FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.04.2019 klo 09:41:54 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3]
 
Kirjoittaja Aihe: VIVA World Cup 2008  (Luettu 3591 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
keketsu

Poissa Poissa


Vastaus #50 : 08.07.2008 klo 11:59:28

Dokumenttia pukkaa Ylos
Lainaus
Nu börjar det märkas att fotbolls EM är slut, för nu riktas allas blickar mot Sápmi och Gällivare.
Tisdag fick jag telsamtal och E-mail från 2 finska dokumentärfilmare varav den ena är bosatt i Skottland och den andra är från finska YLE.Dom kommer att följa med det samiska landslaget och åker redan upp till Kautokeino på torsdag för att vara med från start av det samiska landslagets uppladdning.
Dom kommer även att åka till Nordreisa och samecupen där.
Sen ringer det journalister dagligen, stora som små tidningar ett exempel på en liten tidning
Vasabladet i Finland och en stor The Observer i England.

shots

Poissa Poissa


Vastaus #51 : 08.07.2008 klo 23:48:34

Uutinen
Uavgjort mot Kurdistan
De samiske fotballherrene hanket inn Viva World Cup-poeng i åpningskampen.

Av HEIDI NILIMA MONSEN Publisert  08.07.2008 - 11:00 Oppdatert 08.07.2008 - 11:31

Det ble en tett kamp da de samiske fotballherrene møtte det kurdiske landslaget på Gellivare stadion i går kveld.

Kurderne gikk hardt ut fra start og kontret seg til ledelsen 1-0 rett før pause. I andre omgang satte derimot sameherrene opp farten og utlignet. Åpningskampen endte 2-2.

Landslagstrener Morten Pedersen var iderimot kke helt fornøyd.

- Men vi ble snytt for to klare straffer etter at vi ledet 2-1. Hadde vi fått et mål til, kunne seieren gått til Sápmi, sier han til NRK Sami Radio.

Det var BULs Matti Eira og Skarp-spiller Erik Bertelsen som scoret målene for Sapmi. Bertelsen har tidligere spilt for TUIL, Mjølner og Kiruna, og var i fjor vinter aktuell for Alta IF.

Onsdag møter herrelandslaget Arameans.

Kampfakta
VIVA WORLD CUP
Gellivare stadion

SAPMI 2(0)
KURDISTAN 2(1)

0-1 Khadan (40)
1-1 M. Eira (50)
1-2 Bertelsen (63)
2-2 Mulla Taher (70)

Gult kort: Mikael Stangnes (Sap), Erik Bertelsen (Sap), Sulaimania (Kur)

Dommer: Johnny Nielsen

Sutemi

Poissa Poissa


Vastaus #52 : 11.07.2008 klo 09:30:09

Saamelaiset ovat romahtaneet täysin! Nyt tuli jo arameansyyrialaisia vastaan 1-0-tappio! Missä on hyökkäyskalusto?!?! Ja miksi suurimmalla osalla arameansyyrialaisista on ruotsalainen seurajoukkue, mitäs helvetin huijausta tämä on...?
shots

Poissa Poissa


Vastaus #53 : 11.07.2008 klo 10:43:28

Saamelaiset ovat romahtaneet täysin! Nyt tuli jo arameansyyrialaisia vastaan 1-0-tappio! Missä on hyökkäyskalusto?!?! Ja miksi suurimmalla osalla arameansyyrialaisista on ruotsalainen seurajoukkue, mitäs helvetin huijausta tämä on...?

Tuohan on tollanen Ruotsin I-divaritason ryhmä.
shots

Poissa Poissa


Vastaus #54 : 11.07.2008 klo 14:54:59

Lainaus
Nationslaget Arameans/Suryoye imponerar i Viva World Cup”Viva World Cup” som säkert är obekant för många är ett fotbollsmästerskap för nationer utan stat och har arrangerats nu i ett antal år. För första gången är även den arameiska/syrianska nationen representerad. Mästerskapet äger i år rum i Gällivare i Samiland och pågår mellan 7-13 juli.
 
För Arameans/Suryoye, som nationslaget heter, har det börjat riktigt bra. Man leder gruppen efter två inledande vinster, varav en vinst mot regerande mästarna Samiland. Dessutom har man en match mindre spelad. Dagens match blir spännande då laget möter Kurdistan som spelar med kniven mot strupen, då laget måste vinna om man ska hålla sig kvar i turneringen.

Viva World Cup arrangeras av NF-Board och har funnits i åtta år. NF-board är ett internationellt fotbollsförbund för land och områden i världen som inte är medlemmar i Fifa eller Uefa. För ca ett halvår sedan togs ett historiskt steg för den arameiska/syrianska folkgruppen. På initiativ av Melke Alan, förbundskapten för Arameans/Suryoye, Syrianska Riksförbundet (SRF) samt Syrianska Ungdomsförbundet (SUF) bildades FAAS, Fotball Association Arameans Suryoye. För att få lite mer inblick i det hela kontaktade undertecknad Melke Alan:

Vad är syftet och målet med FAAS?
– I och med deltagandet i Viva World Cup, vars syfte att uppmärksamma den arameiska/syrianska folkgruppen i internationellt forum, är målet att arameiska/syrianska ungdomar världen över ska få chansen och möjligheten att få representera sitt folk, sin nation på internationell arena.

– Syftet är också att vara till hjälp för arameiska/syrianska klubblag världen över att hitta spelare samt att samla och förena folkgruppen och visa för världen att arameér/syrianer existerar.

– Idrotten är det starkaste verktyget som finns till att förena och uppmärksamma ett folk, konstaterar Alan.

Hur ser matchtröjan ut?
– Den påminner om Inters matchtröjor. Tröjan är gul med ett rött kors i mitten och i korset finns den arameiska/syrianska symbolen, örnen. På vänster bröst finns även FAAS:s emblem.

Vem har finansierat deltagandet?
– Det är många olika kostnader. Anmälningsavgiften ligger på 5000 Euro och det är många som har hjälpt till med att bekosta denna summa, däribland SUF och SRF. Vidare har stiftstyrelsen för Syrisk Ortodoxa Kyrkan lovat att bidra på något sätt. Vi har även fått hjälp av privatpersoner såsom tandläkaren Tony El Khouri, Aksab Kemi och andra företag har också bidragit med ekonomiskt stöd.

Vad blir ert nästa steg?
– Ett litet steg har nu tagits och i denna turnering består laget av arameiska/syrianska spelare från olika klubblag i Sverige. Tanken är att, med olika medel, utvidga och stärka organisationen och marknadsföra den för araméer/syrianer världen över och därmed bli en förenande faktor för araméer/syrianer var de än befinner sig på jorden, menar Alan.

Hur har matcherna hittills sett ut?
Viva World cup är nu inne på sin femte matchdag och Arameans/Suryoye kan efter två spelade matcher stoltsera med två vinster. Första matchen spelades mot regerande VM-mästarna Samiland. Efter en stenhård kamp vann det arameiska/syrianska nationslaget med 1-0 och den historiske målskytten blev Tuncay Yuksel, som till vardags spelar i Linköpings FF i division 2.

– Samerna överraskades av vårt fair play och fina fotboll, säger Alan. Höjdpunkten och det mest känslomässiga ögonblicket berättar Alan var när ”En shufrån nåsh”, en utvald nationalsång för Arameans/Suryoye, spelades i högtalarna inför matchen.

I andra gruppspelsmatchen stod Provence för motståndet och Arameans/Suryoye vann med hela 5-0 en tuff och hård match. En syriansk spelare bröt näsan och två spelare i Provence fick röda kort.

Hur är stämningen i truppen?
– Otroligt bra, alla har riktigt kul och trivs med varandra. De känner en stolthet över nationslaget, speciellt när nationalsången spelas.

Hur har förberedelserna sett ut?
– Vi startade denna färd med en bussresa på ca 15 timmar upp till Gällivare. Vi kom fram måndag morgon och hade vår första träning på kvällen. Därefter har vi hunnit avverka två träningar till innan första matchen i onsdags. Spelarna har även hunnit bekanta sig med organisationen och spelsystemet.

– Vi har även hunnit med ett besök i Malmberget som är känd för sina gruvor. För övrigt bor vi i 4-bäddsstugor, lagom nära till arenan i Gällivare.
 
Vad är det bästa med den här turneringen och hur känns det att representera sitt folk?
- Det är väldigt häftigt att vara med i ett landslag och spela för sitt folk. Det är något nytt och vi är dom första som är med om det här, så det är historiskt. Det enda som saknas är syrianska supportrar på läktarna, men vi känner ändå av stödet hemifrån, hälsar Michael ”Kazza” Kassyousef.

- Det bästa och roligaste är att få spela för sitt folk och få matchträning. Det bästa är att få träffa nya grabbar och vi trivs jättebra tillsammans. Jag vill passa på att tacka för stödet hemifrån, hälsar David Ayaz.

- Det bästa är att syrianerna blir kända internationellt och att andra får upp ögonen för vårt folk. Jag är otroligt stolt över att vara här. Vi har en väldigt bra trupp och skön stämning så det här kan gå långt. Det skulle vara jättekul om vi kunde gå hela vägen till final. Jag vill tacka ledarna och alla som slitit för att få igång det här och det är tack vare deras arbete som vi är här, avslutar lagkaptenen Johan Boyaci.

Slutligen, hur ser ni på matchen mot Kurdistan idag?
– Jag hoppas på ett bra resultat och seger eftersom vi är bättre organiserade. Kurdistan har många bra individuella spelare, men de spelar inte som ett lag säger Melke Alan.

Resultat efter spelade matcher:

Onsdag 9 juli
Arameans/Suryoye – Samiland: 1-0 (Målskytt: Tuncay Yuksel)

Torsdag 10 juli
Arameans/Suryoye – Provence: 5-0
(Målskyttar: Menhal Maqdisi 2, Aday Kaplan 2, Alexander Alan)

Truppen består av följande spelare:

1. Gabriel Suleyman – Syrianska Botkyrka
2. Josef Haddad - Linköping FF
3. Basel Gorgis – Syrianska IF Västerås
4. Daniel De Lejon – Bethnahrin IF
5. Johan Boyaci – Gröndal IK
6. Jakob Cicek – Örebro Syrianska
7. Daniel Kaya – Örebro Syrianska
8. Aday Kaplan – Assyriska FF
9. Umit Altunkaynak – Huddinge IF
10. Menhal Maqdisi – Syrianska IF Västerås
11. Tüncay Yüksel - Linköping FF
13. David Ayaz – Syrianska KF Norrköping
14. Daniel Suleyman – Syrianska Botkyrka
15. Alexander Alan – Enköpings SK
17. Elias Kacho – Linköping FF
18. Michel Kassyousuf – Smedby AIS
20. Aram El Khoury – Eriksberg BK
21. Tobias Gunduz – Enhörna IF
22. Aday Suleyman – Syrianska Botkyrka
Sutemi

Poissa Poissa


Vastaus #55 : 14.07.2008 klo 11:17:17

Onneksi olkoon Padanialle voitosta, veivät tiukassa finaalissa syyrialaisilta mestaruuden 2-0  Ylos

Saamelaiset ovat varmasti pettyneet turnaukseen, vieden kolmossijan. Lisäksi he voittivat myös naisten mestaruuden, mutta siinä oli vain kaksi joukkuetta yhteensä...

Varmasti oli hieno turnaus, kunpa olisin ollut paikalla.
Sutemi

Poissa Poissa


Vastaus #56 : 24.07.2008 klo 20:26:58

http://areena.yle.fi/toista?quality=hi&id=1371634

 
Sivuja: 1 2 [3]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines