FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.07.2024 klo 19:07:38 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: FC Bayern München 2024-25, Fußball ”in good Kompany”  (Luettu 3391 kertaa)
1 Jäsen ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Wanha futaaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


: 10.07.2024 klo 19:13:11

Lienee aika avata uusi kausi uudella topikilla, vaikka osa FC Bayern Münchenin pelaajista onkin vielä maajoukkueidensa mukana EM-kisoissa ja Copa Americassa, sekä jotkut lomilla.

Seurassa on tapahtunut jo paljon loppukevään ja alkukesän aikana. Suurin ja tärkein muutos oli uuden valmentajan saapuminen, eli Vincent Kompany otti valmennusvastuun. Valmentajan valintaa edelsi kaikkien aikojen Hollywood show, kun useat ehdokkaat kieltäytyivät, eri syistä. Toisaalta prosessi tehtiin jatkuvalla julkisuudella vielä enemmän merkilliseksi kuin se todellisuudessa olikaan. Tästä tietysti oli paljolti vastuussa Saksan media ja jonkun verran Englannin ja muidenkin Euroopan maiden vastaava.

Valmentajaksi siis valittiin Vinnie Kompany, joka ikänsä, kokemuksensa ja ideoidensa perusteella oli paitsi yllättävä haku, niin myös uudistuksen tuuli, jonka jäljet alkoivat näkyä välittömästi hänen tultua Müncheniin.

Tästä voidaan hyvällä syyllä olla montaa mieltä. Varovaisimmat aavistelevat jo katastrofia, rohkeammat puolestaan odottavat innolla mitä tuleman pitää. Itse olen sitä mieltä, että joukkueen uudisrakentamisen olisi pitänyt alkaa jo muutama vuosi sitten, oikeastaan pian triplakauden 2020 jälkeen. Toisaalta silloin ei seura (= seurajohto) ollut vielä valmis mihinkään radikaaliin uudistamiseen. Eli, ehkäpä nyt on se ensimmäinen todellinen mahdollisuus.

EM-kisat työllistivät niin nykyisiä kuin joitakin tulevia FC Bayernin pelaajia, mutta kisojen varjossa on tehty kuitenkin töitä ahkerasti ja tuloksista on jo jotain selvinnytkin. Uusia pelaajia on pestattu mm puolustukseen Hiroki Ito, hyökkäykseen Michael Olise ja keskikentälle on, virallista seuran julkistusta vaille, tulossa Joao Palhinha. Mies on kuulemma jo läpäissyt seuran lääkärintarkastuksen. Muutama nuori lupaus on myös jo sainattu, heistä mainittakoon erikseen mielenkiintoinen australialaisnuorukainen Nestory Irankunda (18).

Huhuissa on esiintynyt vielä lisäksi  useita pelaajia, mm. Jonathan Tah ja Hollannin riveissä vielä EM-kisoissa mukana oleva nuorehko hyökkäävä keskikenttälupaus Xavi Simons. Heidän, ja parin muun mahdollisen tulijan tilanne selvinnee lähiaikoina.

Edellinen kausi tuotti kolmannen sijan Bundesligassa ja CL:ssä tie katkesi tiukan taistelun jälkeen semifinaalissa Real Madridia vastaan. Kun asian näin ilmaisee, ei tuo tunnu ollenkaan huonolta menestykseltä, mutta Bayernin mittapuulla kausi oli silti pettymys. Joukkue pelasi parhaimmillaan loistavaa jalkapalloa, mutta tavallista lukuisammat loukkaantumiset ja Thomas Tuchelin sekoilut saivat aikaan ailahtelevaisuutta, jonka veroista ei ole seurassa koettu vuosikymmeniin.

Mitä kaudesta jäi itselleni päällimmäisenä mieleen?

- Harry Kanen maalit
- Jamal Musiala muutamista huippumatseista
- Jääminen Leverkusenin kyydistä kevätkaudella
- Aleksandar Pavlovicin nousu junnupelaajasta edustusjoukkueen avaukseen ja Saksan maajoukkueeseen. Sääli hänen (ja Saksan) kannalta, että nuorukainen loukkaantui kalkkiviivoilla ja joutui matkustamaan kotiin EM-kisoista.
- Valmentajasekoilut. Ensin Tuchelin ja sitten muutaman uuden kandidaatin kanssa.
- Runsas määrä loukkaantumisia. Coman ja Gnabry esim. olivat sivussa lähes koko kauden.

Tulevalta kaudelta toivon tasaisempaa suoritustasoa ja mahdollimman monta matsia, joissa peli soljuu luovana ja positiivisia yllätyksiä sisältävänä, sellaisena, kun se parhaimmillaan on ollut. Pokaalit ovat oikeastaan jo toissijaisia, kunhan peli on nautittavaa. Tosin pelin sujuessa kunnolla, tulee yleensä palkintojakin.

Bundesligaan lähdetään ainakin tällä kertaa mielenkiintoiselta haastajan paikalta. Xabi Alonson Leverkusen on varmasti vahva tulevallakin kaudella, tuli sitten Tah Bayerniin tai ei, Dortmund vahvistunee myös, eivätkä Tölkitkään liene helppo vastustaja. Stuttgartista vähän sellainen fiilis, että epäilen hiukan heidän menestystään, mutta voin olla väärässä. Toivottavasti olen.

Uudistunut Mestareiden Liiga? No, siitä en vielä sano mitään.

Harjoitusmatseja pelataan pitkin kesää ja niistä sekä pelaajasiirroista enemmän, kun tulevat ajankohtaisiksi.

Thomas Müller ja mahdollisesti myös Manuel Neuer saattavat aloittaa viimeisen kautensa Bayernissa. Coman ja de Ligt ehkä siirtyvät muualle ja pari-kolme muutakin on tässä ryhmässä, jopa Joshua Kimmich. Sané jatkanee, Davies on vielä epävarma.

Lopuksi vielä ehkä se kaikkein merkittävin asia. Miten Vinnie Kompany saa joukkueen toimimaan? Toki tässä oletusarvona on, että kaikki hyvä ei tapahdu aivan välittömästi ja uusien pelaajien sisäänajo kestänee aikansa.

Nyt on kauden 2024-25 kausitopikki avattu. Koruttomasti, ilman seuran tilastoja ja saavutuksia, kuten jo pari kertaa aiemmin. Niitä voi tietysti jokainen siihen halukas lisätä mielensä mukaan.

Omasta puolestani toivotan mielenkiintoista tulevaa pelikautta kaikille FC Bayernin otteita seuraaville ja ylipäätään kansainvälisestä seurafutiksesta kiinnostuneille!
« Viimeksi muokattu: 15.07.2024 klo 20:07:45 kirjoittanut Wanha futaaja »
Wanha futaaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #1 : 11.07.2024 klo 13:17:04

Nyt sitten varmistui seuran virallisella ilmoituksella, että Joao Palhinha on FC Bayernin mies. Pitkä siirtosaaga tuli siis vihdoin jo kauan odotettuun lopputulokseen. Viime kesänähän Palhinha oli jo Münchenissä ja lääkärintarkastuskin läpikäytynä, mutta Fulham perui siirron kalkkiviivoilla, kun eivät löytäneet sopivaa korvaajaa. Joao Palhinha kantaa selässään numeroa 16 ja fanipaitoja on kuulemma jo saatavilla. Nopeata touhua nykyään. :D

Palhinha on hyvin mielenkiintoinen uusi pelaaja joukkueessa ja siirto on tosiaan ollut jo pitkään sekä seuran että pelaajan itsensä toiveissa. Hänen tyylistään pelaajaa on oikeastaan kaivattu sitten Javin ja Basti Schweinsteigerin päivien. Vai pitäisikö sanoa, hänen tasoistaan.

Joao Palhinha pelasi hyvin Portugalin joukkueessa EM-kisoissa ja toiveissa olisi vireen jatkuvuus toisessa punapaidassa, kunhan ensin ehtii tutustua ja sopeutua Bayernin joukkueeseen.
« Viimeksi muokattu: 11.07.2024 klo 15:25:47 kirjoittanut Wanha futaaja »
Wanha futaaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #2 : 12.07.2024 klo 12:11:27

Bundesligan sivuilla spekuloidaan pelisysteemien ja niitä käytännössä toteuttavien pelaajien eroilla Tuchelin ja Kompanyn välillä.

Vinnien ennustetaan siirtyvän 4-4-2 systeemiin, eli peluuttavan joukkuetta kahdella kärjellä. Mallinnuksessa oli laitettu kärkeen Kane ja Sané, mutta viimeisimpien huhujen mukaan Sanénkin asema joukkueessa on epävarmalla pohjalla ja hänestä ollaan valmiita kuuntelemaan tarjouksia. Hänen markkina-arvonsa on kuulemma niinkin korkea kuin 70 M €.

Uusia pelaajia Vinnien ryhmässä oli alanelikossa Stanisic oikeana laitapakkina ja Ito topparina Kimin vieressä vasemmalla. Keskikenttänelikössä oli oikealla laidalla Olise ja keskellä vasemmalla Palhinha. Neljä uutta pelaajaa oli siis avaukseen laitettu.

Se on selvää, että kaikki nuo neljä mainittua ovat avauskokoonpanon kamaa lähtökohtaisesti. Stanisic nyt ei tietenkään ole varsinaisesti uusi pelaaja, kun palasi lainalta Leverkusenista ja on Bayernin kasvatti ja Münchenistä kotoisin, vaikka EM-kisoissa Kroatian paidassa pelasikin.

Ensimmäisenä tuota kuvitteellista kokoonpanoa katsellessa tuli mieleen, mikä on Pavlovicin tilanne? Hän joutui lähtemään EM-kisoista loukkaantumisen takia jo ennen ensimmäistä ottelua, mutta saanee itsensä kuntoon ennen sarjakauden alkua. Palhinhan kanssa nuorukainen ei kilpaile ja saattaisi sopia loistavasti vierelle pelaamaan.

Toinen ajatus oli, että Coman, Goretzka, Gnabry, de Ligt, Kimmich ja Sané ainakin ovat myyntilistalla ja de Ligt lieneekin jo lähellä siirtymistä Manchester Unitediin. Upamecanoa ei näkynyt tuossa kuvitteellisessa kokoonpanossa myöskään ja myyntihuhuja on liikkunut hänestäkin. EM-kisoissa hän toki pelasi varsin hyvin Ranskan joukkueessa ja hänen suhteensa on liikkunut myös sellaista huhua, että Kompany haluaisi Upamecanon pitää. Kuinka paljon sitten tulisi peliaikaa ja miten suuri rooli olisi ylipäätään tulossa, on jo toinen kysymys.

Kaiken kaikkiaan siis saatamme nähdä jopa 5-6 uutta pelaajaa Bayernin tulevassa permanentissa, jos nykyisenä rotaatioaikana sellaisesta käsitteestä voi puhua. Nyt on tullut jo monta uutta profiilipelaajaa sisään ja ilmeisesti 1-2 on vielä tulossa.

Tämä olisi suurin yhden kauden muutos sitten…niin, eipä ihan heti tule mieleen milloin. Mietin juuri, onko tämän kokokoluokan uusiutumista edes ennen koettu, varsinkin, jos vielä huhuissa olevista pelaajista pari lisää liittyy joukkueeseen. Ja tuohon on tietysti lisättävä vielä 3-4 nuorta, jotka ovat uusina tulossa rinkiin.

Tarkoittaa käytännössä, että pukukoppi voi näyttää varsin erilaiselta ja puolivirallinen ns. pelaajien johtoryhmä niinikään. Kopissa haetaan ehkä uusia asetelmia. Vanhat parrat tietysti johtavat puhetta aluksi ainakin, Neuer, Kane, Müller. Viimeksi mainittu tullee olemaan puhtaasti vaihtomiehen roolissa alkavalla kaudella, joka isolla todennäköisyydellä on Thomas Müllerin viimeinen FC Bayernin edustusjoukkueessa ja mahdollisesti koko pelaajauralla.

Ainakaan ei voi näin pre-seasonin alussa moittia asetelmaa tylsäksi.
« Viimeksi muokattu: 12.07.2024 klo 12:17:26 kirjoittanut Wanha futaaja »
Wanha futaaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #3 : 13.07.2024 klo 10:55:40

Tammikuussa Bayerniin saapuneelle Sacha Boey:lle (23) saattaa tulla huhujen mukaan hiukan entistä isompi rooli joukkueessa tulevalla kaudella. Vinnie Kompany kuulemma fanittaa pelaajaa ja yritti jo pariin otteeseen saada hänet entiseen seuraansa Englantiin.

Nuoren oikean pakin edesottamuksia nähtiin kevätkaudella hyvin vähän, hänen ollessa suurimman osan ajasta loukkaantuneena. Toisaalta samalla pelipaikalla on jo Stanisic, mutta varmasti Sacha saa tilaisuutensa.
« Viimeksi muokattu: 13.07.2024 klo 12:05:20 kirjoittanut Wanha futaaja »
Wanha futaaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #4 : 13.07.2024 klo 13:11:56

Bayernin kerrotaan olleen jo pidemmän aikaa Xavi Simonsin perässä ja tilanne on ns. päällä edelleen. Hollantilaisesta ovat tosin kiinnostuneet myös Tölkit ja ManU.

Tilanteen kerrotaan kuitenkin nyt hiukan muuttuneen. Rennesin 19-vuotias suurlupaus Desiré Doué on astunut mukaan kuvioihin ja hänestä kerrotaan jo jätetyn ensimmäisen tarjouksen (n. 35 M €), jonka kuitenkn ranskalaisseura hylkäsi. Bayern on valmistelemassa nyt uutta tarjousta, koska kyseinen nuori ja monipuolinen keskikenttäpelaaja on herättänyt kovan kiinnostuksen Baijerissa. Doué on pelannut myös Ranskan junnumaajoukkueissa.

Hän on hyökkäävä kk-pelaaja, mutta pystyy pelaamaan muitakin paikkoja, joka varmasti vain lisää kiinnostusta. Joidenkin lähteiden mukaan Desiré Doué olisi jopa nyt se kuuluisa Plan A ja Xavi Simons Plan B. Tähän voisi ehkä kommentoida erään englantilaisen nettimyyntisivuston termein: ” Based on availability.” :D
Wanha futaaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #5 : 15.07.2024 klo 19:33:22

Thomas Müller lopetti odotetusti maajoukkueuransa juuri päättyneisiin EM-kisoihin. Otteluita kertyi huikeat 131, joissa hän teki 45 maalia ja voitti kertaalleen MM-kisojen maalikuninkuuden sekä MM-kultaa 2014 Brasilian kisoissa.

Hyvin todennäköistä on, että seurajoukkueurakin päättyy tulevan kauden jälkeen, kun sopimus Bayernin kanssa on voimassa ensi kesään ja ensi vuonna hän täyttää jo 36 vuotta. Thomas on todellinen seuraikoni FC Bayern Münchenissä ja on junnuista lähtien edustanut seuraa.

Voisin kuvitella, vaikka en tietysti Müllerin uran jälkeisistä suunnitelmista tiedäkään, että hänelle löytyisi joku pesti Bayernin organisaatiosta pelaajauran päätyttyä. Eräs englantilainen kommentaattori sanoi keväällä, että jossain vaiheessa Müller alkaa valmentajaksi. No, kyllähän mies on jo vuosia ollut jonkinlainen epävirallinen apuvalmentaja joukkueessaan. :D
Wanha futaaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #6 : 15.07.2024 klo 20:03:14

Tänään 15.7. alkoivat FC Bayern Münchenin viralliset harjoitukset ja valmistautuminen kautta 2024-25 varten. Ensimmäiset yleisölle osittain avoimet treenit pidetään keskiviikkona 17.7. Ensi viikolla pidetään muutaman päivän harjoitusleiri Tegernseen kauniissa maisemissa ja siinä yhteydessä eka treenipeli myös.

Treenejä yksityisesti ja joidenkin pelaajien kesken on Säbener Straßella pidetty jo pari-kolme viikkoa. Näihin ovat osallistuneet pelaajat, jotka eivät pelanneet arvokisoissa.

Testiotteluita pelataan heinä- ja elokuussa muutamia ja joukkue osallistuu myös tänä kesänä ns. Audi Cupiin. Ensimmäinen harjoitusmatsi pelataan 24.7. ja viimeinen elokuussa, vain joitakin päiviä ennen Bundesligan avausta.

Osa pelaajista (EM- ja Copa America osallistujat) ovat vielä lomalla, mutta palaavat pikkuhiljaa joukkueen treenivahvuuteen.

Pre-season voi vaikuttaa rennolta menolla, jota se jossain määrin onkin, mutta usean pelaajan kohdalla on se tilanne, että näyttöjä on annettava ja oma asema turvattava joukkueessa, joten ei matseissa varmasti ihan pelkällä läpsyttelyasenteella kuitenkaan mennä. Pelipaikoista on kova kilpailu
Wanha futaaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #7 : 17.07.2024 klo 19:49:55

Tuosta ns. kissanhännänvedosta Xavi Simonsin ja Desiré Doué:n välillä on nyt huhuiltu, että Bayern saattaisikin yrittää hankkia molemmat, jos vain mahdollista. Kuriositeettina tässä on sellainen asia, että PSG on kuvioissa mukana kummankin pelaajan suhteen, joskin vähän eri rooleissa.

Xavi Simonsin oikeudet PSG omistaa, mutta pelaaja on itse ilmoittanut, että hän ei halua siellä pelata. Periaatteessa jatko Tölkeissä lainadiilillä olisi mahdollinen, mutta Simonsia kiinnostaisi kokeilla siipiään  hiukan isommassa seurassa, mutta kuulemma mielellään Saksassa. Kyseeseen tässä tapauksessa tulisi lähinnä Bayern. Tosin Valioliigankin puolelta on kiinnostusta ollut, mutta ilmeisesti Bayern on tällä hetkellä hänen mielestään kiinnostavampi vaihtoehto.

Desiré Doué puolestaan on Vinnie Kompanyn erityisesti fanittama pelaaja ja sanotaan heidän jo olleen yhteyksissä. PSG haluaisi nyt myös kyseisen pelaajan ja onkin kuulemma tarjonnut jo yli Bayernin ensimmäisen tarjouksen, jonka Doué:n ranskalaisseura jo tosin ehti hylätä. Nyt sitten Bayern valmistelee toista tarjousta, yli PSG:n vastaavan, eli saattaa tulla kova kisa pelaajasta. Kisa tuskin kuitenkaan pelkästään rahaan ratkeaa, vaan pelilliset kehittymismahdollisuudet ovat vieläkin tärkeämpi tekijä pelaajan kannalta, kun kyseessä on teinipoika kuitenkin.

Kävipä em. kahden pelaajan hilaamisessa Alppien juurelle miten tahansa, ei Bayernin joukkueen uudisrakentaminen pääty tähän, vaan eri pelipaikoille on kuulemma hakusessa vielä ainakin pari pelaajaa lisää. Hurja on Kompanyn ja seurajohdon suunnitelma siis. Toki moni asia tässä ruletissa riippuu jostain toisesta asiasta, eli sillä on tietysti suuri merkitys, ketkä pelaajat lähtevät seurasta.

Moni mahdollinen lähtijä, ts. seuran suunnittelema lähtijä, ei välttämättä itse haluaisi minnekään. Tähän ryhmään kuuluu mm. Gnabry ja Goretzka ja osittain myös Sané, Kimmich, jopa Davies. Coman puolestaan lienee itse halukkaampi muuttamaan maisemaa, mutta ei hänkään minne tahansa ja hintaan mihin hyvänsä. José Mourinhon turkkilaisseura Fenerbache olisi huhujen mukaan ollut halukas Comanin kiinnittämään, mutta mies itse ei halunnut. PSG myös haluaisi Comanin, mutta pelaaja itse ei kuulu olevaan tästä ajatuksesta innostunut, vaikka tavallaan PSG:n kasvatti onkin. Myöskään jo varmana pidetty de Ligtin siirto ManU:un ei viimeisten huhujen mukaan olisikaan vielä lukkoonlyöty.

Kovaa säpinää lähiaikoina siis odotettavissa siirtomarkkinoilla ja mikäli Bayernin suunnitelmat onnistuvat, voi alkavan kauden joukkue näyttää hyvin erilaiselta viime kauden vakioavaukseen verrattuna. Vanhasta  avauskokoonpanosta saattaa vaihtua jopa 5-7 pelaajaa, joka olisi hurja muutos.

Ensi viikolla saattaa joka tapauksessa jo tulla uutisia sekä tulijoista että lähtijöistä. Kulisseissa tehdään kovasti töitä joka päivä.
HNV

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Leichte Pflichtverletzung


Vastaus #8 : 18.07.2024 klo 09:36:04

Lainaus käyttäjältä: Ilta-Sanomat
Hurja huhu! Bayern München havittelee suomalais­valmentajaa

Klikkasin innoissani odottaen Pyykölää tai Miigaa hoitamaan pokaalit kotiin, mutta olikin korisukko Herbert >:(

Wanha futaaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #9 : 18.07.2024 klo 15:20:21

Bayern pelaa myös korista, joten ylläoleva ei yllätä. :D

                         **

Ranskalaislähteiden (L’Équipe) mukaan Bayern olisi tosissaan Xavi Simonsia havittelemassa ja puhutaan jopa tarjouksesta luokkaa 90 M €. Sillä ei aivan yllättäisi Harry Kanen viime kesän summaan, mutta tämän kesän seuraennätys olisi kyseessä kuitenkin. Ilmeisesti ranskalaisaviisilla on joku syväkurkku PSG:n sisäpiirissä tms.

Jos pitää lähellekään paikkansa, niin aika järjettömältä kuulostaa, varsinkin, kun ostoslistalla on vielä jokunen muukin kallis pelaaja, mm. Doué, josta jo aiemmin kirjoittelin. Toisaalta ykköskorin pelaajat, ja ykköskorin nuoret talentitkin, ovat kalliita, kun heistä ovat kaikki ökyt enemmän tai vähemmän kiinnostuneita.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Rotkäppchen Sektkellerei Freyburg


Vastaus #10 : 18.07.2024 klo 15:42:51

Vastahan siellä on se 145 miljoonaa laitettu menemään, eiköhän se toinen mokoma vielä Festgeldkontolta oteta.
Effenberg

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bayern München


Vastaus #11 : 18.07.2024 klo 15:48:32

Kiitokset taas Wanhalle topicin avaamisesta Ylos

HNV

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Leichte Pflichtverletzung


Vastaus #12 : 18.07.2024 klo 15:59:04

Hehheh. Forkalle postaamisen arvoinen hauska juttu hei! :))))))))

Ykkösellä sitten seuraavalla kerralla nämä.
Wanha futaaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #13 : 18.07.2024 klo 17:08:10

Vastahan siellä on se 145 miljoonaa laitettu menemään, eiköhän se toinen mokoma vielä Festgeldkontolta oteta.

Suunnitelman toinen osa on myydä joitakin pelaajia, eli ei pelkästään kuluttaa fyrkkaa. Puhuttu on myös palkkojen kohtuullistamisesta, mutta tiedä sitten mikä on kummassakaan toimessa käytännön lopputulos. Veikkaisin tuohon jälkimmäiseen, että huipuille on maksettava edelleen huippujen palkkaa, ei siitä oikein pääse yli eikä ympäri. Muussa tapauksessa menevät jonnekin muuhun seuraan, joka suostuu maksamaan.

Nuorten talenttien suhteen tietysti silläkin on merkitystä, että he pääsevät kokeilemaan siipiään kirkkaissa valoissa ja erittäin vaativassa  ympäristössä, osallistumaan eri kilpailuihin sekä harjoittelemaan toimivissa puitteissa. Peliaikaa saadakseen tietysti heiltä edellytetään onnistumisia, kun näytön paikka tulee, mutta niin on muuallakin.

Myyntilistalla on aika monikin viime kauden joukkueen pelaaja, mutta toistaiseksi seura on lähinnä keskittynyt hankkimaan lisää pelaajia. Joitakin neuvotteluja on toki myynneistäkin käyty, de Ligtin, Comanin ja parin muun kanssa, mutta mitään kovin konkreettista ei vielä ole tapahtunut. Tapahtunee kuitenkin vielä tämän siirtoikkunan aikana. Tällä ”tarjouksia kuunnellaan” - listalla on tosin myös pelaajia, jotka mieluiten jäisivät seuraan.  Gnabry ja Goretzka esimerkiksi.
Wanha futaaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #14 : eilen kello 15:35:46

Topparin tontille, varsinkin, jos de Ligt lähtee Manchesteriin (tai jonnekin muualle) on haussa joku korvaaja.

Jonathan Tah on huhussa ollut jo pitkään, on edelleen, mutta nyt sinne uudeksi nimeksi on noussut Englannin EM-kisajoukkueessa pelannut Marc Guehi. Tosin hänen perässään on kuulemma myös pari Valioliigan seuraa.

Epäselvää on yhä myös Upamecanon tilanne. Mies pelasi hyvät EM-kisat Ranskan joukkueessa, mutta huhuissa hänen ympärillään on ristiriitaisia arvailuja. Tiedoksi asti ei huhuista välttämättä ole, tai ainakin on vaikeata arvata mikä huhuista on se paikkansapitävä.

Topparin paikalle on jo uutena hommattu japanilainen Ito, mutta hän toki pystyy pelaamaan muillakin paikoilla, joka varmasti oli yksi syistä miksi hänet joukkueeseen hankittiin. Jos viime kauden välillä kaaottista puolustuslinjan loukkitilannetta muistelee, niin rauhoittaa hieman tieto siitä, että löytyy pari  monikäyttöisiä pelaajaa kaaderista.

Tähän kategoriaan toki kuuluu myös Leon Goretzka, joka itse haluaisi seurassa jatkaa ja on valmis taistelemaan pelipaikastaan. Miettimään pistää myös Laimerin tilanne, kun Palhinha on tullut joukkueeseen ja ilmiselvästi hänestä suunnitellaan avauskokoonpanon pelaajaa. Kyse on lähinnä siitä, suostuuko Laimer ns. soittamaan toista viulua.

Kaiken kaikkiaan, tietysti riippuen kaaderin lopullisesta kokoonpanosta, voi Vinnie Kompany joutua varsin vaativaan tehtävään, kun yrittää pitää pelaajat tyytyväisinä ja koittaessaan antaa riittävästi peliaikaa kullekin. Helpottava tekijä tässä on toki se, että kilpailullisia otteluita on todella runsaasti ja pelitahti parhaimmillaan hyvin tiivis. Rotaatiota on ehkä käytettävä entistä enemmän ja silloin korostuu jo viime vuosina koko ajan enemmän esiin tullut asia, eli miehistön laajuus ja ennen kaikkea vaihtomiesten laatu sekä sopivuus eri pelipaikoille. Ei helppo tehtävä uudelle valmentajalle.

Vinnie Kompany vaikuttaa kyllä hyvin kunnianhimoiselta ja määrätietoiselta, ja ennen kaikkea halukkaalta kantamaan vastuuta. Näkisin lisäksi niin, että kaikista pelaajasiirroista ja aktiivisesta joukkueen uudistamisesta huolimatta kaikkein ratkaisevin tekijä menestyksen suhteen on juuri Vincent Kompany.

Bayernin miehistö on riittävän laadukas menestykseen, kävipä vielä huhuissa olevissa siirroissa miten tahansa. Valmentajan toiminta osoittaa tien, suuntaan tai toiseen.
« Viimeksi muokattu: eilen kello 18:03:22 kirjoittanut Wanha futaaja »
Wanha futaaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #15 : tänään kello 10:08:40

Xavi Simonsin siirtyminen Bayerniin ilmeisesti lähenee ja Eberl itse on lausunut positiivisia asioita miehestä ja kertonut miten hän sai järjestettyä Simonsin siirron Leipzigiin.

Viimeisin käänne (Sky Deutschland) kuulemma on se, että Bayern ei välttämättä harkitsisi sekä Simonsin että Douén hankkimista, vaan ainoastaan toisen heistä. No, tiedä sitten mikä on totuus, vai elääkö se koko ajan, koska molempien siirtoa kuitenkin aivan ilmeisesti valmistellaan ja tarjouksista puhutaan. Douén kohdalla huhutaan jo toisesta, korotetusta, tarjouksesta (ensimmäinen ja siis hylätty tarjous oli 35 M € + bonukset) ja Simonsin kohdalla jopa 90 M € ylittävästä mega-summasta.

Eberl sanoi suoraan, että nyt pyritään kaaderia vahvistamaan selkeästi. Mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Tällä hetkellä näyttää siltä, että kukaan ei vielä tiedä miltä kokoonpano näyttää, kun sarjapelit muutaman viikon päästä alkavat.

Aika moni, sellaiset 6-7, viime kauden pelaajaa on vielä epävarmoja tulevaisuudestaan Bayernissa. Heistä arviolta puolet ainakin haluaisi jatkaa seurassa, mutta saapa nyt nähdä mitä tapahtuu. Monet heistä ovat arvostettuja pelaajia ja joitakin on jo tiedusteltu, lähinnä Valioliigan ja espanjalaisjättien taholta. Bayernin seurajohdon aikomus näkyy olevan myydä heistä mahdollisimman monta.

Nuoruus on valttia useimmissa joko jo toteutuneissa, tai vielä huhujen asteella olevissa, siirroissa. Näin tietysti täytyy ollakin, kun tulevaisuuuden joukkuetta rakennetaan. Kokemustakin kuitenkin tarvitaan, jotta dynamiikka toimisi.

Ainakin voidaan todeta, että hyvin mielenkiintoisia ja isoja askelia ollaan Baijerissa suunnittelemassa ja ottamassakin. Rohkeata ja ennakkoluulotonta toimintaa, mukaan luettuna jo valmentajavalinta. Sen suhteen, mikä on lopputulos, on vielä useita vaihtoehtoja olemassa, mutta suurin uudistustyö yhden kauden osalta miesmuistiin on joka tapauksessa käynnissä. Näin rajua nuorennusleikkausta ei ole seurassa tapahtunut vuosikymmeniin.

Summat, jotka tulevat liikkumaan, molempiin suuntiin, ovat nekin ennätyksellisiä.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa