FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.06.2024 klo 16:39:34 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Jalkapallon selostajat meillä ja maailmalla  (Luettu 1217 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
KoomaPetteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: West Ham, Barcelona, AC Milan, Leverkusen, Brøndby


: 02.06.2024 klo 15:55:30

Pelikentältä kotikatsomoihin tunnelmat välittävä selostaja on toisten mielestä täysin turha ja toisten mielestä olennainen osa jalkapallon seuraamista ja mielestäni aihe ansaitsee oman topikin. Voidaan puhua muistakin kuin Suomen selostajista. Suomen mediakentällä on tällä hetkellä monta hyvinkin eri tyylistä selostajaa, joista osa herättää hyvinkin paljon tunteita puolesta ja vastaan, esimerkiksi Tuomas Virkkunen, josta itse kyllä tykkään. Tosin eiliseen Mestarien liigan finaalin mylvimiseen verrattuna just nyt kutosella tuleva Allsvenskanin Tukholman Derby ja Juhavaltteri Salmisen wanhan liiton meininki on oikein mukavaa vaihtelua. Ville Kuusisen tyylistä tykkään myös, elää joka pelissä täysillä mukana ja Buliperjantait yhdessä Tero Kainulaisen kanssa on vähän kuin kaksi kaveria juttelisi bissen äärellä futiksesta, rento fiilis. Sitten vähän mitäänsanomattomampia ja tasapaksumpia omaan makuun ovat Mikko Aaltonen ja Lauri Kottonen. Mikko Innanen on ihan oma persoonansa kun kesken pelin alkaa tulla jotain historian tuntia, mutta eipä hänkään, tai oikeastaan kukaan aiheuta suoranaista vitutusta. Mutta keskustelu jatkukoon, ottakaa kantaa ja heittäkää omia mielipiteitä ilmoille.
Rangeri

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 02.06.2024 klo 18:15:05

Tykkään Juhavaltteri Salmisen selostukseta. Asiantunteva ja perehtynyt. Rauhallinen mutta silti innostunut. Pientä nippelitieto tippuu välillä. Harmi, että taas olivat lähetyksen katsomovolat niin alhaalla että siirryin ruotsinkielisen lähetyksen puolelle. Derby matseissa erityisesti katsomometelöinti on iso osa ottelua.
Umtiti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FCB


Vastaus #2 : 02.06.2024 klo 20:05:26

Virkkunen jakaa mielipiteitä, itsellä se on vähän Yin ja Jang. Joskus se huutaminen lähtee yli, mutta toisaalta se on myös hienoa että mies ottaa työnsä tosissaan ja on oikeasti ammattilainen (tekee taustatyöt = seuraa futista 247). Jos verrataan vaikka lajista toiseen ja seniilihöpöttäjä Mertarantaan.

Ja mitä eiliseen tulee niin mitäpä siinä, faktaahan se oli, että turvallisuudesta vastaavan organisaation pitäisi osaa jakaa oikeat henkilöt oikeille paikoille, järkkärit ketkä ei osaa/pysty juosta, lähtevät viheriölle juoksemaan.. Jees.

Mertaranta ja Virkkunen ovat silti ammattimaisuudessaan yö ja päivä. Virkkusen hyväksi 100-0.

Mutta joo, futiskauden aikana tulee katsottua paljon pelejä brittiselostettuna kun ei koko kautta Virkkusta jaksa, ja vielä vähemmän brittifutiksen puolen Suomiselostajia (Ville Kuusisia)

Virkkunen on silti se Paras jalkapalloselostaja Suomen maasta. Mielestäni.
Pumba

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Therese Johaug


Vastaus #3 : 02.06.2024 klo 20:35:32

Veljan ylivoimaa tänä päivänä.

Virkkuselle toki tulee Urheilukanavanevöföget-aikojen hetkiä silloin tällöin, mutta muuten maikkari valitettavasti pilasi hänetkin.
DajeRoma

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 02.06.2024 klo 20:49:14

Täältäkin Veljalle Ylos

Asiantuntemus ja ääni erittäin hyvällä tasolla. Varsinkin italofutiksessa tietämys kovaa luokkaa. Myös Veikkausliigaa katsellessa oma ehdoton suosikkiselostaja.

Oli se mahtavaa, kun Ruutu näytti vielä Serie A:ta. Ei tarvinnut muita paketteja, kun sieltä näki tietysti myös Veikkausliigan. Myös selostajat olivat omaan makuuni kohdillaan. Velja sekä tietysti Taiteilija päällimmäisenä.

Virkkuset, Otto-Villet ja muut sitten ihan ok.
Kyseenalaistaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tottenham Hotspur, FC Kontu, Florin Cezar Ouatu


Vastaus #5 : 02.06.2024 klo 20:55:00

Mikko Innanen kiistatta Suomen Virallinen Jalkapalloääni Tuoppi Ylos

Kakkosena sitten kerran vuodessa Pepe Jürgens selostajana ja Marco Manso kommentaattorina.
Cantonakaskessa

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 02.06.2024 klo 21:01:26

Tykkään Juhavaltteri Salmisen selostukseta. Asiantunteva ja perehtynyt. Rauhallinen mutta silti innostunut. Pientä nippelitieto tippuu välillä. Harmi, että taas olivat lähetyksen katsomovolat niin alhaalla että siirryin ruotsinkielisen lähetyksen puolelle. Derby matseissa erityisesti katsomometelöinti on iso osa ottelua.

Sama täällä. Erittäin hyvä etenkin kiekko-otteluissa. Kuuntelin kokeeksi äsken jalkapallossa niin siinä ei tuon otoksen perusteella toiminut niin hyvin. Selostajat ovat itselleni ylipäänsä melko tasaista massaa, siis tyyliin ok+, joista harva erottuu erityisen hyvässä tai pahassa.

Virkkusen huutaminen ja läpät ei ärsytä, mutta se omituinen sössöttävä puhetapa, sanojen lyhentely ja vokaalien muuntelu on turn off. Ruudun Kallström? jäljittelee samaa leuhkaa artikulaatiota. Härkönen ottanut vähän liikaa asiantuntijan roolia selostamisen sijaan. Etenkin jos naiskommentaattori haastettavana. Vähentänyt maneeria omituisesta äänen painotuksista ja kiekauksista ja nykyään ihan ok.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa