FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.11.2024 klo 16:22:01 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 4 [5] 6 ... 163
 
Kirjoittaja Aihe: Fútbol español - yleiskeskustelu  (Luettu 552801 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
ensijokolmas

Poissa Poissa


Vastaus #100 : 22.01.2008 klo 13:20:57

Ensi kaudeksi Arsene on käsittääkseni ilmoittanut Velan tulevan takaisin rinkiin ja yhdelle laiturille kyllä tilaa ehdottomasti olisi. Veikkaisin, että jos kaverilla lahjakkuutta riittää on Wenger mies, joka tuon lahjakkuuden pystyy Valjussa potkimaan kaverista ulos. Tekihän hän (ainakin minun mielestäni) mahdottomasta mahdollisen korvaamalla kookkaan, taklausvoimaisen keskikentän "isännän" eli Vieiran pienellä ja heiveröisellä espanjalaisella nimeltään Cesc. Lisäksi mielestäni Reyes oli Arsenalissa varsin hyvä.

Jep Arsu tuntuisi olevan Valioliigassa se joukkue, joka näistä ei-niin-valtavaa-fyysistä-preesensiä omaavista pelaajista on pystynyt jalostamaan liigassa moiteettomasti pärjääviä huippupelureita. Niin, en ihan ole perillä siitä ketä tykkimiesten laidoilta löytyy, mutta en nyt uskoisi Velan ainakaan Rosickyn tai Hlebin ohi vielä vähään aikaa ajavan.. mutta jos taso ei vaihtopenkillä päätä huimaa niin toisihan Vela varmasti jo ensi kaudella jonkunnäköisen vaihtoehdon Wengerille.
J.P. Sarja

Poissa Poissa


Vastaus #101 : 22.01.2008 klo 13:44:23

Jep Arsu tuntuisi olevan Valioliigassa se joukkue, joka näistä ei-niin-valtavaa-fyysistä-preesensiä omaavista pelaajista on pystynyt jalostamaan liigassa moiteettomasti pärjääviä huippupelureita. Niin, en ihan ole perillä siitä ketä tykkimiesten laidoilta löytyy, mutta en nyt uskoisi Velan ainakaan Rosickyn tai Hlebin ohi vielä vähään aikaa ajavan.. mutta jos taso ei vaihtopenkillä päätä huimaa niin toisihan Vela varmasti jo ensi kaudella jonkunnäköisen vaihtoehdon Wengerille.

Keskustan miehiä siellä on paljolti palloillut. Sekä tietysti Eboue, joka on ollut käytännössä koko kauden avauksessa keskikentän oikealla laidalla ja sanalla sanoen surkea. Onneksi ANC on nyt jo sen vuoksi, että edes hetkeksi Ebouesta eroon päästään.

Hleb on ollut tällä kaudella loistava, pelannut joko kärjen takana tai laidassa. Rosickyn siirtymisestä (Italia?) on ollut paljon puhetta, mielestäni hän ei ole toivotulla tavalla sopeutunut laidalle ja viettää luvattoman paljon aikaa lasaretin puolella. Hetkittäin Mozart on toki ollut loistava, mutta vain hetkittäin.

Lisäksi Diaby on paikkaillut laidalla, kuten myös Walcott. Diaby on keskustan pelimies, kuten "peruskoulutukseltaan" niin moni muukin Arsenalin laitureista (Hleb, Rosicky). Eboue sitten laitapakista nostettu keskikentän laidalle ja Walcottin paras pelipaikka lienee kärjessä.

Yhdelle perinteiselle laiturille olisi kyllä tilaa. Toivottavasti hän olisi Vela. Jos Vela taas on parhaimmillaan kärjessä(?), niin peliajan suhteen tekee kyllä tiukkaa (Adebayor, van Persie, Eduardo, Bendtner, Walcott).
el Blanco

Poissa Poissa


Vastaus #102 : 17.02.2008 klo 14:02:58

Jatketaan yleisketjua ajankohtaisesti elämäkerrallisella tekstillä. Legendoista puhuttaessa Alfredo di Stéfano on Espanjassa tällä hetkellä kaikkien huulilla, sillä Vaaleaa Nuolta kunnioitetaan virallisin juhlallisuuksin Madridissa. Don Alfredon kunniaksi allekirjoittanut on ajatellut tarjoilla muinoin ykkösen puolella julkaistun tekstin, joka nyt paranneltuna versiona toivottavasti antaa tiedonjanoisille jonkinlaisen (tosin typistetyn ja yleisluontoisen) käsityksen jalkapalloilijasta nimeltä Alfredo di Stéfano.

* * * * *




LA SAETA RUBIA - LEGENDOJEN LEGENDA


"Pois tieltä, nyt nuoli iskee
kuin suihkukone se kiitää."



Alfredo di Stéfanosta tuli todellinen suuruus ja maailman huippupelaaja kolmessa suuressa seurassa: River Platessa, Millonariosissa ja Real Madridissa. Hän myös edusti uransa aikana peräti kolmea eri maata maajoukkuetasolla: Synnyinmaataan Argentiinaa, sekä Kolumbiaa ja Espanjaa. Mutta aloittakaamme tarina alusta...

Di Stéfano syntyi neljäs päivä heinäkuuta vuonna 1926 Argentiinan pääkaupungissa Buenos Airesissa italialaisille vanhemmilleen. Lapsuutensa hän vietti Buenos Airesin keskiluokkaisissa lähiöissä ja monien lahjakkaiden poikien tavoin hän kiinnostui urheilemisesta ja varsinkin jalkapallosta; kova työ ja raataminen kun ei häntä kiinnostanut. Myöhemmin vaatimaton legenda on todennut, että hänen kaupunginosassaan oli neljäkymmentä parempaa poikaa kuin hän itse. Totta tai ei, se ei vähennä don Alfredon arvoa mihinkään suuntaan.



Kun Alfredo oli kaksitoistavuotias, liittyi hän ensimmäiseen seuraansa, joka oli nuorisosta koostuva Los Cardales. Ura sai nopeaa ja nousukiitoista jatkoa jo viisitoistavuotiaana, kun hän liittyi kuuluisaan River Plateen. Vain vuotta myöhemmin hän suurseuran edustusjoukkueessa anasti itselleen avauskokoonpanopaikan.

1940-luvun River Platella oli paras joukkue koko Etelä-Amerikassa. Se oli pelätty ja kadehdittu etenkin vahvan puolustuksensa ansiosta, ja se saikin tuohon aikaan lempinimen la Máquina (”Kone”). Di Stéfano teki debyyttinsä seurassa pelaten ensisijaisesti oikeana laitahyökkääjänä.

Mutta River Plate halusi nuorukaisesta vähäksi aikaa eroon - aika ei ollut vielä täysin kypsä. Alfredo laitettiin vuokralle saman kaupungin Huracániin saamaan varmasti jatkuvaa peliaikaa ja kehittymään vieläkin paremmaksi. Mutta tämä lainapesti osoittautui Riverin kannalta huonoksi ratkaisuksi: Kun Huracán pelasi Riveriä vastaan niin, kuinka ollakaan, di Stéfano teki ottelun voittomaalin. Kamppailua oli ehditty pelata vain viisitoista sekuntia. Tämä maali onkin yhä Argentiinan pääsarjan nopein täysosuma.

Vuonna 1947 River halusi di Stéfanon takaisin myytyään juuri tähtipelaajansa Pederneran muualle. Korvaajaksi nuori Alfredo sopi juuri täydellisesti, sillä viidelläkymmenellä maalillaan kuudessakymmenessäkuudessa ottelussa hän oli vakuuttanut olevansa valmis huippupelaajaksi suuressa seurassa.

Samana vuonna, 1947, River voitti Argentiinan liigan mestaruuden ja di Stéfano ylsi liigan maalikuninkaaksi fantastisella saldolla: kaksikymmentäseitsemän maalia kolmessakymmenessä ottelussa! Vielä samana vuonna Alfredo teki debyyttinsä Argentiinan maajoukkuepaidassa.

Kaksi vuotta myöhemmin di Stéfano siirtyi kovalla kohulla kolumibalaiseen Bogotá Millonariosiin – siirron taustalla oli kuuluisa Argentiinan yleislakko, joka vaikutti myös jalkapallosarjoihin. Kolumbiassa Alfredo teki keskushyökkääjänä huikeaa jälkeä: hän viimeisteli 267 maalia 292 ottelussa neljän vuoden aikana. Millonarios voitti neljä peräkkäistä mestaruutta vuosina 1949, ’51, ’52 ja ’53. Lopulta Kolumbian maajoukkuekin halusi di Stéfanon itselleen. Se oli loppujen lopuksi mahdollista, vaikka Alfredo oli jo esiintynyt Argentiinan maajoukkuepaidassa. Mutta tuohon aikaan Kolumbian maajoukkue pelasi hyvin harvoin ja Alfredon esiintymiset jäivät todella vähäiseksi: saldona vain kaksi maaottelua.

Vuonna 1953 Millonarios vieraili Espanjassa osana omaa maailmankiertuettaan; joukkue oli taitava ja erinomainen – di Stéfanon myöhempien kommenttien mukaan jopa parempi kuin viisikymmentäluvun lopun Real Madrid. Bogotálaiset pelasivat näytösottelun myös Real Madridia vastaan. Tuossa ottelussa hiomattomasta timantista alkoi muotoutua todellinen jalokivi. Madridilaisyleisö todisti erään mielenkiintoisen vaalean pelaajan taitoja. Tuossa ottelussa di Stéfano oli suorastaan ihmeellinen, ei ainoastaan hyökkääjänä, vaan hän oli kaikessa mukana, kentän kuninkaana. Hän loisti monipuolisuudellaan, ja yleisö ihannoi häntä. Pelkästään di Stéfanon avulla kolumbialaiset voittivat ottelun.

Miltei heti näytösottelun jälkeen muutamat espanjalaisseurat kiinnostuivat luonnollisesti tästä ihmeellisestä pelaajasta. Real Madridin presidentti Santiago Bernabéu halusi ehdottomasti di Stéfanon seuraansa. Bernabéun aikeena oli kehittää Madridista Espanjan ja koko Euroopan vahvin seura, ja hän haistoi di Stéfanossa todellisen kultakaivoksen. Mutta myös FC Barcelona, Real Madridin pahin kilpailija, oli kiinnostunut buenosairesilaisesta. Siirto Barcelonaan olikin jo lähellä, kun katalaaniseura  neuvotteli Millonariosin kanssa pelaajan siirtohinnasta. Samaan aikaan Real Madrid neuvotteli River Platen kanssa. Tähän syynä oli se, että River mielestään edelleen omisti di Stéfanon oikeudet, koska ei ikinä ollut saanut Millonariosilta siirtokorvausta. Sekavan tilanteen keskellä Alfredo matkusti Espanjaan ja pelasi muutaman harjoitusottelun Barcelonan paidassa. Heikkokuntoinen tähti ei kuitenkaan enää vakuuttanut, jolloin diktaattori Francisco Francokin puuttui näppeineen peliin ehdottaen varsin koomisesti, että di Stéfano voisi pelata joka toisen kauden Barcelonassa ja joka toisen kauden Real Madridissa. Katalaanit kuitenkin vetivät tarjouksensa pois seuran omistajien ollessa pettyneitä Alfredon koeaikaesityksiin.

Vuonna 1953 Bernabéu lopulta löi pöytään ennennäkemättömän rahasumman River Platelle, jonka jälkeen Alfredon tie vei Madridiin: Atochan rautatieasemalla junasta noustuaan Vaalea Nuoli tunsi heti saapuneensa merkittävään kaupunkiin ja merkittävään seuraan. Tarina alkoi helmiäishohtoisena, kun heti ensimmäisessä virallisessa ottelussaan Madridin paidassa di Stéfano iski neljä maalia Barcelonan verkkoon. Parempaa debyyttiä ei olisi voinut toivoakaan samalla kun Bernabéun unelma superjoukkueesta oli alkanut muotoutua todellisuudeksi. Yhdessä mm. Puskásin, Genton ja Kopan kanssa di Stéfano syttyi todellisiin liekkeihin, ja Real Madrid oli ylivoimaisesti tuon ajan maailman paras seurajoukkue valloittaen vuonna ’55 aloitetun Euroopan cupin viidesti peräkkäin.

Di Stéfanon kolmekymmentäkaksi vuotta kestänyt ura oli suuri ja menestyksekäs, mutta vain seurajoukkuetasolla. Viimeiset hetket peliurastaan hän pelasi jäähdytellen Barcelonan Españolissa. Peliuran jälkeen Alfredo kiinnostui valmentamisesta. Ensimmäinen joukkue hänen alaisuudessaan oli Elche, mutta vain vuoden valmennustyön jälkeen hän palasi synnyinmaahansa Argentiinaan ja hiukan ironisestikin Boca Juniorsiin, River Platen paikalliskilpailijaan ja suurimpaan viholliseen. Sitten di Stéfano teki jälleen paluun Eurooppaan valmentaakseen Portugalissa Sporting Lissabonia. Välillä hän kävi myös Espanjassa valmentamassa Rayo Vallecanoa ja Castellónia. Hiukan myöhemmin hän palasi jälleen Argentiinaan valmentamaan tällä kertaa juuri River Platea. Mutta sitten olikin vaihteeksi paluun aika Espanjaan. Alfredo luotsasi Valencian maan mestaruuteen ja cup-voittajien cupin voittoon. Hän valmensi tietenkin myös Real Madridia kahteen eri otteeseen kausina 1982-1983 sekä 1990-1991.

La Saeta Rubia saavutti yhteensä kolmetoista kansallista mestaruutta pelaamissaan seuroissa, yhden kansallisen cupin, yhden seurajoukkueiden maailmanmestaruuden, viisi seurajoukkueiden Euroopan mestaruutta ja yhden Etelä-Amerikan seurajoukkueiden mestaruuden. Lisäksi hän voitti kahdeksan kertaa pelaamassaan liigassa maalikuninkuuden. Valmentajana saavutuksiin kuuluu kaksi kansallista mestaruutta (River Plate ja Valencia), sekä yksi cup-voittajien cupin voitto (Valencia). Di Stéfanon maaottelu-ura ei ollut ollenkaan häikäisevä. Hän siis edusti monikansallisesti peräti kolmea maata maajoukkuetasolla. Argentiinan paidassa maaotteluita kertyi seitsemän, joissa hän myös teki seitsemän maalia. Kolumbian paidassa otteluita kertyi vain kaksi, maalittomia kummatkin. Espanjan paidassa hän sai jälleen uuden tilaisuuden ja jonkinlaista tulostakin syntyi. Otteluita kertyi yhteensä kolmekymmentäyksi ja maaleja kaksikymmentäkolme. Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, ettei di Stéfano milloinkaan pelannut MM-kisoissa.

Monikansallisuus, värikäs tausta, Venezuelassa tapahtunut ja harmittomaksi osoittautunut kaappaus ja suuri menestys tekevät don Alfredosta vielä tänäkin päivänä ehkäpä mielenkiintoisimman pelaajan koko maailmassa; omalla tavallaan hän on kuin myytti ja muisto jostakin huikeasta suuruudesta, mustavalkoisten filmien takaa poreilevasta kimalluksesta. Vaalean Nuolen ura oli menestyksekäs ja hieno, lähes kadehdittava. Se on tulvillaan hienoja saavutuksia ja muistoja. Mutta di Stéfanon ura ei ollut pelkästään ”di Stéfanon ura”, sillä Real Madridin 50- ja 60-lukujen kultakaudella di Stéfano oli iso osa joukkuetta ja joukkue oli osa häntä; Real Madridin historiaa ei voi kuvitella ilman don Alfredoa. Hän on oleva ikuisesti Real Madridin kunniakkaassa kilvessä ykköspaikalla. Hänen nimensä olkoon suurin kirjaimin ihmisten mielissä. Hän on suurin, legendojen legenda: Alfredo di Stéfano – la Saeta Rubia

”Koko kenttä mahtui hänen kenkiinsä.”

« Viimeksi muokattu: 17.02.2008 klo 14:07:46 kirjoittanut el Blanco »
Conferenssi

Poissa Poissa


Vastaus #103 : 17.02.2008 klo 14:12:11

Unohdit mainita, että Di Stefano allekirjoitti sopimuksen Barcelonan kanssa, jonka FIFA hyväksyi mutta Francon hallitsema Espanjan jalkapalloliitto kumosi. Kun Di Stefano matkusti Espanjaan, hän luuli saapuneensa selvittämään tilanteen liiton ja Barcelonan kanssa. Mutta perillä odottikin Santiago Bernabéu, jolle oli annettu valtuudet neuvotella täysin uusi sopimus.

Myöhemmin puhuttiin älyttömästä "kaksi vuotta per seura" - järjestelmästä, jonka Barcelonan presidentti hyväksyi mutta seuran kannattajat raivostuivat selvästä epäoikeudenmukaisuudesta. Francon hallitus painosti väkivaltaisin keinoin seuraa luopumaan koko jupakasta ja lopulta katalaaneille annettiin muutaman miljoonan pesetan kipurahat.

Osa fasistien synkkää historiaa.  :keskari:

Lainaus
Real Madrid oli ylivoimaisesti tuon ajan maailman paras seurajoukkue valloittaen vuonna ’55 aloitetun Euroopan cupin viidesti peräkkäin.

Huvittava väite kun otetaan huomioon, että kyseinen turnaus oli pahainen tynkäkilpailu ja mittava osa Euroopan suuremmista seuroista ei edes osallistunut.

Samaa tasoa kuin Uruguayn maailmanmestaruudet, yhtä tyhjän kanssa.
« Viimeksi muokattu: 17.02.2008 klo 14:28:36 kirjoittanut Conferenssi »
ensijokolmas

Poissa Poissa


Vastaus #104 : 17.02.2008 klo 14:43:06

Samaa tasoa kuin Uruguayn maailmanmestaruudet, yhtä tyhjän kanssa.

Taas juttu menee sivuraiteille, mutta pakko tarttua tuohon. Ensimmäiset, vuonna 1930 pelatut MM-kisat olivat pelkkä kutsuturnaus, mutta Uruguayn jälkimmäinen mestaruus Brasilian kotikisoissa vuonna 1950 on laajalti arvostettu suoritus, olkoonkin että Saksa, joka ei muuten tainnut tuohon aikaan edes kuulua Euroopan huippujoukkueisiin, oltiin suljettu kisoista pois. Brasilian ja Uruguayn välinen ottelu, joka ratkaisi mestaruuden, on yksi MM-historian legendaarimpia; Kymmenen minuuttia ennen loppua tekemällään maalilla Ghiggia hiljensin 200 000 päisen brassi yleisön ja aiheutti kansallisen surun sambamaahan. Aimmemissa otteluissa brassit olivat murskanneet vastustajansa ja maailmanmestaruutta pidettiin jo lähes selviönä.. siinä mielessä tuon Uruguayn maailmanmestaruuden vähetteleminen nosti vähän korvat pystyyn.

Mainittakoon, että Espanjankin joukkue oli lähellä mitalia noissa kisoissa, mutta se joutui lopulta tyytymään neljänteen sijaan. Joukkueen yksi kantavimmista voimista oli tuon ajan kovin maalinsylkijä Espanjan kentillä, kuusi kertaa Pichihi palkinnon voittanut ja kyseisissä kisoissa neljä maalia iskenyt Athletic Bilbaon Telmo Zarra Tuoppi
« Viimeksi muokattu: 17.02.2008 klo 14:58:04 kirjoittanut ensijokolmas »
Conferenssi

Poissa Poissa


Vastaus #105 : 17.02.2008 klo 14:49:07

Ranska ja Portugali eivät osallistuneet, Italia lähetti höntsäjoukkueen, Saksaa ei hyväksytty mukaan ja moni muu valtio päätti myös jättää kekkerit väliin.

Uruguayn voitto Brasiliasta oli toki suuri yllätys...
Ramos

Poissa Poissa


Vastaus #106 : 17.02.2008 klo 15:02:22

Confe on väärässä. Hieno mies vain tajusi, ettei halua pelata kommunistisessa kyläjoukkueessa, kun voi pelata myös kuninkaallisessa Real Madridissa. Loppu onkin historiaa. Valkoista historiaa.
ensijokolmas

Poissa Poissa


Vastaus #107 : 17.02.2008 klo 15:03:52

Ranska ja Portugali eivät osallistuneet, Italia lähetti höntsäjoukkueen, Saksaa ei hyväksytty mukaan ja moni muu valtio päätti myös jättää kekkerit väliin.

No, jos tälle linjalle lähdetään niin kaikki maailmanmestaruudet ennen 70-lukua ovat yhtä tyhjän kanssa..
Mágico Madrid

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sniper #8 2014-2024


Vastaus #108 : 17.02.2008 klo 16:39:22

Lisättäköön el blancon juttuun pari pientä nippelitietoa:

- Seuran 2. joukkue eli Castilla pelaa kotiottelunsa Estadio Alfredo Di Stefanolla
- Seura on päättänyt tehdä patsaan Alfredon kunniaksi. Sijainniksi on suunniteltu Real Madridin harjoituskeskusta.

Upea pelaaja, joka on maailman kolmen parhaan pelaajan joukossa kautta aikojen.
« Viimeksi muokattu: 17.02.2008 klo 16:40:48 kirjoittanut Mágico Madrid »
Alfredo

Poissa Poissa


Vastaus #109 : 18.02.2008 klo 20:49:38

Unohdit mainita, että Di Stefano allekirjoitti sopimuksen Barcelonan kanssa, jonka FIFA hyväksyi mutta Francon hallitsema Espanjan jalkapalloliitto kumosi. Kun Di Stefano matkusti Espanjaan, hän luuli saapuneensa selvittämään tilanteen liiton ja Barcelonan kanssa. Mutta perillä odottikin Santiago Bernabéu, jolle oli annettu valtuudet neuvotella täysin uusi sopimus.

Myöhemmin puhuttiin älyttömästä "kaksi vuotta per seura" - järjestelmästä, jonka Barcelonan presidentti hyväksyi mutta seuran kannattajat raivostuivat selvästä epäoikeudenmukaisuudesta. Francon hallitus painosti väkivaltaisin keinoin seuraa luopumaan koko jupakasta ja lopulta katalaaneille annettiin muutaman miljoonan pesetan kipurahat.

Osa fasistien synkkää historiaa.  :ke skari:

Huvittava väite kun otetaan huomioon, että kyseinen turnaus oli pahainen tynkäkilpailu ja mittava osa Euroopan suuremmista seuroista ei edes osallistunut.

Samaa tasoa kuin Uruguayn maailmanmestaruudet, yhtä tyhjän kanssa.

Wrestling-fani Conferenssin itkuille   :D :keskari:

On se kovaa olla Barca-aficionado, tuon Madridin feeder-joukkueen uskollinen, jonka legendoja ovat mm. Johan "mine olla vähä cp" Cruyff ja Aitor "puujalka" Beguiristain.  Vuodesta toiseen ovat mestaruudet menneet ruskeiden kirjekuorien ja milloin minkin syiden takia pääkaupunkiin, kun punasiniset urhoollisesti ovat taistelleet tuulimyllyjä vastaan.

Maradona kirjassaan luonnehtii maanmiestään maailman kaikkien aikojen parhaimmaksi Pallo  

edit.

Lisätietoja Conferenssilta sitten syistä, miksi Madridilla on Euroopan mestaruuksia nykymuotoisessa Mestareiden liigassa kaksi kappaletta enemmän.  Pitäisikö historiankirjoituksesta nämäkin mestaruudet pyyhkiä pois?  Tekikö vuonna 1975 kuollut Franco tilaa shefkikuqimaisesti kentän ulkopuolelta ja sanelipolitisoi RFEF:n maksamaan kuninkaallisille mestaruuden?   

Tilastojen valossa katsoisin jopa Valencia on menestyneet kys. turnauksessa Barcaa paremmin, joten Espanjan kolmosjoukkueesta on näinä vuosina tosiaan kysymys, vaikka kaikenmaailman messeja ja ronaldinhoja sieltä löytyykin.  
« Viimeksi muokattu: 18.02.2008 klo 21:12:05 kirjoittanut Alfredo »
Conferenssi

Poissa Poissa


Vastaus #110 : 18.02.2008 klo 21:01:31

Ahdistus kasvaa madridistojen keskuudessa....

Viisi pistettä, ulkona Copasta ja Schusterin jakkara huojuu pudotuspelien alkaessa. Yltyvälle myrskylle.  Ylos
« Viimeksi muokattu: 18.02.2008 klo 21:08:47 kirjoittanut Conferenssi »
el Blanco

Poissa Poissa


Vastaus #111 : 18.02.2008 klo 21:08:44

Ja täsmentääkseni: tämän otsikon alla on tarkoitus keskustella espanjalaiseen jalkapalloiluun liittyvistä ilmiöistä. Eli emmehän, kiitos, ota esille jo puhkikulutettuja asioita katsomokulttuurista ja Madrid-Barsa-vastakkainasettelusta. Tuodaan siis esille historiaa muilta osin, nykypäivän ongelmia ja ilmiöitä sekä peilataan tulevaisuutta, kuten avausviestissäni annoin jo osviittaa. Mikäli se ei joiltakin nimimerkeiltä luonnistu, voivat he pystyttää kiistelyringin jossakin muussa ketjussa.

... kiitos.
Alfredo

Poissa Poissa


Vastaus #112 : 18.02.2008 klo 21:11:28

Barca-faneilla ei ole mitään muuta; Suomiculét pitävät yllä huonoitsetuntoisen provinssikyläseuran identiteettiä, jossa joukkueen kannatusta ja menestystä peilataan aina pääkaupunkiseudun joukkueen kautta; saadaan vihasta syy sille. 

Madridinhan ei tämmöiseen pikkusieluisuuteen tarvitse alentua, koska seura ja joukkue tulee aivan hyvin toimeen ilman Barcaa, tuota vastustajaa muiden joukossa.   
Conferenssi

Poissa Poissa


Vastaus #113 : 18.02.2008 klo 21:15:56

Aloitit keskustelun Di Stefanosta ja odotit, että keskustelussa ei käsiteltäisi oleellisia asioita kyseisen herran skandaalinkäryisestä ajasta Espanjassa?

Eskapismia...

Lainaus
Alfredo : .....

Kirjoitat kuin kannattamallasi joukkueella ei olisi verivihollista...kuin se olisi vailla vastaavaa intohimoa....sohvalla istuvien vinosilmien lelu, joka ei ole enää edes sosiopoliittinen statussymboli kannattajilleen? 

Ymmärrän toki mielipiteesi nykyajan kontekstissa. Teillä on vapaus syödä leipiä ja juoda kaakaota katsomossa, kukin tallaa omalla tavallaan. Ylos
« Viimeksi muokattu: 18.02.2008 klo 21:37:04 kirjoittanut Conferenssi »
Travis Tarkka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Eläin- ja ihmissuojelijat


Vastaus #114 : 18.02.2008 klo 21:20:05

Barca-faneilla ei ole mitään muuta; Suomiculét pitävät yllä huonoitsetuntoisen provinssikyläseuran identiteettiä, jossa joukkueen kannatusta ja menestystä peilataan aina pääkaupunkiseudun joukkueen kautta; saadaan vihasta syy sille. 

Madridinhan ei tämmöiseen pikkusieluisuuteen tarvitse alentua, koska seura ja joukkue tulee aivan hyvin toimeen ilman Barcaa, tuota vastustajaa muiden joukossa.   

Barcafaneilla on jotain todella suurta: seura, jonka he omistavat! Ylos
El Conejo

Poissa Poissa


Vastaus #115 : 18.02.2008 klo 22:45:55

Barca-faneilla ei ole mitään muuta; Suomiculét pitävät yllä huonoitsetuntoisen provinssikyläseuran identiteettiä, jossa joukkueen kannatusta ja menestystä peilataan aina pääkaupunkiseudun joukkueen kautta; saadaan vihasta syy sille.

Mikäs steffillä nyt niin kiristää pään ympärillä olevaa vannetta, että pitää oikein useammassa topikissa niputtaa kaikki Barcelonaa symppaavat samaan kastiin yksittäisen provonikin kanssa? Vedäpä välillä henkeä ja koita saada vaikka nukuttua hiukan...
ariaga

Poissa Poissa


Vastaus #116 : 18.02.2008 klo 22:59:23

Ranska ja Portugali eivät osallistuneet, Italia lähetti höntsäjoukkueen, Saksaa ei hyväksytty mukaan ja moni muu valtio päätti myös jättää kekkerit väliin.

Uruguayn voitto Brasiliasta oli toki suuri yllätys...

Italiaa lukuunottamatta mainitsemasi joukkueet eivät olleet kaksisia tuohon aikaan. Isompi tasollinen menetys oli tuoreiden kommunistimaiden joukkoboikotti.
Conferenssi

Poissa Poissa


Vastaus #117 : 18.02.2008 klo 23:11:42

Lainaus
Barca-faneilla ei ole mitään muuta; Suomiculét pitävät yllä huonoitsetuntoisen provinssikyläseuran identiteettiä, jossa joukkueen kannatusta ja menestystä peilataan aina pääkaupunkiseudun joukkueen kautta; saadaan vihasta syy sille.

Real Madridiin kohdistuva antipatia ja poliittinen tausta on oleellinen osa Barcelonan kannustamista. Ei sen myöntämisessä ole mitään pahaa, kannattajien välinen viha Euroopan lukuisissa kaupungeissa on ihailtava osa kokonaisuutta.

Madridistat toteavat pokaaliensa lukumäärän, herjaavat kuin roomalaisia pohjois-afrikkalaisiksi kutsuva juventino ja toteavat olevansa arkisen pahansuopaisuuden yläpuolella.

Mutta aika-ajoin kun nämä pikkusieluiset barbaarit valloittavat maailman sankarinsa johdolla - Totti tai Lucho - kuninkaiden ylimielinen hymy poistuu ja salamat tippuvat taivaalta.

Ulkopuoliset paheksujat ja yhteisen hymyn ystävät ovat varjoja, jotka saavat osakseen maahan tippuneet kuningaslajin hedelmät ja bisnesmiesten suosion.....Heidän on turha yrittää ymmärtää asioita omasta ulottuvuudestaan.
« Viimeksi muokattu: 18.02.2008 klo 23:14:32 kirjoittanut Conferenssi »
Alfredo

Poissa Poissa


Vastaus #118 : 19.02.2008 klo 00:26:18

Real Madridiin kohdistuva antipatia ja poliittinen tausta on oleellinen osa Barcelonan kannustamista. Ei sen myöntämisessä ole mitään pahaa, kannattajien välinen viha Euroopan lukuisissa kaupungeissa on ihailtava osa kokonaisuutta.

Vuoden Espanjassa asuneena (ennen pepsigalacticosymppisvaihetta) voin sanoa, että "viha kannattajien keskuudessa" on omaa mielikuvituksesi tuotetta.  Toki Madridissa on US-puupäät ja Barcelonassa omat boixonsa, joiden kaltaisilta olet oman "vihasi" Madridia vastaan ammentanut, mutta epäilen yhä vieläkin että sinulla on omakohtaisia kokemuksia "Francon sorrosta", jota FC Barcelona on kokenut vuosien varrella.  Ns. normaalit ihmiset suhtautuvat toisiinsa varsin lungisti, kuten Espanjassa on tapana.   

Kunhan ex offcio "vihaat" Madridia ja sortoa ilman omaa kokemuspohjaa.  Mielestäni tämä toki väsynyttä, eri asia toki jos isoisoisäsi ja isoisäsi muilutettiin falangistien toimesta leireille, voi vihaa (ehkä) ymmärtää tai et saanut nuoruudessasi puhua äidinkieltäsi katalaania, josta propsit kun osaat hienosti provota suomeksi  Ylos 

Lainaus
Madridistat toteavat pokaaliensa lukumäärän, herjaavat kuin roomalaisia pohjois-afrikkalaisiksi kutsuva juventino ja toteavat olevansa arkisen pahansuopaisuuden yläpuolella.

Kuten hkiläisillä on oikeus olla ylpeä omasta kaupungistaan, suurimmasta ja kauneimmasta Suomessa, koen veljeyttä madrileñojen kanssa juuri tämänkaltaisesta arroganssista, vaikkakin torinolaisten vastaava on lähinnä provinssikaupungin pikkusieluisten maalaisten huonon itsetunnon osoitusta ikuista kaupunkia kohtaan. Barcelonan ja Torinon kaltaiset pikkukylät kuitenkin matkivat yleensä suurinta ja kauneinta ja juventinojen arroganssi on lähinnä culéjen tapaista huonoa itsetuntoa.  Rooma on ikuinen, käsite, länsimaisen kulttuurimme referenssi.   
Conferenssi

Poissa Poissa


Vastaus #119 : 19.02.2008 klo 00:34:52

Lainaus
Vuoden Espanjassa asuneena (ennen pepsigalacticosymppisvaihetta) voin sanoa, että "viha kannattajien keskuudessa" on omaa mielikuvituksesi tuotetta.

Missä asuit, Mallorcalla?

jajaja 21 Octubre 2000....untako se olikin? Elät omassa todellisuudessasi. Kuin yläluokan englantia puhuva lontoolainen, joka päivittelee teekuppi kädessään kun katsomossa kiroiltiin derbyn aikana. '

"What a riproaring goal, well done football club Arsenal. Rather exciting"
« Viimeksi muokattu: 19.02.2008 klo 00:39:14 kirjoittanut Conferenssi »
Alfredo

Poissa Poissa


Vastaus #120 : 19.02.2008 klo 01:24:37

jajaja 21 Octubre 2000....untako se olikin?

Käytät espanjalaista onomatopoeetiikkaa ilmaisemalla naurua "jajaja":lla. Tukeeko castellanon, tuon francolaisuuden symbolin ja katalaanien sorron kielen käyttäminen argumenttejasi, jos haluat esittää FC Barcelona-aktivistia katalaanien matkalla itsenäisyyteen.  Tämä on teidän katalaanisymppaajien suurin ristiriita yhdistäessänne politiikan ja urheilun; rusinat pullasta, mut on ne symppixiä Ylos

Relevantti kysymys onkin, miksi olet ylipäätään opetellut Francon, suuren saatanan ja keskusvallan kieltä ja pädet sillä ja sen osaamisella? Varsinkin kun se näytteli ja näyttelee melkeinpä sitä suurinta roolia katalaanien identiteetin rakentamisella samalla lailla, kuin suomenruotsalaiset täällä kynsinhampain pitävät kiinni omasta kielestään.  Muistaakseni filosofi/kielitieteilijä Heidegger on sanonut, että kieli peilaa ajatusmaailmaa.

Mutta päivämäärällä viitataan Luis Figon ensimmäiseen otteluun Madridin paidassa, jonka vuoksi sympaattiset barca-fanit heittelivät sianpäitä ja kännyköitä kentälle.  Ulkotunnusmerkillistä vihaa ja vihaa Figoa henkilönä kohtaan, koska tämä oli pettänyt fanit siirtyessään pääkaupunkiin parempaan joukkueeseen.  Joukkueeseen jossa voitti niitä mestaruuksia, joita Barca ei pystynyt hänelle tarjoamaan.
Conferenssi

Poissa Poissa


Vastaus #121 : 19.02.2008 klo 01:42:38

Sääntö on, että tietty väestöryhmä ei kykene ymmärtämään kuningaslajin eri nyansseja.

Lopulta todisteita on turha pyytää, koska toisen kokema tunne on yhtä abstrakti käsite ulkopuoliselle kuin esimerkiksi usko Jumalaan.

Inhoaa Real Madridia, kammoksuu Juventusta, matkustaisi Liverpoolin perässä maailman ääriin saakka.....
« Viimeksi muokattu: 19.02.2008 klo 01:55:48 kirjoittanut Conferenssi »
El Conejo

Poissa Poissa


Vastaus #122 : 19.02.2008 klo 09:33:50

Uudelleen

Ja täsmentääkseni: tämän otsikon alla on tarkoitus keskustella espanjalaiseen jalkapalloiluun liittyvistä ilmiöistä. Eli emmehän, kiitos, ota esille jo puhkikulutettuja asioita katsomokulttuurista ja Madrid-Barsa-vastakkainasettelusta. Tuodaan siis esille historiaa muilta osin, nykypäivän ongelmia ja ilmiöitä sekä peilataan tulevaisuutta, kuten avausviestissäni annoin jo osviittaa. Mikäli se ei joiltakin nimimerkeiltä luonnistu, voivat he pystyttää kiistelyringin jossakin muussa ketjussa.

Tälle hölmölle väittelyllehän on ihan ikioma topikkikin...
huttix

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


Vastaus #123 : 19.02.2008 klo 10:44:35

Taas juttu menee sivuraiteille, mutta pakko tarttua tuohon. Ensimmäiset, vuonna 1930 pelatut MM-kisat olivat pelkkä kutsuturnaus, mutta Uruguayn jälkimmäinen mestaruus Brasilian kotikisoissa vuonna 1950 on laajalti arvostettu suoritus, olkoonkin että Saksa, joka ei muuten tainnut tuohon aikaan edes kuulua Euroopan huippujoukkueisiin, oltiin suljettu kisoista pois. Brasilian ja Uruguayn välinen ottelu, joka ratkaisi mestaruuden, on yksi MM-historian legendaarimpia; Kymmenen minuuttia ennen loppua tekemällään maalilla Ghiggia hiljensin 200 000 päisen brassi yleisön ja aiheutti kansallisen surun sambamaahan. Aimmemissa otteluissa brassit olivat murskanneet vastustajansa ja maailmanmestaruutta pidettiin jo lähes selviönä.. siinä mielessä tuon Uruguayn maailmanmestaruuden vähetteleminen nosti vähän korvat pystyyn.

jatketaan tätä sivuraidetta...

Tuosta ottelusta myös sai alkunsa Brasilian nykyinen peliasu. Brasilian perinteisiä valkoisia paitoja ei enää haluttu tämän jälkeen käyttää, ja suunnittelukilpailuun tuloksena syntyi nykymallinen asu, joka otettiin käyttöön 1954. Brasilian sininen vierapeliasu taas sai alkunsa Ruotsin MM-kisojen finaalista 1958, kun Ruotsi isäntämaana pelasi tietenkin keltaisessa, ja ilman vara-asuja matkassa ollut Brasilian joukkue joutui hätäisesti hankkimaan jostain siniset paidat ja ompelemaan niihin keltaisista paidoista leikatut tunnukset.
el Blanco

Poissa Poissa


Vastaus #124 : 22.02.2008 klo 17:41:39



Kaudella 1974-1975 Real Madridin penkin päässä istui uusi nimi: jugoslavialainen Miljan Miljanić. Kausi oli uuden valmennuksen alaisuudessa pääkaupungin Valkoisille menestyksekäs, sillä keväällä Chamartínilla juhlittiin tuplaa: liigapokaali ja cup-pokaali löysivät tiensä Madridin palkintokaappiin. Merkittäviä pelaajia los Merenguesissä olivat mm. Pirri, Amancio (kuvassa), Velázquez, Santillana ja Camacho.

Ehkäpä parhaiten kyseinen kausi Espanjassa muistetaan kuitenkin siitä, että Luis Aragonés teki debyyttinsä valmentajana. Madridilainen oli juuri lopettanut pelaajauransa Atléticon paidassa, kunnes siirtyi suoraan päävalmentajan tontille. Ensimmäinen Atlético-periodi kestikin aina vuoteen ’80 saakka.

Mutta kyseinen temporada muistetaan myös jännittävästä Copa del Generalísimon loppuottelustaan, jossa Valkoiset kohtasivat paikallisväännössä Atléticon. Varsinainen peliaika päättyi 0-0, eikä maaleja nähtu jatkoajallakaan. Ratkaisua jouduttiin hakemaan rangaistuspotkukilpailussa, jossa Kuninkaallinen osapuoli oli parempi maalein 4-3.

- - - - -

* Kauden jälkeen Johan Cruijff koppasi itselleen toisen Kultaisen Pallonsa. *

* Kauden Klassikoissa Madrid voitti Bernabéulla 1-0 ja Camp Noulla päädyttiin maalittomaan tasapeliin. *

* FIFA:n tuoreen puheenjohtajan João Havelangen vieraillessa Espanjassa, järjesti Marca suuret pidot, joissa mukana olivat kaikki tunnetut urheilijat ja poliitikot. *

* Vuoden ’75 puolella José Antonio Camacho teki A-maajoukkuedebyyttinsä. *
« Viimeksi muokattu: 22.02.2008 klo 18:46:11 kirjoittanut el Blanco »

 
Sivuja: 1 ... 4 [5] 6 ... 163
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa