FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.04.2024 klo 14:23:22 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 4
 
Kirjoittaja Aihe: Veikkausliiga 2007, mitä ja miten tehdään?  (Luettu 4133 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ravi-Paisti

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 04.10.2006 klo 15:49:00

Esimerkiksi kiinalaiset vedonlyöntipiirit olisivat varmasti kiinnostuneita  Ylos

Todella väsynyt läppä  Alas

Varmasti useampikin vedonvälittäjä olisi kiinnostunut sponsoroimaan suomalaista futista, sen verran innokasta pelikansaa suomalaiset ovat. Tälläkin hetkellä lukuisat vedonvälittäjät sponssaavat isoja seuroja esimerkiksi Bet24 mm. Blackburnia ja Leedsia.
JDredd

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TF 141


Vastaus #26 : 04.10.2006 klo 16:40:11

Henkilökohtaisesti en voi sietää vedonlyöntifirmojen sponsorointia. Tulee jotenkin sellainen olo, että tässä pelaillaan vaan jotta kansa saisi pelattavaa. Ei sinänsä kovin järjellinen peruste, mutta minkäs teet.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 04.10.2006 klo 16:53:54

Tätä ajattelin jo tuonne "suomalaiset UEFA cupiin"-topikkiin.
Ongelma ei tosiaankaan ole joukkueiden tai pelaajien määrä. Kymmenellä joukkueella tulee idioottimainen kolminkertainen sarja ja ei saada kuin kaksi peliä enemmän, kahdellatoista taas pelimäärä tippuu. Tosin kahdentoista joukkueen liigaa saa tätä menoa kannatukseni.

Toisin kuin Kinkladze niin minä kannatan "aluepolitiikkaa" ja sitä, että jalkapalloa voidaan ainakin sarjajärjestelmän puolesta pelata joka puolella Suomea ja pääkaupunkiseudulla mielellään useamman joukkueen voimin. Tämän ihan sen takia, että tällä hetkellä Ykkönen on liian kuolemansuudelma jalkapallolle paikkakunnalla ja jos suomifutista halutaan viedä eteenpäin, niin silloin kattava fanipohja on hyvä olla olemassa. Muutamalla futisforum-fanilla ei olla pitkälle päästy tähänkään mennessä.

Toimenpideohjelmani.
Ensimmäiset toimenpiteet.
1. Sarjajärjestelmä vakiinnutetaan samoin pelipäivät ja peliajat.
2. Palloliitto pakotetaan kehittämään Ykköstä ja Suomen cupia.
3. Veikkausliiga ja Palloliitto alkavat antaa rahapalkintoja menestyksen mukaan. Mestari saa x määrän rahaa, kakkonen jonkin verran ja rahaa saa myös Ykkösen voittamisesta jotta nousu siloittuu.
4. Veikkausliigan televisiointia jatketaan ja ainakin Urheilukanavalle pyritään saamaan myös Suomen Cupin ratkaisupelit sekä Ykkösen kärkipelit.


Tässä yhteydessä julkaistaan viisivuotissuunnitelma, sen mukaan:
1. Jokaisella seuralla on oltava viidessä vuodessa sellainen stadion, jolla voidaan pelata jalkapalloa maaliskuusta - marraskuuhun.
2. Veikkausliiga ja Palloliitto sopivat menettelyistä, joilla yleisömäärät lasketaan, stadionin palveluiden taso arvioidaan, seuran junioritoiminta arvioidaan ja seuran markkinointitoiminta arvioidaan. Tavoitteensa saavuttaneella seuralle annetaan kehittämispalkkio. Tavoitteet vaihtelevat paikkakunnittain, mutta tavoitteena oltava yleisömäärän lisääminen ja jalkapallon näkyvyys kaikkialla Suomessa. Eurokentillä menestymisestä voidaan myös antaa kehittämisbonus.
3. Ykkösen lisenssiehtoja kiristetään vuosi vuodelta enemmän kohti Veikkausliigalisenssin ehtoja. Viiden vuoden kuluttua jokaisella Ykkösen seuralla on oltava toimenpideohjelma, jolla seura pystyy yhden kauden aikana muuttumaan Veikkausliigalisenssin ehdot täyttäväksi. Kakkosesta Ykköseen nousevalle annetaan kahden kauden siirtymäaika.

Näin saadaan yleisöä, joka tarkoittaa enemmän rahaa niin yleisötuloina kuin sponsorituloinakin. Samalla myöskin viesti on selvä, että toimintaa kehittämällä ja menestymällä niin seuraa kehittämällä kuin urheilullisestikin on mahdollista saada sponsori- ja yleisötulojen lisäksi myös menestymis- ja kehittämisrahaa.
Pioneer

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 04.10.2006 klo 17:22:54

Luin Veikkaajasta lähes kauhunsekaisin tuntein, että 14 joukkueen sarjasta voitaisiin ylipäänsä luopua - ja jo kaudelle 2008?! Vastahan tässä on muutama kausi yritetty vetää kaksinkertaisella sarjalla, joka tosiaan tuo roppakaupalla hyviä puolia. Vielä kun saisivat tuunattua ne vakituiset ottelupäivät, joita ei jostain syystä vielä olla osattu järjestää, niin nykyinen sarjasysteemi pääsisi tosissaan oikeuksiinsa.

Veikkausliigan olosuhdeohjelma on jo nyt näyttänyt voimansa. Esimerkkinä pohjoisen seuroista, että TP-47 taitaa pelata lähes täysin liigakelpoisella kentällä Ykkösessä ja RoPS:n murheellinen kotikenttä taisi vastikään saada muhkean määrärahan peruskorjausta varten Rovaniemen kaupunginhallitukselta. Oulu on myös tuunannut Castrenista Ykkösen tasolle laadukkaan futiskentän. Parantuneet olosuhteet antavat takuulla näille seuroille lisää potkua tulevaisuutta ajatellen, ja olisi jotenkin likinäköistä väittää, että pohjoisen futis olisi jotenkin alamaissa, kun sieltä ei ole löytynyt liigajoukkuetta. Jos liigajohdolta löytyisi selkärankaa seisoa nykyisen erinomaisen sarjajärjestelmänsä takana, niin pohjoisesta taatusti nousee joku joukkue liigaan joko jo ensi kaudeksi tahi viimeistään seuraavalle. Laadukas seuratyö tuo tuloksia väkisinkin, kuten nykyisten kuumien perunoiden Viikinkien ja Atlantiksen kohdalla nähdään.

Jos tästä suomalaisen huippufutiksen kehityskeskustelusta pitäisi poimia jotain hyvää esille, niin tuo Ykkösen ongelmien tiedostaminen olisi ehdottomasti sellainen. Nykyisellään Ykkönen on Suomen cupin ohella todellinen Palloliiton kyvyttömyyden ruumiillistuma. 14 joukkueen valtakunnallinen sarjamuoto tuo itsessään Ykköselle arvokkuutta, jonka päälle Palloliiton olisi ollut helppo rakentaa markkinointistrategiaa, joka tukisi suomalaisen huippufutiksen kehitystä toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Nykyisellään Palloliitto kuitenkin vain rötkäytti mammuttisarjasysteemin käyntiin, muttei ole sen jälkeen tehnyt mitään Ykkösen kehittämiselle.

14 joukkueen Veikkausliigaan löytyisi taatusti riittävästi terveitä seuroja, jos liigan syöttäjäsarja Ykkönen olisi nykyistä paremmassa kunnossa. Sarjajärjestelmillä kikkailu on vain todellisten ongelmien unohtamista ja peittelyä, jonka lopullisena tarkoituksena on vain pestä nykyisten päättäjien kädet. Ville Väänäsen kommenttiboksi tämän viikon Veikkaajassa kertoi oikeastaan täydellisesti, kuinka selkärangatonta Ykkösen (ja siinä sivussa Suomen cupin) johtaminen Palloliitossa tällä hetkellä on. Tämä heijastuu väkisin Veikkausliigan ja sitä myöden koko suomalaisen huippufutiksen nykyhetkeen ja lähitulevaisuuteen.
putoava lehti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka, Santanderin katkis-aitio


Vastaus #29 : 04.10.2006 klo 17:26:31

Kiinnostaa, miten ne, jotka kannattavat joukkuemäärän tiputtamista 10-12:een ja samalla kauden pidentämistä ja sen lisäksi säännöllistä ottelurytmiä, ovat ajatelleet asian järjestää. Pidennetäänkö kesätaukoa vai pelataanko 3 ottelukierrosta?

Mielestäni liigan ottelumääriä ei voida tiputtaa tämänkautisesta. Mielummin niitä voitaisiin nostaa.
Epäsäännöllinen kotiottelutahti on ollut tämän kauden suurin miinus. Perus-tallaajaa on entistä vaikeampi saada katsomoon, kun hän selvittää, että milloinkas sillä kotipitäjän porukalla on seuraava kotimatsi ja toteaa sen olevan 4:n viikon päästä. Silloin kiinnostus on jo laantunut. Ja ainahan hän voi mennä katsomaan lätkää. Niitä matseja kun on lähes joka viikko  :-[
Addick

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: tähtivalmentaja.


Vastaus #30 : 04.10.2006 klo 17:27:59

Rikkiviisaalta hyvät setit, mutta mielestäni Ykkösen olosuhdevaatimukset vaikuttavat melko kovilta. 3000-4000 katettua istumapaikkaa on melko kova tavoite ja ne valot, ne on kalliit. Ehkä 1000 katettua istumapaikkaa voisi olla tavoitteena ja siirtymäaikaa annettaisiin 3 vuotta.

Suomen cupin ja Ykkösen kehittäminen on ensiarvoisen tärkeää, yleisen kiinnostuksen kautta nousee myös kiinnostus liigaan ja ei liigassa tällä hetkellä mielestäni ainakaan taaksepäin mennä. Eteenpäin mennessä tahtia voisi kuitenkin koventaa.

On myös kummallista, kun samat herrat vaativat 10 joukkueen sarjaa ja pitempää kautta. EI YHDESSÄKÄÄN KULTTUURIMAASSA TOIMITA NIIN! 14 joukkuetta ja 7 kuukauden liiga, siinä on minun konseptini. Liigacup päätökseen ennen kauden alkua ja Suomen cupia myös aloiteltaisiin ennen liigan alkua ja lopeteltaisiin sitten liigan päättymistä seuraavana viikonloppuna.

Näillä eteenpäin hyvillä mielin ja töitä tehden.
kinkladze

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 04.10.2006 klo 17:40:21

10 joukkueen liigalle  Ylos

http://www.soccerway.com/national/switzerland/first
http://www.soccerway.com/national/estonia/first
http://www.soccerway.com/national/austria/first
http://www.soccerway.com/national/latvia/first
http://www.soccerway.com/national/lithuania/first
http://www.soccerway.com/national/slovenia/first

Huomatkaa myös liigan nimet: T-mobile Bundesliga, Prva Liga Telekom jne...
 Tuoppi
« Viimeksi muokattu: 04.10.2006 klo 17:44:07 kirjoittanut kinkladze »
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 04.10.2006 klo 17:46:53


http://www.soccerway.com/national/switzerland/challenge-league/

Lainaus
http://www.soccerway.com/national/austria/red-zac-1-liga/
Lainaus

Sveitsin ja Itävallan lisäksi ei siis kannata kommentoidakaan noita muita.
Suomen kun pitäisi olla nykyiselläänkin kyseisiä maita edellä ja vertailukohdista Ruotsissa ollaan kasvattamassa sarjaa 16 joukkueeseen.

Summa summarum: Ongelma ei siis olekaan sarjajärjestelmä vaan yllättäen Palloliitto, joka tuhrii Cupin lisäksi myös Ykkösen.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 04.10.2006 klo 17:51:48

Rikkiviisaalta hyvät setit, mutta mielestäni Ykkösen olosuhdevaatimukset vaikuttavat melko kovilta. 3000-4000 katettua istumapaikkaa on melko kova tavoite ja ne valot, ne on kalliit. Ehkä 1000 katettua istumapaikkaa voisi olla tavoitteena ja siirtymäaikaa annettaisiin 3 vuotta.

Valojen osalta asioita voisi ehkä miettiä uusiksi Veikkausliigalisenssinkin suhteen.
Mutta idea siis, että kaudesta 2007 eteenpäin Ykkösen ehtoja hilataan niin lähelle Veikkausliigan ehtoja, että seuroilla on nousun yhteydessä ainakin esittää suunnitelma kuinka saada olosuhteista liigakelpoiset ja toisekseen tuossa mallissanihan nousijajoukkue palkitaan noususta.

Mutta yhden kauden voisi antaa valojen yms. osalta Ykkösen joukkueille anteeksi, mutta toinen vuosi alkaa olla liikaa, etenkin jos olosuhteisiin nähden joukkue menestyy "liian hyvin" kuten Honka nyt teki.

Kuilu liigan ja Ykkösen välillä on kavennettava ja se on Palloliiton asia.
Hincha en cancha

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi, Huuhkajat, suomifutis paikan päällä


Vastaus #34 : 04.10.2006 klo 17:52:02

ei liigassa tällä hetkellä mielestäni ainakaan taaksepäin mennä. Eteenpäin mennessä tahtia voisi kuitenkin koventaa.

Osuvasti sanottu. Ylos

14 joukkueen liigassa on monta hyvää puolta:
* voidaan helpommin taata mahdollisimman laaja maantieteellinen levinneisyyspohja kotimaiselle huippujalkapallolle
* laaja maantieteellinen pohja puolestaan tarkoittaa lajin kokonaisvaltaisen kiinnostuksen laaja-alaisuutta (vilkaiskaapa huviksenne Suomen lentopallo- ja pesäpallokarttaa ja kertokaa miksi ne eivät ole nykyistä suositumpia lajeja)
* otteluohjelma on yksinkertaista rukata loogiseksi ja ottelumäärä per joukkue saadaan Suomen olosuhteisiin sopivaksi
* nuoret lupaavat pelaajat pääsevät helpommin pelaamaan liigafutista ja pääsevät siten myös paremmin esiin noustakseen maajoukkueeseen ja siirtyäkseen ulkomaille (lisäksi joukkuemäärän vähetessä pelkään pahoin, että nuoret lähtevät "kasvamaan ja kehittymään" (:keskari:) ulkomaisiin nuorisoakatemioihin suoraan juniorisarjoista tai alasarjoista -> taaksepäinmenoa, vaikka J. Rönkä sanoisi mitä)


GreenEyez

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka, Suomen maajoukkue


Vastaus #35 : 04.10.2006 klo 21:47:13

Suomalaiseen futikseen parin viime kauden aikana täysin hurahtaneena voisin myös ilmaista joitakin omia mielipiteitäni toiminnan kehittämisestä.

Tärkeintä olisi, että sarjajärjestelmää ei jatkuvasti muutettaisi. Se tappaa taatusti uskottavuuden ja "tuulipukujen" mielenkiinnon. Nyt mennään vähintään seuraavat 10 vuotta 14 joukkueella ja keskitytään muiden juttujen miettimiseen.

Toinen seikka koskee säännöllisiä pelipäiviä ja täysiä kierroksia. Välillä tuntuu siltä, että Veikkausliigamatsit pelataan hyvin satunnaisesti. Jos ei itse näe vaivaa ja ota otteluohjelmasta selvää, niin matsit voivat mennä vahingossa ohi. Itselle ja muille lajifriikeille ei näin tietenkään käy, mutta "tuulipuvuille" voi käydä. Säännöllisistä pelipäivistä pitää aluksi tietysti pitää melua, että kansa oppii. Myöhemmin se onkin sitten itsestään selvää, ja satunnaiset poikkeamat kyllä huomataan.

Molemmat edellä mainitut asiat tuovat liigalle uskottavuutta pikkuhiljaa. Tärkeää muutenkin suomalaisen futiksen kehittämisessä on se, että ei koko ajan poukkoilla eri suuntiin.

Sitten niihin juttuihin, jotka eivät kaikkia miellytä. Jos futista halutaan tosiaan kehittää, se vaatii rahaa. Säännölliset rahavirrat tulevat katsojilta ja sponsoreilta, hieman epäsäännöllisemmin pelaajakaupoista. Vaikka jotkut seurat ovatkin tehneet hyvää tiliä pelaajakaupoilla, kaksi ensiksi mainittua on niitä asioita, joihin pitää panostaa. Yleensä vielä siinä järjestyksessä, että ensin on saatava katsojaluvut kasvuun, jolloin sponsorit kiinnostuvat. Sponsoreiden kiinnostukseen vaikuttaa tietenkin myös talousalue, jolla seura toimii. Tässä kohtaa astuu kuvaan karu fakta, että esim Tornio ja Rovaniemi eivät ole suotavia Veikkausliigapaikkakuntia. Sinne on vaikea houkutella pelaajia muulla kuin rahalla, ja koska rahaa ei ole, niin homma tökkii. Suuremmilla talousalueilla ei pitäisi kannattavan toiminnan olla kiinni potentiaalisista katsojista. Jos asiat tehdään oikein ja tuote mielenkiintoiseksi, niin katsojat tulevat paikalle. Nyt näyttää sikäli hyvältä, että ensi kaudella liigassa on mitä ilmeisimmin kolmas joukkue pääkaupunkiseudulta ja toivottavasti yksi joukkue Oulusta. Molemmilla nousijoilla on hyvät mahdollisuudet vakiinnuttaa paikkansa liigassa, joten eiköhän ajan (ja evoluution) myötä Jarot ym. kannattamattomat seurat putoa pois ja oikeasti potentiaaliset seurat muodosta liigan. Mitään kabinettipäätöksiä en kannata enkä suljettua sarjaa. Siellä, missä asiat tehdään parhaiten ja toiminnalle on parhaimmat edellytykset, pelattakoon futiksen pääsarjaa.
Derivaattori

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 04.10.2006 klo 21:53:20

Lainaus
Nyt näyttää sikäli hyvältä, että ensi kaudella liigassa on mitä ilmeisimmin kolmas joukkue pääkaupunkiseudulta

Niin, tuo kolmas joukkue pääkaupunkiseudulta vain on tuntunut olevan se yksi liikaa. Nyt tosin Hongalla tuntuu olevan melkoisen hyvä pohja tuolla Espoon suunnalla, ja kun vielä otetaan huomioon tämän kauden menestys, niin pitäisi siellä olla kiinnostusta siitäkin huolimatta, että kolmas seura pääkaupunkiseudulta nähdään liigassa. Viikingeillä taas on sellainen hassu tilanne, että tuo Vuosaaren kenttä ei taida olla liigalisenssit täyttävää laatua, joten missä pelaisivat kotipelinsä? Toivottavasti tuonne Vuosaaren kentälle saadaan sellaiset olosuhteet, ettei Viikinkien tarvitse esim. Finskille lähteä pelaamaan. Näin toivottavasti vuosaarelaiset ottaisivat seuran omakseen ja saataisiin aikaan aitoja Stadin derbyjä!
GreenEyez

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka, Suomen maajoukkue


Vastaus #37 : 04.10.2006 klo 22:06:20

Niin, tuo kolmas joukkue pääkaupunkiseudulta vain on tuntunut olevan se yksi liikaa. Nyt tosin Hongalla tuntuu olevan melkoisen hyvä pohja tuolla Espoon suunnalla, ja kun vielä otetaan huomioon tämän kauden menestys, niin pitäisi siellä olla kiinnostusta siitäkin huolimatta, että kolmas seura pääkaupunkiseudulta nähdään liigassa. Viikingeillä taas on sellainen hassu tilanne, että tuo Vuosaaren kenttä ei taida olla liigalisenssit täyttävää laatua, joten missä pelaisivat kotipelinsä? Toivottavasti tuonne Vuosaaren kentälle saadaan sellaiset olosuhteet, ettei Viikinkien tarvitse esim. Finskille lähteä pelaamaan. Näin toivottavasti vuosaarelaiset ottaisivat seuran omakseen ja saataisiin aikaan aitoja Stadin derbyjä!

Eihän Hongankaan kenttä vaatimuksia täytä, mutta alkuvaiheessa mielestäni ainoa olosuhteista johtuva ongelma on se, jos kaikki halukkaat eivät mahdu katsomoon. Muut ongelmat kyllä saadaan ratkaistua, jos ihmisiä vain kiinnostaa tulla peleihin. 
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #38 : 04.10.2006 klo 22:21:23

Jos tästä suomalaisen huippufutiksen kehityskeskustelusta pitäisi poimia jotain hyvää esille, niin tuo Ykkösen ongelmien tiedostaminen olisi ehdottomasti sellainen. Nykyisellään Ykkönen on Suomen cupin ohella todellinen Palloliiton kyvyttömyyden ruumiillistuma. 14 joukkueen valtakunnallinen sarjamuoto tuo itsessään Ykköselle arvokkuutta, jonka päälle Palloliiton olisi ollut helppo rakentaa markkinointistrategiaa, joka tukisi suomalaisen huippufutiksen kehitystä toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Nykyisellään Palloliitto kuitenkin vain rötkäytti mammuttisarjasysteemin käyntiin, muttei ole sen jälkeen tehnyt mitään Ykkösen kehittämiselle.

14 joukkueen Veikkausliigaan löytyisi taatusti riittävästi terveitä seuroja, jos liigan syöttäjäsarja Ykkönen olisi nykyistä paremmassa kunnossa. Sarjajärjestelmillä kikkailu on vain todellisten ongelmien unohtamista ja peittelyä, jonka lopullisena tarkoituksena on vain pestä nykyisten päättäjien kädet. Ville Väänäsen kommenttiboksi tämän viikon Veikkaajassa kertoi oikeastaan täydellisesti, kuinka selkärangatonta Ykkösen (ja siinä sivussa Suomen cupin) johtaminen Palloliitossa tällä hetkellä on. Tämä heijastuu väkisin Veikkausliigan ja sitä myöden koko suomalaisen huippufutiksen nykyhetkeen ja lähitulevaisuuteen.

Mä olen muutaman vuoden yrittänyt toistaa, että Ykköseen on saatava oma "ykköslisenssi" olosuhteille ja toiminnalle ja että Ykkösen ja Kakkosen välistä putkea on supistettava.

Ykkösen pitää olla paikka, joka kasvattaa liigakelpoisia joukkueita.
Ykkösessä pääkaupungin ulkopuolelta tuleva seura voisi vielä harjoittaa jonkinlaista puoliammattilaisuutta, kakkosessa ei siihen ole mitään mahdollisuutta.
Kuitenkin ykkösen vaihtuvuus alaspäin on nykypäivänä aivan mieletöntä. Mikähän on tällä hetkellä pisin putki perättäisiä kausia ykkösessä? Ei ei varmaan ole montaa vuotta. Tällä hetkellä muutama vuosi kakkosesta nousun jälkeen seura on joko liigassa tai takaisin kakkosessa.
Kehitä siinä sitten maltillisesti vakaan pohjan päälle liigaseura.

Sitä kiertoa pitäisi hillitä.
Ihan suljettua sarjaa en itsekään toki kannata (vaikka Se Ainoa Oikea sitä parhaina vuosikymmeninään olikin), mutta hyvin tiukka seula siihen. Esim. vain ykkösen viimeinen tippuu ja ehkä sekin vain karsintojen kautta.  Kakkosesta noustaan jollain lohkovoittajien play-offien perusteella ja kriteerinä vaaditaan myös ykköslisensin ehtojen täyttäminen.

Tässä tapauksessa liigan ja ykkösen välistä kiertoa voisi sen sijaan pitää kovinkin avoimena.
Liigan kaksi viimeistä alas, ykkösen voittaja suoraan liigaan ja joukkueet sijoilla 2-5 nousuplayoffeihin.

Jos tälläinen "liiga, jossa on kaksi tasoa"-ajattelumalli saataisiin markkinoitua, niin silloin joukkuemäärä kummassakin sarjassa voisi olla kymmenen. Pelit kovenisivat, mutta kokonaisuudessa kahdelläkymmenellä joukkueella saataisiin näkyvyyttä, rahaa ja kannattajapohjaa.
Elmslie Ender

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 05.10.2006 klo 10:58:25

Mä olen muutaman vuoden yrittänyt toistaa, että Ykköseen on saatava oma "ykköslisenssi" olosuhteille ja toiminnalle

No eikö sellainen ole juuri kehitetty?

ja että Ykkösen ja Kakkosen välistä putkea on supistettava.

Ykkösen pitää olla paikka, joka kasvattaa liigakelpoisia joukkueita.
Ykkösessä pääkaupungin ulkopuolelta tuleva seura voisi vielä harjoittaa jonkinlaista puoliammattilaisuutta, kakkosessa ei siihen ole mitään mahdollisuutta.
Kuitenkin ykkösen vaihtuvuus alaspäin on nykypäivänä aivan mieletöntä. Mikähän on tällä hetkellä pisin putki perättäisiä kausia ykkösessä? Ei ei varmaan ole montaa vuotta. Tällä hetkellä muutama vuosi kakkosesta nousun jälkeen seura on joko liigassa tai takaisin kakkosessa.
Kehitä siinä sitten maltillisesti vakaan pohjan päälle liigaseura.

Sitä kiertoa pitäisi hillitä.
Ihan suljettua sarjaa en itsekään toki kannata (vaikka Se Ainoa Oikea sitä parhaina vuosikymmeninään olikin), mutta hyvin tiukka seula siihen. Esim. vain ykkösen viimeinen tippuu ja ehkä sekin vain karsintojen kautta.  Kakkosesta noustaan jollain lohkovoittajien play-offien perusteella ja kriteerinä vaaditaan myös ykköslisensin ehtojen täyttäminen.

Mikään ei ole niin syvältä kuin joku lohkovoittajien playoff-järjestelmä. Viimeinkin siitä päästiin eroon, eikä enää ikinä takaisin, kiitos. Pelaat loistavan kauden, voitat ylivoimaisesti lohkosi, pelaat huonon ottelun karsinnoissa ja kausi on siinä. Näin viedään tehokkaasti motivaatio eteenpäin pyrkiviltä Kakkosen seuroilta. Kuka uskaltaa panostaa kauteen, kun nousu on lähes arpapeliä? Sarjan voittaja nousee on periaate, jonka pitäisi päteä aina.

Jos Kakkosen ja Ykkösen välistä vaihtuvuutta halutaan pienentää, oikea ratkaisu on supistaa Kakkonen edelleen kahteen lohkoon. Tämän alle voidaan luoda uusi Kolmonen vaikkapa kuudessa lohkossa.

Tai mieluummin sitten Ykköseen 16 joukkuetta ja edelleen kolme putoaa, jos Kakkonen pysyy kolmilohkoisena, kuin takapuolen pyyhkiminen Kakkosella.

Viikinki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Viikingit


Vastaus #40 : 05.10.2006 klo 11:02:47

Tosiaan Ykkösessä mennään eteenpäin:

Lainaus
Ykkösen seuroille oma lisenssi

Suomen Palloliiton liittohallitus on vahvistanut seuralisenssimääräykset miesten Ykkösen seuroille. Seurojen on kauden 2006 aikana ryhdyttävä sellaisiin toimenpiteisiin, että määräyksissä asetetut vaatimukset voidaan saavuttaa pelikaudella 2007. Lisenssiin kuuluu erilaisia säännöksiä koskien mm. olosuhteita, seuran organisaatiota, urheilullista toimintaa, taloutta sekä juniorityötä. Kyseinen lisenssi on edellytys Ykkösessä pelaamiseen.

Myös Veikkausliigassa on käytössä oma lisenssi. Ykkösen uudella lisenssijärjestelmällä pyritään juuri kaventamaan Liigan ja Ykkösen välistä eroa kentän ulkopuolisissa asioissa.
shots

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 05.10.2006 klo 11:11:31



Tai mieluummin sitten Ykköseen 16 joukkuetta ja edelleen kolme putoaa, jos Kakkonen pysyy kolmilohkoisena, kuin takapuolen pyyhkiminen Kakkosella.



Näinhän se menee mm. Ruotsissa ja Norjassa. (Tosin norskeissa putoaa neljä viimeistä ja Ruotsissa kaksi viimeistä suoraan + kaksi karsii)
jaanu$

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tiiseli since 4eva


Vastaus #42 : 05.10.2006 klo 11:20:31

Koska eilisillan loistin poissaolollani ff:lta, ja tulen aiheeseen ns. jälkijunassa, niin sanottakoon että luin vain vähän alusta, ja vastaankin däsä nyt otsikkoon:

Pääasia on mielestäni, että mitä ikinä tehäänkin, tehään se huolella ja kunnolla. Veikkausliigan puolelta toivoisin lisää skarppiutta otteisiin, ja jos esim. otteluohjelma luvataan tiettynä päivämääränä, niin pitää sen silloin myös ilmestyä.

Veikkausliigan pitää myös ottaa hitunen realismia peliin, eikä yrittää juosta kusten yli siitä missä aita on matalin. Turha sitä on tuijottaa muualle Eurooppaan kun realiteetit talouden ja olosuhteiden osalta ovat "suomalaiset". Tällä tarkoitan sitä, että veikkausliigan ei tulisi luoda paineita seuroille mm. yleisömäärien suhteen, sillä tästä on taas lyhyt matka kusetettuihin yleisömääriin ynnä muuhun paskaan. Myös liigalisenssin ehdot pitäisi asettaa ehkäpä enemmän suomalaiselle tasolle. Nyt kun eletään tilanteessa ettei seurat juurikaan stadioneitaan omista, eikä yritysmaailmakaan ole riemusta kiljuen rahojaan tyrkyttämässä, on suuria satsauksia hyvin vaikea kalastella. Liigalisenssin pitäisi olla sellainen, että ehtojen täyttämiseen ois realistiset mahollisuuet. Eniten vituttaa juuri se, että kun yhteiset säännöt on luotu, niin sitten joillekkin annetaan myönnytyksiä ja erivapauksia laistaa näistä säännöistä. Siinä olen kuitenkin jyrkällä kannalla, että ilman valoja ei pitäisi saaha pelata ensimmäistäkään liigaottelua.

Joukkuemäärään sen enempää puuttumatta sanon kuitenkin, että mielestäni romanttiset kuvitelmat kook maan kattavasta 14 joukkueen liigasta kyllä pyyhkiytyvät sen faktan tieltä, että nykyisessä liigassa on ihan liian paljon ns. täytepelaajia, joilla ei pitäisi olla mitään asiaa minkään maan pääsarjaan. Tämän takia 10-12 joukkueen liiga olisi ideaalinen, myöskin jos haluttaisi astua askel kohti ammattimaisempaa meininkiä nykyisestä puuhastelusta...
Sarjasysteemiin en puutu, mutta 14 on liikaa. Monet ihmettelevät, että miksei Suomessa kun Ruotsissakin joukkuemäärät kasvaa ja muuta paskaa. No... Suomi... Ruotsi... vertaa ny itte!
kinkladze

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 05.10.2006 klo 11:22:19

Lainaus
Ykkösen seuroille oma lisenssi

Suomen Palloliiton liittohallitus on vahvistanut seuralisenssimääräykset miesten Ykkösen seuroille. Seurojen on kauden 2006 aikana ryhdyttävä sellaisiin toimenpiteisiin, että määräyksissä asetetut vaatimukset voidaan saavuttaa pelikaudella 2007. Lisenssiin kuuluu erilaisia säännöksiä koskien mm. olosuhteita, seuran organisaatiota, urheilullista toimintaa, taloutta sekä juniorityötä. Kyseinen lisenssi on edellytys Ykkösessä pelaamiseen.

Myös Veikkausliigassa on käytössä oma lisenssi. Ykkösen uudella lisenssijärjestelmällä pyritään juuri kaventamaan Liigan ja Ykkösen välistä eroa kentän ulkopuolisissa asioissa.

Pelkkää kaunista sanahelinää. Menee samaan sarjaan liigalisenssikusetuksen kanssa. Mitään ei tapahdu koskaan! :-[ :keskari:
Kärsäsilmä

Poissa Poissa


Vastaus #44 : 05.10.2006 klo 11:48:50

Uutinen
Lukekaa tuorein IS-Veikkaja, jossa oli esitetty 9 kysymystä ykkösen lisenssijärjestelmästä Palloliiton sarjapääliköltä. Äijä oli pihalla kuin lumiukko.
Iron Hammer

Poissa Poissa


Vastaus #45 : 05.10.2006 klo 12:34:38

Muutos, jonka on tapahduttava:

PELIPÄIVÄ LAUANTAILLE!



Elmslie Ender

Poissa Poissa


Vastaus #46 : 05.10.2006 klo 12:34:48

Kannatan ehdottomasti 14 joukkueen liigaa. Nyt ollaan siitä hyvässä tilanteessa, että sarjajärjestelmä on Allianssi-vajausta lukuun ottamatta selkeä. 14 joukkueen liiga, 14 Ykkönen ja Kakkosessa kolme 14 joukkueen lohkoa. Kun meillä on kerrankin selkeä järjestelmä, pidetään tämä.

Vain liiga kasvattaa kotimaisen jalkapallon suosiota Suomessa. Kymmenellä joukkueella liigaseurojen kattavuus voi helposti käydä liian pieneksi ja suurella osalla suomalaisista ei ole joukkuetta, jota seurata. Esim. 1997 se ei ollut todellakaan hyvä (Helsinki, Turku, Anjalankoski, Rovaniemi, Pori, Pohjanmaa).

12 joukkueen sarjassa järjestelmä on väkisin syvältä.
JJO

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS


Vastaus #47 : 05.10.2006 klo 12:34:54

Jäänee toivomisen asteelle, että lisenssistä oikeasti pidettäisiin kiinni. Hyvä, että joku systeemi on kehitetty, mutta lienee haihattelua toivoa oikeaa toimintaa palloliiton puolelta kun miljoonatuotoista huolimatta edes Suomen Cupia ei saada näkyviin.
Elmslie Ender

Poissa Poissa


Vastaus #48 : 05.10.2006 klo 12:38:28

Lauantai on pelipäivänä kesällä huono. Se on aivan sama, kumpaa enemmistö forumisteista pitää parempana. Massat ovat lauantaina muualla.

Itse inhoan kesän lauantaipelejä. Kesäviikonloppuisin on tapana olla muualla kuin kotosalla. Sunnuntai-illan peli ei aiheuta ongelmia, mutta lauantaipelin kohdalla on kaksi vaihtoehtoa: pilata muu lauantai, pahimmillaan koko viikonloppu tai jättää peli väliin.
Iron Hammer

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 05.10.2006 klo 12:48:56

Massat lauantaisin muualla? Keskikesällä ehkä, jolloin ottelut voitaisiin siirtää sunnuntaille. Mutta keväällä ja syksyllä? Käsittääkseni esim. kiekkomatseissa molempina ajankohtina riittää väkeä lauantaisin.

 
Sivuja: 1 [2] 3 4
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa