FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.07.2018 klo 06:26:23 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Loppuarvosana EM-kisojen tuomaroinnille?
10 - 2 (2.2%)
9 - 12 (13.2%)
8 - 35 (38.5%)
7 - 19 (20.9%)
6 - 5 (5.5%)
5 - 2 (2.2%)
4 - 2 (2.2%)
3 - 2 (2.2%)
2 - 0 (0%)
1 - 0 (0%)
0 - 2 (2.2%)
Naks naks - 10 (11%)
Äänestäjiä yhteensä: 91

Sivuja: [1] 2 ... 9
 
Kirjoittaja Aihe: EM-kisojen tuomarointi  (Luettu 14248 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Tomba

Poissa Poissa


: 06.06.2008 klo 08:15:09

Uutinen
Italian Rosetti tuomitsee EM-avausottelun
05.06.2008 13:31

Italialainen Roberto Rosetti tuomitsee jalkapallon EM-turnauksen avausottelun Sveitsi-Tshekki. A-alkulohkon ottelu pelataan lauantaina Sveitsin Baselissa.

Päätuomari Rosettia avustavat ensimmäisessä ottelussa italialaiset linjamiehet Alessandro Griselli ja Paolo Calcagno. Turnauksen kaikissa 31 ottelussa tuomarikolmikko on samasta maasta.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa julkisti torstaina 12 ensimmäisen EM-ottelun tuomarit.
Jalkapallon EM-turnauksen (7.-29.6.) 12 ensimmäisen ottelun päätuomarit:

7.6. alkulohko A: Sveitsi-Tshekki (Roberto Rosetti Italia), Portugali-Turkki (Herbert Fandel Saksa).

8.6. B: Itävalta-Kroatia (Pieter Vink Hollanti), Saksa-Puola (Tom Henning Övrebö Norja).

9.6. C: Romania-Ranska (Manuel Enrique Mejuto Gonzalez Espanja), Hollanti-Italia (Peter Fröjdfeldt Ruotsi).

10.6. D: Espanja-Venäjä (Konrad Plautz Itävalta), Kreikka-Ruotsi (Massimo Busacca Sveitsi).

11.6. A: Tshekki-Portugali (Kiros Vassaras Kreikka), Sveitsi-Turkki (Lubos Michel, Slovakia).

12.6. B: Kroatia-Saksa (Frank de Bleeckere Belgia), Itävalta-Puola (Howard Webb Englanti).

EM-kisaottelujen 13-31 tuomarit julkistetaan myöhemmin.

(MTV3-STT-Reuters)


Tänne sitten yleistä keskustelua tuomareista. Myös videopätkät ovat tervetulleita.
« Viimeksi muokattu: 06.06.2008 klo 12:05:25 kirjoittanut Tomba »
Møller

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rovaniemen Palloseura


Vastaus #1 : 06.06.2008 klo 09:41:10

Radio Suomessa osasivat kertoa Suomen saavan oman tuomarin heti kun pääsemme arvokisoihin. Sitten vasta meidät noteerataan jalkapallomaana.
Hisingen

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 06.06.2008 klo 11:51:25

Uefa haluaa tuomareiden viheltävän pelin heti poikki, kun katsoo loukkaantuneen pelaajan tarvitsevan hoitoa. Aiemmin vakavia tapauksia lukuunottamatta piti odottaa seuraavaa pelikatkoa.
http://fotbollskanalen.se/1.490186/2008/06/05/uefa_stoppa_spelet_direkt_vid_skada

Kreikka-Ruotsi ottelun tuomitseva Massimo Busacca sai huonot arvosanat viime syksynä EM-karsinnassa Norja-Kreikka ottelussa norjalaisten toimesta. Syynä oli sveitsiläistuomarin, joka tulee maan italiankieliseltä alueelta, sallimat kiinnipidot kreikkalaisten toimesta.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/fotbollsem2008/gruppd/article2624265.ab

Panathinaikosia edustava Mikael Nilsson on nostanut esiin kreikkalaisten filmaamisen heidä hakiessa aktiivisesti vapaapotkuja juoksemalla vastustajan pelaajiin.
http://fotbollskanalen.se/1.489613/2008/06/05/nilsson_om_domaren_i_sverige_grekland_han_far_inte_blasa_bara_man_ror_dem.

Tuomarit tulevat eri maista, joten eroja linjoissa on ja jälkikäteen on sitten helppo etsiä virheitä kuvamteriaalin avulla. Toivottavasti ajanpeluu filmaamisten kanssa saataisiin mahdollisimman hyvin kuriin.Aslan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Imparator Terim


Vastaus #3 : 06.06.2008 klo 12:05:30

Uutinen
Erotuomaritoiminta on ollut jalkapallon arvoturnausten kestopuheenaiheena jo pitkään. Milloin on puututtu erityisen kovalla kädellä vaarallisiin taklauksiin, milloin paidasta repimisiin tai sukeltamisiin. Tällä kertaa suurennuslasin alla EM-lopputurnauksessa ovat muun muassa kovat taklaukset, käsien ja kyynärpäiden käyttö, oikeudenjakajien tuomioista purnaaminen, suunsoitto sekä rikkeet erikoistilanteissa.

Erotuomareita on kehotettu tekemään rohkeita päätöksiä, jos pelaajat protestoivat suurella joukolla yksittäistä tuomiota. Euroopan jalkapalloliiton Uefan erotuomarikomitea onkin varoittanut, että näissä tilanteissa vähintään yhdelle pelaajalle nostetaan keltainen kortti. Suunta on erittäin hyvä, koska jalkapalloilun kaikilla tasoilla erotuomareita ja heidän ratkaisujaan olisi kunnioitettava enemmän.

Annettujen ohjeiden mukaan kaikkien mukana olevien pelaajien on ymmärrettävä, että pahimmat suunsoittajat saavat varoituksen. Keltaisen kortin saavat myös kaikki ne pelaajat, jotka juoksevat erotuomarin luo osallistuakseen protestointiin. Spontaanit tunteenpurnaukset tai lievä turhautuminen eivät kuitenkaan pääsääntöisesti johda toimenpiteisiin.

Mestarien liigasta tutun käytännön mukaisesti Uefan kurinpitokomitealla on lisäksi mahdollisuus käyttää videotodisteita rangaistakseen pelaajia, jotka sukeltavat saadakseen joukkueelleen vapaapotkun tai rangaistuspotkun. Myös valmentajien käytöstä kentän laidalla seurataan entistä tarkemmin.

Säännöt toki ovat samat kuin ennenkin, mutta sääntötulkinnat ja -painotukset vaihtelevat vuodesta ja turnauksesta toiseen. Tämänkertaisista painotuksista mielenkiintoisin lienee erotuomarien toimiminen erikoistilanteissa. On selvää, että ainakin tähän asti hyökkäävää ja puolustavaa joukkuetta ei ole kohdeltu tasapuolisesti.

Usein kulmapotkua tai vapaapotkua on hädin tuskin ehditty antaa, kun erotuomari on jo havainnut rikkeen ja viheltänyt vapaapotkun puolustavalle joukkueelle. Kynnys viheltää rike puolustavaa joukkuetta vastaan on huomattavasti korkeampi - ellei jopa lähes ylittämätön. Rohkeutta vaadittaisiin myös tässä suhteessa.

Eikä ongelma ole havaittavissa pelkästään erikoistilanteissa, kysykää vaikkapa Suomen maajoukkueen vahvalta kärkimieheltä Mikael Forssellilta. Puolustuspään pelaajana hän selviäisi lukuisista vastaavista ”rikkeistään” kuin koira veräjästä.

Entä sitten muutama vuosi sitten voimaan astunut uusi paitsiosääntö? Sen mukaan pelaajat saavat vapaasti olla paitsioasemassa, jos he eivät osallistu aktiivisesti peliin. Sääntö kuulostaa paperilla hyvältä ja yksinkertaiselta, mutta sen tulkitseminen ja soveltaminen pelitapahtumiin vaikuttaa edelleen hankalalta.

Runsaasti kiistanalaisia tilanteita tulee todennäköisesti eteen myös Itävallassa ja Sveitsissä. Erotuomarithan tekevät virheitä siinä missä pelaajat ja valmentajatkin. Uefa on kuitenkin tehnyt kaikkensa, jotta erotuomarit voivat keskittyä olennaiseen lopputurnauksen aikana. Heidän käytössään on lääkäreitä, kuntovalmentajia, hierojia ja jopa urheilupsykologeja.

Uefa julkisti EM-turnauksen 12 erotuomaria ja 24 avustavaa erotuomaria jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella. Nimilista vaikuttaa kokonaisuudessaan erittäin hyvältä. Oikeudenjakajilta löytyy riittävästi kokemusta suurista otteluista, ja ”showmiehet” loistavat tällä kertaa ainoastaan poissaolollaan. Liitto on korostanut viime aikoina etenkin erotuomarikolmikon yhteistyön toimivuutta ottelujen aikana.

Yleisesti ottaen eurooppalaisten erotuomarien taso on ollut jo pitkään hyvä. Tällä kertaa erotuomarit saavat jokaisesta EM-ottelusta palkkiokseen 10 000 euroa ja avustavat erotuomaritkin 5 000 euroa. Palkkiot ovat nousseet neljän vuoden takaisesta lähes 60 prosenttia, joten toivottavasti tänä kesänä nähdään entistä parempaa erotuomaritoimintaa.

Samu Lehtonen
Kirjoittaja on YLE Urheilun toimittaja

http://www.yle.fi/urheilu/tapahtumat/jalkapallon_em_2008/nakokulma_saantotulkintoja_109338.html
Tykkimies Päfli

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 06.06.2008 klo 17:00:05

Lainaus
Uefa haluaa pelin heti poikki, kun katsoo loukkaantuneen pelaajan tarvitsevan hoitoa. Aiemmin vakavia tapauksia lukuunottamatta piti odottaa seuraavaa pelikatkoa.


Vittu mitään peliä poikki, vaan vaihtoon suoraan jos pysty pelaamaan. Tuskin siellä kukaan niin kuollu on, etteikö pystyis käppäilemään sinne kentän laidalle ihan omin voimin, ilman että siellä tarvitaan lääkintämiehiä hoivaamaan. Vituttaa vaan, ku pelaaja makoilee minuuttitolkulla ja sitten ku se lopulta saadaan kentän laidalle, niin se ottaa hörpyn urheilujuomaa ja on taas pelikunnossa. Näistä ihmeparantumisista pitäis korttia jakaa  :keskari:
Mystinen metsätyömies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taide, tiede ja rikollisuus.


Vastaus #5 : 06.06.2008 klo 17:42:11


Näistä ihmeparantumisista pitäis korttia jakaa  :keskari:

Italialta loppuisi pelaajat jo alkulohkossa.  :-[
LentomiesUsva

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 06.06.2008 klo 17:50:33

Arvaan, että kohta alkaa lädit vs. liimatukat -paskanjauhanta  ;)
Tomba

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 06.06.2008 klo 18:23:39


Täysin samaa mieltä. Tämä on yksi jalkapallon syövistä YLE:n lisäksi. :keskari: :naamis: :keskari:
Dieter Bohlen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness im Knast is wie 'ne Meisterschaft!


Vastaus #8 : 06.06.2008 klo 18:46:56

Noista Rosettin hyväksyisin välittömästi viheltämään otteluita. Vassaras lentäisi välittömästi mäkeen, Fandel pitäisi laittaa vain pienten maiden peleihin tasapuolisen tuloksen saamiseksi ja Webbin täytyisi kerrata tiettyjä sääntöjä, koskien muun muassa maalivahdin käsien käyttöä oman rangaistusalueen ulkopuolella.
Kratos

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 06.06.2008 klo 22:52:08

Kertokaa kukaa tulee tuomaroimaan finaalin, niin pääsen ottamaan vedonlyöntiyhtiöiltä rahat pois.
AlNU

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves ja Newcastle


Vastaus #10 : 07.06.2008 klo 08:48:33

Kertokaa kukaa tulee tuomaroimaan finaalin, niin pääsen ottamaan vedonlyöntiyhtiöiltä rahat pois.

Lubos Michel tuskin on kun jostain käsittämättömästä syystä vihelsi jo UCL-finaalin tänä vuonna. Portugali ainakin tietää miten tämän miehen peleissä pelataan (vastustaja tulossa kohti niin maihin, ns. Pepe taktiikka).

Toivottavasti rupeavat antamaan kortteja oikeasti jälkikäteen selkeistä filmaamisista.
Jopi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Joulukuusi


Vastaus #11 : 07.06.2008 klo 17:50:03

Mielenkiintoinen turnaus tulossa taas tältä näkökannalta, erityisesti keskustelua tullee herättämään tämä mussutuksen poiskitkeminen.

Jaahas palkkioita on näköjään nostettu aika paljon, rahan voimalla parempaa tuomaroimista?  ::)
Tomba

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 07.06.2008 klo 23:45:56

Pilkkuja jäi viheltämättä. Kommentteja?
Tiempo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Viikingit


Vastaus #13 : 07.06.2008 klo 23:48:34

Pilkkuja jäi viheltämättä. Kommentteja?
Mielestäni todella hyvää tuomarointia vaikka aina niitä ruikuttajia varmasti täältäkin löytyy.
Ujfalusin käsivirhe ehkä ainoana tulee mieleen viheltämättä jäämisenä, muuten hyvin puhalletut matsit.

Edit: Siihen nähden että kaikkea ei todellakaan voi nähdä.
« Viimeksi muokattu: 07.06.2008 klo 23:51:02 kirjoittanut Jäsen »
Edmundo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Poborský lob


Vastaus #14 : 07.06.2008 klo 23:49:26

Mehmet Aurelion selkeä punainen jäi myös viheltämättä (Ujfalusin käsivirheen lisäksi).
Quaresma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, SMJ, AGF


Vastaus #15 : 07.06.2008 klo 23:49:49

Ei ole kovin paljon vakuuttanut tähän mennessä. Alas Selviä tilanteita jäi viheltämättä kummasakin ottelussa
Iskender

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Craig Bellamy


Vastaus #16 : 07.06.2008 klo 23:51:39

Ei ole kovin paljon vakuuttanut tähän mennessä. Alas Selviä tilanteita jäi viheltämättä kummasakin ottelussa
Aha ::) Mun mielestä ollu hyvää tuomarointia Ylos
Dieter Bohlen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness im Knast is wie 'ne Meisterschaft!


Vastaus #17 : 07.06.2008 klo 23:52:10

Rosetti hyvä, mutta Fandelilla voi heittää vesilintua.
ballKicker

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 07.06.2008 klo 23:52:25

Tuomarilinja on yllättänyt positiivisesti. Kentällä saa pelata suhteellisen kovaa, eikä kaatuiluja ole vihelletty hirveästi - Pepen pelleilyä lukuun ottamatta. Varsinkin keskikentällä saa vääntää reilusti, mikä on pelkästään positiivista. Väittäisin että viime mm-kisoihin verrattuna selkeää eteenpäinmenoa on havaittavissa. Filmaaminen loppuu kyllä, kunhan tuomarit jättävät viheltämättä. Pepen kaltaiset roistotkin oppivat kyllä, kun alimpana pelaajana tehty kaatuminen johtaa vastustajan maaliin.
Liucas Juuz One

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Guti, Juande Ramos


Vastaus #19 : 07.06.2008 klo 23:56:05

Pilkkuja jäi viheltämättä. Kommentteja?

Se on aivan sama miten muuten tuomaroi, mutta jos tärkeimmät tilanteet tuomitsee päin vittua, kuten tänään, niin tuomari(t) on epäonnistunut. Tuomaritoiminta ei ollut EM-kisojen vaatimalla tasolla. Portugali sai käytännössä tehdä kentällä mitä halusi; repiä, filmata, rapata nilkoille ja peluuttaa vittupää Pepeä  :keskari:.
Rela

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 07.06.2008 klo 23:58:14

Hyvää tuomarointia  Ylos. "Yllättäen" ihme valitusta saa täällä tämäkin tuomarilinja. Ihan kuin jokainen tilanne pitäisi nähdä oikein.
Flyguy

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 08.06.2008 klo 00:06:10

Ihan hyvää tuomarointia tähän mennessä kisoissa. UEFAlta selvästi kohtalaisen onnistuneet päätökset avauspelien tuomareita ajatellen. Toki aina muuta kyseenalainen tuomio mukaan mahtuu (muutama käsivirhe ja muuta mukavaa), mutta kaiken kaikkiaan pitää toivoa, että linja jatkuu. Huonompaakin on arvokisoissa nähty.
ariaga

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 08.06.2008 klo 01:05:21

Parasta ikinä näkemääni tuomaroinita tänään.  Ylos Tuomarit olleet kentän parhaita. Pari käsivirhettä jäänyt viheltämättä, mutta näitä paikkailtu tarkoilla vihellyksillä tilanteissa, jossa rikettä ei näytä olevan, mutta hidastuksen kautta näkee tuomarin olleen aivan oikeassa. Lisäpisteitä vielä siitä, ettei isäntää suosittu.
Okan Sakset

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #23 : 08.06.2008 klo 01:11:00

Parasta ikinä näkemääni tuomaroinita tänään.  Ylos Tuomarit olleet kentän parhaita. Pari käsivirhettä jäänyt viheltämättä, mutta näitä paikkailtu tarkoilla vihellyksillä tilanteissa, jossa rikettä ei näytä olevan, mutta hidastuksen kautta näkee tuomarin olleen aivan oikeassa. Lisäpisteitä vielä siitä, ettei isäntää suosittu.

Ainakin tämä vittupäätuomari, joka aikanaan tuhosi Tanska-Ruotsi pelin oli myös tänään kuutamolla. Nadiin kohdistunut törkeä napit edellä tehty taklaus jäi viheltämättä, vaikka jopa punainen olisi ollut oikeutettu. Kaikkein naurettavinta oli kuitenkin se, että tuomari meni järjestään  Pepen filmeihin. Mies oli jokaisesta hipaisusta maassa. Pepen olisi pitänyt saada pelissä pari varoitusta törkeistä filmeistään.

Positiivista on se, että lahjarankkuja ei ole nähty vaan pelit on ratkaistu pelaamalla.
-MN-

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tanssiva Kari Mänty


Vastaus #24 : 08.06.2008 klo 01:13:05

Pepe 1 - 0 tuomarit  Ylos

 
Sivuja: [1] 2 ... 9
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines