FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.10.2019 klo 21:49:40 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 30
 
Kirjoittaja Aihe: KuPS:n kannattajatoiminta  (Luettu 93423 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


: 27.05.2008 klo 23:51:33

No katsotaas, jos vaikka saataisi KuPS:kin osalta EoM:ää aikaan tai edes keskustelua aiheesta. Aluksi pohjaa toisesta topikista......

Jep periaatteessa on edelleen olemassa kaksi ryhmää, mutta Banzai ei näy mitenkään katsomossa. Tätä ihmettelen edelleen sillä Banzain jäseniä peleissä käy kuitenkin vähintään saman verran kuin KPO Crew:n porukkaa. Joku "sovittu" hiljaisuus käytäntö heillä ilmeisesti? KPO Crew:n määrä kotipeleissä tällä kaudella on vaihdellut eka pelin n. 30 hengestä, Lahti(?)-pelin +10 henkeen. Mitään tifoja ei ole näkynyt, mutta ääntä on kyllä kotipeleissä riittänyt ihan mukavasti. Vähintään saman verran kuin Banzain "huippuvuosina".

Tälläiselle ulkopuoliselle on ollut jotain käsitämätöntä tuo Banzain ilmeisen tarkoituksellinen alasajo.
Katsomossa kannustamisen lisäksi kaikki muukin toiminta on loppunut: keskustelupalsta on kuollut, peleistä ei tehdä valokuvaraportteja, Banzinea ei julkaista, vierasmatkojen järjestämisestä ei kannattane edes haaveilla, jne. Laskettakoon kuitenkin tämän kauden meriitiksi yksi erittäin onnistunut t-paita  Ylos (jonka loppujen lopuksi teki sitten seura itse sen jälkeen kun sitä oltiin jo oltu ampumassa alas).

Täytyy myöntää, etten ole näiden poissaolovuosien aikana koskaan ymmärtänyt miksi ryhmien välinen juopa kasvoi näin isoksi ja mitä Banzai nykyään tahtoo olla. Mun mielestä Kuopiossa tarvittaisiin kuitenkin myös väriä tunnustava jengi, joka yrittäisi saada myös tuulareita ja junnuja innostumaan kannustamisesta. Tätä visiota ei kuitenkaan taida kukaan jakaa.

Mikä on tämä Kuopion KPO Crew (harvinaisen paska nimi muuten) ja miksi tällainen on perustettu? Banzailla on ollut pitkään todella hyvää ja värikästä toimintaa, mutta nyt ilmeisesti joku muoviporukka on viemässä paikan. Ymmärrän toki, että HJK:lla friikkiforzan sijaan on tarvittu rääväsuiden casual-porukka, mutta mikä KuPS:lla on hommassa taustalla? Banzai taisi olla kuitenkin laajalti arvostettu porukka, jolla oli erittäin laadukasta toimintaa.

KPO Crew on toiminut pari vuotta. Porukan "perusti" n. 10 entistä banzailaista+toinen mokoma muita tyyppejä. Nykyään suurin osa jäsenistä on sellaisia jotka ei Banzaihin ole koskaan kuuluneetkaan. Perustamisen syitä on täälläkin puitu jo monesti, mutta ei kai siinä pitäisi olla mitään väärää että haluaa perustaa kannattajaryhmän joka sopii paremmin itselleen? Se että parin tyypin lähtö "tappaa" noin ison porukan, niin silloin lienee muillakin peiliin katsomisen paikka kun niillä jotka lähtivät.

Olisiko Banzain häviämisen syy se, että sen n. 120 jäsenestä suurin osa halusi kannattaa KuPS:aa muuten kuin pitämällä itse ääntä katsomossa? Näin kai se on nähtävä, koska ei kai parin tyypin lähtö voi muuten koko katsomotoimintaa lamauttaa? Toisaalta kuten Tiksakin tuolla jo toi esille myös esim. Banzinen teko on tainnut loppua, vaikka yksikään sen tekijä/kirjoittajaryhmästä ei lähtenyt Banzaista.

Kyllähän moni veti tuolloin Banzaissa herneen nenään. Vissiin hyväksyttävämpää olisi ollut siirtyä tuulariksi kuin pistää oma porukka pystyyn, niin kuin moni oli edellisinä vuosina tehnyt. Banzai oli tuolloin jo näivettymässä. Ei vaan vetänyt uutta porukkaa ja vanhoja jäi pois. Crew taas antoi mahdollisuuden kannattaa KuPS:aa "erilailla". Ilman Crewta KuPS:n peleissä ei tällä hetkellä olisi yhtään ryhmää joka pitäisi ääntä(Perustelu: Crew on vetänyt porukkaa joka on vierastanut Banzaita, ei siis vienyt potentiaalia Banzailta. Silti eivät saa ääntä aikaan vaikka jäseniä vieläkin riittää).

En väitä että nykyinen tilanne Kuopiossa olisi ihanteellinen, mutta ainakin meidän pieni porukka pitää kovaa meteliä otteluissa. Se miksi Kuopioon ei ole syntynyt "fanikatsomoa" tai muuta eteenpäin menoa kuten monilla muilla paikkakunnilla on itselleni mysteeri, mutta ainakaan se ei ole meidän porukan vika. Ehkä seuran puolelta(tietääkseni monet muut seurat sen sijaan ovat alkaneet viemään tätä asiaa eteenpäin) ei vaan ole löytynyt halua alkaa yhteistyössä Banzain kanssa viemään fanikulttuuria eteenpäin. Kuten sanottu Banzailla kyllä on edelleen sen verran jäseniä, että pohja olisi jo valmiina, mutta silti mitään ei tapahdu.

-----------------------

HUOM! Olisi mukava kuulla banzailaistenkin mietteitä näistä asioista kun kuitenkin moni heistäkin tänne kirjoittelee. Varsinkin kun jo pitkään on tuntunut että siellä toiminta on ollut todella hiljaista, eikä esim. täälläkään olla enää puhuttu mitään koko Banzaista ja sen toiminnasta. Joka tuntuu aika oudolta, kun kuitenkin muiden porukoiden jäsenet keskustelevat täällä paljonkin omasta toiminnastaan.
TKK

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 27.05.2008 klo 23:56:37

Grönvit on ihana. :)
Jackie

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: the hell where youth and laughter go...


Vastaus #2 : 28.05.2008 klo 00:03:17

Grönvit on ihana. :)
sama.
Sawo Mobster

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS - aina.


Vastaus #3 : 28.05.2008 klo 09:26:10

Tässäpä banzailaisen mietteitä.

Banzaissa ongelmat on tiedostettu. Meillä on itse asiassa juuri tällä hetkellä menossa sisäinen keskustelu siitä, mitä haluamme olla ja mitä kautta toimintaamme arvotamme. Jos päätehtävämme on tuottaa ääntä katsomossa, olemme epäonnistuneet surkeasti, se on selvää. Jos taas koemme, että olemme vapaamuotoinen, savolaisille jalkapallonystäville viiteryhmän tarjoava yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää jalkapallokulttuuria ja tukea KuPSia, on toimintamme saldo jo positiivisempi. Tavallaan on siis itseämmekin kohtaan epäreilua, että podemme katsomokannustuksen hiljenemisen vuoksi kriisiä, vaikka teemme niin paljon hyvääkin. Banzine julkaistaan 2-3 kertaa tänäkin vuonna, kritiikistä huolimatta keskustelufoorumimme on monelle jäsenellemme kullanarvoinen, ja ylipäätään se, että saa kuulua johonkin KuPSia lähellä olevaan instanssiin, on monelle arvo sinänsä. Banzaita ei siis kannata missään nimessä lähteä ajamaan alas, mutta toimintamme suuntaa ja tavoitteita meidän täytyy miettiä.

Faktat ovat faktoja: KPO vei mukanaan muutaman meistä, mutta nämä muutamat olivat samalla ne äänekkäimmät. Ja toisen äänekkään osaston muodostavat ulkopaikkakuntalaiset yhdistyksemme jäsenet. He eivät kovinkaan usein kotipeleihin ehdi, tai jos ehtivät, ovat siellä ihan yhtä hiljaa kuin muutkin banzailaiset. Tilanne on tällä hetkellä siis se, että ne muutamat jotka pelistä toiseen "Banzai-katsomossa" omilla paikoillaan istuvat, haluavat kannattaa samoin kuin muutkin keskivertokannattajat: hiljaisemmin ja lähinnä taputtaen.

Mitä Banzain pitäisi tehdä? Jos haluamme lisää äänekkäitä kannattajia joukkoomme, se on perin vaikeaa, kun toisessa päässä stadionia on kannattajaporukka, joka on jo sellaisia pullollaan. Suurin kysymys onkin: haluammeko? Vai onko jäsenkuntamme sellaista, joka kannattaa muulla tavoin? Siis perinteisesti istumalla ja taputtamalla. Tätäkin selvitämme parhaillaan.

Yrityksen toimintaa ohjaa toiminta-ajatus, joka on tavallaan sen olemassaolon oikeutus. Samaa pätee myös yhdistyksiin. Jos toimintaympäristö tai vaikkapa jokin sisäinen seikka ajaa siihen, ettei alkuperäinen toiminta-ajatus enää päde, täytyy omaa toimintaa katsoa kriittisesti: onko aika laittaa hanskat naulaan vai muuttaa toimintaa, sen tavoitteita ja tarkoitusperiä? Oma käsitykseni Banzain jäsenistön tahtotilasta on se, että yhdistystä ei missään tapauksessa saa lopettaa. Niinpä meidän täytyy miettiä toimintamme merkitystä kriittisesti mutta avoimin mielin uudelleen.

Yksi kysymys on se, onko ylipäätään järkevää “kilpailla” toisen ryhmittymän kanssa, kun kerran molempien suurin päämäärä on sama, eli KuPSin tukeminen? Voisiko olla niin, että ryhmät täydentäisivät toisiaan ja omaksuisivat molemmat tavallaan oman paikkansa kuopiolaisessa jalkapallokentässä. KPO keräisi äänekkään aineksen katsomoon huutamaan, Banzai toimisi muilla kannattamisen alueilla. Ja tavallinen KuPSin kannattaja sitten valitsisi molempien ryhmien “palveluista” omansa. Mikä estäisi esimerkiksi huutamasta KPO:n mukana, mutta olemasta silti myös Banzain jäsen? Ei mikään – ja tämmöisiä esimerkkejä lieneekin jo olemassa.

Banzai siis elää ja voi kohtalaisesti, mutta tunnistaa olevansa tietyssä murrosvaiheessa. Mielenkiinnolla itsekin odotan, mihin suuntaan päädymme.

Ps. Pahoittelut toistosta tekstissä – en oikein täällä työpaikalla ehdi nyt oikolukemaan
Sawo Mobster

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS - aina.


Vastaus #4 : 28.05.2008 klo 09:37:18

Vielä kommentti lainauksen lainaukseen, eli Tiksan aiemmin sanomaan
"Mun mielestä Kuopiossa tarvittaisiin kuitenkin myös väriä tunnustava jengi, joka yrittäisi saada myös tuulareita ja junnuja innostumaan kannustamisesta. Tätä visiota ei kuitenkaan taida kukaan jakaa."

Tuon vision jakaa varmaan monikin. Ongelma on se, että suurin osa sen jakajista tyytyy arvostelemaan ulkopuolelta, eikä tee mitään asian hyväksi. Ruikuttaminen on niin paljon helpompaa kuin asioiden eteenpäin vieminen.

Ja yhdistystoiminnan yleinen haaste on myös tämä: helposti löytyy paljon samalla tavalla ajattelevia, mutta paljon vaikeampi on löytää ajatuksensa teoiksi kanavoivia. Sama ongelma on myös Banzailla - kourallinen vuodesta toiseen samoja tyyppejä yrittää parhaansa mukaan "palvella" niin jäseniään kuin muitakin savolaisia jalkapallon ystäviä. Jossain vaiheessa into hiipuu, ellei uutta verta löydy. Osin uusiutuminen on itsestä kiinni, osin yleisestä kiinnostuksesta aiheeseen. Ja Veikkausliigan katsojamäärien kehitystä seuratessa tulee mieleen, että ei hyvin mene yleiselläkään tasolla. Seurojen ja koko liigan olisi syytä katsoa varsin kriittisesti peiliin. Lienee epärealistista vaatia positiivista kehitystä kannattajaryhmiltä, kun liiga samaan aikaan taantuu. Mutta se lienee toisen topikin paikka.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #5 : 28.05.2008 klo 10:14:16

Vielä kommentti lainauksen lainaukseen, eli Tiksan aiemmin sanomaan
"Mun mielestä Kuopiossa tarvittaisiin kuitenkin myös väriä tunnustava jengi, joka yrittäisi saada myös tuulareita ja junnuja innostumaan kannustamisesta. Tätä visiota ei kuitenkaan taida kukaan jakaa."

Tuon vision jakaa varmaan monikin. Ongelma on se, että suurin osa sen jakajista tyytyy arvostelemaan ulkopuolelta, eikä tee mitään asian hyväksi.

Pistä vaikka privana nimiä, jotka jakavat tuon vision.
Mä en ole varma siitä pystyisinkö mä nimeämään yhtään kuopiolaista Banzain jäsentä, joka ajattelee noin.
Niin kuin yllä sanoit - Banzain sisäiseen keskusteluun viitaten - haluaako Banzai ylipäätänsä sitä.
Viime talvena, kun kannattajakatsomoita syntyi muualle, ei se ajatus ottanut yhtään tulta Banzaissa.


Ja Veikkausliigan katsojamäärien kehitystä seuratessa tulee mieleen, että ei hyvin mene yleiselläkään tasolla. Seurojen ja koko liigan olisi syytä katsoa varsin kriittisesti peiliin. Lienee epärealistista vaatia positiivista kehitystä kannattajaryhmiltä, kun liiga samaan aikaan taantuu. Mutta se lienee toisen topikin paikka.

Kaikkialla muuallahan kannattajatoiminnassa on menty eteenpäin. (Pl. Kotka, jossa eri skismat näyttää vieneen kannatuksen vokaaleilta KTP:lle.)
Kuopio taitaa olla liki ainoa, jossa toiminta taantuu?
Partisan

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 28.05.2008 klo 10:16:44

Menee täysin ohi topicin, mutta miksi nämä kannattajatopicit muuten ovat joukkuekeskustelun puolella, sillä eikö nämä kuuluisi paremminkin tuonne jalkapallokulttuuriosioon?
TeukkaS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Miikka Ilon kultakutrit ja kiimainen katse


Vastaus #7 : 28.05.2008 klo 10:28:36

Ennen kuin vihdoin pääsen kohta nukkumaan, voisin kysyä tietämättömänä seuraavaa..

Vaikka kuinka mietin, en keksi Banzailta mitään muuta merkittävää annettavaa kuopiolaiseen futiskulttuuriin ja kannattamiseen kuin halvemmat kausikortit ihmisille, jotka muuten hankkisivat täysihintaisenkin kausarin. Olenko aivan hirvittävän väärässä? Nettisivut voidaan myös ottaa huomioon, mutta seuran kannalta tämän kausarialennuksen vastineeksi tulee kovin vähän. Henkilökohtainen mielipiteeni, saa toki olla muutakin mieltä.

Itse en vaan voi käsittää niiden kannattajaryhmien (jopa yhdistysten mitä v****a? ???) tarpeellisuutta, joiden käytännön toiminnassa ei huomaa mitään eroa tuulipukukannattajiin, mutta kuitenkin nauttivat eduista. En vain käsitä.

Jos tätä kausikorttietua ei enää ole, tilanne on vieläkin käsittämättömämpi. Tarvitaanko oikeasti yhden keskusteluforumin suljetun alueen ylläpitämiseen yhdistystä?

Mitä jos Pentti Perussavolainen päättäisi kavereineen perustaa kannattajayhdistyksen? Eikö nämäkin ihmiset olisi oikeutettuja halvempiin kausareihin (mikäli näin on)? Vai onko Banzailla ikuisesti ns. "löytäjä saa pitää"-oikeus, vaikka käytännön toiminta ei itse seuralle tuota käytännössä yhtään mitään.
« Viimeksi muokattu: 28.05.2008 klo 10:31:10 kirjoittanut TeukkaS »
devil´s advocat

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 28.05.2008 klo 10:48:24

Itse en vaan voi käsittää niiden kannattajaryhmien (jopa yhdistysten mitä v****a? ???) tarpeellisuutta, joiden käytännön toiminnassa ei huomaa mitään eroa tuulipukukannattajiin, mutta kuitenkin nauttivat eduista.

Nyt ollaan asian ytimessä.
Sawo Mobster

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS - aina.


Vastaus #9 : 28.05.2008 klo 10:57:38

Mitä jos Pentti Perussavolainen päättäisi kavereineen perustaa kannattajayhdistyksen? Eikö nämäkin ihmiset olisi oikeutettuja halvempiin kausareihin (mikäli näin on)? Vai onko Banzailla ikuisesti ns. "löytäjä saa pitää"-oikeus, vaikka käytännön toiminta ei itse seuralle tuota käytännössä yhtään mitään.

Nyt en Teukka oikein ymmärrä ajatuksenjuoksuasi... Siis kaiveleeko sinua se, että Banzai saa alennusta kausikorteista ja KPO ei? Sallinet tarkentaa hieman. Banzailla ei ole mitään automaattista oikeutta saada kausaria muita halvemmalla. Me teimme KuPSille seuraavansisältöisen ehdotuksen: me keräämme (siis "myymme") noin 20 kausikorttia ja saamme siitä vastineeksi pienen alennuksen kausarin hinnassa sekä "oman" katsomolohkon. Ei kai tässä tarvitse mitään sen kummempaa oikeutusta olla mihinkään? Tämähän on vain bisnestä, jossa molemmat hyötyvät. Ja lipun hinta jäi edelleen varsin korkeaksi, eli ei KuPS tässä mitään hyväntekeväisyyttä tee, vaan kannattavaa liiketoimintaa, niin kuin oikein onkin.

Epäilenpä, että esimerkin Pentti Perussavolaisenkin olisi helppo neuvotella kausikorttien yksikköhintaa alaspäin, jos hän ensin keräisi itsensä lisäksi 19 muutakin ostajaa. Ryhmä- ja määräalennuksiahan saat vaikka teatteristakin.

Banzai ei siis mielestäni ole mitään "velkaa" yhtään kellekään siitä, että on saanut itselleen moisen edun neuvoteltua. KPO voi yrittää samaa.

Ja ymmärrän Teukka myös sen, että sinun mielestäsi kannattajaporukalle kaikki kaikessa on nimen omaan katsomokannustus - muulla toiminnalla ei ole niin suurta arvoa. Tämäntyyppisen ideologian lienee omaksunut myös KPO. Ja sillä on siihen täysi oikeus.

Mutta jos Banzai kerää huomattavan määrän uskollisia jäseniä näillä KPO:n näkökulmasta ei_niin_tärkeillä asioilla, niin kyllä se mielestäni riittää meille olemassa olon oikeutukseksi varsin hyvin. Ja jos tahdomme pysyä yhdistyksenä, niin omapa on byrokratiamme, eikö?
Sawo Mobster

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS - aina.


Vastaus #10 : 28.05.2008 klo 11:00:41

Itse en vaan voi käsittää niiden kannattajaryhmien (jopa yhdistysten mitä v****a? ???) tarpeellisuutta, joiden käytännön toiminnassa ei huomaa mitään eroa tuulipukukannattajiin, mutta kuitenkin nauttivat eduista. En vain käsitä.

Itseni toistamisen uhallakin: Banzai ei nauti mistään ylimääräisistä eduista tai etuoikeuksista, joten mielestäni se ei ole myöskään kenellekään mitään velkaa.
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #11 : 28.05.2008 klo 11:41:34

Jos haluamme lisää äänekkäitä kannattajia joukkoomme, se on perin vaikeaa, kun toisessa päässä stadionia on kannattajaporukka, joka on jo sellaisia pullollaan.

No ei se kyllä ainakaan sen takia ole yhtään vaikeampaa, että katsomossa on jo ääntä pitävä porukka. Miten tähän johtopäätökseen on tultu? Ennemminkin tuo vaikeus taitaa joutua juuri siitä, että tämän hetkinen jäsenistö ei itse halua pitää ääntä. Kuka haluaa tulla pitämään ääntä porukkaan jossa suurin osa haluaa istua hiljaa? Miksi kukaan liittyisi katsomossa tällaiseen porukkaan? Jos nykyinen jäsenistö pitäisi ääntä(järjestäisi tifoja, jne.) omassa päässään varmasti se houkuttelisi uutta (äänekästä)porukkaa mukaan. Kuten jo todettu tällaisen toiminnan aloittaminen ei ainakaan jäsenmäärästä jäisi Banzailla kiinni. Ilmeisesti kyseessä on sen sijaan valittu linja "Ääntä ei pidetä".

Crew:n osalta tiedostan että se on antanut nuoremmille hyvän alustan kannattaa äänekkäästi ja on tästä myös saanut paljon kiitosta. Olen myös tietoinen siitä, että moni ei juuri sinne halua tulla pitämään ääntä("Eikö ne ymmärrä että paikalla on lapsiakin?!?"). Näille Banzai voisi tarjota vaihtoehdon kannattaa, mutta ilmeisesti se ei sitä halua tehdä? Juuri Banzai "päälinjan" edustajana pitäisi olla se joka alkaisi Kuopioon ajamaan kannattajakatsomoa, pitämään ääntä, tekemään tifoja, jne. Edelleen jäsenmäärä mahdollistaisi tämän vaikka heti, mutta halua ei taida olla? Tuollainen toiminta olisi ehkä ainut tapa "pelastaa" Banzai. Banzai on kuitenkin se kiva "päälinjan" edustaja, joka varmasti houkuttelisi uutta porukkaa tuollaisella toiminnalla. Sillä näistä kahdesta ryhmästä Banzain potentiaalinen jäsenpohja on kuitenkin huomattavasti suurempi suvaitsevaisuutensa takia. Kyllä!! Totta se on, sanoin että Crew ei ole niin suvaitsevainen porukka!! Tällä siis tarkoitan, että Banzai varmasti mielellään ottaisi omaan porukkaan vaikka parikymmentä perukkipäätä Niiralan Montusta(itse asiassa yhteistyö KalPan fanien kanssa voisi olla hyvinkin hedelmällinen Banzaille. Tästä esimerkkejä tällä kaudella taitaa olla ainakin Vaasasta ja Turusta?) huutamaan pää punaisena. Porukka jolla on tuollainen toimintaperiaate pystyisi tavoittamaan selvästi suuremman osan ihmisistä, mutta onko tätä edes yritetty? Halustahan se vain on kiinni, mutta jos nykyisen jäsenistö haluaa katsoa peliä hiljaa istualtaan, niin silloinhan kaikki tuollainen on utopiaa....

Tällöin jos Banzai ei halua enää olla se "väriä tunnustava" virallinen "fanclub", niin toivottavasti joku perustaa pian Kuopioon sellainen. Jokainen joukkue tarvitsee tuollaisen virallisen ryhmän. Se on kannattajakulttuurin selkäranka. Banzai järjesti aikoinaan näyttäviä tifoja ja oli näyttävä porukka katsomossa muutenkin suurine lippuineen. Tällainen porukkaa tarvitaan taas Kuopioon. On se sitten Banzai tai joku muu. Tälläkin foorumilla varmaan pyörii monia KuPS:n kannattajia, jotka haluaisivat kannattaa näin. Ottakaapa itseänne niskasta kiinni ja pistäkää toiminta alkuun....

-------

Huom! Tuolla aikaisemmin huutelin banzailaisten mielipiteiden perään. Olisi mukava kuulla myös niiden monien täällä pyörivien KuPS:n kannattajien mietteitä, jotka eivät kuulu kumpaankaan ryhmään. Miksi näin on? Onko teidän joukossa sellaisia jotka haluaisivat nähdä KuPS:n peleissä näyttäviä tifoja, jne., vai onko tärkeintä se että saa katsoa peliä rauhassa tunnelmasta viis? Tälläkin foorumilla on taidettu keskustelemalla luoda alkusysäys monelle faniryhmälle. Olisiko nyt Kuopion vuoro?
Oxnek

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #12 : 28.05.2008 klo 12:13:33

Huom! Tuolla aikaisemmin huutelin banzailaisten mielipiteiden perään. Olisi mukava kuulla myös niiden monien täällä pyörivien KuPS:n kannattajien mietteitä, jotka eivät kuulu kumpaankaan ryhmään. Miksi näin on? Onko teidän joukossa sellaisia jotka haluaisivat nähdä KuPS:n peleissä näyttäviä tifoja, jne., vai onko tärkeintä se että saa katsoa peliä rauhassa tunnelmasta viis?

Itse ainakin haluaisin nähdä tifoja. Kunnon tunnelmaa vaan peleihin!  8)
Sawo Mobster

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS - aina.


Vastaus #13 : 28.05.2008 klo 12:38:13

No ei se kyllä ainakaan sen takia ole yhtään vaikeampaa, että katsomossa on jo ääntä pitävä porukka. Miten tähän johtopäätökseen on tultu? Ennemminkin tuo vaikeus taitaa joutua juuri siitä, että tämän hetkinen jäsenistö ei itse halua pitää ääntä.
.
.
.
Ilmeisesti kyseessä on sen sijaan valittu linja "Ääntä ei pidetä".

Kyllä, vaikeus johtuu nimen omaan siitä, että tämänhetkinen Banzai-katsomossa pelejä seuraava porukka ei ole valmis pitämään ääntä. Tähän on kaksi selkeää syytä. Ensinnäkin, meitä on siellä liian vähän. Toiseksi, kukaan ei ole sillä tavalla innostunut, että kehtaisi alkaa pientä porukkaamme huudattamaan. Tässä ei missään tapauksessa ole valittu mitään linjaa, tähän on vain ajauduttu. Harmi sinänsä.

Ylipäätään tuntuu tavallaan typerältä täällä tässä selitellä Banzain olemassaolon oikeutusta. Niin kauan kuin meillä on lähemmäs sata tyytyväistä jäsentä, voi yhdistyksemme hyvillä mielin todeta, että meille on paikkamme. Totta kai pitää omaa toimintaa tarkastella kriittisesti, mutta realiteetitkin on tunnustettava. Jos emme nykyisin voimavaroin (=aktiivijäsenin) saa entisen kaltaista toimintaa aikaan, niin meidän pitänee keskittyä muihin vahvuuksiimme. Jos jäsenet ovat edelleen tyytyväisiä, niin herää kysymys, että helvettiäkö se kellekään muulle ylipäätään kuuluu.
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #14 : 28.05.2008 klo 12:42:41

Itse ainakin haluaisin nähdä tifoja. Kunnon tunnelmaa vaan peleihin!  8)

Tästä päästääkin siihen, että monilla paikkakunnilla ollaan aktivoiduttu viemään kulttuuria eteenpäin ja tuloksen voi nähdä vaikka tämän topikin tämän ja viime kauden kuvista: http://futisforum2.org/index.php?topic=6523.0

Tälläkin foorumilla moni on kokenut "herätyksen" ja lähtenyt viemään lutuuria eteenpäin oman joukkueen osalta. Joko olisi Oxnek ja muut sen aika että myös Kuopiossa herättäisi tähän buumiin? Vaikka onhan se ihan luonnollista että tänne susirajalle kaikki etelän muoti-ilmiöt saapuu vähän myöhässä. Alkaisiko kuitenkin aika olla jo kypsä KuPS:n omalla "fanipäädylle". Veikkaan että moni on katsellut kateellisina esim. näitä kuvia:

http://i148.photobucket.com/albums/s14/osquito/sissiryhmaa.jpg
http://beat.pp.fi/kuvia/futis/sinikaarti2.jpg
http://www.fchonka.fi/midcom-serveattachmentguid-333881a6236511dd8ff3634b36ca55255525/dsc_0032.jpg
http://i301.photobucket.com/albums/nn72/hongankannattajat/TPSkotisivuille1.jpg
http://www.fcinter.fi/dyn/news/889.jpg
http://stadinkingit.com/kuvat/280408kontu/tn_hifkkontu11.jpg
http://www.fcviikingit.com/kuvapankki/uusi/464193520081091567716.jpg

KuPS:n peleissäkin aivan mahdollista jos vain vetäjiä löytyisi Ylos Kuopioon on tainnut alkaa syntyä myös uudelleen aktiivinen maajoukkueen kannattajien osasto. Joka on alkanut ainakin järjestelemään kyytejä maajoukkue peleihin. Siinä olisi myös potentiaalinen porukka alkaa vetämään KuPS:n faniporukkaa.

Banzaillahan olisi kaikki valmiina paitsi ilmeisesti tekijät tuollaista toteuttamaan:

-mahdollisuus saada halvat kausarit
-saada seuralta sellainen paikka Magnumilla, jossa pystyy isojakin tifoja järjestämään ja heiluttelemaan lippuja
-saada Magnumilta tilat tifojen tekoon
-saada seuralta kenties myös avustusta toimintaa(tifoihin, vieraspeleihin, jne.)
-jne....
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #15 : 28.05.2008 klo 12:46:32

Jos jäsenet ovat edelleen tyytyväisiä, niin herää kysymys, että helvettiäkö se kellekään muulle ylipäätään kuuluu.

Ei kuulukaan. Lähinnä kyse oli halusta tietää mitä Banzai tällä hetkellä on ja mihin se on menossa. Nyt se alkaa olla ainakin minulle aika selvää. Tällöin toistan tämän yllä olleen "pyyntöni":

Tällöin jos Banzai ei halua enää olla se "väriä tunnustava" virallinen "fanclub", niin toivottavasti joku perustaa pian Kuopioon sellainen. Jokainen joukkue tarvitsee tuollaisen virallisen ryhmän. Se on kannattajakulttuurin selkäranka. Banzai järjesti aikoinaan näyttäviä tifoja ja oli näyttävä porukka katsomossa muutenkin suurine lippuineen. Tällainen porukkaa tarvitaan taas Kuopioon. On se sitten Banzai tai joku muu. Tälläkin foorumilla varmaan pyörii monia KuPS:n kannattajia, jotka haluaisivat kannattaa näin. Ottakaapa itseänne niskasta kiinni ja pistäkää toiminta alkuun....
suomifutiksen Janne Tähkä

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 28.05.2008 klo 12:50:14

Mitä Banzain pitäisi tehdä? Jos haluamme lisää äänekkäitä kannattajia joukkoomme, se on perin vaikeaa, kun toisessa päässä stadionia on kannattajaporukka, joka on jo sellaisia pullollaan.

Miksi kannattajaporukat ovat Kuopiossa stadionin eri päädyissä? ??? HJK:n kohdalla Sakilaiset/Forza-asetelma on vissiin vähän samanlainen, mutta porukat ovat lähekkäin ja hyvin näyttää kannatus yhteistuumin toimivan.
Shakaali

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 28.05.2008 klo 12:52:01

Jos nyt Kuopioonkin tulisi joskus kannattajakatsomo, niin mitenkäs tämä katsomon "jako" toteutettaisiin:

- kannattajakatsomoon Crewille ja Banzain tyypeille omat paikat (bandisten yläpuolella)?
- Banzai tunnustaisi väriä ja Crew kannattaisi omalla tyylillään?
- chantit tietysti yhdessä

Omasta mielestäni ainakin tärkeää olisi suunitella koko idea kannattajakatsomosta hyvin ennenkuin tätä alettaisiin toteuttaa. Ei tarvitsisi sitten kuunnella turhaa kitinää, mitä tehtiin väärin jne. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :D ::)

Zapista

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vapaa Velkua


Vastaus #18 : 28.05.2008 klo 12:55:19

Täytyy muistaa, että Banzailla jalkapallokannatus on vein peitetoimintaa todellisten tavoitteiden peittämiseksi.
Ei kai Caligulakaan minkään tavallisen yhdistyksen kunniajäsen olis. B & B, Bilderberg & Banzai.
« Viimeksi muokattu: 28.05.2008 klo 13:12:46 kirjoittanut Zapista »
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #19 : 28.05.2008 klo 13:08:27

Jos nyt Kuopioonkin tulisi joskus kannattajakatsomo, niin mitenkäs tämä katsomon "jako" toteutettaisiin:

- kannattajakatsomoon Crewille ja Banzain tyypeille omat paikat (bandisten yläpuolella)?
- Banzai tunnustaisi väriä ja Crew kannattaisi omalla tyylillään?
- chantit tietysti yhdessä

Omasta mielestäni ainakin tärkeää olisi suunitella koko idea kannattajakatsomosta hyvin ennenkuin tätä alettaisiin toteuttaa. Ei tarvitsisi sitten kuunnella turhaa kitinää, mitä tehtiin väärin jne. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :D ::)

Banzain puolelta kun taitaa olla aika tiukka kanta siihen, että Crewn kanssa ei yhteistyötä tehdä, eikä katsomossa olla lähekkäin, niin mielestäni tätä fanikatsomoa pitäisi alkaa ajamaan Banzai(tai kuka tahaansa aktiivinen tyyppi) yhdessä seuran kanssa Crewsta välittämättä. Niin että se fanikatsomo ei olisi mikään Banzai-katsomo, vaan KuPS:n kannattajien fanikatsomo. Kyllä se siitä sitten itsestään muotoutuisi näköisekseen kunhan vaan aktiiveja riittäisi pistämään toiminta alkuun....

Tuntuu että tästä meidän Crewsta on tehty liian iso juttu ja se nähdään jotenkin esteenä eteenpäin menolle. Vaikka väitän että Crew käsittää vain erittäin pienen osan porukkaa, joka haluaa pitää KuPS:n peleissä ääntä. Fanikatsomoa vain pystyyn, niin saadaan tämä porukka aktivoitua....
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #20 : 28.05.2008 klo 13:18:19

Täytyy muistaa, että Banzailla jalkapallokannatus on vein peitetoimintaa todellisten tavoitteiden sijaan. 

Epäilen, että Zapista on miehittäjä-Suomen yhteistoimintahenkilö, co-operative eli savolaisittain kopari.
Kaikki väitteet, että Banzai olisi vain peitejärjestö Sawon Separatisti Liikkeelle (Savon SeL) ovat puppua.

---

Asiaan ... löytyykö tästä topikista kymmentä kaveria (banzailaisia, crewlaisia tai muita), jotka olisivat kiinnostuneita elvyttämään tifot, värit ja mainstream-kannattamisen KuPS:n peleissä? Itse lupaan olla mukana sen verran kuin Helsingistä asti pystyn.
« Viimeksi muokattu: 28.05.2008 klo 13:19:22 kirjoittanut Tiksa »
Shakaali

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 28.05.2008 klo 13:34:00

Kiinnostusta löytyisi.
« Viimeksi muokattu: 28.05.2008 klo 13:38:43 kirjoittanut Shakaali »
Sawo Mobster

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS - aina.


Vastaus #22 : 28.05.2008 klo 13:37:03

Banzain puolelta kun taitaa olla aika tiukka kanta siihen, että Crewn kanssa ei yhteistyötä tehdä, eikä katsomossa olla lähekkäin, niin mielestäni tätä fanikatsomoa pitäisi alkaa ajamaan Banzai(tai kuka tahaansa aktiivinen tyyppi) yhdessä seuran kanssa Crewsta välittämättä. Niin että se fanikatsomo ei olisi mikään Banzai-katsomo, vaan KuPS:n kannattajien fanikatsomo. Kyllä se siitä sitten itsestään muotoutuisi näköisekseen kunhan vaan aktiiveja riittäisi pistämään toiminta alkuun....

Tuntuu että tästä meidän Crewsta on tehty liian iso juttu ja se nähdään jotenkin esteenä eteenpäin menolle. Vaikka väitän että Crew käsittää vain erittäin pienen osan porukkaa, joka haluaa pitää KuPS:n peleissä ääntä. Fanikatsomoa vain pystyyn, niin saadaan tämä porukka aktivoitua....

Sen verran pitää oikaista, ettei meillä ole mitään "virallista" kantaa tuohon yhteistyöhön Crew'n kanssa. Osa tykkää istua heistä selvästi erillään, mutta eipä ainakaan minulla olisi mitään sitä vastaan, vaikka osa kannustaisi heidän joukossaan. Yhteistyömahdollisuuksia on tutkittava tasaisin väliajoin.

Tuommoinen iso, kannattajat taustasta riippumatta kokoava fanikatsomo pitäisi koordinoida nimen omaan tiiviissä yhteistyössä seuran kanssa. Ja vieläpä niin, että seura olisi siinä aloitteellinen - tällöin ajatus ei heti alkuunsa leimaudu vaikkapa "Banzai-katsomoksi". Jos tämmöistä aletaan järjestää, niin Banzaistakin varmasti löytyy innokkaita apureita hankkeen eteenpäin viemiseen.
Möpsi

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 28.05.2008 klo 15:39:16

Huom! Tuolla aikaisemmin huutelin banzailaisten mielipiteiden perään. Olisi mukava kuulla myös niiden monien täällä pyörivien KuPS:n kannattajien mietteitä, jotka eivät kuulu kumpaankaan ryhmään. Miksi näin on? Onko teidän joukossa sellaisia jotka haluaisivat nähdä KuPS:n peleissä näyttäviä tifoja, jne., vai onko tärkeintä se että saa katsoa peliä rauhassa tunnelmasta viis? Tälläkin foorumilla on taidettu keskustelemalla luoda alkusysäys monelle faniryhmälle. Olisiko nyt Kuopion vuoro?

Lyhyesti: jos näyttävät tifot, äänenpito ym. peleissä eli joidenkin oleellisiksi kannattamisessa näkemät asiat olisivat itselleni tärkeintä futiksessa, olisin lopettanut peleissä käymiseni jo kymmeniä vuosia sitten. Kannattamisen ulkoiset muodot ovat vain ns. kärpäsen surinaa korvissani. Kärpäsiä tulee ja menee, futis (muutkin kuin KuPS) on ja pysyy.

Edit. Tärkein unohtui. Jos, niin keiden kärpästen puolella seison, keiden lippua kannan? Aate on yhteinen, KuPS. Arvot ratkaisee.
« Viimeksi muokattu: 28.05.2008 klo 16:25:05 kirjoittanut Möpsi »
Janecky

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS


Vastaus #24 : 28.05.2008 klo 16:53:48

Ymmärsinkö Möpsi oikein, että sinulle tunnelma otteluissa ei merkitse mitään?

 
Sivuja: [1] 2 ... 30
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines