FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
29.03.2024 klo 02:37:11 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 340 [341] 342 ... 500
 
Kirjoittaja Aihe: Englannin futis - yleiskeskustelu  (Luettu 1927836 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Tri Pe

Poissa Poissa


Vastaus #8500 : 20.12.2019 klo 11:09:17

Ei ole lyöty lukkoon. Pitäisi kohta tulla helmikuun ottelu ajankohdat.
Ainakin myös kannattaa katsoa koska fa-cupia pelataan. Silloin tulee ottelusiirtoja. Ja 1.3 on liiga cupin finaali niin norwich leicester peliä ei pelata jos leicester sinne pääsee.

Thanks, juurikin tota 29.2 Leicester peliä oltiin mietitty!
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #8501 : 20.12.2019 klo 11:45:37

Kausi lähestyy puoliväliä, joten on sen ja joulun kunniaksi hyvä aika tehdä pientä yhteenvetoa, sekä hassutella puolen kauden tähdistöillä. Aloitetaan alkukauden Tähdistöjoukkueella:


                         Schmeichel

  Pereira      Söyüncü     Van Dijk   Robertson

                                   Fabinho
                    De Bruyne
    Sterling                                 Mane
                    
                 Vardy      Aubameyang

Penkki: D.Henderson, Alexander-Arnold, Evans, Egan, Chilwell, Ndidi, Moutinho, Maddison, Rashford, Abraham, Pukki

Kasper Schmeichel
Liigassa toiseksi nouseen Leicesterin menestys on pitkälti pohjautunut loistavaan puolustamiseen, jossa Kasper Schmeichelilla on iso rooli. Tanskalainen ohjaa puolustusta hienosti ja onkin pitänyt liigan maalivahdeista eniten nollapelejä. Ketut ovat myös päästäneet vähiten maaleja liigassa, joten nuorempi Schmeichel on tässä kohtaa ilmiselvä valinta maalille.

Ricardo Pereira
Jo viime kaudella väläytellyt lusitaani on löytänyt tälle kaudella vielä aivan uuden vaihteen pelaamiselleen. Ylöspäin pelaaminen on aina ollut vahvaa, mutta nykyään dominointi ulottuu myös puolustsupäähän saakka. Ei ole ylöspäin ihan niin virtuoosimainen kuin penkillä jäävä Alexander-Arnold, mutta puolustamiseen suhteen huomattavasti varmempi tapaus.

Caglar Söyüncü
Turkkilainen on ollut koko kauden suurimpia sensaatioita. Viime kaudella lähinnä hasardeistaan tunnetuksi tullut Söyüncu on näyttänyt ettei Leicester ole jäänyt yhtään kaipaamaan Harry Maguirea tämän lähdön jälkeen. Nopea ja vahva turkkilainen taklaa kovaa ja pelaa palloa suurella itseluottamuskella.

Virgil Van Dijk
Maailman paras toppari ei ole ollut ihan viime kauden vireessään, joskin hänen kohdallaan vaatimustasokin on jo kohonnut naurettavan korkealle häikäisevän viime kauden jälkeen. Liverpool ei ole hirveästi nollapelejä pelannut, mutta Van Dijkin pelaamiseen on pitkälti perustunut se että omiin on vain kertaalleen mennyt enemmän kuin yksi maali per ottelu.

Andrew Robertson
Konemaiseen skottiin pätee jossain määrin samat sanat kuin hänen vierellä pelaavaan hollantilaiseen. Vaikkei pelaamisessa ihan samaa loistokkuutta ole ollutkaan, niin alaspäin varma, jatkuvasti töitä tekevä ja ylöspäin yksinkertaisen vaarallinen Robertson on ansainnut paikkansa tähdistössä tälläkin kertaa.

Fabinho
Loukkaantumiseensa asti koko Liverpoolin paras pelaaja. Se on paljon sanottu joukkueesta, joka on kauden aikana yhtä lukuun ottamatta voittanut kaikki ottelut liigassa. Brasilialainen oli koko alkukauden majesteettinen ilmestys ja dominoi hämmentävän suurta aluetta Liverpoolin otteluissa. Vaikka kerkesi loukkaantumaan niin erityisesti ero ylöspäin pelaamisen laadussa ratkaisi kisan brassin eduksi kettujen Ndidiä vastaan.

Kevin De Bruyne
Belgi on tullut takaisin. Parhaimmillaan De Bruyne on hämmentävän ylivoimainen pelaaja, joka selkeästi erottuu jopa Manchester Cityn tasoisesta tähtikatraasta. Kuusi maalia ja yhdeksän syöttöä ovat todella kovat statsit tähän kohtaan kautta.

Raheem Sterling
Alkukauden komeetta on taantunut huiman tykityksen jälkeen. Tässä kohtaa ansaitsee kuitenkin paikkansa tähdistön avauksesta. Sterlingin kunniaksi on sanottava se, että ailahtelevuudesta huolimatta sellaisia kunnon ohipelejä ei ole enää tullut ja lädi on pystynyt auttamaan joukkuettaan merkittävästi muutenkin kuin maalien muodossa.

Sadio Mane
Liigan paras pelaaja? Mahdollisesti. Senegalilainen aloitti kauden loistavasti, mutta on sen edetessä vaan parantanut otteitaan. Siinä missä erityisesti Firmino ja jossain määrin myös Salah ovat välillä esiintyneet alle tasonsa, on Mane paikannut heitä upealla tavalla. Tehojen puolesta laitahyökkääjä on ollut vakuuttava, mutta on huomioitavaa että noihin tehoihin eivät sisälly monet ottelut jotka Mane on omalla tekemisellään Poolille lopulta kääntänyt.

Jamie Vardy
Huimat 16 maalia ja maalipörssin kärkipaikka. Yhäkin paljon töitä joukkueensa eteen tekevä Vardy laittaa pallo varmasti paikoista sisään ja onkin ilmiselvä valinta puolen kauden tähdistöön.

Pierre-Emerick Aubameyang
Toisen kärjen valinta oli vaikeampi tehtävä ja teki mieli tänne jo nostaa Pukkia, mutta objektiivisuuden nimissä on päädyttävä vielä pykälän parempaan gabonilaiseen. Koko Arsenalin joukkue on ollut pahasti sekaisin koko alkukauden, mutta Aubameyangin huima vire on pitänyt tykkimiehet mukana taistelussa Europaikoista.



Parhaimmat hakinnat

1. Lys Mousset, Sheffield United
2. Neal Maupay, Brighton
3. Dean Henderson, Sheffield United
4. Daniel James, Manchester United
5. Harry Wilson, Bournemouth

Bubbling under: Gabriel Martinelli, Aaron Wan-Bissaka, Rodri & Adam Webster

Huonoimmat hankinnat
1. Moise Kean, Everton
2. Nicolas Pepe, Arsenal
3. Giovani Lo Celso, Spurs
4. Ismaila Sarr, Watford
5. Joelinton, Newcastle United

Bubbling under: Roberto Jimenez, Che Adams & Oliver McBurnie

Syksy 2019 - Championshipin läpilyönti valioliigassa
Alkukaudelta parhaiten suomalaisten mieliin varmasti jäävät Teemu Pukin loistavat otteet Valioliigassa. Suuren suomalaisen mahtavuutta voidaan käsitellä enemmän hänen topikissaan. Englannin futiksen kannalta on kuitenkin mielenkiintoista, miten Pukki on ollut etunenässä johdattamassa viime kaudella Championshipissä vaikuttaneiden invaasiota Valioliigan puolella. Suomalainen ei nimittäin ole ainut, joka on saanut loistonsa siirrettyä sarjaporrasta ylemmäksi. Chelsean paidassa Valioliigan maalipörssin kakkoseksi noussut Tammy Abraham nimittäin sai haettua uralleen sopivasti lisävauhtia viime kaudella pelaamassa Aston Villan riveissä Championshippiä. Europaikoista kovasti taistelevan Chelsean riveistä löytyvät myös Mason Mount ja Fikayo Tomori, jotka vakuuttivat viime kaudella Derbyssä, sekä oikein pakin paikalla Wiganissa loistavia otteita esittänyt Reece James. Unohtaa ei sovi myöskään Derbyssä niin ikään vaikuttanutta Harry Wilsonia, joka on tällä kaudella kerennyt iskemään jo kuusi maalia Valioliigassa Bournemouthin paidassa.
Nostonsa ansaitsee myös lähes koko Sheffield Unitedin joukkue. Viime kaudella Championshipissä vakuuttavast esiintynyt topparisto Egan, O'Connell, Basham on jatkanut lentoaan valioliigassa, unohtamatta wing backeina pelaavia Stevensiä ja Baldockia, sekä maalia ansiokkaasti varjellutta Dean Hendersonia. Maininnan arvoisesti ovat suoriutuneet myös John Fleck, John Lundstram ja Oliver Norwood. Norwichin riveistä Pukin lisäksi hyviä otteita Valioliigan puolella ovat aika ajoin esittäneet Todd Cantwell, Onel Hernandez, Emi Buendia ja Kenny McLean. Aston Villan riveissä Tyrone Mings, Jack Grealish ja John McGinn ovat olleet joukkueen johtavia pelaajia. Nostetaan vielä esiin Brightonin alkukauden parhaimmistoon kuuluneet Adam Webster ja Neal Maupay, sekä Manchester Unitedin riveissä pirteästi esiintynyt Daniel James.

Näistäkin saisi aikamoisen tähdistön jo muodostettua:

                     Henderson

James     Tomori       Egan      Mings

Wilson    Norwood    Mount     Grealish

              Abraham    Pukki

Penkki: Krul, Basham, Wesbter, O'Connell, Stevens, Buendia, McGinn, Fleck, James, Cantwell, Maupay

Maailman kovin?

E: Harvey Barnes unohtui noista listauksista, kun pelasi jo viime kevään Leicesterin paidassa.
« Viimeksi muokattu: 20.12.2019 klo 11:48:15 kirjoittanut Lord Bendtner »
Öyvind

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fingerporin Haka


Vastaus #8502 : 26.12.2019 klo 22:51:48

En löytänyt tälle aiheelle sopivampaa otsikkoa, joten menköön Englannin yleiskeskusteluun.

Sheffield Wednesday on käynnistämässä oikeustoimia Leicester Cityä vastaan George Hirstin tapauksesta.

Wednesday-legenda David Hirstin poikaa Georgea pidetään yhtenä Wednesdayn nuorisoakatemian parhaimmista tuotoksista. Hyökkääjänä pelaava Hirst on edustanut Englannin maajoukkuetta U17, U18, U19 ja U20 -ikäluokissa. Hän kieltäytyi kesällä 2018 tekemästä jatkosopimusta Wednesdayn kanssa ja siirtyi belgialaiseen OH Leuveniin. Leuven on King Power International Groupin omistama seura, joka pelaa Belgian kakkostasolla. King Powerhan omistaa myös Leicester Cityn. Hirst pelasi täyden kauden 2018/2019 Leuvenissa (kentällä 22 liigaottelussa ja 1 cupottelussa).

Hirst siirtyi täksi kaudeksi Belgian divarista Leicester Cityn U21 -joukkueeseen, missä on tähän mennessä tehnyt 9 maalia 16 ottelussa eri kilpailussa.

Sheffieldin paikallislehden Sheffield Starin mukaan Leuven maksoi Hirstistä Wednesdaylle 150 000 puntaa kasvattajarahaa alle 23-vuotiaasta pelaajasta (Hirst on tällä hetkellä 20-vuotias). Summa oli noin pieni, koska siirto tapahtui ulkomaille matalammalla sarjatasolla pelaavaan joukkueeseen. Jos Hirst olisi siirtynyt suoraan Leicesteriin, Wednesdayn saamat kasvattajarahat olisivat olleet paljon suuremmat.

Eikös säännöissä olevaa porsaanreikää ole käytetty myös Suomessa? Suomalaispelaajat siirtyvät Latviaan Spartaks Jürmalaan, mistä tie vie Kazakstaniin, Venäjälle ja muualla Itä-Eurooppaan. Yaghoubi taisi olla alle 25-vuotias silloin.

Jaa - ei tuota Mosan siirtoa tähän taida voida oikein verrata. Hirst pelasi 1386 minuuttia Leuvenin paidassa ennen kuin siirtyi Leicesteriin. Yaghoubi pelasi 2016 Jürmalan paidassa 72 minuuttia ennen kuin siirtyi Shakhter Karagandyyn. Toki samalla kaudella Mosalla tuli pelejä Jürmalan paidassa edemmän sen jälkeen, kun tuli maitojunalla takaisin Kazakstanista Latviaan.


« Viimeksi muokattu: 26.12.2019 klo 23:27:42 kirjoittanut Öyvind »
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #8503 : 27.12.2019 klo 00:52:12

Hirst tapauksessa siis kierrettiin siirtomaksu ostamalla hänet oikeasti kehittävään ympäristöön, jossa oli tarkoituskin viettää aikaa ja jos siellä tulee onnistuminen, niin nostaa häntä omistajaorganisaation hierarkiassa ylöspäin ja näin tapahtui.

Mosan siirron taustalla oli vain ja ainoastaan siirtomaksun kierto, josta hyötyi Mosa + Mosan agentti isomman allekirjoitusbonarin muodossa, Jurmala bulivaanille maksettavien maksujen osalta ja kohdeseura kokonaissumman osalta.
Öyvind

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fingerporin Haka


Vastaus #8504 : 27.12.2019 klo 09:04:36

Hirst tapauksessa siis kierrettiin siirtomaksu ostamalla hänet oikeasti kehittävään ympäristöön, jossa oli tarkoituskin viettää aikaa ja jos siellä tulee onnistuminen, niin nostaa häntä omistajaorganisaation hierarkiassa ylöspäin ja näin tapahtui.

Mosan siirron taustalla oli vain ja ainoastaan siirtomaksun kierto, josta hyötyi Mosa + Mosan agentti isomman allekirjoitusbonarin muodossa, Jurmala bulivaanille maksettavien maksujen osalta ja kohdeseura kokonaissumman osalta.

Hyvin tiivistetty.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #8505 : 27.12.2019 klo 09:30:25

Muuten kohtuullisen tarkka kuvaus, mutta silloinen Mosan agentti ja Spartaks Jurmalan bulvaani on sama henkilö, eli Marco Trabucchi. Veikkaisin, että Mosan hyödyt tästä järjestelystä jäi aika olemattomaksi.

Jaa - ei tuota Mosan siirtoa tähän taida voida oikein verrata. Hirst pelasi 1386 minuuttia Leuvenin paidassa ennen kuin siirtyi Leicesteriin. Yaghoubi pelasi 2016 Jürmalan paidassa 72 minuuttia ennen kuin siirtyi Shakhter Karagandyyn. Toki samalla kaudella Mosalla tuli pelejä Jürmalan paidassa edemmän sen jälkeen, kun tuli maitojunalla takaisin Kazakstanista Latviaan.

Kazakstanin kierros oli lainakierros numero kaksi. Lainakierroksella numero yksi Mosa siirtyi Hongasta Spartaksiin ja siitä Moskovan Dynamoon käymättä Latviassa julkisuudessa olleiden tietojen perusteella lainkaan.
« Viimeksi muokattu: 27.12.2019 klo 09:43:30 kirjoittanut erno »
Seeteufel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Röda, Stock Aitken Waterman


Vastaus #8506 : 27.12.2019 klo 13:55:34

Michail Antonio vähän autoillut jouluna lumiukkopuvussa. Ilmeisesti alkoholilla ei ole ollut osuutta asiaan.

Uutinen
Kello oli puoli seitsemän joulupäivän iltana, kun Balhamissa, eteläisessä Lontoossa, kuului raju pamaus.

Rosinan perheen jouluaskareet keskeytyivät. Ei kai pamaus kuulunut heidän etupihaltaan?

Kuului.

Ikkunasta avautuva näky oli hurja. Musta Lamborghini on tyrmännyt Rosinoiden roskiskatoksen.

– En tiennyt, mitä oli tapahtunut tai oliko kuski osunut taloomme, mutta kun katsoin ulos ikkunasta, huomasin, että onneksi ei ollut, Kia Rosina selvittää The Athleticin jutussa.

– Juoksimme ulos katsomaan, että kuljettaja oli kunnossa, kuka tahansa hän olikin.

Kuljettaja oli täysin kunnossa – mutta vielä suurempi yllätys oli, että hän oli pukeutunut lumiukoksi.

– Kun olin päässyt pihalle, hän oli tullut lumiukkopuvussaan jo ulos autosta, Rosina kertoo.

– Hän puhui puhelimeen ja kertoi jollekin olevansa kunnossa. Hän hoki, että ’älä jaksa jankuttaa, kuinka tyhmä olen’.

Lumiukkopukuinen Lambo-kuski oli Michail Antonio, valioliigapelaaja West Hamista.

Rosinat kertoivat The Athleticille, että Antonio oli poistunut paikalta pyytämättä anteeksi tai lupaamatta korvata aiheuttamaansa vahinkoa.

– Ei minulla ollut hajuakaan, kuka hän on, eikä hän oikeastaan puhunut mitään kenellekään, Rosina kertaa.

– Hän palasi myöhemmin joidenkin kaveriensa kanssa, mutta silloinkin vain katsomaan, ei pyytämään anteeksi.


https://www.iltalehti.fi/valioliiga/a/702f82e4-ab44-4d72-a0a6-645115c872dc

https://www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-7828775/Michail-Antonio-crashed-Lamborghini-Christmas-Day-dressed-SNOWMAN.html
« Viimeksi muokattu: 27.12.2019 klo 14:03:01 kirjoittanut Seeteufel »
Demian

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bauhaus


Vastaus #8507 : 27.12.2019 klo 21:18:18

Eikös säännöissä olevaa porsaanreikää ole käytetty myös Suomessa? Suomalaispelaajat siirtyvät Latviaan Spartaks Jürmalaan, mistä tie vie Kazakstaniin, Venäjälle ja muualla Itä-Eurooppaan. Yaghoubi taisi olla alle 25-vuotias silloin.

Joni Kaukon visiitti Lahteen taisi olla myös kasvattajarahasäännön motivoima.
BlueSky

Poissa Poissa


Vastaus #8508 : 01.01.2020 klo 06:15:18

Entinen Valioliigadumari Bobby Madley on kirjoitellut selostuksen potkuistaan viime kauden alussa. Madley oli siis kuvannut autostaan pätkän vammaisesta ihmisestä ja laittanut sen kera tekstin, jossa ironisesti vitsailee pärjäämisestä lastensa koulun vanhempien juoksukilpailussa. Snapchat-viesti ystävälle oli sitten välirikon tullessa vuodettu Mike Rileylle ja kumppaneille ja monoahan sieltä nopeasti heilahti.

Viime kaudellahan Madley tuomitsi kai Norjassa alemmilla sarjatasolla, josta kuitenkin nostettiin ylemmäs kauden edetessä.

https://therefereesword.blogspot.com/2019/12/time-to-move-on.html?m=1
Puruveden Kurko

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rasmus Schüller


Vastaus #8509 : 04.01.2020 klo 15:16:30

Norwich on niin useasti tässä viime aikoina menettänyt johtoaseman, vaikka ovat johtaneet peliä ensimmäisen puoliajan jälkeen, niin tuli hiukan pohdittua, että millainen olisi sarjatilanne Valioliigassa tällä hetkellä, jos huomioitaisiin vain ensimmäiset puoliajat. Sarjataulukko olisi seuraavan näköinen, jos huomioitaisiin vain ensimmäiset puoliajat:

(pelatut ottelut ja pisteet)

1   Liverpool   20 47
2   Manchester City   21 39
3   Manchester Utd   21 37
4   Everton   21 34
5   Aston Villa   21 32
6   Chelsea   21 31
7   Tottenham   21 30
8   Sheffield Utd 21 27
9   Norwich City 21 27
10   Leicester City 21 26
11   West Ham Utd 20 26
12   Brighton 21 26
13   Watford 21 24
14   Arsenal 21 23
15   Crystal Palace 21 23
16   Newcastle Utd 21 22
17   Southampton 21 22
18   Bournemouth 21 21
19   Burnley 21 18
20   Wolverhampton 21 17

Eli Norwich olisi peräti yhdeksäntenä, jos huomioitaisiin vain ensimmäiset puoliajat. Harmittavan usein vastustaja on kääntänyt matsin itselleen toisella puoliajalla kanarianlintuja vastaan. Jos katsotaan joulukuun alusta asti Norwichin pelejä, eli Norwichin kahdeksaa viimeistä peliä, niin Norwich on johtanut ensimmäisen puoliajan jälkeen Arsenalia, Sheffield Unitedia, Wolvesia, Tottenhamia ja Crystal Palacea vastaan, mutta ei ole silti pystynyt voittamaan ainuttakaan peliä noista Alas Tästä olisi Norwichin kyllä syytä oppia jotain, potentiaalia on, mutta se ei riitä, että laittaa kaikki paukut ensimmäiselle nelivitoselle vaan pitäisi pystyä pelaamaan ehjä ysikymppinen.

Muita maininnan arvoisia juttuja ensimmäisen puoliajan sarjataulukosta voisi olla vaikkapa Wolves. Ollut sarjan huonoin joukkue ensimmäisellä puoliajalla, mutta useasti noussut tappioasemasta tasuriin/voittoon tai tasatilanteesta voittoon toisella puoliajalla. Viimeisimpänä hieno nousu Man Cityä vastaan voittoon, vaikka olivat ensimmäisen puoliajan jälkeen tappiolla.

Liverpoolin saldo ensimmäisen puoliajan taulukossa 15-2-3. Olivat tappioasemassa puoliajalla ManUa, Tottenhamia sekä Aston Villaa vastaan. ManUa vastaan nousivat tasuriin ja Tottenhamia sekä Villaa vastaan nousivat voittoon toisella puoliajalla.

https://www.soccerstats.com/halftime.asp?league=england

Huomionarvoista myöskin, että Villa on tuossa taulukossa peräti viidentenä, mutta menettänyt johtoaseman toisella puoliajalla todella usein Alas
« Viimeksi muokattu: 04.01.2020 klo 16:06:08 kirjoittanut Puruveden Kurko »
Taavetti_Merimies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AFCA


Vastaus #8510 : 06.01.2020 klo 02:02:46

Norwich lisäksi on vieraissa yllättävän vähämaalinen joukkue maineeseensa suhteutettuna. Sen otteluissa vain 30% molemmat joukkueet ovat tehneet maalin ja ottelukohtainen maalikeskiarvo on 2.1. Yleisin vierastulos (4 kertaa) on ollut 2-0 tappio, loput ovat sekalaisia tuloksia aina 0-0 tasapelistä 1-4 vierastappioon. Kotipeleissä taas homma kääntyy toisinpäin: molemmat joukkueet ovat tehneet maalin 91% otteluista ja yli 2,5 maalin on menty 82% kotipeleistä.
Lätkis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS, CAS


Vastaus #8511 : 07.01.2020 klo 15:09:17

On se Marina vaan melkoinen bisnesnainen: https://www.skysports.com/football/news/11668/11902943/antonio-conte-sacking-cost-chelsea-26-6m-accounts-show
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #8512 : 07.01.2020 klo 16:18:46


Kalliiksi kävi näköjään oikeustaistelu, kun otetaan huomioon että Contella ja hänen valmennustiimillään oli kuitenkin vain 12 kuukautta sopimusta jäljellä. Conte tienasi jotain 8-9 miljoonaa vuodessa ja taustatiimi sitten varmaan yhteensä jokusen miljoonan, joten aika paljon halvemmalla olisi selvinnyt kun olisi vaan suosiolla maksanut sopparit loppuun.

Tokihan Conten omista touhuista (mm. tapaus Diego Costa ja kaikki julkiset kiukuttelut) oli aika paljon "todisteita" ja ihan kuka tahansa tilannetta vähäääkään seurannut pystyi helposti toteamaan Conten itsekin sabotoineensa omaa työtilannettaan siihen pisteeseen asti, että potkut olivat yksinkertaisesti ainoa vaihtoehto, joten joku seurassa koki kannattavaksi lähteä viemään asiaa oikeuteen.

Ja tuskinpa Marina tuota päätöstä oikeuteen lähtemisestä on edes tehnyt, vaan eiköhän sen takana ole kuitenkin ollut seuran lakimiesarmeija, joka on nuo Conten sopparit syynännyt läpi ja todennut sieltä löytyvän riittävät perusteet oikeusjuttua varten. Tällä kertaa tuo ratkaisu ei osunut, mutta kyllähän tuo oikeuskeissi olisi noista lähtökohdista hyvinkin voinut päättyä myös toisenlaiseen ratkaisuun, joten jälkiviisastelu on oikeastaan aika tyhjänpäiväistä länkytystä.
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #8513 : 07.01.2020 klo 17:06:13

Alunperinhän porukan ulostaminen eli Conte + 8 muuta oli laskettu kustantavan yli £20 miljoonaa koko kööriltä. Tämä siis ennen oikeuteen menemistä. Voin toki muistaa väärinkin...
trendkiller

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ACK, Kanarialinnut, Packers


Vastaus #8514 : 07.01.2020 klo 17:20:22

Kun ei pysty floppeja ostamaan kalliilla, niin johonkin se raha pitää syytää.
Taavetti_Merimies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AFCA


Vastaus #8515 : 07.01.2020 klo 19:23:42

Otteluruuhkan keskelle on mahdutettu vielä tällä viikolla pelattavat liigacupin, tai EFL Cupin jolla joku sponsorinimi, välierät.

Tänään ManU pelaa paikallisvastustaja Cityä vastaan ja huomenna on vuorossa Leicester - Aston Villa. Ketä kiinnostaa ja millä kokoonpanoilla pelataan jää nähtäväksi.
AY8

Poissa Poissa


Vastaus #8516 : 10.01.2020 klo 09:37:43

Puolivälin raportti (julkaistu osoitteessa: http://www.ylikerroin.com/uutiset/urheilu/valioliiga-kauden-2019-20-puolenv%C3%A4lin-perkaus )


Valioliiga-kausi 2019 – 2020 ylitti jälleen puolivälin keskellä joulunajan otteluruuhkaa. Nyt kauden otteluista on pelattu 55 prosenttia ja on aika suorittaa yhteenvetoa.

Liverpoolin ennätyksiä rikkovasta dominanssista huolimatta kauden ykköspuheenaihe on ollut täksi kaudeksi Valioliigassa käyttöön otettu videotuomari (VAR). Maalien valossa toistaiseksi suurin hyötyjä videotuomarista on ollut Brighton, jolle VAR-tarkastukset ovat tuoneet viisi maalia nettoa. Suurin kärsijä on ollut Sheffield United, jolta on VAR-tarkastusten jälkeen hylätty jo viisi maalia. Lisäksi Jonjo Shelveyn maali joulukuun alussa Sheffieldiä vastaan liputettiin paitsioksi, mutta VAR käänsi tuomion ja maali hyväksyttiin. Näin ollen sarjanousija Sheffield Unitedin VAR-tarkastusten nettomaalimäärä on -6.

Suurin kritiikki VAR:ia kohtaan on liittynyt äärimmäisen niukkoihin paitsioihin, jotka ovat johtaneet maalien hylkäämisiin. Kritiikki on täysin aiheellista, sillä VAR:n virhemarginaali voi tilannenopeudesta riippuen nousta jopa yli 30:een senttimetriin. VAR käyttää kameraa, joka ottaa 50 freimiä sekunnissa, eli yksi kuva 0,02:n sekunnin välein. Nopeimmat Valioliiga-pelaajat kerkeävät liikkua kahden kuvan välissä noin 19,5 senttimetriä. Mikäli puolustava pelaaja liikkuu nopeasti päinvastaiseen suuntaan, päästään yli 30 sentin virhemarginaaliin.

Ensimmäisen kerran VAR:n hylkäämä maali aiheutti hämmästystä jo heti ensimmäisellä kierroksella elokuussa. Raheem Sterlingin nopeus on alla kuvatussa tilanteessa noin 23,4 km / h, eli VAR-kameran ottamien kuvien välissä Sterling liikkuu noin 13 sentin matkan. Tämä tilanne johti maaliin, jonka VAR kuitenkin hylkäsi, sillä Sterlingin nähtiin olleen 2,4 senttiä paitsiolinjan väärällä puolella.




Liverpool matkalla ensimmäiseen Valioliiga-mestaruuteensa
Sheffield United -voiton myötä Liverpoolista tuli Valioliiga-historian kolmas joukkue, joka ei hävinnyt vuoden aikana yhtään sarjaottelua. Punaisten edellinen tappio Valioliigassa on vierasottelusta Manchester Cityä vastaan 3.1.2019. Anfieldilla Liverpoolin tappioton putki on vielä huomattavasti pidempi ja ensi viikon perjantaina tulee kuluneeksi 1000 päivää siitä, kun Liverpool on edellisen kerran jäänyt kotiottelussaan ilman sarjapisteitä.

Viime kaudella Liverpoolista tuli sarjahistorian ensimmäinen joukkue, jolla on ollut vuodenvaihteessa vähintään seitsemän pisteen ero sarjakakkoseen, mutta ei siitä huolimatta voittanut mestaruutta. Nyt Liverpoolin ero kakkosena olevaan Leicesteriin on 13 pistettä ja Punaisilla on vieläpä yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Liverpoolin kauteen mahtuu todella mykistäviä esityksiä, joissa vastustajalle ei jätetty minkäänlaista mahdollisuutta. Tuorein esimerkki on heti viime peli Sheffield Unitedia vastaan ja vielä parempi oli tapaninpäivän ottelu Leicesterin vieraana. Näiden esitysten vastapainoksi syyskaudella nähtiin myös paljon todella tasaisia otteluita, joista Punaiset kuitenkin aina onnistui selviytymään voittajina.

Syyskauteen mahtui myös kaksi ottelua (Southampton ja Chelsea), joissa Liverpool hävisi vastustajalleen fair scoren. Manchester Cityn viime kausien ylivoimaisuutta kuvaa hyvin se, että Taivaansiniset hävisi mestaruuskausiensa (17 – 18 ja 18 – 19) aikana yhteensä vain kaksi kertaa fair scoressa.

Vaikka Liverpool on onnistunut hankkimaan 14 sarjapistettä Manchester Cityä enemmän, on City useissa tilastoissa selkeästi merseysidelaisia edellä:




Teemu Pukin Norwichin visiitti Valioliigassa näyttää jäävän ranskalaiseksi
Kanarialintujen Valioliiga-kausi on ollut odotusten mukaisesti hankala. Sarjajumboksi valahtaneella Norwichilla on nyt eroa säilyjänpaikkaan seitsemän pisteen verran. Peliotteissa on kuitenkin tapahtunut kauden edetessä selkeää parannusta, eikä säilyminen mikään mahdottomuus viime aikojen esityksillä olisi.

Kierroksilla 1 - 11 Norwich oli sarjan huonoin joukkue, mutta marraskuun alkupuolelta alkaen viimeisen kymmenen kierroksen otoskoolla Kanarialintujen peliesitykset ovat olleet sarjan keskitasoa. Otteluohjelma on ollut jälkimmäisellä puoliskolla hieman helpompi, mutta paljon suurempi vaikutus on ollut runkopelaajien tervehtymisellä pelikuntoon. Syksyllä Norwich kärsi sarjan pahimmasta loukkaantumissumasta, mutta viime aikoina avainmiehet ovat olleet pelikunnossa Ben Godfreya lukuun ottamatta.




Syyskauden positiivisimpia yllätyksiä:

  • Sheffield Unitedin nousu Valioliigaan oli jo iso yllätys, mutta se miten Chris Wilderin The Blades on pärjännyt maailman kovatasoisimmassa jalkapallosarjassa, hakee vertaistaan. Sarjan kärkijoukkueista löytyy useampia yksittäisiä pelaajia, joiden henkilökohtainen markkia-arvo on suurempi kuin koko Sheffield Unitedin joukkueen yhteenlaskettu arvo. Todennäköisimmäksi putoajaksi kesällä rankatulla The Bladesilla on tässä vaiheessa kautta sarjan kahdeksanneksi paras xG-erotus ja sarjasijoitus top-kympissä on täysin ansaittu. Yhdeksässä edellispelissään Blades on hävinnyt fair scoressa vain Liverpoolille ja Manchester Citylle.

  • Brendan Rodgers on tehnyt Leicesteristä yhden sarjan parhaimmista joukkueista. Kettulauma on muuttunut puhtaasta vastaiskujoukkueesta huomattavasti monipuolisemmaksi. Leicester pystyy nykyään luomaan hyvällä tahdilla huippupaikkoja myös matalia puolustusblokkeja vastaan ja sen nopeat vastahyökkäykset lukeutuvat edelleen sarjan vaarallisimpien joukkoon. Leicesterin rosteri on kuitenkin kapea ja Ndidin, Schmeichelin, Vardyn, Maddisonin, Soyuncun, Evansin, Pereiran tai Chilwellin pidempiaikainen poissaolo verottaisi rajusti Kettujen iskukykyä taistelussa sarjan kärkipään sijoituksista.

  • Vuosikymmenen parhaimpiin Valioliiga-pelaajiin lukeutuneen Eden Hazardin lähtö yhdistettynä siirtopannaan, sekä kokemattoman Frank Lampardin palkkaamiseen manageriksi aiheuttivat kysymysmerkkejä Chelsean ylle ennen kauden alkua. Lampard ja Chelsean nuoret pelaajat ovat kuitenkin yllättäneet positiivisesti. Marras-joulukuussa Chelsea ei pystynyt aivan elo-lokakuun esityksiinsä, mutta odotuksiin nähden Chelsean syyskausi oli kokonaisuudessaan erinomainen.

  • Viime kaudella sarjan tylsimpiin joukkueisiin lukeutunut Brighton on ollut tällä kaudella yksi sarjan mielenkiintoisimmista joukkueista. Tästä kiittäminen käy kesällä manageriksi palkattua Graham Potteria, joka on kääntänyt Lokkien pelitavan täysin ympäri. Brightonin pallonhallinta% on noussut viime kaudesta 41,1% -> 55,2%. Potterin rohkeasta lähestymisestä pallolliseen pelaamiseen kertoo paljon se, että Brightonin Matt Ryanilla on koko sarjan lyhyimmät maalipotkut ennen Edersonia, de Geaa, Lenoa ja Alissonia. Täksi kaudeksi tullut sääntömuutos (maalipotkun saa antaa 16-alueen sisälle) on lyhentänyt maalipotkuja keskimäärin 11%, mutta Brightonin maalipotkut viime kauteen verrattuna ovat lyhentyneet peräti 50%. Jättimäinen muutos pelitavassa ei ole tehnyt Lokeista millään tavalla heikompia, vaan viime kaudella täpärästi putoamisen välttänyt Brighton taistelee tämän kauden lopussa relegaatiota todennäköisimmin sijoituksista top-10 tuntumassa.





veijomeri

Poissa Poissa


Vastaus #8517 : 10.01.2020 klo 14:07:00

https://www.givemesport.com/1536769-how-the-201920-premier-league-table-would-look-if-every-refereeing-decision-was-correct

Edit pitkässä juoksussa tasan jne
Lätkis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS, CAS


Vastaus #8518 : 10.01.2020 klo 15:33:30


Näissä tilastoissa pistää silmään Cityn kohdalla tuo +112 kulmapotkujen erotuksena. Mikäköhän mahtaa olla tehtyjen ja päästettyjen maalien suhde kulmista?
AY8

Poissa Poissa


Vastaus #8519 : 10.01.2020 klo 16:18:07

Näissä tilastoissa pistää silmään Cityn kohdalla tuo +112 kulmapotkujen erotuksena. Mikäköhän mahtaa olla tehtyjen ja päästettyjen maalien suhde kulmista?
4 (171) - 2 (59)
Taavetti_Merimies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AFCA


Vastaus #8520 : 10.01.2020 klo 16:31:16



Tuo luck index on vähän kyseenalainen, mutta muuten juttu tukee omaa näkemystä jonka mukaan jos jalkapallo olisi reilu peli niin Brightonilla olisi vähemmän pisteitä sekä Arsenalilla ja Watfordilla enemmän. 
Lätkis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS, CAS


Vastaus #8521 : 10.01.2020 klo 22:18:31

4 (171) - 2 (59)
Tänks. Maalieron pitäisi olla enemmän. Oma mutu oli, että olisi enemmänkin mennyt omiin.
Tuo luck index on vähän kyseenalainen, mutta muuten juttu tukee omaa näkemystä jonka mukaan jos jalkapallo olisi reilu peli niin Brightonilla olisi vähemmän pisteitä sekä Arsenalilla ja Watfordilla enemmän.  

Kyllähän tuo on aika amislaisten tutkimus heti tuohon AY8:n postaamaan insinöörien datapläjäyksen perään. Jos on esim. vihelletty puolesta sekä vastaan yhtä monta väärin tuomittua vaparia ja kulmaa, mutta noista on omissa kolissut enemmän kuin itse tehty (ja maksanut pisteitä enemmän kuin voitettu), niin silloin on varmasti vikaa omassa erikoistilannepelaamisessa. Piäisi olla plus miinus nolla. Puhumattakaan siitä, että noissa ei huomioida väärin tuomittuja ulosajoja tai ulosajojen jättämisiä, viheltämättä jääneitä vapareita vaarallisilta alueilta, maalipotkuiksi tuomittuja kulmia jne. Jos joukkue A voittaa 2-0 ja ensimmäinen maali on ollut lahjapilkku, niin sillä ei tuossa tutkimuksessa ole mitään merkitystä, koska voitto on silloin 1-0, vaikka tuo maali pilkusta muuttaa pelin dynamiikkaa.

Näin se on ainakin ennen mennyt tässä kausittaisessa "varjosarjataulukossa". Aukkoja ja puuttuvia muuttujia on vaikka millä mitalla.
trendkiller

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ACK, Kanarialinnut, Packers


Vastaus #8522 : 11.01.2020 klo 10:19:58

Ei Arsun-kannattajat semmosia laske. Vika on tuomareissa, ei joukkueessa.
Kimenho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsenal, JIPPO


Vastaus #8523 : 11.01.2020 klo 13:40:50

Ei Arsun-kannattajat semmosia laske. Vika on tuomareissa, ei joukkueessa.

Aika harvassa taitaa olla ne jotka noin ajattelee.
Puruveden Kurko

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rasmus Schüller


Vastaus #8524 : 13.01.2020 klo 08:34:18

Tuli tuossa funtsittua, että mitenkähän VAR:n tulo ja sen tulkinta Valioliigassa on vaikuttanut maalimääriin. Otteluita on ollut tällä kaudella toistaiseksi 219, ja niissä on tehty maaleja 611, eli se tekisi 2,79 per ottelu. Alun perin maaliksi tuomittuja tilanteita on selkeästi enemmän hylätty videotarkistusten jälkeen, kuin toisinpäin eli käännetty videotarkistusten jälkeen maaliksi tilanne, jossa alun perin tuomaristo näki rikkeen tai paitsion. Sitten taas toisaalta videotarkistusten jälkeen on tuomittu pilkkuja, jotka alun perin ovat jääneet tuomaristolta huomaamatta, joka taas kääntää asiaa toiseen suuntaan. Mutta eipä tämä toisaalta ihan näin yksiselitteistä ole, sillä jos VARia ei olisi käytössä, niin tuomarit olisi saattaneet viheltää/liputtaa pois noita nippa nappa tilanteita (paitsiot ym.) jo suoraan pelitilanteessa, niin että ne ei olisi menneet hylkyyn vasta VAR tsekkausten jälkeen vaan jo livetilanteessa.

Aikaisempien kausien maalit per ottelu statsit:

2015-2016 2,7 per ottelu
2016-2017 2,8 per ottelu
2017-2018 2,68 per ottelu
2018-2019 2,82 per ottelu

Eipä tosin näin pienellä otannalla (vain puoli kautta) sen suurempia johtopäätöksiä voi tehdä.
« Viimeksi muokattu: 13.01.2020 klo 12:51:57 kirjoittanut Puruveden Kurko »

 
Sivuja: 1 ... 340 [341] 342 ... 500
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa