FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.01.2021 klo 23:23:57 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Palautetta YLE:lle
Vihaista palautetta lähtee
Pokkinen ULOS!
Heitän telkkarin alas parvekkeelta
Kivi kovan yli voimaa!
Ihanaa, Leijonat, ihanaa!

Sivuja: 1 ... 135 [136]
 
Kirjoittaja Aihe: YLE - jalkapallon syöpä?  (Luettu 673901 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
gv39

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuomarit sekä kyläjoukkueet


Vastaus #3375 : 22.12.2020 klo 12:21:52

Se kymmenvuotias poika on nyt neljä vuotta vanha. Ei sen ikäisellä välttämättä ole vielä tuloja joista säästää.
Pakkoko niitä lapsia on tehdä, jos niihn ei ole varaa.

Tosiaelämässä jos vanhemmat eivät kustanna (forumtotuutena kerrottua) maksupakettia, niin ei ne vanhemmat anna edes katsoa niitä otteluitakaan, jos tulevat yöllä tai koulupäivinä tai läksyjentekoaikaan. 

Pallopoika23

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi, Saksa, Manchester United


Vastaus #3376 : 22.12.2020 klo 12:35:44


Tosiaelämässä jos vanhemmat eivät kustanna (forumtotuutena kerrottua) maksupakettia, niin ei ne vanhemmat anna edes katsoa niitä otteluitakaan, jos tulevat yöllä tai koulupäivinä tai läksyjentekoaikaan.  


Lapselle voidaan kouluiässä opettaa Areenan käyttö, niin pelit voi katsoa uusintana. Nykyään jo seitsenvuotiaat saavat älypuhelimet pelatakseen Fortniteä. Viisaat vanhemmat laittavat puhelimiin estot.
Jalitsumies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nigel Winterburnin munat ja pekoni


Vastaus #3377 : 22.12.2020 klo 13:37:11

Itse en omassa nuoruudessani nähnyt aina kaikkia pelejä ja minusta kasvoi varsin tasapainoinen ja terve mies. Kyllähän nuo epäreilut kokemukset kasvattavat luonnetta ja karaisevat lapsia tänä Kaikki mulle nyt heti! -aikakautena.

Pakko myöntää, että vieläkin vituttaa, kun en saanut katsoa suorana lähetyksenä vuoden 1999 Mestarien liigan finaalia, vaan finaali nauhoitettiin ja seuraavana päivänä koulun jälkeen sen sai katsoa videonauhurilta. Totta kai se vitun kasetti oli osittain paskana ja jäi se Baslerin maalikin näkemättä. Jostain 17. minuutilta lähtien taisi näkyä normaalisti. Onneksi luokkani oli täynnä sählyä, tietokonepelejä ja jääkiekkoa harrastavia nyhveröitä, joista kukaan ei ollut katsonut matsia, joten siitä ei puhuttu koulussakaan. Voi toki olla, että hekään eivät saaneet ottelun katsomiseen lupaa suorana, mutta tähän en usko.

Loppuhetkille asti oli pieni vitutus siitä, että jäi matsin ainut maali näkemättä, kunnes taivas räjähti...

Tällaisia terveitä kasvukokemuksia toivon myös nuorille sukupolvillemme Ylos Nuo ulkomaalaiset rahajoukkueet toki voi korvata Huuhkajilla tai suomalaisilla seurajoukkueilla. Jos joku matsi jää suorana näkemättä C More Plussalta ja 10-vuotias superjunnu joutuu katsomaan sen jälkilähetyksenä maikkarilta tai näkee siitä ainoastaan koosteen niin se ei mielestäni ole mikään katastrofi. Tärkeintä on, että Huuhkajien pelit ja tärkeimmät jatkopelit näkyvät kaikille.

Tätä kirjoitusta kirjoittaessani mietin, että mitenköhän hyvin asiat olivat 1970-luvun nuorilla? Varmaan vielä paremmin kuin 1990-luvun nuorilla. Itse pystyin kuitenkin seuraamaan reaaliaikaisesti eri lajien taulukoita ja maalintekijätilastoja teksti-tvstä, vaikken suoria otteluita juuri nähnytkään.

Parikymmentä vuotta aikaisemmin taisi seuraaminen rajoittua lehdistä taulukoiden ja uutisten lukemiseen sekä yhteen valioliigaotteluun viikossa?
parkthebus

Poissa Poissa


Vastaus #3378 : 22.12.2020 klo 13:57:11

Eiköhän jokainen aikuinen tässä kuuden vuoden aikana ehdi säästämään sen kuukauden kanavapaketin hinnan, jos niihin ei nyt mitään tappelulajeista tuttua pay per view, 60e per ottelu hinnoittelua laiteta. Ongelmaksi tosiaan muodostuu nuo <10v superjunnut, jotka olisi juuri sitä ryhmää jotka tulisi saada innostumaan juuri jalkapallosta satojen muiden harrastusten joukossa.

Itseni osalta isompi kiinnostus koko futikseen lähti 9-vuotiaana, kun jalkapallon MM-kisat sattui tulemaan Yleltä, ja hurahdin lajiin samantien. En ollut katsonut ennen MM-kisojen avausottelua yhtään jalkapallo-ottelua, siitä parin kuukauden sisään sitten marssittiin Savon Sanomien jalkapallokoulun kautta kaupunginosajoukkueen treeneihin mukaan. Kummoista pelaajaahan minusta ei tietenkään tullut, mutta olen yksi niistä kotimaiseen jalkapalloon rahojansa käyttävistä katsojista, joita ei koskaan ole tarpeeksi. Omista muisteloista kuitenkin viis, pointti oli, että omassa perheessäni kukaan muu ei ollut pätkän vertaa kiinnostunut mistään penkkiurheilusta, joten tuolloin 9-vuotiaana minun olisi ollut täysin mahdoton perustella mitään kanavapaketin tarpeellisuutta vanhemmille, vaikkei oltu edes mikään köyhä perhe. Vastaus vaan olisi ollut: "no näkyyhän niitä pelejä vaikka kuinka paljon ilmaiseksikin". Ja noissa kisoissa vielä onneksi paljon näkyykin. Mutta muuten? Ei juurikaan. Chämppäriä näkyy vuodessa ehkä kaksi peliä vapailla kanavilla, Veikkausliigaa muutama peli ja hyvällä tuurillä jonkun suomalaisen joukkueen yksittäinen europeli. Huuhkajien ottelut sentään ollaan otettu maksumuurin takaa ilmaiseksi nykyään, vaikkei televisiosta taida näkyäkkään. Futiksen arvokisat on ollut viimeinen linnake, josta on ollut kaikki ottelut vapaasti jokaisen superjunnun katsottavissa. "Köyhänä" opiskelijanakin maksoin ensimmäisen vuoden Ruutuplussaa ja Viaplayta opintolainalla ennen kuin kesällä pääsin töihin, ei ongelmaa. Ongelma on nuo varsinkin vähävaraisempien perheiden superjunnu-ikäiset, joilla ei omia pankkikortteja ole. Ja jos tämä laji halutaan suomessa saada nousuun, sen pariin täytyy juurikin houkutella sellaisiakin lapsia kenen vanhemmat ei futisihmisiä ole.

Tosiaelämässä jos vanhemmat eivät kustanna (forumtotuutena kerrottua) maksupakettia, niin ei ne vanhemmat anna edes katsoa niitä otteluitakaan, jos tulevat yöllä tai koulupäivinä tai läksyjentekoaikaan. 
Futiksen MM-taitaa tulla kesälomalla. Siitäkin hyvä näyteikkuna.
HNV

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Performanssit


Vastaus #3379 : 22.12.2020 klo 15:23:40

Parikymmentä vuotta aikaisemmin taisi seuraaminen rajoittua lehdistä taulukoiden ja uutisten lukemiseen sekä yhteen valioliigaotteluun viikossa?

Huom! 1. divisioonan. Välillä myös 2. divisioonaa ja kaltaisilleni omituisille Bulia. Kotoista mestaruussarjaa ja suomalaisten europelejä sitten satunnaisesti. Euroopasta Cup-voittajien cupin ja Mestariseurojen Cupin finaalit sekä ne aina kovasti odotetut arvokisat, missä suurin osa pelaajista ei ollut edes nimeltä tuttuja.
trendkiller

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ACK, Kanarialinnut, Packers


Vastaus #3380 : 22.12.2020 klo 20:06:27

Se kymmenvuotias poika on nyt neljä vuotta vanha. Ei sen ikäisellä välttämättä ole vielä tuloja joista säästää.

Pistää yhdestä lapsilisästä puolet odottamaan kisoja.
qCc

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suami


Vastaus #3381 : 23.12.2020 klo 01:56:07

Mietipä sitä tilannetta, jossa molemmat tv-kanavat laittavat kaikki paukut siihen, että järjestävät kilpailijaa paremmat studiot ja ottelutapahtumat. Kyllä se on kilpailu, joka kannattaa!

Tuloksena kaksi kilpailevaa konseptia, joiden parhaat mallit voidaan ottaa käyttöön seuraavissa kisoissa. Jalkapalloyhteiskunta kiittää Ylos

Ihailen ihmisiä, kekkä pystyvät harjoittamaan kaltaistasi faktatietoihin ja kokemukseen perustumattomaa optimistisuutta. Toki tuossa oli joku pidempi tekstisi välissä, mitä en luonnollisesti jaksanut lukea. Jaksoin tietenkin muiden käyttäjien kommentit, mitkä vaikuttivat tukevan omaa mielipidettäni, joten josko sinäkin suosiolla vajoaisit meidän elämänhalunsa kadottaneiden mulkeroiden tasolle. On paljon parempi elää etukäteen pettyneenä, kun on suuremmat mahdollisuudet olla sitten jälkikäteen oikeassa.
Kankkunen

Poissa Poissa


Vastaus #3382 : 23.12.2020 klo 09:57:17

Fifa:lla olisi oikeasti mahdollisuuksia rajoittaa tv-oikeuksien hintoja, jotta kaikki pelit säilyisivät vapailla kanavilla. Tämä on aivan selvää. "Tuote" on Fifan ja kun Fifa n ainoa arvo tuntuu olevan mahdolliisimman suuren voiton tekeminen, niin lopputulos on tämä. Kisat menevät maksukanaville. Sama koskee UEFA:aa. En tiedä muista maista, mutta esim. Ranskassa EM-kisat olivat suurimmaksi osaksi maksukorttien takana. Silloin oli onni, että saattoi katsella VPN-yhteydellä YLE:n kanavia. Olisi suuri osa matseista mennyt muuten täysin ohi.
Fifan mukaan maksukanavat vs. ilmaiskanavat jako meni seuraavasti viime MM-kisoissa

Lainaus
29.3% of global coverage aired in South America, of which 90.0% was on pay TV (including 14,932 hours on DIRECTV alone).

In Africa and the Middle East 73% of coverage was on pay TV, the second highest proportion after South America.

In Asia and Europe coverage was primarily on free-to-air (FTA) broadcasters, which generally commit less time to coverage of sports events than pay TV providers
.

Eli ainakaan vielä kisoja ei ole hinnoiteltu maksukorttien taakse (Euroopassa siis). Yleisesti ottaen, jonkinlainen hybridimalli voisi olla toimivin, jossa osa matseista tulee ilmaiskanavilla (ja kerää suuret massat katsomaan) ja osa maksukanavilla (jotka tuottavat laadukkaampaa ja laajempaa sisältöä niille, jotka kisat enemmän kiinnostavat). Suomessa tosin on omat kuvionsa, kun Ylen ilmainen kisatuotanto on ollut suhteellisen laadukasta, eli täällä tuskin on kuin hävittävää.

Sekin on muistettava, että kaikesta korruptiokuvioista huolimatta, suurin osa Fifa tuloista menee jalkapallon hyödyksi ympäri maailmaa, ja nämä tulot tulee juurikin tv-tuloista. Parempi vaan ottaa rahat pois televisio-oikeuksista, ja laittaa sitten jalkapallo-olosuhteisiin. Tästähän junnutkin enemmän hyötyisivät kuin arvokisamatsien katselusta (joille tosin toki myös on paikkansa, eivätkä nämä ristiriidassa ole).
Keano

Poissa Poissa


Vastaus #3383 : 23.12.2020 klo 10:06:42

Lainaus
In Asia and Europe coverage was primarily on free-to-air (FTA) broadcasters, which generally commit less time to coverage of sports events than pay TV providers.

FIFA, pienen jalkapallokannattajan asialla.

[kuva Irakin tiedotusministeristä]
Homer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka


Vastaus #3384 : 23.12.2020 klo 10:27:32

FIFA, pienen jalkapallokannattajan asialla.

[kuva Irakin tiedotusministeristä]

FIFA omistaa tuotteen, joten sopimusteksteihin voidaan kirjoittaa tosiaan mitä vain. Ja juuri näin, FIFAn propagandayksikkö osaa kyllä suoltaa paksua jöötiä. Nythän on uutisoitu taas Blatterin rikostutkinnasta, se rosvo tulee äärimmäisen kalliiksi koko jalkapalloilevalle maailmalle ja on osasyynä helvetisti nousseisiin tv-oikeuksista maksettaviin summiin.
Jalitsumies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nigel Winterburnin munat ja pekoni


Vastaus #3385 : 23.12.2020 klo 11:07:20

Ihailen ihmisiä, kekkä pystyvät harjoittamaan kaltaistasi faktatietoihin ja kokemukseen perustumattomaa optimistisuutta. Toki tuossa oli joku pidempi tekstisi välissä, mitä en luonnollisesti jaksanut lukea. Jaksoin tietenkin muiden käyttäjien kommentit, mitkä vaikuttivat tukevan omaa mielipidettäni, joten josko sinäkin suosiolla vajoaisit meidän elämänhalunsa kadottaneiden mulkeroiden tasolle. On paljon parempi elää etukäteen pettyneenä, kun on suuremmat mahdollisuudet olla sitten jälkikäteen oikeassa.
Pitää yrittää tuota vajoamista ja optimismin kadottamista :D Ylos Kiitos vinkistä!
trendkiller

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ACK, Kanarialinnut, Packers


Vastaus #3386 : 23.12.2020 klo 18:13:30

FIFA omistaa tuotteen, joten sopimusteksteihin voidaan kirjoittaa tosiaan mitä vain. Ja juuri näin, FIFAn propagandayksikkö osaa kyllä suoltaa paksua jöötiä. Nythän on uutisoitu taas Blatterin rikostutkinnasta, se rosvo tulee äärimmäisen kalliiksi koko jalkapalloilevalle maailmalle ja on osasyynä helvetisti nousseisiin tv-oikeuksista maksettaviin summiin.

Eikä unohdeta sitä, että korona-aikanakin on muistettu nostaa täysimääräiset kokouspalkkiot.
Myrsky

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: OUL V6


Vastaus #3387 : 03.01.2021 klo 21:14:30

Naisurheiluruutu tänään kovempana kuin koskaan. Mausteeksi junnukendoa ja pari maalia Valioliigasta, jotta agenda ei erottuisi liian räikeästi. Ei tästä puuttunut enää kuin Lotta Haralan menkkavinkit ja Jenny Lehtinen matkalla sauvakävelyn PM-kisoihin.
Jalitsumies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nigel Winterburnin munat ja pekoni


Vastaus #3388 : 03.01.2021 klo 23:26:52

Naisurheiluruutu tänään kovempana kuin koskaan. Mausteeksi junnukendoa ja pari maalia Valioliigasta, jotta agenda ei erottuisi liian räikeästi. Ei tästä puuttunut enää kuin Lotta Haralan menkkavinkit ja Jenny Lehtinen matkalla sauvakävelyn PM-kisoihin.
En ihan saanut tästä viestistä kiinni, että oliko sen sanoma positiivinen vai negatiivinen, mutta naisurheiluruudulle täältäkin valtava Tuoppi Ylos

Kendo ja Valioliiga eivät kiinnosta yhtään, mutta kai pitkässä juoksussa kaikki ruutuaika futikselle on positiivista, joten laitetaan valjullekin laimea Ylos
Manfred Fandango

Poissa Poissa


Vastaus #3389 : 15.01.2021 klo 18:29:30

Uutinen
Jatkoaikaratkaisijaksi noussut Patrik Laine avasi kautensa tehokkaasti – iski kaksi maalia ja antoi namupassin

Uutinen
Mielettömän NHL-avauksen pelannut Patrik Laine pudotti hanskat – otti kaukalopoliisin roolin: "Jos meidän huippupelaajaa murjotaan, jonkun pitää mennä hätiin"

Uutinen
Kommentti: Patrik Laine antoi hurjat näytöt kohun keskellä – muistutti, miksi hän voi nousta Jari Kurrin ja Teemu Selänteen kanssa samaan sarjaan


Huigeat 2+1 tehot runkkarimatsissa takonut Tesoman Mullah aiheutti näemmä Yle Urheilun Jonne Niemeläiselle akuutin lahkeeseen laukeamisen. Sitä päivää odotellessa kun Pukin osuma pilkulta kirvoittaa kolme juttua yhdeltä toimittajalta.
Chuck

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kuriositeetit


Vastaus #3390 : 16.01.2021 klo 11:18:23

https://yle.fi/urheilu/3-11740766

Uutinen
Hyppää Huuhkajien siiville Yle Puheessa! Uuden ohjelman ensimmäisessä jaksossa vieraana Markku Kanerva

Uusi Huuhkajien siivillä -ohjelma Yle Puheessa maanantaina kello 19.

Ylen uusi Huuhkajien siivillä -ohjelma seuraa miesten jalkapallomaajoukkueen matkaa kohti kesän EM-kisoja. Ohjelmassa keskustellaan ajankohtaisista teemoista Huuhkajien ympärillä mielenkiintoisten vieraiden kanssa ja pureudutaan myös menneeseen.


Laitetaan nyt positiivistakin tänne välillä.
Jorma Teräs

Poissa Poissa


Vastaus #3391 : 18.01.2021 klo 21:42:08

Tää oli ihan kivaa jutustelua. Ei nyt mitään maata mullistavaa tietenkään kun Rivestä on kyse mutta suht nopeasti pari tuntia vilahti.

Erityispeukuttelut vielä Luken upealle Islanti-pelin haastattelulle. Oli just niin hieno kuin muistelin :) Ylos

 
Sivuja: 1 ... 135 [136]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines