FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.10.2019 klo 00:25:15 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 302 [303] 304 305
 
Kirjoittaja Aihe: Merkkejä suomalaisen futiskulttuurin laskusta?  (Luettu 826376 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Tampere

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United, anti-Islam


Vastaus #7550 : 03.03.2019 klo 15:29:26

Tuliko jollekin oikeasti yllätyksenä, että Suomifutiksen viholliset ovat usein kovia kendojanareita?

Toisaalta tämä on ihan ymmärrettävää, kun ajattelee kendojanarin näkökulmasta. Suomi on pidettävänä Euroopan viimeisenä linnakkeena, missä eletään jääkiekkoyhteiskunnassa ja jalkapallo on ainoa laji, joka voi Suomessa teoriassa uhata kendon ylivaltaa.
dasede

Poissa Poissa


Vastaus #7551 : 03.03.2019 klo 17:46:31

Ei kai Espoossa edes pelata pesäpalloa kuin ehkä koulun liikuntatunneilla. Täysin käsittämätöntä touhua.
Vastarannanmies

Poissa Poissa


Vastaus #7552 : 03.03.2019 klo 17:56:36

Turussa on vireillä suunnitelma muuttaa asemakaavaa, joka toteutuessaan sallisi kahdeksan 7 – 10 kerroksisen asuintalon rakentamisen nykyiselle Parkin kentälle.

Asemakaavan muutossuunnitelmassa tosin luvataan jättää paikka kerrostalojen keskeltä pienelle jalkapallokentälle, johon ei kuitenkaan mahtuisi Suomen Palloliiton suosituksen mukaista kenttää.

https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/6612

Urheiluväki kannattaa ja yksityinen kansalainen vastustaa.
https://yle.fi/uutiset/3-10663599
BFS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Marraskuu


Vastaus #7553 : 03.03.2019 klo 18:14:17

Eikö sitä Salonojan areenaa voi räjäyttää ja tehdä siihen pesiskentän?
vasurinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Musta/valkotelevisioissa oikealle hyökkäävä Suomi


Vastaus #7554 : 31.03.2019 klo 14:56:54

Uutinen
Ari-Pekka Lahden sunnuntaipakina: Sählääkö Suomi jalkapallon arvokisapaikan?

https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/568229


Alun perusteella odotin humoristista lähestymiskulmaa, mutta kaukana siitä.

Kirjoittaja tietää asiat paremmin, kuin Perpa, Roma tai Markku. Tarvitseeko Suomi tällaisia "kannattajia"? Ymmärsinkö väärin vai menikö nieluun  "hook, line and sinker"..
« Viimeksi muokattu: 01.04.2019 klo 10:19:01 kirjoittanut shots »
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #7555 : 01.04.2019 klo 08:31:40

[
...
Kirjoittaja tietää asiat paremmin, kuin Perpa, Roma tai Markku. Tarvitseeko Suomi tällaisia "kannattajia"? Ymmärsinkö väärin vai menikö nieluun  "hook, line and sinker"..

- Kannattaja saa kirjoittaa ja ajatella vähän pehmoisiakin, mutta tämä on Palloliiton puheenjohtaja!
ginikettu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK (BJK)


Vastaus #7556 : 01.04.2019 klo 08:37:41

- Kannattaja saa kirjoittaa ja ajatella vähän pehmoisiakin, mutta tämä on Palloliiton puheenjohtaja!
Nyt taidat sekottaa jonkun satunnaisen hörhön Ari Lahteen. ???
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #7557 : 01.04.2019 klo 08:37:47

- Kannattaja saa kirjoittaa ja ajatella vähän pehmoisiakin, mutta tämä on Palloliiton puheenjohtaja!

Lueppa nyt uudestaan se kirjoittajan nimi. Kannattaa myös vilkaista lopussa oleva teksti, jossa kerrotaan, mitä kirjoittaja tekee.
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #7558 : 01.04.2019 klo 08:41:00

Lueppa nyt uudestaan se kirjoittajan nimi. Kannattaa myös vilkaista lopussa oleva teksti, jossa kerrotaan, mitä kirjoittaja tekee.

- Kiitos. Menin halpaan. Upposi aprillipila, vaikka se ei edes ollut sellainen. Ylos
Hasselhoff

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJS, Suomen maajoukkue


Vastaus #7559 : 10.04.2019 klo 20:41:50

Uutinen

Pullerin tekonurmikenttä suljetaan sydäntalveksi – Päätös aiheuttaa HJS:lle suuria logistisia haasteita


10.4.2019 19:52 Päivitetty 10.4.2019 19:53  Samuel Savolainen
Lämmitettävän tekonurmikentän toistuvat murheet ja taloudelliset syyt johtivat sulkemispäätökseen, joka kolhaisee erityisesti Hämeenlinnan Jalkapalloseuran perusharrastajaa tulevalla talvikaudella.
Pullerin tekonurmikenttä sulkeutuu joulukuun puolivälistä helmikuun loppuun ensi talvesta alkaen. Kuva: Pekka Rautiainen
Pullerin tekonurmikenttä sulkeutuu joulukuun puolivälistä helmikuun loppuun ensi talvesta alkaen. Kuva: Pekka Rautiainen
Syksyllä 2013 avatun Pullerin tekonurmikentän kanssa koetut ongelmat ovat johtaneet uuteen käänteeseen.

Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy päätti torstaina 21. maaliskuuta, että Pullerin lämmitettävä tekonurmikenttä tullaan sulkemaan ensi talvesta alkaen joulukuun puolivälistä helmikuun loppuun.

Liikuntahalliyhtiö on tarjonnut HJS:lle takaporttia pitää kenttä auki harjoittelua varten, mutta se merkitsisi HJS ry:n toiminnanjohtaja Tommi Laitilan mukaan harjoitustuntihintojen tuplaamista, että kenttää olisi mahdollista käyttää samalla tasolla kuin viime talvina. Kentän talvikäytön tuntihinta on tähän saakka ollut koko kentältä 97 euroa tunnilta.

– Tuplahinnalla saadaan kenttä pysymään auki samassa kunnossa kuin tähän mennessä. Olemme valmiita maksamaan olosuhteesta, jota voi käyttää, mutta rajansa kaikella. Jo nyt on tarpeeksi työskentelyä sillä saralla, että miten voimme pitää kaikkein vähävaraisimpia mukana toiminnassa, Laitila sanoo.

Pullerin tekonurmikentän sulkeminen kahdeksi ja puoleksi kuukaudeksi tulee aiheuttamaan HJS:lle logistisia haasteita.

– Tähän asiaan on helppoa antaa kannanotto – emme ole kovinkaan tyytyväisiä. Junioripuolemme on tässä suurin kärsijä. Hirveästi ei tarvitse laskea käyttötunteja, että mihin tämä tulee eniten kolhaisemaan, HJS ry:n toiminnanjohtaja Tommi Laitila sanoo.

– Laadukkaat olosuhteet ovat olleet kuitenkin seurassa yksi arvomme. Olemme haastavan tilanteen edessä, että tässä kaupungissa pystyy jatkossakin uskottavasti pelaamaan jalkapalloa. Kolhaisu tulee perusharrastajalle.

 

HJS:n edustusjalkapallotoiminnasta vastaavan HJS Akatemia ry:n toiminnanjohtaja Ville Dahlman säestää Laitilan harmistusta.

– Ihmettelen suuresti, miten kenttä oli aikoinaan auki yli puolet halvemmilla hinnoilla ja kyseinen kohde on joutunut säästötoimien kohteeksi. Ei ole tasapuolista kohtelua, että on yksi ainoa käyttökohde, jonka kenttämaksujen pitäisi kattaa kulut, Dahlman toteaa.

– Toivoisin, että jalkapallo saisi ansaitsemansa olosuhteet tulevaisuudessa kaupungin suurimpana liikuttajana. On murheellista, että vieressä makaa pesäpallokenttäkin täysin käyttämättömänä – sekin oli lopulta hukkainvestointi.

Dahlmanin mukaan Liikuntahallien hinnoittelupolitiikkaan on mahdotonta vastata.

– Mikäli reunaehdot ovat sellaisia, että pyydetään tuplahintaa ja kentän kunnosta ei voida antaa takeita, ei ainakaan edustusjoukkue voi toimia tämänkaltaisten ehtojen kanssa. Erittäin suuri huoli on myös junioreiden harjoitusmääristä.

 

Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja Tuire Pöyhiän mukaan lämmitettävän tekonurmen sydäntalven sulkemispäätöksen taustalla ovat taloudelliset syyt.

– Kentän investoinnin taustalla on ollut se, että kentän käyttömaksut pitää pystyä keräämään käyttäjiltä. Kun dataa on kerätty, tällä hetkellä se yhtälö ei toteudu ollenkaan. Ratkaisulla pyritään vastaamaan paremmin valtuuston asettamiin ehtoihin, Pöyhiä kertoo.

Vaikka kentän pakkasrajaksi asetettiin aikoinaan –15 astetta, pienemmätkin pakkaset ovat jäädyttäneet kentän pinnan.

– Jotta enemmän lämpöä voitaisiin ajaa kenttään, se näkyy luonnollisesti suurempina kustannuksina. Vaikka kenttä pidettäisiin kiinni sydäntalvella, se vain pienentäisi tappiota, jota kenttä nyt aiheuttaa.

Pöyhiä sanoo ymmärtävänsä tilanteesta aiheutuvia haasteita HJS:lle.

– Tämä on erittäin hankala rasti, että kymmenien joukkueiden paletti pitää pyörittää uusiksi. Kyllä tässä duunia on, että löydetään korvaavia salivuoroja.

 

Tommi Laitila toivoo, että tehtyä päätöstä harkittaisiin vielä uudestaan.

Säästöpankki-areenan sisähallitilat eivät tule pitkässä juoksussa mahdollistamaan seuran harjoitteluolosuhteita ja -määriä nykyisellään.

– Liikutamme 1200 lasta ja nuorta vuositasolla, niin jokainen ymmärtää, että yksi jalkapallohalli käy aika naftiksi. Vaikka liikuntahalliyhtiön kanta on ollut jyrkkä, toivon, että pääsisimme päättäjien kanssa vielä miettimään asiaa uudestaan ja sitä mikä on suhtautuminen lasten ja nuorten liikkumiseen Hämeenlinnassa. Talouden ymmärtää, mutta tässä on kyse myös arvokysymyksestä, Laitila pohtii.

Mikäli Liikuntahallit ei kuitenkaan pyörrä päätöstään, HJS:ssä joudutaan kovien päätösten ja suunnittelun äärelle miten harjoitusmääriä ei jouduttaisi leikkaamaan kovalla kädellä olosuhdepuutteen vuoksi talvikaudella.

– On selvää, että toimintaa jouduttaisiin rakentamaan uusiksi. Olemme selvittäneet, löytyisikö korvaavaksi vaihtoehdoksi koulujen liikuntasaleja, mutta pääosin niitä löytyisi lauantaisin ja sunnuntaisin. Se on parempi kuin ei mitään, mutta suurta helpotusta se ei vielä tuo vaikka maksimoisimme hallin käyttötunnit aikaistamalla harjoitteluaikatauluja ja korvaamalla osan harjoituksista fyysisen harjoittelun kautta, Laitila miettii. HäSa

Tekonurmikentällä riittänyt talvivaikeuksia
Pullerin tekonurmikenttä maksoi aikoinaan 685 000 euroa, johon valtionapua tuli 150 000 ja Euroopan jalkapalloliitto Uefalta 40 000 euroa ns. HatTrick-avustusrahaa.

Kaupunginvaltuuston investointipäätöksen ehtona oli, että liikuntahalliyhtiö ylläpitää kenttää ilman lisäkustannuksia – eli käytännössä kulut pitäisi saada peittoon vuokratuloilla.

Kentän alla kulkee Elenia-areenasta käsin säädettävä lämmitysputkisto, jonka tarkoitus on estää tekonurmen alaisen joustoasvaltin jäätyminen. Lisäksi kumikentän pintaa voidaan käsitellä levittämällä kentälle sulatuskemikaaleja.

Hämeen Sanomat uutisoi viimeksi viime marraskuussa Pullerin tekonurmikentän lämmityksen kanssa koetuista vaikeuksista. Hämeenlinnan Jalkapalloseuran juniorit ja miesten edustusjoukkue joutuivat perumaan harjoituksia ja otteluita kentän käyttökelvottomien olosuhteiden vuoksi.


https://www.hameensanomat.fi/urheilu/pullerin-tekonurmikentta-suljetaan-sydantalveksi-paatos-aiheuttaa-hjslle-suuria-logistisia-haasteita-705514
F.E.Pääsilta

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomalainen jalkapallo


Vastaus #7560 : 10.04.2019 klo 20:56:19

Ja samalla suunnitellaan miljoonien jäähallia keskustaan, haista Hämeenlinna paska.
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #7561 : 11.04.2019 klo 08:54:44

Jos on tosiaan ollut tarkoitus, että käyttömaksut kattavat kentän kulut, niin tuo 97e ei kyllä riitä. Vertailun vuoksi sanottakoon, että Vehkahallin tuntihinta on 160e, ja en usko sen kustannusten olevan oleellisesti suuremmat kuin tuon kentän.

Toinen kysymys sitten onkin, että pitääkö liikuntapaikkojen pystyä pyörimään pelkillä käyttömaksuilla. Perinteisesti näin ei ole ollut, joten on mielenkiintoista, että futiskenttien kohdalla tämä on yhä useammin vaatimuksena. Jos sama vaatimus olisi vaikkapa jäähalleissa, niin niitä ei kovin montaa Suomessa olisi. Tuntihinta nimittäin pyörisi niissä reilusti yli 200 eurossa.
ginikettu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK (BJK)


Vastaus #7562 : 11.04.2019 klo 10:46:21

Ehkä HJS:n kannattaisi miettiä uudelleen päätöstä olla maksamatta tuota tuplahintaa, koska se ei ole tuplahinnallakaan mikään mahdottoman suuri. ??? Toki tasapuolista pitäisi olla kohtelu eri lajien suhteen.
« Viimeksi muokattu: 11.04.2019 klo 10:48:28 kirjoittanut ginikettu »
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #7563 : 11.04.2019 klo 10:53:30

Ehkä HJS:n kannattaisi miettiä uudelleen päätöstä olla maksamatta tuota tuplahintaa, koska se ei ole tuplahinnallakaan mikään mahdottoman suuri.

Kaikki on suhteellista. Jos joukkue treenaa kolmesti viikossa, niin se tarkoittaa reilun tonnin lisäkustannusta kuukaudessa, eli noin 50e korotusta kuukausimaksuun, jos pelaajia on se 20. Onko tuo paljon? Osalle se varmasti on.
ginikettu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK (BJK)


Vastaus #7564 : 11.04.2019 klo 10:56:15

Kaikki on suhteellista. Jos joukkue treenaa kolmesti viikossa, niin se tarkoittaa reilun tonnin lisäkustannusta kuukaudessa, eli noin 50e korotusta kuukausimaksuun, jos pelaajia on se 20. Onko tuo paljon? Osalle se varmasti on.
Itse laskin, että joku 15€/kk tuosta tulisi lisäkustannuksia (ymmärsin siis niin, että tuon 2,5kk ajan olisi tuplahinta).
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #7565 : 11.04.2019 klo 11:08:16

Itse laskin, että joku 15€/kk tuosta tulisi lisäkustannuksia (ymmärsin siis niin, että tuon 2,5kk ajan olisi tuplahinta).

Joo siis toki, jos sen jakaa koko vuodelle. Oikaisin laskuissani aikalailla.

Pitää muuten kommentoida, että on huvittavaa, että salit ovat se halvempi vaihtoehto sillä sisäliikuntatilan rakentaminen ja ylläpito on aina kalliimpaa kuin tuollaisen tekonurmen. Ne koulujen salit vain ovat jo olemassa, niin niiden todellisia kustannuksia ei tarvitse huomioida hinnoissa (ja sitten ihmetellään, että mistä nyt rahat, kun pitää rakentaa uusi sisäliikuntatila ja edellisen käyttökustannuksissa ei ole huomioitu esim. rahoituskustannuksia mitenkään)...
ginikettu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK (BJK)


Vastaus #7566 : 11.04.2019 klo 11:46:57

Pitää muuten kommentoida, että on huvittavaa, että salit ovat se halvempi vaihtoehto sillä sisäliikuntatilan rakentaminen ja ylläpito on aina kalliimpaa kuin tuollaisen tekonurmen. Ne koulujen salit vain ovat jo olemassa, niin niiden todellisia kustannuksia ei tarvitse huomioida hinnoissa (ja sitten ihmetellään, että mistä nyt rahat, kun pitää rakentaa uusi sisäliikuntatila ja edellisen käyttökustannuksissa ei ole huomioitu esim. rahoituskustannuksia mitenkään)...
Kyllä noita koulujen liikuntasaleja käytetään kansainvälisestikin hyödyksi muuhun käyttöön. En tiedä, mutta mutulla tuollaisen ison tekonurmen ylläpito (se on kuitenkin aika iso alue pitää lämpimänä talvella) voi olla hyvinkin kalliimpaa kuin normaalin jumppasalin (joka on kuitenkin eristetty), vaikka investointina olisikin pienempi.
Jalitsumies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nigel Winterburnin munat ja pekoni


Vastaus #7567 : 11.05.2019 klo 20:02:42

Uutinen
UutisetKotimaan uutiset
Lauantain lottoarvonta siirtyy jääkiekkopelin takia
Tänään klo 19:41
Lottoarvonta tulee televisiosta Slovakia–Suomi-ottelun toisella erätauolla.


https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/abc8e2c0-0a4a-43e2-97db-bed667b49121

Nyt kendo vittuun Suomesta!!!
Jau

Paikalla Paikalla


Vastaus #7568 : 11.05.2019 klo 21:01:56

Huoh. Urheiluruudussa juttua Liverpoolista ennen Veikkausliigan kierroksesta...
-elaias

Poissa Poissa


Vastaus #7569 : 25.05.2019 klo 17:34:11

Missäs se kendoyanareitten musta lista löytyi foorumilta? Kendotopic huutaa, vaikka käynnissä Veikkausliigaa, Ykköstä ja Kakkosta yms >:(
M. Deianov

Poissa Poissa


Vastaus #7570 : 26.05.2019 klo 13:40:04

Olisi ehkä mennyt futiskulttuurin nousu-, ja varmaan muihinkin topicceihin, kun Veikkausliiga mainittu Hesarin mielipidepalstalla, mutta laitetaan sen analyyttisemmin miettimättä kiekkofinaalipäivänä tänne:

Uutinen
Veikkausliigan vähämaaliset tasapelit eivät kiinnosta

Jalkapallon Veikkausliigaa on nyt pelattu 8–10 kierrosta joukkueesta riippuen. Kaikkien joukkueiden tehtyjen maalien keskiarvo on alle kaksi. Seitsemällä joukkueella tuo keskiarvo on alle yhden tai tasan yksi.

Vähämaalisten tasapelien määrä on hämmästyttävän suuri. Veikkausliigassa toisena oleva joukkue on tehnyt yhdeksässä ottelussa kuusi maalia! Jotain on pahasti pielessä. Ei pidä ihmetellä yleisön kiinnostuksen puutetta, jos meno jatkuu samanlaisena.

Juha Niskanen
Helsinki
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #7571 : 26.05.2019 klo 13:43:30

Aika paljon jonkun random janarin yksittäinen mielipide saa palstatilaa forkalla...
Yaya

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS


Vastaus #7572 : 28.05.2019 klo 13:26:36

https://www.stat.fi/tietotrendit/artikkelit/2019/liki-puolet-suomalaisista-kavi-katsomassa-urheilua-paikan-paalla-vuonna-2017/

Uutinen
Jääkiekon suosio on viimeisen viidentoista vuoden aikana pysynyt vakaana, mutta lähes kaikkien muiden urheilulajien seuraaminen paikan päällä on vähentynyt.


URHEILUKILPAILUJEN SEURAAMINEN VUOSINA 1991, 2002 JA 2017
Jalkapallo | 17,0% | 15,4% | 13,4% |
fingerström

Poissa Poissa


Vastaus #7573 : 28.05.2019 klo 13:44:29

Tänään oli avattu mielenkiintoinen topiikki aiheesta, pitäisikö futisjunnuja pakottaa katsomaan seuransa edustuksen pelejä. Kysehän on loppujen lopuksi erittäin laajasta aiheesta ja myös ongelmasta; mikä on seuran rooli suhteessa "suomifutiksen" edistämiseen, nykyajan palveluntarjontatrendiin, joksi junnutoimintakin monesti yritetään pelkistää jne jne.

Ajattelin siis osallistua keskusteluun ja kun nyt oli aikaa, avasin topiikin huomatakseni, että nimimerkki

vänkäämistä

oli muuttanut lyhyessä ajassa koko ketjun turhanpäiväiseksi vänkäämiseksi siitä, onko hänen suosikkiseuransa nyt tehnyt jotain väärää.

Tämänkaltaisen futiskeskusteluja hallitsevan paskanjauhannan rinnalla futiskulttuurin romuttajana jääkiekko on pikkutekijä. Tässä on asialla Viides kolonna (varmistuksena ettei se Nurmion bändi menneiltä vuosikymmeniltä.
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #7574 : 28.05.2019 klo 14:02:17

Tänään oli avattu mielenkiintoinen topiikki aiheesta, pitäisikö futisjunnuja pakottaa katsomaan seuransa edustuksen pelejä. Kysehän on loppujen lopuksi erittäin laajasta aiheesta ja myös ongelmasta; mikä on seuran rooli suhteessa "suomifutiksen" edistämiseen, nykyajan palveluntarjontatrendiin, joksi junnutoimintakin monesti yritetään pelkistää jne jne.

Ajattelin siis osallistua keskusteluun ja kun nyt oli aikaa, avasin topiikin huomatakseni, että nimimerkki

oli muuttanut lyhyessä ajassa koko ketjun turhanpäiväiseksi vänkäämiseksi siitä, onko hänen suosikkiseuransa nyt tehnyt jotain väärää.

Tämänkaltaisen futiskeskusteluja hallitsevan paskanjauhannan rinnalla futiskulttuurin romuttajana jääkiekko on pikkutekijä. Tässä on asialla Viides kolonna (varmistuksena ettei se Nurmion bändi menneiltä vuosikymmeniltä.

Ei sinullakaan järki paljon päätä pakota..!
Tuollaiset epämääräiset vihjailut on pilannut täällä useampiakin (junnu)futistopicceja. Joko laitetaan faktat tiskiin tai lopetetaan huutelu naapurileiriin.

Kirjoita sinne topicciin vaan rohkeasti se painava asia mitä sinulla on sanottavana. Ko. topicissa on vielä ainakin 499 sivua tilaa.

 
Sivuja: 1 ... 302 [303] 304 305
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines