FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.04.2024 klo 04:27:55 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: HuimaUrho - Matka kohti Keski-Suomen kärkiseuroja  (Luettu 3007 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
PlussaPallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HuimaUrho


: 07.03.2024 klo 11:58:10

Vuoden 2021 loppupuolella ääneseudun jalkapallo koki ehkä historiansa isoimman mullistuksen, kun paikalliset ylpeydet Äänekosken Huima ja Suolahden Urho kokivat voimien yhdistämisen parhaaksi vaihtoehdoksi. Ken tietää oliko ajatus muhinut pinnan alla jo pitkään vai oliko silloisiin sarjatasoihin tyytymättömyys päätöstä eniten edistävä tekijä. Alkutaival yhdistymiselle ei huhujen mukaan sujunut mutkitta ja tästä todisteena alkuun jokseenkin ailahtelevat peliesitykset sekä varmastikin iso paine onnistua, sillä etenkin vanhemmalle kansalle yhdistyminen ei ollut helppo niellä ja he jopa odottivat epäonnistumista.

Pelaajamäärän kasvettua yhdistymisen johdosta päädyttiin kahteen joukkueeseen eli niin sanottuun edustusjoukkueeseen sekä reservijoukkueeseen.
Ensimmäinen kausi yhdessä toi edustusjoukkueelle Itäisessä Nelosessa sijan 6 ja reservijoukkueelle Itäisessä Vitosessa sijan 2. Tänä vuonna joukkueet olivat vielä hyvin pitkälti sekaisin ja vain hyvin harva pelaaja ei pelannut molemmissa sarjoissa.

Vuonna 2023 muutosten tuulet jatkuivat, kun Huimassa jo useamman vuoden edustusjoukkuetta valmentanut sekä HuimaUrhon ensimmäinen päävalmentaja Janne Lahti vaihtui Mikko Lemetyiseen. Lemetyisen tulon tuomat uudet tuulet saattoi olla kaivattukin asia, sillä uusi näkökulma joukkueesta ei liene koskaan pahasta. Joukkue koki pelaajistonkin osalta isohkoa muutosta, sillä useat kokeneemmat pelaajat lähtivät ja toiseen suuntaan tuli paluumuuttajia omista junioreista, jotka olivat käyneet katsastamassa pallokenttiä hieman Suolahtea kauempanakin.

Kausi 2023 oli lopulta etenkin edustusjoukkueelta varsin onnistunut tuoden lopulta sijan 2 Itäisessä Nelosessa ja täten nousuoikeuden seuraavaksi kaudeksi alueelliseen ns. Keski-Suomen Kolmoseen. Reservijoukkueen kausi puolestaan oli enempi vähempi kokemuksen hakua todella nuorelle joukkueelle yllämainittujen kokeneiden pelaajien lähdettyä. Tuloksena 9. sija ja isohko oppikoulu nuorille pelaajille. Täyskäännös tuloksellisesti oli edelliseen kauteen nähden siis tapahtunut, josta voisi tehdä johtopäätöksen, että panostus edustusjoukkueeseen oli valtava reservijoukkueen jäädessä varjoon. Tämän kauden päätyttyä tiedotettiin jälleen, että valmennuksessa tapahtuu muutoksia. Koko valmennusryhmä koki paremmaksi väistyä syystä tai toisesta ja uuden valmennusryhmän etsintä sai jälleen alkaa. Lopputulos etsinnästä oli varsin miellyttävä yllätys, kun erittäin kokenut jalkapallovalmentaja Heikki Nurmi valmennusryhmineen päätti astua näihin varsin tuulisiin saappaisiin.


Nykyistä harjoituskautta on kulunut jo hyvä tovi ja kilpailullinenkin kausi 2024 on jo avattu Suomen Cupissa NiemU:a vastaan voitokkaasti.
Vain aika näyttää mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta ei edes niin epäviralliset huhut on kertonut, että miksi Äänekoskella pitäisi tyytyä Kolmoseen. Muita "pieniä" paikkakuntia esim. Valkeakoski sekä Tammisaari katsoessa eihän se kovin kaukaa haettua olisi, että HuimaUrho nykyisillä fasiliteeteillä sekä intohimolla pelaisi tulevina vuosina valtakunnallisissa sarjoissa. Toivottavasti myös pysyvästi eikä vain hissiseurana. Näkisinkin, että HuimaUrhon kuuluisi tavoitella Keski-Suomen kolmosseuran valtikkaa JJK:n sekä FCV:n takana jonkinlaisella aikatähtäimellä.
Kommu Nisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Komeetat


Vastaus #1 : 07.03.2024 klo 20:04:09

Miksi tuo Urho on tuossa nimessä? Eihän siellä pelaa edes niitä Urhon vanhoja pelaajia.
derekinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Italia, Huuhkajat


Vastaus #2 : 08.03.2024 klo 08:20:16

Miksi tuo Urho on tuossa nimessä? Eihän siellä pelaa edes niitä Urhon vanhoja pelaajia.

Yhdistymisen aikaa hyvin looginen, ja tottakai hyvää yhteistyön alkua ei kannata heittää nimenkään puolesta romukoppaan vaikka pelaajisto olisikin muuttunut.

Alun alkaen Urhohan noista kahdesta pelasi korkeammalla sarjatasolla, niin hurjalta kun se tuntuukin. Urhon sarjapaikka meni siis Huima/Urholle, ja Huiman silloinen sarjapaikka reserville.

Kaupungissa on myös kova lätkäbuumi menossa, nimenomaan Urholla kun se on noussut kaupungin seuratuimmaksi lajiksi niin yleisömäärissä kuin mediassa, joten kuvittelisin Urhon pysymisen tuossa kimpassa olevan hyvä juttu! Ilmeisesti jonkin verran on ristiin markkinoitukin näiden kahden lajin välillä ja uskoisin että enemmänkin on luvassa, fiksua porukkaa kummankin taustoilla.

Mielenkiintoinen seurata, koska Äänekoskella todella on tilausta valtakunnantason futikselle!
Metsurin koira

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 08.03.2024 klo 09:09:21

Näkisinkin, että HuimaUrhon kuuluisi tavoitella Keski-Suomen kolmosseuran valtikkaa JJK:n sekä FCV:n takana jonkinlaisella aikatähtäimellä.
Kyllä.

Äänekoskella on nyt momentum päällä ja se heidän pitää käyttää hyväksi
- Harjoitteluolosuhteet kunnossa varsinkin nyt kun keski-suomen paras halli käytännössä Huiman hallussa ja halvoilla hinnoilla
- Huiman junioripuoli tulee kasvamaan ja kehittymään paremmin verrokkeihin verrattuna, koska olosuhteet (harrastajamäärät, treenien laatu läpi vuoden)
- Edustuksen Huima/Urho -yhteistyö positiivinen juttu alueelle

Kaikki tarvittavat palikat kasassa tasonnostolle kaikilla rintamilla.
PlussaPallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HuimaUrho


Vastaus #4 : 08.03.2024 klo 13:41:25

Miksi tuo Urho on tuossa nimessä? Eihän siellä pelaa edes niitä Urhon vanhoja pelaajia.

Mitä yhdistymisen jälkeen olen osalta pelaajista kuullut niin pyrkivät nimenomaan siihen, että ei ajateltaisi olevan enää Huiman pelaajia tai Urhon pelaajia vaan että tosiaankin kaikki olisivat HuimaUrhon pelaajia ja täten edustavat ääneseudun jalkapalloa eivätkä jompaa kumpaa seuraa.
PlussaPallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HuimaUrho


Vastaus #5 : 12.03.2024 klo 11:41:08

"Vaikka onkin ehkä liian aikaista tehdä kausiennakkoa ja veikkauksia siitä miltä sarjataulukko näyttäisi syksyllä niin ylireagoinnin ollessa hauskaa puuhaa teen semmoisen jokatapauksessa. Kuten olen jo useampaan otteeseen maininnut niin uskoisin Blackbirdin ja Rangersin olevan omassa kastissaan kärkikaksikkona, jonka jälkeen perässä tulisi KeuPa (riippuen ulkomaalaisvahvistuksista saattaa haastaa kärkikaksikkoa), Komeetat, HuimaUrho sekä ViPa. Huominen Suomen cupin koitos ViPa - Komeetat kertoo heidän välisistä voimasuhteista jonkin verran, mutta uskon näiden joukkueiden olevan kuitenkin vähintään sen kuuluisan askeleen verran edellä LPK:ta sekä HoDya. Edellisiin kausiin verrattuna kasvanut ottelumäärä esim. 2022 16 ottelua Nelosessa ja 2023 18 ottelua Nelosessa sekä Kolmosessa suurimmalla osalla tämän kauden Kolmosen joukkueista. Tällä kaudella ottelumäärän ollessa 21 ottelua uskon puhtaasti kovakuntoisimman joukkueen olevan vahvoilla, mutta se mikä joukkue tämän tittelin ansaitsee selviää vasta myöhemmin. Jokatapauksessa johtopäätöksiä olen ennakkoon tehnyt harjoituskauden harjoitusmääränkin kautta tuohon olettamukseeni liittyen.

Blackbird
Rangers

KeuPa

Komeetat
HuimaUrho
ViPa

HoDy
LPK


KeuPaa on hankala arvioida vielä tässä vaiheessa, kun en itse henkilökohtaisesti tiedä heidän ensi kauden argentiinalaisvahvistuksista tai niiden puutteesta, mutta mikäli jollain on tietoa näistä niin infotkaa ihmeessä. Jo pelkkä Longarinin pelaaminen nostaa KeuPan kärkiryhmään mukaan, kun taas hänen puuttumisensa olisi iso kolaus ja omaan silmään ilman hänen korvaajaa pudottaisi tuohon "keskikastiin" taistelemaan sijoista 3-6."

Tuommoisen tekstin raapustelin Kolmosen lankaan. Miltäs näin HuimaUrholaisin lasein kuulostaisi taistelu sijoista 4-6. Olisiko se onnistuminen vai pettymys ja minkäläistä kautta oletatte HuimaUrholle Kolmosessa pitkästä aikaa?
Cafffkaff

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Temesta IF


Vastaus #6 : 12.03.2024 klo 11:47:35

HuimaUrho on kirjoitusasuaan myöten vähän kömpelö ja mielikuvitukseton nimi, mutta jos paikallisille kelpaa, juuret halutaan pitää esillä ja hiljalleen vakiintuu niin mikäs siinä. Ehkä kuitenkin harkitsisin jollain aikavälillä kokonaan uutta nimeä tyyliin Ääneseudun Pallo-Kurjet tms.
KyllösenPentti

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 12.03.2024 klo 12:18:23

Tuossa nimiasiassa on aina puolensa ja puolensa. Toisaalta yhteisnimi on aika kömpelö ja kuten tämäkin lanka osoittaa, ei sen käyttäminen ole helposti ymmärrettävää. Toisaalta taas kokonaan uudella nimellä aloittaminen tuo haasteita identiteetin rakentamiseen ja siitä saa herkästi muoviseuran maineen, vaikka tässäkin kyseessä on yli satavuotiaiden seurojen historia. Tästä lisätietoja voi kysyä vaikka AC Oululta ja FC Lahdelta.

Tietyllä tapaa tässä asiassa on molemmissa omat hyvät puolensa, mutta myöskään täysin voittavaa arpaa ei ole olemassa. Saa nähdä mitä seura keksii…


Tuohon kausiennakkoon liittyen olen pitkälti Pallon kanssa samoilla linjoilla, tukeva keskikastin sijoitus on varmastikin realistinen tavoite ja semmoinen mihin joukkueen on syytä olla tyytyväinen ensimmäisellä kaudella.
PlussaPallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HuimaUrho


Vastaus #8 : 28.03.2024 klo 12:54:58

Maaliskuu on lopuillaan ja merkitys jalkapallo-otteluissa sen myötä kasvaa!

Tänään ensi kauden vastustajat HuimaUrho ja KeuPa kohtaavat ensimmäisessä keskinäisessä kilpailullisessa pelissä vuosiin. Illan ottelussa siis otetaan mittaa toisista jo kesää ajatellen, mutta ennen kaikkea pelataan paikasta Suomen Cupin 3. kierrokselle. Tämä olisi äänekoskelaisryhmän paras saavutus yhdistymisen jälkeen (2022 2. kierros ja 2023 1. kierros). Joukkueet toki kohtasivat tammikuussa pelatussa harjoitusottelussa, jolloin KeuPa oli vahvempi lukemin 0-2, mutta saamieni tietojen ja ohuen silmätestin mukaan molemmat joukkueet ovat tuosta kyllä menneet eteenpäin, joten illalla nähdään joukkueiden tämän hetken tulostaso juuri ennen sarjakauden alkua.

Ulos katsoessa keli jalkapalloon olisi tänään ollut mitä mainioin ja jopa tekonurmikin oli aurattu reilu viikko sitten, mutta jokatapauksessa ottelu pelataan Äänekosken ahtaassa hallissa. Harmi homma, mutta ehkä katsojan täytyy malttaa odottaa vielä muutama viikko sarjakauden alkuun.
Shanklymania

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SMJ, Liverpool FC, FCV


Vastaus #9 : 28.03.2024 klo 13:02:45

Äänekoski-Suolahti akselille toivotaan menestyksekästä kesää, ilmeisen hyvää nostetta futishommissa siellä tällä hetkellä Ylos
Penkkitopi

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 29.03.2024 klo 10:31:15

Kotijoukkueeksi paperilla merkitty KeuPa paineli jatkoon luvuin 3-0.
PlussaPallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HuimaUrho


Vastaus #11 : 03.04.2024 klo 10:49:12

Kuten penkkitopi jo kertoikin niin KeuPa eteni 3. kierrokselle lukemin 3-0 ja äänekoskelaisryhmä jäi hyvän ottelun jälkeen lopulta nuolemaan näppejään. Tulos ei tosiaankaan kuvaa ottelun kulkua, sillä HuimaUrho oli maalipaikkojen luomisessa se etevämpi porukka, mutta kuten tulos kertoo niin yksittäisen ottelun voittoon ei pelkkä maalipaikkojen luonti riitä vaan pallot pitäisi onnistua myös pistää verkon perukoille. KeuPa oli tässä parempi ja kahdessa ensimmäisessä maalissa onnetarkin oli kyllä eittämättä keuruulaisten puolella. Kuitenkin sarjakautta ajatellen HuimaUrhon peli enteilee hyvää ja poikien upottaessa paikoista sisään niin tulostakin tulee kyllä. Hyvä futisbuumi Äänekoskella päällä ja tämä tulos ei sitä toivottavasti hetkauta, sillä tämän joukkueen kelkkaan paikallisten on vaivatonta hypätä, kun oman "kylän" nuoret ja muutamat paluumuuttajat pelaa ennakkoluulotonta ja vauhdikasta jalkkista. Buumista kertoo myös tämänkin ottelun ilahduttavan suuri yleisömäärä (halli ääriään myöten täynnä), mikä kyllä lupaa hyvää kesää silmällä pitäen.
Suomen Cup-juna pysähtyi tähän, mutta yhteenvetona ennen sarjan alkua HYVÄ HUIMAURHO ja etiäpäin! Huhujen mukaan edustusjoukkueella olisi vielä yksi harjoitusottelu kuitenkin sitä ennen.
PlussaPallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HuimaUrho


Vastaus #12 : 15.04.2024 klo 07:51:17

Vihdoin se alkaa nimittäin Miesten Kolmonen! Tämän viikon perjantaina HuimaUrho pelaa Viitaniemen montussa LPK:n vieraana klo 19:00. Molemmat joukkueet ovat sarjanousijoita, mutta lähtevät hiukan eri asetelmista tähän kauteen, sillä äänekoskelaisten taistellessa vankasta keskikastin paikasta niin lohikoskelaisryhmä on ennakoitu pahnan pohjimmaiseksi. Tämä ei tosin välttämättä helpota kauden avauksen asetelmia, sillä orastavalta pakkovoitolta tämä äänekoskelaisille haiskahtaa. Noh, usko ja luotto oman kylän poikiin on kova!

Äänekoskelainen futisbuumi sen kun jatkaa kasvamistaan, sillä Kolmosen tasolle erityisen upea juttu nähdään perjantaina, kun fanibussi liikkuu Äänekoskelta Viitaniemen suuntaan. Huhujen mukaan vielä bussissa joitain paikkoja tilaa, joten ei muuta kun reissun päälle. Lisätiedot löytyvät joukkueen someista. Hieno juttu ja toivottavasti ei ainutkertainen kokemus, koska uskoisin aina minibussillisen verran faneja liikkuvan tämän joukkueen mukana!
PlussaPallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HuimaUrho


Vastaus #13 : 17.04.2024 klo 00:39:34

Vau, Jonne Porkka palaa kotikonnuilleen!
Tämänlainen uutinen ja pelaaja tuo kyllä valtavan määrän uskottavuutta jo entuudestaan melko hyvin edenneelle ääneseutulaisten projektille. Eihän tästä paikallinen futisbuumi ainakaan laantunut! Vielä upeammaksi tästä uutisesta tekee tosiaankin se fakta, että kyseessä on paikallinen pelaaja joka tulee takaisin. Tuosta jopa legendaarisesta 96-98 syntyneiden joukkueesta ei montaa edelleen futista pelaavaa paluumuuttajaa enää puutukaan, sillä vain muuan Iiro Järvinen pelaa Veikkausliigaa ja Perttu Huntus kipparoi Komeettoja. Voikin tehdä päätelmän, että imua HuimaUrhoon kyllä on ja joukkueen nousu korkeammalle se vain jatkuu.
Jaketskini

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HuimaUrho


Vastaus #14 : 18.04.2024 klo 13:42:19

HuimaUrhon YouTubesta löytyy viiden paikallisen jalkapallolegendan pitkä haastattelu. Hienoa tarinointia menneistä sekä ennakointia tulevasta, ehdoton kuuntelusuositus! Linkki videoon tässä:

https://youtu.be/9FjHlAKQvtQ?si=6N17cw50XiXrUE28
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 18.04.2024 klo 22:49:46

HuimaUrhon YouTubesta löytyy viiden paikallisen jalkapallolegendan pitkä haastattelu. Hienoa tarinointia menneistä sekä ennakointia tulevasta, ehdoton kuuntelusuositus! Linkki videoon tässä:

https://youtu.be/9FjHlAKQvtQ?si=6N17cw50XiXrUE28

Tämähän oli oikein lutuurinen pätkä! Ylos

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa