FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.03.2019 klo 01:35:33 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 [2]
 
Kirjoittaja Aihe: VITUTTAA - missä raha suomalaisesta jalkapallossa !  (Luettu 2309 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Addick

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: tähtivalmentaja.


Vastaus #25 : 27.09.2006 klo 12:32:35

Ei pelaa. Liigan taso on laskenut jo senkin takia, että ennen pelattiin 10 joukkueen liigaa ja nyt 14 joukkueen. Samoin palkat ovat romahtaneet joka joukkueessa. Nyt vastustajien taso on niin heikko, että junnupitoinen HJK:kin voi parhaassa tapauksessa loistaa. Toki tämänkauden huippukuntonsa saavuttaneessa HJK:ssa hinta/laatu-suhde on historian parhaasta päästä.

HJK: Wallén, I. Aalto, Aho, Marjamaa, Lampi, Nurmela, Savolainen (>89. Sorsa), Pohja, Oravainen (>68. Zeneli), Carlsson (>62. Hetemaj), Ghazi.

Kerrotko mulle lisää niistä junnuista? Avauksessa taitaa olla kaksi "junnu"ikäistä kaveria. Penkiltä sitten kaksi lisää. Sä olet kyllä saatanan hyvin seurannu omaa joukkuettas.
zapatero

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ihmiskasvoinen sosialismi


Vastaus #26 : 27.09.2006 klo 12:46:49

Totuushan on, että suomalaisessa jalkapallossa liikkuu katsojamääriin (niin katsomoissa kuin televisiossakin) nähden ihan helvetisti rahaa.
kinkladze

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 27.09.2006 klo 14:13:12

HJK: Wallén, I. Aalto, Aho, Marjamaa, Lampi, Nurmela, Savolainen (>89. Sorsa), Pohja, Oravainen (>68. Zeneli), Carlsson (>62. Hetemaj), Ghazi.

Kerrotko mulle lisää niistä junnuista? Avauksessa taitaa olla kaksi "junnu"ikäistä kaveria. Penkiltä sitten kaksi lisää. Sä olet kyllä saatanan hyvin seurannu omaa joukkuettas.

En nyt viitannutkaan vain tähän kauteen vaan myös edelliseen. Silloin HJK:ssa tehtiin päätös halventaa, nuorentaa ja helsinkiläistää joukkuetta. Ja tämän kauden alussakin kentällä nähtiin nuorempi HJK kuin viime kierroksilla on totuttu. Tuloksetkin ovat kokemuksen lisääntymisen myötä parantuneet. Eikä tuossa siltikään ole niitä kokeneita kovia nimiä kuin kolme kappaletta: Antti Pohja, Mika Nurmela ja Farid Ghazi. Muut ovat joko junnuja tai tusinaliigapelureita, jotka eivät kovissa europeleissä pärjäisi.
« Viimeksi muokattu: 27.09.2006 klo 14:16:22 kirjoittanut kinkladze »
zolt

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: leicester city rapers


Vastaus #28 : 27.09.2006 klo 15:48:29

kyllähän se raha on fudiksesta hävinnyt, ikävää. 80-ja 90-luvulla oli vielä noita firma joukkueita, jolloin tukea tuli suht runsaasti. esim. hakassa tais olla lähes kaikki pelaajat tehtaan palkkalistoilla tekemässä ei mitään,sitten oli kumu ja mypa...  kyykällä oli henk.koht. sponsorina erään dösä-yhtiön omistaja, kenen kuoltua kuoli myös kyykkä. tällä dösä-mogulilla mm. oli ennen tärkeitä   pelejä tapa tulla koppiin tonninippu taskussaan näytää rahat pelaajille ja sanoa, että se on tänään sitten toimintatonni(mk) per pinna. kyllähän se kundeja motivoi.
 kyseinen kaveri osti aikanaan kyykälle omasta pussistaan myös pelaajia(kalle lehtinen, tarkkio, järvinen) ja maksoi osan palkoista "händyyn". se oli sitä hyvää aikaa. järvinen sai muistaakseni saksassa talven pelattuaan lahdessa, ottelukohtaisen sopparin kesästä tehtyään, kymppitonnin(mk) per peli. ja jossain vaiheessahan kyykässä pelas varmaan puolet suomen maajuokkueesta, kun yritettiin pärjätä myös euroopassa.

nykyisistä pelaajista taitaa pohja(10500e/kk) hankkia eniten, jollei sittenvalkeakosken vanha herra menneiden vuosien arvollaan hanki enempää. hjklla on muitakin muitakin pelaajia välillä 4-6000e/kk, mm.nurmela ,marjamaa, nylund... sitten siellä on noita nuorempia poikia suurinpiirtein nälkäpalkalla. agerialainen pelasi tän kauden halvalla, mutta ensikaudeksi palkka tuplaantuu, kun nyt noista pinnarahoista ym. eduista päästään sopimukseen.
mutta pennejähän noi on, kun vertaa vaikkapa valioliikapelaajien keskipalkkaan, joka on siis noin 50000E/kk. suomessahan futarin keskipalkka on n 1750e/kk.

« Viimeksi muokattu: 06.10.2006 klo 01:18:16 kirjoittanut zolt »
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 27.09.2006 klo 16:00:13

Koko suomifutiksen todellisen nousun yhtenä ehtona olisi, että löytyisi riittävästi ihmisiä jotka ovat valmiita maksamaan pääsarjajalkapalloilusta.

Tämä taas vaatisi, että itse tuote eli peli olisi kiinnostavaa.
Jota se toki on nykyiselläänkin, mutta markkinointi (tosin hirveä itku tuli HJK:n menosta Kamppiin...) ja sitten Palloliiton & Veikkausliigan toiminta itkettävät.

Lainaus
Yleisömäärien suurentelulla ja ilmaislippukampanjoilla (joista tuleva raha on sponsori-, ei yleisötuloa) pyritään luomaan mielikuva, että yleisön kiinnostus liigafutikseen olisi jotenkin nousussa.

Kyllä se on nousussa.
Jääkendolla on pieni laskusuhdanne menossa ja nyt jalkapallolla olisi nostetta, jos vain sitä osattaisiin käyttää hyväksi.

Lainaus
Ongelmallisinta on, että tilanteelle on vaikea tehdä mitään jos sitä ei edes omassa piirissä myönnetä. Ensimmäinen askel olisi siivota yleisöluvuista ilma pois ja sementoida sarjajärjestelmä ja ottelupäivät ja -ajat vaikka kymmeneksi vuodeksi, jotta urheiluyleisölle alkaisi rakentua kuva vakiintuneesta ja vakavasti otettavasta sarjasta. Pikavoittoja epämääräisin keinoin tavoittelemalla tehdään ikävä kyllä pidemmän päälle vain hallaa suomalaiselle jalkapalloilulle.

Osittain sama.
Sarjajärjestelmä ja -ottelupäivät sementtiin.
Enemmän markkinointia ja televisionäkyvyyttä.

Markkinointi on tärkeää, koska ongelmanahan on että ihmiset eivät tule jalkapallon luo, joten jalkapallon tulee mennä ihmisten luo. Pitää luoda tunne, että seurat edustavat jotain aluetta ja väestöä, hyvistä pelaajista on tehtävä tähtiä ja peleistä suuria tapahtumia.

Näitä asioita on tosin käsitelty aiemminkin useissa ketjuissa.

Mutta ennen kaikkea Veikkausliigan ja Palloliiton (Ykkösen ja Suomen Cupin osalta) on otettava pää pois perseestään.

 
Sivuja: 1 [2]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines