FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
22.01.2019 klo 10:24:19 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 93 [94] 95 ... 101
 
Kirjoittaja Aihe: Rovaniemen Keskuskentän peruskorjaus  (Luettu 317433 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
1mies80

Poissa Poissa


Vastaus #2325 : 16.03.2017 klo 16:57:53

Ööööö.

Käydäänpä läpi hieman faktoja tästä Asunto Oy Koskikatu 24:sta, jonka osakkeet Rops nähtävästi omistaa.

https://asunnot.oikotie.fi/talo/koskikatu-24-rovaniemi/1306451

Vuonna 1963 rakennettu kerrostalo jossa on 15 huoneistoa, josta nähtävämmin katutasossa on liikehuoneisto 194 m2. Jää siis 14 asuinhuoneistoa, joilla on kokoa 29- x m2. Oletetaan, että huoneistojen keskimääräinen koko on noin 35 m2. Näin ollen kokonaisneliömäärä olisi 684 ((194 )+(35*14)).

Oikotien arvion mukaan hinta-arvio neliölle olisi 2.072 € eli yhteensä 1.417.248 euroa. Tämä neliöhinta ei luultavammin ole lähelläkään totuutta, kun katsoo esimerkiksi seuraavia toteutuneiden kauppojen hintoja:

http://asuntojen.hintatiedot.fi/haku/?c=Rovaniemi&cr=1&ps=96200&h=1&r=1&r=2&search=1&sf=6&so=a

Hinta on lähempänä 1.900 € / m2, jolloin osakkeiden arvoksi saadaan 1.299.600 euroa eli nätisti 1,3 miljoonaa euroa.

Jos joku (kuka hullu?) maksaisi Ropsille osakkeista 1,3 miljoonaa euroa (ei olisi edes velkaa), niin Ropsin pitää vielä maksaa verot osakkeiden luovutusvoitosta. (riippuen tosin katsotaanko Ropsin olevan yleishyödyllinen yhteisö, jolloin muut kuin elinkeinotoimintaan kuuluvat luovutusvoitot verovapaita --> en usko olevan yleishyödyllinen)

Jos käteen jäisi optimistisestikin arvioiden yksi miljoona euroa, niin ei sillä kummoisia edes kaavamuutosten jälkeen kaupungin tontille Keskuskentälle rakennettaisi. Tällä hetkellä uusien kerrostalojen rakentamiskustannukset per neliömetri liikkuvat jo 2.500 eurossa, jolloin Keskuskentälle saisi rakennettua huikeat 10 kappaletta 40 m2:n huoneistoa.
Erkki Rapala

Poissa Poissa


Vastaus #2326 : 16.03.2017 klo 17:58:57

Hyvää läppää. Ylos Paljonko arvioit kaupungin perivän vuokraa keskuskentän maa-alueesta, jos RoPS sinne rakentaisi sen katsomon? Vai antaisiko ilmaiseksi? Paljonko siitä talosta saisi rahaa, kun vertailukohtana on se omalla tontilla Helsingin Hakaniemessä sijainnut remontin tarpeessa ollut kerrostalo ja sen hinta, josta jo kerroin. Saisiko Rovaniemellä saman hinnan?

Ja vielä: kenelle rops maksaa yhtiövastiketta yhtiössä, jonka itse omistaa?

1mies80 sen jo kertookin.
Karkuri

Poissa Poissa


Vastaus #2327 : 16.03.2017 klo 20:09:17

Onko Rops-faneissa rakennusinsinöörejä.
Yksi siltainsinööri oli jo toimitusjohtajajana, siksi kai ollaan p.a. tällä hetkellä. Ei kiitos enää lisää insinöörejä lähellekään Palloseuraa.

Huumoritopic tämä on näköjään.
Lapin oikeat kuninkaat

Poissa Poissa


Vastaus #2328 : 17.03.2017 klo 07:59:12


Jos käteen jäisi optimistisestikin arvioiden yksi miljoona euroa, niin ei sillä kummoisia edes kaavamuutosten jälkeen kaupungin tontille Keskuskentälle rakennettaisi.

Kemissähän rakennettiin katsomo jossa 1100 paikkaa, hinta piti olla 300 000 mutta taisi nousta jonkin verran, sanotaan 400K. Se ei tosin ollut europeleihin kelpaava ainakaan suunnitelmissa (tiedä sitten auttoiko betonin lisääminen myöhemmin siinä?), mutta Rovaniemellähän on jo pääkatsomossa tarvittava, päätyihin ei vaadittaisi paljoa Kemiä kummoisempaa katsomoa, edes välttämättä kattoa jolloin edelleen halvempi.

Ja lisäksi Rovaniemellä päätyihin tulisi vain 800 paikkaiset katsomot (vertaa Kemi 1100), ilman katosta ainakin aluksi (toisin kuin Kemissä), Turun Kupittaan tyyliin (jonka avonaisen päätykatsomon sisällä on muuten vuokrattavia tiloja).

Eli sanoisin että saataisiin 2x800 paikkaiset katsomot päätyihin (eurokelpoisina) yhteensä 500-800K hintaan jos tehdään Kemin tyyliin ja ilman katoksia.

Ja uskoisin että jos RoPS omilla rahoillaan haluaa kehittää kaupungille tärkeää Keskuskenttää, tuskinpa tulee vastustusta, historian perusteella ennemmin tukea ja erilaisia vapautuksia kiinteistöihin ja kentän käyttöön liittyvistä maksuista.

Tällä hetkellä uusien kerrostalojen rakentamiskustannukset per neliömetri liikkuvat jo 2.500 eurossa, jolloin Keskuskentälle saisi rakennettua huikeat 10 kappaletta 40 m2:n huoneistoa.

Urheilevalle ja liikkuvalle jalkapalloilijallehan rittää 20-30 neliötä (voittaa kimppakämpän), ja siinähän olisikin jo kaikille joukkueessa asunto kun ei niitä pelaajia ikinä 20 enempää ole varaa ottaa... Vitsit sikseen.

Mielestäni hieman väärin verrata kerrostaloasuntojen hintoja tähän, kun kyseessä on ennemminkin rivitalohuoneistot maan tasalla rakennettuna jo olemmassa olevan rakennelman eli katsomon sisään, jonka hinta on jo tuossa ylempänä laskettu erikseen eikä tulisi sisältyä näihin asuntoihin (katsomohan muodostaa näiden asuntojen katon ja kolme seinää edelleen laskien näiden "rivitalojen" hintaa per asunto).

Hyvää läppää. Ylos Paljonko arvioit kaupungin perivän vuokraa keskuskentän maa-alueesta, jos RoPS sinne rakentaisi sen katsomon? Vai antaisiko ilmaiseksi?

Eiköhän kaupunki Keskuskentän omistajana ja kiinteistöveron maksajana olisi vain tyytyväinen että sen pläntin arvo, arvokkuus, ulkoinen olemus/kauneus kaupunkikuvan kannalta ja käytön kasvu lisääntyy, jos RoPS sinne omilla rahoillaan suostuu rakentamaan (EU-avustusta hakemaan?) sekä hienompaa stadionia/areenaa että myös kaupungissa nyt paljon haluttuja asuntoja/tiloja.

Saattaisi kaupunki innostua niinkin että itsekin haluaisi tukea projektia lupaamalla olematta periä vuokraa/kiinteistöveroa (sehän on jo kaupungin oma tontti) näistä päätyjen katsomo/asunto yhdistelmistä, RoPS maksaa jo nyt jotain 40K vuodessa pääkatsomon vuokraa joten ei kaupunki halua tappaa lypsävää lehmää.
e: voitaisiin kysyä vähennystä tai lykkäystä pääkatsomon vuokrasta tämän projektin keston ajaksi
« Viimeksi muokattu: 17.03.2017 klo 08:10:14 kirjoittanut Lapin oikeat kuninkaat »
gv39

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuomarit sekä kyläjoukkueet


Vastaus #2329 : 17.03.2017 klo 08:38:53

Milloin kaupunki on päivittänyt sivunsa?
50-luvulla rakennettu katsomo?

Erkki Rapala

Poissa Poissa


Vastaus #2330 : 17.03.2017 klo 08:54:24

Mua kyllä ihan aidosti mietityttää, miksi nämä sinettäjärvet ja lapin oikeat kuninkaat eivät ole missään virallisessa roolissa tässä seurassa.

Yksi pitäis vaikka unissaan bulkkipitseriaa massiivisella katteella ja toinen möisi koko talon (tosin ostajaa ei ole, mutta ei anneta sen haittaa) ja rakentaisi kaupungin maille katsoja ja liiketiloja. Siinä tosin on vieressä ihan uuden kerrostalon alakerrassa tyhjää liiketilaa, mutta ei anneta senkään häiritä. Pääasia, että kapitalismille annetaan nyt viimeinkin mahdollisuus.
Lapin oikeat kuninkaat

Poissa Poissa


Vastaus #2331 : 17.03.2017 klo 09:12:03

Mua kyllä ihan aidosti mietityttää, miksi nämä sinettäjärvet ja lapin oikeat kuninkaat eivät ole missään virallisessa roolissa tässä seurassa.

Demokatian pitäisi toimia näin, alhaalta päin annetaan ideoita, sitten johtavammissa/vaikutusvaltaisemmissa kontakti asemissa olevat tutkivat eri vaihtoehdot ja mahdollisuudet niistä, tai parantelevat ideaa edelleen.

Ole hyvä Nivala.

Tiedä vaikka tulisi jotain positiivista sen sijaan että istutaan painekattilan vieressä ja vain ihmetellään korvaa ja persettä kaivaen miksi viisari menee koko ajan enemmän punaisen puolelle...


...ja toinen möisi koko talon (tosin ostajaa ei ole, mutta ei anneta sen haittaa) ja rakentaisi kaupungin maille katsoja ja liiketiloja.

Siinä Bingo-talon kulmilla on tapahunut viimeisen 30 vuoden aikana aika helkatisti massiivista rakentamista kauppakeskuksineen ja hotelleineen, eiköhän siihen nyt massiivisesti vuosittain kasvavan Kiinan turismin ansiosta sopisi mainiosti Kiinalainen hotelli kaikkien palveluiden ja taksiaseman viereen. Ja asuntosijottajiakin kiinnostaa kaikki keskustasta.


Siinä tosin on vieressä ihan uuden kerrostalon alakerrassa tyhjää liiketilaa, mutta ei anneta senkään häiritä. Pääasia, että kapitalismille annetaan nyt viimeinkin mahdollisuus.

No rakennetaan sitten katsomoiden alle vain asuntoja ja varasto yms käyttötiloja joista puute keskustassa, sekä ehkä lukiolaisille (väistö) tiloja Lyskalle vieressä (niin saataisiin kaupunki innostumaan entistä paremmin mukaan, rahoittamaankin ehkä).
Erkki Rapala

Poissa Poissa


Vastaus #2332 : 17.03.2017 klo 09:36:37

En ole Nivala enkä edes Niva, mutta hyvää läppäähän tämä on edelleen. Ylos

Luulen, en siis tiedä, että herrat Jaatinen ja Niva on varmasti sen seuran hallituksen jäsenen (kohtalaisen suuren kiinteistövälitysyrityksen omistaja) kanssa tarkastelleet asunto- ja liiketilojen tilannetta Rovaniemen keskustassa.

Ei siinä, hauskoja juttujahan täällä heitellään, mutta ei näillä nyt todellisuuspohjaa oikein ole..
Lapin oikeat kuninkaat

Poissa Poissa


Vastaus #2333 : 17.03.2017 klo 11:07:55

En ole Nivala enkä edes Niva, mutta hyvää läppäähän tämä on edelleen. Ylos

Luulen, en siis tiedä, että herrat Jaatinen ja Niva on varmasti sen seuran hallituksen jäsenen (kohtalaisen suuren kiinteistövälitysyrityksen omistaja) kanssa tarkastelleet asunto- ja liiketilojen tilannetta Rovaniemen keskustassa.

Ei siinä, hauskoja juttujahan täällä heitellään, mutta ei näillä nyt todellisuuspohjaa oikein ole..

No, voisivat ainakin edes sitten järjestää Saarenkylän täysmittasen kentän päälle kuplahallin talveksi cupia ja junnujen vuoroja varten, menisi varmasti helposti läpi yleisurheilunkin etuihin vedoten, jotkut siirrettävät katsomot sitten juoksuradoille cupin peleihin...

Ei luulisi maksavan paljoa varsinkin jos kaupunki lähtisi mukaan, saataisiin se haluttu toinen halli, edes väliaikainen (sai kendoilijatkin tyytyä aikamoiseen latoon Saarenkylässä siinä vieressä varsin pitkään).
Sinettäj kaakkoissyvänne

Paikalla Paikalla


Vastaus #2334 : 28.03.2017 klo 07:36:15

Kävin markkinoiden aikaan tsekkaamassa Keskarin tilannetta, kuvia ei tosin ole. Jo pieneen kulttimaineeseen nousseet laduthan siellä ovat vielä vedettynä ja jonkunmoinen kerros lunta oli itse kenttäosion päällä. Lunta ei kumminkaan näyttänyt olevan paljoa, paikoin vain viiden tai kymmenen sentin kerros. Joissakin kohti paksummin.

Itse asiassa lumen osaltahan nyt oli juttuakin Lapin känsässä Keskarista. Pitäisi kuulemma saada lumet pois pian, lämmityksetkin ovat käynnissä, mutta vissiin ei sula niin nopeasti, kuin on toivottu. Tuleeko tässä taas BINGO BOISSILLE eiku siis RoPSin kannattajille talkoohommia?

Aiemmin oli toinenkin juttu Keskarista. Kuulemma lähiliikuntapaikan rakentaminen Lyskan puoleiseen reunaan etenee. Joitakin kuntoilujudansseja siihen siis on tulossa. Tarina ei vielä kerro tarkemmin, mitä.
Erkki Rapala

Poissa Poissa


Vastaus #2335 : 28.03.2017 klo 08:15:26

Keskuskentällä oli viime lauantaina talkoot klo 11 alkaen ja kentän pitäisi olla tällä viikolla torstaina pelattavassa kunnossa. Jos olisi malttanut bingotalon myynniltä lukemaan, niin olisi selvinnyt tämäkin asia. Päivälämpötilat alkaa järjestään olla jo plussan puolella, että ulkona voisi harjoitella ja kenttäkin alkaa olla jo kunnossa pikkuhiljaa.

Kuulin, että lyskan päätyyn rakennetaan liiketiloja ja yksiöitä.
« Viimeksi muokattu: 28.03.2017 klo 08:42:56 kirjoittanut Erkki Rapala »
Tarja Saulukko

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Koskelan pojat


Vastaus #2336 : 06.07.2017 klo 14:48:15

Hieno on katsomo, vielä kun saataisiin toiselle puolelle uusi katsomo niin kenttä olis Rovaniemelle täydellinen. Parhaimpia paikkoja katsoa futista( ei pelkästään istv :))


Ylös. Jatkukoot talkoot täällä.
Lapin oikeat kuninkaat

Poissa Poissa


Vastaus #2337 : 06.07.2017 klo 15:48:29

Niin ja aurinkokatsomon remontin lisäksi unohtui että voisiko saada järjestettyä suhteilla jonkun 100-200 000e maksavan kuplan (vaikka Kemistä lainattuna) Keskuskentän tai jonkun muun täysmittaisen tekonurmen päälle talveksi, ei tarvitsisi RoPSin pelata cupia talvella muissa kaupungeissa..

Ja ei tarvitsisi junnujen jakaa Ounashallia talvella neljään osaan vaan vain puolikkaisiin kenttiin.

Ja kaupunki säästäisi varmaan rutosti kun Keskuskenttää ei tarvitsisi lämmittää joka kevät sulaksi huoltoineen.

Olisi monelle harrastajalle myös Ounashallia lähempänä keskustassa (Saarenkylässä? Pukuhuoneet sielläkin kuplan ovelle vain).
Snägäri

Poissa Poissa


Vastaus #2338 : 26.07.2017 klo 14:01:34

Onko jollakin tietoa mitä keskarille nyt rakennellaan sinne mistä on vanhat pukukopit purettu? Ainakin siellä on maata tasoitettu ja jotakin muutakin tehty.
Nyrre

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Versacen mehujää


Vastaus #2339 : 26.07.2017 klo 14:34:57

Onko jollakin tietoa mitä keskarille nyt rakennellaan sinne mistä on vanhat pukukopit purettu? Ainakin siellä on maata tasoitettu ja jotakin muutakin tehty.
Ulkoliikuntapuistoa.
Lapin oikeat kuninkaat

Poissa Poissa


Vastaus #2340 : 29.07.2017 klo 13:11:07

Onko jollakin tietoa mitä keskarille nyt rakennellaan sinne mistä on vanhat pukukopit purettu? Ainakin siellä on maata tasoitettu ja jotakin muutakin tehty.

Tosiaan ulkoliikuntapuisto Lappsetin telineineen tekonurmella, tulee siis uuden aidan ja juoksuratojen välissä olleelle parkkipaikalle lähinnä (sekä jo jyrätyn vanhan pukukopin/huoltorakennelman tilalle), omalla sisäänkäynnillään aidassa sekä eristettynä muusta kentän alueesta portilla ja aidatulla alueella (ilmeisesti että sinne voi päästää väkeä pelienkin aikana ilman että sieltä tullaan maksamatta).

Milloinkas sen aurinkokatsomon uusimisen piti alkaa?

Lapin oikeat kuninkaat

Poissa Poissa


Vastaus #2341 : 29.07.2017 klo 13:12:15


Olisi varmaan tämä oikea paikka tuoda tämäkin jo vanha LK:n uutinen puitavaksi eli ei myyty Bingotaloa katsomoiden saamiseksi, mutta RoPS alkaa talvella harjoituskauden ajaksi vuokraamaan AirBnB jne. turisteille bingotalon asuntoja jopa usean sadan euron hintaan per yö kovimpaan joulusesonkiin, ja pelaajat majoittuvat talveksi urheiluopistolle sopivasti harjoitushallin viereen.
Erkki Rapala

Poissa Poissa


Vastaus #2342 : 29.07.2017 klo 13:59:26

Olisi varmaan tämä oikea paikka tuoda tämäkin jo vanha LK:n uutinen puitavaksi eli ei myyty Bingotaloa katsomoiden saamiseksi, mutta RoPS alkaa talvella harjoituskauden ajaksi vuokraamaan AirBnB jne. turisteille bingotalon asuntoja jopa usean sadan euron hintaan per yö kovimpaan joulusesonkiin, ja pelaajat majoittuvat talveksi urheiluopistolle sopivasti harjoitushallin viereen.

Onneksi tästä ei puhuttu mitään tuolla RoPS:n otsikossa..
tylerdurden

Poissa Poissa


Vastaus #2343 : 11.08.2017 klo 13:34:03

Näemmä uudet maaliverkot keskuskentän maaleissa. Omaan silmään paremman näköiset. Komeasti pöllähtää. Ylos
Lapin oikeat kuninkaat

Poissa Poissa


Vastaus #2344 : 19.08.2017 klo 23:22:22

Kuultua erittäinen läheiseltä ja rehelliseltä luotettavalta pitkäaikaiselta ystävältä, joka ollut aikoinaan pelaajana ja muutenkin aktiivinen ja tunnettu kaupungin futispiireissa RoPSin ja muiden seurojen kautta, jolla kontaktit vieläkin toimii RoPSin sisäpiiriin:

Lapin Kansa oli siis tarjoutunut ostamaan kaupungilta usealla miljoonalla (siis vähintään kattaen kaupungin törsäämät rahat kenttään, kattaen kentän/valot yms. remontit, ja uuden pääkatsomon kulut), ja ilmeisesti tarjoutunut remontoimaankin sitä vielä enemmän paremmaksi stadikaksi/areenaksi kuin nyt se on.

Logiikka olisi kyllä tuossa selvä, Lapin Kansan sponsorointi RoPSille menee ilmeisesti leijonaosaltaan juuri niihin 80K+ vuokriin mitä RoPS maksaa kaupungille vuodessa kentästä, ja Lapin Kansan omistamalla areenalla RoPS olisi sanut pelata, harjoitella ja käyttää tiloja sponsoroituna.

No, kaupunki kieltäytyi miljoonista, vaikka Keskuskenttää ei edes voi enään käyttää mm. virallisiin yleisurheilun kisoihin (Saarenkylä nykyään), ja katsomoon ja muihin parannettuihin asioihin kuluneet rahat eivät ihan muutamassa vuosikymmenessä maksa itseään takaisin, varsinkin jos RoPS tippuu alempiin divareihin eikä pysty maksamaan enään keskarin kuluja vaan muuttaa, jolloin kenttä jäis lähes käyttämättömäksi...
Puhumattakaan kentän ylläpidon kuluista kaupungille vielä kuluina..

Tämänköhän takia Sarajärvi lähti Seinäjoelle rakentamaan stadionin ja rahakkaan joukkueen?

Ei voi sanoa kuin että kiehun raivosta ja kadun sitä että olen mainostanut Rovaniemeä (netissä) ulkomailla ja kotimaassa hienona turisti/asumis kohteena jo yli 15 vuotta, TÄSTÄ LÄHTIEN MIE PUHUN KAIKKIALLA JA KAIKILLE AINOASTAAN TÄYTTÄ PASKAA TÄSTÄ KENDOHOMOJEN (mm. kaksi hallia harjoitteluun, futikselle vain yksi) ja FUTIKSEN VIHAAJIEN KAUPUNGISTA, IHAN MISSÄ VAIN, KAIKKIALLA JA VAIKKA LIIOITELLEN PERKELE!

Saatana tää paskakylä sai minusta nyt vihollisen, vaikka toki ympäristöä jne.. rakastan, mutta näköjään nuo urpot...
« Viimeksi muokattu: 19.08.2017 klo 23:24:57 kirjoittanut Lapin oikeat kuninkaat »
Kikkara

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sarjapaikka


Vastaus #2345 : 19.08.2017 klo 23:36:02

:D

Nyt joku roti tähän höpöttämiseen. Onhan tätä toki hauska lukea.
Lapin oikeat kuninkaat

Poissa Poissa


Vastaus #2346 : 19.08.2017 klo 23:42:23

:D

Nyt joku roti tähän höpöttämiseen. Onhan tätä toki hauska lukea.

Ilomielin kuulisin Lapin Kansalta että tämä huhu ei pidä paikkaansa, mutta totta vitussa se kuitenkin pitää, niin urpo tää kansa on...
Woland

Paikalla Paikalla


Vastaus #2347 : 20.08.2017 klo 08:49:11

Nyt foliohattua vähän löysemmälle, niin pääsee taas veri tuomaan happea aivoihin.
Ray79

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS. Kaikki suomen eurotiimit


Vastaus #2348 : 20.08.2017 klo 10:03:44

Ihanko persaukinen lehti laittais miljoonia johonkin sponsorointiin, nyt vähän niitä valoja päälle ja vähemmän viinaa! Kaveris puhuu täyttä pskaa!
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #2349 : 20.08.2017 klo 20:33:55

Ihan varmasti Alma Media haluaa ostaa miljoonilla jonkun futisstadionin ja ihan varmasti joku kaupunki kieltäytyisi siitä, että pääsee eroon moisesta tappiollisesta rahanreiästä.

 
Sivuja: 1 ... 93 [94] 95 ... 101
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines