FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
12.12.2024 klo 01:46:45 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 3 [4] 5 ... 7
 
Kirjoittaja Aihe: Futiskulttuuri vs kendokulttuuri  (Luettu 7909 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Maanantaivalmentaja

Poissa Poissa


Vastaus #75 : 16.05.2008 klo 08:35:03

Aivan täyttä potaskaa ja tyypillistä peruskatsojan aliarviointia pelkkänä imagojen vietävissä olevana nukkena, jolla ei ole pienintäkään kykyä omiin arvioihin. Kyllä se peruskatsojakin erottaa onnistuneen ja epäonnistuneen suorituksen, ja juuri puolueettomalle peruskatsojalle on erityisen tärkeää, että hienoja ja onnistuneita suorituksia nähdään mahdollisimman paljon ja epäonnistuneita mahdollisimman vähän. Edellisiä näkee paljon enemmän Euroopan huipputasolla, jälkimmäiset taas ovat yleisempiä Veikkausliigassa, ja ero on hyvin silmiinpistävä. Seurafanille tai lajiniilolle tällä ei ole niin paljon merkitystä, koska heillä on muitakin motiiveja katsoa pelejä. Toki myös tyhjät katsomot latistavat tunnelmaa (tv:ssäkin), kuten myös autistiset "alikeisari"tuomarit, jotka eivät osaa tai halua lukea ja tukea pelin virtaamista.

Tuo sinun pakonomainen tarve provota suomalaista jalkapalloa on kyllä tiedossa ja ei edes ansaitsisi vastausta. Kuitenkin, tällä hetkellä peleissä käyvät taatusti ne suomelaiset jotka lajia ovat pisimpään seuranneet ja jotka siitä eniten ymmärtävät. Jos kyse olisikin muutamasta sadasta hengestä voitaisiin puhua pelaajien sukulaisista ja pelkistä lajifriikeistä, mutta kyllä nyt siellä on futiksesta kiinnostuneimmat penkkiurheilijatkin. Jos laatu kelpaa näille asiantuntijoille hyvin niin miksi se ei kelpaisi myös niille jotka lajia eivät seuraa tai siitä vähemmän ymmärtävät? Sinähän et asiaa onneksi päätä kuin omalta kohdaltasi. Se on kuultu niin monen asiantuntijavalmentajan suusta, kotimaisten ja ulkomaisten että pelin taso on hyvää ja riittävän viihdyttävää. Olosuhteet taas on se asia joka merkkaa enemmän miten tavan katsoja viihtyy. Miten kioski-, anniskelu- ja vessajonot toimivat? Ovatko katsomot katetut ja lähellä kenttää jne. Miten kuulutuksen on järjestetty, lipunmyynti ja millainen on keväisin pelikenttien kunto. Hyväkuntoinen alusta suosii paremiin pelaavampaa tapaa joten sitäkin kautta olosuhde vaikuttaa peliin. Puhumattakaan seurojen harjoitteluolosuhteista talviaikaan.

Höpsis. Niin kauan kuin tuote ei kiinnosta, olosuhteilla on vain marginaalinen merkitys, ja toisin päin. Melkosia rotanperseitä monet liigajäähallitkin ovat olleet näihin päiviin asti tai ovat vieläkin. Stadion ei tarvitse muuta kuin kuppi-istuimet ja riittävästi katosta. Suurin ongelma ovat Ratinan ja hiihtostadionin kaltaiset ylisuuret juoksuratastadionit, jotka latistavat vähänkin tunnelman.

Olet väärässä, mutta ole rauhassa koska mielipiteelläsi ei sinänsä ole väliä. Jäähalleihin ja niiden kunnossapitoihin on syydetty niin suuria rahasummia yhteiskunnalta että jos ne olisi käytetty futiksen puolelle olisi saatu paljon parempi hyöty ja suuremmille ihmismäärille. Jos ne hallt on rotanperseitä niin se vain osottaa että yhteiskunnan rahaa on tärvätty ja rutkasti ihan hukkaan.
Viinioksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fingland


Vastaus #76 : 16.05.2008 klo 15:08:37

Tätä epäilen vahvasti. Ainakin omien kokemuksieni mukaan perustuulareille pelin taso merkitsee sitä, että ottelussa tapahtuu mahdollisimman paljon. Esim. maanantainen tps-honka oli varmasti viihdyttävämpi kuin suuri osa huippuliigojen peleistä.

Jos arvostaa tapahtumarikkautta (siis maalien ja maalitilanteiden muodossa) yli kaiken, niin ei katso kyllä jalkapalloa ollenkaan, vaan esimerkiksi jääkiekkoa tai koripalloa, jotka ovat paljon tapahtumarikkaampia pelejä. Kyllä jokainen joka suostuu edes katselemaan jalkapalloa, ymmärtää jo pelistä sen verran, että tasolla on vaikutusta viihtyvyyteen. Ei se tietenkään ainoa pointti ole - esimerkiksi armoton taistelu voi katsojalle kompensoida taitojen puutetta.
Ivana Fukalot

Poissa Poissa


Vastaus #77 : 16.05.2008 klo 15:19:32

Jos arvostaa tapahtumarikkautta (siis maalien ja maalitilanteiden muodossa) yli kaiken, niin ei katso kyllä jalkapalloa ollenkaan, vaan esimerkiksi jääkiekkoa tai koripalloa, jotka ovat paljon tapahtumarikkaampia pelejä.

Maali tai kori ainut huomionarvoinen tapahtuma?

Käsipallokin on sitten tapahtumarikas peli huolimatta siitä, että 95 prosenttia peliajasta on merkityksetöntä pallonsiirtelyä mieheltä toiselle.
Viinioksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fingland


Vastaus #78 : 16.05.2008 klo 15:21:27

Tuo sinun pakonomainen tarve provota suomalaista jalkapalloa on kyllä tiedossa ja ei edes ansaitsisi vastausta. Kuitenkin, tällä hetkellä peleissä käyvät taatusti ne suomelaiset jotka lajia ovat pisimpään seuranneet ja jotka siitä eniten ymmärtävät. Jos kyse olisikin muutamasta sadasta hengestä voitaisiin puhua pelaajien sukulaisista ja pelkistä lajifriikeistä, mutta kyllä nyt siellä on futiksesta kiinnostuneimmat penkkiurheilijatkin. Jos laatu kelpaa näille asiantuntijoille hyvin niin miksi se ei kelpaisi myös niille jotka lajia eivät seuraa tai siitä vähemmän ymmärtävät?

Yritin juuri selittää, että peruskatsojalle se tekemisen taso on monesti oleellisempi seikka kuin intohimoiselle lajifriikille. Väittäisin että piirikunnallisten yleisurheilukisojen seuraajien lajituntemus on keskimäärin hieman toista luokkaa kuin pelkkiä GP-kisoja katsovilla. Piirikunnallisen yleisurheilun taso kelpaa kyllä tosifriikille, mutta ei peruskatsojalle.

Lainaus
Sinähän et asiaa onneksi päätä kuin omalta kohdaltasi. Se on kuultu niin monen asiantuntijavalmentajan suusta, kotimaisten ja ulkomaisten että pelin taso on hyvää ja riittävän viihdyttävää.

Ja helvetin moni sanoo omasta puolestaan, että ei katso Veikkausliigaa, koska pitää tasoa liian huonona. Ilmeisesti nämä asiantuntijat tietävät heidän mielipiteensä paremmin kuin he itse...
Viinioksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fingland


Vastaus #79 : 16.05.2008 klo 15:29:36

Maali tai kori ainut huomionarvoinen tapahtuma?

Millä mittarilla jalkapallo olisi jääkiekkoa tapahtumarikkaampaa? Ei todellakaan millään. Vaikka tämä ei ole foorumkorrektia, niin epäilisin, että tuo on yksi (merkittävimmistä) syistä, miksi jääkiekko on jalkapalloa edellä Suomessa. Siinä mielessä aiempi, joka puhui tapahtumarikkauden merkityksestä peruskatsojalle, oli oikeilla jäljillä.
Tuomas-

Poissa Poissa


Vastaus #80 : 16.05.2008 klo 15:41:32

Painu vittuun kendojanari www.jatkoaika.com :D


Itse olen alle vuodessa käännyttänyt kaverini kokonaan jalkapallon puolelle. Jätkä on aina kannustanut TPS:ää kendossa, mutta nykyään ei kendo kiinnosta ollenkaan, sen sijaan alkanut seuraamaan jalkapalloa ihan mukavasti. Asuu Espoossa, mutta kannustaa TPS:ää koska on syntynyt Turussa ja tällä kaudella käyny katsomassa jo kaksi TPS:n jalkapallo-ottelua Espoosta junalla. Ylos Käännyttäminen on taitoa johon tarvitaan vain faktapohjaksi "jääkiekko on marginaalilaji" ja ensiksi käänytettävä henkilö kannattaa viedä maaotteluun. Tarvittaessa voi myös käyttää voimakeinoja.


Kyseessä kenties eräs Roope? :D
Luyindula

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AC Oulu! Forever and ever, babe.


Vastaus #81 : 16.05.2008 klo 15:47:11

Millä mittarilla jalkapallo olisi jääkiekkoa tapahtumarikkaampaa? Ei todellakaan millään. Vaikka tämä ei ole foorumkorrektia, niin epäilisin, että tuo on yksi (merkittävimmistä) syistä, miksi jääkiekko on jalkapalloa edellä Suomessa. Siinä mielessä aiempi, joka puhui tapahtumarikkauden merkityksestä peruskatsojalle, oli oikeilla jäljillä.

Tottahan tuo mustattu teksti on. Janarit eivät näe muita tapahtumia kuin maalit, eivätkä jaksa panostaa pelin katsomiseen edes vähää alusta. Jos kendoapinat eivät hakkaa lättyä metristä sisään niin ainahan voi rupatella mukavia vieruskaverin kanssa tai toljottaa vieressä vatkaavan slutin persettä. Cascadan & kasarirokin tahtiin - mikäpä tässä peliä seuratessa!

Jos jalkapallo-ottelu päättyy esimerkiksi 4-0, niin kendojanari heittää kysymyksen "tais olla hyvä peli?" Maaleista viikatemies pystyy laskemaan että tapahtumia on ollut.
JM

Poissa Poissa


Vastaus #82 : 16.05.2008 klo 18:31:40

Kendokulttuuria:

Uutinen
Leijonat kohtaa illalla MM-välierässä Venäjän. Nyt on kotisohvalla aika laittaa kaikki peliin. YLE Urheilu on avannut internetissä "Kannusta Leijonia kuvalla" -palvelun. Paras kannustuskuva palkitaan Suomen pelipaidalla. Kannusta Leijonia ja voita!




 :D :keskari:
kieran

Poissa Poissa


Vastaus #83 : 16.05.2008 klo 20:54:13

Kyllähän kendo on "helpompaa" katsottavaa keskivertokansalaiselle, siinä tapahtuu koko ajan olipa sarjataso mikä tahansa, jalkapallo vaatii enemmän perehtymistä taktisiin kuviohin yms. Kaukalosta löytyy selkeät rajat esim. paitsioiden ja aloitusten suhteen, ja jo lyhyellä pikakurssilla kuka tahansa tajuaa miksi joku pelaaja on esim. paitsiossa.

Jalkapallossa on taas niin paljon taktisia nyansseja, jotka ei ihan heti aukea tavan katsojalle ja siksi se vaatii enemmän asiaan vihkiytymistä että pelitapahtumista saa jotain irti. Kendo=helppoa viihdettä, futis=nautittavaa viihdettä, jos viitsii hieman perehtyä sääntöihin ja taktiikkaan. Esim. siskoni ei koskaan ole tykännyt futiksesta, mutta viimeiset pari vuotta Pariisin reissuilla olen raahannut hänet katsomaan
PSG:n pelejä, ja kun olen kertonut hänelle mitä jalkapallo oikeasti on, niin hän on jopa yksin käynyt katsomassa pelejä.

Jokaisessa juntissakin piilee siis futisfani, ei katsota ketään pitkin nenää vaan opetetaan heidät katsomaan futista, se on monesti antoisampaa kuin omassa pienessä porukassa snobbailla ja kyräillä ja haukkua niitä tuulipukujanareita tai kendoernoja.
 
Hucle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: South of Venus, East of Yyteri Beach


Vastaus #84 : 16.05.2008 klo 21:00:36

Millä mittarilla jalkapallo olisi jääkiekkoa tapahtumarikkaampaa? Ei todellakaan millään. Vaikka tämä ei ole foorumkorrektia, niin epäilisin, että tuo on yksi (merkittävimmistä) syistä, miksi jääkiekko on jalkapalloa edellä Suomessa. Siinä mielessä aiempi, joka puhui tapahtumarikkauden merkityksestä peruskatsojalle, oli oikeilla jäljillä.

Elikkä Kimble on mielenkiintoisempi lautapeli kuin kuningas-shakki, koska siinä koko ajan kupla rytisee, eikä sorruta mihinkään turhaan pähkäilyyn. Tätä se "tapahtumarikkaus" pohjimmiltaan lienee..?
« Viimeksi muokattu: 16.05.2008 klo 21:03:06 kirjoittanut Hucle »
Viinioksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fingland


Vastaus #85 : 16.05.2008 klo 21:20:58

Elikkä Kimble on mielenkiintoisempi lautapeli kuin kuningas-shakki, koska siinä koko ajan kupla rytisee, eikä sorruta mihinkään turhaan pähkäilyyn. Tätä se "tapahtumarikkaus" pohjimmiltaan lienee..?

Niin, kirjoitinhan juurikin että jääkiekko on jalkapalloa mielenkiintoisempi peli. Hyvin luettu.  Ylos
Hucle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: South of Venus, East of Yyteri Beach


Vastaus #86 : 16.05.2008 klo 21:31:43

Ja vauhtisokeudelle ... Alas
PAN

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: En muista...


Vastaus #87 : 17.05.2008 klo 07:43:08

Kiakon ja Jalkapallon eroista eri näkökulmista voidaan kyllä vääntää vaikka kuinka monta kymmentä sivua, se lienee näitä makuasioita. Minun on vaikea samaistua kiakkokulttuuriin tai siihen kannattamiseen koska alue on minulle hyvin vieras. Olen toki satunnaisesti myös kendopeleissä käynyt (tuleeko banaania ::)), Jalkapalloa taas seuraan lähes aina kun sitä on tarjolla televisiosta tai jos mahdollista niin paikan päältä.

Mielestäni kotimainen Jalkapallo-ottelu aurinkoisella kesäsäällä on loistava koko perheen tapahtuma johon otetaan puolisot ja lapset mukaan, osa nauttii enemmän itse pelistä ja perheen pienimmille tapahtuma monine ihmisineen, makkaroineen jne.. On muuten vaan hieno juttu.Loistava tapa ulkoilla koko perheen voimin ja saada itse vielä nauttia jalkapallosta samalla viettäen aikaa perheen parissa (jos joka peliin aina yksin lähtee niin jossain vaiheessa kautta vedetään kuitenkin "et oo koskaan kotona kortti" esiin).

Jäähalliin en perhettäni olisi ihan heti vapaaehtoisesti raahaamassa, siellä kun ei aurinko paista ja on muutenkin "tylsempää" jos itse peli ja paikallaan istuminen vielä jaksa kiinnostaa parin tunnin ajan.
Le God

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hard Bass


Vastaus #88 : 17.05.2008 klo 08:04:37

Jokaisessa juntissakin piilee siis futisfani, ei katsota ketään pitkin nenää vaan opetetaan heidät katsomaan futista, se on monesti antoisampaa kuin omassa pienessä porukassa snobbailla ja kyräillä ja haukkua niitä tuulipukujanareita tai kendoernoja.
 

Hohhoijaa, toki ideana tosi ihq. Mutta taas voidaan hakea vaikka kuvakansio kendon MM-kisojen terveisistä tarkasteltavaksi. Ei sitä futista tule kuitenkaan pakolla tuputtaa, jos janareille ei kelpaa. Joku taso siellä futiskatsomossakin on pidettävä ja mikä helvetin pakko sinne on kaikkia mahdollisia propellihattuja ottaa, jotka vaan haukottelevat ja vertailevat kendon pleijareiden ja formuloiden aika-ajojen tuloksi. Kendo ja formulat pysyköön koko kansan lajina ja jalkapallo pysyköön jalkapallona. Ei tässä kuitenkaan missään jenkeissä olla. Tulevat jos ovat tullakseen. 
« Viimeksi muokattu: 17.05.2008 klo 08:12:29 kirjoittanut Le God »
kurwaslobo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: öly


Vastaus #89 : 17.05.2008 klo 09:22:00

Itse aina kavereille jotka ei futiksesta piittaa ihmettelen että miksi
a) Sarjan jälkeen tuleen pudotuspelit, joissa luultavasti se paras joukkue ei voita mestaruutta vaan varakkain.
b) "Derbyt" että miksi hitossa Tampereellakin on esim. joka viikko varmaan joku Tappara - Ilves.
c) Samoihin aikoihin kun Tapparalla on pelejä niin baareissa pyörii peppi-peruukkisia isoja äiiä katsomassa kendoa teksti-tv:ltä kun screenillä näytetään Valioliigaa.
d) Miksi turhia turnauksia on joka vuosi. Eihän missään muussakaan urheilussa kuin akankannossa ole esim. MM-kisoja joka kevät, ja aikana jolloin parhaimpien maiden parhaat pelaavat vielä mestaruudesta isossa maailmassa.
e) Pelinä jääkiekko on nykyään tylsä kuin mikä, nussitaan kulmassa ja hakataan vain mailalla kaikkea mikä jäälle ilmaantuu.
Kalakalle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MP


Vastaus #90 : 17.05.2008 klo 10:45:07

Itse aina kavereille jotka ei futiksesta piittaa ihmettelen että miksi
a) Sarjan jälkeen tuleen pudotuspelit, joissa luultavasti se paras joukkue ei voita mestaruutta vaan varakkain.
b) "Derbyt" että miksi hitossa Tampereellakin on esim. joka viikko varmaan joku Tappara - Ilves.
c) Samoihin aikoihin kun Tapparalla on pelejä niin baareissa pyörii peppi-peruukkisia isoja äiiä katsomassa kendoa teksti-tv:ltä kun screenillä näytetään Valioliigaa.
d) Miksi turhia turnauksia on joka vuosi. Eihän missään muussakaan urheilussa kuin akankannossa ole esim. MM-kisoja joka kevät, ja aikana jolloin parhaimpien maiden parhaat pelaavat vielä mestaruudesta isossa maailmassa.
e) Pelinä jääkiekko on nykyään tylsä kuin mikä, nussitaan kulmassa ja hakataan vain mailalla kaikkea mikä jäälle ilmaantuu.
Hieno puheenvuoro Ylos
Ior Bock

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Ajax Amsterdam. Winnipeg Jets


Vastaus #91 : 17.05.2008 klo 11:38:24

Katsomo olosuhteet ja palvelut kuntoon niin voidaan edes alottaa mainostus.
Coleman

Poissa Poissa


Vastaus #92 : 17.05.2008 klo 11:58:41

Itse aina kavereille jotka ei futiksesta piittaa ihmettelen että miksi...

Joo, myötähäpeä jne...  ???
Maisterismies

Poissa Poissa


Vastaus #93 : 17.05.2008 klo 12:14:17

Harrastajamäärillä mitattuna jalkapallo on valtalaji Suomessa ja jääkiekko paljon pienempi.

Jalkapallo oli iso laji Suomessa jo vuosikymmeniä ennen kuin kukaan oli täällä kuullutkaan jääkiekosta.
Ua Ua

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HIFK


Vastaus #94 : 17.05.2008 klo 12:26:10

Katsomo olosuhteet ja palvelut kuntoon niin voidaan edes alottaa mainostus.
Suomenlinnan kohuopas on asian ytimessä.

Tänään olen menossa Finskille katsomaan HIFK:n kotiottelua. Itse pelin suhteen jännitän etukäteen myös sitä, kuuluuko äänentoistosta taas saatananmoista pörinää ja surinaa. Varsinkin ravintolakatsomon pohjoisreunassa tuli vittumainen olo sitä kuunnellessa. (Mikä lie maadotushäikkä olikaan kyseessä Kontu-pelissä, päänsärkyähän tuommoinen aiheuttaa.) Onkohan Klubin peleissä sama juttu?


Ja mitä "kendokulttuuriin" tulee, niin lätkätyypeillä ei taida olla tarvetta pohtia muiden lajien kannattajien naurettavuutta. Kun ei ole itsetunto-ongelmaa, ei myöskään ole tarvetta moiseen. 
« Viimeksi muokattu: 17.05.2008 klo 12:27:16 kirjoittanut Ua Ua »
Ivana Fukalot

Poissa Poissa


Vastaus #95 : 19.05.2008 klo 16:35:23

Millä mittarilla jalkapallo olisi jääkiekkoa tapahtumarikkaampaa? Ei todellakaan millään. Vaikka tämä ei ole foorumkorrektia, niin epäilisin, että tuo on yksi (merkittävimmistä) syistä, miksi jääkiekko on jalkapalloa edellä Suomessa. Siinä mielessä aiempi, joka puhui tapahtumarikkauden merkityksestä peruskatsojalle, oli oikeilla jäljillä.

Varianssia on jalkapallossa enemmän. Jääkiekko on nopeudestaan huolimatta melko yksitoikkoinen laji.

Tämän jälkeen on hyvä todeta, että kuudennen Detroit - Dallas -pelin ensimmäinen erä oli parasta teeveeviihdettä, mitä tänä vuonna olen nähnyt Ylos
Lorenzo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: * * * *


Vastaus #96 : 19.05.2008 klo 19:18:09

Harrastajamäärillä mitattuna jalkapallo on valtalaji Suomessa ja jääkiekko paljon pienempi.

Rekisteröityneiden pelaajien määrillä mitattuna jääkiekko ei olekaan kovin suuressa määrin koko kansan laji juuri missään. Kyseessä on kuitenkin urheilumuoto, joka vaatii harrastajaltaan sekä fyysisesti että myös taloudellisesti enemmän kuin jalkapallon kaltaiset lajit, eikä siksi useinkaan sovellu kilpamuotoisena normaaliksi vapaa-ajan liikuntamuodoksi. Tässä yhteydessä on kuitenkin olennaista, kuinka suosittu laji on seuraamisen puolesta. Ja yleisölajina jääkiekko on Suomessa selvä ykkönen - sen huomaa kaikkialla.
Martins #9

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United


Vastaus #97 : 19.05.2008 klo 21:21:33

Kyllähän kendo on "helpompaa" katsottavaa keskivertokansalaiselle, siinä tapahtuu koko ajan olipa sarjataso mikä tahansa, jalkapallo vaatii enemmän perehtymistä taktisiin kuviohin yms. Kaukalosta löytyy selkeät rajat esim. paitsioiden ja aloitusten suhteen, ja jo lyhyellä pikakurssilla kuka tahansa tajuaa miksi joku pelaaja on esim. paitsiossa.

Jalkapallossa on taas niin paljon taktisia nyansseja, jotka ei ihan heti aukea tavan katsojalle ja siksi se vaatii enemmän asiaan vihkiytymistä että pelitapahtumista saa jotain irti. Kendo=helppoa viihdettä, futis=nautittavaa viihdettä, jos viitsii hieman perehtyä sääntöihin ja taktiikkaan. Esim. siskoni ei koskaan ole tykännyt futiksesta, mutta viimeiset pari vuotta Pariisin reissuilla olen raahannut hänet katsomaan
PSG:n pelejä, ja kun olen kertonut hänelle mitä jalkapallo oikeasti on, niin hän on jopa yksin käynyt katsomassa pelejä.

Jokaisessa juntissakin piilee siis futisfani, ei katsota ketään pitkin nenää vaan opetetaan heidät katsomaan futista, se on monesti antoisampaa kuin omassa pienessä porukassa snobbailla ja kyräillä ja haukkua niitä tuulipukujanareita tai kendoernoja.

Tää kirjotus on kyllä asiaa. Fudis on ehkä pinnalta päin katsottuna huonompaa viihdettä, mutta kun syventyy vähän enemmän lajiin, niin pelistä saa aina vain enemmän irti. En toki väitä, etteikö näin olisi kiekossakin, mutta ainakin omasta mielestäni jääkiekko on paljon yksinkertaisempi ja tylsempi laji.
Ali Hankkija

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #98 : 19.05.2008 klo 21:40:04

Millä mittarilla jalkapallo olisi jääkiekkoa tapahtumarikkaampaa? Ei todellakaan millään. Vaikka tämä ei ole foorumkorrektia, niin epäilisin, että tuo on yksi (merkittävimmistä) syistä, miksi jääkiekko on jalkapalloa edellä Suomessa. 

Miksiköhän asiaa ei olla jo huomattu muualla maailmassa ?

Eli. Mikä helvetti suomalaisia vaivaa ??
Lorenzo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: * * * *


Vastaus #99 : 19.05.2008 klo 22:52:52

Miksiköhän asiaa ei olla jo huomattu muualla maailmassa ?

Miksei olla? Ilmastolliset syyt rajaavat jääkiekon tietyille ilmastovyöhykkeille, mutta niillä se on kauttaaltaan hyvin suosittua. Paikoin jopa niiden ulkopuolellakin, epäsuotuisista olosuhteista huolimatta.

 
Sivuja: 1 ... 3 [4] 5 ... 7
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa