Ua Ua
Poissa
Suosikkijoukkue: HIFK
|
|
Vastaus #50 : 17.09.2008 klo 22:17:28 |
|
--- Toisaalta, potentiaaliset aikatauluongelmat siirrettäisiin tällä järjestelyllä vain liiton sarjoissa pelaavien joukkueiden harteilta niiden piirin sarjoja pelaavien joukkueiden harteille, jotka siis tahkoisivat molempia cup-kilpailuja samanaikaisesti.
Tämän voisi hoitaa siten, että kolmosessa tai alempana pelaava joukkue, joka on päässyt mukaan Suomen Cupiin, olisi samaan aikaan pelattavassa piiricupissa sijoitettu joukkue. Piirien cupkilpailuja voitaisiin pelata loppukesään ja syksyyn saakka, myös maaottelutauoilla. Käytännössä Suomen Cupia pelaava piirisarjatason joukkue olisi ulkona cupista kesäkuussa, viimeistään heinäkuussa. Ehtisi hyvin mukaan vielä piirin sisäisiin cupkähinöihin.
|
|
|
|
BrDead
|
|
BrDead
Vastaus #51 : 17.09.2008 klo 22:39:43 |
|
Tämän voisi hoitaa siten, että kolmosessa tai alempana pelaava joukkue, joka on päässyt mukaan Suomen Cupiin, olisi samaan aikaan pelattavassa piiricupissa sijoitettu joukkue. Piirien cupkilpailuja voitaisiin pelata loppukesään ja syksyyn saakka, myös maaottelutauoilla. Käytännössä Suomen Cupia pelaava piirisarjatason joukkue olisi ulkona cupista kesäkuussa, viimeistään heinäkuussa. Ehtisi hyvin mukaan vielä piirin sisäisiin cupkähinöihin.
Mitenkäs hinnoittelupolitiikka menisi tässä sinun mallissasi? Kuka maksaa ja kenelle missäkin vaiheessa? Piirin cupin järjestelyistä varmasti osallistumismaksut haluaisivat piirit itselleen, kuten tähänkin asti. Toisaalta isoissa piireissä cup-kilpailun järjestäminen teettää enemmän työtä -> suurempi osallistumismaksu -> epätasa-arvoa eri piireissä pelaavien joukkueiden välillä. Ei hyvä. Toisaalta jos piirit hoitaisivat omat cuppinsa ja liitto vain tuon top-64:n, jäisi liitolta aika monta osallistumismaksua saamatta. Ts. pienempi tuotto nykyiseen verrattuna. Pääsisikö piirin cupista tiensä varsinaiseen Suomen Cupiin tiensä selvittäneet ilmaiseksi (siis piiricupin hinnalla) näille loppukierroksille?
|
|
|
|
Ua Ua
Poissa
Suosikkijoukkue: HIFK
|
|
Vastaus #52 : 17.09.2008 klo 23:26:04 |
|
Lähetäpä tuo ehdotelma seuraaviin osoitteisiin:
petri.heikkinen(a)palloliitto.fi petteri.lindblom(a)palloliitto.fi ville.nylund(a)palloliitto.fi
Sinne meni, sähköpostia. Nyt ne tietää mun nimen. Enää ei voi piilotella nimimerkin suojissa... Mitenkäs hinnoittelupolitiikka menisi tässä sinun mallissasi? Kuka maksaa ja kenelle missäkin vaiheessa?
Piirin cupin järjestelyistä varmasti osallistumismaksut haluaisivat piirit itselleen, kuten tähänkin asti.
Toisaalta isoissa piireissä cup-kilpailun järjestäminen teettää enemmän työtä -> suurempi osallistumismaksu -> epätasa-arvoa eri piireissä pelaavien joukkueiden välillä. Ei hyvä.
Toisaalta jos piirit hoitaisivat omat cuppinsa ja liitto vain tuon top-64:n, jäisi liitolta aika monta osallistumismaksua saamatta. Ts. pienempi tuotto nykyiseen verrattuna.
Pääsisikö piirin cupista tiensä varsinaiseen Suomen Cupiin tiensä selvittäneet ilmaiseksi (siis piiricupin hinnalla) näille loppukierroksille?
Tarkkaan ottaen top-96. Mitä rahoihin tulee, niin en ole asiaa niin pitkälle miettinyt. Tällaisella jokamiehen ymmärryksellä ajattelen, että osallistumismaksut päätyisivät sille taholle, joka kilpailun järjestää. Eihän cupkilpailun järjestäminen kuitenkaan voi olla "tuottoisaa bisnestä" sen paremmin liitolle kuin piireillekään? Piirien cup-kilpailuilla tuskin on avokätisiä sponsoreita. Tai jos on, niin sehän sopii. Joukkueiden/seurojen pitää kai kaiken järjen mukaan pystyä maksamaankin jotain. Amatrööriurheilussa artisti maksaa. Liiton tasolla (siis varsinainen the Suomen Cup) voisi kuvitella löytyvän kunnon sponsorirahoitusta, kunhan kilpailu itsessään pannaan ensin kuntoon ja sitä kautta saadaan yleisö liikkeelle.
|
|
|
|
BrDead
|
|
BrDead
Vastaus #53 : 17.09.2008 klo 23:40:42 |
|
Sinne meni, sähköpostia. Nyt ne tietää mun nimen. Enää ei voi piilotella nimimerkin suojissa...
Toki piirienkin kilpailupäälliköitä moinen voisi kiinnostaa. Jokaisessa piirissähän ei piiricuppeja edes järjestetä nykyisellään. Ainoat mitkä tiedän, ovat Uusimaa Cup (Uusimaa järjestää, osallistumisoikeus Helsingin ja Uudenmaan piirin joukkueilla) ja sitten Errea Cupit Turussa ja Tampereella. Helsingin piirissä aivan alimmissa sarjoissa pelataan piirin mestaruuksistakin eri tasoilla parhaiten sarjassa pärjänneiden välillä yhden ottelun ratkaisulla.
|
|
|
|
Ua Ua
Poissa
Suosikkijoukkue: HIFK
|
|
Vastaus #54 : 20.09.2008 klo 18:05:16 |
|
Tässä vielä ehdotelma, jonka lähetin BrDeadin yllyttämänä Palloliittoon. OSALLISTUVIEN JOUKKUEIDEN MÄÄRÄ: 96
Automaattinen osallistumisoikeus: Liiga (14), ykkönen (14), kakkonen (42) sekä kakkosesta edellisenä syksynä pudonneet (9). Yhteensä 79 joukkuetta.
Edellisten lisäksi alasarjoista 17 joukkuetta (tai enemmän, mikäli tulee poisjäämisiä). Kukin piiri järjestäisi piirin sisäisen cupkilpailun. Piirin cupmestari saisi osallistumisoikeuden seuraavan vuoden Suomen Cupiin, ja ehkä myös toinen finalisti. (Eihän UEFA:n cupkilpailuihinkaan mennä samalla kaudella, vaan vasta seuraavalla). Mikäli piirin cupmestari saisi paikan Suomen Cupissa myös nousemalla kakkoseen, olisi toinen finalisti silloin nokkimisjärjestyksessä seuraavana.
(EDIT: Kolmosessa tai alempana pelaava joukkue, joka on päässyt mukaan Suomen Cupiin, olisi samaan aikaan pelattavassa piiricupissa sijoitettu joukkue. Tämä estäisi liiallisen otteluruuhkan kyseisten joukkueiden kohdalla.)
Piirien cupmestaruutta voisivat tavoitella myös juniori- ja ikämiesjoukkueet. Jos menestystä tulisi, niin siitä vaan mukaan Suomen Cupiin. Tällöinhän osa edellisen kesän A-junnuista ei enää olisi juniori-ikäisiä, mutta osallistumisoikeus olisikin joukkueella/seuralla, ilman ikärajoitusta.
Palloliiton piirejä on 11, Ahvenanmaa mukaanlukien 12. Jotkut piirit saisivat siis lähettää Suomen Cupiin yhden joukkueen, suurimmat piirit kaksi. Toisaalta, jos liiton sarjojen joukkueiden kohdalla tulisi poisjääntejä, olisi piirien kiintiö helposti vähintään 2 joukkuetta/piiri. Tärkeää olisi, että kussakin piirissä tiedettäisiin jo syksyllä piirin sisäinen cupranking: cupmestari, toinen finalisti, välieräjoukkueet. Suomen Cupin osallistujamäärää täydennettäisiin näistä "jonossa olevista" joukkueista siten, että mukana olisi yhteensä 96 joukkuetta.
Osallistumispakkoa en kannata. Poisjäänti aiheuttaisi kuitenkin sanktioita seuraavalla osallistumiskerralla, esim. sijoitetun joukkueen statuksen menettämisen ja/tai kaksinkertaisen osallistumismaksun. Sanktio ei tietenkään koskisi samassa seuraorganisaatiossa toimivia reservijoukkueita, kuten Klubi 04 tai Sinimustat.
PELISYSTEEMI JA AIKATAULU 96 JOUKKUEEN CUPIIN
Tällaisella joukkuemäärällä ja aikataululla jäisi pelivaraa muutoksiin, joita suomalaisjoukkueiden "yllättävä" menestys eurocupeissa saattaisi aiheuttaa. Joukkueet pelaavat samaan aikaan myös kotimaisia sarjoja, joten cupin ja sarjojen otteluohjelmien yhteensovittaminen edellyttäisi huolellista suunnittelua. Tällä joukkuemäärällä luulisi onnistuvan.
1. kerros huhti-toukokuussa: 64 joukkuetta
2. kierros toukokuussa: 32+32 joukkuetta
Tässä vaiheessa mukaan sijoitetut joukkueet (32): Liiga, ykkönen ja arvalla osa kakkosen joukkueista. Sijoitettu joukkue automaattisesti vierasjoukkueeksi.
Kaksi ensimmäistä kierrosta voitaisiin arpoa hyvissä ajoin talvella. Tällöin 1. kierroksella pelaavat pikkuseurat voisivat valmistautua kohtaamaan nimekkään vastustajan kotonaan. Esim. ottelussa Ponnistus vs. JäPS voisi olla panoksena päästä haastamaan FC Haka.
3. kierros kesäkuun alkupuolella: 32 joukkuetta
Tähän saumaan sopisi se kannattajien kaipaama cupviikonloppu. Juhannusta edeltävä viikonloppu olisi aivan loistava. Pystyisi matkustamaan vaikka toiselle puolelle Suomea.
4. kierros kesäkuun lopussa (varapäivä heinäkuun alussa): 16 joukkuetta
Intertoto-cupiin osallistuvat joukkueet voisivat pelata heinäkuun puolella.
5. kierros heinäkuussa: 8 joukkuetta
Välierät elokuussa
Finaali syyskuussa
Jos syyskuussa pelattavaa finaalia isännöisi jompikumpi finalisteista, olisi yleisön kiinnostus taattu. Välierien arvonnan yhteydessä voitaisiin arpoa myös se, kumman välierän voittaja saa finaalin kotikentälleen.
Ja näin Ville Nylund Pallolliitosta vastasi. Kun sähköpostiviestissä ei ole liikesalaisuuksia, niin ei kai ole epäkorrektia postata se tänne kokonaisuudessaan. Hei,
Kiitos viestistäsi ja huolestasi Suomen Cupin arvostukseen liittyen.
Ehdotuksessasi oli useita hyviä pointteja, joita tullaan tavalla tai toisella toteuttamaan lähivuosina. Meillä on suunnitelmissa kehittää Suomen Cupia mm. siten, että finaalit saataisiin syyskuulle (sama idea kuin sinun ehdotuksessasi).
Osa muutoksista pyritään saamaan jo ensi vuoden Suomen Cupiin, mutta jo nyt tiedämme, että ensi kesästä tulee haastava sarjojen ja SC:in aikataulujen osalta. Suomessa järjestettävät naisten EURO2009 kisat ja mahdollinen (toivottava) U21 vuotiaiden meneminen EM- kisoihin sekoittavat niin Veikkausliigaa kuin alasarjoja. On muistettava, että esim. pääkaupunkiseudulla joudutaan totaali rauhoittamaan noin 10 kenttää pelkästään naisten kisojen harjoituskentiksi jo elokuun alusta.
Me haluamme pitää Suomen Cupin sellaisena, että se houkuttelee ja antaa mahdollisimman monelle joukkueelle mahdollisuuden kohdata muiden sarjojen joukkueita ja tämä tarkoittaa osittain sitä, että emme halua siirtyä suoraan alueelliseen Suomen Cupin alkuvaiheeseen. Tällä tavalla SC:ssa siis on vain yksi vaihe, jossa kaikki mukana, mutta tietenkin useita kierroksia. Kuten varmaan tiedät, niin osa joukkueista tulee myöhemmin mukaan eli jonkinlainen alueellinen ja tasollinen jako on jo olemassa. Emme siis halua rakentaa kilpailua kilpailun sisään.
Vuosien varrella "pienille alasarjajoukkueille" on nykyisellä systeemillä tullut erittäin hienoja SC tapahtumia, kun esim. jokin Veikkausliiga joukkue on saapunut paikkakunnalle. Itsekin ex-liigapelaajana HJK:sta olen pelannut mm. Puistolan hiekalla, Keravalla, Riihimäellä ja Orimattilassa (vaikka HJK on tullut myöhemmin mukaan Suomen Cupiin). Eli tämän kaltaisia otteluita, kun pieni kohtaa suuren kaivataan varmaan kaikkien futisihmisten mielestä lisää. Tähän sinäkin varmaan pyrit tällä 32+32 sijoitetuilla joukkueilla. Me haluamme antaa myös arpaonnelle tilaa. Eli jos tässä vaiheessa, (kun joukkueita on 64 mukana) automaattisesti tulee ns. sijoitettu huippujoukkue vastaan, niin yleensä siinä niin käy, että alempi tippuu. Tänä vuonna olin itse katsomassa 7.kierroksen (16 joukkuetta mukana)ottelua Warkaus JK - Rakuunat ja se kuvastaa mielestäni hyvin nykyisen arvontaan liittyvää hienoutta.
Olet hienosti huomioinut eri sarjatasoista johtuvat aikatauluongelmat (varsinkin ensimmäisillä viidellä kierroksella). Olosuhteet ja aikataulut tulevat aina olemaan jonkinlainen Suomifutiksen ongelma, mutta pelaavathan lähes kaikki joukkueet jo tammikuusta alkaen harjoitusotteluita tekonurmilla ja halleissa. Pitää muistaa, että keski-Euroopassa pelataan talvisissa olosuhteissa niin sarjamatseja, Cuppia ja myös Mestarien Liigaa. En näe mahdottomana, että Suomessakin esim. Suomen Cup alkaisi jo tammikuun lopulla tai helmikuussa, sillä ainakin Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvisen mukaan kenttätilanne tulee muutamassa vuodessa parantumaan huomattavasti mm. Palloliiton Hatrick rahan avulla. Miksi emme käyttäisi näitä kaikkia kenttiä hyödyksi jo talvella? Samalla muokkaisimme myös joukkueiden kauden rakennetta.
Myös olen samaa mieltä, että osallistumaan pakottaminen tai erilaiset aikaisempien vuosien tekemisistä johtuvat sanktiot eivät ole järkevä ratkaisu.
Vielä kerran kiitos viestistäsi ja hyvää syksyn jatkoa! Otamme mielellämme tämän kaltaista pitkälle ajateltua palautetta vastaan ja pyrimme luomaan mielenkiintoisen Suomen Cupin.
Ystävällisin terveisin, Ville Nylund
|
|
|
|
naula
Poissa
|
|
Vastaus #55 : 20.09.2008 klo 19:36:01 |
|
Vielä kerran kiitos viestistäsi ja hyvää syksyn jatkoa! Otamme mielellämme tämän kaltaista pitkälle ajateltua palautetta vastaan ja pyrimme luomaan mielenkiintoisen Suomen Cupin. Eli nyt jos koskaan foorumi hereillä! Asiallisia palautteita ja kehitysideoita Cupia koskien Nullille!
|
|
|
|
ras
Poissa
Suosikkijoukkue: KuPS
|
|
Vastaus #56 : 20.09.2008 klo 19:59:24 |
|
Itseäni on mietityttänyt jo jonkin aikaa, olisiko mahdollista saada jokainen joukkue ensi kaudella dumppaamaan esim. ottelupöytäkirjansa Sc.nettiin... Ehkä myös tarkistamaan/päivittämään niiden joukkuesivujen sisältö ennen ensi vuoden cupia... ja kertomaan koordinaatit pelikentistään. Valmiin materiaalin muokkaajat, kielenhuoltajat yms. löytyvät kyllä Sc.netin nykyisistä kirjoittajista.
Sieltä olisi helppo valtamedioiden onkia tietoa verrattuna siihen, että seuraisivat jokaisen joukkueen omia sivuja, joita kaikilla ei edes ole - puhumattakaan päivitysnopeudesta suhteessa median uutissykliin.
Tänä vuonna oli joukkue-esittelyt, historiaa ja seuranta - ensi vuonna voisi olla lähteistetyt perustiedot, kaikkien stadionien sijainnit, ottelu(ennakot) ja raportit - ehkä jopa kuvia ja videoitakin. Siinä olisi paljon pohjaa yleisömenestykselle ja Suomen Cupin arvostuksen nousulle.
Tämä kuvio vaatisi onnistuakseen yhteistyötä Palloliiton kanssa (markkinointi ja joukkueiden mukaan saaminen) - toisaalta Palloliitto ei pystyisi järkevillä kustannuksilla samaan lopputulokseen itse.
Kovenee jo pelkästä ajatuksesta, että siitä (tai näistä kaikista, FF2 mukaanlukien) tulisi jonain päivänä saitti, johon jokainen osapuoli voisi lisätä kokemuksensa ja näkemyksensä, joista syntyisi "virtuaalinen jalkapalloyhteiskunta".
|
|
« Viimeksi muokattu: 20.09.2008 klo 20:15:11 kirjoittanut ras »
|
|
|
|
|
BrDead
|
|
BrDead
Vastaus #57 : 20.09.2008 klo 20:18:20 |
|
Tuossa Nullin väläyttelemässä Cupin aloittamisessa tammi-helmikuussa on ainakin muutama mutta.
1) Kolmosta alempien sarjojen joukkueet eivät aloita kauteen valmistautumista kuin vasta maaliskuussa, jos silloinkaan. Suurimpana syynä se, että ei ole paikkoja, joissa harjoitella, ennen lumien sulamista. Toisena se, että pelaajat saavat jallkapallosta aivan tarpeekseen jo kesäkuukausina ja talvella saattaa olla jotain muutakin tekemistä.
Kolmosessa urheilullisimmat joukkueet aloittavat kauteen valmistautumisen marraskuussa, monet vasta vuoden vaihteessa, jos sillloinkaan.
Kolmosessakin viimeisimmätkin joukkueet lyödään lukkoon vasta aivan sarjan kynnyksellä. Ensimmäisillä ehkä ryhmät ovat kasassa juuri tuossa tammi-helmikuun vaihteessa, mutta tilanne elää usein kauden alkuun asti.
2) Vakuutuskausi alkaa 1.4.. Monissa varsinkin alempien sarjojen joukkueissa treenailee ja pelailee armeijan (tai jonkin muun syyn vuoksi) välivuotta pitäneitä, joilla ei välttämättä ole vakuutusturvaa ennen huhtikuun alkua.
3) Vaikka mitä olosuhdeohjelmaa paukuteltais, niin aika vaikealta tuntuu, että nelosen-kutosen joukkueet saisivat hallivuoroja kovinkaan helposti Cupin alkukierrosten pelejä varten, kun kolmosenkin joukkueet joutuvat aika helvetisti sumplimaan vuoronvaihtoja, että saavat edes melkein kokonaisen harjoituspelin pituisia vuoroja halleista/lämmitetyiltä tekonurmilta.
Vai meinattiinko nää Cupin alkukierrokset pelata joillain kaikki-pelaa-säännöillä 5 vs. 5 ja pieniin maaleihin? Jos niin, niin sitten tuo ehkä saattaisi onnistua.
|
|
« Viimeksi muokattu: 20.09.2008 klo 20:19:49 kirjoittanut BrDead »
|
|
|
|
|
ras
Poissa
Suosikkijoukkue: KuPS
|
|
Vastaus #58 : 20.09.2008 klo 23:30:42 |
|
Tässä on yksi hienoimmista tuloksista mitä Sc.netin tekeminen on synnyttänyt: Englannin ja hollannin kielisissä Wikipedioissa on avoin seuranta Suomen Cupista! http://en.wikipedia.org/wiki/Finnish_Cup_2008http://nl.wikipedia.org/wiki/Beker_van_Finland_2008Ilmeisesti molemmat on väkertänyt joku ei-suomalainen, mikä on melkoinen suoritus (myös meiltä, koska suurelta osalta pohjautuvat Sc.netin englanninkieliseen materiaaliin). Kaikki parannukset tuohon englanninkieliseen siirtynevät aikanaan muunkielisiin versioihin. Voisi olla perusteltua siirtää Sc.netistä lisää tavaraa sinne, koska wikipedioilla on suunnattomasti suurempi lukijamäärä.
|
|
« Viimeksi muokattu: 20.09.2008 klo 23:37:51 kirjoittanut ras »
|
|
|
|
|
Udi
Poissa
|
|
Vastaus #59 : 22.09.2008 klo 08:08:59 |
|
Ua Ua:lle ja Nullille Uskon ja toivon, että hän tulee vaikuttamaan pitkää ja positiivisesti Suomalaisessa jalkapallossa
|
|
|
|
Boris Pugo
Poissa
|
|
Vastaus #60 : 26.09.2008 klo 12:21:39 |
|
1) Kolmosta alempien sarjojen joukkueet eivät aloita kauteen valmistautumista kuin vasta maaliskuussa, jos silloinkaan. Suurimpana syynä se, että ei ole paikkoja, joissa harjoitella, ennen lumien sulamista. Toisena se, että pelaajat saavat jallkapallosta aivan tarpeekseen jo kesäkuukausina ja talvella saattaa olla jotain muutakin tekemistä.
Silloinhan kaupunkien olisi pakko antaa vuorja näille alasarjalaisillekin. Ei ongelmaa. Jos ei kiinnosta, ei pakko osallistua. Kolmosessa urheilullisimmat joukkueet aloittavat kauteen valmistautumisen marraskuussa, monet vasta vuoden vaihteessa, jos sillloinkaan. Kolmosessakin viimeisimmätkin joukkueet lyödään lukkoon vasta aivan sarjan kynnyksellä. Ensimmäisillä ehkä ryhmät ovat kasassa juuri tuossa tammi-helmikuun vaihteessa, mutta tilanne elää usein kauden alkuun asti.
Nyt olisi pakko aloittaa aikaisemmin, jos kiinnostaa osallistua kilpailutoimintaan. 2) Vakuutuskausi alkaa 1.4.. Monissa varsinkin alempien sarjojen joukkueissa treenailee ja pelailee armeijan (tai jonkin muun syyn vuoksi) välivuotta pitäneitä, joilla ei välttämättä ole vakuutusturvaa ennen huhtikuun alkua.
Järjestelykysymys. Onhan cupia ennenkin pelattu ennen 1.4. 3) Vaikka mitä olosuhdeohjelmaa paukuteltais, niin aika vaikealta tuntuu, että nelosen-kutosen joukkueet saisivat hallivuoroja kovinkaan helposti Cupin alkukierrosten pelejä varten, kun kolmosenkin joukkueet joutuvat aika helvetisti sumplimaan vuoronvaihtoja, että saavat edes melkein kokonaisen harjoituspelin pituisia vuoroja halleista/lämmitetyiltä tekonurmilta.
Jos ei omaa vuoroa löydy niin ylempisarjalaisen kenttävuorolla. Muuten liitto/piiri velvoitettu tarjoamaan pelivuoro seuralle. Järjestelykysymys. Vai meinattiinko nää Cupin alkukierrokset pelata joillain kaikki-pelaa-säännöillä 5 vs. 5 ja pieniin maaleihin? Jos niin, niin sitten tuo ehkä saattaisi onnistua.
Ei meinattu.
|
|
|
|
BrDead
|
|
BrDead
Vastaus #61 : 26.09.2008 klo 12:39:40 |
|
Silloinhan kaupunkien olisi pakko antaa vuorja näille alasarjalaisillekin. Ei ongelmaa. Jos ei kiinnosta, ei pakko osallistua.
Jos ei ole mitä antaa? Toki varmasti yksittäisvuorot järjestyisivät samaan tyyliin, kun Helsingissä piiri on asetellut 1. ja 2. kierroksen pelit jo nyt Pallokentän tekonurmille 6 ja 7 riippumatta siitä, mitkä joukkueiden kotikentät sarjassa ovat. Tekee toki lisää töitä piireille/kunnille. Mutta joo, tosiaan yhden kunnan kokoisessa piirissä jo todistettavasti toiminut ulkokenttien osalta huhtikuussa. Hallikapasiteettia/lämmitettyjen tekkareiden kapasiteettia on monissa paikoissa vain hurjasti vähemmän, kuin ulkokenttiä, joissa nää pelit jouduttaisiin vetämään, mikäli alkukierrokset käytäisiin jo helmi-maaliskuussa. Nykyiselläänkin Espoossa Kolmosen tasoisille joukkueille on tarjolla vain lepakkovuoroja (22-23) talvisin, mikäli koko kentän haluaa. Aika vaikea on nähdä, miten tilanne tästä hirveästi helpottuisi. Keneltä näitä inhimillisempään aikaan olevia vakivuoroja heittäisit pois cupin alkukierrosten takia? Liigan, Ykkösen, Kakkosen joukkueilta? Vaiko mahdollisesti Naisten liigajoukkueilta tai Nuorten SM-joukkueilta?
|
|
|
|
Boris Pugo
Poissa
|
|
Vastaus #62 : 26.09.2008 klo 13:25:22 |
|
Keneltä näitä inhimillisempään aikaan olevia vakivuoroja heittäisit pois cupin alkukierrosten takia? Liigan, Ykkösen, Kakkosen joukkueilta? Vaiko mahdollisesti Naisten liigajoukkueilta tai Nuorten SM-joukkueilta?
Kaikilta tasapuolisesti. Suomen cupin alkukierrosten matseja on kuitenkin sen verran vähän, että tuo tuskin tarkottaisi kovinkaan monen kymmenen treenivuoron perumista. Ulkona pelaaminen lämmitetyillä tekonurmilla ei ole ongelma. Samanlailla cupia pelataan helmikuussa ulkona esimerkiksi Novosibirskissä. Vai onko suomalaiset jotenkin erityisen vellihousuja?
|
|
« Viimeksi muokattu: 26.09.2008 klo 13:27:17 kirjoittanut Boris Pugo »
|
|
|
|
|
BrDead
|
|
BrDead
Vastaus #63 : 27.09.2008 klo 03:24:21 |
|
Kaikilta tasapuolisesti. Suomen cupin alkukierrosten matseja on kuitenkin sen verran vähän, että tuo tuskin tarkottaisi kovinkaan monen kymmenen treenivuoron perumista. Ulkona pelaaminen lämmitetyillä tekonurmilla ei ole ongelma. Samanlailla cupia pelataan helmikuussa ulkona esimerkiksi Novosibirskissä. Vai onko suomalaiset jotenkin erityisen vellihousuja?
Ei olekaan. Suurin ongelma on, että näitä lämmitettyjä tekonurmia on erittäin vähän valtakunnallisesti. Ja erityisen vähän siellä, missä niillä olisi suurin tarve, eli pääkaupunkiseudulla. Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa Espoossa on tasan kaksi Matinkylässä toinen ja Espoonlahdessa toinen (nämäkin vain pari vuotta sitten rakennettuja, eikä lämmöt ole edes päällä, kun se on niin kallista). Vantaalla ei taida olla yhtään, ellei Pohjola Stadion ole lämitettävä. Helsingistä löytyy muutama ja Kauniaisista yksi (joka sekin sai tekonurmen vasta pari vuotta sitten). Yksi ongelma on myös aikataulullinen. Talven vuorot jaetaan hyvinkin pitkälti jo nyt. En oikein jaksa uskoa, että Suomen Cupin ilmoittautumiset/ensimmäisten kierrosten arvonnat olisivat täydessä vauhdissa uudistetussakaan Suomen Cupissa vielä tähän vuodenaikaan. Ja aika harvalla joukkueella edes tässä vaiheessa vuotta on tietoa vielä tässä vaiheessa vuotta osallistumisistaan eri kilpailuihin ensi vuonna. Nykyiselläänhän ilmoittautumiset on pitänyt tehdä helmikuun loppuun mennessä, arvonnat maaliskuussa ja pelit alkaa huhtikuussa. Jos aloitettaisiin tammi-helmikuussa, niin käytännössä näin loka-marraskuussa pitäisi kaikilla olla ensi kauden kuviot jo selvänä.
|
|
« Viimeksi muokattu: 27.09.2008 klo 14:18:49 kirjoittanut BrDead »
|
|
|
|
|
rokelvis
Poissa
Suosikkijoukkue: Hape, Tore ja Yukha of Malinen
|
|
Vastaus #64 : 01.10.2008 klo 02:37:28 |
|
Luin vain silmäillen tätä otsikkoa ja itse ainakin toivoisin, että alkukierroksilla olisi jonkinlainen alueellinen arvonta käynnissä (siis ennen kuin ykkösen ja liigan jengit tulevat mukaan). Näin matkakulut pysyisivät aisoissa ja osallistujamäärä hyvänä. En kuitenkaan haluaisi nähdä mitään rankingia, enkä etukäteen valmista kaaviota.
Kaksiosaista finaalia voisi ihan tosissaan miettiä, kun kuitenkaan täyttä stadikaa ei saataisi muuta kuin ottelupaikkakunnilla. Tällaisia hajahuomioita tuli mieleen.
|
|
|
|
BrDead
|
|
BrDead
Vastaus #65 : 01.10.2008 klo 02:41:48 |
|
Luin vain silmäillen tätä otsikkoa ja itse ainakin toivoisin, että alkukierroksilla olisi jonkinlainen alueellinen arvonta käynnissä (siis ennen kuin ykkösen ja liigan jengit tulevat mukaan). Näin matkakulut pysyisivät aisoissa ja osallistujamäärä hyvänä. En kuitenkaan haluaisi nähdä mitään rankingia, enkä etukäteen valmista kaaviota.
Piirien sisäisinähän nuo alkukierrokset käydään jo nytkin ja hyvin pitkälle alueellisina sen jälkeenkin. Olisikohan kuudes tai seitsemäs kierros ollut vasta valtakunnallinen nykycupissa?
|
|
|
|
Khalervos Kendopoulos
Poissa
Suosikkijoukkue: Kreikan jääkiekkoliiton puheenjohtajan kabinetti
|
|
Vastaus #66 : 01.10.2008 klo 20:14:15 |
|
Keksin: mitä jos äänestäisitte niitä jalkapallosta kiinnostuneita ihmisiä liittovaltuustoon.
|
|
|
|
BrDead
|
|
BrDead
Vastaus #67 : 01.10.2008 klo 23:43:23 |
|
Keksin: mitä jos äänestäisitte niitä jalkapallosta kiinnostuneita ihmisiä liittovaltuustoon.
Hyvä idea. Niitä jalkapallosta kiinnostuneita ihmisiä on harmillisen vähän myös piirien vuosikokouksissa vuosittain.
|
|
|
|
ras
Poissa
Suosikkijoukkue: KuPS
|
|
Vastaus #68 : 02.10.2008 klo 07:47:48 |
|
Keksin: mitä jos äänestäisitte niitä jalkapallosta kiinnostuneita ihmisiä liittovaltuustoon.
Yksinkertainen neronleimaus Solutetaan järjestön sisälle ääriliikkeen agentteja. Mutta eiköhän niitä pitäisi ensin saada äänivaltaisiksi liittokokousedustajiksi. Eli pitäisi aloittaa yksittäisten seurojen johdoista. En ole tosin hirveän toiveikas forumistien aktiivisuuden suhteen. Tämä kun ei tapahdu yhdellä hiiren klikkauksella.
|
|
« Viimeksi muokattu: 02.10.2008 klo 07:50:58 kirjoittanut ras »
|
|
|
|
|
MacGyver
Poissa
Suosikkijoukkue: VPS
|
|
Vastaus #69 : 02.10.2008 klo 08:31:37 |
|
Miten tuo Palloliiton organisaatio nyt menee, voisiko joku vähän selventää asiaa? Liittovaltuustot, piirien vuosikokoukset ynnä muut. Minulla ei ole ainakaan mitään käsitystä asiasta, eikä tunnu olevan monella muullakaan.
|
|
|
|
BrDead
|
|
BrDead
Vastaus #70 : 02.10.2008 klo 10:36:01 |
|
Miten tuo Palloliiton organisaatio nyt menee, voisiko joku vähän selventää asiaa? Liittovaltuustot, piirien vuosikokoukset ynnä muut. Minulla ei ole ainakaan mitään käsitystä asiasta, eikä tunnu olevan monella muullakaan.
Ihan samanlainen organisaatio, kuin millä tahansa muulla liitolla, jolla on olemassa toimivat piiriorganisaatiot. Eli ylintä päätösvaltaa käyttää liittohallitus ja sen alla on isompi liittovaltuusto. Molemmat valitaan vuosittain pidettävässä liittokokouksessa. Liittovaltuusto kokoontuu kahdesti vuodessa. Näiden tehtävistä: http://www.palloliitto.fi/palloliitto/saannot/Näiden lisäksi liitossa on erilaisia valiokuntia, jotka valmistelevat eri asioita. Esimerkiksi nuorisovaliokunta valmisteli tämän juuri julkaistun nuorisotoiminnan linjan. Liittokokoukseen piirit asettavat edustajansa vuosittain ja ääni- ja edustajamäärät riippuvat piirien lisenssipelaajien lukumääristä. Ainakin isommissa piireissä on samankaltainen organisaatio piirihallituksineen ja valiokuntineen ja kaksi kertaa vuodessa kokoontuvine vuosikokouksineen (joista syyskokouksessa valitaan luottamushenkilöt). Piirin vuosikokouksiin jokaisella seuralla on mahdollisuus asettaa edustajansa ja äänimäärät kokouksessa riippuvat lisenssipelaajien määrästä. Piirin vuosikokous on siis paikka, jossa yksittäisen seura x:n edustajalla on mahdollisuus vaikuttaa ja piirin vuosikokouksessa nämä piirien valiokuntapaikat jaetaan (joissa on siis mahdollisuus vaikuttaa piirin asioihin). Niihin ei oikeasti ole edes tunkua. Piirin vuosikokouksissa on vain tyypillisesti ollut seuroista ehkä 20-30 prosenttia viime vuosina läsnä ainakin täällä Uudellamaalla. Eli surullisen vähäistä aktiivisuutta joiltakin isommiltakin seuroilta. Uskoisin, että trendi on hyvinkin pitkälti samankaltainen muissakin piireissä.
|
|
|
|
Udi
Poissa
|
|
Vastaus #71 : 02.10.2008 klo 14:16:56 |
|
Ehdotan tämän topikin linkin lähettämistä Nullille.
|
|
|
|
vilsu
Poissa
Suosikkijoukkue: TPS, VPS, Arsenal, Juventus & Suomen maajoukkueet
|
|
Vastaus #72 : 02.10.2008 klo 18:21:27 |
|
Täähän on aika pirun yksinkertaista: 1. Enemmän palkintorahaa jakoon, että isommatkin seurat viitsii lähteä tänne höntsäilemään. 2. Ainoastaan yksi joukkue per seura. 3. Alimpien divareiden joukkueet pois tieltä, kun eivät kuitenkaan tule pärjäämään. Noilla nyt ainakin päästäisiin jo hyvään alkuun.
|
|
|
|
BrDead
|
|
BrDead
Vastaus #73 : 02.10.2008 klo 23:37:36 |
|
1. Enemmän palkintorahaa jakoon, että isommatkin seurat viitsii lähteä tänne höntsäilemään.
Mistä palkintorahat? Kaikkea muuta kuin yksinkertaista. Varsinkin jos/kun joukkuemäärä noilla uudistuksilla supistuu merkittävästi. Nykyiselläänhän cupin palkinnot on rahoitettu hyvinkin pitkälti osallistumismaksuin. Vai meinasitko, että niihin lyödään semmonen 100-200% korotus?
|
|
« Viimeksi muokattu: 02.10.2008 klo 23:38:53 kirjoittanut BrDead »
|
|
|
|
|
rokelvis
Poissa
Suosikkijoukkue: Hape, Tore ja Yukha of Malinen
|
|
Vastaus #74 : 03.10.2008 klo 02:19:35 |
|
Yksi ratkaisu olisi se, että jos cupin voittaja pääsee eurokentille joka liigasijoituksen perusteella (siis muukin kuin mestari), niin finaalin häviäjä pääsisi eurokentille. Ainakin jollain tavalla lisäisi kiinnostusta seuroissa panostaa Suomen Cupiin.
|
|
|
|
|
|