FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
29.03.2024 klo 13:18:34 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 4
 
Kirjoittaja Aihe: Saunahöntsäilystä kunnon kilpailusarjaksi: Miesten Kolmosen kehityskeskustelu  (Luettu 4999 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Turilas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK ja Huuhkajat


: 24.09.2007 klo 12:22:02

Kakkosen karsintahulina-ketjussa spammaaminen meinasi mennä Off-Topiciksi kun ryhdyttiin pohtimaan Kolmosen kehittämistä sarjaksi, josta ei olisi enää niin jumalaton kynnys nousta ammattimaisemmin pyöriviin Kakkosen lohkoihin. Tällä hetkellä Kolmosen joukkueista yleensä yksi tai kaksi (tyypillisimmin Kakkosesta pudonneet) ovat joukkueita, jotka tosissaan tavoittelevat Kakkoseen nousua. Loput tyytyvät höntsäämään piirin peleissä nyt ja ikuisesti pienellä tai omakustannebudjetilla.

On ehdotettu joukkuemäärien supistamista. Tällä hetkellä sarjoja pelataan sekalaisilla säännöillä. Esimerkiksi Keski-Suomessa ja Itä-Suomessa pelataan 11 joukkueen sarjaa kun taas Uudellamaalla pelataan kolmea 12 joukkueen lohkoa, Tampereella taas 14 joukkueen lohkoa. Tulisiko Kolmoset yhdenmukaistaa ja mikä olisi silloin oikean joukkuemäärä? On selvää, että toisilla alueilla on kovempi Kolmonen kuin toisilla.

Ylipäätään keskustelussa pitäisi erottaa kaksi eri tavoitetta:
1) Kolmosessa pelaavien joukkuiden tason nostaminen
vs.
2) Kolmosen (ja kaikkien sarjojen) yleisen tason nostaminen.

Vaihtoehto 1 tarkoittaisi lisäresurssien jakamista Kolmosen joukkueille, jotta Kakkoseen nousu ja ylipäätään seuran kilpailullisen tason kohottaminen seurojen tasoa nostamalla mahdollistuisi. Lisäraha tulisi todennäköisesti Palloliitolta, mutta toki olisi mahdollista organisoida esimerkiksi kampanja, jolla Piirien joukkueet aktivoituisivat alueillaan ja yrittäisivät houkutella sekä lisää katsojia että enemmän sponsorirahaa. Suuremmat tulot mahdollistaisivat paitsi joukkueiden toiminnan kuluineen, palkkioineen, etc., mutta myös sen, että jos nousu olisi mahdollinen, ei se kaatuisi rahaan. Se on sitten eri asia miten onnistunut tällainen kampanja olisi.

Vaihtoehto 2 liittyy puolestaan laajempaan keskusteluun Suomen sarjojen tason nostamisesta. Organisaatiotasolla tämä tarkoittaisi joukkuemäärien supistamista, jolloin jokainen sarja olisi tiivimpi ja homogeenisempi otos kunkin sarjaportaan seuroista. Tämä voisi tarkoittaa esimerkiksi kahden joukkueen vähentämistä kolmelta ylimmältä sarjatasolta, jolloin jokaisella edellä mainitulla sarjatasolla pelaisi 12 joukkuetta. Näin Ykkösen kärkipäässä olisi useampi ammattilaisjoukkue, Kakkoseen saataisiin kovemmalla temmolla pelaavia joukkueita, joka nostaisi sarjan mielenkiintoa ja Kolmoseen saataisiin useita joukkueita, jotka tavoittelisivat tosissaan nousua Kakkoseen. Kolmosesta voitaisiin leipoa esimerkiksi 10 joukkueen sarja, jolloin toivon mukaan vältyttäisiin 0 pisteen heittopussiseuroilta. Toinen vaihtoehto olisi pitää vaihtelevat joukkuemäärät, mutta asetettaisiin minimitavoitteeksi kilpailullisuuden säilyttäminen. Ts. jokaisen joukkueen tulisi kyetä tavoittelemaan nousua pitkällä aikavälillä.

Kolmosen kehittämisessä tulevat valitettavasti Suomen olosuhteiden realiteetit vastaan. Kolmosessa pelaa paljon joukkueita, joilla ei ole realistista mahdollisuutta kehittää kilpailutoimintaansa harrastushöntsäilyä pidemmälle. Parin sadan asukkaan taajama, jossa on hyvät futisperinteet, voi saada kohtuullisesti menestyvän harrastejoukkueen kentälle, mutta Kakkosen vaatima puoliammattimainen kilpailutoiminta on tällaisella väestö- ja resurssipohjalla mahdotonta. Vastaavasti Helsingin piirissä lähes jokaisella kolmosen joukkueella on mahdollisuus nousta Kakkoseen, miksei jopa Ykköseen ja ylemmäksikin. Onko tällöin mielekästä vaatia koko Kolmosen sarjaportaalta samoja asioita?

Otetaan esimerkkinä Keski-Suomen Kolmonen:

Koodia:
Joukkue                  O V T H Te Ero P
Huima              20 17 3 0   73 7 66 54
BET                 20 14 4 2   67 21 46 46
JIlves          20 10 5 5   34 36 -2 35
FC Keitelejazz    20 10 4 6   55 40 15 34
PaRi                 20 10 2 8   63 49 14 32
FCV                 20 8 6 6   45 35 10 30
JPS                 20 7 3 10   43 37 6 24
LPK                 20 6 3 11   32 46 -14 21
SäyRi                 20 5 5 10   30 36 -6 20
HPP                 20 3 2 15   27 69 -42 11
Pamaus                 20 1 1 18   18 111 -93 4

Sarjataulukkoa vilkaisemalla nähdään, että tasoero on todellakin huima (pun unintended). Kärjessä on pikavisiittiä Kolmosessa tekevä, Kakkosesta pudonnut Äänekosken Huima, joka on reilun 20 000 asukkaan kaupungin ykkösjoukkue. Peräpäätä pitää peräti yhden ottelun voittanut Vihtavuoren Pamaus, joka edustaa parin tuhanne asukkaan taajamaa Jyväskylän pohjoispuolelta. Väliin mahtuu jyväskyläläisjoukkueita (BET, LPK, JPS) ja Jyvässeudulta (PaRi, viime kaudella Kakkosta pelannut FCV, SäyRi). Loput ovat muualta maakunnasta. Huiman lisäksi Kakkosta on viime vuosina pelannut FC Vaajakoski. Minkä muun joukkueen voisi tosissaan odottaa nousevan Kakkoseen? JIlves vois Jämsän seudun edustajana kenties edustaa riittävää väestöpohjaa, jotta mahdollisuuksia toiminnalle Kakkosessa olisi. Sopivalla yrityssponsorilla mahdollisuuksia olisi toki pidemmällekin. Jyväskylän joukkueet kilpailevat yleisöstä ja sponsoreista jo Kakkosessa pelaavan FCJ:n kanssa sekä Ykköseen nousseen JJK:n kanssa. Realistisella veikkauksella voi siis löytää 3-4 joukkuetta jolla on potentiaalia nousta Kakkoseen olosuhteiden puolesta mikäli toiminta saatetaan ajan tasalle (Huima, BET tai joku muu jyväskyläläisseura, JIlves, FCV). Todellisuudessa noususta lienevät kiinnostuneita vain Huima ja FCV mikäli saisivat kasaan riittävän hyvän joukkueen. Lopuilla ei ole nykyolosuhteissa (niin kauan kuin sponsorirahoista kilpailevat muiden jalkapalloseurojen lisäksi kääkkä, hiihto, pesis ja ties mitkä akan heitot ja niin kauan kuin Suomi ei ole jalkapalloyhteiskunta, jossa futis saa suuret massat liikkeella, niin että suurimmalla osalla joukkueista on mahdollisuus tuloihin) mitään mahdollisuuksia pyörittää mielekästä kilpailutoimintaa ylemmällä sarjaportaalla.

Voidaankin kysyä, onko Kolmosen kehittämisessä edes mieltä? Voidaanko Suomen kokoisessa maassa pelata ammattimaisemmalla otteella ainoastaan kolmella sarjaportaalla ja ammattilaisina yhdellä? Vai onko olemassa vielä hyödyntämätöntä potentiaalia? Itse keskittyisin Kakkosen ja Ykkösen olosuhteiden, etenkin Ykkösen ja Liigan välisen pullonkaulan kehittämiseen, jotta Suomeen saataisiin täysin professionaalisti toimiva Liiga, jossa seurat pelaavat asianmukaisissa olosuhteissa ja vakaalla pohjalla. Samoin Ykköseen toivoisi kuluneen kauden kaltaista kehitystä, jossa yleisömäärät ja sarjan mielenkiinto on kasvussa ja tulevaisuudessa myös Ykkösestä tulisi tasokkaampi ja arvostetumpi sarja.

Jos joku jaksoi horinaani edes vähän alusta, niin pistäkää korjauksia tuohon K-S Kolmosen analyysiini tai settiä omalta alueeltanne tai sitten yleisempää horinaa.
shots

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 24.09.2007 klo 12:46:40

Kakkonen kahteen 14 joukkueen lohkoon.

Kolmonen kuuteen lohkoon ja voittajat nousee. Ja liiton alle.
hanttahapuli

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 24.09.2007 klo 13:14:09

Ainakin pohjoisessa ongelmana on se, että vieläkin osa joukkueista vinkuu matkakuluista ja pitää Kolmosta jonkinlaisena höntsäilysarjana, vaikka sen pitäisi olla sarja, valmistaa kohti Kakkosta.

Ehdotus 1+1+2+6 olisi melko radikaali, mutta kannatettava. Kakkosessa pohjoisen osalta matkat eivät juurikaan lisääntyisi, mutta se perinteinen vinkuna linja-autossa istumisesta tulisi varmaan Kehä III:n sisäpuolelta.

Huipputasolle tulisi (jos Kolmonen lasketaan mukaan) paljon uusia joukkueita&seuroja, mutta toisaalta Kakkosen taso nousisi huomattavasti eikä Kolmosessakaan enää olisi näitä huvikseen pelaavia. Lisäksi tällöin Kolmosta voisi yhä enemmän kehittää myös eräänlaiseksi reservisarjaksi, jossa pelaisivat esim. eri seurojen A-juniorit 2-joukkueen, Akatemian tai kukin millä nimellä haluaa.
shots

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 24.09.2007 klo 13:21:35

Ainakin pohjoisessa ongelmana on se, että vieläkin osa joukkueista vinkuu matkakuluista ja pitää Kolmosta jonkinlaisena höntsäilysarjana, vaikka sen pitäisi olla sarja, valmistaa kohti Kakkosta.

Ehdotus 1+1+2+6 olisi melko radikaali, mutta kannatettava. Kakkosessa pohjoisen osalta matkat eivät juurikaan lisääntyisi, mutta se perinteinen vinkuna linja-autossa istumisesta tulisi varmaan Kehä III:n sisäpuolelta.

Huipputasolle tulisi (jos Kolmonen lasketaan mukaan) paljon uusia joukkueita&seuroja, mutta toisaalta Kakkosen taso nousisi huomattavasti eikä Kolmosessakaan enää olisi näitä huvikseen pelaavia. Lisäksi tällöin Kolmosta voisi yhä enemmän kehittää myös eräänlaiseksi reservisarjaksi, jossa pelaisivat esim. eri seurojen A-juniorit 2-joukkueen, Akatemian tai kukin millä nimellä haluaa.

Tuohan on nykyään Ruotsin malli ja kaikki sarjat ovat liiton alla..
Leyton Orient

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LO, SGE


Vastaus #4 : 24.09.2007 klo 13:59:48

Lainaus

PE 21.09.2007
NOUSUKARSINTASARJAT LAKKAAVAT?
Palloliiton piirien kilpailupäälliköt ovat valmistelleet luonnosta, jonka mukaan Kolmosen sarjajärjestelmiin ja lohkojakoihin on tulossa muutoksia kaudesta 2009 alkaen. Suunnitelman mukaan ensi kausi pelattaisiin vielä vanhalla kaavalla.

Tällä hetkellä Kolmosessa on 12 lohkoa, joista jokainen piiri Ålandia lukuunottamatta hallinnoi omaansa ja Uudellamaalla niitä on kaksi. Koska jokaisesta kolmesta Kakkosen lohkosta putoaa vain kolme joukkuetta, tarvitaan karsintamenettelyä nousijoiden selvittämiseksi. Karsinta tapahtuu tänä vuonna viime kaudesta tutulla tavalla, jossa 12 joukkuetta on jaettu kolmeen neljän joukkueen lohkoon.

Maantieteellinen lohkojako on säilynyt viime vuotisesta. Se tarkoittaa sitä, että Pohjois-Suomi on mukana lohkossa, joka kattaa Suomen päästä päähän. Kolme muuta piiriä ovat Itä-Suomi, Kaakkois-Suomi ja Keski-Suomi, joista Kaakon voittajalle KTP:lle on tulossa pitkiä matkoja.

Tällainen nousujärjestelmä on koettu hankalaksi, epäkäytännölliseksi ja kalliiksi. Turhuuden tunnetta lisää sekin, että mahdollisen nousun voi saavuttaa parhaimmillaan - tai pahimmillaan - jopa yhdellä tasapelillä. Tämä näin koska jokaisesta nousukarsintalohkosta kolme neljästä nousee.

Kilpailupäälliköiden laatimassa luonnostelmassa nousu Kakkoseen tapahtuisi lohkovoiton turvin. Se vaatii kolmen lohkon lakkauttamista ja niissä sekä yhdistettävien lohkojen huonoimpien pudottamista Neloseen ensi kauden aikana.

Luonnollisin tapa vähentää lohkoja on yhdistää lähekkäin sijaitsevat Keski-Pohjanmaan ja Vaasan Kolmoset. Piirit ovat aikaisemminkin tehneet Kolmosen tasolla yhteistyötä pelaamalla yhteistä yläloppusarjaa. Keski-Suomi liittyisi Itä-Suomeen ja Satakunta joutuisi hakemaan kumppania joko Turusta tai Tampereelta. Turkuun liittyminen johtaisi puolestaan Ålandin joukkueiden siirtymiseen joko Helsingin tai Uudenmaan lohkoihin.

Keski-Suomen piiri on sulautumisen jo hyväksynyt. Itä-Suomi käsittelee asiaa ensi viikon torstaina pidettävässä piirihallituksen kokouksessa. Pohjois-Suomen osalta kilpailutoimintaan suunnitelma ei vaikuta karsintasarjan pois jäämistä lukuunottamatta.   

Lähde: http://www.splps.fi/tulospalvelu/kolmonen/kolmospalsta/uutiset/
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #5 : 24.09.2007 klo 20:20:32

Kyllä tuollainen -liiga(12), Ykkönen(12), Kakkonenx2(12), Kolmonenx6(10?)- ajatus on mielenkiintoinen. Varmasti nostaisi tasoa ainakin jos tuohon lisättäisi Palloliiton kasvava avustus ja lisääntyvä sponsorointi(esim. sarjojen nimien myyminen Veikkausliiga, Nokia Ykkösliiga, Nokia Kakkosliiga, Nokia Kolmosliiga). Eiköhän TV-näkyvyys lisääntyisi myös(Ykkösliigan televisiointi jne.). Avain asemassa lienee Palloliitto. Onko siellä munaa ja halua alkaa tekemään jotain näin radikaalia, vai aikovatko jatkossakin käyttää rahat saunottamiseen?

2013 tilanne voisi olla vaikka näin:

Veikkausliiga:

TamU
FC Haka
HJK
FC Honka
TPS
FC Inter
MIFK
KooTeePee
MyPa
FC Lahti
VPS
KuPS

Keskiarvo: 5000(Haka, MyPa ja MIFK tiputtavat keskiarvoa)

Ykkösliiga:

Viikingit
FC Ilves
Kuusysi
FC Hämeenlinna
PoPa
JJK
Jaro
KPV
OPS
AC Oulu
RoPS
TP-47

Keskiarvo: 1900(FC Hämeenlinna ja Viikingit tiputtavat keskiarvoa)

Kakkosliiga etelä:

HIFK
PK-35
Atlantis
KäPa
Klubi-04
TPV
PP-70
TamU-09
HyPS
KaaPo
P-Iirot
KTP

Kakkosliiga pohjoinen:

FC Kuusankoski
Rakuunat
MP
Warkaus JK
Kings
JIPPO
VIFK
Kiisto
TP-Seinäjoki
GBK
OLS
PS Kemi

Kolmosliigassa mm.:

LPS
Gnistan
Kontu
PuiU
MPS
FC Espoo
GrIFK
FCJ
MiKi
KOO-VEE
SalPa
LoPa
EIF
VG-62
IFFK
SoVo
Musa
Masku
YPA
JBK
Norrvalla
Sepsi-78
Närpes Kraft
KajHa
AC Kajaani
Lynx
Santa Claus
Riverball
Huima
PK-37
Zulimanit
FCV
OPA
Tervarit
jne......

....ja meillä on ammattimainen ja yhtenäinen ketju neljän korkeimman sarjatason välillä 8) Ylos
misteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FF Poker Tour I Bracelets: Final, Main, Money


Vastaus #6 : 25.09.2007 klo 12:30:15

Kerrankin Palloliitolle  Ylos Tuoppi
Idea hyvä, kunhan toteutuskin hoidetaan OK. Tosin Pohjoisesta nouseminen helpottuu huomattavasti, tulossa Hissijoukkueita tyyliin Lynx+Kajha. Mutta tuo on pieni paha siitä, että Kolmosen taso koko maassa muuten nousee huomattavasti, samoin Neloseen tiputettavat nostavat Nelosten tasoa kautta linjan
Juhani Kontiovaara

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU ja Suomen maajoukkueet


Vastaus #7 : 25.09.2007 klo 14:19:06

Kyllä tuollainen -liiga(12), Ykkönen(12), Kakkonenx2(12), Kolmonenx6(10?)- ajatus on mielenkiintoinen. Varmasti nostaisi tasoa ainakin jos tuohon lisättäisi Palloliiton kasvava avustus ja lisääntyvä sponsorointi(esim. sarjojen nimien myyminen Veikkausliiga, Nokia Ykkösliiga, Nokia Kakkosliiga, Nokia Kolmosliiga). Eiköhän TV-näkyvyys lisääntyisi myös(Ykkösliigan televisiointi jne.). Avain asemassa lienee Palloliitto. Onko siellä munaa ja halua alkaa tekemään jotain näin radikaalia, vai aikovatko jatkossakin käyttää rahat saunottamiseen?

Juuri näin. Olen itsekin miettinyt, että minkä helvetin takia nämä helpot mainosrahat jätetään käyttämättä. Muutenkin sarjat kaipaavat nimenmuutosta, koska nämä Ykkönen ja Kakkonen eivät toimi. Nokia-liigalla olisi moninkertainen potentiaali "Kakkoseen" verrattuna. Juuri honkalan mainitsemaa ammattimaista "ketjua" suomalainen jalkapalloilu tarvitsee alasarjojensa kivijalaksi.
Dickinson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mikaela Ingberg


Vastaus #8 : 25.09.2007 klo 14:27:36

Juuri näin. Olen itsekin miettinyt, että minkä helvetin takia nämä helpot mainosrahat jätetään käyttämättä. Muutenkin sarjat kaipaavat nimenmuutosta, koska nämä Ykkönen ja Kakkonen eivät toimi. Nokia-liigalla olisi moninkertainen potentiaali "Kakkoseen" verrattuna. Juuri honkalan mainitsemaa ammattimaista "ketjua" suomalainen jalkapalloilu tarvitsee alasarjojensa kivijalaksi.

Idea on kyllä hyvä hyvä ja mielenkiintoinen, mutta toisaalta en ymmärrä miten niin nimet ykkönen ja kakkonen eivät toimi? Pelin taso ei nimenmuutoksella nouse yhtään, ja pahimmassa tapauksessa nimi on joku Tarjoustalo-liiga, jonka oikeasta sarjatasosta ei peruskatsojalla ole mitään käsitystä.
roippa

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 25.09.2007 klo 14:51:23

Kieltämättä nimien suhteen ei kaipailla muutosta. Englannin idea Valioliiga, Championship, Ykkösliiga ja Kakkosliiga on sekava. Siis Ykkösliiga, joka onkin kolmanneksi ylin taso. Suomalainen tapa Liiga/SM-sarja ja sitten 1-divari, 2-divari ja vastaavat toimivat. Tai sitten olen konservatiivinen ja en halua muutoksia  8)

Sarjojen tason nostossa voi sitten miettiä, että pitäisikö seuraavaksi karsia nelosen lohkoja/joukkueita, että saadaan kolmoseen riittävän valmiita ja hyviä nousijoita? Eli mistä laitetaan raja poikki kakkosen ja kolmosen väliltä vai jostain muusta kohtaa?

Hissijoukkueista tuskin muutoksella päästään eroon. vrt. putoamisvaarassa olevat AC Oulu ja Viikkarit. Ja tämän vuoden kakkosesta taitaa löytyä hissejä muistakin lohkoista kuin pohjoisesta. Lynxia en kyllä hissijoukkueeksi laskisi, koska edelliskaudella säilytti paikkansa.
Zapista

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vapaa Velkua


Vastaus #10 : 25.09.2007 klo 14:53:38

Kieltämättä nimien suhteen ei kaipailla muutosta. Englannin idea Valioliiga, Championship, Ykkösliiga ja Kakkosliiga on sekava. Siis Ykkösliiga, joka onkin kolmanneksi ylin taso. Suomalainen tapa Liiga/SM-sarja ja sitten 1-divari, 2-divari ja vastaavat toimivat. Tai sitten olen konservatiivinen ja en halua muutoksia  8)

Englannin järjestelmä kai on samaa perua kuin suomen kendo Mestis. Siis Football Leaguen mestaruussarja.
GF

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 25.09.2007 klo 14:58:35

Mielestäni jako kilpaurheiluun (Liiga, Ykkönen, Kakkonen) ja kuntourheiluun (Kolmonen ja siitä alaspäin) on nykymuodossaan toimiva: kuntourheilu on järjestetty kuntourheilijoiden ehdoilla ja kilpaurheilijat matkustavat enemmän.

Parit hyvät perusteet nykysysteemin säilyttämiselle: 1. pelaajamassa ei riitä keinotekoiseen tason nostoon. A- ja B- junnujen SM:n pelaajat mahtuvat yli-ikäisiksi tullessaan nykyiseen Kakkoseen vähintään kasvamaan. Alasarjojen tempo on niin matala ja tarvittavan peliälyn määrä sen verran matala, että alasarjoista harvemmin noustaan ylemmäs pelaamaan. 2. Sponsoriraha ei kasva puissa. Ei Suomessa mitään Ykköstä televisiosta katsota, haloo!! Kakkosessa pelaavilla joukkueilla on jo riittävästi vaikeuksia varojen keruussa, eikö noita sarjapaikasta luopumisia ole nähty joka vuosi taloudellisin perustein?
lammaspaimen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Kiisto 1904 Vaasa


Vastaus #12 : 25.09.2007 klo 17:12:26

Mielestäni jako kilpaurheiluun (Liiga, Ykkönen, Kakkonen) ja kuntourheiluun (Kolmonen ja siitä alaspäin) on nykymuodossaan toimiva: kuntourheilu on järjestetty kuntourheilijoiden ehdoilla ja kilpaurheilijat matkustavat enemmän.

Parit hyvät perusteet nykysysteemin säilyttämiselle: 1. pelaajamassa ei riitä keinotekoiseen tason nostoon. A- ja B- junnujen SM:n pelaajat mahtuvat yli-ikäisiksi tullessaan nykyiseen Kakkoseen vähintään kasvamaan. Alasarjojen tempo on niin matala ja tarvittavan peliälyn määrä sen verran matala, että alasarjoista harvemmin noustaan ylemmäs pelaamaan. 2. Sponsoriraha ei kasva puissa. Ei Suomessa mitään Ykköstä televisiosta katsota, haloo!! Kakkosessa pelaavilla joukkueilla on jo riittävästi vaikeuksia varojen keruussa, eikö noita sarjapaikasta luopumisia ole nähty joka vuosi taloudellisin perustein?

Paitsi että tasoero kakkosen ja kolmosen välillä on suuri, myös tasoerot kolmosen sisällä ovat liian suuret. Jo siinä on mielestäni riittävät perusteet tehdä karsia kolmoseen osallistuvia joukkueita ja yrittää kohottaa sarjatason tasoa. Lisäksi tasokkaampi kolmonen olisi juurikin oikea taso monelle junioreista ulos kasvavalle. Kuntourheilua voi harrastaa nelosessakin.
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #13 : 25.09.2007 klo 17:56:22

Mielestäni jako kilpaurheiluun (Liiga, Ykkönen, Kakkonen) ja kuntourheiluun (Kolmonen ja siitä alaspäin) on nykymuodossaan toimiva: kuntourheilu on järjestetty kuntourheilijoiden ehdoilla ja kilpaurheilijat matkustavat enemmän.

Kyllähän Kolmosen taso on saatava ylöspäin ja sisäiset erot tasaisemmiksi. Kolmonen ei kuitenkaan ole mikään "kuntosarja". Siellä pelaa esim. Iisalmen ja Kajaanin kokoisten kaupunkien YKKÖSJOUKKUEITA ja Joensuun tapaisten kaupunkien kakkosporukoita. Ei siis mitään "sunnuntaihöntsäilijöitä" tai siis joissakin joukkueissa pelaa ja tämän takia määrää pitää supistaa. Hyvää mainosta kun kokonaisen maakunnan ykkösjoukkue pelaa jotain oululaisia työpaikkajoukkueita vastaan  ::)

Ei Suomessa mitään Ykköstä televisiosta katsota, haloo!!

Aivan varmasti katsotaan HALOOO!!! Sinähän kunnon futismies olet ;) Tiesitkö muuten että oli tosi lähellä, että Urheilukanava olisi televisioinut Ykköstä jo tällä kaudella? Lisäksi tuo televisiointi kommenttini viittasi aikaan jolloin Ykkösen taso olisi saatu muutoksilla huomattavasti ylöspäin.
« Viimeksi muokattu: 25.09.2007 klo 18:03:45 kirjoittanut honkala »
Eiccu

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 25.09.2007 klo 18:44:36

Kyllähän Kolmosen taso on saatava ylöspäin ja sisäiset erot tasaisemmiksi. Kolmonen ei kuitenkaan ole mikään "kuntosarja". Siellä pelaa esim. Iisalmen ja Kajaanin kokoisten kaupunkien YKKÖSJOUKKUEITA ja Joensuun tapaisten kaupunkien kakkosporukoita. Ei siis mitään "sunnuntaihöntsäilijöitä" tai siis joissakin joukkueissa pelaa ja tämän takia määrää pitää supistaa. Hyvää mainosta kun kokonaisen maakunnan ykkösjoukkue pelaa jotain oululaisia työpaikkajoukkueita vastaan  ::)

Ongelma on, että yhdistämällä Idän ja Keski-Suomen kolmoset saadaan suurin osa parhaista pelimiehistä kaikkoamaan nelosen syövereihin. Kolmosessa kun pelaa melkoisen paljon hyviä pelaajia, jotka pelaavat kolmosta lyhyiden pelimatkojen ja riittävän vähäisen harjoittelun  (2-3 kertaa viikossa) takia. Toisin sanoen uudistus ei suuressa mittakaavassa nosta muuta kuin seurojen kustannuksia ja nelosen tasoa.

Idän joukkueista Iisalmelaisilla, SiPSillä, Riverillä, WJK/2lla ja ehkä LehPalla ja Zuluilla olisi kiinnostusta pelata laajennettua kolmosta. Keski-Suomesta puolestaan FCV, JIlves, Huima, FCJ ja mahdollisesti FC Keitelejazz olisivat potentiaalisia ehdokkaita kiinnostuksen puolesta pelaamaan laajennettua kolmosta. Näillä näkymin siis sarjaan saataisiin enintään 12 halukasta joukkuetta ja tämäkin sillä edellytyksellä, että kaikki noista joukkueista pelaisivat vuonna 2009 kolmosta, joka ei puolestaan ole edes teoriassa mahdollista. Kaikki voivat siis päissään miettiä, onko tuo sitten hyvältä vaikuttava muutos vai ei.

Muutos 2 lohkoiseen kakkoseen ja nelilohkoiseen kolmoseen olisi minunkin mielestäni hyvä muutos, mutta Keski- ja Itä-Suomen yhdistäminen ei sitä mitä todennäköisimmin ole. Erikoisesti tuo asia on sikäli Keski-Suomessa hoidettu, että seuroilta ei ole kysytty minkäänlaista mielipidettä yhdistymispäätöstä tehtäessä.
Bergkamp

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 25.09.2007 klo 19:35:16

Onkohan mitään mieltä sinänsä siinä, että "nostetaan Kolmosen tasoa"? Sehän käy erittäin helposti vain heittämällä pois alinta 70% joukkueista. Mutta nostaako tämä oikeasti suomifutiksen tasoa yleensä, nykyisten Kolmosten joukkueiden yhteenlaskettua tasoa tai yksittäisten pelaajien tasoa? Eiköhän nämä olisi vähän järkevämpiä päämääriä. Sarjojen pienentäminen tason "nostamiseksi" on yhtä toimiva ratkaisu kuin AB Suomi Oy:n talouden "nostaminen" painamalla lisää rahaa.
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #16 : 25.09.2007 klo 20:05:06

Ongelma on, että yhdistämällä Idän ja Keski-Suomen kolmoset saadaan suurin osa parhaista pelimiehistä kaikkoamaan nelosen syövereihin. Kolmosessa kun pelaa melkoisen paljon hyviä pelaajia, jotka pelaavat kolmosta lyhyiden pelimatkojen ja riittävän vähäisen harjoittelun  (2-3 kertaa viikossa) takia. Toisin sanoen uudistus ei suuressa mittakaavassa nosta muuta kuin seurojen kustannuksia ja nelosen tasoa.

Tällaiset kaverit saa sitten kyllä mennä itseensä, jos sarjatasoa vaihtaa sen takia, että joutuu pari kertaa vuodessa matkaamaan bussilla Jyväskylään  ::)
lammaspaimen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Kiisto 1904 Vaasa


Vastaus #17 : 25.09.2007 klo 20:07:48

Onkohan mitään mieltä sinänsä siinä, että "nostetaan Kolmosen tasoa"? Sehän käy erittäin helposti vain heittämällä pois alinta 70% joukkueista. Mutta nostaako tämä oikeasti suomifutiksen tasoa yleensä, nykyisten Kolmosten joukkueiden yhteenlaskettua tasoa tai yksittäisten pelaajien tasoa? Eiköhän nämä olisi vähän järkevämpiä päämääriä. Sarjojen pienentäminen tason "nostamiseksi" on yhtä toimiva ratkaisu kuin AB Suomi Oy:n talouden "nostaminen" painamalla lisää rahaa.

No totta kai pelien taso nousee ja ne ylipäänsä kehittävät pelaajia enemmän, jos ovat tasaisia. Helvetin mielekästä ollut tänä vuonna käydä katsomassa VPS-j:n pelejä, kun jännityksen aiheet ovat olleet suunnilleen siinä, että voittaako vaasalaiset kolmella, kuudella, vai useammalla maalilla.

Ongelma on siis siinä, että kolmonen on tällä hetkellä liian epätasainen sarjataso. Joukkueita on liikaa. Se johtaa siihen, että joukossa on niitä, jotka yrittävät ylöspäin ja sitten näitä saunailtoihin tähtäimensä asettavia joukkueita - kohtaamiset ovat epätasaisia, eivätkä palvele kumpiakaan. Jako kahteen ja kaikki ovat tyytyväisiä. Ne jotka haluavat, pääsevät pelaamaan kovempia pelejä, ja ne jotka eivät halua, voivat suunnitella kimpassa saunailtoja nelosdivariporukoiden kanssa.

vili bin ali muhammad

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: https://www.youtube.com/watch?v=GvSk5AhFWrc&index=


Vastaus #18 : 25.09.2007 klo 20:10:50

EI JUMALAUTA (samma på svenska)  :D

Mistä ihmeestä tekäläisiä eilisen teeren Husseineja oikein saadaan...

Perspektiivit kuntoon Stanley Festus, Hei MAAJOUKKUEPELAAJA!!!!

Nuoriso, ostakaa pipoja ja jättäkää spekulointi kokemukselle...
« Viimeksi muokattu: 25.09.2007 klo 20:11:51 kirjoittanut vili bin ali muhammad »
Eiccu

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 25.09.2007 klo 20:34:00

Tällaiset kaverit saa sitten kyllä mennä itseensä, jos sarjatasoa vaihtaa sen takia, että joutuu pari kertaa vuodessa matkaamaan bussilla Jyväskylään  ::)


Se on kuitenkin valitettava fakta, että moni kolmosen kokeneimmista pelaajista tekisikin tuon perhe- ynnä muiden syiden takia. Itä-Suomessa tuo vielä voisi jotenkin onnistua, kun siellä on totuttu reissaamaan. Jyväskylän porukoilla puolestaan kaikki paitsi 4 peliä on 20 kilometrin säteellä, joten melkoinen muutos olisi edessä jos Joensuuhun, Iisalmeen ja Kuopioon joutuisi reissaamaan useampia kertoja vuodessa etenkin kun nykyisellään pisimmät matkat ovat alle 70 km. Eikä tuo ole ainoastaan siitä kiinni että tulisi vaan nuo matkat, vaan jostain on löydettävä myös rahat reissaamiseen. Mitäpä luulet, että kenen pussista nuo maksut sitten maksetaan, kun sponsoreita ei löydy mistään?

vili bin ali muhammad

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: https://www.youtube.com/watch?v=GvSk5AhFWrc&index=


Vastaus #20 : 25.09.2007 klo 20:36:00

Miksette ole kaikki johtavassa Palloliiton virassa?

KajHa-KaPa-Kajaani FC...  Varmasti neljä-viisi joukkuetta Kajaanista tulee nousemaan siinä kuin Chequen maailmanlaajuinen järjestyskin...

Ostaisitte mieluummin Spurin byysoja toukohousut...
vili bin ali muhammad

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: https://www.youtube.com/watch?v=GvSk5AhFWrc&index=


Vastaus #21 : 25.09.2007 klo 20:39:22

Lainaus
Kolmosliigassa mm.:

LPS
Gnistan
Kontu
PuiU
MPS
FC Espoo
GrIFK
FCJ
MiKi
KOO-VEE
SalPa
LoPa
EIF
VG-62
IFFK
SoVo
Musa
Masku
YPA
JBK
Norrvalla
Sepsi-78
Närpes Kraft
KajHa
AC Kajaani
Lynx
Santa Claus
Riverball
Huima
PK-37
Zulimanit
FCV
OPA
Tervarit
jne......

Erittäin hassua katsottavaa...

Vielä kun tietäsi mitä nämä jne:t ovat.

Lapistakin näyttää olevan enemmän joukkueita kuin etelästä.  :D
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #22 : 25.09.2007 klo 21:15:18

Mitäpä luulet, että kenen pussista nuo maksut sitten maksetaan, kun sponsoreita ei löydy mistään?

Maksanhan minäkin itse matkani(pienestä opintotuestani), että pääsen katsomaan KuPS:n/Suomen pelejä ympäri Suomea.

....ja täällä katsottuna sitä matkaa on yleensä aikasta paljon  8)
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #23 : 25.09.2007 klo 21:18:43

Vielä kun tietäsi mitä nämä jne:t ovat.

Tietää saat kun käyt Palloliiton sivuilta katsomassa Kolmosen taulukoita. Ei ehkä heti etusivulta löydy, mutta uskon että pärjäät Ylos

Jotta et olisi siellä päässä aivan  ???, niin sanaa jne. saatetaan käyttää esim. silloin jos ei jaksa kirjoittaa kaikkien seurojen nimiä Ylos

Toki ymmärsit varmaan, että tuossa listassa oli vain pari esimerkkiä seuroista jotka voisivat tuolloin pelata neljänneksi ylimmällä sarjatasolla(Yhdeksän lohkon myötä seuroja taisisi olla yhteensä n. 110) tai sitten et jaksanut tätä ketjua edes vähään alusta.....
« Viimeksi muokattu: 25.09.2007 klo 21:22:00 kirjoittanut honkala »
Eiccu

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 25.09.2007 klo 22:34:36

Maksanhan minäkin itse matkani(pienestä opintotuestani), että pääsen katsomaan KuPS:n/Suomen pelejä ympäri Suomea.

....ja täällä katsottuna sitä matkaa on yleensä aikasta paljon  8)

Joillain kolmosen pelureilla saattaa olla jalkapallon lisäksi muutakin elämää. Jos pelaajat ovat tottuneet pelaamaan ilmaiseksi ja ehkä jopa saamaan jotain pieniä korvauksia, niin kyllä aika moni valitsee nelosen ja parinsadan euron kausikustannuksineen ja vapaine viikonloppuineen kuin kolmosen ja n 1000e maksut plus pelin melkein jokaisena kesäviikonloppuna.

Ja muutenkin, jos ideana on nostaa kolmosen tasoa, niin mielestäni jossain mennään pieleen jos pelaajien pitää tämä tason nosto maksaa omasta pussistaan. Olisihan se hienoa, että kaikki Suomen sarjat olisivat ammattilaissarjoja jossa pelaajien päätoiminen tehtävä olisi pelaaminen, mutta kun edes kakkosessa suurimaalla osalla seuroista ei ole tarjota mitään muuta kuin ilmaisen pelaamisen, niin on turha väkisin yrittää tehdä kolmosesta entistä kalliimpaa sarjaa ja lisätä kilpailua vähäisistä sponsorieuroista.

 
Sivuja: [1] 2 ... 4
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa