokoa ja yleisökeskiarvoa en tietysti tajunnut. Lähinnä viittasin stadionin jakamisella jalkapallon ulkopuolisiin tapahtumiin (esim. konsertit), joista tulee stadikan omistavalle taholle tuloja. Toki mainituilla suurilla katsojaluvuilla ja sillä, että Milanon seurat omistavat jatkossa oman stadioninsa, tulee varmasti olemaan positiivinen vaikutus myös käytettävissä olevaan rahan määrään.

Milanin pelaajapolitiikasta toki sen verran, että #wearesorich-kesän kaltaista kulutushuumaa ei tosiaan ole nähty, mutta ei siellä ihan yhtä kuuliaisesti ole UEFAn FFP-nuorassa oltu kuin vaikkapa Romassa ja Interissä, sillä uupuvia miljoonia ei ole yritetty paikata samassa määrin pelaajamyynnein. Tämä ei tosin ole välttämättä ole ollut Milanin kannalta pelkästään huono asia, kun ovat saaneet pidettyä parhaat pelaajat riveissään ja mitään kovin mittavia sanktioita ei ole tainnut vielä tulla? Välillä uutisia lukiessa tuntuu, etteivät UEFAssakaan ole täysin kartalla, mitä noiden FFP-sääntöjen kanssa täytyisi tehdä. Siihen vielä football leaksin kirjoittelut siitä, että osa isoista seuroista olisi lahjonut itseään pois FFP-syynistä, niin aikamoinen työmaa kaiken kaikkiaan :)

Italialaisseurojen tila ja kehitys on kyllä ylipäänsä ihan mielenkiintoinen keskustelun kohde, josta riittäisi paljonkin jutun juurta jos vaan olisi aikaa. Yleisfiilis kuitenkin ainakin meikäläisellä on, että kaikkein hirveimmistä vuosista ollaan päästy yli ja sarjan taso on hyvässä nousussa. Myös keskikastissa ja alempanakin on nykyään useita seuroja, jotka tekevät hyvää duunia pelaajamarkkinoilla, uskaltavat peluuttaa hyvää futista jne.
Tästä olen samaa mieltä. Vaikka resursseiltaan onkin jääty kilpailevista liigoista, niin myös "pienempiä" seuroja löytyy, jotka ovat nostaneet tasaisesti tasoaan. Atalanta on ollut tietenkin päättyneen kevään puheenaihe, mutta esimerkiksi Torino, Sampdoria ja Lazio ovat pystyneet rakentamaan hyviä joukkueita rajallisesta siirtokassastaan huolimatta.
Smart

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale, Napoli, Azzurri


Vastaus #5602 : 08.07.2019 klo 20:52:15

Onkohan Serie a otteluohjelma tarkoitus julkaista tänään?
Musta-valkoautisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juve


Vastaus #5603 : 09.07.2019 klo 08:20:46

Onkohan Serie a otteluohjelma tarkoitus julkaista tänään?
Eiku kuun lopussa. Mulla on ylhäällä näinkin erikoinen päivämäärä, kuin 29.-30.7..
CadornaFC

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kurjenmutkan Solmupolvet


Vastaus #5604 : 09.07.2019 klo 10:39:34

Eiku kuun lopussa. Mulla on ylhäällä näinkin erikoinen päivämäärä, kuin 29.-30.7..
italialaisinta mitä tiedän...
Nasty

Poissa Poissa


Vastaus #5605 : 09.07.2019 klo 18:10:14

Juventus on siitä mielenkiintoinen seura, että siellä riittäisi väkeä viikonloppuisin vaikka 50k vetävälle stadionille, mutta viikolla tekee tiukkaa - ehkä johtunee paljolti myös siitä, että viikonloppuisin ovat liikkeellä turistit ja muualta Italiasta tulevat kannattajat.

Taannoin Juve-Milan matsissa meidän vieressä olevat kausarityypit ajoivat Riministä jokaiseen kotimatsiin.
Nasty

Poissa Poissa


Vastaus #5606 : 09.07.2019 klo 18:21:31

Nyt ilmeisesti tulossa uusi San Siro, jonka käsittääkseni molemmat milanolaisseurat jakavat (omistavatko?) - en sitten tiedä, minkä verran tämä lisäisi seurojen varallisuutta. Joku viisaampi voi sen kertoa, mutta en usko jaettavasta stadionista kertyvien kassavirtojen hirveästi kaventavan eroa Juventukseen.

Kuinka paljon Juve tekee tiliä muilla kuin jalkapalloon liittyvillä stadiontapahtumilla? Eiköhän pääpointti näiden stadikoiden omistamisessa ole se, että omista ottelutapahtumista saadaan maksimaalinen tuotto(ei stadionvuokraa kaupungille, tilat ainakin uusissa stadikoissa optimaaliset tuloksen maksimointiin, vip-tilat jne.) Jaettu stadionhan ei näy ottelutapahtumatuloissa mitenkään pl. stadionin nimen myynti, mutta voihan siitäkin saatava tulo olla suurempi, koska stadionin nimi saa tuplanäkyvyyden, joten jaettavaakin voi tulla enemmän. Keikkatulot yms. sitten puoliksi, mutta jos sen suhteuttaa siihen, että pitää investoida 700m euron sijaan 350m, niin businessmielessä suhteellinen tuotto varmasti parempi kokonaisuudelle. Milanossahan on poikkeuksellinen tilanne sinänsä esim. muihin Italian futiskaupunkeihin verrattuna, että molemmat seurat karkeasti samassa kokoluokassa ja kun stadion on jaettu jo vuosien ajan, niin suurempaa ongelmaa uudenkaan jakamisesta ei tule(pl. höyrypäiset kv-palstat, joissa vaaditaan omaa stadikkaa).
iivu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Casma ♡♥


Vastaus #5607 : 09.07.2019 klo 19:32:19

Taannoin Juve-Milan matsissa meidän vieressä olevat kausarityypit ajoivat Riministä jokaiseen kotimatsiin.

.. esim. Roomastahan lähtee useampi bussilastillinen kannattajia jokaiseen Juven matsiin ja jos on matkan Rooma-Torino-Rooma bussilla tehnyt, niin tietää, että kyseessä ei ole mikään kevyt reissu. Juven jokaisessa matsissa on perinteisesti ollut paikkakunnasta riippumatta paikan päälle matkustanutta porukkaa ihan Sisiliaa myöten, mistä sitten juontuu Italiassa jo käsitteeksi muodostunut kuuluisa herja(lakana) "Juve in trasferta, Calabria deserta".

Eli jos nyt ajattelisit, että jalkapallo-ottelun takia matkustaisit bussilla kerran tai pari kertaa viikossa edestakaisin vaikkapa Kajaanista eli Roomasta Helsinkiin eli Torinoon, niin sellainen on vain tavanomaista arkea monille Juven kannattajille Italiassa, eikä siis ainoastaan äärikannattajille joilta sellaista voi toki myös olettaa.Jo pelkästään tässä satunnaisessa kuvassa näkyy bussilastillinen porukkaa saappaankoron Pugliasta.

ps  tuolla jotain dataa stadionista: https://www.footballbenchmark.com/library/juventusfc
« Viimeksi muokattu: 09.07.2019 klo 19:36:57 kirjoittanut iivu »
The Missionary

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Riven Suomi ja joku vitun Piolismo


Vastaus #5608 : 10.07.2019 klo 16:31:55

Ja kun stadioneista on ollut puhetta, nyt mennään.

Uutinen
A NEW MILANO STADIUM

AC Milan and FC Internazionale today filed with the Municipality of Milan the "Technical and Economic Feasibility Study" for the new Milan stadium and its multifunctional district. The New Milano Stadium is part of a larger project which foresees private investments for the city of Milan and the San Siro area of over 1.2 billion euros.

Today, A.C. Milan S.p.A. (AC Milan) and F.C. Internazionale Milano S.p.A. (FC Internazionale) filed with the Municipality of Milan the "Technical and Economic Feasibility Study" for the new Milan stadium and its multifunctional district.

The proposal to the local institutions marks a first official step by the Clubs, beginning a shared journey together with the Municipality towards constructing a modern, sustainable and accessible urban district in the San Siro area, built around a new world-class stadium. The documentation submitted by the Clubs consists of a detailed technical and engineering study which does not yet include an architectural component.

The project aims at enhancing the San Siro area with the realization of:

- a new modern stadium, of approx. 60.000 seats, in the area adjacent to the existing Meazza (owned by the City of Milan and currently given in concession to the two Clubs);

- a multifunctional district in the area where the Meazza currently stands, dedicated to sports, entertainment, and shopping, that will become a vibrant destination for citizens, fans and tourists 365-days/year, creating jobs for over 3,500 people.

This is a comprehensive project that foresees private investments of over 1.2 billion euros and the implementation of which is essential in bringing Milan's football back to the elite of the European and global football arena.

The Feasibility Study has been prepared in accordance with the so-called Stadium Law, which promotes the development of sports infrastructures in Italy. All investments will be carried out by AC Milan and FC Internazionale, who in exchange will receive a 90-years' surface right. This right is expected to be assigned through a public tender for which the Clubs, as promoters, will retain a right to match.

The request made today by AC Milan and FC Internazionale to the public administration aims at obtaining the declaration of public interest from the Municipality of Milan. Only thereafter, the Clubs will proceed with the filing of a definitive plan, which will include all architectural components. In this regard, a competitive process will be launched to select architects among the best international firms specializing in the design of sporting infrastructure. The Clubs also aim at establishing an open and constructive dialogue with the local community, with the idea of optimizing the project by taking into consideration their needs and aspirations for the San Siro area.

The choice of AC Milan and FC Internazionale is based on a careful and in-depth analysis, carried out over the last few months, of the different available options (including the restructuring of the current Meazza stadium). It is inspired by the best benchmarks of international stadia and entertainment districts (almost all made ex-novo) around the world, as well as by Italian culture and the unique character of the City of Milan.

This analysis shows that the construction of a new building is from all perspectives the best possible solution both for the Clubs and for the city of Milan: it guarantees the best user experience, sustainability, adequate security, safety and accessibility standards, and honours Milan's reputation for innovation and internationalization.

The Feasibility Project explains in detail the reasons why the construction of the new stadium is preferred to the renovation of the Meazza: the current structure presents a series of technical issues, of which the solution would have required a complete refurbishment, with enormous execution risks, possible cost overruns and unpredictable complications. In addition, there would have been organizational issues linked to the simultaneous management of football matches, longer construction timings, revenue loss connected to the temporary reduction of the available capacity to even less than 45,000 seats, safety concerns and the need to hold home matches outside the city of Milan.

Both AC Milan and FC Internazionale are firmly convinced that this is the right path to follow and are thrilled and excited by the project which will give Milan a new landmark of world class excellence, contributing to the progress already made by the City of Milan over the last few years.


https://www.acmilan.com/en/news/media/2019-07-10/a-new-milano-stadium
Virallinen

Poissa Poissa


Vastaus #5609 : 10.07.2019 klo 19:28:53

Maailman kallein (futis)stadion?
The Missionary

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Riven Suomi ja joku vitun Piolismo


Vastaus #5610 : 10.07.2019 klo 20:15:09

Maailman kallein (futis)stadion?

Eihän tuosta reilusta miljardista läheskään kaikki tule menemään stadioniin, vaan siihen tulee juurikin Kummolalta pöllittyyn tyylin hotellia, toimistorakennuksia, kauppakeskusta jnejne, jotka kyllä varmasti syövät aikamoisen lohkareen tuosta. Sitäkään on tässä kohtaa vielä hankala sanoa, tuleeko noista oheisasioista kaikista edes Elliotin ja Suningin toimesta, kun tuossa mainittiin lähinnä tuo että yksityisiä investointeja. Toki molemmilla puljuilla sitä massia on ns. päällä, joten miksipäs ei.

Tuossa vielä jonkinlaista hahmotelmakuvaa tuolta, en tiedä onko tämä Milannewsin omaa käsialaa vai osa sitä virallista suunnitelmaa. Linkin takaa myös pientä analyysia mm. siitä, miksi 1920-luvun ja 1990-luvun välillä useampaan kertaan rakennettu stadion ei ole sellainen, että sen modernisointi olisi mikään kovin mukava suoritus.

IlDiavolo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Silkkaa nostalgiaa


Vastaus #5611 : 13.07.2019 klo 18:03:41

Sinisalla todettu leukemia :(
The Missionary

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Riven Suomi ja joku vitun Piolismo


Vastaus #5612 : 13.07.2019 klo 19:52:12

Sinisalla todettu leukemia :(

On kyllä paskamainen diagnoosi, vaikka pelkäsin jopa pahempaakin, kun alettiin kertoilla Sinisan pitävän lehdistötilaisuuden vakavan sairauden takia. Siitä voisi ainakin päätellä, että kohtalaisen hoidettavissa oleva versio on kyseessä, kun meinaa jatkaa Bolognan valmentajana hoitojen aikanakin. Kova ukko, mistä ei toki ollut aiemminkaan epäilystä.

Tsemppiä kovasti Sinisalle, toivottavasti hoidot menevät nappiin.
Mussi Volante

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Spurs, Ceo, Die Geißböcke


Vastaus #5613 : 14.07.2019 klo 12:24:28

Sinisalla todettu leukemia :(
Sinisa on herättänyt meikäläisessä tunteita monella tavalla eikä aina positiivisia mutta nyt molemmat peukkuni ylös että selättää sairauden ja jatkaa kentän laidalla omalla persoonallisella tyylillään, tsemppiä
Signori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #5614 : 14.07.2019 klo 18:59:15

Sinisahan olisi itse halunnut pitää asian vielä poissa julkisuudesta, mutta Corriere Dello Sportin päätoimittaja ja Mihajlovicin henkilökohtainen ystävä (ymmärtääkseni eilisestä lähtien entinen sellainen) Ivan Zazzaroni päätti asiasta luottamuksellisia puheita kuultuaan, että lehti julkaisee nämä joka tapauksessa. Luonteelleen ominaisesti serbi astui varjoista esiin ja piti eilen kieltämättä aika pysäyttävän lehdistötilaisuuden, jossa hän myös sivalsi Zazzaronia. Päätoimittaja pyysi lehtensä toimintaa tänään pääkirjoituksessa anteeksi."Yhdessä olemme voittaneet paljon. Kanssasi olemme myös tässä taistelussa"

Forza Sinisa!
Carlos83

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Giallorossi, Ilves


Vastaus #5615 : 15.07.2019 klo 19:09:44

Täältäkin Sinisalle voimia elämänsä kovimpaan taisteluun.
Mogitus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale


Vastaus #5616 : 15.07.2019 klo 22:19:07

Uutinen
An investigation into Juventus ultras led to the discovery of an arsenal of weapons, including a ground-to-air missile, in the hands of Neo-Nazi extremists.

The Digos section of the police in Turin announced the raid this morning, leading to the arrest of three people, including 50-year-old Fabio Del Bergiolo, a former border security inspector who had been a candidate for the Senate in 2001.

The investigation began when Neo-Fascist banners from the notorious Juventus ultras group Drughi were found in the skinhead Legio Subalpina centre in Turin and eventually led to an extraordinary arsenal of high-power weaponry.

This included multiple automatic rifles, guns, armour-piercing bullets and even a ground-to-air missile currently used by the army in Qatar.

The raids were held all over northern Italy this morning, co-ordinated with authorities in Milan, Varese, Pavia, Novara and Forlì.

“Connections were found between these Neo-Fascist and Neo-Nazi groups and ultras groups, in particular Juventus and the Drughi Giovinezza section,” explained Digos Turin chief Carlo Ambra.

“There are also connections with more traditional Juventus fan groups and other far right militants.”


https://www.football-italia.net/140792/juve-ultras-neo-nazi-raid

Lisätietoja iivulta?
Lihaani

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nerazzurri, FC Vantaa


Vastaus #5617 : 15.07.2019 klo 23:14:29

.. yleesä korsosta on kajahtanut aika nopeasti kun on juvesta puhuttu lehdistöissä mutta onkohan Steissin bubissa happy hour menossa kun ei mitään vielä kuulu..
iivu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Casma ♡♥


Vastaus #5618 : 16.07.2019 klo 17:51:43

.. Korsossa en ole edelleenkään käynyt, mutta pitäisi varmaan viimein korjata mahdollinen virhe ja vaihtaa esimerkiksi, ja tietysti fonologisesti loogisesti, tuleva Korsikan-reissu siihen – vaikuttaa paikalta, jossa viihtyisin varmasti. Sitä paitsi jo melko myyttisessä maineessa FutisForumilla.

Mitä artikkeliin tulee, niin kieltämättä mielenkiintoinen tapaus. Ei tosin harmainta aavistusta kuka Fabio Del Bergiolo on, joten jos vaikuttaa kaarteen sisällä niin ainakin kaarteen hierarkiassa aika vähäpätöinen kaveri (kuten myös Drughin alajaosto - mikä semanttisesti jo kertonee riittävästi - 'Giovinezza', jota ei muuten ollut edes olemassa siihen aikaan kun reissasin peleihin Juventuksen kaarteen kärkiryhmien busseissa).
Mogitus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale


Vastaus #5619 : 16.07.2019 klo 21:26:44

Ilmeisesti ei hirveästi tosiaan tekemistä minkään ultra-ryhmän kanssa sinänsä vaan kyseessä jotain Ukrainan rähinöissä käyneitä kannattajia ja matkaan oli tarttunut vähän raskaampaa aseistusta esim qatarilainen ohjus ( :D ).
IlDiavolo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Silkkaa nostalgiaa


Vastaus #5620 : 16.07.2019 klo 21:39:19

Kesäpäivää vietetty Tottin elämänkerran parissa. Mielenkiintoista tarinaa. Scudetto-kauden läpikäyminen yksityiskohtaisesti kiinnostaa koska tuo oli se kausi jolloinka itse näin vasta ensimmäisen Serie A-matsin telkkarista, Roman ja Milanin 1-1 tasuri muutama kiekka ennen kauden päättymistä, Rodoksella jälkilähetyksenä hotellihuoneessa, maalintekijöinä Francesco Coco ja Montella. Ja mitäpäs jos Carlo Mazzonen korvannut Carlos Bianchi olisi saanut tahtonsa läpi ja Jari Litmanen olisi korvannut Tottin. Meidän Jarista olisi tullut Rooman kuningas ja Totti olisi kirjoittanut historiaa pohjoisen suurissa Genovan visiitin jälkeen. Kirjan perusteella ei tuo kovin kaukaa haettua ollut. Real Madrid-kosiskelujen torppaukselle Ylos
Mogitus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale


Vastaus #5621 : 22.07.2019 klo 14:33:55

https://www.football-italia.net/141078/being-juve-was-prison

"Kuin vankila".
iivu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Casma ♡♥


Vastaus #5622 : 22.07.2019 klo 14:52:13


"I kept myself closeted because I felt that my opinions didn’t count. It felt a bit like I was in prison. I really couldn't do everything I wanted."

.. hyvät naurut kieltämättä sai tuosta jutusta, kuiva kyynel vaan ruotsittarelle. Ilmeisesti Ekrothille on jäänyt jokseenkin epäselväksi, miksi hänet oli joukkueeseen palkattu eli palloa potkimaan.

Toki tämän voi ottaa myös karkeana osoituksena kulttuurieroista, sillä pitäähän se paikkansa että Italiassa työyhteisöt ovat edelleen autoritäärisiä, hierarkiat arvossaan ja esim. valmentajan asema jalkapallojoukkueissa kyseenalaistamaton; valmentajaa esimerkiksi itsestään selvästi myös teititellään.

Juventuksen vahvasti ranskalaisvaikutteinen seurakulttuuri taas edustaa saapasmaassa sitä kaikkein kalvinistisinta koulukuntaa ja nk. high power distance -kulttuuria, johon ruotsalaisella ääriprogressiivisella, vähähierarkkisella ja diskuteeraavalla maailmankatsomuksella on epäilemättä vaikeaa totuttautua.
« Viimeksi muokattu: 22.07.2019 klo 19:57:33 kirjoittanut iivu »
Mogitus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale


Vastaus #5623 : 22.07.2019 klo 19:07:24

Nojoo pahoittelut football italia -linkin postaamisesta. Ilmeisesti jonkinasteista väärinymmärrystä tai toimittajan mutkien suoraksi vetämistä / omaa tulkintaa tuossa.

Toki iivu oli refleksinomaisesti silti puolustelemassa välittömästi ;)
Herstein

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Heitto


Vastaus #5624 : 29.07.2019 klo 20:22:18

Ensi kauden otteluohjelmaa julkaistaan paraikaa. Rooman derby ja Juve-Napoli heti tokalla kierroksella, joten kiimainen alku saadaan kaudelle.

 
Sivuja: 1 ... 224 [225] 226 ... 244
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines