FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
04.12.2024 klo 05:48:53 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 7 [8] 9 ... 23
 
Kirjoittaja Aihe: FC Barcelona 2024-2025 — Que la bogeria no pari mai!  (Luettu 90274 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Okto

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barca


Vastaus #175 : 02.09.2024 klo 15:25:26

Tilastojen puolesta Raphinha on aina ollut melko tehokas, mutta silti vähän aliarvostettu hieman kömpelönoloisen riplailunsa takia. Jos Xavi olisi jatkanut, Raphinha olisi ehkä silti kannattanut pistää lihoiksi, koska ei hänestä saatu lähimainkaan tällaista tasoa irti, ja oli niitä harvoja vipuja/omaisuuseriä joilla uusia hankintoja olisi voinut tehdä. Nyt Flick-pallossa Raphinha on joku Thomas Müller 2.0, siis vähän teknisempi ja monipuolisempi versio tompasta, tuollainen intérprete espacial, ja mielestäni on jopa epätodennäköistä että Nico Williams olisi yltänyt tällaiseen suoritustasoon. Xavin palettiin olisi kyllä istunut selvästi paremmin tuollainen perinteinen pallollinen laita-riplailija.
Kyllähän Raphinha oli viime kauden toisella puoliskollakin todella hyvä. Esimerkiksi PSG:tä vastaan joukkueen selvästi paras pelaaja.
Däkkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: doerismo


Vastaus #176 : 02.09.2024 klo 15:46:13

Juu, siinä keväällä oli ihan hyvä jakso. Mutta se PSG-matsikin oli vähän sellainen hyvä veto hieman poikkeuksillisissa olosuhteissa, koska pelityyliä sopeutettiin vastustajaan. Vähän samaan tyyliin kuin Marcos Alonso ja Franck Kessiékin veti hyvin yhdessä Clásicossa. Mutta ei minusta tuntunut siltä, että pelaaja on kotona oikeassa roolissa viikosta toiseen, niin en tiedä olisiko se hyvä vire jatkunut enää kesän yli Xavin johdolla.
Okto

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barca


Vastaus #177 : 02.09.2024 klo 16:29:08

Raphinhan keississä täytyy ottaa huomioon, että hän pelasi lähes aina ennen oikealla laidalla, mutta menetti sen paikan sitten Yamalille. Xavi sitten siirsi lopulta oikealle ja muutamia kertoja keskelle niin on siinäkin mielessä ymmärrettävää, että ottaa aikansa sopeutua eri pelipaikalle. Toki Flickin pelityylillä varmasti iso osa tätä muodonmuutosta.
nakkoskikki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barça


Vastaus #178 : 03.09.2024 klo 02:00:24

Lainaus
Jos Xavi olisi jatkanut, Raphinha olisi ehkä silti kannattanut pistää lihoiksi

No niin olisi kyllä kaikki muutkin, koska eihän Xavin "systeemissä" kenestäkään saatu mitään irti. Raphinhasta ei, muistuttaisin, olisi saanut kirjanpitorahaa lainkaan, kun oli vissiin lähemmäs 40M vielä poistoja jäljellä.

Sitä en tiedä, olisiko joku toinen pelaaja ollut parempi vaihtoehto, mutta Xavin lähdön jälkeen käytännössä jokainen pelaaja on ollut parempi.
Däkkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: doerismo


Vastaus #179 : 03.09.2024 klo 08:40:20

Turha nyt liioitella. Dembéléhän oli ihan kotonaan, Gündogan taisi pelata ainakin joillain tilastoilla uran parhaan kautensa, Araújo ja ter Stegen oli toissakaudella aivan maailman eliittiä ennen näitä loukkaantumishäiriöitä. Lisäksi moni nuori pelaaja sai todella hyvän kiitoradan ykkösjoukkueessa juuri Xavin ansiosta. Esimerkiksi Gavi, Yamal, Cubarsí. (Koemankin ansaitsee vähän tunnustusta nuorten ylösajosta mutta se on OT:ta.) Turha tällaisia juttuja on vähätellä. Xavin systeemissä oli omat hyvät puolensa.

Kyllä Raphi oli suurimpia kärsijöitä Xavin touhusta. Jätkähän kävi vasempana laitapuolustajanakin. Interiorina nähtiin myös aika paskoja suorituksia kun yllättäen kyseessä ei ollutkaan pallonhieroja. Täysin vahingossa pääsi pelaamaan vasemmalle kun piti jonnekin tuntea Yamalin tieltä, vaspaksi, keskikentälle tai sitten vasemmaksi laituriksi :D Siellä pääsi käyttämään loistavaa potkutekniikkaansa hieman, mutta edelleen todella kaukana siitä mitä nyt Flickin kanssa nähdään. Flickin systeemissä löytyy niin paljon järkevämmät työtehtävät Raphinhalle ettei mitään järkeä. Hattutemppu tulee neljännessä matsissa, mitenköhän monta sataa peliä olisi pitänyt tahkota Xavin alaisuudessa (ei välttämättä edes vaspana!) että tuohon olisi päässyt?

Toki siinä on sellainen synergistinen vaikutuskin kun koko joukkue pelaa paremmin nyt Flickin alaisuudessa, mutta ei Yamalin suoritustaso ole minnekään muuttunut tai Pedrin. Raphinha on varmasti yksi suurimmista hyötyjistä.
« Viimeksi muokattu: 03.09.2024 klo 08:55:30 kirjoittanut Däkkä »
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #180 : 03.09.2024 klo 09:04:36

Kyllä Raphi oli suurimpia kärsijöitä Xavin touhusta. Jätkähän kävi vasempana laitapuolustajanakin. Interiorina nähtiin myös aika paskoja suorituksia kun yllättäen kyseessä ei ollutkaan pallonhieroja. Flickin systeemissä löytyy niin paljon järkevämmät työtehtävät Raphinhalle ettei mitään järkeä.

Herr Flickin systeemissä Balde ottaa vasemman kaistan, jolloin Raphinha voi siirtyä vasemmaltakin kymppitaskuun ja vaikka Olmo on kentällä, niin silloin comeback kid voi leikata sinne vasemmalle Yamalin venyttäessä oikeaa laitaa. Olennaista tässä on, että edes kymppi tai laituri ei ole se olennaisin pelintekijä, vaan vapaasti liikkuva Pedri voi tehdä taikojaan ihan missä päin kenttää tahansa. Vastustajan kannalta haastetta lisää myös se, että varsinainen pivote niin aiemmin Bernal kuin nyt Casado tai Garcia sekä Cubarsi kykenee pitkiin ja tarkkoihin avauksiin ylhäällä olevien pelaajien juoksulinjalle.

Saa nähdä miten kierrätys toimii, kun Fati ja de Jong palaavat ilmeisest maaottelutauon jälkeen.
De Jong ilmeisesti tarvitsisi leikkausta, mutta ei halua mennä.

Lewandowski asetti itselleen vaatimattoman 30-35 maalin tavoitteen tälle kaudelle.
nakkoskikki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barça


Vastaus #181 : 03.09.2024 klo 10:39:18

Xavin systeemissä oli omat hyvät puolensa.

Vaikea keksiä, mitä muka. Pelaajat olivat niin eristettyinä toisistaan, että hyötyjä ei päästy realisoimaan. Toki kun materiaali on niin erinomaista kuin se on, joku niitä maaleja aina tekee, jonka takia esim. Gündogan pääsi viimeistelemään huonoja hyökkäyksiä. Toki hänkin jäi aika vaatimattomiin lukemiin, 5+9 pelaten lähes koko kauden läpi (3000 minsaa) ei ollut mainittavasti parempi kuin Cityn kolmen edellisen kauden 8+4, 8+4 ja 13+2, jotka syntyivät 1850-2360 minuutissa.

Dembele oli ehkä napsun verran tehokkaampi kuin Raphinha, mutta ei missään vaiheessa a) yltänyt Dortmund- tai Rennes-kausien tasolle, b) parantanut ainakaan hirveän paljoa ensimmäisiltä kausiltaan, tai c) ollut yhtään parempi kuin PSG:ssä sen jälkeen.

Lähinnä siis, että nyt Barcelona on pelannut etenkin puolustussuuntaan vajaamiehisenä, mutta peli toimii silti paljon paremmin. Vaikka jotkut Xavin aikana pelasivat hyvin, niin eivät hekään niin hyvin kuin olisivat voineet. Ok, pieni otanta, mutta Xavin alaisuudessa esim. Yamal viime kaudella 22(15) matsia 2200 min 5+5, ka. 7,11, majussa ja Flickin aikana 6(1) - 507 - 1+4 - 7,61 sekä 4 - 356 - 1+4 - 8,35. Yamal lasketaan Xavin aikana onnistujiin, ja tällä kaudella Yamal on ehkä neljäs nimi, joka mainitaan Raphinhan, Lewan ja Olmon jälkeen. Tätä tarkoitin, että Xavin alaisuudessa ei oikein saatu kenestäkään tehoja.

Lainaus
Kyllä Raphi oli suurimpia kärsijöitä Xavin touhusta.

Tämä voi kyllä hyvin pitää paikkansa. Raphinhaa yksilönä käytettiin väärin, ja lisäksi Dembele-fiksaatio vei Raphinhalta paljon peliaikaa. Tosin kyllä myös Lewandowski kärsi Xavin systeemistä, ja joku Eric Garcia tulee myös mieleen isona kärsijänä. Tää on sen verran kompleksinen laji kuitenkin, että jos systeemi ei rokkaa, niin vaikea siinä on kenenkään onnistua. Väärin sijoitetut pelaajat eivät saa ylöspäin aikaan niin paljoa kuin muuten voisivat saada, ja alaspäin tämä näkyy sellaisena koheltavana juoksemisena, sijoittumisvirheitä tulee helpommin jne.

Jos vaikka sitä Araujon punikkia PSG:tä vastaan katsoo, niin kyllähän kaveri itse siinä hölmöili, eikä sitä muuta mikään. Sellaisia kuitenkin sattuu useammin, jos laitapakin ja topparin välissä on 20 metriä tyhjää. Tuohan oli enemmän sääntö kuin poikkeus, että Barcelona hävisi jotain mitäänsanomattomia tilanteita vastustajan kenttäpuoliskolla laidan lähellä, ja sen jälkeen pakka oli täysin levällään. Lähinnä yritän sanoa, että vaikka yksilötkin voivat epäonnistua karkeastikin, niin sellaisten tapaturmien alttiuteen voi kuitenkin vaikuttaa sopivalla peluutuksella.

Tälleen taktis-strategisesti orientoituneena seuraajana Xavin aikakaudelta jäi käteen se, että taktisesti se oli aivan järkyttävän huonoa aikaa seuran historiassa, ja vaikka Xavilla muita avuja saattaa ollakin, niin tuskin kukaan yksikään valmentaja oman seurailuhistoriani ajalta, ei edes Charly Rexach, on ollut yhtä huono nimenomaan taktisesti. Mikä on sinänsä yhtä ironista kuin harmillistakin, koska Xavi on suosikkipelaajani nimenomaan siksi, että toimi sen historian kauneimman pelin kapellimestarina.

Pieni otanta tietenkin, mutta jos joku "Hansi" saa seuran parissa kuukaudessa huojuvan korttitalon näyttämään tappokoneelta huolimatta merkittävästä vajaamiehityksestä, niin kyllähän se siihen suuntaan viittaa, etten minä täysin väärässä tässä ole. No ok, Flick saattaa olla yksi planeetan parhaista valmentajista, mutta silti. Tahtoo anyway sanoa, että Raphinha voi hyvin olla suurin hyötyjä yksilötasolla, mutta ensi askelten perusteella näyttää, ettei todellakaan ole ainoa hyötyjä - toimivasta systeemistä kun hyötyvät kaikki.
Jii

Poissa Poissa


Vastaus #182 : 03.09.2024 klo 11:42:22

Xaville vaan tuli yllätyksenä, että palloja menetetään ennen vastustajan boksia...
Incrível

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Los gurús del real de madrid


Vastaus #183 : 03.09.2024 klo 12:56:15

Ensimmäistäkään majupeliä ei ole vielä pelattu, mutta ensimmäinen loukkaantuminen saatiin jo Barçan leiriin. Fermín López lienee kuukauden pari sivussa lihasrepeämän takia. Vai meneekö näissä nyt normaalisti jopa tätä pidempään?

Mitään ei ole ilmeisesti opittu.
perushyypiö45

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Al nassr, miki, kapa-51


Vastaus #184 : 03.09.2024 klo 13:09:27

Ferminin loukkaantueessa penkiltä on iskeä onneksi saman tyyppistä pelaajaa pablo torre. Toki eiköhän tossa lisää loukkaannu espanja maju kentillä ni avaukseen vaan.
Neemu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #185 : 03.09.2024 klo 14:27:20

Vahvasti alkoi majutauko " Ylos "

Eiköhän sieltä vielä saada vähintään yksi keskikenttäpelaaja ja toppari sairastuvalle. Ja vaikka Ter Stegen, nyt kun Neuer lopetti maajoukkueessa.
tietokonesimulaattori

Poissa Poissa


Vastaus #186 : 03.09.2024 klo 15:21:33

Ferminin loukkaantueessa penkiltä on iskeä onneksi saman tyyppistä pelaajaa pablo torre. Toki eiköhän tossa lisää loukkaannu espanja maju kentillä ni avaukseen vaan.

Torre lähtikin sopivasti Ferminiä korvaamaan… ”:ylos:”
Okto

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barca


Vastaus #187 : 03.09.2024 klo 22:00:06

Aikamoista Xavi vihaa, kun hänen johdollaan kuitenkin mentiin mestaruuteen ja puolustus oli tuolla mestaruus kaudella ihan täyttä rautaa. Lewadowskistakaan ei saanut mitään irti, mutta teki silti 29 maalia. Onhan se nyt selvää, että Yamalista saa koko ajan enemmän tehoja irti kun kaveri oli 16v ja pelasi ekat aikuisten pelit Xavin alaisuudessa. Siitä on kehitytty koko ajan eteenpäin, josta iso kunnia kuuluu myös Xaville. Muita La Masian junnuja jotka saivat mahdollisuutensa ja kehittyivät hänen aikanaan Cubarsi, Fermin, Fort, Balde. Ja että Xavi oli taktisesti surkea on myös ihan täyttä soopaa. Sanoisin, että varsin usein Xavin taktiikat olivat alusta lähtien varsin hyvät, mutta se missä Xavi oli heikko oli taktiset ratkaisut pelin sisällä. Siinä Xavi oli kyllä todella heikko. Fakta lienee, että ilman Araujon punakorttia hän olisi edelleen peräsimessä.

Tässä kun alkukausi on ollut todella hyvä kannattaa muistaa, että samalla tavalla se viime kausikin alkoi, kun Betisiä yms murjottiin kumoon.
Däkkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: doerismo


Vastaus #188 : 03.09.2024 klo 23:24:48

Vaikea keksiä, mitä muka. Pelaajat olivat niin eristettyinä toisistaan, että hyötyjä ei päästy realisoimaan. Toki kun materiaali on niin erinomaista kuin se on, joku niitä maaleja aina tekee, jonka takia esim. Gündogan pääsi viimeistelemään huonoja hyökkäyksiä. Toki hänkin jäi aika vaatimattomiin lukemiin, 5+9 pelaten lähes koko kauden läpi (3000 minsaa) ei ollut mainittavasti parempi kuin Cityn kolmen edellisen kauden 8+4, 8+4 ja 13+2, jotka syntyivät 1850-2360 minuutissa.
No onhan tuossa Gündolla noita kendosyöttöjä läjäpäin, ja xAG-lukemakin liigakaudelta on 10.3 ja npxG+xAG, eli siis tuttavallisemmin xG-kendotehot on 16.0. Parhaalla City-kaudella vastaavat lukemat on 4.9 ja 13.9. Per 90 -tilastoissa xG-kendotehot ei toki ihan parhaita City-kausia päihitä, mutta tuo xAG-tilasto on ysikymppistäkin kohti ihan ylivoimaisesti uran kovin. Ja kun nyt verrataan siis Guardiolan Cityyn, niin onhan tuo vaikuttavaa. Etenkin kun pelasi liian kovat minuutit uran ehtoopuolella ja siitä huolimatta pysyi tuo tahti. Äärettömän kovaa tekemistä.

Myös Pedrillä Xavi-kaudet ovat xG-kendotehoissa uran kevyesti parhaat. Katsotaan vähän isommalla otannalla mihin Flickin kanssa luvut asettuvat, mutta ei Xavi häntäkään pelaajana haaskannut.

Lainaus
Dembele oli ehkä napsun verran tehokkaampi kuin Raphinha, mutta ei missään vaiheessa a) yltänyt Dortmund- tai Rennes-kausien tasolle, b) parantanut ainakaan hirveän paljoa ensimmäisiltä kausiltaan, tai c) ollut yhtään parempi kuin PSG:ssä sen jälkeen.
Dembelellä Xavin eka ja toka kausi ovat per 90 xG-kendotehoissa molemmat top-4 kausia herran uralta (tuosta pitäisi oikeasti poistaa PSG:n huumoriliigatilastot joten top-3 -kausia). Väittäisin myös että ilman loukkaantumisia tuo mestaruuskausi olisi ollut vielä kovempikin.

Lisäksi esim. 16-17 wee Yamalille mielestäni aivan täydellinen paikka kehittyä nopeasti johtotähdeksi tuo "Dembele-rooli". Mitään mielekästä tilastoanalyysia Yamalista ei mielestäni saa kehitettyä iän takia, mutta sai paljon palloa melko isoon tilaan missä pääsi toistamaan hyvin samanlaisesta asemasta samantyylisiä liikkeitä, jotka ovat vielä kaverin vahvuuksia. Ihan unelmatilanne. Täysin kokemattomana pelaajana aikuisten tasolta sai nopeasti hyvän rutiinin siihen leipätyöhön, ja siitä oli hyvä lähteä monipuolistamaan työkalupakkia (toisin kuin Dembele hehe). Tietysti niin lahjakas kaveri, että olisi varmasti muutenkin murtautunut hyvin nopeasti maailman huipulle, mutta väittäisin, että kyllä se pelitapa helpotti sisäänajoa. Ei voi ottaa itsestäänselvyytenä että nuorten esiinnousu sujuu ihan noin äkisti ja mutkattomasti. Samanlainen täysin oikeanlainen roolitus pätee myös Balden ekaan kauteen, Gaviin, Fermíniin ja etenkin Cubarsíhin, joka siis pelasi aivan historiallisen kovalla tasolla noin nuorena topparina.

Tuo Xavin peruskehys sopii oikean tyylisille pelaajille ihan hyvin, mutta jos ei ole sitä parsateeänaata niin ainoat pelipaikat löytyy kentän äärilaidoilta, ja siellä sitten vaaditaan 1vs1-loistoa. Isoimmat kärsijät olivat siis ne Oriol Romeut, Marcos Alonsot, Franck Kessiét ja Raphinhat joilta puuttuu nuo Xavin absoluuttiset vaatimukset. Sittenhän se takkuaa pelaajalla, ja siitä seuraten myös joukkueella.

Itse ehkä luonnehtisin niin, että ainakin vielä näin kokemattomana valmentajana Xavi oli snadisti liian nirso valmentamaan jengiä jossa plantillan kanssa pitää veivata ja tehdä kompromisseja. On meinaan itsestäänselvää, että jos (francolaisen keskushallinnon mielivaltaisen tyrannian johdosta pseudo-)persaukisen seuran valmentaja ei osaa hyödyntää kaikkia pelaajiaan, niin eihän se voi loistavasti mennä.

Mutta kyllä ne vahvuudetkin näkyy siinä että La Masiasta nousi roppakaupalla talentteja ilman pahempia kasvukipuja, ja ne oikean profiilin pelaajat suoriutuivat hyvällä tasolla. Mestaruuskin oli todella vaikuttava suoritus, vaikka peli ei ollutkaan mitään sulavaa hyökkäävää ilotulitusta. Tuollaista puolustusrekordia ei yksinkertaisesti saa paskalla taktiikalla tai tuurilla.

Lainaus
Pieni otanta tietenkin, mutta jos joku "Hansi" saa seuran parissa kuukaudessa huojuvan korttitalon näyttämään tappokoneelta huolimatta merkittävästä vajaamiehityksestä, niin kyllähän se siihen suuntaan viittaa, etten minä täysin väärässä tässä ole. No ok, Flick saattaa olla yksi planeetan parhaista valmentajista, mutta silti. Tahtoo anyway sanoa, että Raphinha voi hyvin olla suurin hyötyjä yksilötasolla, mutta ensi askelten perusteella näyttää, ettei todellakaan ole ainoa hyötyjä - toimivasta systeemistä kun hyötyvät kaikki.
Jep, ei kai kukaan tuosta varsinaisesti eri mieltä olekaan? Ensiaskeleet on ollut todella lupaavia Flickin alaisuudessa. Siis ei paremmasta tietoa.

Flickin pelityylissä ylänelikko/-viisikko (kun Rikkiviisas tuosta Pedristä mainitsi) liikkuu niin paljon suuremmalla vapaudella, että on kuin yö ja päivä Xaviin verrattuna. Diggaan etenkin siitä miten tuo korostaa pelaajien vuorovaikutusta, ja miten syntyy sellaisia luontevia pienpelejä jonkun Olmon, Pedrin, Yamalin yms. välillä eikä niinkään mekaanisesti rakennettuja kolmioita. Ja kun muutenkin pelitapa tarjoaa saumoja nopeammille ja vaarallisemmille vastahyökkäyksille, niin peli rullaa ja ne synergistiset vaikutukset saavat koko joukkueen pelaamaan paremmin kuin osastensa summa. Tuota ei tosiaan voinut Xavin aikana kovin usein edes kuvitella.

Toki ne ongelmakohdat tästä Flickinkin pelityylistä varmasti vielä nostavat päätään kauden mittaan. Veikkaisin että keskikentän pohjan ja puolustuksen koostumus on joukkueenrakentamisen ja loukkaantumisten takia varmaan koko kauden kestoinen haaste, ja tuossa nopeammassa vertikaalisessa pelaamisessa varmasti tulee vaarallisia pallonmenetyksiä kovempia vastuksia vastaan. Ei ole siis kiveen kirjoitettu että yltäisi edes yhtä hyviin tuloksiin kuin Xavi, mutta tässä vaiheessa voi sanoa että ainakin pelit ovat ainakin viihdyttävämpiä.
nakkoskikki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barça


Vastaus #189 : 04.09.2024 klo 08:05:10

Lueskelen paremmalla ajalla, kiitokset joka tapauksessa vastauksista!

Nyt piti tulla päivittämään, että Laporta on ehdottomasti kiistänyt, että Gundo lähti taloudellisista syistä. Virallinen selitys on, että Olmo pelaa samaa paikkaa, joten ei ollut tarvetta, vaikka olikin kuulemma hieno pelaaja.

No, puolittain totta, ja sinänsä olisikin vahvaa politiikkaa luopua pelaajista vähän etukäteen, ikää kohta 34, Torre tarvitsee peliaikaa, ja takana kummittelee näitä Darvichejakin. Parempi niin kuin hirttäytyä ukkoihin liian pitkään, kts esim Busi (toki Busi myös seuralegenda, joten vähän eri keissi).

Mutta tuskin noin vahva pelaaja olisi lähtenyt luiskaan, jos paalua olisi, kts vaikka Modric, joka on pelannut about puolet ajasta parit viime kaudet. Varsinkin kun ei pelaa majussa, niin ei kärsi edes Fifa-viruksesta. Hienoahan se tosiaan olisi, jos olisi uskottava juttu, mutta ei täysin uskottavaa, kun Olmon rekisteröinti ei onnistunut edes Gundon lähdön jälkeen.
Wanha futaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #190 : 04.09.2024 klo 10:05:01

Laportan sanomisia raportoi myös Kicker (www.kicker.de). Vinkiksi kiinnostuneille.
nakkoskikki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barça


Vastaus #191 : 05.09.2024 klo 12:59:42

Aikamoista Xavi vihaa, kun hänen johdollaan kuitenkin mentiin mestaruuteen ja puolustus oli tuolla mestaruus kaudella ihan täyttä rautaa.

Tuo puolustuksen onnistuminen oli kieltämättä mainio suoritus. Vaikea vain laskea sitäkään kovin suureksi meriitiksi, kun seuraavalla kaudella puolustus vuoti kuin seula. Mahdoton sanoa, oliko eka kausi

Lainaus
Lewadowskistakaan ei saanut mitään irti, mutta teki silti 29 maalia.

Tosiaan, edellisen kerran Lewa oli jäänyt alle 30 maaliin kaikissa kilpailuissa 2014-15. Ja tokalla kaudella olikin romahtanut jo 22:een.

Lainaus
Onhan se nyt selvää, että Yamalista saa koko ajan enemmän tehoja irti kun kaveri oli 16v ja pelasi ekat aikuisten pelit Xavin alaisuudessa. Siitä on kehitytty koko ajan eteenpäin, josta iso kunnia kuuluu myös Xaville. Muita La Masian junnuja jotka saivat mahdollisuutensa ja kehittyivät hänen aikanaan Cubarsi, Fermin, Fort, Balde.

Joo, no eipä tuo Flickilläkään huonosti alkanut, kun katsoo ykköseen nostettujen pelaajien määrää ja menestystä. Ja ilmeisesti meinaa saada Ericistä, Torresta, Fatista jne. jotain irti myöskin. Lähinnä pointti, että tietenkin Xavi antoi noille peliaikaa, kun ketään muutakaan ei ollut.

Lainaus
Ja että Xavi oli taktisesti surkea on myös ihan täyttä soopaa. Sanoisin, että varsin usein Xavin taktiikat olivat alusta lähtien varsin hyvät, mutta se missä Xavi oli heikko oli taktiset ratkaisut pelin sisällä. Siinä Xavi oli kyllä todella heikko. Fakta lienee, että ilman Araujon punakorttia hän olisi edelleen peräsimessä.

Joo, ratkaisut pelin sisällä olivat aivan karmivia, ja se kertoo paljon todellisesta taktisesta osaamisesta. Pelin alussa on jokin yleinen idea, miten matsi tullaan pelaamaan, mutta pitkin ysikymppistä sitä pitää muutella. Lisäksi Barcelona ei todellakaan aloittanut pelejä hyvin, vaan omissa soi usein heti alkuun.

Viime kauden ekat matsit: 0-0 Getafe, 2-0 liigasta kauden päätteeksi tippuvaa Cadizia vastaan, kolmoskierroksella 2-0 -> 2-3 -> 4-3, nelosella johtoaseman menetys vartti ennen loppua, vitosella kiva Betis-voitto, kutosella 0-2 tappiolta 3-2 voittoon vikan kympin aikana, seiskalla Mallorca aloitteli maalinteon kympin sisään ja lopputulos 2-2, väliin 1-0, sitten Granada puolessa tunnissa 2-0 johtoon, lopussa tasoitus, seuraavat viisi kierrosta siihen malliin, että kerran menetettiin johtoasema tappioksi ja neljästi käännettiin tappio tasuriin tai tasuri voittoon vikan vartin aikana. Eikä se siitä parantunut ennen kuin Xavi ilmoitti lähtevänsä pari kuukautta myöhemmin.

On totta, että ilman Araujon punikkia varmaan oliskin edelleen peräsimessä, mutta onneksi ei ole. Ei vain ole osaamista tarpeeksi, siis vielä. En minä Xavia vihaa, mutta kaikesta näkyi osaamisen puute. Eikä ihme - Xavin valmentajakokemus on kuitenkin suurin piirtein samalla tasolla kuin Flickillä 20 vuotta sitten. Flick vietti kuitenkin ensimmäisten päävalmentajapestien jälkeen pitkälle toistakymmentä vuotta harjoittelussa assarina yms. Ei tuo Xavin menestys kuitenkaan Al-Saddissa mitään erityisen ihmeellistä ollut. Jos nimi olisi vaikka Javier Fernandez, niin FC Barcelonan sijaan olisi valmennuspaikka löytynyt ehkä kotia lähempää Terrassa FC:stä.

Däkkän viestin päälle sellainen huomio, että tosiaan tuossa puhuttiin niistä muutamasta huippuonnistujasta Xavin systeemissä. Eivät ne täysin epäonnistuneet, en minä sillä sitä sano, vaan että jos otetaan tämä Flickin systeemi ja vaihdetaan se sellaiseen, jossa kokonaisuus kärsii, jotta muutamat yksilöt voivat loistaa (tässähän voi olla järkeä, esim. että Messi ei ravaa prässäämässä koko ajan, vaan säästää energiaa maalien ja maalipaikkojen tekemiseen, ja että jaksaa sitä illasta toiseen), niin niiden tiettyjen yksilöiden pitää loistaa sokaisevalla kirkkaudella.

Tosiaan joo, Xavin pelisysteemistä huokui se, että Dembelelle sanoi, että joo sää oot Messi jne., odotti vain pelaajien pelaavan täysin samalla tavalla kuin Xavin huippuvuosien Barcelona (jonka senkin peli kyllä eli vahvasti), ja jokaisella pelipaikalla häärii kerran vuosikymmenessä -tason talentti, ja kaikki mikä ei muuten ratkea, niin pelastajaksi saapuu kaikkien aikojen ylivoimaisesti paras pelaaja. Jos homma ei sit näin luistakaan, niin ehkä se siitä muuttuu paremmaksi valotaulua potkimalla ja tuomarille huutamalla.

Mutta kun esimerkiksi Dembele on tyhmä kuin saapas eikä edes niin taitava kuin minä Xavi sitä piti, niin eipä tullut odotettuja tuloksia.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #192 : 05.09.2024 klo 15:10:57

Joo, no eipä tuo Flickilläkään huonosti alkanut, kun katsoo ykköseen nostettujen pelaajien määrää ja menestystä. Ja ilmeisesti meinaa saada Ericistä, Torresta, Fatista jne. jotain irti myöskin. Lähinnä pointti, että tietenkin Xavi antoi noille peliaikaa, kun ketään muutakaan ei ollut.

Eli tällä kaudella Flickin nostoja ei voi kehua, kun vipujen puuttuessa oli vielä suurempi pakko peluuttaa olemassaolevia pelaajia kuin vivutetulla Xavilla?

Mestaruuden jälkeen Xavin tekeminen ei kehittynyt ja juuttui monen muun valmentajan tavoin samaan kuvioon. Päälle sitten nuo väitetyt ongelmat harjoittelun intensiteetissä ja vastaavat jutut. Silti olihan noita taktisia oivalluksia, kuten 4-3-3 rikkominen epäsymmetriseksi ja muut. Siinä mielessä noin monen sanan käyttäminen, vaikka ei vihaisikaan tai olisi muuten pakkomielteinen, on kyllä merkki siitä, että vasta-argumentit valuvat kuin hanhen selästä.

Onneksi varmaan kaikki ovat samaa mieltä, että valmentajan vaihto oli oikea ratkaisu, vaikka itse prosessi olikin farssi.
Yläkulma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Star VAR + laukaukset, koska syöttö on aina riski


Vastaus #193 : 05.09.2024 klo 16:03:17

Itse en oikein tykkää tällaisesta oikean jalkapallon uhraamisesta viihteen alttarille, mitä Flickin sexy fooball edustaa. Liian paljon virtausta, liian paljon maaleja, liian viihdyttävää, liikaa kaikkea. Kaipaan loputonta kierrätystä alakerran kautta, 1000 alibisyöttöä ja sitä että 0-0 jälkeen valmentaja kertoo että hallittiin peliä. Se ei käy sydämen päälle, voi keskittyä ristikkoon, antaa hopeateen rauhassa jäähtyä ja ehtii käydä välillä vaikka saunassa eikä menetä mitään.
Leija-La

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fc Barcelona


Vastaus #194 : 06.09.2024 klo 18:11:18

Varmaan taas joku pahoittaa mielensä, mutta jos huhut pitää paikkansa että Xavi antoi todella paljon vapauksia joukkueelle, niin nyt näkyy se että Hansu laittoi tuon porukan taas kuriin ja peleihin tullaan ohjeiden mukaan
Umtiti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FCB


Vastaus #195 : 07.09.2024 klo 09:31:29

Varmaan taas joku pahoittaa mielensä, mutta jos huhut pitää paikkansa että Xavi antoi todella paljon vapauksia joukkueelle, niin nyt näkyy se että Hansu laittoi tuon porukan taas kuriin ja peleihin tullaan ohjeiden mukaan
Ei forumilla sentää niin herkkiä olla tämä pahoittaisin jonku mieltä.

Mutta niin, johtamista (joukkueen, yksilöllisen pelaajan) on monenlaista. Xavilla se on varmaan rauhallista tiettyyn pisteeseen asti, sitten alkaa epävarma räksytys kuten pikkukoirilla.

Melkein väittäisin, että Flickin auktoriteetti on toista tasoa, pelkkä nyökkääminen pelaajalla riittää kertomaan että kuka tätä hommaa johtaa ja miten asiat toteutetaan. Varmaksi en tiedä, mutta melkein väittäisin.

Ja kausi vasta hyvin hyvin alussa, tehdään vuodenvaihteessa parempia johtopäätöksiä Setä Hansista & Co.
« Viimeksi muokattu: 07.09.2024 klo 09:35:07 kirjoittanut Umtiti »
nakkoskikki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barça


Vastaus #196 : 07.09.2024 klo 20:05:17

Eli tällä kaudella Flickin nostoja ei voi kehua, kun vipujen puuttuessa oli vielä suurempi pakko peluuttaa olemassaolevia pelaajia kuin vivutetulla Xavilla?


Toki voi molemmin puolin. Lähinnä se, että toivoisin seurajoukkueen saavan pelaajista jotakuinkin eniten irti, kun kuitenkin siellä pelaavat pitkiä pätkiä tuttujen kavereiden kanssa. Niin ja se fysiikkapuoli kanssa.

Lainaus
Mestaruuden jälkeen Xavin tekeminen ei kehittynyt ja juuttui monen muun valmentajan tavoin samaan kuvioon. Päälle sitten nuo väitetyt ongelmat harjoittelun intensiteetissä ja vastaavat jutut. Silti olihan noita taktisia oivalluksia, kuten 4-3-3 rikkominen epäsymmetriseksi ja muut.

Jotainhan siinä meni pikemmin aika pahasti rikki kuin jäi muuttumatta, kun 20 päästetystä mentiin 44:ään. Sehän noissa tökki, kun hyvää ei saatu mitenkään stabiloitua. Se eka täysi kausi oli vielä ihan hyvä, kun puolustus toimi, mutta kun se meni niin totaalisesti rikki, niin kauheasti ei ollut tehtävissä. Taktisesti se ongelma on, että hyvässä jengissä pitäisi hyvistä tiimikavereista saada apua omiin suorituksiin, esim jos Eric saa vierelleen Araujon, niin sen pitäisi pelata paremmin kuin Gironassa, ei huonommin.

Ai niin. Olmolla on joku loukki "Ylos"
Jinete

Poissa Poissa


Vastaus #197 : 07.09.2024 klo 22:11:41

Jotainhan siinä meni pikemmin aika pahasti rikki kuin jäi muuttumatta, kun 20 päästetystä mentiin 44:ään.

Primerassa tehtiin kaudella 2023/24 ylipäätään selkeästi enemmän maaleja kuin kolmella aiemmalla kaudella tällä vuosikymmenellä:

77   2020/2021   953   380   2.5079
78   2021/2022   951   380   2.5026
75   2022/2023   955   380   2.5132
62   2023/2024   1005   380   2.6447

https://www.livefutbol.com/estadistica/esp-primera-division/1/

Ei sillä että tuo välttämättä selittäisi mitään, mutta kuitenkin mielenkiintoinen yhteensattuma.

nakkoskikki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barça


Vastaus #198 : 07.09.2024 klo 23:32:09

Erikoinen tilasto kyllä. Pitää joskus miettiä, onko sillä jotain merkitystä.

Oma veikkaukseni on oikeastaan tosi tylsä. Veikkaan, että ekalla kaudella kävi hyvä tuuri, ja tokalla huono(mpi). XG-tilaston valossa ekalla kävi hyvä tuuri, mutta tokalla ei huono. Tokalla osuttiin suoraan pykälään, mutta ekalla olisi omissa pitänyt soida yli 30 kertaa. Ter Stegenin pokaali, kuten kaikki muistavat. Toki siinä on sitä tuuriakin mukana, luulen.
Jii

Poissa Poissa


Vastaus #199 : 08.09.2024 klo 14:11:10

Jos nyt muistan highlight videot oikein tuolta kaudelta, niin melkein jokaisella oli ainakin yksi Ter Stegenin älytön lähitorjunta.

 
Sivuja: 1 ... 7 [8] 9 ... 23
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa