FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.04.2024 klo 10:26:19 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3
 
Kirjoittaja Aihe: Matka Eurooppaan ei ole lyhentynyt  (Luettu 3135 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
rukkanen

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 17.08.2007 klo 12:30:00

Niin asiaa kuin tuo Röngän juttu onkin, on sen julkaisuajankohta vähintäänkin mielenkiintoinen. Entäpä jos TamU ei olisi vielä "pudonnut kelkasta" vaan pääsy ML:n lohkovaiheeseen olisi jäänyt toisessa ottelussa ratkaistavaksi muutoinkin kuin vain teoriassa? Väitän 96,5%:lla varmuudella että julkaisematta olisi jäänyt. JOS TamU olisi päässyt lohkovaiheeseen asti, niin siellä viimeistään olisi tullut kylmää kyytiä ja jumbosijan varmistuttua joskus myöhään syksyllä olisi tämä juttu sitten pullahtanut ulos jokseenkin tuollaisenaan.

Kaipa tässä on kyse siitä, että nyt kun tunnelmat ovat muutoinkin alamaissa (ainakin TamU- ja Hakalaisilla + itseni kaltaisilla eurogloorian metsästäjillä), on tuollainen itseruoskiva juttukin helpompi "myydä". Kaikkihan (paitsi kuolaavat idiootit) sen nyt tajuavat, ettei yksittäinen ottelupari nosta suomalaista jalkapalloa yhtäkkiä uudelle tasolle. Kukaan ei vaan olisi halunnut lukea tuollaista "selkäänpuukotusta" heti hienon Levski-voiton jälkeen. Urheilulehti ei tavallisesti polemiikkia ole juuri halunnut vältellä, päin vastoin yrittänyt sitä luoda usein tyhjästäkin, mutta tuo olisi varmaan ollut heillekin liikaa.

Käytännössä siis juuri mitään uutta kirjoituksessa ei ollut, vaikka sisällöltään (itsenäisesti tarkasteltuna) tosiaan perusteltua tekstiä.
Udi

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 17.08.2007 klo 12:35:16

Millä tavalla se muka on PIDENTYNYT ??? 80-luvulla kotimaiset olisivat varmasti pystyneet haastamaan Celticin ja pelaamaan varsin tasaisen otteluparin Parman kanssa. Niin myös 90-luvulla. Niin myös nyt.

Kyykkä oli Kyykkä, mutta kokonaisuutena ei nyt ainakaan taaksepäin ole viime aikoina menty. Mypa on poiminut hienoja päänahkoja, joista myös 80-luvun seurat olisivat olleet ylpeitä ja kyllähän Tamun voitot Levskistä olisivat 80-luvullakin olleet varsin kovaa valuuttaa.
JJO

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS


Vastaus #27 : 17.08.2007 klo 12:36:31

Ja kaiken pahan alku ja juuri on juuri kiekko vaikka kuinka JJO  ;) vastaan väittäisi. Se on vihollinen ja pitää voittaa, mutta omien vahvuuksien pohjalla. Siihen asti sinne katoaa niin sponsorit, katsojat kuin superjunnut.

huoh :(

kaikki on muiden syytä
lasse11

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: itäinen taivas


Vastaus #28 : 17.08.2007 klo 12:41:48

huoh :(

kaikki on muiden syytä

luopio on valmennettu hyvin.
Krilatskoje

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 17.08.2007 klo 13:05:39

Katsotaan nyt, meneeko HJK jatkoon. Myos TamU:lla on pienet mahdollisuudet yllattaa RBK vieraissa (tasuri, pieni voitto).

Talloin kokonaisuus ei muostu talta vuodelta ollenkaan huonoksi, vaikka kylaseurat putoaakin.

Ensi kesan kannalta TPS:n, TamU:n , HJK:n ja Hongan toivoisi nyt skarppaavan todella, jotta kylaseurat voivat sanoa hyvastit europeleille.
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #30 : 17.08.2007 klo 13:19:14

Varmaan jokainen on seisonut kentän laidalla katsomassa junioripeliä, jota käskyttää joku hikinen "Jonnen isä " huutaen vuorotellen rauhaa ja vuorotellen tsemppiä jätkät. .

Joo, viimeksi katselin juurikin Jonnea ja sen "hikistä" iskää Ratinassa keskiviikkona.  Jonne itse oli tosin kentällä vain viimeiset 5 minuuttia tjsp..  :D :D
FS Södra

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Nameless Thing


Vastaus #31 : 17.08.2007 klo 13:30:32

The Real Wolf unohtaa vuodatuksessaan sen seikan ettei 80-luvulla vielä juuri ollut siirtoja ulkomaille. Iso osa A-maajoukkueesta pelasi Sm-sarjassa. UEFA:n on tullut 80-luvun jälkeen yli 20 uutta jäsentä koventamaan kilpailua ja toimintaympäristö kansainvälisillä areenoilla on täysin erilainen kuin 30-vuotta sitten.
Hincha en cancha

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi, Huuhkajat, suomifutis paikan päällä


Vastaus #32 : 17.08.2007 klo 14:03:08

Röngän kirjoituksesta huolimatta pitäisin 2 joukkueen pääsemistä Uefa Cupin lohkovaiheeseen tyydyttävänä saavutuksena.

Tyydyttävänä?!?!

Kahden suomalaisjoukkueen selvityminen Uefan lohkovaiheeseen olisi ehkä kovinta, mitä suomifutis olisi europalloilussa yhtenä vuonna pystynyt saavuttamaan!

Pitäisin hyvänä saavutuksena jo sitäkin, että kaksi joukkuetta pelaa Uefan 1. kierroksella. Tähänkin mennessä on jo suoriuduttu varsin tyydyttävästi, ei ainakaan alakanttiin.
SepiBoban

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Myles Palmer


Vastaus #33 : 17.08.2007 klo 14:20:57

Pitäisin hyvänä saavutuksena jo sitäkin, että kaksi joukkuetta pelaa Uefan 1. kierroksella. Tähänkin mennessä on jo suoriuduttu varsin tyydyttävästi, ei ainakaan alakanttiin.

Jep, kyllähän kaksi joukkuetta 1. kierroksella olisi ihan jees, ja yksikin jengi lohkovaiheessa jo mahtavaa.
body odour

Poissa Poissa


Vastaus #34 : 17.08.2007 klo 14:29:56


80-luvulla Ilveskin johti vieraissa Juventusta vastaan tauolla 1-0,

Voi hyvä luoja!  ::)
Udi

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 17.08.2007 klo 14:32:34

Ilveksestä puheen ollen: HBL:n toimittajan käydessä katsastamassa tuo Rosenborg-ottelu Mansessa, oli taksikuski heittänyt, että Ilveksellä on varmasti hyvät mahdollisuudet norjalaisia vastaan.
Newsted85

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti, Suomi, Liverpool


Vastaus #36 : 17.08.2007 klo 14:52:59

Niin, onhan se hyvä kysyä, miten matka Eurooppan muka voisi olla oleellisesti "lyhentynyt" seurajoukkuepeleissä? Katsoo esimerkiksi sitä karttaa, jossa väri kertoo jokaisen maan ykköslajin. Taisi Suomi ja Viro olla lähes ainoita Euroopassa, jossa futis ei ole nro.1. Eli tässä jo menetetään entisestään pienestä potentiaalista paljon resursseja muualle kuin futikseen. Lisäksi kun vielä Palloliiton toiminta ja juniorivalmennus ovat kohtuullisen amatööritasolla, niin...

Mutta kyllähän yleisesti jalkapallo on mennyt eteenpäin myös täällä. Katsotaan vaikka kiinnostusta Veikkausliigaa kohtaan, sekä maajoukkueen materiaalia. Eroa löytyy 1990-lukuun verrattuna. Loppujen lopuksi peliesitykset suomalaisten europeleissä tällä kaudella eivät ole olleet mitään karmeita. Tietyissä, melko ratkaisevissa asioissa ollaan huippuja jäljessä jonkin verran...
BetLong

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 17.08.2007 klo 15:14:31

Niin, onhan se hyvä kysyä, miten matka Eurooppan muka voisi olla oleellisesti "lyhentynyt" seurajoukkuepeleissä? Katsoo esimerkiksi sitä karttaa, jossa väri kertoo jokaisen maan ykköslajin. Taisi Suomi ja Viro olla lähes ainoita Euroopassa, jossa futis ei ole nro.1. Eli tässä jo menetetään entisestään pienestä potentiaalista paljon resursseja muualle kuin futikseen. Lisäksi kun vielä Palloliiton toiminta ja juniorivalmennus ovat kohtuullisen amatööritasolla, niin...

Kompromissejähän ei saisi siis tehdä. Ja niitä tehdään koko ajan aivan ********.

On turha uskotella, että matka Eurooppaan olisi lyhentynyt. Hyvä arpaonni on aivan asia.

Mikäli kilpailukautta ei saada 9kk mittaiseksi on turha haaveilla menestyksestä Euroopassa. Myös valmennukseen ja sen johtoon olisi saatava ammattilaisia ulkomailta.

« Viimeksi muokattu: 17.08.2007 klo 15:17:08 kirjoittanut BetLong »
Lihansyöjäkasvi

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 17.08.2007 klo 15:56:16

En ole enää pitkään aikaan ollut sitä mieltä että Suomi tulee pärjäämään näissä kovan kilpailun lajeissa paremmin kuin ennen. Muut maat kehittävät toimintaansa ja menevät eteenpäin vähintään samaa tahtia kuin Suomi. Urheilukenttämme on niin hajaantunut että resurssirajat tulevat pakosta vastaan. Kantsii siis nauttia itse lajista, maansisäisistä sarjoista ja näistä menestyksen palasista joita ainan silloin tällöin kv-puolella tulee (esim. Tampun Levski voitto, maaotteluvoitot kovasta maasta satunnaisesti jne.). Ylos (Glory Huntereille suosittelen yksilölajeja koska niissä pienenkin maan urheilija voi pärjätä.)

Erittäin sama. Muualla Euroopassa futis rohmuaa puolet tai enemmän urheiluelämän resursseista, täällä se on enemmänkin vain laji muiden joukossa. Kun maan väkimääräkään ei vastaa edes Euroopan keskitasoa, ei ihme ettei menestystä tule.

Ja yksilölajeissa pärjääminen on todellakin paljon helpompaa. Suomesta löytyy yksi kansainvälisen tason tennispelaaja, minkä vuoksi kotimaista tennistä pidetään ihan kohtuullisena. Futiksesta pitäisi löytyä 50-100 kansainvälisen tason pelaajaa, että seurajoukkueet olisivat kilpailukykyisiä.
« Viimeksi muokattu: 17.08.2007 klo 15:59:34 kirjoittanut Lihansyöjäkasvi »
Mark

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hertha BSC, Suomen maajoukkue


Vastaus #39 : 17.08.2007 klo 15:59:57

Suomeen ei synny uusia lupaavia pelaajia, ensimmäisenä syynä voidaan tietenkin pitää maamme asukaslukua.
Mutta eiköhän se suurin syy ole juniorivalmennuksessa, ja ns. Nuori Suomi/fair play systeemissä. Kaikki pelaa, yhtä paljon. Ei lahjakkaat junnut kehity, kun saavat pelata yhtä paljon kun "tietokonepeleistä kiinnostunut hieman pyöreähkö Teppo, joka pelaa koska insinööri-iskä näin haluaa. Sama ongelmahan on lätkässä, jossa prospectit on vähentymään päin.

Ehkä jonkinlaiset "taso-jengit" voisivat olla hyvä vaihtoehto.
Udi

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 17.08.2007 klo 16:00:36

Jos resursseja on puolet vähemmän, on myös vaadittava menestys rinnastettava sellaisiin maihin, joiden väestömäärä on noin puolet Suomen vastaavasta. Ensimmäiseksi vertailukohteeksi Euroopassa tulee mieleen ???

Lihansyöjäkasvi

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 17.08.2007 klo 16:07:11

Ainoa minkä "Matti" unohti mainita on suhteettoman brittikalinan ihailun aikaansaama negatiivinen vaikutus valmennusmenetelmiin ja pelifilosofiaan Suomessa.

Norjassa brittipallon asema on vielä paljon vahvempi kuin Suomessa. Olikohan se turskille vasta kahdestoista CL:n lohkopaikka, minkä RBK keskiviikkona varmisti? Jossain Itävallassa resurssit ovat vähintään Norjan tasoa, mutta vaikutteet imetty Britannian sijaan Saksasta. Menestys ei ole ollut kummoistakaan.

Loppujen lopuksi saattaa olla aika sama, mistä jalkapallon suuralueesta vaikutteet otetaan, kun resurssit ovat tätä tasoa. Voihan sitä ottaa ihanteeksi vaikka Brasilian taitofutiksen, mutta kun täällä on muutama tosissaan ammattilaisuuteen tähtäävä poika per ikäluokka ja Brasiliassa 10 000, niin Joga Bonito ei tule pyörimään ihan yhtä elastisesti kuin brasseilla. Ehkä mallia kannattaisikin ottaa hyvin pärjäävistä pikkumaista. Esimerkiksi Islanti on tuottanut hämmästyttävän määrän ammattilaisia 200 000:n väkiluvulla. Onko syynä viikinkigeenit vai tehdäänkö Islannissa jotain ns. oikein?

erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #42 : 17.08.2007 klo 16:16:25

klik

Noin muuten kirjoitusta kommentoimatta, Islanti on saatanan tylsä maa joka on sijoitettu keskelle hevonvittua, eikä siellä ihmisillä ole mitään muuta tekemistä kuin juosta pallon perässä. Vähän niinkuin Oulu tai Rovaniemi Suomessa, joskin näissä ihmiset vipelvät kiekon perässä tai laahaavat höylätyn puun päällä pitkin ylämäkeä.

The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 17.08.2007 klo 16:17:20

Blackburn on siitä hauska esimerkki että ainakin menneinä vuosina sillä on ollut saarillakin maine isona, kovaluisena ja fyysisenä ryhmänä, joka paikkaa juuri tuolla kovalla uurastuksella ja nilkoille potkimisella taidollisia puutteitaan. Se on riittänyt hyvin UEFA-paikkaan, mutta kehittyäkseen vielä tuostakin porukka tarvitsee vielä aika tavalla lisää lahjakkuutta.
`

- Niin, en ole aivan varma, miten pitkälle historiaa tarkastelet, kun puhut menneistä vuosista. Kyllähän siellä on ollut paljon taitopelaajan maineessakin olevia, joskin moni heistä myös kovaluisia. UEFA-paikkaan on pelaajapolitiikka riittänyt, mutta myös Valioliigamestaruuteen 90-luvulla. En nyt ihan noin suoraan analysoisi, että Blackburnista puuttuu taitoa tai lahjakkuutta. 

Olen aika varma että Blackburnissa luovuttaisiin aika mielellään tuosta gorillalaumasta jos olisi rahaa ostaa samanlaisia pelaajia kuin kalinan kärkijengeillä.

- Minä taas olen aika lailla varma, että tuollainen ajatus on Blackburnin pelaajapolitiikassa täysin vieras.
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #44 : 17.08.2007 klo 16:20:34

Ilveksestä puheen ollen: HBL:n toimittajan käydessä katsastamassa tuo Rosenborg-ottelu Mansessa, oli taksikuski heittänyt, että Ilveksellä on varmasti hyvät mahdollisuudet norjalaisia vastaan.


- Todennäköisesti tiukka jääkiekkomies ja Tapparan kannattaja, ja heitti vittuillakseen potkupallolle.
Lihansyöjäkasvi

Poissa Poissa


Vastaus #45 : 17.08.2007 klo 16:21:37

Ajattelinkin ettei aina tarvitsisi paikata sitä taidon puutetta isolla koolla ja kovalla päällä. Kovalla tsemppauksella ja kasvottomalla raatamisella voi hyvin voittaa joskus itseään paremman joukkueen. Jolloin siitä on ollut kiistattomasti hyötyä. Mutta lähtökohtaisesti pitäisi pystyä kehittämään entistä taitavampia ja luovempia pelaajia.

Suomalaispelaajien isous ja fyysisyys on kyllä menneen talven lumia. Joskus 1980-luvulla suomalaisjoukkue tosiaan saattoi olla kovaakin eurojoukkuetta kookkaampi ja fyysisesti vahvempi, ja vastaavasti pallotaidoissa oltiin valovuoden takana. Nykyisin myös fysiikassa ja koossa ollaan jäljessä, näistäkin neljästä vastustajasta kaikki taitavat olla keskimäärin kookkaampia ja fyysisempiä kuin suomalaiset. Vastaavasti suomalaisten pallotaidot ovat parantuneet, mutta niissäkin tekee yhä tiukkaa saavuttaa edes kansainvälinen normitaso. Fyysisyys on toki se osa-alue, jossa ollaan ehkä vähiten huippuja jäljessä, mutta jäljessä kuitenkin.

Ulkomailla on niin paljon pelaajia, joilla on hyvät pallotaidot, että niistä voidaan huipputasolle valita vain isoimmat, vahvimmat, nopeimmat, luovimmat tai jonkun muun erityisominaisuuden omaavat ja passittaa loput alasarjoihin. Suomessa jos pallotaidot ovat esim. Valioliigan keskitasoa, paikka Veikkausliigan huippujengissä on melko saletti, vaikka mitään muita avuja ei olisikaan. Mypan Tuomas Kuparinen on esimerkki tällaisesta pelaajasta.
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #46 : 17.08.2007 klo 16:22:28

The Real Wolf unohtaa vuodatuksessaan sen seikan ettei 80-luvulla vielä juuri ollut siirtoja ulkomaille. Iso osa A-maajoukkueesta pelasi Sm-sarjassa. UEFA:n on tullut 80-luvun jälkeen yli 20 uutta jäsentä koventamaan kilpailua ja toimintaympäristö kansainvälisillä areenoilla on täysin erilainen kuin 30-vuotta sitten.

- Ei muuten unohda, jos viitsit lukea vähän alustakin. Heti ensimmäisen kirjoitukseni alkuosassa mainitsin asian.
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 17.08.2007 klo 16:26:47

Ja kaiken pahan alku ja juuri on juuri kiekko vaikka kuinka JJO  ;) vastaan väittäisi. Se on vihollinen ja pitää voittaa, mutta omien vahvuuksien pohjalla. Siihen asti sinne katoaa niin sponsorit, katsojat kuin superjunnut.

- Kyllä, ja kun puhuttiin pelaajien koosta, niin lahjakkaissa palloilujunnuissa on paljon niitä, jotka pärjäävät hyvin jääkiekossa, jos ovat kookkaita, ja valitsevat sen, koska se on kuitenkin Suomessa vielä arvostetumpi lajivalinta, kuin jalkapallo. Muille lajeille (jalkapallo, säbä jne) jää sitten enemmän niitä, jotka eivät jääkiekkossa junnuna enää fyysisesti pärjänneet. Toisin sanoen, jalkapallon pelaajamateriaali kääpiöityy jääkiekon suosion takia.
ratina

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #48 : 17.08.2007 klo 17:38:51

Matka Eurooppaan on pidentynyt. Eteenpäin on menty, mutta Euroopassa vielä kovemmin.
Sama. Vaikka se ei suoranaisesti tähän ketjuun kuulu, väitän myös että veikkausliigan pelillinen ja viihteellinen taso on selkeästi laskenut 80-luvulta. Ehkä suurin syy tähän on se, että kuusi joukkueellista parhaita pelaajiamme pelaa nyt ulkomailla. Huippuja saattaa olla nyt muutama enemmän, mutta kotimaan sarjoissa heitä ei nähdä. Ennen koko maamme parhaimmisto pelasi SM-sarjassa.
Udi

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 17.08.2007 klo 18:02:00

Mutta unohdat sen seikan, että harrastajamäärät ovat myöskin Suomessa kasvaneet ja seb pohjalta väittäisin, että perusliigajyrä tasoisia kavereita on enemmän. Tosin jos halutaan nostaa tasoa, niin näitä hemmoja pitäisi olla juuri nyt yhtä monta koko sakista kuin 80-luvullakin. Keskimääräinen taito olisi silloin kasvanut.

 
Sivuja: 1 [2] 3
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa