FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
18.07.2024 klo 20:12:01 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Valitse itsellesi sopivin vaihtoehto.
KIIMAA! - 41 (9.8%)
Vuoden parasta aikaa - katson kaikki pelit. - 65 (15.6%)
Arvokisat kiinnostavat aina - katson niin paljon kuin pystyn. - 174 (41.6%)
Kiinnostaa, mutta tavanomaista arvokisakiimaa ei vielä ole. - 74 (17.7%)
Kotimainen jalkapallokausi kiinnostaa enemmän - katselen ehkä pelin siellä, toisen täällä. - 50 (12%)
Ei kiinnosta juuri lainkaan - maksimissaan ratkaisupelit/finaalin saatan katsoa. - 12 (2.9%)
Ei kiinnosta yhtään - tuskin katson peliäkään. - 0 (0%)
En ole koskaan ollut kiinnostunut maajoukkuefutiksesta. - 1 (0.2%)
Boikotoin kisoja. - 1 (0.2%)
Äänestäjiä yhteensä: 418

Sivuja: [1] 2 3
 
Kirjoittaja Aihe: Euro 2024 - Ketä kiinnostaa?  (Luettu 9025 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Durden

Poissa Poissa


: 14.06.2024 klo 15:05:42

Ajattelin että tällaiselle aiheelle voisi olla tilausta myös kisojen omalla alueella. Foorumin kuvapuolella on käyty jo usean päivän ajan keskustelua siitä, mikä on foorumistien suhtautuminen tänään alkaviin jalkapallon EM-kisoihin. Useampi kommentoija on tuonut esiin sen, että tavanomainen arvokisakiima loistaa poissaolollaan, kun taas osa on kertonut, että arvokisat kiinnostavat aina, varsinkin kun ne pelataan Euroopassa ja sellaisessa maassa, jossa on entuudestaan vahva jalkapallokulttuuri.

Toistuvia teemoja niissä mielipiteissä, joissa kerrotaan kisojen kiinnostavan vähänlaisesti ovat nykyjalkapallon ja jalkapalloilijoiden muovisuus, parin vuoden takaiset Qatarin paskakisat sekä se, ettei Suomi ole mukana. Mielestäni hyväksyttäviä ja osittain samaistuttavia huomioita kaikki.

Yksi syy edellä mainitun kaltaisille ajatuksille lienee myös keski-ikäistyneen FF2:n keski-ikäistynyt käyttäjäkunta. Lapsuus- ja nuoruusvuodet ovat muisto vain, eikä ruuhkavuosia elävillä foorumisteilla ole välttämättä edes aikaa tai energiaa istuskella tuntikausia television ääressä Suomen kesän ollessa kukkeimmillaan.

Kuitenkin kisa-aluetta lueskelemalla käy nopeasti ilmi, että monelle palstaveljelle/-siskolle arvokisat ja niiden seuraaminen ovat vuoden parasta aikaa. Unohtumattomien lapsuuden kesien muistot palaavat mieleen puoliaikainserttejä katsellessa ja kisaotteluiden herättämien tunteiden avulla palataan rakkaan lajin äärelle ihan samoissa merkeissä, kuin vuosia tai vuosikymmeniä sitten, kenties jopa omien lapsien kautta.

Luultavasti ne, joita EM-kisat kiinnostavat kaikkein vähiten, eivät edes eksy kommentoimaan aihetta tänne, mutta eiköhän näillä saada keskustelu silti aikaiseksi ja monenlaisia mielipiteitä ilmoille.

Mitä mieltä?
W.A. Watanabe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti, Potkupallopessimismi


Vastaus #1 : 14.06.2024 klo 15:18:13

Lomatkin sai sopivasti osumaan eli lapsuusnostalgiapäissään voi maaseudun rauhassa toljottaa pelejä, kyllä tässä koronakisojen ja aavikkofarssin jälkeen on kiimaa!!
Road to Allikko

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: majuneesihommat


Vastaus #2 : 14.06.2024 klo 15:23:14

Edellisiin EM-kisoihin oli niin valtava kuukausia (vuosia) kestänyt lataus ja sen purkautuminen oli jotain niin massiivista. Tänä vuonna kun jäi Suomen osalta odotetusti suutariksi loppumetreillä ei ollut oikein mitään mitä odottaa. Arvokisojen vastaavaa euforiaa on jatkossakin vaikeampi tavoittaa ilman Suomen paikkaa. Toki MM 2018:iin oli näitä YLE Puheen 24h ennakkolähetyksiä, ja kun sellasiakaan ei ole tullut (tai muuta vastaavaa tullut kuunneltua) niin onhan tässä vähän fiilis, että oho EM-kisat tosiaan alkaa tänään.
W.A. Watanabe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti, Potkupallopessimismi


Vastaus #3 : 14.06.2024 klo 15:27:09

Ylellä on lähemmäs 8 tuntinen kahdessa osassa oleva ennakko missä härkönen/vainikka käyvät kaikki lohkot läpi vieraiden kanssa. Ei yhtä hullu kuin tuo mm2018 ennakko mutta melkein. Suosittelen lämmittelyksi illan matsiin.
John Fire

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Brahen kenttä


Vastaus #4 : 14.06.2024 klo 15:30:51

Pakko myöntää että kisakiima loistaa poissaolollaan. Ajattelin vielä Suomen karsiuduttua, että kyllä se kiima siitä silti herää kesän tultua. No ei tämä oikein lähde. Matseja tulee varmasti katsottua, mutta enemmänkin sosiaalisina tapahtumina. Kaksi pientä lasta pitää huolen siitä, ettei ole mitään mahdollisuutta katsoa joka päivä matseja puhumattakaan kolmesta per päivä. Jos siis haluaa jonkinlaisen perherauhan säilyttää. Tiettyjä matseja priorisoidaan ja muuten teksti-tv-seurannalla mennään.

Vedonlyönnillinen näkökulma tuo vähän lisää mielenkiintoa matseihin.
Monzan gorilla

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Suomen nu-metal yhdistys


Vastaus #5 : 14.06.2024 klo 15:32:07

Ei kiinnosta. Kesän merkittävin tapahtuma eli Pariisin kesäolympialaiset vie näiltä nyt paljon hohtoa.
suomiveto

Paikalla Paikalla


Vastaus #6 : 14.06.2024 klo 15:37:14

Kiinnostaa tietysti eikä vähiten sen takia että kisat pelataan Saksassa eikä jossain Qatarissa tai Venäjällä.
Corsten

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 14.06.2024 klo 15:38:24

Juhannusaaton Hollanti - Ranska tuo viimeistään EM-kisakiiman itselle. Ei ole combon juhannus + futiksen arvokisat voittanutta. Nyt mukana katsomossa myös ekaa kertaa superjunnu 11v, joka tietää enemmän futiksesta jo kuin allekirjoittanut. Hän osallistui myös kaverini EM-kisaveikkaukseen 10e panoksella ja todennäköisesti voittaa ainakin minut.
Ameobi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Futis


Vastaus #8 : 14.06.2024 klo 15:55:16

Peli kiinnostaa aina. Oli sitten alasarjapeli käynnissä tai EM-kisat, niin lumoutuneena sitä jää katsomaan. Varmaan jotain ongelmakäyttäjän diagnoosia tässä saisi, mutta kai sen elämän voisi huonommillakin asioilla täyttää.
tojo

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 14.06.2024 klo 16:51:09

Täytyypä kuunnella saunassa käydessä tuosta podcastista a-lohkoa, onkohan samaa tarinaa Salmingin ennakon kanssa. Illan peliä odotellessa golfin us openia.
Finnish Kebab

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, AC Oulu


Vastaus #10 : 14.06.2024 klo 17:03:50

Ei kauheasti kiinnosta ja jo se, että 16/24 maata menee jatkopeleihin on tympäissyt muutoksesta saakka. Illan avauspeli tulee tsekattua ja muita pelejä sen mukaan kun huvittaa, kotimainen futis on itselleni ollut se juttu jo pidemmän aikaa.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #11 : 14.06.2024 klo 17:27:39


Yksi syy edellä mainitun kaltaisille ajatuksille lienee myös keski-ikäistyneen FF2:n keski-ikäistynyt käyttäjäkunta. Lapsuus- ja nuoruusvuodet ovat muisto vain, eikä ruuhkavuosia elävillä foorumisteilla ole välttämättä edes aikaa tai energiaa istuskella tuntikausia television ääressä Suomen kesän ollessa kukkeimmillaan.

Toisaalta sitten sama kun mitä Corsten sanoi. Nämä ovat meidänkin superjunnulle ekat arvokisat. Keräilykorttikirja on täyttynyt ahkerasti, ottelukaaviota on pyöritelty ja tänään aamiaispöydässä isä ei oikein osannut vastata siihen millaisella puolustuslinjalla Skotlannin pitäisi lähteä Saksaa vastaa.

Eli tässä on oikeastaan nyt alkamassa toinen kierros  kisoja, joissa on lapsuuden kisahuumaa.

Tiimipelaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat


Vastaus #12 : 14.06.2024 klo 17:43:22

Eiköhän se kiima nouse viimeistään pudotuspeleissä. Tämä alkulohkovaihe nyt on pilattu täysin näillä lohkokolmosten jatkopaikoilla. Ketuttaa, ei ole jalkapallon arvokisojen arvoista tämä malli.
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #HindenburgtheOligarchy


Vastaus #13 : 14.06.2024 klo 17:47:38

Kyllä kiima on kova, vaikka Suomen puuttuminen näistä festeistä harmittaa. Vaikka sitten kenties oltais otettu kolmesti kuokkaan, niin kyllähän olis ollu kiva kokea kunnon oikeat arvokisat Saksassa.

Mutta hopeareunus tässä on ainakin se, että voi jakaa mielenkiintonsa tasaisesti ympäri lohkoja ja joukkueita. Kesällä 2021 mulla oli takki täysin tyhjä kisamatkan, koronan ja Suomen viivästetysti ratkenneen lohkoissa putoamisen myötä, niin että jatkopeleistä ei oikein jaksanut innostua tavalliseen tapaan.

Maajoukkue- ja arvokisafutis* onkin ainoa siivu kansainvälistä futista, joka enää ihan kunnolla kiinnostaa.

*Kansojen liigan “final fouria" lukuun ottamatta. En ees muista ketkä siellä viimeksi pelasi, ihan yhdentekevää.
FutisBart

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 14.06.2024 klo 17:52:08

Eipä kauheasti kiinnosta. Suomifutiskausi vie voiton näistä 100-0, kun Suomi ei ole kisoissa mukana. Finaalin varmaan katson ja tuloksia vilkuilen. Toivottavasti saadaan kisoja laajennettua 32 joukkueeseen pian. Nyt jää monessa maassa mielenkiinto kisoihin pieneksi ihan turhaan. Esim. pohjoismaista vain Tanska mukana.
kone1

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 14.06.2024 klo 18:01:44

Jännä, miten vähän Venäjän 2018 paskakisoja on kritisoitu. Onneksi muuten tänä vuonna kisoja ei jaeta useiden maiden kesken, mielestäin sellainen tappaa fiilistä paljon. Mutta itse asiaan, kiinnostaa arvokisat kuten aina. Näissä on vaan sitä jotain taikaa.

Ylellä on lähemmäs 8 tuntinen kahdessa osassa oleva ennakko missä härkönen/vainikka käyvät kaikki lohkot läpi vieraiden kanssa. Ei yhtä hullu kuin tuo mm2018 ennakko mutta melkein. Suosittelen lämmittelyksi illan matsiin.
Käsittääkseni lupasivat, että tulee joka päivä jaksoa 11 ystävää podcastiin kisojen aikana.

Toivottavasti ei. Ketä kiinnostaa sitten karsinnat jos kisoihin pääsee lähes kaikki? Ja kyllähän siinä turnauksen taso kärsii.

Samaa mieltä.
« Viimeksi muokattu: 14.06.2024 klo 18:12:29 kirjoittanut kone1 »
Kiitaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: FC Lahti, SM


Vastaus #16 : 14.06.2024 klo 18:07:37

Eipä kauheasti kiinnosta. Suomifutiskausi vie voiton näistä 100-0, kun Suomi ei ole kisoissa mukana. Finaalin varmaan katson ja tuloksia vilkuilen. Toivottavasti saadaan kisoja laajennettua 32 joukkueeseen pian. Nyt jää monessa maassa mielenkiinto kisoihin pieneksi ihan turhaan. Esim. pohjoismaista vain Tanska mukana.

Toivottavasti ei. Ketä kiinnostaa sitten karsinnat jos kisoihin pääsee lähes kaikki? Ja kyllähän siinä turnauksen taso kärsii.

Tour de Francekin on tänä vuonna erittäin mielenkiintoinen ja siihen Veikkausliiga päälle, niin joutuu kyllä priorisoimaan eikä kaikkea pysty katsomaan.
Jämpti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Viikingit, mansefutis


Vastaus #17 : 14.06.2024 klo 18:47:51

EM-kisaennakoita on vähän pläräilty ja meinasin tehdä sen futispörssinkin, mutta jäi tekemättä kun ei ollut mitään järkeviä maksutapoja. Ei nyt suurta kiimaa, lähinnä yllätyksiä toiveissa. Toivotaan että Skotlanti McTömäyttää pari Saksan verkkoon tänään.

Laimeaa on kiima kuitenkin.
member of global family

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 14.06.2024 klo 19:03:32

Vain englannin pelit kiinnostaa, it's coming home
Hugh

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen maajoukkueet


Vastaus #19 : 14.06.2024 klo 19:21:16

Onhan tämä hienoa aikaa, perinteiset arvokisat perinteikkäässä futismaassa, eikä mitään haulikolla ympäri Eurooppaa ammuttuja kisoja tai verellä tahrittuja stadioneja. Toki harmittaa kovasti, että Huuhkajat ei ole mukana, mutta silti arvokisat jaksavat yhä sytyttää vahvasti.

Toivottavasti ei. Ketä kiinnostaa sitten karsinnat jos kisoihin pääsee lähes kaikki? Ja kyllähän siinä turnauksen taso kärsii.

Sama. Vaikka tämä ei olekaan paras formaatti, että lohkokolmosia etenee jatkoon, niin en kyllä haluaisi, että kisoja 24 maasta enää laajennetaan. Kisoihin pääsemiseen täytyy olla tarpeeksi vaikeaa, jotta sillä on arvo.
Nigel Kugelschfeir

Paikalla Paikalla


Vastaus #20 : 14.06.2024 klo 20:31:33

Kyllä nämä pelit sinänsä kiinnostaa, ei vaan ehdi jokaista peliä katsoa. Iltapelit lähinnä ehtii katsoa. Pitää kuitenkin muistaa, että kisojen kautta myös Suomen on mahdollista päästä ihan erilaisiin rahavirtoihin kiinni, mihin on totuttu ja siitä tulee hyötyä myös seurapuolelle. Toki mukaan pitäisi päästä.
Lari Ahti

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 14.06.2024 klo 20:37:03

Ennustan, että näissä kisoissa tuskin tullaan näkemään juuri mitään yllätystuloksia. Huippujalkapallon tasoerot huippumaiden ja top20 ulkopuolella olevien sen sijaan tulevat näkyviin.
trendkiller

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ACK, Kanarialinnut, Packers


Vastaus #22 : 14.06.2024 klo 20:52:54

Todellakin kiinnostaa ainoat kovatasoiset jaliksen arvokisat, joita ei järjestetä paskavaltiossa keskellä marraskuuta.
kalajärven pirlo

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 14.06.2024 klo 21:01:40

Todellakin kiinnostaa ainoat kovatasoiset jaliksen arvokisat, joita ei järjestetä paskavaltiossa keskellä marraskuuta.
Samam. Kiima nousee.
jautsi viileä

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 14.06.2024 klo 21:04:05

Kyllähän jo pelkästä tuosta ekan lähetyksen introsta kulli kovettui Ylos

 
Sivuja: [1] 2 3
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa