FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
18.02.2020 klo 18:06:59 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 232 [233] 234 ... 237
 
Kirjoittaja Aihe: Yleistä keskustelua italialaisesta jalkapallosta!  (Luettu 866901 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
iivu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Casma


Vastaus #5800 : 27.09.2019 klo 19:13:18

.. taustoista, syistä ja mekanismeista kuten myös ongelman ratkaisemisesta, on varmasti parempi keskustella kulttuuripuolen otsikossa, mutta tänne kuulunee ilmoittaa, että Brescian curvalle ollaan nyt iskemässä bannia Pjaniciin kohdistuneista rasistista solvauksista. Ensikertalaisena Brescialle rangaistus on kuitenkin ehdollinen, ja rangaistus lankeaa toisen tapauksen myötä, mikä tarkoittaisi kahta peliä kotikaarre suljettuna

Uutinen
(ANSA) - ROMA, 27 SET - Un turno di squalifica alla curva del Brescia per gli insulti razzisti durante la sfida di martedì sera contro la Juventus nei confronti del bosniaco Miralem Pjanic: la pena è però sospesa (in caso di nuovo episodio scatterebbe automatico lo stop per due gare) perché si tratta della prima volta per i sostenitori della squadra lombarda. E' questa - apprende l'ANSA - la decisione del giudice sportivo, Gerardo Mastrandrea, che sarà ufficializzata a breve.
Mogitus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale


Vastaus #5801 : 28.09.2019 klo 07:57:33

[troll]Heti kun Juventuksen ma**e saa vähän paskaa niskaan niin bannivasara heiluu välittömästi.[/troll]

Sori oli vaan pakko. :D
iivu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Casma


Vastaus #5802 : 29.09.2019 klo 19:14:09

.. no, jos yhtään helpottaa, kannattajatasolla mennään selvästi ja suhteellisen törkeästi kahdessa eri tahdissa.

24.9. Brescia - Juventus

Sakkoja ja ehdollista stadionbannia Juven kannattajille tästä lipusta. ..Napoli - Brescia tänään. ..iivu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Casma


Vastaus #5803 : 30.09.2019 klo 15:48:40

.. nyt on rasismikohun jälkilämmöt saatu jälleen uusille lukemille, kun L'Unione Sportiva Grosseton juniorijoukkueen apuvalmentaja erotettiin solvattuaan Greta Thunbergiä Facebookissa.

Uutinen
Allenatore insulta Greta Thunberg su Facebook, licenziato

L’Unione Sportiva Grosseto 1912 ha censurato le parole del suo tesserato, tecnico in seconda dei Giovanissimi A

https://www.lastampa.it/cronaca/2019/09/30/news/allenatore-insulta-greta-thunberg-su-facebook-licenziato-1.37572886
Nasde

Poissa Poissa


Vastaus #5804 : 30.09.2019 klo 21:55:31Lainaus
Il tifoso daspato a vita per gli insulti razzisti: “Ora vorrei abbracciare Juan Jesus”

Andrea Dell’Aquila intervistato: “Chiedo scusa e accetto anche il farmi passare da capro espiatorio, ma la gogna pubblica è troppo: un ragazzo di 16-17 anni non sai come può reagire”

È un tifoso della Roma, ma all’Olimpico va solo occasionalmente. Anzi: andava. Andrea Dell’Aquila da due giorni è il primo tifoso escluso a vita da uno stadio di calcio ed è stato intervistato da Matteo Pinci su “La Repubblica”. Questo uno stralcio delle sue parole:

Il giorno dopo l’esclusione a vita dallo stadio cosa si sente di dire?
Chiedo scusa: ho sbagliato e non voglio cercare giustificazioni.

Sarebbe disposto a scusarsi con Jesus?
Certo: vorrei un incontro con lui, vorrei abbracciarlo e mettere fine a questa cosa. Se la Roma mi vuole escludere dallo stadio a vita lo accetto, pure se non lo condivido. So già che sarò un esempio in Italia. Vuol dare un segnale prepotente? Farmi passare come un capro espiatorio? Va bene. Ma mettermi alla gogna pubblica è troppo.

Parla del fatto che sia stato pubblicato il post col suo nome e cognome?
Sì, ed è troppo grave. Io ho sbagliato, ma l’onda mediatica è stata esagerata. Se capita a un ragazzetto di sedici, diciassette non non puoi sapere che reazioni può avere. Se uno si butta di sotto perché non regge la pressione, cosa fai?

Ma lei è razzista?
No, non mi sento razzista nella maniera più assoluta. Ho detto al giocatore che è uno scimmione e alzo le mani, l’ho fatta fuori dal vaso, ho esagerato.

Eppure mesi fa si lasciò andare a frasi simili contro Kessié e Bakayoko, del Milan.
Ho usato il termine sbagliato, scimmie, a volte mi lascio andare con le parole. Sono già due sintomi di razzismo, ma non voglio essere razzista, non lo sono. Non posso cercare giustificazioni, voglio solo chiedere scusa. So di aver sbagliato, ma lo scorso anno a San Siro hanno offeso Koulibaly per tutta la partita con cori razzisti, se mi escludi a vita per una frase allora dovevi dare il daspo a tutto lo stadio.
MamboBob

Poissa Poissa


Vastaus #5805 : 01.10.2019 klo 07:51:37

Tässä myös Independentin näkemystä liittyen tuohon Nasden linkkaamaan caseen:

https://www.independent.co.uk/sport/football/european/roma-racism-why-football-take-notice-juan-jesus-manchester-city-silva-mendy-sterling-a9125876.html
iivu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Casma


Vastaus #5806 : 01.10.2019 klo 10:07:58


.. tarkennetaan tuohon liittyen kuitenkin sen verran, että Italiassahan D.A.SPOn eli Divieto di Accedere alle manifestazioni SPOrtiven enimmäiskesto on nykyään 10 vuotta (enimmäisaika nostettiin viime tammikuun päätöksellä kahdeksasta vuodesta kymmeneen vuoteen), ja sellainen on langetettu vasta kerran eli Juventuksen "Last banner" -tutkintaan päätyneille ultrajohtajille. Mitään "elinkautisia" banneja ei maassa ole mahdollista langettaa, vaan tuossa suhteessa kyseessä on enemmänkin äärioikeistolaiskannattajiinsa kyllästyneen as roman somegurujen kansainvälinen imagokampanja. Joku saattaisi puhua hyvesignaloinnista, mutta itse en koska ei ole edelleenkään tarkoitus osallistua persujen kesäpäiville vaan käsitellä italialaiseen yhteiskuntaan & jalkapalloyhteiskuntaan liittyviä asioita & ilmiöitä mahdollisimman objektiivisesti riittävällä asiantuntemuksella sekä taustatiedoilla.
MamboBob

Poissa Poissa


Vastaus #5807 : 01.10.2019 klo 16:59:06

Kiitos iivulle tarkennuksesta!

Tämä Roman "somekampanja" siis kirvoitti sananvaihtoa myös Serie A:n ja giallorossin välillä. Siinä missä Roma vaati toimia myös liigalta, vastasi Serie A edelleen odottavansa Roman edustajaa liigan uuteen rasisminvastaiseen kampanjaan. Vaikka tietysti jaan teikäkäisen kanssa myös tuon Roman imagonnostatuskysymyksen ajankohtaisella aiheella, täytyy myös todeta että tuo Serie A:n maltillinen lähestymiskeino rasismin taklaamiseen oli jokseenkin odotetun vaisu.

Osaatko sanoa, onko tämä keskustelu vielä jatkunut laajemmalti, vai jäikö myrskyksi vesilasissa?
iivu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Casma


Vastaus #5808 : 01.10.2019 klo 17:23:16

Kiitos iivulle tarkennuksesta!

Tämä Roman "somekampanja" siis kirvoitti sananvaihtoa myös Serie A:n ja giallorossin välillä. Siinä missä Roma vaati toimia myös liigalta, vastasi Serie A edelleen odottavansa Roman edustajaa liigan uuteen rasisminvastaiseen kampanjaan. Vaikka tietysti jaan teikäkäisen kanssa myös tuon Roman imagonnostatuskysymyksen ajankohtaisella aiheella, täytyy myös todeta että tuo Serie A:n maltillinen lähestymiskeino rasismin taklaamiseen oli jokseenkin odotetun vaisu.

Osaatko sanoa, onko tämä keskustelu vielä jatkunut laajemmalti, vai jäikö myrskyksi vesilasissa?

.. kyllähän tästä uutisointiin saapasmaassa positiivisesti ja sanoisin, että tuo Gretankin tapaus oli varmasti tavallaan myös seurausta tuosta. Tuulen suunta ja asenneilmapiiri ovat kansainvälisen paineen myötä selvästi muuttumassa, eli jos aiemmin italialaisessa jalkapallossa kaikilla tasoilla - joskaan tuskin sen enempää kuin muuallakaan! - esiintyvää rasismia ei ole otettu riittävän vakavasti vaan reagointi on usein jäänyt italialaistyypillisesti retoriikan tasolle, nyt muutoksen tuulet ovat ilmassa ja tulette varmasti näkemään tämänkaltaisten tapausten lisääntyvän.

Sikäli tuo oli as romalta hieno veto ja vaikka imagokampanjan piikkiin tämä vielä meneekin, en epäile etteikö heillä olisi jatkossa vahva tahtotila jatkaa samalla linjalla myös mitä stadionilla ilmeneviin ongelmiin tulee; erityisesti siksi, että giallorossi-kannattajien historiassa on myös hävettävää. Kuinka pitkälle tässä voi lopulta mennä, siinä Juventus on puolestaan toiminut ennakkotapauksena ja esimerkkinä, joskaan kenenkään italialaisen jalkapallon ystävän - koska ollaan rehellisiä, ultrien luoma tunnelma ja viimeistelty visuaalinen ilme ovat aina olleet yksi merkittävä osa Calcion viehätystä - ei kannattaisi toivoa samanlaista kuolon kohtaloa laajemmin muille stadionien kaarteille.

« Viimeksi muokattu: 01.10.2019 klo 17:25:59 kirjoittanut iivu »
V.Jano

Poissa Poissa


Vastaus #5809 : 01.10.2019 klo 21:43:16

koska ollaan rehellisiä, ultrien luoma tunnelma ja viimeistelty visuaalinen ilme ovat aina olleet yksi merkittävä osa Calcion viehätystä

Juv-Lev -matsia tässä katselen ja meno on kuin jossain Valioliigapelissä. Leverkusenin sambaryhmä kyllä näkyy ja kuuluu.
la magica

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AS ROMA


Vastaus #5810 : 03.10.2019 klo 11:18:38

https://www.google.de/amp/s/www.firstpost.com/sports/serie-a-monkey-noises-at-players-are-not-always-racist-says-lazio-president-claudio-lotito-7438091.html/amp

Lotito Alas
Pulunkesyttäjä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HIFK


Vastaus #5811 : 03.10.2019 klo 11:34:22


"Normal, white skin" :D
Mogitus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale


Vastaus #5812 : 03.10.2019 klo 14:10:55

Noh toisaalta ihan hyvä, että näitä kommentteja alkaa tulla seurojen/liittojen setämiehiltä, niin se totuus tulee julki, etteivät nämä edes ymmärrä mistä koko asiassa on kyse. Seuraava vaihe toki olisi, että joku kertoo sen myös heille, mielellään tietysti julkisesti.
DajeRoma

Poissa Poissa


Vastaus #5813 : 03.10.2019 klo 14:56:37

Eipä yllätä, että vekkuli-Claudio tuollaisia kommentteja heittelee. :D
iivu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Casma


Vastaus #5814 : 22.10.2019 klo 16:34:01https://www.facebook.com/178688128956151/posts/1367172063441079/

.. Patrice Evra puhuu videolla italialaisen ja englantilaisen huippujoukkueen eroista. Vaikka eihän tuo kenellekään täältä varmaan yllätyksenä tule, suosittelen silti katsomaan.
Espen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mainz 05


Vastaus #5815 : 23.10.2019 klo 15:08:19

Lauantaina tuli käytyä Juve-Bologna pelissä ja ihmettelinkin miksi pääty oli kovin hiljainen.
Täältä onneksi sai vähän kuvaa mikä oli syynä.
Herstein

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Heitto


Vastaus #5816 : 24.10.2019 klo 20:45:57

https://twitter.com/PlaydirtyRavz/status/1187400106993168385
V.Jano

Poissa Poissa


Vastaus #5817 : 25.10.2019 klo 19:00:52

No nyt on tyylikästä.
AriFerra

Poissa Poissa


Vastaus #5818 : 27.10.2019 klo 10:35:44

Yllätyin miten mahottoman hyvää meininkiä Sampdorian pääty piti kotiottelussaan.

Onhan stadion tietysti perinteinen hornankattila, äänet kaikuvat ja kertautuvat.

Roma oli saamaton, valopilkkuja Smalling, Zaniolo ja veskari.

Käväistiin arkipäivänä myös Empolin stadionilla. Itse stadionille eivät päästäneet, mutta treenikentällä oli n puoli joukkuetta palloilemassa.

Kentän "katsomossa" montakymmentä katsojaa. Kun kävelin Kunkku-paita päällä edestakaisin, neljän papparaisen porukka hihkaisi mulle jotain. Menin jutustelemaan. Ei he enkkua osanneet, mutta toki Litmasen tunnistivat ja kovasti keskenään puhuivat "finlandeessista".  Ylos
Harmitti kun en kehdannut kysyä olivatko jopa joitakin entisiä pelaajia, seurajohtoa tms.
Jinete

Poissa Poissa


Vastaus #5819 : 28.10.2019 klo 19:49:49

Onko Italiassa jo noussut meteli Cristiano Ronaldon antamasta haastattelusta France Footballille, jossa tämä totesi, että häntä kiinnostaa vain tärkeät pelit eli Portugalin maaottelut ja Mestarien liiga?
Sato UltrA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SaTo, Juventus


Vastaus #5820 : 28.10.2019 klo 20:32:15

Onko Italiassa jo noussut meteli Cristiano Ronaldon antamasta haastattelusta France Footballille, jossa tämä totesi, että häntä kiinnostaa vain tärkeät pelit eli Portugalin maaottelut ja Mestarien liiga?

Eipä ole näkynyt, täytyy varmaan luottaa sun käännökseen(?) vain.
Jinete

Poissa Poissa


Vastaus #5821 : 28.10.2019 klo 20:53:56

Eipä ole näkynyt, täytyy varmaan luottaa sun käännökseen(?) vain.

Meteli kai kuuluu ennemmin kuin näkyy?

https://sport.sky.it/calcio/serie-a/2019/10/28/cristiano-ronaldo-intervista-france-football

https://www.marca.com/futbol/liga-italiana/2019/10/28/5db6f0a4ca4741390d8b4583.html

La Gazzettakin:

Lainaus
Se dipendesse da me, non giocherei che partite importanti, quelle della nazionale e della Champions. Sono quel tipo di gare che mi motivano, perché c’è interesse, un ambiente difficile, pressione

Kai noista oleellinen irtoaa.

Onko Juve seuranakaan kauheasti tuota peitellyt, että tavoite on ollut jo pitkään Mestarien liigassa.

Ei kai, mutta on kai se eri asia sanoa, että Cristiano on ostettu tuomaan isokorvainen kuin että pelaaja itse sanoo ettei liigapelit kiinnosta. Vai onko?
« Viimeksi muokattu: 28.10.2019 klo 21:52:20 kirjoittanut Jinete »
Heiska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: REMOULADE


Vastaus #5822 : 28.10.2019 klo 21:08:43

Onko Juve seuranakaan kauheasti tuota peitellyt, että tavoite on ollut jo pitkään Mestarien liigassa.
buono

Poissa Poissa


Vastaus #5823 : 28.10.2019 klo 21:42:57

Onko Juve seuranakaan kauheasti tuota peitellyt, että tavoite on ollut jo pitkään Mestarien liigassa.

Ronaldo hankittiin nimenomaan CL:ää varten, scudetto tulis ilmankin.
BandW

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJ


Vastaus #5824 : 29.10.2019 klo 09:35:31

Ei ole hirveästi kentällä näkynyt se, että Serie A ei kiinnostaisi. Aika vimmatusti haluaa tehdä maalin oli peli mikä tahansa.

 
Sivuja: 1 ... 232 [233] 234 ... 237
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines