FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.05.2024 klo 11:16:15 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 73
 
Kirjoittaja Aihe: Oulun juniorit  (Luettu 468181 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Juurikasvu

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 31.08.2007 klo 12:55:53

 :)
« Viimeksi muokattu: 12.12.2007 klo 00:02:00 kirjoittanut Juurikasvu »
Eko

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 31.08.2007 klo 14:44:30

Näin sivusta seuranneena, mutta ilmeisesti enempi todellisuudesta tietoisena, sanoisin, ettei Oulun junioritoimintaa ole syytä yhdistellä.

Kilpailua tarvitaan jokaiseen ikäluokkaan, se kehittää pitemmän päälle useampia pelaajia joukkueineen kuin yksi selkeä edustusryhmä, olkoon se sitten Tervarit, HauPa tai OLS.

OPSia tähän joukkoon ei kannattane laskea, heidän junnut kun eivät juuri harjoittele, ainakaan nettisivujen perusteella.
Täten on hiukan vaikea ymmärtää vuorojen vonkaamista, kun niille ei näytä olevan tarvettakaan.

OPSin vuorot voisi osoittaa vaikka HauPalle tai muille naapurikuntien seuroille kun laatua kerran haluttiin arvostaa ...


Samaa mieltä kanssasi. Itselle muistuu mieleen juuri Tervarit-87 ikäluokka. Joukkue kasattiin edellisen kauden Kalevaturnauksen finalisteista. Muistaakseni OLS ja OPS-j. Joukkue oli aluksi murhaavan ylivoimainen piirin sarjoissa ja menestystä tuli myös eri turnauksissa, mihin joukkue osallistui etelä-suomessa. Vähitellen joukkue kutistui luonnollisen poistuman kautta normaalikokoiseksi, mutta useat näistä lopettaneista olisivat olleet joukkueidensa parhaimmistoa muissa ikäluokan joukkueissa, jos heille olisi annettu vain peliaikaa. Nyt kävi sitten niin että yhdestä hyvästä hyötyivät eniten muut piirin joukkueet saadessaan mitata tasoaan juuri heitä vastaan. Silti tästäkin joukkueesta on moni noussut hyvin esille (esim. A.Jormanainen AC Oulu, L.Pohjola OPS) aikuisissa, muttei aivan sille tasolle mitä joukkuetta perustaessa odotettiin.

Parhaiden yhdistäminen samaan koriin olisi mielestäni ajankohtaista vasta kun ollaan B-iässä liiton sarjoissa(mielellään SM). Kumpi sitten onkaan vahvempi aina kyseisessä ikäluokassa ottaisi vetovastuun ja toinen olisi haastajana hyvä sparraaja varsinkin harjoituspeleissä. Verinen kilpailu pelaajista ei hyödytä loppupeleissä kumpaakaan.
Addick

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: tähtivalmentaja.


Vastaus #27 : 31.08.2007 klo 14:58:26

En oo Loota Lasse, mutta..

-83 Takkula, legenda ansaitsee maininnan, Inter, AC Oulu
-86 Hurme, RoPS, Udinese, Hellas Verona
-88 Kolehmainen Blackburn, AC Oulu, AZ
-89 Tommi Siekkinen AC Oulu

Tuossa nyt muutama ilman sen suurempia miettimisiä. Yleensä juniorijoukkueiden ensisijainen tehtävä, siihen en ota kantaa onko se oikea, on tuottaa pelaajia edustusjoukkueeseen. Jos jokaisesta ikäluokasta nousee 1-3 pelaaja edustukseen, on tämä tehtävä täytetty. -87 Heiskanen taitaa olla edustusjoukkueen ringissä, Arvola on -84, mutta hänen taustaansa en tiedä. Itseäni kiinnostaa enemmän mihin Tervareiden -88 ikäluokka on hävitetty? 

Unohdin listastani tosiaan Tommin ja Heiskanen on muuten samaa ikäluokkaa Tommin kanssa eli -89.

Tervareiden -88 on mielestäni samalla eräs Tervari-historian hienoimpia että surullisimpia ikäluokkia. Joukkuehan oli Etelä- ja Pohjoinen -joukkueiden yhdistyessä aivan surkea suoraan sanoen. Pelaajat olivat sellaisia, jotka eivät olleet mahtuneet OLS:n edustusjoukkueisiin ja olivat pelanneet Nappulaliigaa ja kaupunkisarjaa. Itse pelasin kaupunkisarjapohjalta joukkueessa 11-vuotiaasta 14-15-vuotiaaksi ja näin pelaajien kehityksen todella läheltä.

Meille tuli OLS:sta jatkuvasti pelaajia, jotka eivät saaneet pelata OLS:ssa tai eivät olleet tulleet valituiksi edustusjoukkueisiin kaupunkisarjasta. Tähän sarjaan kuului muun muassa Jarkko Isteri ja Teemu Pähtilä. Lisäksi menestyksen parantuessa pelaajia alkoi tulla myös ihan OLS:n aloituksesta ja lähiseuroista. Tällaisia olivat muun muassa Toni Kolehmainen, Lasse Väisänen, Antti Kauranen, Heikki Manninen, Joel Isohookana ja Teemu Vainio.  Osa pelaajista saattoi tulla joukkueeseemme laadukkaan valmennuksen ohella myös sen vuoksi, että kävimme kahdesti Hollannissa viikon pelireissulla 12- ja 13-vuotiaina.

Toisen Hollannin reissun jälkeen OLS:sta sitten soiteltiin suurin piirtein jokaiselle aloituskokoonpanon pelaajallemme ja tarjottiin paikkaa OLS:n ykkösessä. Värväys oli systemaattista ja osalle pelaajista soiteltiin puolen tusinaa kertaa. Näin ollen sitten ainakin Kolehmainen, Manninen, Isteri, Pähtilä ja Häppäri siirtyivät OLS:n leiriin. Tässä vaiheessa seurojemme väliset suhteet ovat olleet ehkä tiukimmillaan koskaan. Loppujen lopuksi OLS olisi ilman piirin päätöstä tippunut Valiosarjasta peluutettuaan 4 pelaajaa useammassa ottelussa ilman pelioikeutta. Tämä piirin päätös oli kuitenkin totta kai oikea pelaajien kehittymisen kannalta.

Tämän jälkeen Tervarit taisteli itsensä vielä piirimestariksi, mikä olikin tuon joukkueen kovin saavutus erityisesti joukkueen menetettyä puolet avauksestaan. Itse vaihdoin OLS:n kakkosporukkaan peliajan toivossa neljän kuukauden pelitauon jälkeen huhtikuussa 2003 ja kaudelta 2003 ainoat muistoni Tervareista on ottelu meitä vastaan, jonka hävisimme 2-1. Tervareiden joukkue oli muuttunut totaalisesti.

Seuraavalla kaudella koko OLS:n 2. joukkue vaihtoi Tervari-leiriin lakkauttamisen sijasta ja Tervareiden B2:sessa olikin useita tuttuja naamoja.  B1:seen laadukkaan -87 ikäluokan sekaan mahtui muistaakseni enää vain muutamia pelaajia, Isohookanan vaihdettua OLS:iin ja Vainion lopetettua jalkapallon. Isohookana taisi myös lopettaa jalkapallon pari kuukautta siirtymisensä jälkeen.

Tervareiden -88 ikäluokan kova taso pohjautui mielestäni vain ja ainoastaan erittäin laadukkaaseen valmennukseen, jonka avulla joukkueesta tuli pelaajamagneetti saavutusten ja kehityksen vuoksi. Monet OLS:ssa pärjäämättömät kaverit nousivat täysin uudelle tasolle uudessa seurassa vastuun ja kovan treenaamisen myötä. Tästä on kiittäminen Jukka Madetojaa, jota voin myös itse kiittää suurin piirtein kaikesta, mitä olen jalkapallosta koskaan oppinut. Valitettavasti yhden ikäluokan vieminen alusta loppuun, tappeleminen verissä päin OLS:a vastaan ja kotiovelle asti pimpottelemaan tulevat OLS:n toimihenkilöt sekä riidat oman seuramme henkilöiden kanssa ajoivat hänet pois jalkapallovalmentajan hommista. Mielestäni hän olisi nykypäivänäkin, vaikka onkin kursseja käymätön valmentaja, eräs Oulun parhaista valmentajista. Ja minun, jos jonkun, pitäisi olla katkera vuosien penkillä istumisesta.

E: Jukan valmennusuran lopettamisen syyt ovat omaa pohdintaani.
« Viimeksi muokattu: 31.08.2007 klo 15:03:53 kirjoittanut Addick »
Eko

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 31.08.2007 klo 15:33:22

B1:seen laadukkaan -87 ikäluokan sekaan mahtui muistaakseni enää vain muutamia pelaajia, Isohookanan vaihdettua OLS:iin ja Vainion lopetettua jalkapallon. Isohookana taisi myös lopettaa jalkapallon pari kuukautta siirtymisensä jälkeen.

Isohookana ja Vainio palasivat HauPaan pelaamaan kolmosta. Joel lopetti sitten kesällä kipinän sammuttua, vaikka poika pelasi avauksessa isoja minuutteja. Vainio ei ole lopettanut, vaan palloilee Heitossa, kun kyllästyi lopulta penkillä istumiseen. Alku oli tosin vahva miesten joukkueessa, mutta epäonnistumiset viimeistelyssä söivät lopulta itseluottamusta ja samalla myös peliaika vähentyi ja siirto neloseen oli edessä kesken viime kauden.
Addick

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: tähtivalmentaja.


Vastaus #29 : 31.08.2007 klo 19:21:57

Isohookana ja Vainio palasivat HauPaan pelaamaan kolmosta. Joel lopetti sitten kesällä kipinän sammuttua, vaikka poika pelasi avauksessa isoja minuutteja. Vainio ei ole lopettanut, vaan palloilee Heitossa, kun kyllästyi lopulta penkillä istumiseen. Alku oli tosin vahva miesten joukkueessa, mutta epäonnistumiset viimeistelyssä söivät lopulta itseluottamusta ja samalla myös peliaika vähentyi ja siirto neloseen oli edessä kesken viime kauden.

Niinhän se taisi ollakin. Isohookana kävi kuitenkin OLS:ssa kääntymässä, vai?

Vainiohan oli kerrassaan loistava peluri juniorivuosinaan. Muistuu mieleeni kerta toisensa jälkeen Ystävyyskaupunki-turnauksen alkulohkon viimeinen peli, jossa Interiä vastaan Vainio saa pallon puolessa kentässä ja on läpi. Kaveri juoksee 5-10 metriä ja heittää pallon vastustamattomasti maaliin. Pelin jälkeen kertoi, että ei ollut jaksanut lähteä juoksemaan maalille asti.

Kaveri ei venytellyt koskaan muita lihaksia kuin oikean reisilihaksensa, poltti röökiä ja joi, ainakin huhujen mukaan. Kaikesta huolimatta hän oli täysin suvereeni ja potku oli ikäisekseen täysin uskomaton.
Brambledinho

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 31.08.2007 klo 19:49:26

Ja minun, jos jonkun, pitäisi olla katkera vuosien penkillä istumisesta.

Kyllähän sinä olit ihan oikeassa paikassa, kun olit penkillä.  8)
Juurikasvu

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 31.08.2007 klo 20:13:37

 :)
« Viimeksi muokattu: 12.12.2007 klo 00:02:20 kirjoittanut Juurikasvu »
Addick

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: tähtivalmentaja.


Vastaus #32 : 31.08.2007 klo 22:14:18

Madetojan Jukkaa tuossa kehuttiinkin jo, mutta keitäs muita oli Tervarit puikoissa -87-88 ikäluokissa? Ja entäs siellä vastaanotto puolella OLS:ssa? Yleensä, niinkuin Addick mainitsi, hyvä valmennus pystyy pitämään joukkueen kasassa houkutuksista/houkutteluista huolimatta. Usein myös menettävä osapuoli syyttää muita värväyksestä, eikä muista edellämainittua asiaa, ehkä olisi sittenkin itse pitänyt hoitaa asiat paremmin :D Mutta vielä uusiksi kysymys: Keitä olivat herrat "liituraidoissaan" ikäluokkien -87-88 takana em. seuroissa ???

Ei Madetoja välttämättä pedagogisten mittareiden mukaan valmentajna parhaasta päästä ollut, mutta itse pidin hänen tyylistään, jossa virheestään sai kuulla ja vaatimustaso oli korkealla.

OLS:ssahan -88 I joukkuetta veti Aittolan Juha ja -87 Tervareiden valmennuksesta on vastannut useampikin henkilö Saarelan Japesta Suonperän Teroon. -87 OLS:sta en valmentajia osaa sanoa.

Ja mielestäni on epäeettistä soitella suoraan pelaajille kotiin, kun palloliiton säännöstökin puhuu seurojen välisestä yhteistyöstä ja neuvotteluista. Lisäksi pelaajille annettiin hiukan väärä kuva tulevaisuudesta uudessa joukkueessa.

Kyllähän sinä olit ihan oikeassa paikassa, kun olit penkillä.  8)

Näitähän on aina mukava lukea henkilöiltä, jotka niitä nimimerkin takaa heittelevät. Omasta mielestänikään en peliin yleensä kuulunut, mutta joku muu saattaisi ottaa nimimerkin takaa heittelystä itseensä. Ketäs Tervari-hahmoa meinaat seuraavaksi muuten nimimerkkisi takaa haukkua? Madetojan Juusoa ja minua (Ville Luotolaa) olet jo ehtinyt viimeisen viikon sisään kommentoimaan, vielä 10 viikkoa ja kaikki inhokit on jo käyty läpi?
Tangomursu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: https://youtu.be/nR_p5ne2j6c


Vastaus #33 : 31.08.2007 klo 22:30:22

Ennen Siekkisen Tommia olin kymmenen vuotta ainoa suuri Oululaisen futiksen lupaus.
Brambledinho

Poissa Poissa


Vastaus #34 : 02.09.2007 klo 16:40:34

Ketäs Tervari-hahmoa meinaat seuraavaksi muuten nimimerkkisi takaa haukkua? Madetojan Juusoa ja minua (Ville Luotolaa) olet jo ehtinyt viimeisen viikon sisään kommentoimaan, vielä 10 viikkoa ja kaikki inhokit on jo käyty läpi?

En minä ketään inhoa.  8) Silkkaa faktaahan tietoni toisaalta ovat olleet.  Ylos
Rapu

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 06.09.2007 klo 18:46:58

Jätetään jakoperusteista siis pois harrastajamäärät, tai lisenssipelaajat - niissä OLS vetää pitemmän korren. Otetaan kriteeriksi sen sijaan laatu.

oululaiset näköjään jaksavat  >:(

Rapu

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 06.09.2007 klo 18:52:45

Osa pelaajista saattoi tulla joukkueeseemme laadukkaan valmennuksen ohella myös sen vuoksi, että kävimme kahdesti Hollannissa viikon pelireissulla 12- ja 13-vuotiaina.

Ihan ymmärrettävä syy.
Ja kun reissu oli tehty, niin tuli halu takaisin ?

Jukalle  Ylos
Taisivat seurojen väliset kärhämät aika lailla kohdistua myös häneen.
Rapu

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 06.09.2007 klo 18:59:14

Viime kaudella noususta kamppaillut B-juniorijoukkue vältti kevätkierroksella juuri ja juuri putoamisen.
Kyselin samaa alkukesästä mutta kukaan ei kommentoinut / tiennyt mitään...
Saattaa tietenkin olla jokin luonnollinen selitys...
Joukkueen menestymättömyyteen on tuossa iässä usein yksi selitys:
Parhaista B-junnuista suurin osa pelaa yleensä ylempänä: A-junnuissa tai edustuksessa

Niin tai joukkueen runko on vanhennut ikäluokasta ulos ja selvästi heikompi ikäluokka tullut tilalle.
Juurikasvu

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 06.09.2007 klo 20:19:20

 :)
« Viimeksi muokattu: 12.12.2007 klo 00:02:37 kirjoittanut Juurikasvu »
Addick

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: tähtivalmentaja.


Vastaus #39 : 06.09.2007 klo 23:29:28

OLS on käsitykseni mukaan ensi kaudeksi kasaamassa A-junioriporukkaa ja hakee nousua B-SM:ään omalla porukallaan. Ei siis mitään uutta auringon alla.
Juurikasvu

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 07.09.2007 klo 08:33:03

 :)
« Viimeksi muokattu: 12.12.2007 klo 00:02:51 kirjoittanut Juurikasvu »
Sommelo

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 07.09.2007 klo 09:22:51

Myös ops sivujen mukaan heillä A-ryhmä kasattuna...
jossa em. sivujen mukaan ei ole yhtään pelaajaa...
Addick

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: tähtivalmentaja.


Vastaus #42 : 07.09.2007 klo 10:26:59

Onhan OPS:lla paljonkin -89-90 pelaajia, joten saavat ensi kaudelle helposti A1:sen joukkueen kasaan.

Itseänikin ihmetytti tuo OLS:n A, mutta onhan heillä sitä massaa ja loppukauden voi sitten peluuttaa Kakkosen porukkaa Kolmosessa ja säilyttää sarjapaikan.  :) ::)
2leks

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 07.09.2007 klo 12:05:34

Onhan OPS:lla paljonkin -89-90 pelaajia, joten saavat ensi kaudelle helposti A1:sen joukkueen kasaan.

Tiedä häntä! Pöllöliiton sivujen mukaan opsi luopunut A-divari paikastaan, joten ehkä Juurikasvun on syytä jatkaa värväämistä!

Jos vaikka paljon parjatusta olssista tulisi sitten sitä laatua :D
Muita seurojahan opsi ei vilkuile  :)

misteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FF Poker Tour I Bracelets: Final, Main, Money


Vastaus #44 : 07.09.2007 klo 12:24:42

Missä ihmeen A:ssa, Oulussa ei ole OLS:ssa nähty kymmeneen vuoteen A-junnuporukkaa
Mitä vittua nyt taas? OLS A pelasi SM-sarjaa vielä joskus 2000-2002 tai jotain...
Juurikasvu

Poissa Poissa


Vastaus #45 : 07.09.2007 klo 13:56:17

 :)
« Viimeksi muokattu: 12.12.2007 klo 00:03:09 kirjoittanut Juurikasvu »
KeijoK

Poissa Poissa


Vastaus #46 : 07.09.2007 klo 14:23:34

OPS B näyttää myös vahvasti menevän ensi kaudeksi ykköseen...
:D :D :D
2leks

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 08.09.2007 klo 00:47:39

OPS A:ssa kuulemma oli vain kymmenen peluria, joista 8 saa pelata myös ens kauden A:ssa , reenaavat jo nyt B:n mukana, sekä edustuksessa ensikautta varten. Nyt selvästi parempi tilanne kuin tänä keväänä, kun määrällisesti on jo noin 30 peluria, laatua vois tietty lisätä 

Hieno homma! Kumma, ettei niistä 20 muusta pelurista löytynyt yhtäkään pelaamaan A:n otteluita :o.
Sorry, muttei tuo ole oikein uskottavaa  :( ei homma voi olla 1:stä kiinni. Ei kai?  :-[

Mistä nuo tilanteen parantaneet pelaajat(30) tulevat mukaan? Olisi kyllä tarpeen, että kilpailu kiristyisi, varsinkin kun OPSi näyttää varmalta nousijalta divariin!!

Mites muuten muuten tuo värväys sujuu? Onko kokonaisia joukkueita tulossa? Saakohan sillä 20 € jäsenmaksulla myös palloliiton lisenssit ja vakuutukset, vai pitääkö ne ite maksaa?
 
 
Juurikasvu

Poissa Poissa


Vastaus #48 : 09.09.2007 klo 19:57:52

 :)
« Viimeksi muokattu: 12.12.2007 klo 00:03:26 kirjoittanut Juurikasvu »
vaihtopenkillä

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 14.09.2007 klo 19:40:36

Noihin vuoroihin jos vielä palataan niin myös ONS B pelaa 1divaria ja on tällä hetkellä nousemassa sm:ään Ylos.
Ja löytyyhän Oulusta naisten ja tyttöjen joukosta potentiaalisia
pelaajia. ;)
-että näin vaikkei tämä naisfutis.net olekaan, niin ei saa unohtaa nais ja tyttöpelaajia. :)

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 73
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa