FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.05.2024 klo 22:49:25 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Nuorten ikäluokkien uudistaminen 16v ja vanhempien ikäluokissa  (Luettu 244 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
kilon_paino

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Alasarjat ja tunne.


: 16.04.2024 klo 15:46:03

Uutinen

Nuorten ikäluokkien uudistaminen 16v ja vanhempien ikäluokissa / Uppdatering av ungdomsåldersklasser för 16 år och äldre

Palloliitto on tutkinut nuorten pelaaja- ja joukkuemääriä ja oheisessa materiaalissa on esitetty tuloksia. Seuroilta tulleen palautteen ja oheisten tulosten perusteella tehtyjen johtopäätösten takia mietimme nuorten ikäluokkien muuttamista vuodelle 2026.

Uutena ikäluokkana poikiin tulisi P16-ikäluokka ja pidämme tällöin järkevimpänä P17-ikäluokan muuttamista P18-ikäluokaksi.

P16-ikäluokka jatkuisi suoraan P15:n jälkeen, jolloin 15-vuotiaat pelaajat eivät vielä automaattisesti siirtyisi syksyllä P17-ikäluokkaan, kuten nyt on tapahtunut. 16-vuotiaiden ikäluokan pelaajamäärä on nykyään jo melko suuri ja esim. 17-vuotiaiden sarjassa on eniten pelannut 16-vuotiaita pelaajia. 15-vuotiaat ovat myös vielä peruskoulussa, seuraavana vuonna he ovat pääasiassa siirtyneet toisen asteen koulutukseen, jolloin siirtyminen myös uuteen yhdistettyyn ikäluokkaan P18 toimisi helpommin.

P20-ikäluokassa suurin pelaajamäärä on ollut 18-vuotiaita, joten heillekin tämä uusi ikäluokka P18 mahdollistaisi paremmat sarjat. On mahdollista, ettei vanhaan P20-ikäluokkaan enää riittäisi pelaajia, ainakaan valtakunnallisiin sarjoihin. Samalla mietitään, muutettaisiinko tuo vanhin nuorten ikäluokka P21:ksi vai pysyisikö se ennallaan sekä pelataanko ikäluokkaa valtakunnallisina vai pelkästään alueellisina sarjoina?

Ikäluokasta P16 siirryttäessä P18:aan tulee myös huomioida periytyvät sarjapaikat entistä paremmin, etteivät joukkueet joudu aloittamaan alemmasta sarjasta, siirtyessään seuraavaan ikäluokkaan. P16-ikäluokan osalta tulee myös miettiä, järjestetäänkö ikäluokka kuten P15 tähän mennessä, vai siirrytäänkö siinä vaiheessa valtakunnallisiin sarjoihin.

Tyttöjen osalta on tutkittu alustavasti myös samaa tarvetta, mutta päätös tyttöjen ikäluokkien muutoksesta tehdään erikseen. Poikien ja tyttöjen ikäluokkien ei välttämättä tarvitse olla samat jatkossakaan.

Asiaa on käyty läpi kilpailu- ja erotuomaritoiminnan alueellisissa ja valtakunnallisessa kehitysryhmässä ja esitelty myös valmennuspäällikköfoorumeissa. Jotta saamme asiaan varmasti kaikkien seurojen mielipiteen, järjestämme oheisen kyselyn asiasta. Varmistaaksemme, että vastauksenne vastaa nimenomaan seuranne näkemystä, keskustelkaa asiasta sisäisesti seurassanne ennen vastaamista.Oma ensimmäinen ajatus oli, että miksipä ei. Datan mukaan voi olla hyvinkin perusteltu muutos.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa