FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.09.2020 klo 14:27:51 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 16 [17]
 
Kirjoittaja Aihe: Suomalaiset jalkapalloseurat kunnan mukaan - Wikipediaprojekti  (Luettu 45475 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Pyhäinhäväistys

Poissa Poissa


Vastaus #400 : 02.04.2012 klo 22:33:20

Höh, itsekin on tullut tuota MiKin sekä suomen- että englanninkielistä wikiä työstettyä jonnin verran. Jos menevät joskus nuo poistamaan niin sanomattakin selvää, että lähtee soittoa Jaron toimistolle yms...  >:(
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #401 : 02.04.2012 klo 22:40:46

Kyllä tuolla nyt ainakin kakkosessa pelanneet seurat ovat melko varmasti turvassa. Kolmosessa pelannut VoPpK on korkeasarjatasoisin seura jonka tiedän poistetun äänestyksellä.

Tässä asiassa ääriliike voisi näyttää oikeasti vähän voimaansa nettispämmiäänestysten sijaan, parantaa lähinnä muutaman aktiivin varassa olevien, kotimaista jalkapalloa koskevien artikkelien määrää, tasoa ja ajantasaisuutta, ja samalla saisi myös äänioikeuden noihin poistoäänestyksiin, joissa poistokynnys kuitenkin on suht. korkea. Turha täällä on itkeä kun wikipedia on kuitenkin kaikille avoin projekti.
OJ

Poissa Poissa


Vastaus #402 : 02.04.2012 klo 23:40:48

Äh, enpä tuotakaan tiennyt, kun en noita aladivisioonien seurojen juttuja ole tuottanut, kun olen katsonut niiden tulevan vasta sitten, kun ylemmät tasot saadaan kuntoon.

Tässä on ehdottomasti ääriliikkeelle töitä! Jaksaisiko joku kirjoittaa tänne foorumille vetoomuksen Wikipedian tekemisen puolesta?
k-211619

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seura jolla ei ole historiaa eli ei tulevaisuutta


Vastaus #403 : 03.04.2012 klo 00:40:21

Jaksaisiko joku kirjoittaa tänne foorumille vetoomuksen Wikipedian tekemisen puolesta?

Eikös noita vetoomuksia ole jo monta täälläkin foorumilla. Oikeaa asiaa ajat takaa.
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #404 : 03.04.2012 klo 16:47:56

Jaksaisiko joku kirjoittaa tänne foorumille vetoomuksen Wikipedian tekemisen puolesta?

Hohhoijaa. Ei tuo nyt ole oikein oikea lähtökohta tähän "projektiin". Toimintaperiaatehan on, että tuonne kirjoitetaan ihan itse. Ei se oikein toimi, että pyydät jotakin toista tekemään jotakin, puhumattakaan että pyydät jotakin toista pyytämään jotakin toisia tuota tekemään, kun kuitenkin ihan vapaaehtois- ja intohimopohjalta homma toimii.  Ilmeisesti kotimaisen jalkapallon ystäviltä sitä ei enemmälti puheista huolimatta löydykään.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikiprojekti_Jalkapallo

Kolmella ylimmällä sarjatasolla pelanneet seurat, joista ei vielä ole omaa sivua: http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikiprojekti_Jalkapallo/Suomalaiset_seurat

Tai oikeastaan mikäpä estäisi, että olisi uusi luettelosivu "Luettelo suomalaisista jalkapalloseuroista kunnittain" johon tuo tämän ketjun avausviesti kävisi melkein sellaisenaan
« Viimeksi muokattu: 03.04.2012 klo 16:53:47 kirjoittanut Savon keisari »
Pikka

Poissa Poissa


Vastaus #405 : 03.04.2012 klo 17:24:08

JFC Helsinki (Jokerit Football Club Helsinki) / sarjataso 7.divisioona (Helsingin piiri)
k-211619

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seura jolla ei ole historiaa eli ei tulevaisuutta


Vastaus #406 : 03.04.2012 klo 18:06:58

Kolmella ylimmällä sarjatasolla pelanneet seurat, joista ei vielä ole omaa sivua: http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikiprojekti_Jalkapallo/Suomalaiset_seurat

Tuo olisi jo erinomaista lajitietämystä, jos wikipediassa olisi tieto Suomen kolmella ylimmällä sarjayasolla pelanneista seuroista. Lukematta enpä usko. Katsomassa kuitenkin jossain välissä käyn.

e. Arvasin, perinteisellä suomalaisella futiksen wikipedia-höntsäämisellä mentiin.
« Viimeksi muokattu: 03.04.2012 klo 18:10:27 kirjoittanut k-211619 »
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #407 : 03.04.2012 klo 18:44:04

e. Arvasin, perinteisellä suomalaisella futiksen wikipedia-höntsäämisellä mentiin.

Ja tästä ovat vastuussa suomalaiset "jalkapalloihmiset" ml. foorumin "ääriliike" jotka eivät ole vaivautuneet asian tilaa parantamaan. Tuolla ei kenelläkään ole vastuuta tai velvollisuutta tehdä kenenkään puolesta yhtään mitään sen enempää kuin esim. sinulla itselläsi. Nämä "höntsääjät" toistaiseksi ovat sentään useimmista seuroista kirjoittaneet perustiedot mikä on kuitenkin eteenpäin menoa verrattuna siihen ettei olisi sitäkään.

Jos itkee siitä ettei joku toinen ole tehnyt jotakin asiaa, ei ole ymmärtänyt wikipedian tekemisen peruslähtökohtia ja -periaatteita.
k-211619

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seura jolla ei ole historiaa eli ei tulevaisuutta


Vastaus #408 : 03.04.2012 klo 19:39:03

Nämä "höntsääjät" toistaiseksi ovat sentään useimmista seuroista kirjoittaneet perustiedot mikä on kuitenkin eteenpäin menoa verrattuna siihen ettei olisi sitäkään.

Jos itkee siitä ettei joku toinen ole tehnyt jotakin asiaa, ei ole ymmärtänyt wikipedian tekemisen peruslähtökohtia ja -periaatteita.

Wkipedian idea on teoriassa erinomainen, muttei ainakaan silloin kun ollaan alueella, josta käyttäjä tietää paljon.

Sille, jolle jotain tietoa on parempi kuin ei mitään tietoa, on ihan sama mitä siellä lukee, mulle ei. Futiksessa tilastoluonteinen informaatio ei ole tietoa, jossa näkemykset ovat rikkaus, joku muu info voi olla toisin.

Olen päätynyt huomaamaan, että jo paljon ennen wikipediaa suomalaisfutiksesta on ollut löydettävissä käytännössä ainoastaan vain höntsätason tietoa, eli Suomesta ei ole löytynyt juurikaan asiallista futisinformaatioita, jos sitä ei itse ole koonnut tai pystynyt seulomaan oleellisia. Noita höntsiä on sitten lähinnä innokkaiden nörttien toimesta siirretty Wiki-tapaan (c+p) Wikipediaan. Monen muun tiedon osalta menettely on toimiva, ei siis Suomi-futiksessa.
 
Ongelma on siis ollut se, että kun tiedon siirtäjällä ei ole ollut näkemystä tiedon ala-arvoisuudesta, on tuo höntsä vain laajentumistaan laajentunut (täysin ymmärrettävää, että joku nörtti voikin luulla että lajin kattojärjestön julkaisussa ei puhuttaisi ihan höpöjä, mutta mikä nyt wikin ansiosta leviää laajasti kaikille lajin lähellä toimijoille).

e. Epämääräisyyteen kannattaa tietämättömän ehdottomasti verhota faktat, niin ei automaattisesti tee virheitä. Esim. ”Seuroja, jotka ovat pelanneet kolmella ylimmällä sarjatasolla”.
« Viimeksi muokattu: 03.04.2012 klo 19:44:13 kirjoittanut k-211619 »
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #409 : 03.04.2012 klo 20:02:15

Sinulla on pahasti hukassa koko jutun idea, mutta ei se mitään, kun noin muutenkin olet aika omalla, kaikkien muiden kanssa poikkeavalla, aallonpituudellasi. Missään nimessä tarkoitus ei tuonne ole muutenkaan kirjoitella mitään "omia tietoja" saati "näkemyksiä", vaan koota jo olemassaolevaa, luotettavissa lähteissä julkaistua tietoa ja merkittävä mistä tieto on peräisin.

Se taas on täysin turha itsestäänselvyys ettei sellaisen tiedon, joka lukijalla itsellään jo on, lukeminen juuri tälle henkilölle tarjoa mitään uutta.

Siinä taas en näe mitään epämääräistä, että tuonne on koottu metatason sivulle luettelo niistä kolmella ylimmällä sarjatasolla pelanneista seuroista, joista puuttuu kokonaan oma artikkelisivunsa.
Läski-Julle

Paikalla Paikalla


Vastaus #410 : 04.04.2012 klo 19:55:42

En täysin ymmärrä tätä kritiikkiä. Vähitellen Wikipedian jalkapalloartikkeleista tulee yhä parempia ja kattavampia. Suomalaista jalkapalloa koskettavia arteikkeleita on jo satoja, ja kenen muunkaan te kuvittelette niitä sinne laittaneen kuin jalkapalloihmisten? Mielestäni kehitys on ollut hyvää ja siihen tulisi panostaa enemmän. Itse ainakin muistan ne ajat, jolloin tietoa suomalaisesta jalkapallosta ei löytänyt oikein millään. Nyt kun verkko on käytössä, on syytä levittää tätä tietoa.

Tietysti monet artikkelit ovat epämääräisiä ja kaipaavat parannusta, mutta tämä on jatkuva projekti, jota voi aina parantaa. Esimerkiksi Veikkausliiga-artikkelin 1. versio tuli kaksirivisenä 10. 7. 2004. Nykyisellään se on jo varsin kattava, mutta parannettavaa riittää edelleen.
k-211619

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seura jolla ei ole historiaa eli ei tulevaisuutta


Vastaus #411 : 04.04.2012 klo 23:39:40

En täysin ymmärrä tätä kritiikkiä.

Tietysti monet artikkelit ovat epämääräisiä ja kaipaavat parannusta, mutta tämä on jatkuva projekti, jota voi aina parantaa.

Tuo on totta. Esim. itse olin yllä vähän turhan kriittinen.
 
Onko teillä wiki-Suomi-futis joku strategia? Tiedän, ettei tuo kuulu Wikin perusideaan, mutta jos tavoite on lähestyä Suomi-futista asia edellä, pitää olla joku muu kuin kaikki höntsää strategia. Siis tyyliin:
Mestaruudet kausittain =
ensin kuntoon: järjestys (sarjataulukko),
sitten täydentyy: ottelutulokset, cup-mestaruuksista kaaviot
sitten täydentyy: muu otteludata.

=> pääsarjat kunnossa. Kun sarjataulukot on tehty, niistä pääsee listaan seuroja. Voi siirtyä alempiin sarjoihin jne.

Koska Veikkausliiga-ajan data on kaikkien käytössä, se kannattaisi tehdä alta pois, eli tekemisjärjestys on nykyisyydestä taaksepäin. Kun VL:n miettii valmiiksi, saa mallin, johon on mielekästä pyrkiä. Kuvittelen, että nykynuorilla on se käsitys, että 10 viimeistä vuotta on automaattisesti aina löydettävissä. Ei ole, kun kyse on Suomi-futiksesta, tiedän kertoa.
A.I.Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #412 : 05.04.2012 klo 11:54:56

Kaikkeen Wikipediaan lisättyyn tietoon pitää merkitä lähde. Kannattaa olla tarkkana niiden kanssa, ettei hyvää dataa hävitetä sieltä lähteettömyyden takia.
ritija

Poissa Poissa


Vastaus #413 : 07.02.2020 klo 00:00:21

Luen juuri Porvoon Akilleksen 90 -vuotisjulkaisua (1963-1992).

Kappaleessa Akilleen jalkapallo 1980 jälkeen lukee erään henkilön kohdalla hänen tullleen MonSusta.

Mikähän seura tässä on kyseessä?
Kaihlamo

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #414 : 07.02.2020 klo 00:07:15

Luen juuri Porvoon Akilleksen 90 -vuotisjulkaisua (1963-1992).

Kappaleessa Akilleen jalkapallo 1980 jälkeen lukee erään henkilön kohdalla hänen tullleen MonSusta.

Mikähän seura tässä on kyseessä?

Vuoden 1973 kotimaisen jalkapallon aloittaneita ja lopettaneita seuroja tulee seuraavaksi tähän alle:
MONSU/MONTSU eli Montolan Nuorisoseura
Mittari91

Poissa Poissa


Vastaus #415 : 08.02.2020 klo 23:03:50Vanhana askolalaisena uskoisin, että kyse on todennäköisemmin Monninkylän Nuorisoseuran Urheilijoista, joka sekin tunnettiin lyhenteellä Monsu. Suurempaan naapuriseuraan siirtyminen tuntuisi luonnolliselta.
« Viimeksi muokattu: 08.02.2020 klo 23:06:40 kirjoittanut Mittari91 »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #416 : 09.02.2020 klo 02:06:22

Vanhana askolalaisena uskoisin, että kyse on todennäköisemmin Monninkylän Nuorisoseuran Urheilijoista, joka sekin tunnettiin lyhenteellä Monsu. Suurempaan naapuriseuraan siirtyminen tuntuisi luonnolliselta.

Tuohon aikaan ei vielä tuo toinen nk. MONSU ollut kovinkaan vanha Monninkylästä.

Tietääkseni lokakuussa 1978 oli pistetty jalkapallopuolella kunnolla pystyyn kun taas Montolan nk. MONSU oli ollut useamman vuoden aikaisemmin jo olemassa vuodesta 1973 asti.
« Viimeksi muokattu: 09.02.2020 klo 02:09:08 kirjoittanut Piippu-Virtanen »

 
Sivuja: 1 ... 16 [17]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines