FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
18.04.2021 klo 04:53:43 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 106 [107] 108
 
Kirjoittaja Aihe: Kuopion keskuskenttä  (Luettu 440177 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #2650 : 06.04.2021 klo 17:39:34

Olisko miten iso juttu tehdä sellainen suunnitelma, että stadionin saisi päivitettyä CAT3 —> cat4 suhteellisen helposti jos näyttää siltä, että KuPS pääsee säännöllisesti lohkovaiheeseen, eikä noita pelejä saisi pelata CAT3 stadionilla? Kuten esim Tampereella tehtiin, eli nostettiin 6000 katsojasta 8000 katsojaan rakentamalla pääkatsomoon toinen kerros.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #2651 : 06.04.2021 klo 18:50:38

Olisko miten iso juttu tehdä sellainen suunnitelma, että stadionin saisi päivitettyä CAT3 —> cat4 suhteellisen helposti jos näyttää siltä, että KuPS pääsee säännöllisesti lohkovaiheeseen, eikä noita pelejä saisi pelata CAT3 stadionilla? Kuten esim Tampereella tehtiin, eli nostettiin 6000 katsojasta 8000 katsojaan rakentamalla pääkatsomoon toinen kerros.

En ole rakennusinsinööri, mutta varautuminen siihen, että katsomoon rakennettaisiin joskus toinen kerros tarkoittanee, että kaikki rakenteet pitää suunnitella jo nyt kestämään mahdollisen lisäkerroksen paino, miettiä kulkureitit yläkatsomoon jne. Kuulostaa sen verran kalliilta, että melkeinhän sen katsomon tekisi valmiiksi samalla kertaa.

Helpoin ratkaisu saattaisi olla tulostaulun päädyn jättäminen avoimeksi seisomakatsomoksi, johon sitten tarvittaessa pultataan penkkejä.

Tästä on kyllä uhka, että "säästettiin väärästä paikkaa". Ainakaan EL:n puolella lohkovaiheeseen ei taida olla hirveästi irronnut poikkeuslupia, jos maassa on CAT4-stadion käytettävissä. Olisihan se hieman noloa kuntapäättäjille, että Kuopiossa olisi hieno uusi stadion ja KuPS pelaisi konffaliigan lohkopelinsä Helsingissä.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #2652 : 06.04.2021 klo 19:37:35

Kenen suusta muuten tuo "ehdotukseni on, että kaupunki voisi siitä vähän enemmän maksaa" on?

Mutta siis muistaakseni vastaavan tason uutisia on ollut ennenkin, mutta ei stadion ole mihinkään edennyt.
Tähän liittyen lyhyt lainaus ko. jutusta...
Uutinen
– Olen nyt joutunut miettimään, mikä on merkittävästi. Kyllä se nykyisestä tasosta varmasti molemmilla nousee, mutta ei merkittävästi. Toki kun saadaan tasokkaampi tuote, minun ehdotukseni on, että kaupunki voisi siitä vähän enemmän maksaakin omaa osuuttaan. Toki odotetaan, että myös tulopuolella tapahtuisi silloin myönteistä kehitystä, Pirhonen pyörittelee.
vode86

Poissa Poissa


Vastaus #2653 : 06.04.2021 klo 19:48:36

Ainakaan EL:n puolella lohkovaiheeseen ei taida olla hirveästi irronnut poikkeuslupia, jos maassa on CAT4-stadion käytettävissä. Olisihan se hieman noloa kuntapäättäjille, että Kuopiossa olisi hieno uusi stadion ja KuPS pelaisi konffaliigan lohkopelinsä Helsingissä.

HJK pelasi 2014-2015 Eurooppa-liigaa poikkeusluvalla Bolt Arenalla (tuolloin Sonera Stadium). Katsomokapasiteettihan tuolla riitti, mutta muut osa-alueet ei.
Druidid

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sjk


Vastaus #2654 : 06.04.2021 klo 21:39:11

En ole rakennusinsinööri, mutta varautuminen siihen, että katsomoon rakennettaisiin joskus toinen kerros tarkoittanee, että kaikki rakenteet pitää suunnitella jo nyt kestämään mahdollisen lisäkerroksen paino, miettiä kulkureitit yläkatsomoon jne. Kuulostaa sen verran kalliilta, että melkeinhän sen katsomon tekisi valmiiksi samalla kertaa.

En ole aivan varma, mutta sellainen muistijälki jostain jäänyt, että Seinäjoella olisi tehty rakenteet mahdollisen korotuksen kestäviksi. Muistaakseni Sarajärvi olisi näin jossain haastattelussa todennut.
KuPS_Tallinn

Poissa Poissa


Vastaus #2655 : 06.04.2021 klo 22:33:38

Mikäli 6000:n kapasiteetilla stadion tehtäisiin, niin varmaan helpoin laajentaa se tarvittaessa myöhemmin 8000-paikkaiseksi olisi jättää tosiaan toinen pääty auki eli seisomakatsomoksi. Kuitenkin monikäyttöisyyttä kait tavoitellaan, niin silloin parempi olisi tehdä kerralla mahdollisimman suljettu stadion, jolloin mahdollinen myöhempi laajennus tapahtuisi korottamalla.
Kader

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, KalPa, DFB-Team, VfB, BvB


Vastaus #2656 : 06.04.2021 klo 22:52:12

Toivottavasti tuo 6000 sitten riittää mahdolliseen konferenssiliigaan. Ainakin konferenssiliigan finaalin stadionvaatimuksena riittävä on 8000 katsojaa, kun Eurooppaliigan minimpaikkamäärä on 30000. Tästä voisi päätellä, että konferenssiliigan lohkovaiheessa voisi riittää kategoria 3, eli 4500 paikkaa. Mistään internetin syövereistä ei kuitenkaan konferenssiliigan stadionvaatimuksia lohkovaiheen osalta tunnu löytyvän.

Tämän mukaan lohkovaiheessa myös Konferenssiliigassa tarvitaan kategoria 4.

Lainaus
Ein Stadion muss als Kategorie vier eingestuft werden, um Spiele in den Playoffs der Qualifikationsphase für die UEFA Champions League oder ein Spiel im Hauptwettbewerb auszurichten. Kategorie vier ist auch erforderlich, um ein Spiel im Hauptwettbewerb der UEFA Europa League , der UEFA Europa Conference League , der UEFA Nations League oder der Endrunde der UEFA European Football Championship auszurichten.

Ite olen jotenkin aistivinani että tapahtunut ilmapiirin muutos, en oikeastaan huomaa että kukaan enää vastustaisi stadionia. Ainoastaan 8000 stadionia vastustetaan että pienempikin riittäisi mutta kukaan ei enää itse stadionin rakentamista vastusta, toisin oli vielä 2-3 vuotta sitten.

Olisi todellakin sääli kuten jo monet maininnut että meillä hieno 6000 stadion ja silti pelataan Helsingissä. Lämmitettäviä sisätiloja varmaan kummassakin versiossa tulisi olemaan suunnilleen yhtä paljon. Isommassa olisi vain enemmän kylmässä ulkona olevia istumapaikkoja joiden huolto ja ylläpito ei maksa oikeastaan mitään tai hyvin vähän joten ei niissä käyttökuluissa mitään isoa eroa tulisi olemaan. Eikä oikeastaan investoinnin hinnassakaan koska isompaan saa paljon isommat tuet Palloliitolta tai UEFA:lta. Ehkä jotain voisi saada EU:lta tai valtiolta.
Härison

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kuopion Palloseura


Vastaus #2657 : 06.04.2021 klo 23:03:28

No niin! https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/4092739

Stadionin hankesuunnitelma etenee: "Ehdotukseni on, että kaupunki voisi siitä vähän enemmän maksaakin"

Kaupungin edustajien kommenttien perusteella tulkitsen asian pikemminkin taas kerran niin, että hankesuunnitelma etenee, jos on edetäkseen. 6000:n mallille muutenkin Alas Miksi ei jumalauta voida edes vähää alusta katsoa tulevaisuuteen ja rakentaa kerralla kunnollista, 8000 katsojaa vetävää stadionia?

Eiköhän nähdyllä jahkailulla lautakasahökkeli ja mediakuutio ole nykyisellään vielä 2030-luvullakin.
« Viimeksi muokattu: 06.04.2021 klo 23:22:39 kirjoittanut Härison »
parkthebus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #2658 : 07.04.2021 klo 01:07:24

Täällä näköjään jo päivällä ollut hyvin keskustelua aiheesta, laitetaan nyt vielä lisäksi tämä päivän toinen stadionaiheinen uutinen kun ei tainnut tänne olla vielä linkattu
Uutinen
https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/4093145

Vaalikone: Kolmannes ehdokkaista haluaa Kuopioon uuden stadionin nopeasti ja kaupungin merkittävällä panostuksella


Tuo 6000 vs 8000 katsojapaikkaa on kyllä erikoinen vääntö. Muistelisin, että ensimmäisen kerran ajatus 8000 paikasta esitettiin, kun todettiin ettei 6000 henkilön stadion edes tule merkittävästi halvemmaksi, kun otetaan huomioon UEFA:n ja kumppanien avustukset. Kaupunginjohtaja Pirhonen arvioi tuolloin, että tukieurot huomioon ottaen hintaeroa jäisi noin miljoona euroa. Nyt tahtotila on selkeästi se, että jotain tehdään, mutta kuitenkin ollaan päädytty tuohon 6000 paikkaiseen versioon? Onko avustuspolitiikka muuttunut, arvioitiinko tukien suuruus tuolloin väärin, vai ollaanko siellä nyt tosiaan sitä mieltä, että tuo on fiksu paikka säästää se yksi miljoona?
TeukkaS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MEILTÄHÄN TÄMÄ KÄY!


Vastaus #2659 : 07.04.2021 klo 09:23:25

6000-paikkaiselle stadionille teettää työtä miettiä, missä kohtaa istuimissa pihisteltäisiin, jotta ei vahingossakaan suunniteltu kapasiteetti ylittyisi. Kai tarkoituksena kuitenkin on rakentaa stadion kerralla valmiiksi, jolloin kolmelle sivulle olisi tulossa reilut 3000 paikkaa. Jos uudesta sivukatsomosta oli ajateltu uutta pääkatsomoa, niin se 2000 paikkaa tuntuu kovin pieneltä ja kun sen katsomon pitää kuitenkin käsittää kaikki parannellut sosiaalitilat, niin saadaanko silloin tulokseksi iso kolossi vähillä istuimilla? Päätyihin pitäisi saada tuhat istuinta molempiin, jotta sinne tulisi edes vähän korkeutta ja stadionin tuntua. Luulisi tuollaisen umpinaisen mallin myös olevan elinehto muiden tapahtumien järkkäystä varten. Toisaalta eiköhän vasemmisto kannata päädyn ilmaiskatsomoa aidan takana nykyiseen malliin.

En usko hetkeäkään, että tässä hankkeessa tavoitellaan kaupungin näkökulmasta priimaa pitkällä tähtäimellä, vaan kompromissien seurauksena saadaan nykyisen pääkatsomon tapaan kasa paskaa, johon jalkapalloihmisten on vain tyydyttävä, koska muuten emme saisi mitään.

Tätä on Kuopio.
Chief Innanen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #2660 : 07.04.2021 klo 09:38:53

Aika samoja ajatuksia kuin tuossa edellä.

Lisäksi voidaan jo nyt todeta kaupungin tunaroineen taloudellisesti erittäin suuresti.

Nykyisen rotiskon budjetti + mahdollinen pihistely kapasitetista + välttämätön laajennus myöhemmin vs. Kerralla kuntoon ja ulkopuoliset miljoonatuet.

Jo nyt koko touhu tulee kalliimmaksi kuin kerralla kunnollinen stadion, puhumattakaan imagotappioista ja KuPS:n kintuille kusemisesta; ottelusiirroista muualle, riittämättömän kapasiteetin, tilojen puutteellisuuden ja palveluiden vaikututuksista ottelutapahtumien onnistuneeseen toteutukseen.
vode86

Poissa Poissa


Vastaus #2661 : 07.04.2021 klo 10:00:57

Samoja ajatuksia. Nykyisen katsomon ollessa 2700 ja rivejä pääasiassa 16-17, tulee keskimäärin n. 160-170 paikkaa per vaakarivi. Mikäli uusi stadion olisi 6000 paikkainen, jäisi siis 3300 paikkaa jaettavaksi kolmelle sivulle. Vastakatsomoon siis 12 riviä kertaa 160 paikkaa on yhtä kuin 1920. Päätyihin jäisi jaettavaksi n. 1400 paikkaa, eli 700 per pääty. Päädyt ovat ehkä n. 65% pitkien pää- ja vastakatsomoiden pituudesta, joten paikkoja per rivi olisi n. 100, josta päästäänkin n. 7 riviin päädyissä. Harvemmalla penkkivälillä tai useammalla rappusrivillä saadaan ehkä yksi rivi lisää. Lisäksi jos halutaan kulmatkin kiertämään ja niihin istumapaikat, niin niihin tulisi ehkä ainakin n. 300-400 paikkaa yhteensä lisää ja tällöin olisikin jo 6300-6400 paikkaa. Rivejä olisi kuitenkin mielestäni hyvä olla päädyissäkin ainakin 10, joten minimissään 6900 paikan stadion näyttäisi miellyttävältä nykyisen pääkatsomon pysyessä entisellään. Ja tuostahan nyt ei olisi enää pitkä matka rakentaa se 8000 paikkaa, jolloin vastakatsomossa olisi 2700, päädyt 1100 ja kulmat yhteensä 400.
patarumpu

Poissa Poissa


Vastaus #2662 : 07.04.2021 klo 10:32:37

Ei pienintäkään epäselvyyttä etteikö kannattaisi rakentaa kerralla 8000 paikkainen stadion.
JSa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS SuPa-52


Vastaus #2663 : 07.04.2021 klo 11:02:10

Samaa mieltä Patarummun kanssa.
 Luetaan SS tänään mielenkiintoista.. .
Mutta mitä tulee kotimaiseen jalkapallon KuPS:n yleisömääriin.:
Jos on odotettavissa veikkausliigan yleisöä tulevan yli 6000,.Pianhan putkikatsomo kasataan etelä/pohjois -päätyihin.
Mutta toki kannatan 8000 katsomoa.Jo Euro-otteluiden vuoksi.
Ari Lahti on jo aika paljon sijoittanut asiaan.Riittävästi.
Vaikea tästä tehdä kunnallisvaalikysymystä;paljon toki tärkeitä päätöksiä tullaan tekemään;ja on tehty,mm Puijon kallis Suurmäki,seisoo melkein käyttämättömänä.
Kaupunkilaisethan aikanaan senkin rahoittivat suurelta osin.
Vastustajia hankkeeseen lienee vihervasemmistolta eniten ja entisiltä Elon ja KPT:n  henkisiltä kannttajataustaisilta ryhmiltä

Rakenneratkaisuja on varmasti useita.
kiero savolainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS


Vastaus #2664 : 07.04.2021 klo 11:37:18

Nämä stadionhankkeen periaatevastustajat jaksaa huvittaa allekirjoittanutta. Näiden mukaan veroeuroja ei tule käyttää mihinkään muuhun kuin terveyden- ja ennenkaikkea vanhustenhoitoon. Tällä ajatuksenjuoksulla veronmaksajat ainakin vähenee Kuopion kaupungista jollain aikajänteellä. Sitten on hyvä miettiä, millä ne vanhukset tällöin hoidetaan.

Stadionin puolustajien kannattaisi mielestäni ottaa argumentiksi näille änkyröille mahdolliset lisäveroeurot (jotka tulevat esim. parempien pelaajien palkoista kunta verotuksessa), jolloin tuo 8 000 katsojan kapasiteetti näyttäytyisi mahdollisesti myös näille järkevämpänä. Kaupungille tulevia imagohyötyjähän näille on turha yrittää selittää.
« Viimeksi muokattu: 07.04.2021 klo 14:30:46 kirjoittanut kiero savolainen »
elekrepie

Poissa Poissa


Vastaus #2665 : 07.04.2021 klo 12:34:02

Vielä kun tähän ottaa mukaan mitä tämä "vatulointi" tulee ja on on tullut maksamaan rakennuskustannusten hintojen nousuna.
jormakaariainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mika Salminen


Vastaus #2666 : 07.04.2021 klo 13:36:54

Uudesta stadionistahan on jo upea periaatesuunnitelma olemassa (alla). Tuohon kun laitetaan varaus pultata päätyyn 2000 penkkiä kiinni saadaan tarvittaessa kapasiteetti 6000 -> 8000. Tulostaulun voi siirtää seisomakatsomon taakse.

KUOPION KAUPUNKI SAA KÄYTTÄÄ!Tein jo suunnitelman. Ei muuta kun rahat kasaan ja kuokka maahan.
Bockwurst

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1923


Vastaus #2667 : 07.04.2021 klo 13:46:02

Suurin farssihan tässä olisi se, että ei saataisi edes noita konferessiliigan pelejä pelata kotona 6000 kapasiteetilla. Ehdottomasti kerralla kunnollinen 8000 paikkanen stadioni pystyyn!
JSa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS SuPa-52


Vastaus #2668 : 07.04.2021 klo 13:50:52

Edesmennyt v.1919 syntynyt jalkapalloillut sotaveteraani-isäni ihmettelisi keskustelua.Jalkapallo on nykyajan laji.
Nuoriso tarvitsee paikan ja esikuvia.
Monitoimiareena on yksi niistä.
KuPS on esimerkki;7112 katsojaa viimeisimmissä otteluissa.
KuPS_Tallinn

Poissa Poissa


Vastaus #2669 : 07.04.2021 klo 17:09:12

Tuo kääriäisen suunnitelma varmaan muuten ihan ok, mutta ei tuo yksi avoin pääty kyllä tue sitä areenan monikäyttöisyyttä. Ja monikäyttöisyyttä (tapahtumia) lie tarvittaisiin, mikäli Stadion-yhtiön haluttaisiin pyörivän edes auttavasti omillaan.
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #2670 : 07.04.2021 klo 17:11:29

Savon Sanomien jutun mukaan stadionia vastustavat selvästi eniten Vihreät ja Vasemmistoliitto. SDP ja Keskusta sitten lähes tasoissa jakavat seuraavaksi pahimman tittelin.
KuPS_Tallinn

Poissa Poissa


Vastaus #2671 : 07.04.2021 klo 17:13:41

Suurin farssihan tässä olisi se, että ei saataisi edes noita konferessiliigan pelejä pelata kotona 6000 kapasiteetilla. Ehdottomasti kerralla kunnollinen 8000 paikkanen stadioni pystyyn!

1+1=2:
KuPSin kestomenestys + konferenssiliiga = Stadion Cat4 Kuopioon (?)
TeukkaS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MEILTÄHÄN TÄMÄ KÄY!


Vastaus #2672 : 07.04.2021 klo 17:35:02

Savon Sanomien jutun mukaan stadionia vastustavat selvästi eniten Vihreät ja Vasemmistoliitto. SDP ja Keskusta sitten lähes tasoissa jakavat seuraavaksi pahimman tittelin.

Vasemmistoliitolta kyllä surullista paskaa, ettei edes vähän alusta osata ajatella ongelmia ennaltaehkäiseviä investointeja, vaan piikki aukeaa ainoastaan jälkihoitoon.
JSa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS SuPa-52


Vastaus #2673 : 07.04.2021 klo 21:05:09

Kansan  "syvät rivit" taisteluun.
kiero savolainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS


Vastaus #2674 : 07.04.2021 klo 21:28:16

Vasemmistoliitolta kyllä surullista paskaa, ettei edes vähän alusta osata ajatella ongelmia ennaltaehkäiseviä investointeja, vaan piikki aukeaa ainoastaan jälkihoitoon.

Tämä... Eihän sitä voi tietenkään investoida koska joku "kapitalisti" saattaa vahingossa tienata jotain (jota voisi jopa verottaa).

 
Sivuja: 1 ... 106 [107] 108
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa