FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
03.12.2024 klo 06:29:19 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3
 
Kirjoittaja Aihe: Maajoukkuejalkapallon voisi lopettaa.  (Luettu 3402 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Vavá

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Porco, Fogão, Blaugrana, Tusinaspurs


Vastaus #25 : 18.11.2007 klo 23:05:32

Kyllä turnausmuotoisen maajoukkuejalkapallon pioneereinä voidaan pitää Etelä-Amerikan maiden liittoja.

http://www.copaamerica.com/default.asp?pag=historia&modulo=campeoes

suur-saksa

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 18.11.2007 klo 23:12:09

Totta on tuo Kopa Amerikan pelaaminen alkaen 1910 ja se on ollut yksi suurimpia saavutuksia miksi varsin vähäväkinen Etelä-Amerikka on pystynyt pitämään tasonsa erittäin kilpailukykyisenä esimerkiksi Eurooppaan nähden. Tosin viimeisten 40v aikana vain Brasilia ja Argentiina ovat pysyneet vauhdissa mukana. Uruguayn MM-nelossija 1970 on tässä viimeinen poikkeus.
Juustonaksu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JOEL METSÄKE


Vastaus #27 : 18.11.2007 klo 23:14:18

Seurajalkapalloilu on itselleni tärkeämpää kuin maajoukkuepelit.

Ooh, ehkä ensimmäistä kertaa lahijanarin kanssa samaa mieltä. :-[

Toki maajoukkuepelit ovat myös erittäin tärkeitä...
Vastapallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Isabelle Forrerin massiivinen juomapullo


Vastaus #28 : 18.11.2007 klo 23:29:40

Ooh, ehkä ensimmäistä kertaa lahijanarin kanssa samaa mieltä. :-[

Toki maajoukkuepelit ovat myös erittäin tärkeitä...

Poikkeus joka vahvistaa säännön Ylos
suur-saksa

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 18.11.2007 klo 23:48:20

Maajoukkuefutis on maailman suurin bisnes ja erittäin tärkeä asia se oli kylmän sodan aikana kun länsimaiden oli jollain tavalla/tempulla torjuttava neuvostoliittolainen maailmanvalloitus ja estää sen leviäminen siirtomaihin eli kolmansiin maihin.

Tässä maailmanpolitiikassa USA ei ollut avuksi, koska futis ei siellä merkitse mitään. Ranska oli liian kesy futismaa ja Englanti aivan liian epävarma, siis ketä jäi jäljelle?

Niin Saksa, Brasilia ja Italia. Fifa keskittyi näihin ja onnistui siinä valtavan hyvin suorastaan loistavasti. Saksan maajoukkueesta tuli Fifan mannekiini kun kisat olivat Euroopassa ja Brasiliasta kun olivat muualla. Tämä kuvio säilyi koko kylmän sodan ajan eli 1945-90.

Nykyisin Fifassa tämä jako on lähinnä tasoa Euroopan rääppiäistaistelua paikoista vastaan muu maailma ja on selvää että Eurooppa niitä paikkoja menettää yksi toisensa kisan jälkeen. Nyt enää 13 paikkaa 32:sta. Joskus on ollut peräti 13/16 (1938) eli puolet enemmän kuin nykyisin.

Jos Saksaa ja Italiaa ei olisi ollut Euroopassa, niin maksimissaan noin kahdeksan paikkaa Uefalla olisi olemassa. Saksan ja Italian aika tasainen menestys ja Euroopan alueen kiintiöpaikkojen puolustaminen niin kentillä kuin kabineteissakin on osaltaan pitänyt Euroopan paikkamäärän suurena. Englanti, Venäjä ja Ranska taas ovat maita jotka karsiutuvat tai floppaavat täysin MM-tasolla säännöllisesti eikä niiden varaan sen kummemmin Fifa kuin Uefakaan voi mitään laskea.

Odotamme tietenkin Kiinan ktv:n ja Intian nousua jolloin on mielenkiintoista nähdä miten Fifa asiat ratkaisee. Toistaiseksi edetään 1930-luvun kiintiöin ja kabinettipäätöksin joissa on vähän liikkumisia tapahtunut loppujen lopuksi.

Esimerkiksi Etelä-Afrikan kisoissa 2010 jos suuret mukaan selviävät, niin 1.korissa kiikkuu taas Etelä-Afrikka ja Saksa sekä vastakaaviossa Brasilia ja Italia. Fifa voi sitten taas keksiä millä perusteella tämän tekee tai on tekemättä, mutta aina vain se tasapaino on jollain tekosyyllä syntynyt. Ja mitään hätää ei ole kun neljä 1.korin paikkaa jää vapaasti muu-maailmalle jäljelle. heh heh ja heh.
jorggeli

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 19.11.2007 klo 00:18:41

Toisinajattelijalle  :keskari: Maajoukkuefutis tulee pysymään nyt ja aina suosiossa. MM-kiima on yhteinen.
Zimo

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 19.11.2007 klo 08:52:55

Toisinajattelijalle  :keskari: Maajoukkuefutis tulee pysymään nyt ja aina suosiossa. MM-kiima on yhteinen.

Kansallisvaltioiden merkitys vähenee koko ajan muutenkin, miksei sitten urheilumaajoukkueiden merkitys vähenisi? MM-kiimakin on enemmän juopottelureissulle lähtevien tuulipukuturistien ja tappelunhaluisten lädien aaltoilua kuin jalkapallofanien liikehdintää.

Juureton on sellainen jalkapallofani, jonka ensisijainen samaistumiskohde on maajoukkue.
domergue

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 19.11.2007 klo 10:03:51

Tokihan maajoukkuejalkapallo pitää lopettaa koska Zimo niin haluaa. Pistä pari itkuraivaria sähköpostilla Blatterille ja Platinille, niin eiköhän homma hoidu  :keskari:
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 19.11.2007 klo 18:24:05

Kansallisvaltioiden merkitys vähenee koko ajan muutenkin, miksei sitten urheilumaajoukkueiden merkitys vähenisi? MM-kiimakin on enemmän juopottelureissulle lähtevien tuulipukuturistien ja tappelunhaluisten lädien aaltoilua kuin jalkapallofanien liikehdintää.
Et sitten varmaankaan ollut Saksassa kesällä 2006. ::)

Aiemmin jo viittasin maajoukkueitten merkityksestä siirtolaisväestön integroimisessa. Niinpä en malta olla liittämättä tätä helyttävää kommenttia iranissa syntyneeltä, mutta vauvasta asti Berliinissä asuneelta Ashkan Dejagahilta, joka aiheutti kohun kieltäytyessään Saksan U21 pelistä Isaraelissa. motiiviksi selvisi lopulta suvun turvallisuus Iranissa, koska Israel vierailua ei olisi katsottu hyvällä, mutta aluksi epäiltiin pojan kaipailevan mullahien maan paitaa ja muuta roskaa. Nyt Ashkan joka tapauksessa palasi U21 maajoukkueeseen ja jatkoi hyviä esityksiään. Pojan kommentti matsin jälkeen:

Lainaus
Das harmonische Gesamtbild rundete Rückkehrer Ashkan Dejagah ab, der sich nach dem Wirbel um sein abgesagtes Israel-Länderspiel wieder voll integriert fühlt. "Es war, als ob ich nie weg gewesen wäre. Ich bin froh und stolz, wieder das deutsche Trikot tragen zu dürfen."

Jotenkin hellyttävää. Myöhemmin, jos taso ei riitä miesten kotkapaitoihin, voi poika huoletta mennä höntsäilemään Iranin maajengiin. Itse asiassa kukaan ei pahastuisi, jos kyse olisi urheilullisesta tasosta. Saksahan on muutoinkin antanut Marshall-apua kasvatuspuoella jo kohta puolelle Fifan jäsenistä. Suomikin voisi kutsua Christian Timmin huuhkajiin.

Alligaattori

Poissa Poissa


Vastaus #34 : 19.11.2007 klo 18:30:55

Suomen pelit, arvokisakiima, nations cupit, copa americat jne. Maajoukkuepelit jyrää seurafutista miten vaan  Ylos
Crazy88

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsenal


Vastaus #35 : 22.11.2007 klo 01:03:08

Zimon perustelut ovat kovin ontuvia ja vaikuttaa pahasti siltä että herra on yksin hullujen aatteidensa kanssa... mutta niin oli Pekka-Erik Auvinenkin. Eihän tollasia levottomuuksia tule kun psykopaatin päästä. ???
feedback

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 22.11.2007 klo 01:50:39

Zimon ensimmäisen argumentin allekirjoitan täysin. Kansallisvaltiot ovat mitä typerin muinaisjäänne, joka vain ja ainoastaan synnyttää keinotekoisesti juopaa ihmisryhmien välille. Nationalismi ylipäätään on aatteista yksi vastenmielisimpiä. Pahinta nationalismissa on juurikin se, että siihen ikäänkuin synnytään sisään ilman, että siinä vaiheessa kun aivopesu tapahtuu, olisi lapsella mitään työkaluja ymmärtää tulleensa aivopestyksi. Valtiokoneisto ja etujärjestöt alkavat syytää nationalistista propagandaansa käytännössä vastasyntyneelle saakka ja tämä propaganda vain yltyy ja tuottaa itse itseään yhä voimakkaammin. Jokainen meistäkin on ainakin lapsena uskonut, että Suomalainen ruoka on maailman puhtainta (joku varmaan aikuisenakin), "Siniristilippumme, sulle käsin vannomme, sydämin: Sinun puolestas elää ja kuolla on halumme korkehin" lienee taottuna jokaisen takaraivossa jne jne. Ei siis edes huomata, että meidät on aivopesty suomalaisuuteen niin vahvasti, että sen puolesta valtaosa kansasta lienee valmis antamaan henkensäkin. Sama tietysti kaikkialla muuallakin, eli ei tämä tosiaankaan ole mikään Suomalainen ilmiö. Useampaan otteeseen ulkomailla asuneena voin vaan todeta, että valitettavan yleismaailmallisesta ilmiöstä on kyse. Jokaisessa maassa tehdään selvä pesäero oman maan erinomaisuuden ja muiden maiden mädännäisyyksien välille. Sitä missä ollaan hyviä korostetaan, siitä missä ei olla hyviä vaietaan ja päinvastoin. Omia vikoja ei huomata, muiden vikoja alleviivataan. Vain kotimaiseen (esim ruokaan) luotetaan. Urheilu toki tässä aivopesussa mitä oivallisin väline synnyttää kansallistunnetta. Ei tietenkään ainoa eikä tärkein, mutta oma osansa silläkin on siihen, että joka puolella maailmaan uskotaan/tiedetään oman maan olevan se paras.
« Viimeksi muokattu: 22.11.2007 klo 01:52:11 kirjoittanut feedback »
Zimo

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 22.11.2007 klo 08:41:20

Zimon perustelut ovat kovin ontuvia ja vaikuttaa pahasti siltä että herra on yksin hullujen aatteidensa kanssa... mutta niin oli Pekka-Erik Auvinenkin. Eihän tollasia levottomuuksia tule kun psykopaatin päästä. ???

Tuosta ontuvuudesta kuulisin mieluusti lisääkin. Miten niin? Turha rutkuttaa huonoista perusteluista ellei sitten pysty niitä osoittamaan.

Lopun viestisi halpamaisuudet eivät kommenttia ansaitse.
Balla

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 22.11.2007 klo 08:44:10

Ainakin Englannissa otsikko on ajankohtainen.  Ylos
Zimo

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 22.11.2007 klo 08:52:40

Zimon ensimmäisen argumentin allekirjoitan täysin. Kansallisvaltiot ovat mitä typerin muinaisjäänne, joka vain ja ainoastaan synnyttää keinotekoisesti juopaa ihmisryhmien välille. Nationalismi ylipäätään on aatteista yksi vastenmielisimpiä. Pahinta nationalismissa on juurikin se, että siihen ikäänkuin synnytään sisään ilman, että siinä vaiheessa kun aivopesu tapahtuu, olisi lapsella mitään työkaluja ymmärtää tulleensa aivopestyksi. Valtiokoneisto ja etujärjestöt alkavat syytää nationalistista propagandaansa käytännössä vastasyntyneelle saakka ja tämä propaganda vain yltyy ja tuottaa itse itseään yhä voimakkaammin. Jokainen meistäkin on ainakin lapsena uskonut, että Suomalainen ruoka on maailman puhtainta (joku varmaan aikuisenakin), "Siniristilippumme, sulle käsin vannomme, sydämin: Sinun puolestas elää ja kuolla on halumme korkehin" lienee taottuna jokaisen takaraivossa jne jne. Ei siis edes huomata, että meidät on aivopesty suomalaisuuteen niin vahvasti, että sen puolesta valtaosa kansasta lienee valmis antamaan henkensäkin. Sama tietysti kaikkialla muuallakin, eli ei tämä tosiaankaan ole mikään Suomalainen ilmiö. Useampaan otteeseen ulkomailla asuneena voin vaan todeta, että valitettavan yleismaailmallisesta ilmiöstä on kyse. Jokaisessa maassa tehdään selvä pesäero oman maan erinomaisuuden ja muiden maiden mädännäisyyksien välille. Sitä missä ollaan hyviä korostetaan, siitä missä ei olla hyviä vaietaan ja päinvastoin. Omia vikoja ei huomata, muiden vikoja alleviivataan. Vain kotimaiseen (esim ruokaan) luotetaan. Urheilu toki tässä aivopesussa mitä oivallisin väline synnyttää kansallistunnetta. Ei tietenkään ainoa eikä tärkein, mutta oma osansa silläkin on siihen, että joka puolella maailmaan uskotaan/tiedetään oman maan olevan se paras.

Näinhän se on. Suomessa tiedetään edelleen, että norjalaiset käyttävät hiihdossa dopingia puhtaita suomalaisia urheilijoita vastaan, vaikka suomalaiset ovatkin vuosien saatossa osoittaneet eri lajeissa, hiihto mukaanlukien, olevansa itäblokin kemiallisen valmennuksen perinteiden jatkajia ja norjalaiset taas eivät kai ole kärähtäneet kielletyistä keinoista juuri koskaan. Siinä ehkä osoitus sen uskon voimakkuudesta, joka tähän kansallisuusaatteeseen liittyy.

Sama näkyy futiksessakin, jossa vastustaja filmaa aina ja suomalaisiin kohdistuvat rikkeet menevät aina tuomiotta. Tai ainakin ansaittu varoitus jää niistä antamatta. Kun Suomi tekee selvän paitsiomaalin, joka hylätään, niin sitten vatvotaan sitä, että oliko joku puolustajan jalasta kimmonnut pallo tahallinen syöttö Suomen paitsiossa olleelle hyökkääjälle, vaikka asian selvästi silmällä näkee.

Urheilutapahtuman aikana kiihotettu kansallistunto voikin sitten herkästi kuohahtaa kun kahden eri maan fanit sattuvat vastakkain.

Argentiinan ja Englannin skismat Falklandin sodan ajalta nivoutuvat yhä futiskentällä maajoukkueiden ottaessa yhteen ja silloin nähdään sikailua kentällä ja katsomolevottomuuksia stadionilla. Jos Suomi ja Venäjä arvottaisiin joskus samaan lohkoon karsinnoissa, niin odotettavissa olisi melkoinen ryssittely ja sodan ajan tapahtumista muistuttelu täälläkin.

Sitä paitsi: eilinen Suomi-Portugali -peli oli hyvä osoitus siitä, että maajoukkuejalkapallo on kertakaikkiaan huonoa. Koko peli oli päämäärätöntä roiskimista, ja ratkaisua haettiin lähinnä yksilösuoritusten kautta. Mikä tahansa monimutkaisempi ja nopeampi syöttökuvio epäonnistui täysin. Hyvää yhteenpelaamista nähtiin yhden käden sormilla laskettavissa olevissa hyökkäyksissä.
domergue

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 22.11.2007 klo 09:09:28

En näe ylläolevassa vuodatuksessa mitään mikä ei pätisi myös seurajoukkuejalkapalloon, tai ylipäänsä mihin hyvänsä urheilulajiin. Suuria tunteita löytyy myös seurajoukkueista, ja välillä nekin kuohahtavat yli. Jotkut kokevat kokeneensa vääryyttä jne.

Jos peli on sun mielestäsi huonotasoista, niin ei sitä ole pakko katsoa. En minäkään katso kotimaisia draamasarjoja, koska ne on mun mielestäni huonotasoisia, mutta en silti väitä etteikö niitä saisi tehdä, vaikka niihin liittyvä hömppäuutisointi viekin mediassa tilaa tärkeämmiltä asioilta.
läski libero

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 22.11.2007 klo 11:10:19

Seuraan itse paljon mieluummin oman alueeni urheilijoita ja joukkueita, kuin eri puolilta maailmaa häthätää koottuja sekalaisia sikermiä, joita nykyään maajoukkueiksi kutsutaan.

sama täällä.

Tässä topikissa ehdotin että kaikki puolisuomalaiset pois maajoukkueesta, vastaanotto oli odotetusti aika viileähkö. jopa natsiksi minua kutsuttiin...ja vain koska haluaisin maajoukkueeseen täyssuomalaisia, nimenomaan oman alueen jätkiä mielummin kuin maahanmuuttaja puolisuomalaisia. maajoukkue-edustusta ei voi koskaan pitää itsestäänselvyytenä, oli pelaaja kuinka hyvä tahansa, se on aina erikoisjuttu. Vaikka Eremenkojen ja kumppaneiden (myös ruotsalaissyntyinen JJ jonka äidinkieli ja epäilemättä myös identiteetti on Ruotsi) poistaminen heikentäisi Suomen maajoukkuetta niin mielummin katson omien jätkien puppeloimista karsinnoista toiseen kuin tämän maahanmuuttaja-sekasikiö-porukan pelejä arvokisoissa.

on se merkillistä kun vaikka esim. Barcassa halutaan nähdä enemmän katalonialaisverta joukkueessa, se on sympaattista oman kulttuurin, perinteiden ja identiteetin vaalimista. mutta kun Suomalainen haluaa nähdä oman kotimaansa maajoukkueessa vain Suomalaisia, niin se onkin sitten  rasismia. Maajoukkueasioissa tärkeintä on identiteetti, ei pelaajan laatu.

ja enkä edes ole niin varma heikentäisikö puolisuomalaisten pois potkiminen maajoukkuetta, ainakaan hirveän ratkaisevasti. 21 vuotiaat ottivat eilen Liettuaa vastaan jo viidennen peräkkäisen voittonsa ja johtavat lohkoa puhtaalla pelillä. ainoat ulkomaalaiset kokoonpanossa olivat Hetemajn veljekset (Berat Sadikin kelpuutan kyllä moraalisesti Suomen maajoukkueisiin koska jannu muutti tänne neljä vuotiaana (1990) ja näin ollen hänen identiteettinsä voi olettaa olevan suomalainen, ainakin enemmän kuin Makedonialainen).

helvetin hienoa että lähes täysin Suomalainen porukka dominoi omaa lohkoaan!

vastauksena itse topikkiin, missään nimessä maajoukkuetoimintaa ei pidä lopettaa kokonaan.


Jos maajoukkueita halutaan pitää yllä, koetettakoon niistä edes tehdä kansallisen jalkapallonsa kuvastimia.

juuri näin. Ylos
« Viimeksi muokattu: 22.11.2007 klo 11:17:08 kirjoittanut läski libero »
Shefki Wilson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Megaforce Eisenhüttenstadt


Vastaus #42 : 22.11.2007 klo 14:23:31

Elämäni olisi köyhempää ilman Suomen maajoukkuetta. Ja minusta on hienoa, jos joukkueessa pelaavat myös Hetemajt ja Eremenkot.
rokelvis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hape, Tore ja Yukha of Malinen


Vastaus #43 : 22.11.2007 klo 14:34:03

Elämäni olisi köyhempää ilman Suomen maajoukkuetta. Ja minusta on hienoa, jos joukkueessa pelaavat myös Hetemajt ja Eremenkot.

Juurikin näin, se on osoitus muullekin maailmalle monikulttuurisesta ja suvaitsevasta Suomesta.  Ylos
p4ska

Poissa Poissa


Vastaus #44 : 22.11.2007 klo 15:38:55

Mielestäni nämä isänmaallisuus hömpät tulisi työntää syrjään maajoukkue pelejä ajatellen.
Lähinnä naurattaa,kun joka vitun hippipunkkarirunkkariteinin mielestä maajoukkueen kannattaminen on natseilua,oikeistolaista ja turhaa isänmaallista kiihkoa :D
JiiPee

Poissa Poissa


Vastaus #45 : 22.11.2007 klo 15:54:44

1)   
Maajoukkuejalkapallo (ja kaikki muukin maajoukkueurheilu) on turhanaikaista nationalistista pöyhkeilyä. Se tarjoaa loistavan pohjan erilaisten rasististen stereotyyppien elämälle. Maajoukkuekannattajat pukeutuvat univormuihinsa ja laulavat kansallislauluja naama punaisena. Maajoukkueen pelipaidassa normaalisti järkevä henkilökin voi vapautuneesti huutaa hurreille homoa ja sakemanneille lapinpolttajaa. Maiden välisten urheilutapahtumien takia on jopa aloitettu sotia. Varsinkin turvallisuuspoliittisesti herkemmillä alueilla syntyy jatkuvasti vaarallisia tilanteita otteluiden yhteydessä.

Ei eroa millään tavalla seurajoukkueiden tilanteesta. Miksi kiihkoilu oman kaupungin tai jopa kaupunginosan joukkueen puolesta on jotenkin hyväksyttävämpää kuin oman maan joukkueen puolesta kiihkoilu? Monet seurajoukkuepelit sisältävät myös paljon poliittista ja uskonnollista vastakkainasettelua, jossa rasismia esiintyy siinä missä maajoukkuepalloilussakin, jos on esiintyäkseen. Ihannoimassasi CL:ssä seurajoukkueet edustavat omia maitaan siinä missä maajoukkueetkin ja samat stereotypiat nousevat joka tapauksessa esille. Ero maajoukkueisiin tuleekin siinä, että seurajoukkue on koottu yksinomaan rahan voimalla, kotiseudun kanssahan sillä ei ole enää muuta tekemistä kuin stadionin sijainti. Oma lukunsa ovat seurajoukkueisiin täysin mitenkään liittymättömät globaalit kannattajat vaikkapa Japanissa, Kiinassa, Suomessa jne. Nämä omaksuvat joukkueidensa edustamat roolit suhteessa toisiinsa ja kinastelevat keskenään rasistisinkin sanakääntein - kun Arsenalin ja Tottenhamin kannattajat jossain tuhannen kilometrin päässä vihaavat toisiaan, niin meidänkin täytyy täällä Suomessa vihata.

2)   
Maajoukkue oli ennen parhaiden kotimaisten pelaajien sikermä. Niinpä saattoi ajatella sen edustavan jollain tavalla omaleimaista kansallista pelitapaa. Nykyään näin ei ole kuin muutaman suurimman maan osalta. Suomen maajoukkueessa ei vakinaisesti esiinny kuin yksi pelaaja (Mika Nurmela, aiemmin myös Jarkko Wiss), jolla olisi kontakti nykyiseen suomalaiseen jalkapalloon. Maajoukkueiden väliset pelit eivät siis enää vertaa erilaisten kansallisten pelitapojen vahvuuksia eivätkä näin ole viemässä peliä eteenpäin. Aiemminhan kansalliset pelitavat synnyttivät taktisia innovaatioita (Brasilian 4-2-4, Italian liberon käyttö jne.) Nykyään sama globaali keskikenttäsumputus on vallalla jokaisessa maajoukkueessa. Jos maajoukkueita halutaan pitää yllä, koetettakoon niistä edes tehdä kansallisen jalkapallonsa kuvastimia.

Syypää tähän ovat tilanteeseen ovat yllätys yllätys, seurajoukkueet, jotka rahan voimalla haalivat monikansallisia tähtisikermiä, mikä väistämättä sekoittaa pelien kansalliset piirteet kohti yhtä samaa huttua. Tosin on höpötystä väittää, etteikö kansallisia eroavaisuuksia pelissä edelleen olisi, vaikka se vähenemään päin onkin. Yhtä hyvin voitaisiin väittää, että kulttuurialueiden mentaliteettieroja ei ole olemassakaan - tapa pelata jalkapalloa on aina kertonut jotain myös maan kulttuurista ja kertoo edelleenkin. Sitä paitsi tämä ongelma koskee koko jalkapallokenttää, eikä seurajalkapallo ole yhtään maajoukkuepalloa parempaa tässä suhteessa. Maajoukkueturnaukset tarjoavat myös virkamiesmäisen seurajoukkuepallon vastapainoksi jalkapallon eksotiikkaa, mitä olisi jalkapallomaailma ilman nimiä René Hiquita, Roger Milla, Alexi Lalas, Jorge Campos, Guahtemoc Blanco jne.jne., jotka eivät ilman MM-kisoja olisi koskaan tulleet yleisön tietoisuuteen? He edustavat pelaajatyyppejä, joita ei ole luotu (eurooppalaisten) seurojen robottipelaajahautomoissa, vaan jotka ovat valinneet persoonallisuuden yltiöpäisen tehokkuusajattelun, rahavallan ja voitontavoittelun sijaan ollen siksi rakastettuja. 

3)   
Maajoukkuepelien taso on surkeaa verrattuna seurajoukkueisiin. Maajoukkueilla on vain muutamia päiviä aikaa valmistautua kulloiseenkin peliinsä. Niinpä mitään mahdollisuutta laatia taktiikkaa kunnolla vastustajan mukaan tai harjoitella vaativampaa yhteenpelaamista edellyttävää peliä ei ole. Seurauksena käytännössä kaikki maajoukkueet pelaavat äärimmilleen yksinkertaistettua peliä ja luottavat muutamien huippuyksilöiden oivalluksiin (tämä näkyy myös näiden yksilöiden tärkeydessä, vrt. Suomen Litmanen, Ruotsin Zlatan ja niin edelleen). Pelin taktisista ja joukkuepelillisistä iloista nauttivalle maajoukkuejalkapallo ei anna mitään.

Makuasia, itselleni maajoukkuepallo on aina ollut kiinnostavampaa kuin seurahuttu. Maajoukkuejalkapallo on karheampaa ja luonnollisempaa, korostaen enemmän yksilöiden luovia piirteitä. Totta on, että joukkuepelaaminen ei ole seurajoukkueiden tasolla.

4)   
MM-kisat ja maanosien kisat ovat ehkä suurin syy, miksi maajoukkuepalloa halutaan pitää yllä. Ne ovat isoa bisnestä. Nähdäkseni Mestareiden liiga on kuitenkin tuotteena jännittävyydeltään ja järjestelyiltään vuosisadan edellä EM-kisoja. Jos samanlainen globaali kilpailu voitaisiin organisoida, voitaisiin MM-kisatkin hylätä. Seurajoukkueilla on myös automaattisesti kokemusta isojen otteluiden järjestämisestä, joten pahimmilta tunaroinneilta voitaisiin säästyä. Lisäksi kilpailun taloudellinen menestys ja riski jakautuisi tasaisemmin, kun pelattaisiin eri puolilla maailmaa samaan tapaan kuin Mestareiden liigassa eri puolilla Eurooppaa. Kaikki saisivat kotipelejä ja pelejä ei pelattaisi tyhjille katsomoille, kun fanien kannalta epäkiinnostavat joukkueet kohtaisivat.

En tiedä, millaisia mittareita olet käyttäynyt esim. turnausjärjestelyjen tason mittaamiseen, joten vaikea ottaa kantaa siihen asiaan. MM-kisat ovat tietenkin myös isoa bisnestä, koska yli kaksi miljardia ihmistä katsoo jo pelkkää finaalia, mutta seurajoukkuejalkapalloilu on pelkkää bisnestä. Seurat ovat pörssissä ja viime kädessä niiden tarkoitus on olla voittoisia yrityksiä. Ne eivät enää osallistu mihinkään kilpailuihin, vaan kuten itsekin sanot, niille tarjoillaan tuotteita CL:n, Valioliigan jne. muodossa, joihin ne voivat osallistua. Ongelmissa ajaudutaan joko konkurssiin tai vaihtoehtoisesti aasialainen namusetä tuuppaa siihen miljarditolkulla (usein likaista) rahaa saadakseen itselleen usein väliaikaiseksi osoittautuvan leikkikalun, pelaajamarkkinoiden hinnat vääristyvät ja palkat karkaavat namusetien ansiosta järjettömyyksiin, mikä vaikeuttaa taas maajoukkueiden asiaa, koska seurat eivät laske loukkaantumisia viikoissa, vaan euroissa. Sanot myös seuraavasi oman alueesi joukkueita, mutta kun pienen Suomen ulkopuolelle mennään, sinne missä kysymys seurajoukkueiden ja maajoukkueiden vastakkainasettelusta on todellinen, harva on niin kaukana oman alueen joukkueen ihanteesta kuin seurajoukkue.

Tiivistäen voidaan sanoa, että syytät maajoukkueita ongelmista, jotka ovat vähintään yhtä paljon todellisuutta myös seurajoukkueissa tai jotka ovat suorastaan seurajoukkueiden aiheuttamia. Ainoa jollain tavoin validi peruste, jonka ylläolevasta tekstistä löysin maajoukkuejalkapallon lopettamiseksi, on joukkuepelaamisen taso. Muutoin, asiaa hieman syvällisemmin tarkasteltuna näyttäisi siltä, että seurajoukkueet kannattaisi lopettaa ennemmin kuin maajoukkueet, ne ovat huomattavasti kauempana perinteisestä urheilun etiikasta ja lietsovat väkivaltaa ja rasismia jopa maajoukkuejalkapalloa enemmän. Itse en toki kannata kummankaan lopettamista, sillä rakastan edelleen lajia sen kaikkine kuorrutuksineen, sekä seura- että maajoukkuetasolla.
« Viimeksi muokattu: 22.11.2007 klo 15:57:52 kirjoittanut JiiPee »
Pre

Poissa Poissa


Vastaus #46 : 22.11.2007 klo 20:41:31

Itse seuraan mieluummin maajoukkuejalkapalloa, kuin eri puolilta maailmaa koottuja sekalaisia sikermiä, joita seurajoukkueiksi kutsutaan.
läski libero

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 23.11.2007 klo 00:12:00

Juurikin näin, se on osoitus muullekin maailmalle monikulttuurisesta ja suvaitsevasta Suomesta.  Ylos

voi helvetti, taas yksi aivopesun uhri. puhut kuin oman maan kulttuurin säilyttämisessä olisi jotain pahaa.

millä helvetin tavalla pyrkimys pitää maajoukkue oman maan jätkien joukkueena niin että se kuvastaa tätä maata aidoimmillaan on rasismia

mitä tekemistä kotimaan identiteetillä on suvaitsevaisuuden tai monikulttuurisuuden kanssa

Lorenzo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: * * * *


Vastaus #48 : 05.02.2008 klo 19:55:50

millä helvetin tavalla pyrkimys pitää maajoukkue oman maan jätkien joukkueena niin että se kuvastaa tätä maata aidoimmillaan on rasismia

Mikäli maahanmuuttajat ovat tarpeeksi suuri ryhmä tarjotakseen vahvistuksia myös jalkapallomaajoukkueeseen, kuvastanee heidän valintansa maata aidoimmillaan. Valinta epämääräisin kansallisromanttisin perustein olisi juurikin vain ja ainoastaan rasismia.
suur-saksa

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 06.02.2008 klo 01:54:58

Niin siirtomaista on pelaajia värvätty maajoukkueeseen 1930-luvulta alkaen. Sotien jälkeen siis Euroopan sotien, vain siirtomaat on kadonneet, mutta silti entisistä alusmaista pelaajia lamppaa maajoukkueisiin Euroopassa edelleen.

Saksassakin 1950-luvulta alkaen maajoukkueeseen on tullut paluumuuttajia vaikka miten paljon. Aluksi nämä olivat tietenkin Saksalaisia koska heitä tuli noin 15 miljoonaa vuoteen 1950 mennessä Saksaan siis liittotasavaltaan. Kun paluumuuttajat loppuivat, on joukkueeseen tullut turkkilaisia ja ties mitä etnisiä Saksassa asuvia aivan samalla tavalla kuin sitä ennen oli Englannissa, Ranskassa, Ruotsissa ja muissa jopa Suomessakin nykyisin on monia "ei Suomalaisia".

 
Sivuja: 1 [2] 3
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa