FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
16.08.2018 klo 22:06:28 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 71 [72] 73 ... 76
 
Kirjoittaja Aihe: Tässä topicissa seuraamme Suomen FIFA-rankingia  (Luettu 271669 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen maajoukkueet, suomalaiset kasvattajaseurat


Vastaus #1775 : 01.11.2016 klo 12:49:51

En muuten ota kantaa sen enempää kirjotukseen, mutta Lahessa oli ulkkarit pääasiassa penkillä, johtuen siitä että olivat niin paskoja. Avarissa niitä oli kerrallaan ~0-3.

Eli ainakin tässä esimerkissä on vahva vinkki, että joutavat mennä sinne, mistä ovat tulleetkin.

Eräs henkilö (SJK:n Sarajärvi?) tuossa liigan päättymisen jälkeen otti puheeksi "herrasmiessopimuksen" ja palkkaminimin ulkomaalaisten rekrytoinnin järkeistämiseksi. Hänen kanssaan on helppo olla samoilla linjoilla. Ulkomaalaispelaajia tarjotaan ainakin mestariseuralle pilvin pimein, joten siinä on oleellisen tärkeä tuo asiantuntemus, jolla jyvät erotellaan akanoista. Toki menneen kauden liigasta löytyi onnistuneita rekrytointeja (Orgill, Tendeng, Morelos, Atom), ei siinä mitään. (Enkä epäile sitäkään, etteivätkö kokeneet kansainväliset pelaajat sparraisi nuoria hyvin harjoittelussa.) Mutta kyllä rekrytointikynnys täytyy saada korkeammalle. Ja Ykkösessä saati Kakkosessa ei vierastyöläisiä tarvita lainkaan. Kyllä 140000 lisenssipelaajan massasta täytyy kolmeen ylimpään sarjaan jalostaa riittävä määrä mitat täyttäviä pelaajia. Jos tämä ei onnistu, täytyy ison luudan lakaista ja päitä tippua.

E: En ole täysin varma henkilöstä, joka käsitteli liigan päättymisen jälkeen ulkomaalaiskysymystä.
« Viimeksi muokattu: 01.11.2016 klo 13:00:04 kirjoittanut drone »
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen maajoukkueet, suomalaiset kasvattajaseurat


Vastaus #1776 : 01.11.2016 klo 13:12:45

Suomen jalkapallon kansainvälinen menestymättömyys ( ehkä eniten miesten osalta, sillä naiset ja juniorit taitavat pärjätä kohtuullisesti vertailuissa)

Mikä sitten on "kohtuullista"? Naisten ranking on ollut laskussa jo vuosia. Juniorien tie katkeaa yleensä viimeistään jatkokarsinnoissa.

Ainakaan itse en ole innostunut lähtemään katsomaan peliä, jos siellä ei ole nimeksikään "omankylän" poikia. Yksittäinen tähti sinällään herättäisi uteliaisuutta.

Tuo käsite "omankylän poika" taitaa olla nykyään jo aika kaukaa haettu. Pelaajat siirtyvät jo nuorina sinne, missä olosuhteet ovat parhaat ja valmennus osaavin. Itse haluan nähdä kentillä nuoria, taitavia ja innokkaita suomalaispelaajia, jotka vihaavat häviämistä.

Aikaisemmassa foorumi kannanotossa oli linkki Palloliiton sivuille, jossa tästä asiasta en liigan joukkueiden stratekioissa, visioita tms. huomannut mitään kannanottoa. Pitäisikö olla?! Minusta pitäisi...

Muuten tuo Palloliiton tulevaisuuden visio ja strategia suunnitelma saisi olla tiivistetympi ja nostaa keskeiset asiat konkreettisesti esille. Nyt tekstiä oli 52. sivua ja juuri mitään ei jäänyt ensi-vilkaisulla mieleen.


Ei sieltä oikein tunnu löytyvän mitään muutakaan konkreettista asiaa. Kaikki pitäisi lukea ns. "rivien välistä".

Silloin mahdollisimman suuret massat junioreita pysyy paremmin mukana  ja saattavat syttyä tosissaan lajille. Kilpailullisempi asennoituminen tultava sitten kun perustat ja riittävä määrä pelaajia joista valikoida ovat kunnossa.

Massasta ei ole apua, jos nuoret pelaajat putoavat kyydistä 16 ikävuoden jälkeen. Ymmärrän jalkapallovanhempien tuskan, sillä harrastus maksaa aivan liikaa suhteessa siihen, ettei siitä oikein kuitenkaan ole nuorelle ammatiksi asti (ainakaan kovin monelle). Kustannuksia täytyy saada alemmaksi, mutta vielä tärkeämpää on taata, että vanhemmat, jotka sijoittavat rahaa jalkapalloon, saavat myös rahoilleen vastinetta. Osaavin valmennus junioreille ja kaikki tuki matkalle kohti ammattilaisuutta!

Yksilön taidot tai niiden pohjat kannattaa hankkia junnuna ensimmäisenä ja vasta niiden päälle pystytään rakentamaan taktiikkaa ja joukkuepelaamista (jalkapallo tosiaan joukkue laji jos mikä, eikä yhdentoista pelaajan yhteistyön maksimointi tai toimimaan saaminen ole valmentajalle helppoa). Alkuvaiheessa lapsien kypsyys ei varmaan edes riitä näiden myöhemmin välttämättömien taktiikoiden ym. omaksumiseen.

Tästä asiasta voi olla samoilla linjoilla. En lähde tästä väittelemään, mutta minulla on epäilys, vallitseeko Suomessa vieläkään yhteisymmärrys siitä, että harjoittelua tarvitaan aivan posketon määrä. Suomessa näkee raitilla harvemmin lapsia, jotka kulkevat kouluun palloa kesyttäen. Yleensä se on siististi repussa tai pyörän tarakalla ja aika monesti isukki tai äiti kuskaa lapsukaisensa harjoituksiin autolla. Pihapelejäkään ei juuri näe (toki joskus sentään, yleensä maahanmuuttajia...).
« Viimeksi muokattu: 01.11.2016 klo 13:16:27 kirjoittanut drone »
Utelias Vili

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Toke


Vastaus #1777 : 01.11.2016 klo 13:16:58

Eli ainakin tässä esimerkissä on vahva vinkki, että joutavat mennä sinne, mistä ovat tulleetkin.
Nää oli kaikki lainalla ja kun istuvat penkillä, niin eivät varmaan vieneet yhtään pelipaikkaa keltään, koska kuulemma ei ollu velvollisuutta peluuttaa.
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #1778 : 01.11.2016 klo 13:50:07

Nää oli kaikki lainalla ja kun istuvat penkillä, niin eivät varmaan vieneet yhtään pelipaikkaa keltään, koska kuulemma ei ollu velvollisuutta peluuttaa.

Tähän kuuluu vastata siten, että mainitsee, kuinka ne penkkiminuutit olisivat olleet motivoiva tekijä OMAN KYLÄN POJILLE, joita ei olisi ikipäivänä uskaltanut laittaa kentälle, vaikka mikä tulisi
Utelias Vili

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Toke


Vastaus #1779 : 01.11.2016 klo 14:01:38

Tähän kuuluu vastata siten, että mainitsee, kuinka ne penkkiminuutit olisivat olleet motivoiva tekijä OMAN KYLÄN POJILLE, joita ei olisi ikipäivänä uskaltanut laittaa kentälle, vaikka mikä tulisi

Itse olisin vastannu siihen et sillai, et kehittänee enemmän pelata kakkosta, kun istua penkillä liigassa.
Piällysmies

Poissa Poissa


Vastaus #1780 : 01.11.2016 klo 18:41:42

Mukava huomata, että perusteltuja kommentteja / mielipiteitä ilmaantunut keskusteluun. Noissa aikaisemmissa kirjoituksissani "omankylän pojilla" tarkoitin juuri kotimaisia tai ainakin kansalaisuuden hankkineita pelaajia. On luonnollista, että maan sisällä hakeudutaan urheilullisin ja sosiaalisin perustein itselle parhaiten sopivaan joukkueeseen. Tuskin monen kotimaisen seuran oma kasvatustoiminta pystyy tuottamaan kakkosen,  saati liiga tason pelureita riittävästi.
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen maajoukkueet, suomalaiset kasvattajaseurat


Vastaus #1781 : 01.11.2016 klo 20:03:15

Tuskin monen kotimaisen seuran oma kasvatustoiminta pystyy tuottamaan kakkosen,  saati liiga tason pelureita riittävästi.

Juuri tämän takia sinne junioripuolelle täytyy tehdä satsauksia oikein kunnolla. Palloliittohan korvamerkitsi nyt miljoona euroa valmennustoiminnan kehittämiseen. Tuolla rahamäärällä ja heidän logiikallaan tuhannelle suomalaisseuralle pystyttäisiin tarjoamaan esimerkiksi 1000 euron valmentajakoulutus. Eli osaamista pystyttäisiin ainakin jossain määrin "injektoimaan" suomalaisiin seuroihin ja sitä kautta edistämään niiden juniorituotantoa. Jos koulutusten sisältö ja tavoitteet laitetaan vielä ns. "kohilleen" eli opetetaan jalkapalloilun kulttuurillinen ulottuvuus valmentajataitojen ohella (ts. jalkapalloilijan ammatti on ihan todellinen ja realistinen mahdollisuus suomalaisellekin juniorille) ja painotetaan ammattilaisputken rakentamisen merkitystä seuroihin, voi tulosta jollakin aikavälillä ruveta tulemaan.

Minulla on epäilykseni Palloliiton ja heidän strategioidensa suhteen, mutta haluan nähdä tämän asian positiivisesti.
Josse

Poissa Poissa


Vastaus #1782 : 17.11.2016 klo 22:35:26

Huhut suomalaisen jalkapallon kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja ja voidaan lopettaa. Suomi on huimassa nousussa tässä rankingissa ja löytyy uudelta listalta sijalta (noin) 94. kunhan se julkaistaan. Jalkoihin jäi esim. Sierra Leone, Syyria ja Päiväntasaajan Guinea.


Muista Pohjoismaista Islanti on 21., Ruotsi 41., Tanska 46., Fär-Saaret 84. ja Norja 85.

Karsintalohkovastustajista Kroatia sijalla 14., Islanti siis 21., Turkki 24., Ukraina 29. ja Kosovo 166.

Sijoitukset vielä alustavia.
gv39

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuomarit sekä kyläjoukkueet


Vastaus #1783 : 24.11.2016 klo 16:50:16

http://yle.fi/urheilu/3-9313494
Kriisi ohi. 8 sijaa parannusta.
tre guru

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Metsäkansan Kanto, Nakhon Sawan FC


Vastaus #1784 : 23.12.2016 klo 19:29:17

94
korppu

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: IFK Helsingfors


Vastaus #1785 : 24.12.2016 klo 07:15:39

Voi voi...
vasurinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Musta/valkotelevisioissa oikealle hyökkäävä Suomi


Vastaus #1786 : 10.01.2017 klo 02:00:28

Fifarankin 57. kukistettu, tiedossa aivan saatanasti pisteitä. Onhan, onhan?
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #1787 : 10.01.2017 klo 03:03:15

Vuosi sitten tammikuussa kumpaakaan peliä ei laskettu, kaksi vuotta sitten Jemen-tasuri laskettiin ja Ruotsi-voittoa ei laskettu ...
Riippuu siitä millaisilla säännöillä on pelattu, ovatko kaikki tuomarit virallisia, lasketaanko a-maaotteluksi jne,
M.U.R.SU.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: One and only The Läski-Ronaldo


Vastaus #1788 : 10.01.2017 klo 11:06:38

6 vaihtoa oli sallittu, joten ei taida mennä virallisesta rankingiin laskettavasta pelistä?
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #1789 : 10.01.2017 klo 11:25:00

6 vaihtoa oli sallittu, joten ei taida mennä virallisesta rankingiin laskettavasta pelistä?
Jos en nyt ihan pihalla ole, niin lähes ainahan ystävyysotteluissa, ei pelkästään rusketusreissuilla, on kuusi vaihtoa sallittu. Kaiken järjen mukaan eilinen saattoi hyvinkin olla A-maaottelu, koska Marokkolle se oli kisoihin valmistava ottelu lähes parhaalla miehistöllä ja tuskin Suomeakaan tuo haittaisi, jos ei sitten tappiota ja FIFA-rankingin laskua pelätty. Slovenia-ottelu taas tuskin on.

Todellisuudessa menee kuitenkin toisin päin ja Suomi vieläpä ottaa Slovenian C-joukkueelta pataan. Mistä näitä tietää.
PumanNapit

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #1790 : 10.02.2017 klo 01:29:30

97. Uusimmassa rankingissa.
Pystyyn palanut

Poissa Poissa


Vastaus #1791 : 09.03.2017 klo 15:11:53

Maaliskuun 2017 FIFA-rankingissa Huuhkajat on jaetulla sijalla 99, kuudetta kuukautta peräjälkeen sijan 90 huonommalla puolella, kun tammikuun leirin harjoitusotteluista ei FIFA-pisteitä jaettu. Maaliskuussa on kaksi ottelua, joista voi saada FIFA-pisteitä. Rankingpisteet vähenevät vain, jos Suomi sekä häviää Turkille että on voittamatta Itävaltaa. Pistekin Turkilta tai voitto Itävallasta parantaa asemia. Karsintaottelu Turkissa on pisteiden ja sijoituksen kannalta yli 2,5 kertaa niin merkityksellinen kuin ystävyysottelu Itävallassa. Voitto Turkista nostaisi Huuhkajat sijoille n. 70.-75. ja häviö Turkille johtaisi sijoitukseen n. 90.-110. riippuen Itävalta-pelin tuloksesta.
« Viimeksi muokattu: 09.03.2017 klo 15:14:01 kirjoittanut Pystyyn palanut »
Josse

Poissa Poissa


Vastaus #1792 : 31.03.2017 klo 16:55:27

Seuraavassa tilastossa ollaan sijalla 98. Tosin noilla sijoilla on muutamien pisteiden päässä useita ryhmiä, joten hyvin voidaan olla myös sijalla 104. Periaatteessa kaikki 97-104 välillä on mahdollista.

Laitetaan nyt vielä muiden Pohjoismaiden sijoitukset:

21. Islanti
34. Ruotsi
51. Tanska
77. Färsaaret
86. Norja

Ja karsintalohkon vastaavat:

18. Kroatia
21. Islanti
22. Turkki
37. Ukraina
171. Kosovo


Micky Lee

Poissa Poissa


Vastaus #1793 : 01.06.2017 klo 21:34:09

108.
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #1794 : 01.06.2017 klo 21:45:10


108.


Tämä nyt on meidän taso.

törömömmö

Poissa Poissa


Vastaus #1795 : 01.06.2017 klo 23:18:48

Parempaan ei pelaajamateriaalilla ole rahkeita. Me on hävitty tää peli.
kovafanipallo

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Puppeli-Bana


Vastaus #1796 : 02.06.2017 klo 00:38:04

On kyllä melkoinen vitsi tämä meidän a-maajoukkue.
Insinöörimajuri-EVP

Poissa Poissa


Vastaus #1797 : 02.06.2017 klo 02:05:45

On kyllä melkoinen vitsi tämä meidän a-maajoukkue.
Koko FIFA-ranking on yksi iso vitsi. Mutta kivahan näitä listauksia on aina seurata.
Seitan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #1798 : 03.06.2017 klo 12:26:17

"It's f*cking disrage!"
- Suomen sijoitus.
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #1799 : 04.06.2017 klo 10:53:11


Koko FIFA-ranking on yksi iso vitsi.


Olisihan somaa, että Suomen nykyisellä ranking-sijoituksella ei olisi mitään yhteyttä viime vuosien pelillisen konttaamisen kanssa...


 
Sivuja: 1 ... 71 [72] 73 ... 76
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines