FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
04.02.2023 klo 05:10:29 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Stadin kundi -chantti - jatkoon vai ei?
Chanttien aatelia - 322 (24.3%)
VMP - 530 (39.9%)
En osaa sanoa - 178 (13.4%)
Hassutteluvaihtoehto - 297 (22.4%)
Äänestäjiä yhteensä: 1314

Sivuja: [1] 2 ... 497
 
Kirjoittaja Aihe: Klubin kannattajatoiminta  (Luettu 1988891 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Capo

Poissa Poissa


: 30.09.2007 klo 16:06:47

Tuumin että parasta aloittaa uusi aihe, koska Klubin kannatustoiminta on ja pitäisi olla paljon muutakin kuin Sakilaiset. Toisessa ketjussa paljon hyviä näkemyksiä, joita yritän tässä vähän koota.

Nythän tilanne on tosiaan se, että kaksi erillistä porukkaa vetää hyvin erilaisella profiililla. Ongelma syntyy nyt lähinnä siitä, että nämä kaksi tapaa ovat niin kaukana toisistaan. Näin suurin potentiaali eli "tavallisten" kannattamisesta kiinnostuneiden panos näyttää valuvan hukkaan. Sakilaiset, joilla meno on kyllä erittäin hyvää, on yhtenäinen ja suljettu porukka, jonne kannattamisesta kiinnostuneiden tuulareiden on hyvin vaikea mennä mukaan. Forzahan taas on taantunut viime vuosina pahasti ja saanut leiman lähinnä keski-ikäisten vähän kajahtaneiden sekä muuten "friikin" porukan laumana. Yhtenäistä linjaa ei siellä ole, jossei lasketa äärimmäistä sekalaisuutta sellaiseksi. Kuitenkin taitaa olla niin, että siihenkään porukkaan ei ole kovin helppo mennä mukaan, koska varsinkin kannatustoiminnasta kiinnostuneiden keskuudessa maine on kyseenalainen.

Miten kannatustoimintaa siis ylipäänsä voitaisiin kehittää seurassa, jossa siihen Suomessa on kenties parhaat edellytykset? Nykyistä tilannetta voisi kuvata lähinnä umpikujaksi, koska vaikea kuvitella Forzan taantumastaan nousevan ilman radikaalia kasvojenpesua. Sakilaisillakaan ei liene mitään haluja muuttaa kurssiaan ja ryhtyä kendon puolelta tuttuun "uj-maiseen" laajemman kannattajakunnan toimintaa johtavaan rooliin.

Klubin kundin ehdotus toisesta topicista tps-tyylisen kannattajakatsomon luomisesta on omasta mielestäni ehkä loogisin keino tilanteen parantamiseksi. Ihan selvä on, että ilman ihmettä ja sitä että Forzaan yhtäkkiä löytyisi jostain asiansaosaavia ja dynaamisia toiminnan kehittäjiä, toiminta ei itsestään tästä tule juuri parantumaan. Toki joukkueen menestys varmasti auttaisi asiaa ja innostaisi porukkaa, mutta pääongelmaa eli Forzan nykyistä imagoa se ei ratkaisisi. Seuran suuntaan pitäisikin ehdottomasti avata keskusteluyhteys tästä ja pohtia "porkkanoita" toiminnan parantamiseen. Esimerkiksi tuollaiset subventoidut kannattajamatkat ovat loistava kädenojennus TPS:ltä kannattajilleen. Ilmaisista kausareista voi olla montaa mieltä, mutta nekin ovat tuoneet kannattajia ja meininkiä TPS:n katsomoon. En nyt välttämättä sano, että tuota konseptia sellaisenaan pitäisi mennä matkimaan mutta jotain vastaavaa kannattaisi kyllä miettiä. Sääli nimittäin tämä nykyinen tilanne jossa potentiaali hukataan.

edit. kirotusvrheet
« Viimeksi muokattu: 30.09.2007 klo 16:12:37 kirjoittanut Capo »
romario#1

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #1 : 30.09.2007 klo 16:19:21

Olen mielessäni miettinyt sellaista näkymää, jossa Finskin bolliksen puoleinen pääty olisi täynnä kannattajia. Ai niin, mutta eihän se onnistu kun päädystä ei peliä näe.
Hincha en cancha

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi, Huuhkajat, suomifutis paikan päällä


Vastaus #2 : 30.09.2007 klo 16:20:57

Tuonne toiseen topikkiin jo kirjoitin, että seuran puolelta olisi myönteistä myydä kannattajakausareita muillekin kuin forzalaisille ja siten synnyttää kannattajakatsomon tapainen klubilaisten sektio, joka koostuisi HJK:n kannattajista ryhmään X tai Y kuulumisesta tai kuulumattomuudesta riippumatta. Vaikka se tuntuukin hassulta, niin "virallinen" liittyminen ja rekisteröityminen ryhmään on oikeasti ei-haluttua monien mielestä. Yhtä ongelmallisia ovat myös suljetut ryhmät, joihin pääsee vain suhteilla.

Klubilaiset voisivat ehkä ottaa hieman periaatteellista mallia 116% Boysista: ei rekistereitä jäsenistä eikä suljettua ryhmää, vaan katsomonosa, johon kuka tahansa huutamisen tarpeessa oleva seuran kannattaja on tervetullut mekkaloimaan haluamassaan määrin. Ydinryhmät ja eriytyneet porukkansa voisivat olla olemassa niin kuin ennenkin, mutta kuka tahansa voisi osallistua olematta jäsen tai tuntematta itseään ulkopuoliseksi.
100%

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #3 : 30.09.2007 klo 16:22:08

SVHK on myös mukana kannatustoiminnassa.
Thouni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Artsakh, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #4 : 30.09.2007 klo 16:32:02

Olen mielessäni miettinyt sellaista näkymää, jossa Finskin bolliksen puoleinen pääty olisi täynnä kannattajia. Ai niin, mutta eihän se onnistu kun päädystä ei peliä näe.
Sama. Just olin kirjottamassa, että eteläpäädystä voisi tehdä sellasen "fanipäädyn" johon sais halvalla kausareita, mutta sinne sitten menisi ne jotka oikeasti matseissa kannustavat. Eli Forza sinne Sakilaisten seuraksi ja sitten ne "Aurinkokatsomon casuaalit huutelijat". Mutta juuri se on ongelma kun niin monelle se tärkein asia on nähdä peli mahdollisimman hyvin. Ihan ymmärrettäväähän se on, mutta tuntuu ainakin vähän siltä, että Forzastakin moni voisi muuttaa päätyyn, mutta eräät jäsenet eivät sinne halua muuttaa juuri sen takia kun näkyvyys olisi niin huono. Nyt Forza menee mielestäni vähän hukkaan siellä kulmassa kun esimerkiksi tifot näkyvät vain pienelle osalle eteläpäädystä ja katkiskatsomolaisille joita tuskin mitkään tifot voisivat vähempää kiinnostaa.

Ja jotenkin tuntuu, että pitäisi olla jotain ikään kuin Forzan ja Sakilaisten väliltä. Sakilaisiin ei moni pääse/joudu ja moni tuskin haluaakaan olla sellaisen "huligaaniporukan" jäsen(älkää ymmärtäkö väärin), mutta sitten taas Forzan meininki on heille liian vaisua. Itseänikin aika paljon ärsyttävää se, että kun Forzan joukoissa seisot ja vaikka vain huudat jotain solvauksia tuomarille niin heti tullaan sanomaan, että "Soosoo ei noin saa huutaa". Ja sitä ei kyllä tarvita, että kannattajat perustaisivat lisää faniryhmiään ja menisivät eri puolille stadionia. Siitä ei tule mitään jos aurinkokatsomon toisessa kulmassa on 20 tyyppiä, toisessa kulmassa 15 ja päädyssä 20. Potentiialia kyllä olisi loistavaan kannustukseen ja tunnelmaan Finskillä, mutta tällä hetkellä siitä otetaan hyvin vähän hyötyä irti.
WiZ

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KPV, Reima, Huuhkajat


Vastaus #5 : 30.09.2007 klo 16:36:35

SVHK on myös mukana kannatustoiminnassa.
  :D Ylos

Tosiaan itse näin ulkopuolisena kannattaisin tuota päätykatsomoon siirtymistä ja olen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa, että jotain uutta tarttee tehä tai muuten homma kuihtuu kokonaan. Päätykatsomoon siirtyminen vois olla radikaali ratkaisu? Ja mainitut halvemmat kausarit sinne yms. uudet tuulet puhaltamaan!
J-P Papin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi


Vastaus #6 : 30.09.2007 klo 16:57:24

asiaa

Melkoisen sama. Tällä tavalla tuo kannatus toiminta saisi uutta virtaa ja Forzan sekä Sakilaisten rekrytointikin helpottuisi siinä määrin kun haluavat sitä tehdä. Kyllä sieltä päädyistäkin ottelun ihan hyvin näkee jos tarpeeksi korkealta katselee toki ihan alhaalta pelin seuraaminen ja taktisten hienouksien hoksaaminen vaikeutuu (on melko mahdotonta).

Ilmais liput voisi ensikaudella jos niistä ei haluta/voida luopua suunnata pelkästään pohjoispäätyyn tai sinne katkiksen yläkertaan. Silloin voisi joitain ilmaislippulaisia alkaa jopa houkutella lipusta maksaminen että pääsisi "muitten joukkoon".

OT tällä kaudella ne pari kertaa kun maksetulla lipulla olen eteläpäädyssä ollut (muut kerrat silverissä maksavana asiakkaana toki) on ilmaislippulais tantta/oja tullut torumaan aikuisia ihmisiä jotka ovat maksaneet lipuistaan ettei saisi huudella kentälle. Mikäs sen mukavampaa (on onneksi järkeä ollut sen verran mukana ettei ole jaksanut heille alkaa asiasta räyhäämään vaan ilmoittanut että on maksava asiakas ja kannattaminen jatkuu).
Juhani Kontiovaara

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU ja Suomen maajoukkueet


Vastaus #7 : 30.09.2007 klo 17:06:36

Tuonne toiseen topikkiin jo kirjoitin, että seuran puolelta olisi myönteistä myydä kannattajakausareita muillekin kuin forzalaisille ja siten synnyttää kannattajakatsomon tapainen klubilaisten sektio, joka koostuisi HJK:n kannattajista ryhmään X tai Y kuulumisesta tai kuulumattomuudesta riippumatta.

Klubilaiset voisivat ehkä ottaa hieman periaatteellista mallia 116% Boysista: ei rekistereitä jäsenistä eikä suljettua ryhmää, vaan katsomonosa, johon kuka tahansa huutamisen tarpeessa oleva seuran kannattaja on tervetullut mekkaloimaan haluamassaan määrin. Ydinryhmät ja eriytyneet porukkansa voisivat olla olemassa niin kuin ennenkin, mutta kuka tahansa voisi osallistua olematta jäsen tai tuntematta itseään ulkopuoliseksi.

En usko, että edes HJK:n johto voi olla esteenä, jos tätä ehdotatte ja järkevästi asian perustelette.
FS Södra

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Nameless Thing


Vastaus #8 : 30.09.2007 klo 18:28:36

Klubin kundin ehdotus toisesta topicista tps-tyylisen kannattajakatsomon luomisesta on omasta mielestäni ehkä loogisin keino tilanteen parantamiseksi. Ihan selvä on, että ilman ihmettä ja sitä että Forzaan yhtäkkiä löytyisi jostain asiansaosaavia ja dynaamisia toiminnan kehittäjiä, toiminta ei itsestään tästä tule juuri parantumaan.

Hyvin kiteytetty kyllä.

Henkilökohtaisesti ei ole ainakaan mitään sitä vastaan, että päädyssä olisi myös muita kannattajia (Seppoa ja Vellua co. ei lasketa). Lisäksi toisin kuin Forzan puolelta usein misinformoidaan, suurinta osaa meidän chanteista pystyy kyllä vetämään muutkin.
Neofunktionalisti

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 30.09.2007 klo 19:32:42

Hyvää keskustelua  Ylos

Suomessa on tällä hetkellä vääristynyt tilanne, kun jopa TV-selostajat mainitsevat tiettyjen kannattajaryhmien nimet erikseen kommentoidessaan ottelujen tunnelmaa. Miksi otteluissa tunnelmaa nostavia henkilöitä ei kutsuttaisi ainoastaan oman seuransa kannattajiksi?

Stadioneilla tulisi olla tietty katsomonosa, jonne peliin täysillä eläytymään haluavat kannattajat menisivät riippumatta siitä, kuuluvatko he johonkin kannattajaryhmään. Tällä tavalla päästäisiin lähemmäksi koko seuran kannattajapotentiaalia, kun ihmisiä ei lokeroitaisi ja kannattajakatsomoon olisi helpompi tulla vaikka päivän fiiliksen mukaan. Tunnelman kannalta tärkeää tämän jälkeen olisikin koko katsomonosan saaminen puhaltamaan yhteen hiileen. Jos ulkopuolinen mielipide sallitaan, niin tämä olisi Sakilaisille HJK:n dynaamisimpana kannattajaryhmänä luonnollinen haaste.
JJO

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS


Vastaus #10 : 30.09.2007 klo 19:36:52

Olisi kyllä hienoa, jos ensi kaudella HJK:n eri faniryhmät ottaisivat eteläpäädyn haltuun. Perhekatsomon voisi siirtää pohjoiseen ja ilmaisliput jakaa pääkatsomon yläosaan silloin kun niitä on.
joks11

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rakennusliike M. Seppälä Oy


Vastaus #11 : 30.09.2007 klo 19:41:11

Olisi kyllä hienoa, jos ensi kaudella HJK:n eri faniryhmät ottaisivat eteläpäädyn haltuun. Perhekatsomon voisi siirtää pohjoiseen ja ilmaisliput jakaa pääkatsomon yläosaan silloin kun niitä on.
Vahva kannatus tälle Ylos
JJO

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS PENUS


Vastaus #12 : 30.09.2007 klo 19:49:52

Vahva kannatus tälle Ylos

No ei siellä muuten ketään ole. Järjestelyllä saataisiin herkkäkorvaiset perhekatsojat pois mölyävien fanihörrien äänenkantamasta.
joks11

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rakennusliike M. Seppälä Oy


Vastaus #13 : 01.10.2007 klo 10:24:24

No ei siellä muuten ketään ole. Järjestelyllä saataisiin herkkäkorvaiset perhekatsojat pois mölyävien fanihörrien äänenkantamasta.
Nimenomaan. Olin ihan vakavissani tuon peukun kanssa.

Muutenkin pitäisi saada enemmän vallalle tapa, että ilmaislipun kanssa ei pääse yhtä hyvälle paikalle näkemään matsia kuin maksava asiakas.
Elias

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 01.10.2007 klo 10:32:14


Muutenkin pitäisi saada enemmän vallalle tapa, että ilmaislipun kanssa ei pääse yhtä hyvälle paikalle näkemään matsia kuin maksava asiakas.

Silloinhan nuo ilmaisliput pitäisi jakaa ainakin Finskillä nimenomaan päätyihin...
joks11

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rakennusliike M. Seppälä Oy


Vastaus #15 : 01.10.2007 klo 10:35:09

Silloinhan nuo ilmaisliput pitäisi jakaa ainakin Finskillä nimenomaan päätyihin...
Niinhän niitä on jaettukin.
1x2

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 01.10.2007 klo 10:35:12

seuran puolelta olisi myönteistä myydä kannattajakausareita muillekin kuin forzalaisille ja siten synnyttää kannattajakatsomon tapainen klubilaisten sektio

Eikös tässä ole se ongelma että jos antaa alennusta jollekin kausarista niin tästä tulee samantien seuran sponsoroima ja hyväksymä kannattaja, jonka käytöksestä seura sitten vastaa sakkojen uhalla vieraspeleissäkin.
Elias

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 01.10.2007 klo 10:44:35

Niinhän niitä on jaettukin.

Keskustelusta sai sen kuvan, että ilmaisliput tulisi jatkossa jakaa pääkatsomon yläkatsomoon, jossa nyt on melkein stadionin parhaat paikat. Voi toki olla, että ymmärsin väärin, mutta...
joks11

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rakennusliike M. Seppälä Oy


Vastaus #18 : 01.10.2007 klo 10:51:33

Keskustelusta sai sen kuvan, että ilmaisliput tulisi jatkossa jakaa pääkatsomon yläkatsomoon, jossa nyt on melkein stadionin parhaat paikat. Voi toki olla, että ymmärsin väärin, mutta...
Tätä olen kuullut muiltakin. Pari matsia on joskus tullut katseltua tuolta, ja ainakin itse viihdyn Silverissä paremmin.
Udi

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 01.10.2007 klo 11:19:12

Silverissä on mukavin tunnelma, mutta yläkatsomosta näkee pelin parhaiten. Pohjoispääty vieraskannattajille sekä ilmaislippulaisille. Samaan kasaan vaan. Yläkatsomo on ilmaislipputyypeille aivan liian hyvä paikka sekä aivan liian suuri: niin paljoa ei pummeja tarvitse stadionilla nähdä.
muumi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: minä en nettikiusaa


Vastaus #20 : 01.10.2007 klo 11:37:45

Pohjoispääty vieraskannattajille ja ilmaislipuille, eteläpääty halvoille kausikorteille ja Forzalle ja Sakilaisille. Näin ilmaislippulaiset eivät näkisi peliä parhailta paikoilta, mutta olisivat hyvissä paikoissa aistimassa tunnelmaa ja siten ehkä tulisivat uudestaan.
Rebel

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 01.10.2007 klo 11:47:59

Päädyn etuna on tosiaan myös se, että tunnelma leviää paremmin ympäri stadionia. Silverissä istuvana Forzasta kuulee paljon vähemmän, kuin Sakilaisista jotka yleensä päädyssä ovat. Kun europeleissä Sakilaiset ovat olleet Silverissä, niin heistäkin kuulee paljon vähemmän. Aikanaan, kun pääkatsomon yläkerta oli joka pelissä auki ja fanikatsomo Urheilukadun kulmassa, oli melko hyvä tunnelma ja toki se meteli auttaa myös siihen, että tavalliset tuulipuvut uskaltavat pelissä huutaa ja taputtaa mukana.
Luís Fernando

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pupelluksen mestarit 2008, 2009


Vastaus #22 : 01.10.2007 klo 12:17:36

Kaikki olisi hyvin, jos jokainen niistä kymmenestä faniryhmästä olisi sulassa sovussa yhtenäisesti siellä eteläpäädyssä Ylos
Blanco

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 01.10.2007 klo 13:36:37

Eikös tässä ole se ongelma että jos antaa alennusta jollekin kausarista niin tästä tulee samantien seuran sponsoroima ja hyväksymä kannattaja, jonka käytöksestä seura sitten vastaa sakkojen uhalla vieraspeleissäkin.
Ei. Eihän niiden mitään alennusta tarvi antaa. Tekee vain päädystä "fanikatsomon" ja siinä on kausari halvempi kuin muissa katsomonosissa. Pitäisi olla ihan perusjuttu jokaisella seuralla, mutta kun jostain syystä täällä ei tajuta edes niitä yksinkertaisimpia juttuja. Herätys Forzan saunakerholle ja alkakaa ajaa niitä asioita mitä teidän kuuluukin.
Möpsi

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 01.10.2007 klo 15:03:37

Kellään ”oikeaa” näkemystä (ei siis pelkkä Valioliiga tai suurseurat), miten ns. jp-kulttuureissa yleisesti päädyt ja kausikorttien osuus lipuista?

 
Sivuja: [1] 2 ... 497
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa