FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
10.08.2020 klo 03:04:00 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 234 [235] 236 ... 245
 
Kirjoittaja Aihe: Yleistä keskustelua italialaisesta jalkapallosta!  (Luettu 921141 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
iivu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ♥


Vastaus #5850 : 14.11.2019 klo 15:07:51

Uutinen
Caso Balotelli, striscione di Forza Nuova davanti all'Allianz Stadium: "Mario hai ragione: sei africano"“Ieri notte alcuni nostri militanti hanno affisso uno striscione davanti all'Allianz Stadium di Torino con la frase 'MARIO HAI RAGIONE SEI AFRICANO' proprio per ribadire quello che lo stesso Balotelli ha detto – dichiara Luigi Cortese Coordinatore regionale di Forza Nuova – Balotelli non è altro che un bambino viziato, abituato ad avere tutto, e se qualcosa non gli va bene allora si attacca alla scusa del razzismo. - continua Cortese – Non possiamo accettare che si difenda un personaggio come Balotelli, salito agli onori della cronaca più per le sue esuberanze che per il bel calcio, ricordiamo la figlia Pia che ha riconosciuto solo dopo 7 anni, ricordiamo i 2000 euro dati a quel ragazzo a Napoli per farlo tuffare con il motorino nel porto, gli episodi che dimostrano la sua immaturità sono molteplici – conclude Cortese – ma quando ha bisogno di riscattare il suo nome ecco che scatta la trappola razzista, e troviamo subito chi chiede a gran voce la sua convocazione in nazionale solo perché è di colore.”

“Negli stadi gli sfottò ai giocatori sono sempre stati fatti al di la del colore della loro pelle, ma quando si tocca Balotelli scatta la macchina del fango – dichiara Alessandro Balocco Segretario cittadino di Torino di Forza Nuova – questo atteggiamento sta alimentando un sistema malato, che porta a vedere scene come quelle di Borgaro in provincia di Torino, dove una bimba chiama “nero” un altro bambino ed il papà di quest’ultimo corre a scuola a chiedere provvedimenti, vogliamo arrivare al DASPO anche nelle scuole? - conclude Balocco – Tutto questo non fa altro che alimentare polemiche sterili ed insinuare la paura, la paura anche di parlare perché si potrebbe essere tacciati di razzismo.”

http://www.torinoggi.it/2019/11/13/leggi-notizia/argomenti/cronaca-11/articolo/caso-balotelli-striscione-di-forza-nuova-davanti-allallianz-stadium-mario-hai-ragione-sei-africa.html

.. come volevasi dimostrare. Kuin tilauksesta Juven stadionille ilmestynyt näköjään toissayönä paljonpuhuva viesti Forza Nuovalta.

Todetaan nyt vielä varmuuden vuoksi, etten halua väittää etteikö rasismia olisi italialaisessa jalkapalloilussa – muihin länsimaihin verrattuna – vasta myöhäisherännäisesti alettu ottaa vakavasti, mutta kun kirkuvien otsikoiden taakse stadioneille kurkistaa, selviää kuitenkin paremmin, mikä ongelman tosiasiallinen mittakaava on ja millainen strategisesti keskittynyt ääriliikkeiden temmellyskenttä tässä on ruohonjuuritasolla kyseessä.

On tiukempien sääntöjen, muuttuvien yhteiskunnallisten asenteiden, paremman valvonnan sekä kannattajakulttuurin luontaisen metamorfoosin myötä mielestäni täysin selvää, että rasismin määrä italialaisilla stadioneilla ei ole koskaan historian aikana ollut vähäisempää kuin se on nykyään; huolimatta siitä, että otsikot nyt luovat demagogista kuvaa Salvinin ja muiden maailman oikeistopopulististen aaltomaiseen nousuun ikään kuin kytkettävissä olevasta rasismin määrällisestä räjähtämisestä.

Stadionit ovat kuitenkin aina olleet huomioarvoltaan areenoina ajassaan ylittämättömiä ja huomioarvo on entisestään kasvussa, joten esim. FN:n työkalupakista löytyvä rasistisen ajattelun tarkoituksellinen käsitteellinen pehmentäminen (vaikkapa "herkkänahkaisiksi" leimattujen ja tuittupäisten miljonäärifutarien varjolla) sekä koveneva rasismin vastainen taistelu luonnollisesti törmäävät stadioneilla, ja niistä nähdään myös jatkossakin otsikoita. Törmäyskurssilla eivät kuitenkaan ole yhteiskunnalliset arvot, vaan ääriajattelu ja yhteiskunnalliset arvot.
« Viimeksi muokattu: 14.11.2019 klo 15:46:20 kirjoittanut iivu »
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #5851 : 14.11.2019 klo 15:53:19

Törmäyskurssilla eivät kuitenkaan ole yhteiskunnalliset arvot, vaan ääriajattelu ja yhteiskunnalliset arvot.

Viimeistään nyt olet kyllä hoitanut italialarppisi maaliin asti.
iivu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ♥


Vastaus #5852 : 14.11.2019 klo 16:12:03

Viimeistään nyt olet kyllä hoitanut italialarppisi maaliin asti.

.. itse asiassa tuo nimenomainen uutinen innoitti kirjoittamaan koko viestin. Luen kyllä The Guardiania ja mediatutkijana väittäisin, että tunnetusti avoimesti vasemmistolaisella lehdellä on oikeistopopulisteja ja erityisesti Salvinia vastaan käynnissä päivittäinen väkivaltainen taistelu, eli tällaiset tutkimukset ja tietysti näyttävät uutiset rasismitapauksista stadioneilla ovat sitä materiaalia, millä lehden ydinlukijakunta ravitsee itseään. Siitäkin on kuitenkin yhtä lailla tutkimuksia, että ihmiset kokevat enemmän kuin koskaan aiemmin pelkoa ja turvattomuuden tunnetta, vaikka lähestulkoon kaikkien tilastojen mukaan rikokset ovat vähentyneet. Turvattomuuden tunne johtuu siitä, että asioista uutisoidaan enemmän ja näyttävämmin kuin koskaan aiemmin.
iivu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ♥


Vastaus #5853 : 14.11.2019 klo 16:59:14

.. itse asiassa tuo nimenomainen uutinen innoitti kirjoittamaan koko viestin.

.. kun muuten lukee samoista tutkimustuloksista toisesta lähteestä, selviää että tutkimuksen mukaan 3 % vastanneista aina oikeuttaisi rasismin (suurin piirtein linjassa äärioikeistoliikkeiden kokonaiskannatuksen kanssa tällä vuosikymmenellä). Tutkimusjohtaja Enzo Risso toteaa kuitenkin samassa yhteydessä, että [tutkimuksen perusteella] “ei voi sanoa, että rasismi olisi kasvussa”. Sen sijaan hänen mukaansa kuitenkin [The Guardianin jutussakin mainittu] “Segren tapaus toi esiin, että on olemassa vähemmistö, joka nostaa päätään huomattuaan, että tiettyjä asioita on sallittua sanoa tai tehdä”. Tämä toki voi kertoa ilmiöllisesti laajemmin maailman oikeistopopulistisen aallon myötä koventuneesta retoriikasta, mutta yhtä lailla myös internetin anonymiteetista ja tiettyyn pisteeseen asti moderoimattomasta luonteesta.
ex-adriano

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale & JIPPO


Vastaus #5854 : 20.11.2019 klo 01:50:34

VAR käyttöön Serie B:ssä ensi kaudella.

https://www.football-italia.net/146641/serie-b-all-set-var
punta

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kuu päivällä


Vastaus #5855 : 05.12.2019 klo 11:17:34On ne vaan vekkuleita.. Ylos
grasso

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Markku


Vastaus #5856 : 05.12.2019 klo 11:21:46

Tämäkin on vain yksittäistapaus, joka ei kerro mistään laajemmasta ongelmasta?
buono

Poissa Poissa


Vastaus #5857 : 05.12.2019 klo 11:56:30

On ne vaan vekkuleita.. Ylos

Tämäkin on vain yksittäistapaus, joka ei kerro mistään laajemmasta ongelmasta?

Voisko joku suomentaa italiankieliset osuudet?
punta

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kuu päivällä


Vastaus #5858 : 05.12.2019 klo 12:29:11

Voisko joku suomentaa italiankieliset osuudet?

Are you kiddings?
buono

Poissa Poissa


Vastaus #5859 : 05.12.2019 klo 13:47:24

Are you kiddings?

vähän arvelinkin näin, ahdas (rasistinen) on mieli jos ”Black Friday” on tässä se juttu..
punta

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kuu päivällä


Vastaus #5860 : 05.12.2019 klo 14:43:21

vähän arvelinkin näin, ahdas (rasistinen) on mieli jos ”Black Friday” on tässä se juttu..

Niin että tummaihoisen työvoiman ostaminen pilkkahintaan ei herätä ajatuksia, edes sinussa?

Toki Lukaku maksoi aivan vitusti, eli on varsin hyvä orj ori Contelle.
buono

Poissa Poissa


Vastaus #5861 : 05.12.2019 klo 16:07:43

Niin että tummaihoisen työvoiman ostaminen pilkkahintaan ei herätä ajatuksia, edes sinussa?

Toki Lukaku maksoi aivan vitusti, eli on varsin hyvä orj ori Contelle.

Pilkkahintaan? Mites Pogba oli? Vain aito rasisti näkee nämä rasistisesti. Nuff said.
The Missionary

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Riven Suomi ja joku vitun Piolismo


Vastaus #5862 : 05.12.2019 klo 16:28:08

En tiedä oliko siinä haettu sitä, että tummaihoiset pelaajat on saatu halvalla, sitä, että tummaihoiset pelaajat ovat isossa roolissa scudetto- ja CL-haaveiden ollessa "myynnissä", vai sitä, että että ottelu pelataan perjantaina ja molemmilla joukkueilla on tummaihoinen avainpelaaja. Oli miten oli, meni kyllä niin pahasti vituiksi kun vaan voi mennä. Varsinkin tällä hetkellä rasismin ollessa italofutiksessa ison suurennuslasin alla on kohtalaisen käsittämätöntä, että joku on nähnyt hyväksi ideaksi tällaisen sanaleikin, jota kukaan ei tietenkään missään nimessä voi ymmärtää rasistisessa mielessä :D Tai sitten siellä on paikallisten jyrien toimesta ajateltu, että eihän ne osaa edes lukea jne
Mogitus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale


Vastaus #5863 : 05.12.2019 klo 16:58:27

Ei voinut kuin nauraa kun tuon etusivun näki :D Alas

Tuntuu, että italialaiset eivät edes ymmärrä mistä koko rasismi-käsitteessä on kyse.
geepistejeesus

Poissa Poissa


Vastaus #5864 : 05.12.2019 klo 17:16:26


Tuntuu, että italialaiset eivät edes ymmärrä mistä koko rasismi-käsitteessä on kyse.
Luulen että joku Mario Balotelli tietää varsin hyvin mitä rasismi on. Hölmöjähän nuo saapasmaan asukkaat ovat, siitä ei pääse mihinkään. Siis ne jotka eivät osaa pitää näitä mölyjä mahoissaan.
iivu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ♥


Vastaus #5865 : 05.12.2019 klo 17:51:30

.. idioottimainen ja huonoa tilannetajua osoittava otsikkohan tuo Zazzaronilta oli, mutta idiootti ja huonoa tilannetajua edustava journalisti Zazzaroni on. Sitä paitsi kenties mediakentan änkyröivin anti-juventino heti Pistocchin jälkeen, joten toivottavasti saa kenkää ja kommentoi jatkossa vain television tanssikisoja.

Oliko tästä muuten jo mainintaa ?

Uutinen
An open letter to all those who love Italian football

https://www.bolognafc.it/en/an-open-letter-to-all-those-who-love-italian-football

We have to publicly recognise that we have a serious problem with racism. It’s a problem that we have not done enough to combat over the years. Images of players being racially abused in Italian football have been viewed and discussed all around the world this season and that shames us all.

No individual should ever be subjected to racist abuse – inside or outside of football – and we can no longer stay silent on this issue or wait for it to magically disappear.

Driven by the clubs, positive conversations have been held in recent weeks with Lega Serie A, FIGC and international experts on how to tackle and eradicate this issue from the game.

We, the undersigned clubs, are united by our desire for serious change and Lega Serie A has stated its intention to lead the way by delivering a comprehensive and robust Serie A anti-racism policy, stricter new laws and regulations and a plan for educating those within the game about the scourge of racism.

We don’t have any more time to waste.

We must now act with speed, with purpose and with unity and we call on you, the fans, to support us in this vitally important endeavour.

Yours sincerely,

Atalanta, Bologna, Brescia, Cagliari, Fiorentina, Genoa, Hellas Verona, FC Internazionale Milano, Juventus, Lazio, Lecce, AC Milan, Napoli, Parma, AS Roma, Sampdoria, Sassuolo, SPAL, Torino, Udinese
Musta-valkoautisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juve


Vastaus #5866 : 05.12.2019 klo 20:06:33

Eiköhän siinä ole haettu näiden tummaihoisten valju-tähtien nostamista jalustalle ja italialaisten nurkkarasistien puhuttelua, mutta paljon on journalistikeijolla opeteltavaa tämän päivän diskurssista.. "Musta mieskin voi olla hyvä jalkapalloilija" ei nyt ihan hengi sellaista moderneinta asennekasvatuksen ideaa, jos nyt sellainen on tässä edes tarkoituksena ollut. Alas
iivu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ♥


Vastaus #5867 : 06.12.2019 klo 08:43:46

Uutinen
05 December 2019

AC MILAN AND AS ROMA ISSUE BAN TO CORRIERE DELLO SPORT

We believe that players, clubs, supporters and the media must be united in the fight against racism in football and we all have a responsibility to be very precise in the words we choose and the messages we deliver.
In response to the 'Black Friday' headline published today by the newspaper, Milan and Roma have decided to ban Corriere dello Sport from our training facilities for the rest of the year and our players will not carry out any media activities with the newspaper during this period.

Both clubs are aware that the actual newspaper article associated with the 'Black Friday' headline did portray an anti-racist message and for this reason, we have only banned Corriere dello Sport until January.

We remain totally committed to tackling racism.

https://www.acmilan.com/en/news/club/2019-12-05/ac-milan-and-as-roma-issue-ban-to-corriere-dello-sport

.. luulen ymmärtäväni, mikä Corriere dello Sportin toimituksessa on ollut ajatuksena. Kuten lehden vuoden loppuun asti bannanneet Milan ja as roma tiedotteessaan totesivat, juttuhan oli paradoksaalisesti rasisminvastainen ja siinä oli tarkoitus erityisesti nostaa jalustalle "kovia asenteita rasismia vastaan" ottaneita "joukkueidensa symbolipelaajia" (sanoisinko ns. Black Power -hengessä). Italiaksi Black Friday kuitenkin kääntyisi sananmukaisesti Venerdì nero, ja uskon että tuollaista otsikkoa ei olisi ikäpäivänä nähty, koska konnotaatiot olisivat niin selviä. Vieraskieliset termit ja käsitteet kuitenkin menettävät toisessa kulttuurissa merkityksiään, ja tässä on käynyt köpelösti kuten tuoreeltaan "Sieg Heil" murjaisseelle van Bastenille.

En pidä tuota ylempänä nähtyä nimim. puntan näkemystä relevanttina vaan relevantimpi on Mogituksen näkemys siitä, että tässä ei lehden päätoimittaja ole valitettavasti sisäistänyt, mitä rasismi tosiasiallisesti on. Kuten joku oli internetin valtateillä jo kysäissyt, olisiko lehdessä voitu nähdä esimerkiksi otsikko "White Christmas", Sensin ja Zaniolon ollessa kannessa ? Ei tietenkään, koska ihonväri ei määritä heitä. Tässä on vielä ihmiskunnalla työstämistä.
« Viimeksi muokattu: 06.12.2019 klo 09:26:06 kirjoittanut iivu »
iivu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ♥


Vastaus #5868 : 06.12.2019 klo 09:50:21

En pidä tuota ylempänä nähtyä nimim. puntan näkemystä relevanttina vaan relevantimpi on Mogituksen näkemys siitä, että tässä ei lehden päätoimittaja ole valitettavasti sisäistänyt, mitä rasismi tosiasiallisesti on.

.. mikä ei tietenkään tule suurena yllätyksenä asioita taustoittaville (tai varttimoralistien otsikoiden tasolle jäävää twitter-piipitystä monimutkaisemmista taustavaikuttimista ylipäätään kiinnostuneille), ottaen huomioon, että Corriere dello Sportin päätoimittaja Ivan Zazzaronihan osallistui vielä vastikään – teille ehkä tutumman – Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen veljesliikkeen ja ideologisiin inspiraationlähteisiin kuuluvan Casa Poundin seminaariin, jossa käsiteltiin mitäpä muuta kuin "kansallisurheilun kriisiä".

« Viimeksi muokattu: 06.12.2019 klo 09:53:32 kirjoittanut iivu »
punta

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kuu päivällä


Vastaus #5869 : 06.12.2019 klo 15:02:28

Kirjoittamani ei ollut tulkinta tekijän tarkoitusperistä, vaan yksi ksenomorfi tuosta oksymoronista Tuoppi
ex-adriano

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale & JIPPO


Vastaus #5870 : 16.12.2019 klo 19:46:47

Serie C:ssä lakkoillaan.

https://www.football-italia.net/147740/serie-c-clubs-go-strike
bimbaliukas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lädilisä


Vastaus #5871 : 17.12.2019 klo 00:21:16Uutinen
Italian jalkapallossa on jälleen tänäkin vuonna noussut useita rasismikohuja, ja nyt maan pääsarja Serie A yrittää taklata ongelmaa rasisminvastaisella kampanjalla.

Kampanjan alku ei kuitenkaan olisi voinut mennä juuri enempää penkin alle. Serie A esitteli maanantaina kolme ”Ei rasismille” -julistetta, joissa kussakin on apina.

– Jälleen kerran italialainen jalkapallo jättää maailman sanattomaksi. On vaikea ymmärtää, mitä Serie A:ssa ajateltiin. Ketä he konsultoivat? Fare-järjestö (Football Agains Racism in Europe) jyrähti.

– Maassa, jossa viikosta toiseen viranomaiset jättävät puuttumatta rasismiin, Serie A on aloittanut kampanjan, joka näyttää sairaalta vitsiltä.

Yhdistyksen mukaan julisteet eivät tue rasisminvastaista työtä vaan tulevat kääntymään itseään vastaan.

– Ja ne jatkavat afrikkalaistaustaisten ihmisten epäinhimillistämistä.

Julisteet on tehnyt taiteilija Simone Fugazzotto, joka käyttää apinoita töissään aina. Fugazzo sanoi käyttäneensä julisteissa apinoita, koska ne ovat ”ihmisten metafora”.


https://www.bbc.com/sport/football/50814275
Mogitus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale


Vastaus #5872 : 17.12.2019 klo 00:29:51

:D

Aika sanaton tässä on.
Nerazzurri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Inter


Vastaus #5873 : 17.12.2019 klo 00:32:26

Ei jumalauta! :D
Mitä tähän nyt sitten sanoisi...
winnie

Poissa Poissa


Vastaus #5874 : 17.12.2019 klo 00:34:29

Jonkinlainen uskomattoman kompleksi performanssi menossa.

 
Sivuja: 1 ... 234 [235] 236 ... 245
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines