FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.09.2020 klo 18:16:43 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 219 [220]
 
Kirjoittaja Aihe: Kysymyksiä / Vastauksia jalkapallosta  (Luettu 574340 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
MiestenK

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Espoolaisseurat ja suomalaiset ulkomailla


Vastaus #5475 : 06.09.2020 klo 23:43:09

Neuvostoaikoina futis miellettiin puhtaasti venäläisten lajiksi, eikä se mielikuva ole sittemminkään laantunut. Latvialaiset, kuten kaikki muutkin baltialaiset, olivat kiinnostuneempia koriksesta. Kaikissa Baltian maissa jalkapallolla on vähän huono maine.
Kuulostaapa kiinnostavalta. Olisiko suositella jotain kirjaa tai sivustoa, jossa aiheeseen voisi tutustua?
Nafqbet

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC PaSa ikuisesti, Huuhkajat


Vastaus #5476 : 07.09.2020 klo 10:04:31

Kuulostaapa kiinnostavalta. Olisiko suositella jotain kirjaa tai sivustoa, jossa aiheeseen voisi tutustua?

Ainakin Simon Kuperin Matka pallon ympäri (1994) matkareportaasikokoelmassa oli mielenkiintoista luettavaa Baltian maajoukkueiden haasteista itsenäistymisen ajoilta.
Edmundo

Poissa Poissa


Vastaus #5477 : 07.09.2020 klo 12:55:27

En ole itse lukenut, mutta tällainen on tullut vastaan: "Estonian football 100 years", Margus Luik, 2009.
Thouni

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: HJK, Artsakh, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #5478 : 07.09.2020 klo 21:46:03

Ja kun Baltian maissa tuo rahallinen panostus mitä urheiluun voidaan laittaa on todella pientä, niin se mielellään laitetaan jatkossakin sellaiseen urheiluun jossa menestytään edes vähää alusta. Ei nyt ole mikään suora vastaus kysymykseen että miksi näin on, mutta nytkin kun katsoo Latvian ja Liettuan kokoonpanoja Nations Leaguen peleistä niin ei tuo heikko menestys ole mikään yllätys. Molempien maiden runko koostuu pelaajista jotka pelaavat oman maansa pääsarjassa joka on Veikkausliigaakin heikompi, ja kaiken lisäksi nuo pelaajat eivät ole mitään nuoria lupauksia jota odottaa siirto parempiin sarjoihin vaan pelaajia parhaassa peli-iässä.
Niin ja mainittakoon että Latvian kokoonpanossa oli myös KuFun pelaaja.
« Viimeksi muokattu: 07.09.2020 klo 21:53:56 kirjoittanut Thouni »
Monska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Anthony Annanin järjettömät pulkat


Vastaus #5479 : 07.09.2020 klo 22:03:24

Tässä Lännen alueen Kolmosta seuraillessa on tullut mieleen seuraavanlainen kysymys. SC Wolves on toistaiseksi pelannut kauden tekemättä maaliakaan ja saamatta pistettäkään. Onko koskaan kukaan pelannut kautta tekemättä edes yhtä maalia?
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #5480 : 10.09.2020 klo 09:51:31

Tässä Lännen alueen Kolmosta seuraillessa on tullut mieleen seuraavanlainen kysymys. SC Wolves on toistaiseksi pelannut kauden tekemättä maaliakaan ja saamatta pistettäkään. Onko koskaan kukaan pelannut kautta tekemättä edes yhtä maalia?

Vaikka poikkeusolot koronakaudella ymmärtää niin SC Wolves on tekemässä valitettavaa historiaa mikäli kaikki päättyy tuolla tavalla.

Koskaan nimittäin ainakaan Länsialueen tai Turun Alueen Kolmosessa kukaan ei ole jäänyt pisteittä tai maaleitta koko kauden mitalta puhuttaessa.

Erittäin harvinaista se näin äkkiseltään sanottuna on muuallakin ellei tapahtumatonta myös ihan muuallakin.

Ja ellei tietenkin unohda laskuista mahdollisten Nousukarsintojen osalta puhuttaessa niiden otteluista.

Tosin maaleitta on kyllä jääty parikin kertaa niissä nyt äkkimuistamisen perusteella.

Ne olivat tosin tilanteita missä joukkueet tuomittiin erillisjulistuksella hävinneiksi puhtain nollin ja ne olivat vuoden 2004 ja vuoden 2005 Jalkapallon Kolmosen Nousukarsinnoissa Jalkapallon Kakkoseen vuodeksi 2005 ja vuodeksi 2006 Helsingin Ponnistus ja Lohjan LoPa.

Tässä vertailussa on laskettu tosin vain Turun Alueen Kolmonen ja vain Kolmosen aika vuoteen 1994 asti eli ei lainkaan sarjan muita lohkoja tai sarjan edeltäjää eli Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa tai edeltäjän edeltäjää eli Jalkapallon Maakuntasarjaa.

Mikäli ihan kaikki kotimaiset jalkapallosarjat historioineen laskisi niin kyllä varmaan löytyisi jokunen joukkue joka tosiaan on ollut suorastaan karmea verkonheiluttaja muille joukkueille päästettyjen maalien joukossa ja sitten olematta tekemättä maaliakaan.

Päivitys: Katsoin ihan kaikki mahdolliset Kolmosen ottelut vuodesta 1994 jokaisesta lohkosta eikä näin ole tapahtunut. Muutama kerta on ollut tosin hyvin lähellä käydä niin. Tosin tietenkin juurikin luovutukset laskien ja Jalkapallon Kolmosen Nousukarsinnoissa tai Jalkapallon Kolmosen Putoamiskarsinnoissa on näin tapahtunut vielä muutama kerran aiemminkin kuin noina vuosina 2004 ja 2005 1990-luvun puolella tai aiemmin 2000-luvulla.

Lähin tappiojoukkue tavallaan ennen SC Wolvesia kenties näillä näkymin sarjatilanteen laskien oli HoHi Lohjalta vuonna 1995 Jalkapallon Kolmosessa päin kauteen lopulta enintään 7 maalia tehneenä, mutta 128 maalia päästäen ollen tietysti häviäjä usein erittäin paljon puhtailla nollilla.

Edes maalin kerran kauteen Karsinnasta otettuna joukkueena huonoin joukkue oli viime hetkellä viimeisen mahdollisen vuoden 2006 Jalkapallon Kolmosen Karsintatilanteen eli Nousukarsinnan Neljänsien Joukkueiden Jääjän Ottelussa Jalkapallon Kolmoseen 2007 ainoan maalin kauteen tehnyt tuossa Karsinnoissa tehnyt muutoin ihan hyvän kauden pelannut SC Riverball Joensuusta.

SC Riverball päästi taakseen tuossa erikoistapahtumassa tai ennen tuota erikoiskarsintaa ollessa varsinaisessa Jalkapallon Kolmosen Nousukarsintasarjassa Jalkapallon Kakkoseen vuodeksi 2007 enintään 7 maalia.

Tosin ei SC Riverball olisi pelannut lainkaan tuona vuotena edes Jalkapallon Kolmosen Nousukarsinnoissa Jalkapallon Kakkoseen vuodeksi 2007 mitenkään elleivät Zulimanit ja SiPS olisivat vetäytyneet edestä.

Tiedä sitten, että millainen tilanne liene ollut ainakaan toistaiseksi Jalkapallon 3. Divisioonan/3-divisioonan ja Jalkapallon Maakuntasarjan osalta. Ainakaan nyt ihan tähän hätään. Niiden aikaan on tapahtunut mikäli edes niissäkään.

Uusi Päivitys: Vielä kerran tähän kysymykseen palatakseni laskin myös Jalkapallon 3. Divisioonan/3-divisioonan ja Jalkapallon Maakuntasarjan kaudet. Niissä ei koskaan käynyt kysymyksen sellaista tilannetta ellei tietenkin jälleen lasketa jälleen Nousukarsintoja tai Putoamiskarsintoja tilanteeksi missä näin tapahtui. Kuten myös yleisluovutuksia.

Yleisesti ottaen Jalkapallon 3. Divisioonassa/3-divisioonassa ja Jalkapallon Maakuntasarjassa ei ollut niin erityisen huonoja joukkueita sinänsä huonoimpien keskuudessakaan kauteen. Tai ei ainakaan kotimaisen kolmannen divisioonamme aikana.

Jalkapallon 3. Divisioonassa/3-divisioonassa vuonna 1972 näin esimerkiksi tosin Rauman Hakrit ja Oulun FC Kärpät saivat kyllä noissa erikoistapahtumissa melkoista löylytystä, mutta kyllä nekin saivat sarjapeleissä yleensä joskus maaleja. Jalkapallon Maakuntasarjassa löytyi näitäkin huonompia, parin tai kolmen maalin kausijoukkueita, mutta yksikään ei maaleitta jäänyt kun kausi yleensä oli riittävän pitkä maalintekoon.

Ja ainakin yhdellä pisteettömällä joukkueella eli tässä tapauksessa Kouvolan Hukilla näillä näkymin Kouvolan Susien Reservijoukkueen eroavan nimen alla pelanneesta joukkueesta ja aiemmin mitä ilmeisimmin Helsingin Hukista sellaiseksi muuttuneena oli päästettyjä maaleja kauteen peräti 133 kappaletta Jalkapallon Maakuntasarjassa vuonna 1968!

Tosin Kouvolan Hukatkin välillä järjettömän pahoista nollilla häviämisen putkistaan huolimatta sai esimerkiksi 20 maalia koko kaudelta kuitenkin lopuksi tehtyä.

Tosin Jalkapallon C-Sarjassa ainoalla kausiluontoisella sarjakaudella eli sarjakaudella 1940-1941 tämä kysymyksen vastaus tapahtui kyllä tämä tapahtumana aivan täysin, mutta sekin ihan lopulta vain Noususarjassa Jalkapallon B-Sarjaan kausiluonteiseksi sarjakaudeksi 1941-1942 sillä oletuksella ja toteutuneen oletetusti myös Jalkapallon Suomen Sarjan/Suomensarjan kausiluonteiseksi sarjakaudeksi 1941-1942 ja vielä kompana:

Toinen Maailmansota Jatkosodan muodossa kun keskeytti KoPS:lta/KPS Kotkalta yleensäkin pelaamisen virallisen ottelun tiettävästi kuitenkin erotuksena varsinaisesta luovutuksesta sen alettua jolloin sillä tosiaan oli nollatilanne saamatta mitään aikaan kentällä ja maaleja tekemättä.
« Viimeksi muokattu: 10.09.2020 klo 11:58:39 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #5481 : 11.09.2020 klo 11:31:34

"Suomen jalkapallomaajoukkue ottelee 18.1. Unkarissa. Joukkue on muuten sama kuin Hollantia ja Luxemburgia vastaan paitsi että Stolpen tilalla pelaa K.Lahti."

Tällainen lehtileike tuli vastaan. Osaako joku forumisteista kertoa, minä vuonna kyseinen ottelu pelattiin?
Röytän Karhu

Poissa Poissa


Vastaus #5482 : 11.09.2020 klo 11:36:19

1951, päivämäärä on tosin 18.11. Silloiselta maailman parhaalta tuli köniin 0-8.
Hodari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rahattomat perinneseurat


Vastaus #5483 : 11.09.2020 klo 11:36:36

"Suomen jalkapallomaajoukkue ottelee 18.1. Unkarissa. Joukkue on muuten sama kuin Hollantia ja Luxemburgia vastaan paitsi että Stolpen tilalla pelaa K.Lahti."

Tällainen lehtileike tuli vastaan. Osaako joku forumisteista kertoa, minä vuonna kyseinen ottelu pelattiin?


http://www.rsssf.com/tablesf/fin-intres.html

-51
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #5484 : 11.09.2020 klo 11:40:12


Kiitoksia. Näyttää, että lehtileikkeessä oli virhe. Ihmettelinkin, kun 18.1. ei löytynyt mitään ottelua aikavälillä, jolloin tuonnimisiä pelaajia maajoukkueessa on pelannut.
nptuomin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #5485 : eilen kello 13:47:56

Mikä mahtaa olla viimeisin suomalaisjoukkue eurocupeissa, joka on pelannut täysin kotimaisin voimin? Siis ilman yhtäkään ulkomaalaispelaajaa.
Hossam Ramsu

Poissa Poissa


Vastaus #5486 : eilen kello 14:29:02

Mikä mahtaa olla viimeisin suomalaisjoukkue eurocupeissa, joka on pelannut täysin kotimaisin voimin? Siis ilman yhtäkään ulkomaalaispelaajaa.

Pitääkö olla niin, että koko joukkueessa ei ollut ainuttakaan ulkomaalaispelaajaa vai riittääkö, että kaikki kentällä käyneet ovat olleet kotimaisia?
nptuomin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #5487 : eilen kello 15:04:42

Pitääkö olla niin, että koko joukkueessa ei ollut ainuttakaan ulkomaalaispelaajaa vai riittääkö, että kaikki kentällä käyneet ovat olleet kotimaisia?

Minulle käy ihan molemmat vaihtoehdot.

Kysymys juolahti mieleen kun katselin pätkiä vuoden 1987 TPS-Internazionale -otteluista. Palloseura siis pelasi täysin kotimaisin voimin.
Cafffkaff

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Temesta IF


Vastaus #5488 : tänään kello 08:47:29

MyPa veti ainakin kaudella 95/96 PSV-ottelut täysin kotimaisella ryhmällä.
Lihis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Honakki, Tolsa


Vastaus #5489 : tänään kello 12:58:12

Mites Honka 2007? Vai pelasiko Sergei Terehhov silloin?
Hossam Ramsu

Poissa Poissa


Vastaus #5490 : tänään kello 13:01:59

Taisi pelata Hongassa vain kauden 2006.
Jorma Teräs

Poissa Poissa


Vastaus #5491 : tänään kello 13:11:08

TamU:lta löytynee vuodelta 2007 kotimaisin voimin pelattu €-peli. Tuskin Daniel niissä kaikissa pelasi.
Hossam Ramsu

Poissa Poissa


Vastaus #5492 : tänään kello 13:26:15

Ensimmäisessä Murata-pelissä ei pelannut. Kotiottelussa Bordeaux'ta vastaan avauksessa ja kaikissa muissa vaihdosta kentälle.

 
Sivuja: 1 ... 219 [220]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines