FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
29.10.2020 klo 09:45:39 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 307 [308]
 
Kirjoittaja Aihe: Merkkejä suomalaisen futiskulttuurin laskusta?  (Luettu 856560 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #7675 : 12.10.2020 klo 16:39:40

Petri Lahti oli urheilulehden kolumnissaan luetellut lajit, joihin Suomen kannattattaisi panostaa. Jääkääkkä tottakai listalla mukana, futiksella ja isoilla sisäpalloiluilla ei mitään asiaa. Ei Huuhkajat kuitenkaan voita arvokisoja, niin aivan turha niihin on panostaa. :( Itse ehdottaisin lisää resursseja homoilulle järven jäällä, jotta saataisiin kyseisessä lajissa etumatkaa muihin maihin ja kansa kuitenkin janoaa menestystä.

Tärkein kysymys tuossa onkin, että miten määritellään tuo mihin Suomen kannattaa panostaa.

Jos se määritellään klassisesti, että kannattaa panostaa niihin, joista saadaan olympiamitaleja ja maailmanmestaruuksia, niin tuo lista lienee aika lähellä oikeaa. Marginaalisia lajeja, joissa (ammuntaa lukuunottamatta) vaaditaan suuria investointeja, niin että harvempi pystyy edes kokeilemaan niitä. Homostelu järvenjäällä täyttäisi nuo kummatkin. Pitäisi vaan saada siitä vielä olympialaji.

Sitten jos lista tehtäisiin jostain toisesta perspektiivistä, niin listasta voisi tulla hyvin erilainen.

Esim. siitä millä Suomelle saadaan näkyvyyttä, mitkä lajit liikuttavat yleisöä ja saavat aikaan suuria yhteisöllisiä elämyksiä, mitkä kuuluvat suomalaiseen ja eurooppalaiseen kulttuuriperintöön, jne.
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #7676 : 12.10.2020 klo 16:54:52


Jos se määritellään klassisesti, että kannattaa panostaa niihin, joista saadaan olympiamitaleja ja maailmanmestaruuksia, niin tuo lista lienee aika lähellä oikeaa.

Joku, joka on tutustunut tuohon juttuun, voi tehdä johtopäätökset. Onko määritelty ja perusteltu mitenkään? Mitalit ja mestaruudet hiipuvissa marginaalilajeissa ei ole mikään kunnon peruste mihinkään, olipa kuinka klassinen tahansa.

Sitäpaitsi miten niin ”juna meni”? Mikä on tämän kriteeri? Jos tällainen kirjoitus on jotain muuta kuin sarkasmia, tämä jaottelu tekee kategorisen oletuksen, ettei Suomi voi menestyä palloilussa. Ja pah! Jos Tanska on pystynyt siihen, aivan taatusti pystyy Suomikin. Kysymys on vain tahdosta ja panostuksista. Tuokin kirjoittelija ylläpitää tällaisilla lausunnoillaan (jonka nyt kuvittelen olevan siellä, vaikka en ole juttua lukenut) tieten tahtoen yllä kivikautista asennetta, joka estää panostamisen isoihin lajeihin.
« Viimeksi muokattu: 12.10.2020 klo 16:57:04 kirjoittanut drone »

 
Sivuja: 1 ... 307 [308]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines