FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
29.11.2024 klo 03:53:49 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 164
 
Kirjoittaja Aihe: Englanti - Capellon aikakausi  (Luettu 234344 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Phizza

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Paul Scholes


: 07.02.2008 klo 12:32:08

Päätin nyt perustaa uuden topikin Englannin maajoukkueelle, kun tuo keskustelu on karannut niin pahasti varsinaisesta aiheesta vanhassa topikissa. Se on toki selvää, että kun pelejä ei ole näköpiirissä, niin voihan sitä vääntää hieman tutusta Saksa-Englanti aiheestakin. Nyt kuitenkin tuntuu, että maajoukkueasiat ovat jääneet jo selvästi kakkoseksi yleiselle loanheitolle. Pyydänkin, että nämä väännöt käydään muissa kuin tässä topikissa, kun kerran niitä on varta vasten luotukin. Englanti vastaan muu maailma -otsikko on oikea paikka esim. vertailla Saksan ja Englannin välisiä saavutuksia menneinä vuosina, jos se aihe edelleen kiinnostaa. On ollut hieno lukea vanhasta topikista vaikkapa Nice10:n muutamia erinomaisia analyyseja Englannin maajoukkueen tilasta, mutta valitettavasti nämä tekstit ovat hukkuneet muun jutustelun sekaan. Tiedän, että suur-saksat, n5:t, callitit, three lionsit ja monet muut pystyvät paljon tasokkaampaankin keskusteluun, ja toivoisin että tässä topikissa voisi ihan oikeasti keskustella Englannin maajoukkueen nykytilasta, ei siitä mitä se oli 30-luvulla. Ja ei, Hurstin veto ei tainnut ylittää maaliviivaa vuoden 1966-finaalissa...

Saa nähdä miten käy, mutta kun kerran englantilaisten seurajoukkueiden topikit pysyvät asiallisina, niin miksi siihen ei pystyttäisi myös maajoukkueen osalta, etenkin kun provoamiseen on oma topikki olemassa? Vanha topikki, lukkoon, yhdistäminen muun maailman kanssa vai vain avaajalle bannia?

--------------------

Sveitsi kaatui siis lukemin 2-1, maalintekijöinä Jenas ja Wright-Phillips. Aika odotettu tulos, ei Sveitsi kuitenkaan mikään heittopussi ole, vaikka Englannissa niin ehkä jotkut ajattelivatkin.

Ottelun alussa vaikutti siltä, että pelaajat yrittivät tehdä vaikutuksen Capelloon hirveällä juoksumäärällä ja aggressiivisella pelillä. Ehkä vartin jälkeen peli hieman rauhoittui, mutta ei Englanti saanut missään vaiheessa syöttöpeliä kuntoon, vaan harhasyöttöjä tuli aivan liian suuri määrä. Maalipaikkoja ei ekalla jaksolla tullut paljoakaan, Rooneylla puolittainen läpiajo ja sitten se Jenasin avopaikka, josta hän pisti pallon verkkoon.

Toisella jaksolla Capello otti Crouchin ja Wright-Phillipsin kentälle Joe Colen ja Jenasin tilalle, ja minusta tämän jälkeen Englannin peli alkoi kulkea paremmin. Toki tasoitus tuli heti vaihtojen jälkeen, mutta siitä eteenpäin Englanti sai luotua muutamia hyviä hyökkäyksiä. Suuri rooli tässä oli minusta Crouchilla, koska hänen ottaminen kärkeen vapautti Rooneyn laidalle/kärjen taakse, jossa hän loi hyviä paikkoja itselleen ja muille. Voittomaali tuli hienon kuvion päätteeksi: Crouch pudotti pääpallon Rooneylle, joka vapautti nostollaan Gerrardin. Stiivi pelasi epäitsekkäästi ja tarjosi SWP:lle tyhjän maalin.

David James pelasi aika varman matsin, mutta yliajalla tuli taas tuttu katastrofaalinen vastaantulo, mies ei osunut palloon ollenkaan. Pallo jäi pomppimaan alueelle, mutta Englannin onneksi Ashley Young siivosi tilanteen. Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että James on paras vaihtoehto maaliin, ei Robinson, Carson, Hart tai Kirkland sen enempää luottamusta herätä.

Puolustuksessa nähtiin yllätysvalinta, kun Upson oli avauksessa. Vierellä pelasi Ferdinand, laidoilla Brown ja Cole. Minusta kukaan ei pelannut mitään elämänsä ottelua. Upsonin avaaminen ei vakuuttanut ollenkaan, ja toisaalta Rio oli myöhässä tasoitusmaaliin johtaneessa tilanteessa. Toki läpisyötön antanut sveitsiläinenkin oli aivan vapaana, joten heikosti pelattu tilanne kokonaisuudessaan Englannilta. Laitapakkien nousut jäivät aika vähiin, ja sehän nyt tiedettiin jo etukäteen, ettei kumpikaan näistä osaa keskittää. Penkiltä tullut Bridge on aivan eri luokkaa keskittäjänä, vaikka ei eilen päässyt sitä ominaisuutta näyttämään.

Keskikenttällä kapteeni Gerrard jäi mielestäni hieman ylimääräiseksi pelaajaksi, kun keskellä oli kaksi muutakin liikkuvaa pelaajaa. Ei Gerrard missään nimessä huonosti pelannut, mutta minusta Englanti ei saa tuossa roolissa miehestä kaikkea irti. Barry pelasi jälleen ihan kivasti, mutta syöttöpeli ei vain vakuuta. Jenas oli minusta ihan oikeutetusti avauksessa, ja teki maalinkin. Ei tuo keskikenttä kuitenkaan minusta kovin kummoisesti toiminut, joskin saihan se tukittua Sveitsin pelinrakentelun, joka oli varmasti Capellon suunnitelmissa. Barryn tilalle tullut Hargreaves pelasi ihan mukavasti riistäen taas monta kertaa pallon omille.

Itselleni oli suuri yllätys, että Capello pudotti Carrickin joukkueesta, minusta hän olisi optimaalinen valinta ankkuriksi kolmen keskustalla pelattaessa. Barry kuljettelee palloa Hargreavesin tapaan liikaa, eikä kumpikaan ole syöttelijänä samaa tasoa Carrickin kanssa.

Laidoilla Joe Cole oli aika vaisu, vaikka anto hienon syötön ensimmäiseen maaliin. Toisella puolella Bentley taisteli sen minkä pystyi, ja olikin aika näkyvässä roolissa. Pari erinomaista keskitystä. Wright-Phillips ei maalin lisäksi saanut mitään aikaan, syötökin menivät minne sattuu. Young pelasi vain vähän lopusta, joten hänestä ei sen enempää.

Kärjessä Rooney pelasi omaa tuttua peliään, mutta tuolla ryhmityksellä Englanti ei kyllä saa hänestä parasta irti. Jälleen nähtiin, että viimeistelijänä hän ei ole edes joukkueensa paras, saati maailmanluokkaa. Olihan se maali toki erittäin lähellä parissa tilanteessa. Paljon näkyvämpi ja arvokkaampi hän oli eilenkin laidalla/kärjen takana pelatessaan. Rooney valuu usein tuolta kärjestä alas rakentelemaan tilanteita, ja nyt kun Crouch tuli sinne ylös, niin Englannilla oli boksissa jonkinlainen pelote.

Voitto oli varmasti helpotus Capellolle, ja tietysti pelaajille. EM-karsintojen mahalaskun jälkeen joukkue sai palautettua osan kunniastaan, ja esitys oli kohtalainen kaikki tekijät huomioon ottaen.

------------------

Heitetään vielä jotain ajatuksia Englannin tulevaisuuden näkymistä:

Capello vaikuttaa erinomaiselta valinnalta, ja tulihan sieltä heti se avausvoittokin. Pelaajien kommenteista päätellen kuri on ollut harjoituksissa ja muutenkin kentän ulkopuolella aivan toista luokkaa kuin esim. McClarenin aikakaudella, joka on ehdottomasti hyvä asia. Ensimmäinen peli on tietenkin vielä hakemista (ja muutamia avainpelaajia oli sivussa), joten siitä ei tietenkään pitäisi liikaa vetää johtopäätöksiä. Oma mielipiteeni on kuitenkin se, ettei tuo Englannin materiaali nyt miltään älyttömän vahvalta vaikuta.

Ensinnäkin maalivahtitilanne on lähinnä surkuhupaisa. Toivon toki, että vaikkapa James saa nyt koottua itsensä tuleviin karsintoihin, eikä näitä käsittämättömiä virheitä satu. Vaikea siihen on kuitenkaan uskoa, kun oikeastaan joka kisoissa/karsinnoissa peli tai pari on kaatunut maalivahdin munauksiin. Itse uskon, että Capello luottaa nyt Jamesiin, ja kuten aiemmin sanoin, en näe mitään syytä miksi näin ei kannattaisi tehdä.

Puolustuslinja on paperilla erittäin hyvä. Neville/Richards-Rio-Terry-Cole/Bridge. Minusta tuo linja on (paperilla) ehdottomasti maailmanluokkaa, eikä Englanti paljoa jää jälkeen muista suurmaista. Eilenkin Sveitsin kärjet olivat aika näkymättömiä, ja kun miettii aiempia kisoja, niin ei Englanti ole mielestäni puolustukseen kaatunut. Tosin Venäjää vastaan vieraissa puolustuspeli oli jotain käsittämätöntä, kun linja valui suunnilleen Robinsonin syliin, mutta pitää muistaa, että silloin kentällä oli Terryn ja Colen sijasta Campbell ja Lescott. Ja vaikka kuinka Richardsia hehkutetaan huippulupauksena (mitä hän onkin), niin minusta silti huippukuntoinen Neville on paljon luotettavampi vaihtoehto arvokisoja silmällä pitäen. Nevillen pelikunto on kuitenkin täydellinen arvoitus, ja voi olla että mies ei saa itseään täyteen pelikuntoon enää koskaan. Brown on ihan hyvä vaihtoehto, ja voisi ajatella että Capello tykkää tällaisesta aika isokokoisesta ja varmaotteisesta laitapakista, joka jättää hienoudet muille pelaajille.

Minkälaisia vaihtoehtoja sitten löytyy Riolle ja Terrylle? Carragher lopetti maajoukkueuransa, joten hän on poissa laskuista. King on loistava puolustaja, mutta Nevillen tapaan hänenkään varaan ei voi loukkaantumisten takia paljoa laskea. Jos Matthew Upson on Englannin kolmostoppari, niin huonosti on asiat. Sitten sieltä löytyy ainakin Spurs-kaksikko Dawson ja Woodgate, jotka ovat vähintään samaa tasoa Upsonin kanssa. Puuportin kohdalla tosin on taas sama ongelma kuin Nevillen ja Kinginkin, eikä Dawson ole viime aikoina vakuuttanut otteillaan. Richards pelaa topparia Cityssä, mutta hän on hieman "koheltaja" sillä tontilla, pelaa itsensä tilanteista ulos, mutta toisaalta paikkaa ilmiömäisellä nopeudellaan ja voimallaan.

Ja mitä taas tulee vasemman pakin tonttiin, niin minusta Chelsea-duo Cole ja Bridge hoitavat sen puolen kiitettävästi. Lescott on sitten varalla, mutta maaotteluissa hän ei ole kyllä antanut kovin hyvää kuvaa itsestään.

Surkean kärkimiestilanteen takia muodostaisin Englannin kokoonpanon aika lailla samaan muotoon kuin Capello eilen, tosin nostaisin yhtä keskikenttäpelaajaa hieman ylemmäs. Keskikentän pohjalle laittaisin Gerrardin ja sitten Carrickin. Barry on toki pelannut hyvin, mutta itse jättäisin hänet penkille. Hargreaves jäisi myös penkille, mutta tuossa olisi aika hyvä nelikko hoitamaan noita tontteja. Heidän yläpuolelleen sijoittaisin Rooneyn, joka saisi vapaat kädet pyörittää Englannin hyökkäyspeliä. Vasemmalle Joe Cole, oikealle ei sitten sellaista avaustason vaihtoehtoa löydykään. SWP on tehnyt maaleja viime aikoina, mutta hän ei tunnu pelaavan kovin ihmeellisesti kansainvälisissä otteluissa. Lennon on ehkä kaikkein mielenkiintoisin pelaaja, mutta hänen ratkaisut ovat kovin usein täysin tehottomia. Becksiin osoittaisin edelleen luottamusta, mutta ymmärrän että Capello ei häntä valinnut puuttellisen pelituntuman vuoksi. Bentley on pelannut aika hyvin Blackburnissa, mutta... Kun näitä mahdollisia vaihtoehtoja pyörittelee, niin usein tulee mietittyä, että olisiko hänestä ratkaisijaksi esim. MM-välierässä? On eri asia loistaa keskikastin (ei millään pahalla) Blackburnissa tai Villassa kuin onnistua maajoukkuepaidassa silloin, kun koko maailma katselee. Ashley Young on pelannut erinomaisen kauden Villassa ja on nuori ja lupaava pelaaja, mutta tuntuu ettei hänestä ainakaan vielä ole maajoukkueen kantavaksi voimaksi. Paljonhan hänenkin hypetys on perustunut siihen, että on ollut erikoistilanteiden antajana Villan takoessa niistä maaleja suunnilleen joka matsissa. Toki on pelannut hyvin, mutta hän ja Agbonlahor ovat minusta kuitenkin vielä raakileita.

Yksi ratkaisu olisi tietenkin siirtää Rooney laidalle ja laittaa kärjen taakse Lampard. Hänen yhteispelinsä Gerrardin kanssa ei ole toiminut, mutta toisin kuin moni väittää, minusta hän on laatupelaaja.

Kärkeen on kai sitten vain yksi vaihtoehto, Michael Owen? Nykykunnossaan hän on näyttänyt enemmänkin divaritason pelaajalta, mutta maaleja hän osaa tehdä. Ja hän on nimenomaan suurien pelien mies, jos sellainen pitää Englannin joukkueesta kaivaa. Muut vaihtoehdot: Crouch, Bent, Heskey, Johnson, Defoe... Ei kovin vakuuttava nimilista. Kaikki voivat onnistua yhdessä tai kahdessa pelissä hyvin, mutta heidänkin kohdallaan tulee sama kysymys mieleen. Kestääkö pää tiukassa paikassa? Pystyykö Darren Bent, joka esitteli kauden naurettavimman viimeistely-yrityksen derbyssä Arsua vastaan ratkaisemaan MM-kisojen puolivälierän tai välierän? Entä Emile Heskey? Andy Johnson on noista nimistä ehkä eniten "maalintekijä", mutta hän ei ole saanut minkäänlaista luottoa maajoukkueessa. Henkilökohtaisesti pidän Defoesta pelaajana, mutta onko hänessäkään sitten ainesta Englannin ykköskärjeksi? Jonkun tuo tontti kuitenkin pitää napata itselleen, jos Owen ei enää itsestään parasta irti. Vai onko sitten niin, että Capello pitää Rooneyn piikissä, ja asettelee loput pelaajat kentälle kuten eilenkin? Tulihan noillakin pelaajille 2-1 voitto Sveitsistä...

Hämmästyneenä olen lukenut aiemmasta topikista kommentteja Englannin "loistavasta" materiaalista. Onhan se hyvää tasoa, mutta etenkin kentän molemmissa päissä on hirveästi parannettavaa. Ylipäätään kun ajattelee Englannin materiaalia, niin tällaisia "ihan hyviä" puurtajia sieltä löytyy, mutta sellaisia todellisia laatupelaajia ei pahemmin ole hyökkäyspään luoviin rooleihin. Joe Cole ja Wayne Rooney ovat joukkueen "nerot", ja se kertoo kyllä paljon se. Molemmat ovat erittäin laadukkaita pelaajia, mutta jos nyt verrataan vaikkapa Brasiliaan tai Argentiinaan (joihin täällä on Englantia muutenkin verrattu), niin ero on aivan hirveä, ja nimenomaan materiaalin leveydessä. Se on monille ollut jo pitkään selvää, mutta ilmeisesti jotkut ovat ummistaneet silmänsä tältä tosiasialta. Toisaalta taas kyllähän tuo Englannin materiaali nyt laadukkaampaa on kuin moni "lädivihaaja" on antanut ymmärtää. Ehdottomasti Euroopan laadukkaimpien (top 8 ) nippujen joukossa.

Mutta eihän se mitään, karsintalohko ei vaikuta pahimmalta mahdolliselta, ja jos Englanti kisoihin asti selviää, niin ainahan sinne voi mennä kovan uhon kera hehkuttamaan, kuinka Kolme Leijonaa tulee taistelemaan itsensä pitkälle. Ja vaikka Callitin käyttämää termiä "luokka" on täällä kritisoitu, niin nimenomaan siihen sanaan minusta kiteytyy nämä Englannin viime kisojen putoamiset. Toivon, että Englanti selviytyy Etelä-Afrikan MM-kisoihin 2010, ja voihan se olla että Capello saa joukkueen todellakin pelaamaan yli rajojensa, mutta ainakaan vielä ei kannata hirveästi henkseleitä paukutella...

----------------------

Maailman parhaan maajoukkueen, Englannin, huikea menestysputki arvokisoissa:

MM-turnaukset:
1950 Jäi alkulohkoonsa josta jatkoon meni Espanja.
1954 Uruguay pudotti puolivälierissä 4-2.
1958 Jäi alkulohkoon josta jatkoon menivät Brasilia ja Neuvostoliitto.
1962 Brasilia pudotti puolivälierissä 3-1.
1966 Maailmanmestaruus Englannille.
1970 Saksa pudotti Englannin puolivälierissä 3-2 jatkoajan jälkeen.
1974 Ei turnauksessa. Englanti ei selvinnyt kisoihin, koska Puola oli liian kova pala karsinnoissa.
1978 Ei turnauksessa. Tällä kertaa Italia esti pääsyn.
1982 Putosi 2. kierroksen lohkovaiheessa kahdella 0-0 tasapelillä Espanjan ja Saksan kanssa. Länsi-Saksa meni jatkoon.
1986 Argentiina pudotti puolivälierissä lukemin 2-1.
1990 Englanti eteni aina välieriin (koska tiellä olivat helpot Belgia ja Kamerun), jossa Saksa voitti rankkareilla 4-3. Pronssiottelussa tappio Italialle 2-1.
1994 Ei turnauksessa. Englanti jäi kolmanneksi karsintalohkossa jossa edellä olivat Norja ja Hollanti.
1998 Argentiina pudotti 2. kierroksella rankkareilla 4-3.
2002 Brasilia pudotti puolivälierissä 2-1.
2006 Portugali pudotti puolivälierissä rankkareilla 3-1.

EM-turnaukset:
1964 Ei turnauksessa. Putosi karsinnoissa Ranskalle.
1968 Putosi välierissä Jugoslavialle 1-0. Voitti pronssiottelussa Neuvostoliiton 2-0.
1972 Ei turnauksessa. Putosi jatkokarsinnoissa Saksalle.
1976 Ei turnauksessa. Jäi karsintalohkoon josta Tsekkoslovakia selvisi turnaukseen.
1980 Jäi alkulohkoon Belgian ja Italian taakse.
1984 Ei turnauksessa. Jäi karsintalohkoon josta Tanska selvisi turnaukseen.
1988 Jäi alkulohkoon Neuvostoliiton ja Hollannin taakse.
1992 Jäi alkulohkoon Ruotsin ja Tanskan taakse.
1996 Välieriin joissa tappio Saksalle rankkareilla 6-5.
2000 Jäi alkulohkoon Portugalin ja Romanian taakse.
2004 Putosi puolivälierissä Portugalille rankkareilla 6-5.
« Viimeksi muokattu: 28.02.2008 klo 22:23:34 kirjoittanut Phizza »
suur-saksa

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 07.02.2008 klo 13:17:34

Toivon, että Englanti selviytyy Etelä-Afrikan MM-kisoihin 2010, ja voihan se olla että Capello saa joukkueen todellakin pelaamaan yli rajojensa, mutta ainakaan vielä ei kannata hirveästi henkseleitä paukutella...

Niin. Tulevat karsinnat ovat Capellon pääsektori. Näillä kokoontumisajoilla ei saada yhtään pistettä karsintataulukkoon, ei vaikka Kroatia upeasti 0:3 kotonaan hävisikin Alankomaille.

Ensin pitää saada suoritusvarmuus takaisin sekä median idioottimainen uho vähemmälle, joka väkisinkin vaikuttaa pelaajiin jos lööpeissä on päivittäin omat perheenjäsenet tai kenkien värierot yms mahdollisine suihkuaikoineen jne.

Siis kentällä asiat ratkaistaan ja kuten muissakin ammateissa, on työrauha tärkeä asia niin Capellolle itselleen kuin sille ringille joka milloinkin treenaa jossain ja välillä käy tosimatseissa.

Realismia on joko jatkokarsinta tai pienellä venymisellä jopa suora kisapaikka. Kroatia vai ei juuri kompuroi "Neuvostoliitto kiertueella" joka Englannille on ehkä hankalampi maasto. Nyt on uusien pelaajien kokeilujen aika tämä kevät koska vastustajat keskittyvät EM-skaboihin ja Englannilla on tässä välissä hyvää aikaa kokeilla pelaajiaan ja jos FA on järkevä niin lähtee vaikka USA kiertueelle kohtaamaan Meksikon, USA:n ja Kanadan viikoksi siis (la, ke, su) päiville matsit jossa leirille otetaan 23 pelaajaa joilla aloitetaan karsinnat. 23 on arvokisoissakin se määrä jolla on toimeen tultava ainakin kolmen matsin ajan. Sitäpaiti Beksin perhekin olisi tyytyväinen kun saisi pelata "kotonaan".
Three Lions

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 07.02.2008 klo 15:27:54

Hyvä keskustelunavaus Phizzalta ja pitää tosiaan toivoa, että foorumin runsaslukuinen antilädi-osasto malttaisi keskittää spämminsä jonnekin muualle, jotta asiakeskustelu olisi mahdollista edes yhdessä otsikossa.

Ansiokkaasta pohdinnasta huolimatta täytyy tarttua pariin pointtiin joista olen nuoremman Nevillen kanssa hieman eri linjoilla.

Suuri rooli tässä oli minusta Crouchilla, koska hänen ottaminen kärkeen vapautti Rooneyn laidalle/kärjen taakse, jossa hän loi hyviä paikkoja itselleen ja muille.


Itse asiassa Rooneyn paras jakso ottelussa ajoittui toisen puoliajan alusta siihen asti, että scouseri löysi itsensä keskikentän vasemmalta laidalta Crouchin mukaantulon jälkeen. Rooney ei ole parhaimmillaan yksinäisenä piikkinä, mutta kuitenkin selvästi vaarallisempi kuin laiturina. Olin jopa näkevinäni pientä turhautumista englantilaisen jalkapalloilun kultapojan kasvoilla sen jälkeen kun hänet oli siirretty laitaan juuri kun peli oli alkanut sujua kärjessä. Syöttö Gerrardille 2-1 maalissa oli Rooneyn ainoita väläytyksiä laidalla pelatessaan jos muutamaa 40-50 metrin spurttia omalla kulmalipulle ei sellaiseksi lasketa.


Keskikenttällä kapteeni Gerrard jäi mielestäni hieman ylimääräiseksi pelaajaksi, kun keskellä oli kaksi muutakin liikkuvaa pelaajaa. Ei Gerrard missään nimessä huonosti pelannut, mutta minusta Englanti ei saa tuossa roolissa miehestä kaikkea irti.

Voittomaalin komeasta esityöstä huolimatta Gerrard oli eilen jopa joukkueen heikoimpia. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla Rooney jäi kärjessä täysin eristyksiin eikä tilapäiskippari pystynyt tarjoamaan yksinäiselle kärjelle sitä tukea mikä olisi ollut tarpeen. Ylipäätään Gerrardin syöttötyöskentely oli samalla tasolla kuin muullakin joukkueelle pallojen lähtiessä lapikkaasta samanlaisella hajonnalla kuin haulit haulikon suusta.

Itse ryhmittäisin joukkueen samaan tapaan kuin Phizza eli Gerrardin keskikentän keskustaan ja Rooneyn yksinäisen kärjen alapuolelle vapaaseen rooliin. Gerrard on uransa aikana saanut jo useamapaan otteeseen kokeilla tuota huseeraamista kärjen alapuolella ja mielestäni aina melko tehottomasti ja toisaalta sama pelipaikka olisi kuin luotu joukkueen ykköspyssylle, Rooneylle.

Kärkeen on kai sitten vain yksi vaihtoehto, Michael Owen?

Gerrard keskikentällä ja Rooney kärjen alapuolella - tähän asti näyttää hyvältä, mutta vielä pitäisi jostain löytää pätevä mies kärkeen ainakin siksi aikaa, että Owen palaisi takaisin omalle tasolleen. Crouchia lukuuntottamatta muut ehdokkaat Johnson, Defoe, Bent ja kumppanit eivät ole juurikaan loistaneet maajoukkuetasolla, mutta en silti pitäisi tilannetta toivottomana, sillä jostain syystä Phizza unohti omista spekulaatioistaan mielestäni tämän hetken varteenotettavimman nimen Agbonlahorin muodossa. Aston Villan nuoren kärkipelaajanhan oli määrä debytoida miesten joukkueessa eilisessä Sweitsi-ottelussa, mutta Fulham-pelissä ilmennyt lihasvamma esti pelaamisen Wembleyllä. Loukkaantuminen tuli valitettavaan ajankohtaan, mutta Agbonlahor tulee kyllä saamaan uuden tilaisuuden Capellolta sikäli kuin vain jatkaa pelaamistaan samaan tapaan kuin tähän astikin.
Phizza

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Paul Scholes


Vastaus #3 : 07.02.2008 klo 16:46:05

Itse asiassa Rooneyn paras jakso ottelussa ajoittui toisen puoliajan alusta siihen asti, että scouseri löysi itsensä keskikentän vasemmalta laidalta Crouchin mukaantulon jälkeen. Rooney ei ole parhaimmillaan yksinäisenä piikkinä, mutta kuitenkin selvästi vaarallisempi kuin laiturina. Olin jopa näkevinäni pientä turhautumista englantilaisen jalkapalloilun kultapojan kasvoilla sen jälkeen kun hänet oli siirretty laitaan juuri kun peli oli alkanut sujua kärjessä.

Voi olla, että pelasikin pirteästi kärjessä, mutta mielestäni Crouchin kentälle ottaminen muutti Englannin peliä parempaan ja hyökkäävämpään suuntaan. Itse muistan Rooneylta positiivisia suorituksia toisella jaksolla ne pari vetoa boksin ulkopuolelta (yksi chippi, yksi veto ohi ja yksi kimmotuksen jälkeen niukasti yli), sekä Crouchin vapauttaminen näppärällä nostolla, siis maaliin johtaneen syötön lisäksi. Lähes kaikki näistä tilanteista tapahtuivat Crouchin vaihdon jälkeen, jolloin Rooney oli pudonnut hieman alemmas, hänelle ominaisempaan rooliin. Mutta en nyt lähde tästä kinaamaan, koska loppujen lopuksi sillä ei ole mitään merkitystä.

Oma pointtini oli vain se, että Rooneyn oikea pelipaikka pitäisi olla kärjen alapuolella, ei yksinäisenä piikkinä, ja näytit olevan kanssani samaa mieltä tästä. Rooney on vaarallinen millä tontilla tahansa, kärkimiehen roolissa hänen liikkeensä on usein erinomaista. Laidalta hän pistää hyviä krosseja ja tekee vahvoja juoksuja. Tuossa kärjen ja keskikentän välissä hän kuitenkin pääsisi mielestäni parhaimmin oikeuksiinsa, mutta Capello tietenkin tekee päätökset. Ja voihan se hyvin olla, että Fabio on juuri tätä roolia Rooneylle kaavaillutkin.

...mutta en silti pitäisi tilannetta toivottomana, sillä jostain syystä Phizza unohti omista spekulaatioistaan mielestäni tämän hetken varteenotettavimman nimen Agbonlahorin muodossa.

En unohtanut. Aiemminhan mainitsin, että hän on mielestäni vielä raakile. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta itse en ole kaiken tämän hehkutuksen jälkeenkään täysin vakuuttunut Agbonlahorin kyvyistä. Maajoukkuekutsu oli toki täysin ansaittu, ei siinä mitään, mutta minusta hän ei ole jalkapalloilijana mikään huippupelaaja, ainakaan vielä. Nopeutta löytyy, ja haastaa ennakkoluulottomasti vastustajia, maalivainua on, mutta esim. pelinäkemys ja syötöt ovat vielä kovasti keskinkertaisia. Mutta toivotaan että hänestä nousisi uusi ykköstykki Englannin maajoukkueeseen, varteenotettavia haastajia ei ainakaan tällä hetkellä pahemmin löydy (siis kun katsotaan kauemmaksi tulevaisuuteen). Esimerkiksi Evertonin paljon hehkutettu James Vaughan ei ole omiin silmiini osoittanut vielä minkäänlaisia huippupelaajan, tai edes lupauksen otteita. Kovasti on poikaa verrattu Rooneyyn, mutta itse en näe yhtäläisyyksiä kuin aggressiivisuudessa ja aivan liian lyhyessä sytytyslangassa. Hyvähän se on, että jahdataan irtopalloja, mutta ihan joka pelissä ei tarvitsisi liukua pakin jaloille keltaisen arvoisesti...
N5

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsesta


Vastaus #4 : 07.02.2008 klo 17:14:39

SWP ja Lennon ovat sen verran vaatimattomia ns vahvuudessaan eli haastamisessa, että heidän paikkansa pitäisi olla ilman muuta penkkimiehenä eli varalla. SWP:n syöttötyöskentely on lisäksi vuodesta toiseen kovassa tempossa onnetonta. Tästä seuraa se, että tasapainoisempaa ja keskitystaitoisempaa Bentleytä pitäisi alkaa ajaa voimakkaasti permanenttiin, vaikkei eilinen nyt erityisen loistokasta ollut.

Rooney oli mielestäni aika heikko eilen, väsyneen näköinen ja hidas, eikä onnistunut kovin hyvin kaksinkamppailuissa tusinapakkeja vastaan. Onko kyseessä sitten todellinen väsymys vai eikö Capellon meininki miellytä, aika näyttää.

Upson oli melkoisen hukassa, mutta tämä mennee näihin samoihin kokeiluihin kuin Svenniksen Powell.
Phizza

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Paul Scholes


Vastaus #5 : 07.02.2008 klo 17:45:52

Rooney oli mielestäni aika heikko eilen, väsyneen näköinen ja hidas, eikä onnistunut kovin hyvin kaksinkamppailuissa tusinapakkeja vastaan. Onko kyseessä sitten todellinen väsymys vai eikö Capellon meininki miellytä, aika näyttää.

No tuskin kyseessä on ainakaan Capellon meiningin miellyttäminen. Itse sanoisin, että aika surkeaa oli se tarjoilu, mitä Rooney kärjessä sai. Colen yhtä erinomaista läpisyöttöä lukuun ottamatta en muista montaakaan tilannetta, jossa Rooney olisi saanut pallon jalkaan maalintekotilanteessa (Bentleyn krossi). Syytä on toki Rooneyssakin, eikä tuo eilinen missään nimessä ollutkaan mikään erikoinen esitys, kuten ei ollut koko joukkueelta. Ja toisaalta, Rooneylla ei ole viime peleissä kulkenut sen paremmin seurajoukkueessakaan, enkä nyt laittaisi tätä minkään väsymyksen piikkiin. Näitä hieman heikompia kausia Rooneylle on tullut aiemminkin. Se on kuitenkin positiivista nähdä, että samalla asenteella mies tilanteisiin menee, joten mistään loppuun palamisesta ei voi kyllä puhua. Ferguson puhui aiemmin, että Rooney yrittää ja tekee töitä liikaa kentällä, sen sijaan että keskittyisi siihen mitä parhaimmin osaa...
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 08.02.2008 klo 00:34:55

2-1 kotivoitto on täysin merkityksetön, kun tosipelit syksyllä alakavat. Merkityksetön kaiken muun kuin Capellon työrauhan kannalta. Sen mies kuitenkin itselleen ilmeisesti ottaa/saa, ja nyt kaikki mielenkiinto kohdistuukin siihen ketkä ovat Capellon todellisia luottomiehiä, ketkä tavallisia luottomiehiä, ja keitä Don Fabio vain sietää.

Rooney, Rio ja kapteeninnauhan saanut Gerrard kai nyt ainakin voivat olla paikastaan varmoja. ZouKoulia on kovasti kehuttu raporteissa, ja pelasi kenties itsensä Fabion kiviseen sydämeen. Veskarivalinta saattaa olla suht pysyvä, vaikka kokeilujakin saattaa tulla. James on tavallaan sellainen köyhänmiehen Lehman. On atleettinen ja todella osaa torjua, ongelmana vain on ne hassit, joitten esiintymistiheys on aivan liian suuri. Mutta todennäköisesti Capello valitsee sen ainoan, joka on joskus näyttänyt kansainvälisen tason mokkelta, ja tyytyy rukoilemaan.

Onko kohina Owenin ympärillä pelkkää lehdistön revittelyä, vai oliko kyseessä todellinen epäluottamuslause? Uskon pelaajien sopeutuvan elämään ilman kännykkää ja wagiaan. Ei kuullosta millään tavoin kohtuuttomalta, ja täyty olla todellinen pelle, jos julkaistujen sääntöjen kohtuuttomuuden takia ryhtyy repimään porukkaa hajalle.
« Viimeksi muokattu: 08.02.2008 klo 09:06:12 kirjoittanut Callit »
Three Lions

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 12.02.2008 klo 23:23:31

Realismia on joko jatkokarsinta tai pienellä venymisellä jopa suora kisapaikka.

Suora kisapaikka on eittämättä ainoa järkevä tavoite jo ihan lähihistoriankin valossa - Svenniksen johdolla joukkue ratsasti karsinnoissa lohkovoitosta lohkovoittoon eikä Capello kaavoihin kangistuneeseen ruotsalaiseen verrattuna ainakaan huonpompi vaihtoehto ole. Krotian joukkue tulee kaikella todennäköisyydellä olemaan melkoisessa käymistilassa kesän kisojen jälkeen, vaikka eipä sillä juuri vastaansanomista omalla tasolla pelaavalle Englannille muutenkaan olisi.
suur-saksa

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 13.02.2008 klo 10:42:38

Tavoite ja realismi ovat eri asioita. Kysyttään vaikka Suomen maajoukkueelta. Heilahtaenhan tähän asti on joka karsinnat pitänyt selvittää.

Koska nykyisin käytetään keskinäisten pelien tulosta tasapisteissä tärkeimpänä vertailuna, niin yksikin kohtalokas vierasmaali voi muuttaa kaiken oli kyseessä sitten Englantia tai Suomea tai Venäjää joilla noita karsiutumisia on alle 10v sisällä ollut.

Todella suuret maat kuten Saksa, Italia ja Ranska sekä karsintasuuri Espanja hoitavat jämäjengit tyylikkäästi pisteet kotiin jotta voivat pelkän tasatuloksen maalivertailusta piittaamatta edetä sitten kisoihin koska eivät töpeksi kisapaikkaa köykäisille.

Silti on Saksa, Italia ja Ranskakin käynyt jatkokarsintoja sekä Espanja MM-historiassa mutta ne Saksa on hoitanut, muut eivät aina.
SirLoser

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taktiikan takapajulat


Vastaus #9 : 13.02.2008 klo 15:41:02

Itse asiassa Rooneyn paras jakso ottelussa ajoittui toisen puoliajan alusta siihen asti, että scouseri löysi itsensä keskikentän vasemmalta laidalta Crouchin mukaantulon jälkeen. Rooney ei ole parhaimmillaan yksinäisenä piikkinä, mutta kuitenkin selvästi vaarallisempi kuin laiturina. Olin jopa näkevinäni pientä turhautumista englantilaisen jalkapalloilun kultapojan kasvoilla sen jälkeen kun hänet oli siirretty laitaan juuri kun peli oli alkanut sujua kärjessä. Syöttö Gerrardille 2-1 maalissa oli Rooneyn ainoita väläytyksiä laidalla pelatessaan jos muutamaa 40-50 metrin spurttia omalla kulmalipulle ei sellaiseksi lasketa.

Vaikuttaa raporttien perusteella siltä, että Capello suunnittelee tai ainakin kokeilee Rooneya samaan rooliin kuin miten hän peluutti Del Pieroa Juvessa ja usein myös Raulia Real Madridissa. Hän on siis usein peluuttanut toista hyökkääjää vasemmalle hieman alas vedettynä, josta hyvillä rytmeillä nousee hyökkäykseen. Tämä varmasti lähinnä puolustuspelin kannalta, ja taktiikka vaatiikin tältä vedetyltä hyökkääjältä hyvää puolustusmoraalia ja kuntoa - Rooney sopinee hyvin tähän muottiin.
Kuhvoori

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 13.02.2008 klo 15:50:38

Yksi tarkea asia Capellon/Englannin sopeutumisessa toinen toisiinsa on varmaan tuon armeija-tyylisen kurin sieto.

Jostakin luin kuin aikoinaan Capello vaati pelaajilta, etta tasan yhta tuntia ennen harjoituksien alkua kaikkien piti olla valmiina pukukopissa taydessa pelivarustuksessa - eli kamppeet paalla ja kengat jaloissa nauhat solmittuina.

Ymmarran kylla taysin tuon periaatteen, kaikki pelaajat tuolla tasolla ovat taysammattilaisia ja treeneja ei kuitenkaan ole yli paria tuntia paivassa niin miksei voisi olla valmiina niihin tuntia ennen, Tyotunteja kertyy kuitenkin paljon vahemman kuin perusduunarille ja palkka on dekadeja parempi.

En tieda aiempien valmentajien kuria, mutta jos "saavutetut edut" menetetaan niin siina saattaa varsinkin penkkimiehilla ruveta sappi kiehumaan. Harvoinpa tuommoisen fyysisesti aktiiviset kaverit tykkaavat istua penkilla 1 tunti (ennen pelia) + 2 tuntia (peli taukoineen). Varsinkin kun ego karsii penkkikomennuksesta ainakin isommilla staroilla.

Tieda sitten vaikka tulossa olisi vanhempien penkkimiesten "kunniallinen vetaytyminen" kuten Scholesilla ja Carragherilla aikoinaan. Nimet jatan muille, ettei tastakin tule sotaa.
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 14.02.2008 klo 12:00:09

Luin sen julkisuuteen päästetyn listan Capellon kurivaatimuksista. Siinä ei ollut mitään sellaista, mitä pelaaja, joka on motivoitunut kestämään arvokisamenestystä varten vähän ylimääräistä, ei sietäisi. Eli en usko tästä koituvan ongelmia. Ja jos joku suivaantuu, niin kaverista voi huoletta todeta, ettei siitä ole turnauspelaajaksi. Pitkiin rupeamiin ei voi mennä siten, että jokaisella 23 tyhmällä pojalla on oma raider-sopimuksensa.
suur-saksa

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 14.02.2008 klo 12:09:23

Nimenomaan sillä MM-kisojen voittaja sekä finalisti ovat yhdessä yhtäpäivää käytännössä kaksi kuukautta

Joukkueet kasataan suunnilleen heti kun kotiliigat päättyvät ja viimeiset Eurofinalistit liittyvät rinkiin. Osa näistä finalisteista voi siis olla jopa MM-loppuottelussa, mutta liigat loppuvat toukokuun alkupuolella/puolivälissä ja MM-loppuottelu on usein 4.-9.7. välillä.

Jokaisen jäsenen on suotava toisiaan niin paskapäivinä kuin mahdollisina voittopäivinäänkin. Lisäksi rinkiä sotkee toukokuu 15.pnä nimien lukkoonlyömiset Fifalle eli loukkaantumiset treeneissä tai kisoissa ja pelikiellot yms.

Näitä asioita Englanti ei ole kestänyt kuin kotikisoissaan ja kotioloissaan, eli tarkoitan lähinnä MM-1966 sekä EM-1996 kisoja.
suur-saksa

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 15.02.2008 klo 11:12:10

Katsotaan kun Capellon määräykset käytännössä tulevat kehiin, eli kun tosipelit alkavat. Silloin asennetta kysytään kentällä.
Johnny English

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fulham FC


Vastaus #14 : 15.02.2008 klo 13:36:46

Niin. Seuraavassa pelissä Ranska vastassa vieraskentällä. Saapa nähdä, mitä Fabio uskaltaa tehdä. Tuo Sveitsi-voiton tuoma noste saattaa hävitä äkkiä jos ryhmä ei pelaa Ranskassa kuten on sovittu. Muutenkin patongit on hyvä mittari Englannin nykyilmeelle MM-karsintoja varten: hallitseva MM-hopeamitalisti ja EM-karsintalohkonsa voittaja. Tuosta jos Capello saa voiton otettua niin eiköhän medialta ole voitettu työrauha EM-kisojen yli.
suur-saksa

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 16.02.2008 klo 07:55:26

Ranska vain keskittyy EM-kisoihin jossa on kovemmat vastustajat kaikki kolme kuin Englanti treeneissä. Englannille pelillä on merkitystä, Ranskalle erittäin vähän.
N5

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsesta


Vastaus #16 : 16.02.2008 klo 16:12:41

Suursaksalta paskapuheet taas sikseen. Englanti on Ranskalle massiivinen, todella massiivinen vastustaja. Tappio kotona ja Domenechin palli alkaa heilua.
Jääpala

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 16.02.2008 klo 16:49:21

Suursaksalta paskapuheet taas sikseen. Englanti on Ranskalle massiivinen, todella massiivinen vastustaja. Tappio kotona ja Domenechin palli alkaa heilua.

 :D

kyll se on koville ottaa..no, jos kannattaa tusinamaajoukkuetta niin tuollaista se on..

ss on tuossa edellä täysin oikeassa..

ranskiksilla vielä mahdollisuus tehdä hieman ruuvausta ennen kesäkuuta..
suur-saksa

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 16.02.2008 klo 19:24:22

Suursaksalta paskapuheet taas sikseen. Englanti on Ranskalle massiivinen, todella massiivinen vastustaja. Tappio kotona ja Domenechin palli alkaa heilua.

Kun viimeksi katsoin Gallian kukkojen ja satusumujen matsia arvoalkulohkossa, niin Beks taisi vetää rankkarin avaruuteen johtoasemassa 1:0, mutta peli päättyi Gallian kukkojen 1:2 voittoon. ZZ veti sisään oman rankkarin kevyesti. Voin toki muistaa väärin, mutta en sillä päätäni vaivaa.

Nyt Ranska treenaa kisoihin, Englanti karsintoihin.
N5

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsesta


Vastaus #19 : 16.02.2008 klo 22:14:28

Nyt Ranska treenaa kisoihin, Englanti karsintoihin.

Valitettavasti elämä on todellisuudessa vähän toisenlaista kuin pilipali-elorankingeja ja turnauskaavioita laskevan suursaksan mielessä. Siksi Englanti on aina jotain suurta, aina jotain palkitsevaa kohdata. Ranska-Englanti, massiivista.

Domenech muuten saa potkut joka tapauksessa kesällä, sitä en sentään pane yksistään Capellon ylivoiman ansioksi, ettei syytetä liioittelusta.
Jääpala

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 17.02.2008 klo 09:42:46

Unelmat ovat aina jotain suurta ja utopiat palkitsevat pilipaliunelmoijan..
suur-saksa

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 17.02.2008 klo 13:32:19

Nimenomaan. Treenimatsit ne suuria ovatkin todella.
Viinioksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fingland


Vastaus #22 : 17.02.2008 klo 13:44:00

Lainataanpa sitten vielä sitä ketjun avausviestiä. "Nyt kuitenkin tuntuu, että maajoukkueasiat ovat jääneet jo selvästi kakkoseksi yleiselle loanheitolle. Pyydänkin, että nämä väännöt käydään muissa kuin tässä topikissa, kun kerran niitä on varta vasten luotukin. Englanti vastaan muu maailma -otsikko on oikea paikka esim. vertailla Saksan ja Englannin välisiä saavutuksia menneinä vuosina, jos se aihe edelleen kiinnostaa."

Eli menkäähän nahkahousut vittuhun.
Kuhvoori

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 17.02.2008 klo 14:03:25

OK, anteeksi.

Pysyn vastaisuudessa poissa tasta otsikosta, jossa kritiikittomasti ihannoidaan maailman kautta aikojen menestyneimman ja parhaimman maajoukkueen, eli Englannin edesottamuksia.

Forever England! Forever the Best National Team in the World! Ylos

Lätkis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS, CAS


Vastaus #24 : 17.02.2008 klo 15:52:03

Pysyn vastaisuudessa poissa tasta otsikosta, jossa kritiikittomasti ihannoidaan maailman kautta aikojen menestyneimman ja parhaimman maajoukkueen, eli Englannin edesottamuksia.
:D

Sisällyksetön provoilu ja kriittisyys ovat kaksi täysin eri asiaa.

E: Eli ne Englanti-Saksa -väännöt olisi hyvä käydä siinä toisessa ketjussa. Kaikki varmasti tietävät Englannin ja Saksan saavutuksien eron. Tässä ketjussa olisi ihan kiva keskustella itse asiasta.
« Viimeksi muokattu: 17.02.2008 klo 15:56:15 kirjoittanut Lätkis »

 
Sivuja: [1] 2 ... 164
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa