FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
03.12.2024 klo 01:20:51 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 4 [5] 6
 
Kirjoittaja Aihe: Seuran perustaminen  (Luettu 11093 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Inarginho

Poissa Poissa


Vastaus #100 : 08.09.2008 klo 17:54:20

Hyvä ystäväni on perustamassa uutta jalkapalloseuraa tavoitteena osallistua seiskadivariin ensi keväästä alkaen. Hän pyysi minua selvittämään hieman miten pitäisi toimia näin aluksi että saisi pyörät rullaamaan, ja koska tiedän että täällä on monia käyttäjiä joilla on kokemusta tästä, ajattelin kysäistä täältä.

Seura osallistuisi siis Helsingin piirin Seiskaan.

Kaikki apu on tervetullutta! Itsellänihän ei ole mitään kokemusta uuden seuran perustamisesta, joten kaikki tieto otetaan ilomielin vastaan.
Samson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, New England Patriots


Vastaus #101 : 08.09.2008 klo 17:54:38

Eikös tästä oo jo topic?

E: on http://futisforum2.org/index.php?topic=45472.0

Löyty nimellä seuran perustaminen, käytetään sitä hakutoimintoa.
Edmundo

Poissa Poissa


Vastaus #102 : 08.09.2008 klo 17:56:31

Myös: http://futisforum2.org/index.php?topic=6422.0 ;)
Inarginho

Poissa Poissa


Vastaus #103 : 08.09.2008 klo 17:59:11

Tätä vähän arvelinkin. Pistin hakuun "Uuden seuran perustaminen"... eli ei löytänyt.

Kiitoksia kuitenkin! Tuoppi
BrDead
Vastaus #104 : 08.09.2008 klo 20:37:44

Hyvä ystäväni on perustamassa uutta jalkapalloseuraa tavoitteena osallistua seiskadivariin ensi keväästä alkaen. Hän pyysi minua selvittämään hieman miten pitäisi toimia näin aluksi että saisi pyörät rullaamaan, ja koska tiedän että täällä on monia käyttäjiä joilla on kokemusta tästä, ajattelin kysäistä täältä.

Seura osallistuisi siis Helsingin piirin Seiskaan.

Helpompaa ja halvempaa on kun perustatte joukkueen ja liitytte johonkin jo toimivista seuroista. Voitte saada tällä keinolla parempia harjoitus-/pelivuorojakin. Nuo yhden joukkueen seurat harvemmin ovat kovin pitkäikäisiä. Aiheuttavat muutenkin ylikuormitetuissa piireissä paljon lisätyötä ja lisäharmia.
Dopeman

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK ja Huuhkajat


Vastaus #105 : 28.02.2009 klo 17:00:55

Ilmeisesti tämä nyt on oikea otsikko aiheelle, vaikka onkin jo pidemmän aikaa maannut kuolleena toisella sivulla. Eli...

Tarkoitus olisi vielä tämän vuoden aikana perustaa seura ja alkaa pyörittämään sitä silleen, että kesällä 2010 pelattaisiin kutosessa. Tämä alkava kausi menee vielä toisen seuran riveissä, mutta tykkään tehdä asiat omalla tavalla ja näen oman seuran perustamisen parhaana mahdollisuutena tämän toteuttamiselle. Ajattelin käynnistää porukan haalimisen mahdollisimman ajoissa, jotta ehtisi ensi talvena treenaamaankin ennen kesää. Ehkä noita salivuoroja talveksi täältä pk-seudulta saa vielä kesälläkin varattua, vaikka periaatteessa ne pitäisi kai juuri tässä alkuvuodesta varata.

Tosiaan jonkun toisen seuran "kakkoseksi" ryhtymällä voisi ilmeisesti säästää aikaa ja rahaa ja se kyllä houkuttelisi ainakin näin aluksi. Ajattelin, että jos pari vuotta ainakin tuota pyörittäisi ja kattois miten se lähtee menemään ja jos tuntuu siltä, että saa hyvän porukan kasaan, niin sitten myöhemmin voisi perustaa kokonaan omaa seuraa. Omasta kaveripiiristä ei löydy kahtakymmentä innostunutta pelaajaa seuralle, joten aikaa tarvitaan myös pelaajien skauttaamiseen, mutta eiköhän niitä täältä pk-seudulta ja kaverien kaveripiireistä löydy. Suunnittelin, että tekisin selkeät pelisäännöt seuraan liittyville heti alusta alkaen, ettei tule mitään epäselvyyksiä siitä miten joukkuetta tullaan hoitamaan ja mitä pelaajalta vaaditaan. Haluan, että pelaajat olisivat hommassa sitoutuneesti mukana alusta alkaen, eikä mitään "silloin tällöin" -höntsääjiä joukkueeseen oteta. Toki tuo on kaunis unelma, mutta se on myös lähtökohta, josta yritän pitää kiinni. Seuran perustamisen lisäksi tavoitteena olisi, että tulisin toimimaan joukkueessa pelaaja-valmentajana, joten en todellakaan hirveästi halua ylimääräistä stressaamista pelaajien sitoutumisongelmien muodossa itselleni. Pari muutakin kaveria tulee ottamaan onneksi vastuuta seuran perustamisesta ja olemaan samalla "tuuraajavalmentajia", jotta kaikki ei sitten kaadu meikäläisen niskaan.

Onko kenelläkään henkilökohtaista kokemusta tästä kakkosryhmäksi ryhtymisestä? Ilmeisesti kaikki alkaisi siitä, että otetaan yhteyttä kyseiseen seuraan ja udellaan heidän halukkuuttaan asiaan. Mitä maksuja tämä sitten meikäläisiltä vaatisi näin aluksi, kun sarjapaikkaa emme vielä tarvitse? Mitäs kaikkea tekemistä tuo puolestaan vaatii siltä ykkösryhmältä ja minkälainen "valta" niillä sitten on meidän joukkueeseen? Olemmeko nimenomaan joku ykkösseurasta riippuvainen selkeä kakkosjoukkue vai vaan saman seuran, itsenäinen, "toinen joukkue"? Entä mitä meidän joukkueelle käy, jos ykkönen päättääkin lopettaa toimintansa? Voimmeko me silti jatkaa toimintaamme, jos niin haluamme ja sovimme esim. ykkösen johtajien kanssa, että käyttäisimme jatkossa heidän nimeään ja tuhoaisimme tuon "kakkosen" (hihihii, tuhoaa kakkosen, röhmykikkelillä nämä jne jee maali)?
Dopeman

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK ja Huuhkajat


Vastaus #106 : 02.03.2009 klo 12:01:03

 :(

Kai se on sitten lähdettävä piirin puheille asian tiimoilta ->>
jaanu$

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tiiseli since 4eva


Vastaus #107 : 02.03.2009 klo 12:43:40

jos on vuos aikaa, ni pistäkää ehottomasti oma seura pystyyn... Ylos
jiibzter

Poissa Poissa


Vastaus #108 : 02.03.2009 klo 12:57:43

Huuteles täällä jos tarvitse pelaajia Dopeman  :D Ylos

Jos menee jonkun seuran alle niin se tulee ainakin paljon halvemmaksi. Olisikohan ollut niin että saa myös helpommin vuoroja varattu kentiltä tjsp.
BrDead
Vastaus #109 : 02.03.2009 klo 15:05:56

Huuteles täällä jos tarvitse pelaajia Dopeman  :D Ylos

Jos menee jonkun seuran alle niin se tulee ainakin paljon halvemmaksi. Olisikohan ollut niin että saa myös helpommin vuoroja varattu kentiltä tjsp.

Kyllä. Jos on oma seura, niin pitää hoitaa jäsenmaksut piiriin, liittoon, SLU:hun jne. Pitää itse hoitaa kaikki vuorojen varaukset jne.

Ja jos jonkin seuran osaksi menee, niin kannattaa ehdottomasti valita isompi seura, jolla on myös junioritoimintaa. Vuorojaoissa vaikuttaa kaksi asiaa, seuran joukkueiden sarjatasot ja lisenssipelaajien määrä. Mitä isompi seura, sitä enemmän ja parempia vuoroja.

Toki se on seuran sisäinen asia sitten, millä perustein vuoronsa jakavat.

Jos menee jonkun olemassa olevan seuran osaksi, niin silloin tietysti tulee noudattaa kyseisen seuran sääntöjä ja hoitaa velvoitteet tätä seuraa kohtaan. Eli esim. jäsenmaksut, joita vastaan seuralta saa sitten näitä palveluja. Isoimmissa seuroissa esim. kaikki vakiovuorot maksetaan seuran piikistä, eikä niistä erikseen joukkueita veloiteta.

Ehkä paras vaihtoehto on seura, jolla on kokemusta ja näkemystä myös aikuisten harrastetoiminnasta (lue kutonen ym. mutasarjat). Toki maantiedekin tässä ratkaisee. Helsinkiläisistä esim. POHU:han on haalinut riveihinsä aika läjän näitä harrasteluporukoita. Samoin MPS.

Piirien ja kaupunkien toive on toki, että näitä yhden joukkueen seuroja olisi mahdollisimman vähän. Yksinkertaistaa vuorojakoa kaupungeissa, tiedottamista jne.
AndyLove

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JäPS & Liverpool


Vastaus #110 : 02.03.2009 klo 15:33:32

Aika tylsää vaan sitten jos rupeaa olemaan MPS 7 vs. IVU 12 yms... :D Saako jengillä olla eri nimi kun emoseuralla vai pitääkö emoseuran nimi liittyä siihen oman jengin nimeen?
Dopeman

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK ja Huuhkajat


Vastaus #111 : 02.03.2009 klo 15:58:01

Tosiaan kyllähän noita sitoutuneita pelaajia tarvitaan vielä rutkasti lisää, mutta joukkueen koti tulee olemaan syvällä Vantaalla, joten se todennäköisesti karsii pois monia halukkaita ::) Hakunilan ghetoistahan sitä (valitettavasti) ponnistetaan maailmalle, sillä tällä hetkellä joukkueen kaikki jäsenet minua lukuunottamatta asustelevat Hakunilassa, joten tämä lähialue (Itä-Vantaa) olisi luonnollisesti se helpoin vaihtoehto. Ehkä tässä nyt tehdään niin, että ensiksi skautataan pelaajat tässä kevään-kesän-syksyn aikana ja sitten syksyn lopulla joukkueen perustaminen käyntiin, sillä nyt on vähän hölmöä lähestyä seuroja, jos ei ole edes pelaajia vielä tarpeeksi.

Sain parissa tunnissa vastaustakin jo pöllöliitolta:

Terve Raimo (nimi muutettu)

Tarkennan aluksi termistöä sen verran, että jos haluatte pelata sarjassa, teidän täytyy liittyä olemassa olevaan jalkapalloseuraan (tai perustaa oma seura). Sitä, kunka sovitte pelisäännöt olemassa olevan seuran kanssa, ei voi ohjeistaa sen enempää, kaikki riippuu seurasta ja sen halusta ottaa mukaan lisää joukkueita.  Esimerkkejä on paljonkin, esim. Keravan Pallo 75:llä taitaa olla ainakin neljä miesten aikuisten alasarjajoukkuetta.
 
Yksinkertaisimmillaan asia etenee näin:
 
Otatte yhteyttä lähiseudun seuraan ja kysytte mahdolisuutta pelata seuran alaisuudessa
Sovitte seuran kanssa selvästi, kuinka kenttävuorot, jäsenmaksut, sarjamaksut yms raha-asiat hoidetaan, kuka vastaa  mistäkin.
Sovitte myös joukkueenne itsenäisyydestä, peliasusta, yhteydenpidosta emäseuraan.
Seura ilmoittaa teidät aikanaan sarjaan (tammikuussa -10)
Pelaajat ottavat pelipassit ja tarvittaessa vakuutukset
Nautitte jalkapallosta
Jos sopivaa seuraa ei löydy, perustatte oman netistä löytyvien ohjeiden mukaisesti. Oman seura pyörittäminen vaatii jonkin verran enemmän vaivaa (yhdistyksen perustaminen, kokoukset, kirjanpidot jne) ja maksaa erikseen jäsenmaksun piirille (200) ja liittymismaksun liitolle (120).
 
Näillä pikaisesti, ota uudeleen yhteyttä, jos tarvitset yksityiskohtaisempaa apua.
jaanu$

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tiiseli since 4eva


Vastaus #112 : 02.03.2009 klo 16:38:21

Aika tylsää vaan sitten jos rupeaa olemaan MPS 7 vs. IVU 12 yms... :D

joo mä oon vähän samaa mieltä. Eli jotenkin jalkapalloromanttisesti aateltuna olis hienoa kun näitä kolmos ja vitosporukoita ei olis, ja kaikki jaksais nähä vaivan seuran perustemiseen ja pyörittämiseen. Tosiasiassahan kuitenkin varmasti innostuneita pelaajanippuja on huomattavasti enemmän, kuin tarvittavia puuha-/toimihenkilöitä, ja harrastajamäärät laskis rutkasti, mikäli jokaisen joukkueen pitäis käyä synnytystuskat erikseen läpi.

Ja toisaalta pääkaupunkiseu'ulla tilanne on varmasti ihan toinen ku meillä Lahessa. Itehän pistin(pistettiin) tuulimyllyjä vastaan taistellen uus seura pystyyn yksinkertasesti sen takia, että nykyisellään Lahen alasarjakulttuuri on, jossei kuollut, niin ainakin henkihievereissään kolmen kolmosen porukan voimin. Ens kauelle Lahessa siis viisi aikuisten tasolla joukkuetta pyörittävää seuraa (1 veikkausliiga, 3 III div, 1 VI div.).
« Viimeksi muokattu: 02.03.2009 klo 16:42:16 kirjoittanut jaanu$ »
Dopeman

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK ja Huuhkajat


Vastaus #113 : 02.03.2009 klo 17:33:32

Viitsisikö Jaanu$ vähän tarkentaa, että mihin kaikkeen teillä meni perustamisessa ja joukkueen pystyttämisessä rahaa?

Ilmeisesti meidän ei tarvitse maksaa jäsenmaksua piirille tai liittymismaksua liitolle, koska uutta seuraa ei luoda piiriin tai liittoon, ainoastaan uusi joukkue? Niin käsitin tuosta saamastani sähköpostista.

Joukkueen peliasut, pelaajille pelipassit, sarjamaksu, kenttävuorot (kotipeleille kaudella?) ja halli/salivuorot (treeneille talvella).. mitäs muuta? 

Luultavasti joudumme pitämään talvella harjoitukset jonkun koulun tiloissa. Nuo vaan tuppaa maksamaan jonkun verran, joten toivottavasti tämän meidän emojoukkueen kautta saisi jotain helpotusta tuohon, sillä kaksi kertaa viikossa treenit koulusalissa jonkun 7 kuukauden ajan tulee helvetin kalliiksi. Kaksi kertaa viikossa on kuitenkin itselle se minimimäärä pallollisia harjoituksia viikossa ja siitä en kyllä lähde tinkimään.
BrDead
Vastaus #114 : 02.03.2009 klo 20:49:48

Viitsisikö Jaanu$ vähän tarkentaa, että mihin kaikkeen teillä meni perustamisessa ja joukkueen pystyttämisessä rahaa?

Ilmeisesti meidän ei tarvitse maksaa jäsenmaksua piirille tai liittymismaksua liitolle, koska uutta seuraa ei luoda piiriin tai liittoon, ainoastaan uusi joukkue? Niin käsitin tuosta saamastani sähköpostista.

Jos liitytte johonkin olemassa olevaan seuraan, niin ei tarvitse maksaa. Jos perustatte oman seuran, niin joudutte. Et voi perustaa joukkuetta, joka ei ole minkään seuran jäsen. Yksinkertaista.

Ja ei niiden olemassa oleviin seuroihin perustettavien uusien joukkueiden nimien tarvitse olla mielikuvituksettomasti Seuran nimi numero -muotoa. Uudenmaan piirihän on täynnä mitä mielikuvituksellisempia joukkueen nimiä, joissa etuosana on emoseuran nimi ja loppuosa persoonallinen joukkueen nimi.
jaanu$

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tiiseli since 4eva


Vastaus #115 : 02.03.2009 klo 21:25:42

Jos liitytte johonkin olemassa olevaan seuraan, niin ei tarvitse maksaa. Jos perustatte oman seuran, niin joudutte. Et voi perustaa joukkuetta, joka ei ole minkään seuran jäsen. Yksinkertaista.

Ja ei niiden olemassa oleviin seuroihin perustettavien uusien joukkueiden nimien tarvitse olla mielikuvituksettomasti Seuran nimi numero -muotoa. Uudenmaan piirihän on täynnä mitä mielikuvituksellisempia joukkueen nimiä, joissa etuosana on emoseuran nimi ja loppuosa persoonallinen joukkueen nimi.

Joo, kyllähän tuo varmaan huomattavasti edullisemmaks tulee toisen seuran alasuuessa. Varsinkin jos treenivuorot kuuluu ns. pakettiin. Eli että niistä ei tartte maksaa kuin jäsenmaksujen muuossa.
Huomattavasti suurin menoerä onkin just nää treeni- ja pelivuorot, jotka ainaki Lahessa on ihan hinnoissaan (pienemmillä paikkakunnilla pelaillaan kaiketi ilmaseks). Vaikka aatteleeki (niinku meillä ekalla kauella), että vuoro on vaan kerran viikossa läpi vuoden, ni kyllä siitä ihan kiva pommi tulee.
Sitte on tietysti yhistysbyrokratiaan muutamat kympit, liiton-/piirin byrokratiaan muutama huntti, sarja-/cupmaksut, matsivuoroista isompi summa erikseen, tuomarimaksut, siirtokorvaukset, pelipassit, saunaillat, peliasut painatuksineen, jotain huoltotarvikkeita, palloja, pulloja, peliliivejä...
Kyllähän siitä useempi tonttu lätkähtää velvoitteita tiskiin kauessa. Eli kyllä kannattaa laskea kaikki budjetit pikkasen ylävinkkeliin jos rupee ihan uutta seuraa pykäämään...
Dopeman

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK ja Huuhkajat


Vastaus #116 : 02.03.2009 klo 22:27:47

Jees, kiitoksia vastauksista Ylos
vargas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi


Vastaus #117 : 16.03.2009 klo 03:55:26

Joo, kyllähän tuo varmaan huomattavasti edullisemmaks tulee toisen seuran alasuuessa. Varsinkin jos treenivuorot kuuluu ns. pakettiin. Eli että niistä ei tartte maksaa kuin jäsenmaksujen muuossa.
Huomattavasti suurin menoerä onkin just nää treeni- ja pelivuorot, jotka ainaki Lahessa on ihan hinnoissaan (pienemmillä paikkakunnilla pelaillaan kaiketi ilmaseks). Vaikka aatteleeki (niinku meillä ekalla kauella), että vuoro on vaan kerran viikossa läpi vuoden, ni kyllä siitä ihan kiva pommi tulee.

Kannattaa selvittää miten kuvio Lahdessa menee. Helsingissä toi toiseen seuraan liittyminen kannattaa, sillä kaupunki maksaa suurimman osan vuoroista,usein kaikki, seuroille joille kaupungin tukea myönnetään. Kaveriporukan seiskadivarin joukkueelle ei myönnetä, mutta osana junioritoimintaa harrastavaa seuraa sama poppoo pääsee osalliseksi kaupungin tuesta.

Lahdessa systeemi voi olla täysin erilainen, nämä vaihtelevat ilmeisen paljon paikkakunnittain.
« Viimeksi muokattu: 16.03.2009 klo 04:07:27 kirjoittanut vargas »
jaanu$

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tiiseli since 4eva


Vastaus #118 : 16.03.2009 klo 09:32:44

Kannattaa selvittää miten kuvio Lahdessa menee. Helsingissä toi toiseen seuraan liittyminen kannattaa, sillä kaupunki maksaa suurimman osan vuoroista,usein kaikki, seuroille joille kaupungin tukea myönnetään. Kaveriporukan seiskadivarin joukkueelle ei myönnetä, mutta osana junioritoimintaa harrastavaa seuraa sama poppoo pääsee osalliseksi kaupungin tuesta.

Lahdessa systeemi voi olla täysin erilainen, nämä vaihtelevat ilmeisen paljon paikkakunnittain.

omassa tapauksessa periaatteessa ei hinnalla ollu mitään väliä. Joko oma seura pystyyn, makso mitä makso, tai sitten ei ollenkaan.

Lähikuntien jo olemassa olevat seurat ku ajaa periaatteessa ihan saman asian ku joku Stars/2 tai SalReipas/2.
BrDead
Vastaus #119 : 16.03.2009 klo 11:25:18

Kannattaa selvittää miten kuvio Lahdessa menee. Helsingissä toi toiseen seuraan liittyminen kannattaa, sillä kaupunki maksaa suurimman osan vuoroista,usein kaikki, seuroille joille kaupungin tukea myönnetään. Kaveriporukan seiskadivarin joukkueelle ei myönnetä, mutta osana junioritoimintaa harrastavaa seuraa sama poppoo pääsee osalliseksi kaupungin tuesta.

Helsingin kuvioista en tiedä, mutta Espoossa kuvio menee niin, että tuki on porrastettu. Suurinta tukea saa alle 23-vuotiaiden jalkapallotoiminta. Ja kyllä se on ihan seurasta kiinni kustantaako seura nuo vuorot täysimääräisinä vai laskuttaako joukkueita edelleen. Ei se ole mikään sääntö, että saat vuorot ilmaiseksi tai puoli-ilmaiseksi jos liityt isompaan seuraan. Toki yleinen käytäntö, mutta täysin seuran sisäisesti päätettävissä. Tämä "palvelu" näkyy sitten usein seuran jäsen- (ja toiminta)maksuina jäsenille.

Espoon hintaluokat:

I.   Perushinta
•   espoolaisten yhdistysten ja yhteisöjen pääsymaksulliset kilpailut  ym. yleisötilaisuudet
•   työpaikkaliikunta
•   liiketoiminta, elinkeinon harjoittaminen
•   ulkopaikkakuntalaiset
•   työväenopiston liikunnan kurssitoiminta
•   peruuttamaton käyttövuoro

II.   Tuettu hinta ( 50 % )
•   espoolaiset yhdistykset ja yhteisöt, joilla ei ole nuorisotoimintaa
•   espoolaiset aikuisryhmät


III.   Voimakkaasti tuettu hinta ( 95 % )
•   espoolaisten yhdistysten ja yhteisöjen alle 23-vuotiaiden toiminta
•   espoolaiset aikuisten korkeimmalla sarjatasolla (SM-taso) kilpailevat joukkueet
•   erityisryhmät, vammaiset, invalidit (Kelan tukipäätös,  vammaistuki, lapsen alle 16 v. hoitotuki)
•   espoolaiset päätoimiset opiskelijat
•   espoolaiset  eläkeläiset (eläkevähenteinen kansaneläke)
•   espoolaiset työmarkkinatukea saavat työttömät työnhakijat
•   Espoon seudun koulutuskuntayhtymän oppilaitosten liikuntatunnit
•   työväenopiston liikunnan kurssitoiminta siltä osin kuin se täyttää edellä mainitut kriteerit   
Dopeman

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK ja Huuhkajat


Vastaus #120 : 22.08.2009 klo 11:34:00

Noniin. Takaisin ei ole enää paluuta, sillä paperit lähtivät eilen matkalle kohti Patentti- ja rekisterihallintoa Ylos :o

Osaako joku sanoa kauan näillä patenttijanareilla yleensä menee aikaa päätöksen tekemiseen?
jaanu$

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tiiseli since 4eva


Vastaus #121 : 22.08.2009 klo 11:43:22

Noniin. Takaisin ei ole enää paluuta, sillä paperit lähtivät eilen matkalle kohti Patentti- ja rekisterihallintoa Ylos :o

Osaako joku sanoa kauan näillä patenttijanareilla yleensä menee aikaa päätöksen tekemiseen?

meillä meni Lahen Poikain kanssa vissiin melke puol vuotta, selittelivät asiaa lopulta jonkun käsittelijän pitkällä sairaslomalla. Aiemmin kun useasti asian viivästymistä tiedustelin, sain kuitenkin jatkuvasti vastaukseksi virastojen peruskauraa, eli "ensi viikolla" ja "ensi tilassa". Lähes puol vuotta siinä kuitenkin melkein meni. Tosin eipä se haitannut, kun oltiin ajoissa liikenteessä. Paperithan lähetettiin jo helmikuussa. Kauan kesti parin leiman lätkäseminen.

Ei kai siinä normaalisti noin kauan kuitenkaan mene. Ja aika paljon yhistyksen asioitahan pystyy hoitamaan jo ennen kuin paperit tulevat paluupostissa leimalla varustettuna.
Dopeman

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK ja Huuhkajat


Vastaus #122 : 23.08.2009 klo 09:26:04

Luoja :D Puol vuotta.

Kauankos pöllöliitolla sitten papereiden kanssa meni?
jaanu$

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tiiseli since 4eva


Vastaus #123 : 23.08.2009 klo 11:21:18

Luoja :D Puol vuotta.

Kauankos pöllöliitolla sitten papereiden kanssa meni?

no ne käsittelee käsittääkseni jokatapauksessa liittymispaperit vasta joulukuussa kokouksessaan, vaikka ne lähettäis sisään jo helmikuussa. Joten sikäli asialla ei kummempaa kiirettä ole. Ja kun pankkitilit yms. pystyy pykäämään jo perustuspapruilla, niin hyvään alkuun mm. varainkeruussa pääsee ilman noita patenttirekarin papereitakin. Sitä en tiiä mitä mitkäki kunnat vaatii noihin vuoroanomuksiin, että pitääkö olla yhistys, ja missä vaiheessa prosessin pitää olla että vuoroja voi hakea.

Ja mainittakoon, että mitä tutuilta oon kuullu, ni pienen otannan mukaan sellai kuukaus-pari on aika realistinen ton PRH:n kanssa. Siltiki mun mielestä aika pitkä aika, ottaen huomioon, että sieltä tulee takas ne samat paperit mitä oot sinne lähettäny, mutta vain leimalla varustettuna.
Dopeman

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK ja Huuhkajat


Vastaus #124 : 23.08.2009 klo 12:00:10

Aa, ok. Kyllähän tuo kuukaus/pari kuulostaa silti tosiaan aika pitkältä ajalta pelkkien leimojen lyömiseen :(

Tattis vastauksista ja onnea ensi kaudelle Vitoseen ;) Ylos

 
Sivuja: 1 ... 4 [5] 6
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa